Windows 10 krijgt functie om meerdere Android-apps via Your Phone te draaien

De Your Phone-software in de nieuwste Insiders-build van Windows 10 maakt het mogelijk om Android-apps van een gekoppelde Samsung-smartphone te draaien in een los venster. Later wordt het mogelijk om meerdere apps tegelijk te draaien vanaf de Galaxy Note 20.

Met Microsofts Your Phone-applicatie was het al mogelijk om het scherm van een smartphone te spiegelen op een Windows 10-pc en om zo dus Android-applicaties te gebruiken op een computer, maar dat gebeurde binnen de Your Phone-software. Bij de nieuwe Windows 10-build 20185, die voor Insiders beschikbaar is, worden apps van een gekoppelde smartphone geopend in een los venster.

Het is daardoor mogelijk om apps aan de taakbalk te bevestigen, zoals met Windows-software. Er zijn nog wel wat beperkingen; zo wordt de audio van apps afgespeeld via de telefoon en niet via de pc. Ook ondersteunen niet alle apps het casten naar een ander scherm. Apps die dat niet ondersteunen, zullen een zwart venster weergeven. Voor het gebruik van de functie moeten de telefoon en pc op hetzelfde wifinetwerk zitten.

Later dit jaar wordt het mogelijk om meerdere Android-apps tegelijk te openen in eigen vensters via de Your Phone-koppeling. Dat zal eerst alleen werken met de Galaxy Note 20, maar Microsoft werkt er samen met Samsung aan om dat bij meer toestellen mogelijk te maken.

Vooralsnog werkt de functionaliteit alleen met Samsung-smartphones met Android 9 of nieuwer. Microsoft noemt een lijst van telefoons die compatibel zijn, met daarop naast high-end modellen ook recente midrange-telefoons uit de Galaxy A-serie. Of de functionaliteit ook beschikbaar komt voor Android-telefoons van andere merken is nog niet bekend.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

06-08-2020 • 08:51

73 Linkedin

Submitter: Caseum

Lees meer

Reacties (73)

73
69
44
3
0
8
Wijzig sortering
Hierbij een gifje die een demonstratie geeft.

https://cdn.vox-cdn.com/u...le/21699358/yourphone.gif

bron:
https://www.theverge.com/...indows-10-android-support

[Reactie gewijzigd door Caseum op 6 augustus 2020 09:00]

Ziet er goed uit, als het dan ook echt zo soepel werkt.
Maar waarom alleen Samsung telefoons? Ik zou als Microsoft juist proberen om dit in de standaard Android te krijgen, zodat alle telefoons met geschikte hardware dit kunnen doen.
Dat is toch het zelfde als het scherm van je telefoon op je computer krijgen?

Echt jammer dat ze hun device support niet uitbreiden.

Hebben ze een deal met Samsung?
Het ziet ernaar uit dat Microsoft en Samsung de handen ineen hebben geslagen voor een exclusiviteitsdeal.

Project xCloud (Game streaming van Microsoft Xbox) zal namelijk exclusieve features krijgen op Samsung-devices: https://www.windowscentra...__twitter_impression=true
Alleen het kopen van DLC, omdat dat blijkbaar niet is toegestaan door de Play Store.
Klopt, zover ik weet kun je alleen in-game/app via Google Pay betalen, maar anders dan bij Apple mag je wel buiten de game/App om betalen via een eigen (niet Google) betaaldienst, en mag je zelfs in de App/Game daar naar linken.
Dan zou het helemaal mooi zijn als Samsung t.z.t. Android door Windows 10 Mobile vervangt!
Windows 10 Mobile is in principe dood. Dat zal dus niet gebeuren.

Wellicht dat Microsoft ooit nog eens een poging waagt met Windows 10 mobile, maar daar lijtk het voorlopig niet op.

Edit: Ik moet wel zeggen dat ik het graag zou zien. Ik vond Windows 10 mobile altijd een erg fijn OS.

[Reactie gewijzigd door Qlusivenl op 6 augustus 2020 10:21]

Ik weet het maar blijf hoop houden. Het beste OS verdorie en het dan toch niet redden. Enfin, deels ook eigen schuld door het zwalkende van Microsoft in dezen.

Maar met behulp van Edge kan ik de weggevallen apps (o.a. ING en WhatsApp) toch blijven gebruiken op mijn onvolprezen Lumia 950XL dual sim!
Anoniem: 100047
@mcmlx6 augustus 2020 11:07
Al zou Microsoft 10 Mobile weer uit gaan brengen, dan trap ik er niet weer in. Microsoft en mobiel OS gaan niet samen. Stuk voor stuk zijn alle versies kapot gegaan door lak aan ondersteuning door MS zelf. Windows 10 Mobile was echt goed, maar ik durf het niet meer aan.

[edit]Wat is hier in vredesnaam ongewenst aan?

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 100047 op 6 augustus 2020 16:40]

Wat ik persoonlijk gehoopt had dat MS telefoons met WOA (Windows 10 on Arm) + een mobile skin zou uitbrengen (beetje vergelijkbaar als wat hobbyisten gedaan hebben door WOA op Lumia telefoons te zetten met mobile skin). De hardware is er, software natuurlijk niet helemaal (social media en bank apps zouden een facelift moeten krijgen) maar icm de huidige Surface markt zou je best wat vraag naar apps kunnen creëren (in de piektijd van Windows Phone was het aantal Surface gebruikers een stuk kleiner dan nu geloof ik).
Niet dat ik denk dat MS dit ooit gaat nog gaat doen. Misschien UWP ondersteuning voor de Surface Duo en Samsung telefoons oid.
Waarom vervangt? Waarom niet er gewoon naast?
Dat hebben ze al geprobeerd met de Lumia reeks.

edit: Lumia = Omnia

[Reactie gewijzigd door Droxal op 6 augustus 2020 11:54]

Dat was precies mijn punt, maar soms moet je een iemand zelf tot die conclusie laten komen ;)
Ik moet er niet aan denken.
Verwacht dat ze aansluiten op de DEX techniek van Samsung om dit te doen waarbij je de telefoon als PC kunt gebruiken.

Wel opvallend dat de S8/Note8 serie niet ondersteund wordt, die heeft wel Android 9 gekregen, maar zit op een lagere versie OneUI van Samsung, en DEX was daar nog via een dock. Vanaf de S9 werd het draadloos.
Het gebruikt niet Samsung's DEX. Dit heeft ook een tijdje gewerkt voor OnePlus toestellen totdat Microsoft overstapte van Bluetooth naar WiFi Direct. Ook; al die lagere modellen hebben DEX sowieso niet.
Ik bedoel ook niet dat ze DEX gebruiken, alleen aansluiten qua de techniek er achter. Niet voor niets is DEX nu ook volledig wireless geworden.
Gebruik ze niet gewoon WiFi Direct of Miracast?
Wifi Direct inderdaad. Maar werkt niet op alle toestellen die Wifi Direct ondersteunen, dus is meer voor nodig...
Wel opvallend dat de S8/Note8 serie niet ondersteund wordt, die heeft wel Android 9 gekregen, maar zit op een lagere versie OneUI van Samsung, en DEX was daar nog via een dock. Vanaf de S9 werd het draadloos.
Als er blijkbaar genoeg andere verschillen zijn (die noem je immers op) is het toch juist niet opvallend? :P

Denk dat ze dus nog wel dingen missen in het 'requirements' lijstje anders dan Android 9 en Samsung. Maar daarvoor is de lijst met supported devices dan ook.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 6 augustus 2020 09:20]

Dat proberen ze vast wel maar misschien ligt Google daar wel dwars. Samsung heeft blijkbaar wel die ondersteuning in het OS gebouwd.
Bij mij is het nooit gelukt om te koppelen, ik heb de afgelopen twee jaar met drie recente toestellen geprobeerd maar tijdens het linken liep het altijd ergens mis.
Mja soms moet je weer helemaal opnieuw beginnen, maar als het eenmaal werkt, dan blijft het ook wel werken is mijn ervaring.
tnx, ik heb nog één keer geprobeerd en nu werkt het eindelijk.
ziet er goed uit.
Ik heb er zelf last van dat de YourPhone app om de zoveel tijd niet wil opstarten. Als er een update is in de Store dan werkt ook het installeren van die update niet. Ik moet dan eerst via settings de app terminaten en resetten, daarna werkt alles weer.

En dan die phone notifications die je dan krijgt in Windows. Da's leuk, maar de belangrijkere zoals mail, whatsapp en van websites via Chrome, krijg ik sowieso ook al op de PC zelf dus dan zie je alles dubbel.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 6 augustus 2020 10:44]

Noem het beestje gewoon bij de naam.
Het is een live-account en komt van Microsoft.
Net zoals je bij Goochel diensten ook goochel accounts moet gebruiken van de leverancier -ook offline. Dat willen we ook niet, maar we doen het allemaal wel.
Ik heb eigenlijk maar één vraag: waarom?
Er zijn uiteraard meerdere wegen naar Rome...
Ik heb een Samsung Galaxy S20+ en vind de Your Phone app fantastisch...
Ik zie alle notificaties op mijn laptop, maar ook ff snel een SMS/Whatsapp sturen via mijn laptop via een normaal toetsenbord via de Your Phone App vind ik fijn.
Of bij 2FA waar via de telefoon een code via SMS wordt verstuurd, kan ik snel kopieren/plakken in mijn browser.

Ook op mijn werk met meerdere monitors op mijn bureau zou ik het fijn vinden om op 1 scherm mijn Android telefoon gespiegeld te zien. Hierdoor hoef ik niet telkens mijn telefoon op te pakken om te kijken of er meldingen zijn.

Ook bestanden snel kopieren van/naar mijn telefoon gaat fantastisch.

Voor mij is dit een goede ontwikkeling en richting van deze Your Phone App.
(tuurlijk zijn er alternatieven, maar ik gebruik liefst zoveel mogelijk Built-in mogelijkheden)
Of bij 2FA waar via de telefoon een code via SMS wordt verstuurd, kan ik snel kopieren/plakken in mijn browser.

^^ dit lijkt me dan weer een uiterst slecht idee met het oog op veiligheid
Want hackers gaan hier wat voor schrijven dan wordt de chain aan lekken die misbruikt moeten worden wel erg breed en groot.

In theorie is het vast minder veilig in de praktijk geloof ik daar niet in, het gemak is echter wel een feit wat in de praktijk stand houdt.

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 6 augustus 2020 11:51]

Dit gebeurd nu al met een MMA, alleen hebben ze dan zelfs geen interactie meer nodig van de gebruiker want de 2FA komt automatisch toe op je PC.

https://www.youtube.com/w...204eE70Q&feature=youtu.be

Absoluut een slecht idee !

[Reactie gewijzigd door klakkie.57th op 6 augustus 2020 12:20]

Ik zie echt niks wat mijn ongelijk bewijst, die vent kan een proxy opzetten en laten werken, goed hoor, nu nog de login en van een andere app een heel specifiek stukje code (cijfers) zien te krijgen...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 6 augustus 2020 12:58]

Ik ben zelf al een tijdje op zoek naar die mogelijkheid. Met name omdat ik thuis of op kantoor niet steeds op verschillende schermen wil moeten kijken

Edit ik kan me ook use-cases bedenken waarbij je even snel iets uit een app wilt kopiëren naar een document op je pc. Daarvoor zou dit ook een oplossing kunnen zijn.

[Reactie gewijzigd door Kastermaster op 6 augustus 2020 09:20]

Ik heb dit een tijdje met Dell Mobile connect gedaan (Heb geen Dell maar het is wel ergens te downloaden), dit werkt aardig maar uiteindelijk gewoon weer naar de oude manier van gebruik gegaan
Omdat niet iedereen continu op zo'n klein kl**e schermpje wil kijken, met een nog irritanter klein tb?

Persoonlijk vindt ik het super werken, de telefoon ligt ergens op het bureau, maar hoef deze niet meer fysiek te pakken om alle berichten etc. te zien en te reageren.

Is het niks voor je, dan is het toch ook goed?
Waarom geen native apps op je pc ?
Nu zullen er wel apps zijn die geen windows native app hebben maar ik heb alvast geen voorbeeld voor mezelf.

Dit voelt als zo’n halfslachtig oplossing , een beetje zielig zelfs als je het gaat vergelijken met wat Apple wil doen met MacOs BigSur en IOS apps
Het is juist zielig als je voor elk wissewasje een app moet installeren terwijl je die al ergens geinstalleerd hebt staan :)

Ik gebruik iets vergelijkbaars op mijn zakelijke laptop, daar hoef ik dan dus geen prive apps op te installeren maar kan ik wel prive apps op gebruiken door mijn telefoon te koppelen...

Whatsapp is heerlijk, helemaal als je de webversie al ergens anders draait en je daar niet steeds tussen moet willen switchen (je kan er maar 1 actief hebben)...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 6 augustus 2020 11:55]

Ja er zal altijd wel iemand een use-case hebben, maar buiten whatsapp kan ik in mijn geval niets bedenken waar ik de telefoonapp verkies boven de fullblown app op mijn pc
Hoeft ook niet, niemand wil jou overtuigen dat je het moet gebruiken, andersom lijkt het er wel op :)
Apple heeft het wat makkelijker, die kan al zijn OS'en zelf beheren.

MS moet het doen met Android van Google.
En waarom extra apps gaan installeren als je al op je telefoon staan?

Nogmaals, het gemak van het bedienen van je telefoon en apps vanaf de desktop is -voor mij- een uitkomst. Jij hebt daarin een andere mening, dat kan ook ;)
Tuurlijk, ik ben gewoon benieuwd naar welke apps je dan zou gebruiken ?
Ik kan me niet inbeelden dat je doelt op de ms word app van je telefoon ipv gewoon MS word op je PC.
Ik heb er zonet mijn telefoon op nagelopen en er is werkelijk niet 1 app op mijn telefoon , die meestal geen webapplicatie heeft als tegenghanger.
Heel veel apparaten hebben tegenwoordig een app. Soms lijkt het me handig die op een ruim scherm met muis en toetsenbord te draaien. De afstandsbediening van mijn fototoestel bijvoorbeeld.
Voor het gebruik van de functie moeten de telefoon en pc op hetzelfde wifinetwerk zitten.
Begrijp ik hieruit dat ik een PC met een ethernet kabel niet kan gebruiken om dit te doen? Dat lijkt me toch wat gek...
De tekst in het artikel klopt dus ook gewoon niet, toch knap dat z'n opmerking hier 1.5 uur kan staan en het nog niet verbeterd is, hadden ze nou maar een niet omslachtige manier (forum) van het melden van feedback op artikelen.

Zoals door andere al bevestigd het werkt prima zolang je op hetzelfde netwerk zit, of dat wifi is maakt niet uit :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 6 augustus 2020 10:52]

https://tweakers.net/gallery/724814/

Je kunt altijd een persoonlijk bericht naar de auteur sturen.
Doe ik af en toe en krijg meestal snel een reactie en aanpassing in het artikel.
Want? De auteur kan geen meeting o.i.d. hebben? Vreemde opmerking 8)7.
Dat is pas een vreemde opmerking, ik heb het toch echt over tweakers, niet over een auteur...
Waarom heb jij het er nog steeds over dat ik de auteur bedoel als ik na je eerste vraag EXPLICIET aan geef dat mijn opmerking op Tweakers slaat en helemaal niet op de auteur?

Ik vind het slecht dat is gewoon een feit, en ja dat neem ik een commercieel bedrijf kwalijk die deze site in het beheer heeft, wie waar wel of niet verantwoordelijk voor is maakt voor mij niet uit!

Dus nogmaals, nee ik verwacht niks van de auteur, ik verwacht wel wat van Tweakers...

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 6 augustus 2020 14:10]

Jawel, net zoals met Google's andere smarthome-apparaten gaat het er puur om dat je in hetzelfde netwerk zit. In theorie zou een android-apparaat met een ethernetverbinding hier ook voor werken.

[Reactie gewijzigd door Oon op 6 augustus 2020 09:46]

Werkt prima. Ik gebruik hem op mijn bekabelde PC. Wel moet je voor iedere sessie eerst toegang accepteren op je telefoon om het scherm over te kunnen nemen.
Foutje in de berichtgeving lijkt mij. In het zelfde netwerk zitten zal waarschijnlijk al genoeg zijn.
Gaaf dat dit kan, het zou leuk zijn als Apple ook met een degelijke integratie komt. Ik heb zelf geen OS X meer, maar ben bang dat als apple iets vergelijkbaars uitbrengt dat dit OS X only gaat zijn.
Ik denk dat Apple ook zoiets maakt, macOS en iOS groeien wat meer naar elkaar, zeker nu ARM based processoren in het verschiet liggen voor de iMACs.
Ik denk dat Apple ook zoiets maakt, macOS en iOS groeien wat meer naar elkaar, zeker nu ARM based processoren in het verschiet liggen voor de iMACs.
Ik denk wel dat het komt maar niet omdat ze beide ARM zijn, dat maakt echt niet uit, en dat zie je nu dus ook (want de ene is ARM de ander is X86).

Er zit gewoon een protocol tussen die 2 systemen en de ene moet dat kunnen lezen en de ander schrijven, totaal niet relevant op welke architectuur dat gebeurd.
Zelfde netwerk/WiFi en werkt nie. Krijg foutmelding dat ik niet in zelfde netwerk zit. Galaxy S9 en laatste insider
Dan heb je waarschijnlijk iets in je netwerk(config) zitten waardoor je elkaar niet kan zien, of poorten op het netwerk dicht misschien?
Vorige versie werkte goed
Doet me denken aan Nokia PC Suite. Daarmee kon je 15 jaar geleden prima via een infrarood verbinding een Nokia telefoon bedienen 8-)
Je kon zelf acties programmeren.
Ik had zo via een vbscript een script gemaakt die een sms stuurde als de elektriciteit uit viel van mijn laptop.
Het spiegelen van het scherm heeft ooit ook gewerkt met Oneplus. Ik begrijp niet waarom dat maar tijdelijk was en nu alleen Samsung ondersteund wordt.
Op mijn S8 heeft het gewerkt maar dat performde blijkbaar niet goed genoeg dus toen stond de S8 niet meer bij de supported devices.
Beetje jammer dat het vooralsnog enkel op de productlijn van Samsung werkt. Zou het wel ideaal vinden als ik mijn telefoon op deze manier kan bedienen.

[Reactie gewijzigd door Robe90 op 6 augustus 2020 09:19]

Gebruik ook de Your Phone (waarom heet het niet MyPhone, maar goed andere discussie), maar mijn ervaring is toch wisseld. Vaak connectie issues of het bellen wil niet werken. Je merkt dat de integratie niet zo seamless is als het een windows phone zou zijn.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee