Microsoft laat gebruikers van Samsung-smartphones telefoontjes forwarden naar pc

Gebruikers van Samsung-smartphones kunnen telefoontjes doorsturen naar hun pc met Windows 10. Dat gebeurt via de Your Phone-app en de functie Link to Windows. Veel Samsung-modellen van de afgelopen jaren zijn compatibel.

Het is onbekend of de functie werkt in de Benelux, want Microsoft zegt de functie te beperken tot een aantal landen, maar zegt nergens welke, claimt SamMobile. Microsofts eigen Surface Duo-telefoon is compatibel met de functie, naast veel midrange- en high-end modellen van Samsung van de afgelopen twee jaar. Daaronder zijn de Galaxy S10- en S20-modellen, maar ook de A30, A40 en A50.

De functie werkt door de pc en telefoon via bluetooth te verbinden; de pc heeft bluetooth nodig om de functie te laten werken. Your Phone of Jouw telefoon is een app die Microsoft voor Windows 10 heeft ontwikkeld. Daarin konden gebruikers onder meer al meldingen en foto's van hun telefoon terugzien op een Windows-pc.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

11-01-2021 • 11:11

77 Linkedin

Reacties (77)

77
75
53
9
0
17
Wijzig sortering
Ik vraag me af wat Microsoft beweegt om dit specifiek met Samsung toestellen te laten werken. Hebben die een bepaalde openbare API waardoor het makkelijker is om mee te programmeren oid?
Er zijn voor Microsoft meerdere goede redenen om deze functionaliteit gefocust op Samsung telefoons uit te rollen.

Op technisch vlak gaat de integratie vanuit "Your Phone"/"Link to Windows" behoorlijk ver. Een OEM die de ondersteuning daarvoor inbakt in z'n eigen software kan op Android een stuk verder gaan dan Microsoft zelf zou kunnen met een app die via de store verspreid wordt.

Commercieel gezien is Samsung als grote OEM dan een logische partner om mee samen te werken, zeker als je kijkt naar de focus op zakelijk gebruik/productiviteit.

Een deel van de features heeft in eerdere previews ook gewoon gewerkt op andere hardware (heb het zelf kunnen testen op een OnePlus 6), maar daarbij was ook altijd wel duidelijk dat het lastig zou worden om dit goed genoeg te laten werken voor een niet-technisch publiek.

Edit: Zoals hieronder terecht wordt opgemerkt het call forwarden wel met telefoons van andere producenten. Bovenstaande is met name van toepassing op de meer geavanceerde features van Your Phone/Link to Windows zoals het mirroren van applicaties

[Reactie gewijzigd door tomverhoeff op 11 januari 2021 19:16]

Ah, dus het is een situatie van "Werkt met Samsung, mogelijk ook met andere toestellen, maar geen garanties"?
Nee helaas is het grotendeels softwarematig uitgeschakeld op andere toestellen. In de preview was het nog uitgebreider compatible, maar ik denk dat er een deal is met samsung voor exclusiviteit, in ruil dat samsung het netjes inbouwt. Samsung maakt er ook zelf reclame mee, en ze leveren al langer MS apps mee.
Leuk verhaal maar in dit geval is het gewoon oud nieuws dat opnieuw geplaatst is. Deze aankondiging en dat ze begonnen met Samsung is meer dan een jaar oud (eind 2019). Tegenwoordig werkt dit met alle toestellen. Dat is begin 2020 allemaal uitgerold.

Deze functie staat nergens softwarematig uit. Dit werkt gewoon op Honor, Huawei, Oppo, Nokia, Xiaomi, etc.
Dank.

Ik snapte het bericht al niet. Ik kon op mijn oude Huawei P9 al via BT bellen en gebeld worden.
Vindt het wel een handige functie.

Ga er vanuit dat dit via een Samsung telefoon ook al het geval was....
De functionaliteit doet me ook denken aan Dell Mobile Connect.

https://www.microsoft.com...tivetab=pivot:overviewtab

[Reactie gewijzigd door Fireshade op 11 januari 2021 22:45]

Zou het ook te maken kunnen hebben met DEX? Microsoft wil vast niet dat DEX te populair wordt. Hoewel ik dan niet begrijp waarom Microsoft dit toelaat... Hoop dat het niet allemaal gaat om datacollectie.
Dit werkt echter al tijden, en zover ik weet heeft het heel beperkte ondersteuning vanuit de telefoon nodig. Het is een erg dunne laag boven op de computer zich gewoon voor laten doen als bluetooth handsfree device, en daar hebben vrijwel alle telefoons met Bluetooth-ondersteuning (inclusief iOS/kaiOS/etc.) ondersteuning voor.

Zover ik weet is het gros wat de Your Phone app doet zorgen dat aan de Android-kant niet al het geluid meteen doorgestuurd wordt, de koppeling soepel loopt, en je een mooie UI aan de Windows-kant krijgt. Vandaar loopt het ook niet via WiFi terwijl alle andere Your Phone features dat wel doen.
Ik denk eerder aan een contractuele samenwerking :P
Dit artikel is gewoon een foutje.

Als ik het originele artikel lees, dan hebben ze het ook over de nieuwe functie dat je nu 2000 laatste afbeeldingen op je telefoon kunt kijken. Maar dat is al zo sinds een jaar.

Ik krijg hier vooral het vermoeden dat iemand bij sammobile "nieuws" van een jaar of meer ouder opnieuw heeft zitten posten en dat Tweakers dit blind over heeft genomen als 'nieuws'. De inhoud van het bericht over specifiek Samsung komt mij ook erg bekend voor van het Samsung Unpacked event in augustus 2019, waarin deze feature getoond werd en initieel inderdaad op een beperkte set Samsung telefoons werkte. Een paar maanden daarna werd de feature al beschikbaar voor meer gebruikers. Het gaat om deze feature, die officieel aangekondigd werd op het Samsung event.
En het is nog een spontane en hartelijke samenwerking ook volgens dit artikel.
The enemy of my enemy is my friend? haha
+1
https://blogs.windows.com...you-across-work-and-play/

/edit:
Ik weet niet waarom mensen reageren met 'maintenance'? De pagina doet het bij mij gewoon?
Anders, check hier

[Reactie gewijzigd door dycell op 11 januari 2021 21:21]

Haha, net op het moment dat ze under maintenance zijn :) Ik check de link later even, alvast bedankt!
Nee dit is een serieuze samenwerking. Die was vorig jaar volgens bekend gemaakt. Ik kwam er achter via mrwhostheboss op YouTube.

Link:
https://youtu.be/mqppAEK0t_8

Volgens mij was dat die.
Kan ook zijn dat Apple bepaalde dingen niet toe staat/geen toegang geeft tot bepaalde software functies waardoor het niet kan of mag.
Dit is juist gebaseerd op Apple.
Ik kan met mijn iMac alles overnemen van mijn iPhone. In combinatie met mijn Airpods gaat het voortreffelijk.
Binnen het Apple ecosysteem zal het werken, maar niet erbuiten zoals MS Win10 etc.
Ik had het in deze niet zozeer over Apple, meer over andere fabrikanten die Android draaien op hun toestellen (Oneplus, Sony, Google zelf, LG etc)
Mijn Google Pixel (2XL) ondersteund het bellen via de Your Phone app echt al een tijdje, een half jaar minimaal.

Het zijn dus niet specifiek Samsung toestellen die dit ondersteunen, maar ik kan mij voorstellen dat Samsung wijzigingen heeft gemaakt in hun Android versie waardoor Microsoft dit op een andere manier moest realiseren.
Klopt, maar:
a) het echte nieuws is dat deze functie uit beta gaat en het officiele product in komt
b) dit is een samsung site die alleen nieuws meldt van samsung devices.

Het onderdeel van Your Phone op samsungs dat niet werkt op andere machines is bv dat je apps over kan nemen (soort remote apps van applicaties op je telefoon op je windows machine)
Wellicht dat er een verschil in functionaliteit is, maar met mijn Pixel 2XL werkt dit volgens mij al een hele tijd? Ik kan vanuit de Your Phone app in Windows bellen via mijn telefoon, en mijn telefoon gaat ook over in Windows, vanwaar ik het op kan nemen.

Buiten dat het altijd een verrassing is waar hij het geluid op afspeelt en opneemt, werkt dit best prima en is het soms erg handig als je geen zin hebt om je telefoon te zoeken O-)
Ik snap ook niet zo goed hoe dit nieuws is. Ik heb de optie al ontzettend lang in Your Phone. Evenals de melding dat dat bij mij niet werkt want ik heb geen BT. Toen ik dit bericht las dacht ik even dat het eindelijk kon zonder BT, maar helaas.

[Reactie gewijzigd door .oisyn op 11 januari 2021 11:33]

Ook niet met USB kabel? Dat zou ik wel verwachten, gemiste kans...
Nee het hele idee van Your Phone is dat dat untethered werkt, over WiFi.
Ah zo, WIFI, dan had ik je verkeerd begrepen, excuus.
Werkt met mijn Moto G5 Plus ook al een hele tijd. Denk dat de nieuwswaarde dan enkel is dat het nu ook met Samsung telefoons kan?
Hier ook, maar ik heb het idee dat dit dan via Wifi moet lopen ipv Bluetooth nu.
Ik gebruik het bellen/opnemen via Windows ook al ruim een half jaar tot een jaar met m'n Samsung A20. Maar ben ook bekend met de uitdaging waar de audio op afgespeeld wordt/welke microfoon gebruikt wordt. Ik heb opgenomen via de headset en de audio van de laptop wordt gebruikt en ik heb opgenomen via de laptop en de audio van de headset wordt gebruikt.

Maar dit is allemaal via bluetooth, want het wifi deel werkt op dit moment niet bij mij door accountproblemen voor het microsoft account (je kan de your phone app niet koppeling op een zakelijk account).
Het zou mooi zijn als hier open standaarden voor zouden komen, zodat deze superhandige functies niet beperkt blijven tot Apple - Apple en Microsoft - Samsung. Ik gebruik al jaren met heel veel plezier Macbooks, maar van een iPhone moet ik niets hebben. Toch kijk jaloers naar hoe mijn vriendin van iPhone naar Macbook overschakelt alsof het één apparaat is (scannen op afstand, gedeeld klembord, links openen, berichten beantwoorden, bellen) en toen ik laatst een maandje op pad ging met een Windows laptop was ik erg onder de indruk van hoever ze met Your Phone zijn gekomen. Maar het zit, vooral in Windows, nog niet helemaal verweven in het OS.

Ik zou dit ook gewoon graag willen op mijn Macbook (icm mijn Samsung telefoon)! Een tabelletje of rekening inscannen met mijn telefoon vanuit de app waarin ik op mijn Macbook aan het werk ben, bijvoorbeeld.
edit:
En bij apple <-> apple kan dit volgens mij via alleen Wifi (vs Bluetooth + Wifi bij Your Phone) wat enorm scheelt in de batterij!

[Reactie gewijzigd door pimsaint op 11 januari 2021 11:46]

Dit is één van de standaarden en is beschikbaar voor/op vele toestellen. Niet zoals jij beweert!
Ik kan dit al vanaf dag 1 dat het in MS WIn10 Insider DEV channel / FAST ring zit.
Dit is oud nieuws.

Your Phone / Link to Windows kan heel groot worden.

MS is nu al bezig dat er meerdere apps vanaf je smartphone geopend kunnen.
Hopelijk is dan de noodzak van Android emulators draaien niet meer nodig.
Toch zou ik een quicklaunch menu willen zien op de smartphone om zo ff snel te schakelen op de pc zonder tussenkomst van menu toetsenbord of muis. Een soort van streamdeck applicatie.
Als je een touchscreen laptop of monitor scherm hebt zou dat moeten kunnen.
Zelf heb ik dit helaas niet dus dat kan ik niet testen, maar ik zie zeker wel een use case hiervoor.

Met Samsung Dex en nu met Your Phone heb je volledig beheer over je telefoon.

Ik ben al vroeg begonnen met het koppelen van een smartphone met je PC.
Bij mijn Lumia 950XL had ik een docking station erbij gehad en dat werkte met de office applicaties wel chill.
Ik gebruik dit nu al een weekje icm een S20 FE 5G. Je hebt wel een bluetooth adapter nodig, maar geluids kwaliteit is soms nogal choppy (wat ik hoor/andere kant is schijnbaar prima). Geen idee of het probleem ligt aan de bluetooth adapter...

[Reactie gewijzigd door DRaakje op 11 januari 2021 11:19]

Ik heb soms het gevoel dat de Bluetooth implementatie op Windows behoorlijk ruk is. Zowel muizen/toetsenborden als Bluetooth audio werkt vaan nèt niet zoals het zou moeten. Het enige wat bij mij consistent goed blijft werken is Bluetooth controllers
Ik heb gemerkt dat wanneer ik m'n scherm hub USB kabel eraan hang, de wireless dongles - zowel bluetooth als radio - af en toe haperen. Heel vervelend aangezien nu alle USB poorten van m'n mITX moederbord in gebruik zijn, maar een haperend muis of toetsenbord is onbruikbaar dus ik verbind die ingebouwde schermhub niet meer en verlies daarmee 5 extra poorten.

[Reactie gewijzigd door FlaffTweakr op 11 januari 2021 11:36]

Heb precies hetzelfde, het werkt ook al met andere telefoons, ik gebruik zelf Pixel 4, maar geluid is niet te doen helaas, het is in essentie een mooie feature.
Mis ik iets of is het gek dat er op het screenshot "iPhone 11s Pro Max 5G" staat?
Ah, ik zie nu pas dat er één screenshot onder het artikel staat. Ik dacht dat het twee afzonderlijke waren.

Alsnog onhandig gekozen.
Maar er is geen iPhone 11s Pro Max 5g (alleen iphone 12 heeft 5g)

Maakt het toch wel erg "snel effe 1ste beste screenshot"
Dat is zeker een vreemde benaming voor een samsung telefoon
Dat is gewoon de naam van de telefoon, niet het type telefoon. Een eigen verzinsel dus.
Is je pc dan niet gewoon een bluetooth headset door deze app? Waarom zou dit dan alleen voor Samsung werken?
je krijgt een soortgelijke melding als op je telefoon, met naam en of nummerweergave en kiezen of je wilt opemen, in de wachtzetten muten, enzovoort, het is niet zo simpel als een bluetooth headset
Dat is vrij standaard functionaliteit in het headset protocol, hoewel de meeste headsets vaak de hardware niet hebben om het te bieden... Ik had vroeger een Nokia HS-12W headset, en die had een display die al caller-id en dergelijke gaf, met de opties die je aangeeft (en dat was meer dan 10 jaar geleden). Handsfree in de meeste auto's laat ook dergelijke functionaliteit toe.
Mag ik het opmerkelijk vinden dat de afbeelding een iPhone 11s Pro Max 5G toont? Ik weet geloof ik iets nog niet, wat Tweakers wel weet...
Dat is niet eens een bestaand toestel...
Dat is gewoon de naam van je toestel, als jij er "kartonnen doos" invult dan staat dat er ook doodleuk :)

Of het nou handig is om net dat screenshot te pakken is een tweede, maar een lolletje op z'n tijd moet kunnen me dunkt.
Qua functionaliteit is die Your Phone app geweldig. Helaas werkt het in mijn ervaring erg gebrekkig. Traag, instabiel, vaak vind ie de telefoon niet en blijft alles hangen. Daarnaast krijg ik meerdere keren per dag een notificatie met een irritante piep 'wil je nog steeds gespreken blijven ontvangen op deze pc?" waar ik 20x ja heb geklikt, om vervolgens 5 minuten later weer te gaan zeuren. Enige optie die ik kon vinden was alle notificaties uitzetten voor Your Phone, maar dan krijg je ook geen notificatie meer als je gebeld wordt of een SMS of App ontvangt.

Idee is goed, uitwerking helaas redelijk bagger :'(
Mja eens. Daarom ben ik er een tijdje terug weer mee gestopt. Ik vond het ook veel batterij vergen.
Ik gebruik nu Iriun Webcam om mijn telefooncamera als 2e webcam te kunnen gebruiken als een soort overhead projector voor documenten. Dan kan ik tijdens video-meetings uitleggen door te tekenen.

Het zou mooi zijn als je via "your phone" de camera kunt aanspreken, dan hoef ik geen extra software te installeren op PC en telefoon. Maar ik kan nergens een mogelijkheid vinden om een "feature request" in te dienen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee