HP behoudt gratis Instant Ink-abonnement voor al ingetekende klanten

HP behoudt de gratis versie van het Instant Ink-abonnement voor al bestaande abonnees. In oktober besloot het bedrijf dat deze abonnementsformule voor iedereen vanaf 9 december zou opgaan in een betalende variant. Het bedrijf komt daar nu op terug.

Begin oktober werd bekend dat HP vanaf 9 december wereldwijd zou stoppen met de gratis variant van het Instant Ink-abonnement. Alle gebruikers van deze gratis dienst werden vanaf die datum automatisch overgezet op het betalende abonnement van vijftien pagina’s voor één euro per maand. Vanaf toen was het ook voor nieuwe gebruikers niet meer mogelijk om te kiezen voor de gratis versie van de Instant Ink-dienst.

Vrijdag heeft HP alsnog besloten om de gratis service te blijven aanbieden voor al ingetekende klanten. Het bedrijf geeft aan dat het geluisterd heeft naar de ontvangen reacties. “We begrijpen dat thuis printen essentieel is in de wereld vandaag”, zegt woordvoerder Claire Boom in een verklaring. “Na het ontvangen van feedback hebben we het gratis abonnement opnieuw ingevoerd voor in aanmerking komende klanten die op het moment van kennisgeving geabonneerd waren op het gratis abonnement.”

Met de gratis versie van het Instant Ink-abonnement kon elke klant met een HP Instant Ink-compatibele printer maximum vijftien pagina’s per maand kosteloos afdrukken. Sinds 9 december is de gratis abonnementsformule opgegaan in een betaalde variant waarbij nieuwe gebruikers voor één euro per maand vijftien pagina’s kunnen printen, inclusief de vervanging van hun bijna lege inktcartridge. Vanaf toen konden gebruikers ook kiezen voor nieuwe abonnementsformules waarbij men 500 pagina’s kan printen voor 18,99 euro per maand of 1500 pagina’s voor 49,99 euro per maand.

HP zet met het Instant Ink-abonnement in op gebruiksgemak. Wanneer de inktcartridge bijna leeg is, geeft de compatibele HP-printer via het internet een signaal naar HP om een nieuwe cartridge te verzenden zodat men niet zonder inkt komt te zitten.

Maandelijks abonnement Tarief Extra pagina's Ongebruikte pagina's meenemen
15 pagina's € 0,99 10 voor 1 euro Tot 45 pagina's
50 pagina's € 2,99 10 voor 1 euro Tot 150 pagina's
100 pagina's € 4,99 10 voor 1 euro Tot 300 pagina's
300 pagina's € 11,99 10 voor 1 euro Tot 900 pagina's
500 pagina's € 18,99 10 voor 1 euro Tot 1500 pagina's
700 pagina's € 24,99 15 voor 1 euro Tot 2100 pagina's
1500 pagina's € 49,99 15 voor 1 euro Tot 4500 pagina's

Door Jay Stout

Redacteur

18-12-2020 • 20:52

122 Linkedin

Reacties (122)

122
118
72
4
1
36
Wijzig sortering
Mijn vrouw print honderden pagina's per maand voor haar werk. Toen thuiswerken de norm werd bestelde haar werkgever een betere HP all-in printer voor thuis en nam er een instant ink abonnement bij. Moet zeggen het werkt prima, HP stuurt tijdig een nieuwe inkt cartridge en de oude kun je gratis terugsturen. Ze kan gemakkelijk zien hoeveel printjes al zijn gemaakt t.o.v. abonnement en de rekeningen gaan naar de werkgever.

Onze oude inkjet printer hebben we aan de kant gegooid, daar printen we nog geen 5 printjes privé per maand op, maar had vaak ellende met ingedroogde inkt en/of cartridges die niet meer herkend werden of de netwerkverbinding weer eens weg was. Als er dagen niet op geprint was, duurde de eerste print soms wel 15 minuten voordat hij ging printen (en maakte hij alleen maar rare geluiden). Was dan ook zo'n kreng ooit in de aanbieding voor nog geen 50 euro gekocht.
Misschien off-topic... maar wordt er (privé) nog daadwerkelijk zoveel geprint dat mensen dit de moeite waard vinden?
Ik heb nu wel een uitzonderlijke situatie. Maar ik ben overgegaan tot de aankoop van een HP Color LaserJet M553 voor thuis. Zowat de goedkoopste printer als je kijkt naar de kosten per afgedrukte pagina.

Mijn vrouw is een kleuterjuffrouw, en hoe goedkoper de afdrukken, des te meer ze creatief te werk kan gaan. Afdrukken, uitknippen, plastificeren, terug uitknippen is hier een dagdagelijks gebeuren :)

Je wil die klein mannen toch het beste meegeven, en als de scholengemeenschap het niet breed heeft dan kom je op een oplossing als dit uit. Je geeft een keer 800 euro uit aan toner en je kan weer een jaar of 2 misschien 3 printen, om en bij de 10000 pagina's. En gedaan met elke week/maand inkt te kopen. Na 2 keer toner aan te kopen hebben we de kostprijs van een kleine auto aan inkt uitgespaard, toner is duur maar inkt is belachelijk duur.

Ondanks dat we thuis een zeer capabele printer hebben gebruik ik hem nooit, van al die 1000e afgedrukte pagina's gaan er nog geen 10 van mij komen. Dus tenzij je zo'n uitzonderlijk geval bent, denk ik niet dat er nog veel thuis geprint word. Ik print regelmatig, maar enkel op kantoor.

[Reactie gewijzigd door BlaDeKke op 18 december 2020 21:59]

Na 2 keer toner aan te kopen hebben we de kostprijs van een kleine auto aan inkt uitgespaard, toner is duur maar inkt is belachelijk duur.
Als ik bij 123inkt kijk naar de M553 dan kom ik op €137,50 voor 6000 pagina's; €2.23 cent per pagina (zwart).
Mijn pricewatch: Epson Workforce WF-3640DTWF komt met originele cartridges op €39.95 voor 2200 pagina's; €1.78 cent per pagina.

Je geeft dus 28% méér geld uit per geprinte pagina, niet minder. De Epson kan overigens ook een stapel documenten opeten en automatisch naar de cloud scannen (ADF, dropbox, onedrive, enz). Tevens kost zo'n inktjet minder dan de helft van een dergelijke laser printer.

Als ik dan de balans opmaak:
Aanschaf: €500 vs €150
Per pagina's zwart: 2.23 vs 1.78
Per refill zwart: €137,50 vs €39,95 (vanaf €14,25)
Per pagina kleur: 3.49 vs 2.05
Per refill kleur: €174,50 vs €22,50 (vanaf €9,50)
Scannen (pdf to cloud): nee vs ja
Kopiëren: nee vs ja
Printsnelheid: 38ppm vs 19ppm

De laser is duidelijk in elk opzicht duurder en zeker niet de goedkoopste printer betreft kosten per afgedrukte pagina. Wel kan ik me voorstellen dat er een use-case is dat de snelheid gaat tellen op het moment dat je er in een middag duizenden pagina's doorheen gaat rammelen. Bij mijn vriendin zitten er in zo'n klas een kleuter op 26, dus dat komt hier eigenlijk niet voor. (Heb al wel een opmerking gemaakt of ze de schoolprinter niet via vpn of cloudprint beschikbaar kunnen stellen :p.).

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 19 december 2020 04:39]

We hadden hier al een A3 inkjet printer die kan scannen en kopiëren. Dat doen we eigenlijk bijna nooit.

Het enige dat telde was de prijs per pagina en de printsnelheid. En natuurlijk ook de betrouwbaarheid.

De aanschaf van de printer mag je niet tellen. Je betaald letterlijk voor de toner die er in zit. Ik heb hem aangeschaft voor 600€ en heb er +5000 pagina's uit kunnen krijgen.

En heb je de grote toner cartridges genomen in je berekening of de kleine? Toen ik de berekeningen enkele jaren geleden maakte kwam deze printer er echt als de goedkoopste uit. Daar stond deze printer toen ook bekend imo.
Je rekent de verlies kosten niet mee, die zijn bij inkt jet veel hoger dan bij laser.

Inkt droogt namelijk uit en word veel verspilt met de bijna continue extra reinigingsacties.

Bij laser is dit verlies veel lager (je hebt klein beetje verlies met de toner die extra word opgepikt tijdens het print proces.)

Als je die kosten mee neemt is inktjet meestal duurder dan laser, bij weinig printen is het altijd duurder bij regelmatig printen is er een sweet point waar het voordeliger is.

Het is helaas lastig om de precieze hoeveelheid verlies te bepalen bij inktjet (verkopers zijn hier stil over). Ik reken meestal zelf met tenminste 25% verlies bij minder dan 15 prints per maand (ik moet meestal dat volume mee werken)
Ik ga er eigenlijk vanuit dat in de opgegeven geschatte hoeveelheid pagina's dat verlies al is opgenomen.

Maar nu je het zegt kan het zeker een factor zijn. Wat blijkbaar bij epson gebeurd als je hem van het stroom haalt is dat je printkop kan gaan verstoppen en dan krijg je lelijke prints. Destijds contact opgenomen met support en die bleven maar instrueren om het reinigingsprogramma te draaien tot het punt dat mijn 27XXL cardridge bijna leeg was. Daarna was het alsnog niet opgelost en heb ik een nieuwe printer van ze gekregen. Tegenwoordig heb ik een setje reinigingscartridges liggen voor de zekerheid.

Als ik kijk naar de totale kosten inclusief mijn fout om naar de Epson support te luisteren dan kom ik op 119.50 euro aan inkt voor 2154 prints. Dan kom je op 5.5 cent(!). (Niet helemaal eerlijk want er zit nog 50% in de zwarte cartridge.)

Daar moet ik dan wel bij opmerken dat ik sindsdien mijn leven heb gebeterd. Tussen juni 2017 en oktober 2020 heb volgehouden met de resterende inkt van de misbruikte 27XXL cartridge en de gratis cartridges die bij de printer zaten. In oktober 2020 heb ik voor het eerst drie kleuren cartridges a 9.50 per stuk besteld waarvan de eerste recent in de printer is gezet (cyan). Voor kleur zit ik op 1107 prints en daarmee voorlopig effectief op €0.00858 (0.8 cent) per pagina :Y) . Voor zwart heb ik een 27XL a 31.40 gepakt.

Was ik voor laser gegaan dan had ik vermoedelijk nog jaren door kunnen gaan met printen. Alleen dan had ik wel een euro of 600 aan toner moeten investeren. Nu blijft het eigenlijk gemiddeld onder de 30 euro per jaar.

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 19 december 2020 22:28]

Toners met grote inhoud, je hebt ze vanaf 2000/2500 afdrukken tot 6000 afdrukken voor de kleinere printers, waren en zijn altijd al voordeliger geweest dan de kleine inkt cartridges van consumenten printers.

Behoudens de professionele (foto) kleurenprinters, die nog steeds gebruik maken van inkt cartridges omdat het betere foto afdrukken geeft zou ik alleen voor zwart/wit afdrukken altijd voor een laserprinter gaan.
Een goede LaserJet voor thuis koop je voor 300 euro.. Zelfde voor een goede inkjet betaal je ook zo’n 300 voor een printer.

Nu heb ik 3 jaar een HP LaserJet 227dnf thuis staan.. Na 3 jaar heb ik nu alleen nog geel hoeven te vervangen. Ik print niet veel.. Scan wel regelmatig. Moet zeggen.. Machine doet het nog steeds uitstekend. Als ik iets moet printen dan doet hij het.. Met inkjet had ik de koppen al mogen vervangen..

Al met al het is hoe je het bekijkt.. De laserjet is in mijn geval stuk goedkoper.. Kaal kijken naar prijs en kosten van de toners of inkt is niet voldoende.
Ik ben ook een leerkracht, en ben juist afgestapt van het thuis printen vanwege de kosten. Als de school verwacht dat iets in kleur moet zijn, moet de school/stichting dat ook zelf betalen.

Heb voor mezelf eens teruggekeken. Ik was iedere maand zo'n 20 tot 50 euro van mijn eigen geld aan het uitgeven terwijl het kosten van school waren. Dit aan directie doorgegeven, en dan ook nog heel raar opkijken als ik aangeef dit niet meer van plan ben. Twee jaar later ben ik maar van school gewisseld omdat school/stichting veel kosten gewoon niet wilde vergoeden.
Ik ben ook een leerkracht, en ben juist afgestapt van het thuis printen vanwege de kosten. Als de school verwacht dat iets in kleur moet zijn, moet de school/stichting dat ook zelf betalen.
Helemaal terecht natuurlijk. Het is ook een mooi voorbeeld van het complete gebrek aan inzicht bij menig onderwijsinstelling / onderwijskoepel. Het hebben van kwalitatief goed lesmateriaal begint natuurlijk bij de docent, maar uiteindelijk is het totaalbeeld bepalend voor de wijze waarop de leerling in kwestie ermee omgaat.

Dat gaat natuurlijk niet zozeer op voor een kleurenplaat voor een kind op de basisschool, maar wel op het voortgezet onderwijs, beroepsonderwijs en hoger.

Zo heb ik ooit een stagedocent marketing tot aan z'n enkels toe afgebrand omdat hij het waagde om een inhoudelijk goed stageverslag af te keuren op basis van vormgeving. Vervolgens heb ik het door de docent zelf geproduceerde werkdocument erbij gepakt: het was een vodje, overduidelijk een kopie van een kopie van een kopie en daarna ingescand en geprint op een thuis-pc. Maar wél ineens studenten de les durven te lezen.

Het jaar erop bleek dat ze de feedback serieus genomen hadden. De stagiair kwam met een prachtig, zorgvuldig geschreven werkdocument vanuit school. Met op pagina 3 nog keihard de naam van een concurrerende onderwijsinstelling...... Copy past dus. #fail
Mijn vrouw is docent op primair onderwijs.

Wat ze thuis heeft afgedrukt is letterlijk op 1 hand te tellen, ze geeft les aan groep 6.
Een keer kleurplaten, een keer document voor een kind beoordeling. af en toe een document die nodig is in de voorbereiding.. proef toetsen en instructie documenten.. Maar echt niet uitzonderlijk printen..

Dat terwijl ze toch echt al op meerdere scholen heeft les gegeven en meerdere stichtingen werkzaam is geweest..

Op de scholen staan minimaal 1 grote MFP die docenten centraal kunnen gebruiken.
Anoniem: 1269758
@BlaDeKke19 december 2020 09:07
Ik zou toch eerst gaan kijken of er op locatie geen printer aanwezig is...
Er is een printer aanwezig. Steeds defect. En als hij werkt is er geen papier. Het gaat hier ook een stukje over gebruiksgemak.
interresante berekening,
maar heb je ook rekening gehouden met stroomkosten bij je TCO?

HP LaserJet Enterprise M553 37 PPM
624 W (tijdens afdrukken) 33,6 W (gereed) 3,95 W (slaapstand)
HP ENVY 7130 14 PPM
13,95 watt (tijdens afdrukken), 3,60 watt (gereed), 0,93 watt (slaapstand)

rekening houden dat een laserprinter altijd even moet opwarmen voor deze aan de 1e pagina begint en dat je ook geen 10.000 aan 1 stuk print ben ik zeker wel benieuwd naar de impact hiervan
Meestal print je thuis niet heel de dag door, maar 1x. Dus dat ding standby houden is totaal nutteloos.
624 watt is het hoogste verbruik dus als alle toners worden gebruikt, dus in kleur.
Printsnelheid 38ppm tegenover 10ppm kleur.
Dus je bent 3,8x zo snel klaar. Dus als je het verbruik per pagina gaat vergelijken moet je het verbruik van de laserprinter delen door 3,8.
En dan moet je je even bedenken of het echt boeiend isndie 2 minuten dat je per dag de printer gebruikt uitmaakt of dat 14 of 165 watt is.
De eerste pagina rolt er sneller uit dan bij de inkjet die ik bezit.
Je hoeft voor het goedkoopste abo op zich niet veel te printen om het eruit te halen. Na berekening vond ik dat het goedkoopste abo goedkoper is dan jaarlijks nieuwe cartridges. En het is op zich wel lekker dat ze al binnen zijn voor ze op zijn :)
Bij HP zitten slimme rekenaars, misschien nog wel slimmer dan jij.

Bij HP weten ze dat mensen naar de relatief lage kosten per maand gaan kijken maar die gaan alleen op als je exact dat aantal pagina’s per maand haalt. Want aantal paginas wat je kan meenemen valt tegen, als je iets meer print ben je aan de beurt.

Wie print er nu exact elke 30 of 31 dagen 50 of 25 pagina’s. Maand in maand uit. Inderdaad niemand, en zo is HP velen te slim af.
Wat iedereen vergeet nee te nemen is het uitdrogen van de inkt. Ik had een oudere Brother printer welke ik eigenlijk bijna nooit gebruikte. Normaal print ik eigenlijk altijd op het werk als ik een keer moet printen op een avond oid dan kon ik de brother gebruiken. Het probleem bij mij was niet dat de inkt op was, maar dat hij uitgedroogd was. Zo'n cartridge gaat misschien een jaar mee dan kun je hem vervangen hoe vol hij ook is. Omdat ik nu volledig thuis werk en dus wat meer thuis print heb ik besloten maar een goedkope HP printer aan te schaffen voor 50 euro met de goedkoopste instant ink abo. Met het aantal pagina's die ik per jaar print is dit de goedkopere optie. Niet wegens het aantal pagina's, maar omdat ik de uitgedrooge cardridge anders 3/4 vol kan weggooien.
Laserprinter. Het werkt op recht geweldig. Nooit meer gezeik tegen altijd gezeik met die inktkrengen. Neem je gewoon mooi een zwart-wit laser, kost je nog geen 60 euro. Toner kost 40-50 euro per 1500 pagina's, en je verslindt geen liters kleureninkt met koppen schoonspuiten en zwart-wit prints maken. Ja, fabrikanten gebruiken kleureninkt/kleurentoner om zwart mooier te maken.
Dat was inderdaad de andere optie die ik heb overwogen. Kleur was wel een must voor mijn vrouw, en gezien de aanschaf van een laserprinter viel deze optie helaas af.
Nieuwe cardridges kosten mij 60 euro (3 kleuren plus zwart) en gaan rond de 400 pagina’s mee, mits ze niet uitdrogen. Een abo van 50 pagina’s kan ik dus 2 jaar nemen om gelijk te lopen. Dan zit ik op 1200 pagina’s. Zelfs als ik heel weinig print is dat abo dan goedkoper, omdat een inkt in stilstand het ook geen 2 jaar vol houdt (meerdere keren meegemaakt).
Ga ik op het abo van 15 pagina’s zitten dan is het abo nog steeds goedkoper. Ook als je weinig print. En moet je een keer 45 pagina’s printen, dan doe je dat gewoon op de laatste dag 30 en de dag erna 15.

Mensen die weinig printen kunnen waarschijnlijk sowieso goedkoper uit zijn door geen printer te kopen en af en toe bij de copy shop een printje te doen.

En. Ik deze berekening heb ik verzendkosten niet eens meegerekend.

[Reactie gewijzigd door SunnieNL op 19 december 2020 11:00]

In mijn HP Officejet zit de HP 903. Als ik daarvan het huismerk van 123inkt neem ben ik 12,50 voor de zwarte cartridge kwijt voor zo'n 750 pagina's.

Het is enigzins moeilijk om de kleuren cartridges mee te vergelijken, immers als je veel kleur print, gaat je zwarte cartridge ook meer dan 750 pagina's mee.

Anyway 12,50EUR voor 750 pagina's is 1,66 cent per pagina inkt. HP Instant Inkt rekent notabene 6,6 ct per pagina en als je is eens wat meer print direct 10 ct per pagina. Zelfs met de kleuren cartridges erbij (waardoor ik ook meer pagina's kan printen) is HP Inkt bij lange na niet goedkoper.

Tja, als je bij Coolblue de originele cartridges gaat halen, dan is de inkt 5x over de kop gegaan, dan snap ik dat HP Inkt altijd goedkoper is.
Met de 123 cartridge te veel problemen gehad in het verleden. Niet goed werken, strepen, lekken, zwart wat er uit ziet als groen. Die neem ik echt niet meer.
Sowieso is het niet helemaal eerlijk om te zeggen dat 123inkt goedkoper is. Vaak zijn ze slechts goedkoper per cartridge, maar per ml ongeveer even duur. Aangezien de cartridges na verloop van tijd indrogen, kun je de helft vaak wegmikken. Ook was bij mij altijd op miraculeuze wijze een cartridge leeg, maar dat waren dan ook cartridges van de Action.
Let wel even op dat je buiten je bundel kosten hebt. Dus als jij het goedkoopste abonnement neemt en toevallig een keer meer dan de 15 pagina's dan ga je van 6.6 cent per pagina naar 10 cent per pagina. Een normale epson 27 cardridge doet 4 cent per pagina (14.50), 27XL doet 2 cent per pagina (22.50) en 27XXL doet 1.7 cent per pagina (39.50). Voordelig kan ik de dienst niet noemen. Wellicht wel makkelijk.
Je mag tot een maximum niet gebruikte pagina's meenemen. Je zit dus niet meteen in de extra kosten. Maar dan moet je wel in andere maanden minder printen dan je abonnement.
Genoeg mensen kijken korte termijn en puur naar abonement vs aanschaf catridge en schrikken maar niet kunnen nadenken dat een cartridge kopen eigenlijk aan het einde van de streep toch goedkoper was, niets is gratis er zit een verdien model achter, de fabrikant gaat niet aan iets beginnen waar ze zelf geen winst op denken te maken.

Ik zelf heb thuis geen printer ik zou voor prive ook niet weten wat ik ermee moet, een brief op de post schrijf ik dan maar met de pen er op.

In de printers zit gewoon goud als je de orginele potten koopt.

Maar er zijn nog genoeg mensen van ouderwetse stempel wat hun vakantie foto,s whatever gewoon uitprinten.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 18 december 2020 21:30]

Vergeet niet dat een abbonement meer waard is voor een beddijf dan dat je losse aanschaffen doet, ook als je losse aanschaffen meer omzet zou betekenen. Dit omdat een vaste stroom aan inkomsten, die dus niet fluctueert, meer zekerheid biedt. Daarom gaat zoveel naar een abonnements model de laatste tijd.
Tsja ik print met het gratis abonnement nu al een jaar helemaal gratis, terwijl ik eerder altijd ten minste €30 kwijt was aan cartridges die zichzelf ter opschoning leeg maken in een jaar tijd. De €1/maand kon wat dat betreft ook voor mij uit.

Ik print heel af en toe een artikel, verder alleen NS kaartjes en soortgelijk.
Ik heb me eigenlijk een kort tijdje terug op Instant Ink geabonneerd. Een bepaalde kleur was op en ik kon niet meer printen in zwart, HP hield m’n printer gegijzeld. Gekeken naar wat vier nieuwe cartridges kosten: in de 80 euro.

Dan kan ik je vertellen dat een euro per maand echt héél wat goedkoper is. Dat zijn 80 maandjes lang 15 pagina’s per maand. Okee, je hebt ze niet direct allemaal ter beschikking maar je neemt er toch zo’n 45 ongebruikte mee. Als zzp’er (zoals jullie dat noemen) voldoende voor mijn use-case.
Eigenlijk praktisch nooit. Enkel om een of twee keer per jaar een of ander documenten af te drukken mijn handtekening op te zetten en er een foto van te nemen omdat een of andere dienst nog geen digitale handtekening ondersteunt.
Lang heb ik gewoon gewerkt met een stokoude HP Laserjet 4 (een printer van bijna 30 jaar oud, werkt goed genoeg en die cartridges werken nog steeds).

Tegenwoordig print ik zo'n soort dingen gewoon op het werk af. Als het 2 pagina's per jaar zijn lig ik er niet zo van wakker. Die Lasterjet, die doet het nog hoor al verfrommelt die mijn papier soms ;)

Voor het werk print ook ook amper iets af al is het meer dan privé. Ik gok een pagina of 10 per jaar?
Soms als geheugensteuntje tijdens presenteren of voorbereidingen voor een meeting (in niet elke meeting kan je je laptop open laten, komt wat onbeleefd over tov management).

[Reactie gewijzigd door SMGGM op 19 december 2020 00:06]

Pssst... je “print” of je “drukt af” ;)
Verschillende mensen verschillende wensen. Bovendien zijn abonnementen als dit ook wel te overwegen als je veel print. Denk dat ik zelf ook vaker print dan ik zelf vermoed (zo nu en dan entreetickets, kleurplaat voor dochterlief, een inpaklijstje voor vakantie, niet te vergeten alle keren dat ik m'n CV en portfolio moet printen).
Kleine zelfstandigen of mensen met schoolgaande jeugd?
In het verleden had ik een inkjetprinter en de cartridges daarvan gingen idioot snel leeg door schoonmaakroutines of raakte verstopt. In de winkel waren de cartridges die ik nodig had vaak niet beschikbaar en moest ik via internet bestellen + bestelkosten.

Voor 12 euro per jaar vind ik de service zeker wel interessant. Geen gedoe met zelf halen, bestellen en extra verzendkosten. Alleen staat mij de extra kosten niet aan als je meer print dan in je abbo zit. Zelf heb ik vaak piekmomenten met printen. Boekhouding elk kwartaal en dan print ik veel bijvoorbeeld. Om nou +-30euro per jaar te betalen, om de piek momenten in te dekken, vind ik alweer te gek voor het incidentele printen

Vooralsnog hou ik het bij een laserprinter. Geen schoonmaakroutines, opdrogen of ander leed waardoor de cartridge te snel leeg raakt.
Ik liep tegen hetzelfde aan. Ik print bijna nooit, maar die keer dat ik wat wil printen een half uur bezig met de schoonmaakroutines. Het resultaat is belachelijke hoge kosten per pagina.

Heb dus ook een goedkope (en kleine) multifunction laserprinter aangeschaft, eenmalig wat duurder maar daarna geen gezeur meer.
Ik print regelmatig, mijn vrouw nog meer.
Die print regelmatig recepten uit. Ondanks dat ik een tablet heb. Ze leest het graag.

Voorheen printte ik privé rond de 500 - 1.000 per maand. (Ik volgde naast mijn werk een opleiding en daarvoor printte ik veel)
Nu print ik zo'n 100 pagina's per maand voor mijn werk.

Ik heb een HP Officejet Pro X476dw. De cartridges kosten € 100,00 per stuk, maar ik kan er zeer lang mee doen
Misschien off-topic... maar wordt er (privé) nog daadwerkelijk zoveel geprint dat mensen dit de moeite waard vinden?
Privé kan ook zakelijk zijn. Mijn vriendin werkt al 10 jaar thuis (als ze niet op zakenreis is). Haar afdeling zit over de hele wereld. Gezien het werk wat ze doen en de legal requirements die daar aan hangen vanuit overheden moet ze veel uitprinten, ondertekenen, inscannen en zowel digitaal als analoog indienen.

Dus we hebben een leuke colorlaser multi-functional aangeschaft die dat allemaal doet. Inclusief duplex printen en scannen. Met inkt was dat een stevig pijnlijk geintje geweest qua geld, maar met laser kost het per print geen drol, en het zijn al snel een paar duizend pagina’s per jaar.

[Reactie gewijzigd door arjankoole op 19 december 2020 07:19]

Laser betekent niet per se goedkoop, zeker niet bij een color laser. Als je een kleurenlaser vergelijkt met een duurdere inkjet zoals een Officejet pro 9010 of 9020, verliest de kleurenlaser op zowel aanschaf als verbruik.
Jazeker!!
Ik maak zo vaak add hoc even een printje ergens van.
Daarom was dat gratis abonnement juist zo handig.
Daarnaast print ik Privacy gevoelige info ook zoveel mogelijk thuis.

Voor de duurdere abonnementen vraag ik me inderdaad af voor wie dat nog rendabel is
hmm,

Privacy gevoelige info zou ik nu ook niet meteen combineren met een cloud connected printer :)

Let maar op dat je "buttox copy's" :) :) niet naar het hoofdkantoor van HP gaan :) :)
Ik moet inderdaad nog wel eens wat printen, maar het is zó weinig dat ik dat gewoon in de bibliotheek doe. Althans, buiten de lockdowns dan want bibliotheken zijn dicht tijdens de lockdowns (binnen de lockdowns print ik het wel bij mijn ouders als het echt moet).

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 19 december 2020 12:17]

Niet veel nee, wilde mijn printer al aan de kant doen, maar sinds tentamens van de kinderen thuis zijn, moeten ze afdrukken en hun tentamen weer inscannnen en opsturen. Dit volgens een bepaalde procedure die fraude moet tegen gaan. Dus papierloos huis duurt nog even. Op zich is het inderdaad makkelijk, ik heb altijd een voorraad van 7 verschillende cartridges in mijn Canon. Op zich lijkt me dat abo best handig.
Het maakt printen vooral makkelijker. Mijn HP Printer bestelt zelf zijn cartridges op tijd, nu heb ik ze altijd op voorraad. De oude kunnen via de brievenbus netjes retour bij HP met het meegeleverde zakje. Voorheen waren de cartridges op wanneer je net iets wilt printen/tijdens het printen. Wanneer de pagina's niet gebruikt zijn kun je ze meenemen naar de volgende maand en je kan altijd naar minder pagina's per maand.

Voor 2,99 in de maand vind ik dat toch een vrij goede deal.
Als je iets terug wil sturen naar oa amazon, dan moet je per se een geprint label meegeven. Barcode scannen vanaf je mobiel, zoals bij bol.com wordt niet geaccepteerd. Nu we vaak thuis werken, kan je niet (makkelijk) printen op kantoor.

Andere winkels als Blokker deden ook wel eens moeilijk: je moest het formulier uit printen, zodat ze het bestelnummer van je formulier kunnen lezen ipv vanaf je mobiel 8)7 Heel handig voor het milieu?
Het is voordeliger om een nieuwe printer te kopen waar cartridges bij zitten dan elke keer nieuwe cartridges te kopen....
Je weet dat de cartridges van nieuw printers niet geheel gevuld zijn hè? Ook al geeft de printer aan dat ze vol zijn, het zijn vaak(altijd) 'proef'cardridges.
Dan nog koop je bij de drogist voor €35 een printer... tja ze doen het zelf dat men liever een printer koopt dan een nieuwe cartridge.
Echter voor 35 euro aan cartridges, print je veel meer. Door iedere keer een nieuwe printer aan te schaffen maak je jezelf deel van het probleem.
Ik zeg niet dat ik dat doe maar hoe leg je zoiets aan de gemiddelde consument dat uit? Ik koop hooguit 1 x per jaar een vulling voor mijn hp envy
Voorbeeldje, deskjet 3637 destijds voor 45 bij de kruidvat. XL cartridges samen zijn 55 euro en printen 480 pagina's zwart en 330 pagina's kleur.
De niet-XL cartridges van 35 euro doen de helft daarvan, de cartridges die bij de printer geleverd zijn bevatten nog minder inkt. Hoezo is een nieuwe printer voordeliger dan nieuwe cartridges?
Twaalf euro per jaar, en je mag tot 45 pagina's meenemen naar de volgende maand. Klinkt helemaal niet als een slechte deal.
Ik weet niet hoe het tegenwoordig is (mijn huidige printer gaat al wonderbaarlijk lang mee), maar vroeger kreeg je bij een nieuwe goedkopere printer meestal geen volle cartridges. Daardoor kon het toch niet uit.
Helaas wel. Omzet is blijkbaar belangrijker dan duurzaam zijn.
Het bedrijf komt daar nu op terug.
Maar ondertussen wel proberen - ik vind het schurken-gedrag.
Wat pas echt schurken-gedrag aan dit concept is, zeg je je abbo op dan werkt die inkt die al hebt ook niet meer die cartridge zit gekoppeld aan je abbo :/. Lekker milieuvriendelijk ook.

[Reactie gewijzigd door RobbyTown op 18 december 2020 20:59]

Zeg je je abbo op dan werkt die inkt die al hebt ook niet meer die cartridge zit gekoppeld aan je abbo
Tsja, je hebt niet voor die inkt betaald, maar voor het gebruik van een printer.

Als jij een auto huurt voor een week, maar na 3 dagen breng je hem terug, dan krijg je toch ook niet de benzine die nog in de tank zit voor die overige 4 dagen mee naar huis?
Met het subtiele verschil dat die benzine dan door de volgende huurder gebruikt wordt.

Het restant aan cartridges kun je weggooien zodra jij je abbonement opzegd, beetje zonde. Een oplossing zou de mogelijkheid tot afkopen kunnen zijn aan de hand van hoeveel inkt er nog inzit.

[Reactie gewijzigd door !mark op 18 december 2020 22:46]

Weet niet precies hoe dat hier werkt met de bezine.
Kan je wel garanderen dat in oost-azie alle huurscooters geheel leeggehaald worden tot een bruikaar minimum door de vurhuurders.:)
De cartridges blijven eigendom van HP. Als je je abo opzegt dien je ze ook gratis terug te sturen.
Dat is om misbruik te voorkomen, genoeg proberen het door gewoon voor 1 dag een abbo te nemen en direct op te zeggen om vervolgens de hele catridge leeg te printen, lekker goedkoop zou je zeggen en daarna opnieuw te proberen als de catridge leeg is voor 1 dag een abbo te nemen zodat je weer een volle krijgt.

In dat geval kan ik mij wel indenken waarom de fabrikant het afgeschermd heeft.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 18 december 2020 21:24]

Is het dan altijd 1 en dezelfde cartridge?
Als je een weinig print hebt je toch geen XL cartridge nodig of een die tot randje afgevuld is?

Waarom kan het bij contact printer dan wel? Einde contract printer werkt gewoon door en de inkt die net vooraf is gestuurd kun je ook nog gebruiken. Die toner heeft wel een aangepaste chip die werkt niet in een contract vrije printer (om misbruik te voorkomen). Koop je losse toner die werkt in een contract en contract vrije printer.
Zit een koppeling in de firmware en catridge, de printer checked of er nog een geldig abbo is anders print hij niet, inkt potten zijn goud ook de kleinere als je orgineel koopt.

Ook omdat ze uitdrogen bij te weinig gebruik als je 1 gekocht hebt.

De fabrikant verkoopt de printers met verlies maar maakt grof winst op de inktpotten.
Printers goedkoop weg doen is een slimme set daardoor trek je consumenten over de streep en de bijgeleverde inktpotten zijn maar voor de helft gevuld, dus vrij vlot kan je dure potten gaan kopen.

Mijn vader heeft een HP kleuren laserprinter, deze pakt gelukkig huismerk toners, scheelt je gewoon even 514,25 euro aan orginele toners vs 81,94 euro aan huismerk toners(voor allebei heb ik gekeken naar de regenboog set dus 4 toners/kleuren in totaal).

Ja ik lieg niet en heb eerlijk vergeleken, nu zijn huismerk toners wel iets minder van kwaliteit en soms kun je ze niet helemaal leeg printen en blijft een beetje in zitten(soms gaan ze lekken en kan je ze weggooien) maar het verschil is gigantisch dat je dat risico wel kan nemen.

Slaat eigenlijk nergens op, je kan er dan wel max 3200 pagina,s in kleur mee doen.

[Reactie gewijzigd door mr_evil08 op 18 december 2020 21:46]

1-2 keer goed schudden met toners en je kunt er nog 10-20% extra uithalen.
Ja ken ik maar bij huismerk toners gaat dat vaak niet, zo nu en dan raakt ook 1 vroegtijdig lek.
Huh... Maar de printer zelf heb je toch ook gekocht? Of krijg je die gratis? En in de winkel een cartridge kopen? Die werkt dan wel weer?

[Reactie gewijzigd door ManiacsHouse op 18 december 2020 21:03]

de cartridges worden op serienummer geregistreerd, dus een nieuwe werkt zonder problemen
Schurken gedrag is 3 tientjes vragen voor een inktpatroon dat amper 30 cent kost om te maken. 99 cent voor 15 full-colour printjes per maand is niet absurd als je doorrekent wat het je zou kosten om elke maand 15 foto's te printen bij de kruidvat ofzo.

Voordeel hieraan is wel dat je dus eigenlijk niet betaalt voor de inkt die er wekelijks voor het reinigen van de koppen wordt weggespoeld.

De enige manier om met een inkjet tegen een redelijke prijs te kunnen printen is als je een CISS, oftewel Continuous Ink Supply System aan je printer hebt hangen. Die vul je in de regel bij met flessen inkt en daar is dus geen vendor lock-in mogelijk.
Maar ja een CISS inkjet printer kost een boel geld, om de doodeenvoudige reden dat ze nu de printer niet ver onder de kostprijs kunnen verkopen, ze hebben immers geen inkt waarmee ze het verlies op de printer kunnen terugverdienen.
Als je in die "prijsvergelijking" ook het FOTOpapier meerekent dat je geleverd krijgt bij de fotoprintjes van enkele duppies bij Het Kruidvat en dat je bij thuisprinten nog moet aanschaffen om een gelijkwaardig resultaat te krijgen... Ik schat dat de thuisprintjes met zo'n abbo van HP dan alles bij elkaar duurder uit zullen vallen.
Een B1 formaat vel fotopapier, 170 grams kost €1,50. Dat formaat is goed voor zeker 32 foto's. Papier kost echt de kop niet als je het niet bij de Bruna of een dergelijke toko haalt.
Zeg dat je niet zelf over een groot genoege papiersnijder beschikt, hetgeen aannemelijk is, dan moet je bij die 1,50 nog ongeveer 30 cent optellen om het te laten snijden. Dan praten we dus over pak het even heel ruim gerekend, 2 euro voor 32 vel fotopapier.

Zelfs als je dat op een ongunstige manier bijelkaar telt, dan kom je aan 2x 99ct voor 30 prints via je inkt abonnement en nog eens 2 euro voor, zeg voor het gemak even diezelfde, 30 prints aan papier.

Dus 4 euro voor 30 foto printjes. Bij de Kruidvat kosten die 29 cent per stuk. 30 maal 29 cent das toch €8,70. Dus met een beetje slim inkopen van je papier kom je gemakkelijk onder de prijs van de Kruidvat.
Jij zegt het abbo toch op? De cartridge kan je gewoon porto vrij terug sturen als je je bekommerd om 'het milieu'.
Dit is het zelfde bedrijf dat je niet zwart wit laat printen als je cyan cartridge op is. Wat verwachten we nou eigenlijk?
Brother is ook deze kant aan het opgaan. Ik kan niet in kleur scannen als mijn zwarte inktcardridge leeg is. Dat is sinds een firmware update
Brother bellen en zeggen dat je scanner defect is. Als ze vragen wat het probleem is zeg je "foutmelding inkt is op". Deed HP ook, hebben me vervolgens 2 jaar lang gratis inkt opgestuurd omdat ik anders niet kon scannen.
Ik weet natuurlijk niet of je de exact zelfde cartridges hebt, maar hier is een leuke truc voor!

Aan de achterkant van je cardridge zit een doorzichtig plastic, je ziet daar een zwart balkje inzitten. Je moet het doorzichtige gedeelte met zwarte tape afplakken.

Et voila :+

De printer blijft nu door printen omdat hij denkt dat de cardridge vol is! Je kunt dan veel meer printen, want hij geeft veel te vroeg aan dat hij leeg is.
Bij auto's doen ze ook zoiets... Of het komt.... Betalen zodat je extra opties software matig beschikbaar hebt. Audi? Tesla? Pfff
Of ze luisteren gewoon naar de kritiek.
Dat niet alleen. Sinds een paar maanden zijn bepaalde functies in de printapp achter een account muur gegaan. Je moet dus een account aanmaken wil je ze gebruiken zoals bijv het scannen van je printer naar je mobiele apparaat. Helaas een korte tijd geleden een hp printer aangeschaft, voor mij nooit meer hp.
Begin dit jaar heb ik zo'n printer gekocht, met bijhorend abonnement. Aanvankelijk was ik wat sceptisch, maar ik ben positief verrast over hoe flexibel HP omgaat met het abonnement. Niet alleen kan dat abonnement maandelijks omhoog of omlaag worden geschroefd, maar dat kan zelfs met terugwerkende kracht in een lopende periode. Sterker nog, HP informeert mij tijdig als ik de bundel dreig te overschrijden en stelt dan een upgrade voor, wat meestal voordeliger is dan om te betalen voor de geprinte pagina's buiten de bundel. Dat is te regelen met een druk op de knop. Ook is het daadwerkelijk zo dat er altijd tijdig een nieuwe cardridge wordt opgestuurd, met daarbij een retour doosje om de lege exemplaren gratis aan te bieden voor recycling. En dat allemaal voor gemiddeld nog geen tientje per maand. Dit klinkt misschien als een commercial, maar het gebruiksgemak heeft mij echt ontzorgd in deze. Om nog maar eens een marketing term te gebruiken. ;-)
Pfoeh, wat een gedoe... Zelfs als je in kleur print vind ik 10e per maand best veel.

Alles is tegenwoordig 'as a service' maar dat loopt behoorlijk op als je niet oppast. Lease-auto, electrische fiets en een nieuwe televisie op afbetaling, telefoonabonnement met toestelbetaling, office, cloudopslag, printerinkt, Amazon prime, what's next? Ohja, scheermesjes :+

[Reactie gewijzigd door S0epkip op 19 december 2020 09:17]

De kosten hangen natuurlijk af van het aantal pagina's dat je print. In mijn geval, waarin mijn partner en ik thuis werken plus twee kinderen, loopt dat aardig op. Maar tijdens de schoolvakanties, zoals nu, kun je eenvoudig terug naar bijvoorbeeld €3 voor 50 pagina's. Ik merk dat de drempel om eens een foto in full color af te drukken ook een stuk lager is geworden.
Wasmachine's, magnetrons etc.
Het is toch al jaren een publiek geheim dat met printers en inkt enorm gesjoemeld word. Printers worden bijna gratis weggegeven (consumenten modellen) om vervolgens alles uit de kast te halen om je veel te dure inkt te laten kopen. Daarom heb ik al jaren geen printer meer en zal ik een abonnement als deze nooit aangaan. Deze markt is volledig de vernieling in geholpen door bedrijven als HP.
Ik begrijp het sentiment, en waar het vandaan komt, maar het business model (of het product?) werkt blijkbaar wel zo goed dat er eigenlijk geen alternatief is.
Inkt is veel duurder dan wat de grondstoffen en de productie verantwoorden, maar als ik ff goed reken, is zo'n abonnement niet persé nog duurder, meestal zelfs een stuk goedkoper. Het biedt ook wel wat gebruiksgemak.
HP vaste inkomsten, jij altijd inkt. lijkt me nog niet zo'n slechte deal.

[Reactie gewijzigd door the_stickie op 18 december 2020 22:21]

Dat is nu juist het probleem. Het product werkt niet goed en word bewust onbruikbaar gemaakt gedurende het gebruik. Teveel betalen voor een product is op zichzelf niet het ergste. Bewust printers maken die continue inkt verspillen om ze zo snel mogelijk leeg te krijgen, is maar 1 van de vele voorbeelden.
ik weet dat dit allemaal; maar nog is de printer hier naast mij een hp inkjet printer. Die doet het al heel lang prima (inkt kost buiten beschouwing gelaten) - iets wat ik van voorgangers van ander merken niet kon zeggen.
Bovendien had ik dan uiteindelijk even veel kosten en/of meer geneuzel. Laat maar een printer met ingebouwde koppen 'uitdrogen' (door 2 weken niets printen) :'(

Feit is dat thuisprinten duur is. Ook dat HP allom tegenwoordig is (van supermarkt tot speciaalzaak) en hun thuisproducten (ook na stilstand of transport) goed werken, beschouw ik als feiten.
Ik ken te weinig van inkjet technologie om te bewijzen dat al die cleaning cycli (on)nodig zijn of dat leegprinten echt de koppen (niet) kan beschadigen (beweringen van HP).

Ik lees ook wat jij leest blijkbaar, en ik vind het ook onrechtvaardig dat HP zijn markpositie uitbuit. Maar... wat is mijn alternatief? Welk product licht mij niet op, maar print wel altijd "mooi genoeg" en heeft supplies in 'elke winkel'?
En liefst nog zonder dat ik me hoef te verdiepen in de hits-and misses van een merk (lexmark :X Epson :+ )
Helaas is dit iets wat je als consument nauwelijks kan oplossen. Hier had allang een overheidsinstantie in moeten duiken. Je kunt het ontwijken door de printers te kiezen die bedoeld zijn voor de zakelijke markt, maar die zijn dan ook weer fors duurder. De markt is denk ik ook niet interessant genoeg meer voor nieuwe partijen of zelfs open source projecten. Blijf weg bij de inkjet printers en ga voor laserprinters. De positievere ervaring met een laserprinter, zoals @Floor staat niet op zichzelf. Vroeger waren die onbetaalbaar, maar tegenwoordig lopen de prijzen niet heel ver meer uiteen.
Helaas is dit iets wat je als consument nauwelijks kan oplossen. Hier had allang een overheidsinstantie in moeten duiken. Je kunt het ontwijken door de printers te kiezen die bedoeld zijn voor de zakelijke markt, maar die zijn dan ook weer fors duurder. De markt is denk ik ook niet interessant genoeg meer voor nieuwe partijen of zelfs open source projecten. Blijf weg bij de inkjet printers en ga voor laserprinters. De positievere ervaring met een laserprinter, zoals @Floor staat niet op zichzelf. Vroeger waren die onbetaalbaar, maar tegenwoordig lopen de prijzen niet heel ver meer uiteen.
Links of rechtsom zal er toch geld binnen moeten komen. Het model van gesponsorde aanschaf resulteert in hogere verbruikskosten. Zonder sponsering betaal je juist weer voor de hardware. De middenweg bestaat eigenlijk ook, dat zijn bijvoorbeeld die Epson ecotank printers die wat duurder zijn in de aanschaf.

Het klopt overigens niet dat printen met inktjet persé duur is (achterhaald). Ik heb zelf al jaren een pricewatch: Epson Workforce WF-3640DTWF die ik primair gekocht heb voor zijn ADF (auto document feeder) die direct als pdf naar de cloud kan scannen.

Maar we hadden het over kosten. Voor €39,25 print je 2200 pagina's met originele patronen; €1.78 cent per pagina. Voor kleur moet je denken aan €22,50 voor 1100 pagina's; €2.05 cent per pagina. De opvang bak voor spoel inkt is overigens te vervangen voor €19,50. Bij mij is dat tot heden niet nodig geweest (2154 pagina's sinds 2017).

Als ik een vergelijkbare laser printer zoek dan kom ik op de Canon i-Sensys MF237W en daar betaal je €63,25 voor 2400 pagina's en dat komt neer op €2.64 cent per pagina. Dat is dus duurder. Tevens kun je dan niet in kleur printen.

Als ik een kleuren laser pak dan kom ik op de MF628Cw. Dan betaal je ineens €45,50 voor 1200 pagina's en die is met €3.25 cent per pagina nóg duurder. Per kleur mag je dan ook de hoofdprijs betalen; €54.50 per toner en €3.6 cent per pagina. Vooral een drama voor wie incidenteel kleur print want dan kun je eerst voor €163.50 toners aanschaffen. Ik heb recent een kleur vervangen voor €9.50 (350 pagina's), die gaat met mijn gebruik weer zeker een jaar mee.

Ook fijn, je vermijd de bergen fijnstof die zo'n laser printer uitstoot welke vermoedelijk schadelijk zijn voor de mens. Niet voor niets wordt geadviseerd een laser printer in een aparte kamer te gebruiken. De vergelijking met roken is 13 jaar geleden al eens gemaakt. (Overigens moet je inktjet inkt ook niet inhaleren dan wel aanraken).

[Reactie gewijzigd door sdk1985 op 19 december 2020 04:35]

Al eens verstopte printkop gehad?

Toner droogt niet uit. Bij mijn moeder pak weg 10 jaar terug een laser neergezet. Nog nooit een andere toner ingezet. Toch goedkoper dan 10 nieuwe inkjets
Ja, zie dat veel bij klanten nadat ze een uitstapje gemaakt hebben bij onze vriendjes van 123inkt. Met originele inkt in een Officejet Pro nog nooit een verstopte kop gehad. Ook niet bij weinig printen.

Laser is minder gevoelig voor immitatie, maar levert uiteindelijk ook gezeik op. Heb wel eens de vraag gekregen van een klant om een laser schoon te maken omdat ie vanbinnen helemaal vol zat met losse toner... daar bedank ik voor.
Toevallig wel. Had hem een keer een zomer uit het stroom gehaald. Zat nog binnen de twee jaar garantie en heb toen een nieuwe printer gehad. Die heb ik nu in gebruik sinds 2017.
Eigenlijk heb je zelf de keuze. Duurdere (zakelijke) printer en uiteindelijk minder voor ink, of goedkope printer en meer betalen voor inkt. Blijkbaar kan je allebei niet krijgen, een printer voor € 60 en goedkope inkt die lang meegaat. Eigenlijk een soort lening. Je krijgt de printer voor minder, maar betaald over de levensduur ervan terug.
Mijn Brother kleuren laser werkt prima en er zijn zeer betaalbare toners voor te krijgen. Ik stond te kijken dat ik voor 60 euro nieuwe cartridges (geen Brother) er in heb die nog goed werken ook. Prima voor standaard thuis print. Voor foto's ga ik naar een foto service.

[Reactie gewijzigd door Floor op 18 december 2020 23:24]

Je heelt meteen m'n reden aan om een inkjet te kopen: foto's afdrukken, of eigenlijk meer 'op fotokwaliteit drukken'
Bovendien biedt inkjet nog wel wat 'creatieve' mogelijkheden, die met een laser uitgesloten zijn (overdrukken/herdrukken, extra dekking). Niet dat ik het veel gebruik, maar voor inkjet zijn er heel wat 'transfer' oplossingen om dingen als t-shirts of kopjes te versieren (leuk met kids)
en.. het stinkt niet zo :p
Een moderne laserprinter doet echt niet onder voor een inkjetprinter qua fotoprints, op die dingen die je inderdaad nooit gebruikt na. Waarvan je er ook een aantal niet nodig hebt, omdat het een laserprinter is.
Stinken doen ze al helemaal niet meer, dat is echt iets van vroegah.
Na een lange tijd thuis op Inkjet's geprint te hebben, toen der tijd nog niet echt veel zo'n 50 pagina's per maand gemiddeld, toch een paar jaar geleden besloten om eens te 'investeren' in een laserprinter. Inmiddels geen last meer van inkt die mogelijk uitdroogt en waar deze dan gebruikt wordt om de printer te onderhouden. Altijd als je dan wilde printen waren de ink cartridges weer op... De toners die ik nu heb zijn weliswaar een stuk duurder, maar ook een stuk groter een veel goedkoper.

Inmiddels in anderhalf jaar tijd toch al 8661 pagina's geprint en pas twee keer de toners moeten vervangen, er zitten momenteel high capacity toners in die zo'n 7500 pagina's kunnen printen (de kleur cartridges iets minder). Geen gezeik meer met een lege printer wanneer je moet printen en en heel stuk goedkoper.

De HP MFP M479fdw is naar mijn mening een top apparaat voor de veeleisende thuisgebruiker, of ook middenklein kantoor. Alle functies die je verwacht, dubbelzijdig scannen, scannen naar email of netwerkmap, makkelijke user interface, touchscreen etc. Werkt perfect.

[Reactie gewijzigd door fjh40 op 19 december 2020 01:47]

In ruim 20 jaar tijd ben ik nu toe aan mijn derde HP printer. Mijn regel is dat na 1 jaar er een nepper in mag (vaak van die webshop met die handige pennetjes die je er bij krijgt). Dat na een cartridgewissel er even een testpagina uit komt rollen is zo, maar gaat dat nou echt ten koste van de capaciteit ?

Ik print best veel voor werk en studie/PE (wel bijna alleen zwart-wit). Ik ken de verhalen ook, maar ik vind het allemaal reuze meevallen. Een pak papier per twee maanden en een keer of 4/5 per jaar inkt a 22 dan zit ik ook aan ca. een tientje per maand. Dat valt nou ook wel weer mee.
Scheermesjes en opzetstukjes voor tandenborstels?
En dat Gilette ooit een trillend scheermesje maakte had meer te maken dat Duracell onderdeel was dan dat het beter presteerde...
Ik vind het ideaal. Voor 35 euro een HP All-In-One gekocht en voor 0 euro per maand maximaal 15 printjes per maand. Zelfs in deze bijzondere tijd halen we dat aantal niet, dus voor ons prima. Hebben het nu anderhalf jaar en cartridges nog niet hoeven te vervangen.

Voor een euro had ik het ook gewoon aangehouden, maar dit is erg netjes.

En ja, je levert ongetwijfeld wat in op privacy: HP weet precies waar en wanneer er hoeveel geprint wordt. Maar dat vind ik niet spannend.

[Reactie gewijzigd door THE_BASE op 18 december 2020 22:29]

Per 4 januari print ik al 3 jaar gratis met instant-ink. 273 pagina’s over die periode. Sindsdien nooit 1 cent betaalt. We printen af en toe een paar pagina’s. Full-page page full-color foto’s zijn net zo gratis als 1 pagina met een zwart-wit printje.

Ideaal.

Beter dan met uitgedroogde, b-merk cartridges printen omdat je denkt dat je dan voordeliger uit bent.

Maar het hangt allemaal van je inkt-patroon af natuurlijk.
Hm nu heb ik er helemaal een vervelend gevoel over. Ik heb nog een printer in bestelling staan van black friday die nog geleverd moet worden. Daarmee loop ik nu als nieuwe klant alsnog dit gratis abo mis omdat de deadline op 9 december staat.
De meeste bedrijven zijn extra blij met nieuwe klanten maar HP gaat die juist benadelen.
ik ben er klaar mee, jaren lang hp printers gehad, komen ze met dit instant print. Het lijken wel abonnementen voor mobiele telefoons. Zoveel printjes per maand, zoveel euro. Heb er nooit zoveel nodig, meestal niet, maar die ene maand dat ik een groot sport toernooi wil organiseren dan wel.

Het zal best wel met losse cardridges kunnen, maar voor onregelmatige printers als ik, is dit een onvoordelige optie, hp heb ik gehad, Epson eveneens met een soort gelijk abonnement.

Het voelt zo beknellend x pagina’s per maand voor zoveel euro.., Alsof het niet mag, eens per jaar in februari veel printen voor een toernooi

Bye Bye HP
Ik heb hier nu enkele maanden een all in one staan met gratis inkt en het werkt prima.
Of ik 1 letter op een pagina printen of een foto op A4 het maakt niet uit.
We zijn nog nooit boven de gratis pagina's uitgekomen dus we hebben nu al die tijd gratis geprint.
Mochten we een keer meer moeten printen prima, 1 euro en we kunnen 10 pagina's extra printen.

Als de cartridges bijna leeg zijn krijgen we nieuwe toegestuurd, met een grotere inhoud dan in de winkel te koop.

Ok, als je veel print is het best duur denk ik. Maar voor af en toe een foto en een verzendlabel is het prima zo.

Ik had het ook orkma gevonden om voor 1 euro per maand pagina's mee te kunnen nemen. Soms handig als je wat meer wilt printen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee