HP stopt vanaf december met gratis Instant Ink-abonnement

HP stopt wereldwijd met het gratis Instant Ink-abonnement. Het gratis abonnement betekende dat HP gebruikers inkt toestuurde voor maximaal 15 pagina's per maand, maar dat gaat vanaf 9 december 1 euro per maand kosten.

De wijziging wordt door allerlei gebruikers uit allerlei landen gemeld en bijvoorbeeld ook op het forum van Tweakers. Ook komen er enkele nieuwe abonnementen, waarbij het gaat om het abonnement van 500 en 1500 pagina's. Ook veranderen de prijzen van bestaande abonnementen.

Gebruikers die nu nog gebruikmaken van het gratis abonnement met de vijftien pagina's, zullen in december automatisch overgaan op het betaalde abonnement met vijftien pagina's voor 1 euro per maand.

Instant Ink is een printdienst van HP waarbij de fabrikant cartridges met printerinkt naar gebruikers stuurt. Daarbij hoeven zij niet per cartridge, maar per maand te betalen. Naarmate gebruikers meer printen, is de prijs per pagina lager. De HP-printer weet wanneer de inkt bijna op is, zodat HP bijtijds nieuwe inkt kan opsturen.

Maandelijks abonnement Tarief Extra pagina's Ongebruikte pagina's meenemen
15 pagina's € 0,99 10 voor 1 euro Tot 45 pagina's
50 pagina's € 2,99 10 voor 1 euro Tot 150 pagina's
100 pagina's € 4,99 10 voor 1 euro Tot 300 pagina's
300 pagina's € 11,99 10 voor 1 euro Tot 900 pagina's
500 pagina's € 18,99 10 voor 1 euro Tot 1500 pagina's
700 pagina's € 24,99 15 voor 1 euro Tot 2100 pagina's
1500 pagina's € 49,99 15 voor 1 euro Tot 4500 pagina's

Door Joris Jansen

Redacteur

12-10-2020 • 20:24

216 Linkedin

Submitter: crunchytail

Reacties (216)

216
215
139
8
0
61
Wijzig sortering
Ik heb zo een abonnement voor 2.99 EUR per maand.
Na 6 maanden dacht ik eraan om mijn abonnement stop te zetten. Guess what, cartridges werken ook niet meer, die zijn namelijk verbonden aan het abonnement.

Edit: even voor iedereen die hieronder zegt, kwestie van lezen etc... Ik klaag er niet over hoor, ik ben maar verder gegaan met het abonnement.

[Reactie gewijzigd door Joao op 12 oktober 2020 20:58]

Sja.. kwestie van lezen denk ik dan.

Staat gewoon op de website van Instant Ink.

"Kan ik mij Instant Ink-cartridges blijven gebruiken als ik Instant Ink opzeg?"

Vanaf het moment dat je de eerste cartridges uit je Welkomstpakket in je printer plaatst, worden ze beschouwd als Instant Ink-cartridges.

Als je Instant Ink opzegt, zullen de bij je plan geleverde Instant Ink-cartridges niet meer werken in je printer, ook niet als ze nog inkt bevatten. Je zult ze allemaal moeten vervangen door standaardcartridges.

Als je je mobiele abo opzegt, kan je ook niet de nog opgespaarde minuten gebruiken. Dat is het hele ding met dit abo. Je betaald niet voor de cartridge of de inkt, maar voor het aantal prints.

[Reactie gewijzigd door iketot op 12 oktober 2020 20:50]

Lekker milieuvriendelijk...
Ze hebben een recycle systeem.
Na elke nieuwe set inkt, krijg je een recycle bag geleverd waarbij je het terug kunt sturen voor recycling.
Dat kan wel zo zijn, maar als er nog inkt in zit, dan is deze zet gewoon dom.
Zolang dit soort dingen legaal zijn om te doen, kan je onmogelijk als overheid zeggen dat wij als burgers milieuvriendelijker moeten leven.
Die halen ze eruit zodra ze het terug ontvangen. En zullen het weer gebruiken.
Denk je dat werkelijk? Heb je enig idee hoeveel kosten ze hebben aan het verwijderen van een klein beetje inkt? Inkt mag dan per liter schandalig duur zijn, maar personeel om 3ml aan restinkt te verwijderen kost nog net een beetje meer.

Ik voorzie een zonnepaneel oplossing. Op het moment van recycling wordt het object verscheept naar Afrika. Die halen het laatste restje er wel uit en mogen daarna het restafval probleem oplossen.
Nah, ze vullen die cartridges weer en sturen het op. De Instant Ink cartridges die ik krijg zijn ook gebruikt, dat zie ik (krasjes).
Inkt is per liter schandalig duur voor ons, maar kost de fabrikant bijna niets. Daarmee vergeleken is flessenwater goedkoop.
Edit: dat bedoel ik; flessenwater (dat aan een veelvoud van de kostprijs verkocht wordt en veeeel duurder is dan leidingwater) is goedkoop in vergelijking met printerinkt, hoewel beide voor de fabrikant bijna gratis zijn.

[Reactie gewijzigd door Jan VP op 13 oktober 2020 17:01]

Het is het businessmodel. Printers voor heel weinig 'weggeven' waarna de klant aan je gebonden is en je de hoofdprijs voor toner of inkt kan vragen. 8)7
Wat is daar gek aan? Doen MS en Sony toch ook bijvoorbeeld ? Consoles met verlies verkopen en geld binnenharken met de games verkoop.
flessenwater is toch goedkoop t.o.v. inkt? Ik denk dat je wat anders bedoelt.

het eerst deel van je opmerking is wel juist. De inktprijs is niet vanwege de materiaalkosten zo hoog.
Ja, echt een verschrikkelijk inefficiënte manier. Dat soort grandioze verspilling is slecht voor economie, maatschappij en milieu. Alles wordt er slechter van. Maar zo staat HP bekend.

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 12 oktober 2020 23:02]

Nee hoor.
Niet alles wordt er slechter van.
HP wordt er financieel beter van.
Haha true. Al vraag ik me af of dat ook zo is op de langere termijn. In mijn hoofd zit, na vele nieuwsberichten, dat HP vaak printers blokkeert, mensen dwingt om bepaalde cartridges te gebruiken door middel van geniepige chips, enz. Ik vergeet altijd hoe het precies zat, maar ik onthoud wel dat je bij HP er niet op kunt vertrouwen dat je op een normale manier en op lange termijn cartridges kunt kopen. Je weet nooit hoe en wanneer een HP-printer nog werkt. Dus ik raad mijn vrienden en kennissen geen HP-printers meer aan. Dat is slecht voor HP.

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 14 oktober 2020 19:17]

Helemaal mee eens, heb hier twee HP printers staan die allebei binnen 3 dagen dezelfde fout gaven t.w. cassettes vervangen terwijl in 1 printer de cassettes net vervangen waren.
In de andere zaten ze 5 weken met ongeveer 30 printjes gedaan.
De "humor" is dat alle cassettes z.g. vervangen moesten worden.
Dat vervolgens gedaan maar niet meer werken!!!

Ze zijn al eens eerder op hun vingers getikt vanwege ongeoorloofde praktijken en ze doen het nog steeds alleen nu wat geraffineerder.
Info o.a. hier: https://www.123inkt.nl/ne...+software+update-847.html

Blijkbaar hebben ze weer een firmware uitgerold die dit veroorzaakt en ben ik vergeten om de updates voor HP troep uit ter zetten dat zou je mij dus kunnen verwijten :+

Dit is nu de zoveelste keer met HP printers en ik ben er nu helemaal klaar mee.
Voor mij nooit meer HP spullen, het zijn boeven !!!!
Gatsie, vreselijk slecht inderdaad. Ik ga inderdaad ook nooit meer HP kopen.
Wat wil je zeggen? Kijk geen filmpjes.
Tja, mooie marketingpraat.
Het is nog steeds zo dat printerboeren de printers voor een habbekrats in de markt zetten en vervolgens het grote graaien begint doormiddel van peperdure inkt.
Waarom denk je dat ze tegenwoordig maar deels gevulde cassettes meeleveren met een printer?
Vervolgens is het soms voordeliger om een nieuwe goedkope printer aan te schaffen....
En ja dan kun je natuurlijk wel een mooi marketing filmpje maken hoe je bijna nieuwe printers recycled Weliswaar is het bovenstaande misschien wat gechargeerd maar de overheden hadden hier allang wat aan moeten doen.
Printers kunnen veel langer mee dan dat fabrikanten ons willen laten geloven...
Mwoa, je wilt niet weten waar ze anders allemaal opduiken in de afval keten, ik heb ze zien drijven bij rioolwaterzuiveringen, en ze komen ook veel voor in de grijze huisvuil stroom, waar ze vervolgens na het scheiden een plastic restafvalstroom vervuilen, weet ik van mijn stages, oa bij Attero in Wijster (vh de VAM) Een paar batterijen in het grijze afval, maakten daar aan het eind van de keten van wat een waardevol restproduct zou moeten zijn (oud ijzer), chemisch afval. Dus dit inzamelen als onderdeel van een contract als dit, is best wel een milieuvriendelijke stap.
Anoniem: 562971
@M3m3013 oktober 2020 06:57
Het woordje "milieu" is een marketing tactiek, dit verkoopt namelijk altijd...
Je vergelijking met minuten bij een mobiel abonnement loopt wel een beetje spaak op het feit dat minuten geen fysieke dingen zijn die je zelf in huis hebt liggen... Het is toch wel een beetje absurd dat je inkt weg moet gooien als je geen abonnement meer wil omdat het dan niet meer gebruikt mag worden? Dan kan het wel in de voorwaarden staan maar het is een bizarre voorwaarde en eentje die niet bepaald heel duurzaam is, zoals @M3m30 ook al zegt.
Het is toch wel een beetje absurd dat je inkt weg moet gooien als je geen abonnement meer wil omdat het dan niet meer gebruikt mag worden?
Eens. Strikt genomen zou HP ze op moeten (laten) halen en milieuvriendelijk moeten verwerken. Immers is het abonnement ten einde en moet HP diens middelen terugnemen.

Als HP dat niet wil, dan moeten ze ook niet de cartridge(s) onbruikbaar maken.
Of gewoon de optie ook bieden om de cartridges over te nemen voor een rest bedrag. Iedereen blij lijkt me
Want het gaan ophalen van cartridges in the middle of nowhere is zo lekker milieu vriendelijk, al die brandstof die ervoor verstookt wordt...
Het hele idee is gewoon niet goed te praten, opsturen en recyclen is al twijfelachtig of de (milieu) kosten daarvan opwegen.
En hoe komen de 'gewone' cartridges dan bij jou thuis? Per postduif?
Nee, maar dat kan ook op de fiets, lopend of eventueel gecombineerd worden met andere boodschappen.
Je moet wel een hele grote afname hebben in deze dienst om het te rechtvaardigen vanuit het milieu gezien en het recyclen mbt brandstof verbruik. Zodat het ophalen bij persoon X, ook bij de buren (of iig iemand relatief dichtbij) opgehaald kan worden.

[Reactie gewijzigd door jozuf op 13 oktober 2020 07:15]

Zeker, maar dan moeten die cartridges eerst nog naar een winkel vervoerd worden, dat kost ook CO2.

Overigens denk ik dat er in 2020 vrij veel mensen online even kijken en ze alsnog laten bezorgen.
Het terugsturen is alleen maar goed voor het milieu als ze daadwerkelijk worden hergebruikt.
HP stuurt je gratis zakjes toe voor de verzending van (gebruikte) cartridges. Gewoon effe aanvragen op https://supplies-recycle....=be&language=nl&label=ups

Maar ik vind het ook ongehoord hoor, daar niet van
Als je het abo opzegt en je cartridge heeft nog inkt, stuur je ze toch gewoon terug?
Of je print gewoon je cartridge leeg voordat je opzegt. Al krijg je dan natuurlijk weer nieuwe toegestuurd automatisch.

Wat als je opzegt, offline gaat en dan een print batch doet?

Of forceert dit systeem always-online printing?
Je krijgt automatisch nieuwe, je betaald als je meer print dan je abo en je moet inderdaad online zijn anders werken de cartridges niet.
De opmerking is daardoor toch niet minder waard? Het is niet iets wat je verwacht als je het koopt, plus, niet iedereen leest de voorwaarde.
Haha, als je leest wat het product is wat je koopt, is dat precies wat je had verwacht ?
Nee want je verwacht inkt te kopen op abbonements basis. Als je het abbonement opzegt en je hebt nog een klein beetje inkt over, dan is het economisch en milieutechnisch onlogisch het kleine beetje terug te sturen. Het inktbedrijf kan het ook niet doorsturen naar een volgende klant, ook zij gooien het gewoon weg. Die 10 printjes worden vernietigd omdat dat bedrijf zijn macht misbruikt met regels die alleen voor economen logisch is, niet voor de echte wereld, niet voor de klant, niet voor het milieu. Dat soort sluwe onvriendelijke praktijken verwacht je niet.
Maar, je koopt geen inkt. Je koopt pagina's en krijgt inkt geleverd die uitsluitend gebruikt mag worden om de pagina's die je gekocht hebt daadwerkelijk te printen.

Daar hoef je toch geen econoom voor te zijn om een abbonnementsmodel te begrijpen? Of ga je als je belminuten bij een mobiele provider koopt ook klagen als je er achter komt dat je een mobiele telefoon nodig blijkt te hebben om de belminuten te kunnen gebruiken?
Dan snap jij het product dus niet.

Zoals DaBeetle al zegt, je koopt pagina's en HP voorziet jou van inkt om die pagina's te kunnen printen.
Als jou pagina's op zijn, en je print meer betaal je extra.

Maar als je je abo opzegt, dan is de inkt niet meer van jou maar van HP, en dus wordt de cartridge geblokkeerd.

Wie zegt dat zij alles weggooien ?
Ik kan me heeeeel goed voorstellen dat zij gewoon de inkt eruit weten te halen, en herbruiken en alleen de cartridge zelf recyclen.

Gaat ook helemaal niet om machtsmisbruik etc. Voor het zelfde geld, sluit jij nu een abo af, krijg je volle cartridges en stop je daarna direct je abo. Volgens jou beredenering moeten ze jou maar die cartridges blijven laten gebruiken, want zonde voor milieu etc etc etc..

Gewoon lezen en snappen wat het product is, en dan beslissen of je er wel of niet aan mee doet, niet achteraf klagen.
Wel belangrijke informatie dit. Je kunt ze dan wel nog op een later moment heractiveren ? Of moet je de rest van het patroon afbetalen of terugsturen? Lijkt me niet, toch?

Overigens, hoe tellen ze lege pagina's? Die zitten er soms per ongeluk toch tussen. Gaat dat van de teller af?

[Reactie gewijzigd door TJRef op 12 oktober 2020 20:56]

Nee, je kan gewoon opnieuw activeren en gebruiken.
Op je 2e vraag; dat weet ik niet zeker.

[Reactie gewijzigd door Joao op 12 oktober 2020 20:59]

de cartridge weet hoeveel dekking er is en standaard gaan ze dacht ik uit van 3 of 6%
Dat is toch logisch, je betaald voor geprinte pagina's, niet voor cardridges.
Net zo logisch als benzine per kilometer ipv per liter kopen. Zou technologisch ook best kunnen tegenwoordig.
die krijg je dan opgestuurd in je brievenbus?
Niet, maar met wat sensors in de auto en de pomp kun je het maken dat je "gratis, zonder gedoe" kunt tanken. En dan neem je een abbonement voor x kilometer per maand.

Kun je zelfs marketen dat het goedkoper is dan gewoon benzine kopen, de meesten zullen toch een hoger abbonement nemen dan ze nodig hebben, en je kan kilometers buiten de bundel lekker duur maken natuurlijk.
Wat is het voordeel dan van km vs. liters? Dat je onzuinig kunt rijden?

(En abonnement bestaat al, dat heet tankpas)
Vaste prijs, makkelijk te berekenen hoeveel het je kost op het einde van de maand, of wanneer je een auto koopt.

Geen zorgen over extra verbruik van de airco in de zomer (toch wel bijna 1l/100km bij mij op echt warme dagen), of net (zetel)verwarming in de winter. Stil staan in de file met extra verbruik, geen probleem. Die nieuwe auto die toch 6l verbruikt en niet die 4l van in de boekjes? Maakt niet uit, 20xwoon-werk en terug, 4xafstand tot winkel en terug, gemiddeld familiebezoek, hobbies, ... Makkelijk je brandstofprijs per maand te betalen, met enkel een extra voor vakantie.

Helaas gaat dit er nooit komen. Mensen zullen inderdaad onzuinig rijden, verspillen, misbruiken, ... Of het wordt zo duur dat het ook nutteloos is. Maar in een ideale wereld zie ik voordelen.
Gewoon een speciale vulopening in de auto monteren zodat een normale tank gun er niet in past.
Hoge prijs zetten op het verwijderen er van en boete clausule op het zelf (laten) verwijderen.
En dan koppelen aan de private lease.

Zodat er gedwongen winkelnering ontstaat - zelfde als bij de cartridges van HP.

Funest voor het milieu, mensen gaan extra rijden "omdat het toch gratis is".
Voelt heel luxe natuurlijk voor een groot deel van de doelgroep.

Voordeel voor lease maatschappijen; er is meer neiging om grotere km/jaar te nemen.
Koppel je dit aan het model dat mensen een auto in een bepaalde klasse leasen en hij op willekeurig moment omgewisseld kan worden - afhankelijk hoe de leasemaatschappij dat bepaald - marktwaarde van de auto.

Dan is het een idee dat een bak geld binnen gaat brengen.
En een hoop extra vervuiling, dus verkoopt ie er ook nog groen certificaten bij.
De Nordics hebben er toch een overschot aan, dus die zijn spot goedkoop, en zit een wederverkoop marge op van ongeveer factor 10 tot 15 en mogen op andere momenten gekocht worden dan de uitstoot plaat vindt (tot 1 jaar verschil!).

Dus "vaste prijs per maand groen rijden", en maar toenemen die uitstoot en nog meer mensen ziek door lokale vervuiling van de lucht. Dus meer astma etc.

[Reactie gewijzigd door djwice op 13 oktober 2020 06:31]

Haha leuke ideeën.

Ik heb ook wel eens gespeeld met het Idee van het afkopen van de uitstoot van mijn auto via certificaten en dan de CO2 belasting terugeisen en een lage bijtelling rekenen: de uitstoot is dan per saldo immers nul en blijkbaar werkt de wereld zo als we uitstoot kunnen verhandelen :9
Dat is een interessante gedachte ...

Nog een notaris/accountant of iets er bij die vastlegt hoeveel brandstof er getankt en hoeveel er gereden is en welke certificaten er tegenover staan.
En die er tegen invalideren.

Klinkt als een business op zich, x% van de opbrengst is je fee en een advocaat regelt dit dan netjes no-cure-no-pay via de rechter als de belasting dienst niet schikt.

Ff uitzoeken welke gronden er aan die belasting ten grondslag liggen.
Het zit al bij sommige zakelijke lease contracten, maar er wordt dan wel veel gezeurd over brandstofverbruik hoor.

Toen ik nog een lease auto had van het werk, werden mensen er elke maand op aangesproken. Ik nooit want de mijne reed bijna 1 op 25 (wat me verbaaste voor een Jetta zonder bluemotion e.d., maar ik reed wel heel rustig).

Je kan er donder op zeggen dat er een heleboel kleine lettertjes in dat contract komen als dit voor consumenten komt, en dan is het 'zorgeloze' aspect eigenlijk niets meer waard. Ik had echt een hekel aan dat gezeur met die leasebak, altijd gezeik over kleine krasjes enzo. Ik rij liever een 10 jaar ouwe bak waar ik gewoon mijn schouders kan ophalen als hij een keer tegen een paaltje staat.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 13 oktober 2020 09:44]

Nee, niet tankpas, dat noemen we leasing.
En ook gelijk piek- en dalkilometers invoeren ;)
Wil je een beetje voorzichtig zijn met je proefballonnetjes? Je weet niet wie er mee lezen..
Lijkt me nogal logisch. Anders neem ik wel een abbo voor €1 voor een maand, en heb een hele set nieuwe cartridges. Het is makkelijker voor ze om ze elektronisch te blokkeren dan te eisen dat je ze terug stuurt.
Wat doe je dan met je volle geblokkeerde?
Leg je in de kast neer voor als je weer een nieuw abbo wil nemen?
kunnen ze lekker uitdrogen ...
Minder een kwestie van lezen maar meer begrijpen wat voor product het is. Smart cartridges. Niet een print abbo, maar een abbo op smart printing.

Maar hoe je het ook draait of keert, gewoon een kleurenlaser voor 150 euro en je bent er jaren zoet mee zonder gedoe en smart poep of lege toners. (of je print veel en regelmatig, maar dan is intant ink ook weer stuk duurder)

Ik heb zelf ook instant ink, en print bijna alleen foto's omdat het toch 'lekker goedkoop is' Maar wil je no nonsense printing voor weinig centen voor text met wat plaatjes en low/no maintenance, dan is instant inkt zonde tov laser.

[Reactie gewijzigd door TWeaKLeGeND op 12 oktober 2020 23:12]

Passen de pakketjes met de HP instant inkcartridges door de brievenbus?

Alvast bedankt!
123 Inkt zegt goedkoper te zijn.
Maar ik zit het even te berekenen.. eigenlijk scheelt het niet zoveel. Enig argument is milieu om voor 123 inkt te kiezen.
Als je milieu meeweegt dan zijn de HP cartridges juist aantrekkelijker om te kopen. Ze laten mensen in Haïti plastic verzamelen die de oceaan in dreigt te stromen en geven die mensen dus een baan. Linkje: https://youtu.be/KUopgVC6pok Cartridges worden van dat plastic gemaakt en worden ook nog eens 100% gerecycled. Ook zaken als giftige stoffen, juist omgaan van arbeid, Co2 footprint hebben ze voor de hele keten in kaart gebracht. Dat kun je echt niet zeggen van de 123inkt oplossing.
Een lege cassette opnieuw vullen is altijd milieuvriendelijke dan een nieuwe cassette maken, zelfs al wordt die gemaakt uit gerecycleerde grondstoffen.
Daarom dat HP ook een programma heeft waarmee je ze mag terugsturen naar hen, dan kunnen ze hergebruikt worden.
123inkt zijn dan ook gewoon boefjes. Als je daar te vaak originele supplies besteld ben je na een tijdje niet meer welkom.
Ze bieden printers en toners aan tegen bodem (onder inkoop) prijzen aan om klanten vervolgens in de richting van hun eigen huismerk supplies te duwen.

Probeer het uit, bestel een printer en daarna originele supplies. Je wordt gegarandeerd gebeld of je niet hun lekkende zooi wilt hebben.
Ah, ik ben dus niet de enige die lekkende 123 Inkt cardridges hebt (Brother). De boel was helemaal vies geworden.
Met toners (laser printer) zit heel je printer ook vol met poeder met die imitatie zooi. Lifespan van de printer word hierdoor ook gewoon korter.
Goedkoop is duurkoop in dit geval.
Heb ik inderdaad gemerkt met mijn laser printer met 123 cardridge: strepen op de bladen.
Volgens technieker van Kyocera kwam dat door die cardridges en verviel dus de garantie. Reparatie kwam duurder uit dan nieuw toestel.
Tja, wie moet je dan geloven?
Niet meer welkom of wordt je alleen gebeld? Is nogal een verschil
Beide. Ze bellen je na de eerste bestelling bij originele supplies om te wisselen naar hun huismerk. Ga je vervolgens door met het bestellen met originele supplies houd het een keer op (want er word niets verdient)
Dan kan je niet meer bestellen?
Exact. Met een ander/nieuw account gaat ook niet lukken overigens :)
Ik ben nu eerlijk gezegd toch wel geneigd om dit te gaan proberen :Y)
Dat is dan de eerste webshop die geen geld wil verdienen, want ook op originele HP cartridges zit toch best een fijne marge....wij bestellen al jaren bij 123inkt, zowel originelen (voor de goede prints, presentatiemateriaal) als de nepperds. Nog nooit problemen gehad met de kwaliteit, noch met onze account. Het beste van 123 zijn nog altijd de meegestuurde pennen....
Beide. Ze bellen je na de eerste bestelling bij originele supplies om te wisselen naar hun huismerk. Ga je vervolgens door met het bestellen met originele supplies houd het een keer op (want er word niets verdient)
Vreemd. Ik bestel er al jaren, en alleen originele toners, en nooit problemen. Ze bellen me ook niet om te ruilen naar huismerk.
Toch 20% méér inkt voor lagere prijs dan originele?
Sterker nog.. Ik moet 2 cartridges kopen (zwart en kleur) a 25 euro. Daar kan ik een jaar mee printen (600 pagina's)

Bij HP betaal ik 3 euro p/m om ook een jaar te kunnen printen (600 pagina's)

Of maak ik nu een enorme denkfout en ben ik bij HP een stuk goedkoper uit?

[Reactie gewijzigd door deco1974 op 13 oktober 2020 09:06]

Geen idee, daarvoor moet ik de cartridge kennen
Ik heb net een HP printer gekocht en wist niet eens van die abonnementen. Nu zie ik echter dat het best interessant is. Een complete set kost €75 en die zijn goed voor 825 pagina's. Voor €2,99 per maand kan ik dus 1250 pagina's printen voor datzelfde geld (in ruim twee jaar tijd).

Het is een beetje contra-intuïtief, maar dus wel aantrekkelijk. De grap is dat zelfs als je heel veel print, je dus nog goedkoper uit bent.

Mijn hoop is ook dat ze hierdoor een reden hebben om de printer langer mee te laten gaan. Zolang ze aan je verdienen voor de inkt hoeven ze je niet een nieuwe printer te verkopen...
Was ergens te verwachten. Ik schat dat er zat mensen niet meer printen dan 15 pagina's per maand. Niet dat 1 euro de grootste kostenpost is, maar toch. Denk dat er toch een groot aantal mensen een HP printer hebben gekocht van wegen dit 'gratis' abonnement.

Ik gebruik persoonlijk al zeker 7 jaar een tweedehands laserprinter van 20 euro en één toner van 15 euro. Nog nooit hoeven wisselen. Dát is pas goedkoop én duurzaam. (In hoeverre printen duurzaam is uiteraard)
Droogt het niet uit na zoveel jaar? Of gebeurt dat sowieso nooit? Ik heb altijd het idee na een nieuw patroon en heel lang niks geprint te hebben dat hij alweer bijna leeg is volgens de printer. Ik print echt maar een paar keer per jaar maximaal. Dan zou zo'n laserprinter dus beter zijn.
Toner is in tegenstelling tot een inktcardrige niet vloeibaar maar eerder een soort poeder, in principe kan dat niet indrogen zoals inkt.

Als je dus weinig print en vooral lange tussenpauzen hebt tussen je printjes is laser de betere optie.
Ja daar ben ik ook achter gekomen. Mijn ouwe heer doet al sinds 2003 met een HP printer en ik geloof één keer een nieuwe toner. Ik heb inmiddels één inkjet printer en twee multifunctionals afgedankt in dezelfde tijd. Dus uiteindelijk, en dat zal ik nog wel even horen, was de laserprinter een veel goedkopere en frustratievrije keuze.
Ik ben niet je ouweheer, maar kan mij vinden in je vader's positie m.b.t. printers. Heb zelf hier een antieke LaserJet staan uit ~2003 die het nog vrolijk doet. Het is een 1320, een beest van een apparaat. Zelfs als ik zes maanden niet print en dan plots een grote batch stuur dan doet die het meteen, dubbelzijdig indien gewenst. Een voordeel is dat er een kloontoner in kan omdat deze printers geen beveiliging hebben. Zoveel jaar geleden verving ik de meegeleverde toner voor het grootste model dat erin kan (1/3 van de prijs van HP). Sindsdien heb ik er geen omkijken meer naar.

Tweedehands ScanJet met document feeder en een tweedehands Dymo LabelWriter erbij, en alles aansluiten op een Raspberry Pi om het geheel op het netwerk aan te bieden. Goedkopere en duurzamere kantooromgeving kan haast niet, als je nog met papier werkt. :+

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 13 oktober 2020 07:38]

Wij hebben ook een laserprinter en het bevalt prima. De enige zorg was dat zo'n ding waarschijnlijk meer fijnstof uitblaast. Je wilt hem dus liever niet te dichtbij je hebben staan. Dat is wel lastig in een kleine woning.
Gewoon raam openzetten? Verse lucht gaat snel hoor....
Ja, inderdaad het liefst zou je hem in de buurt van een raam zetten. We hebben op dit moment alleen een raam in de keuken. Maar bij het volgende huis gaat dat waarschijnlijk makkelijker.
Dit valt me mee zelfs met mijn goedkope 50 euro laserprinter (Brother HL-1112). Hij staat naast mijn Xiaomi air purifier die ook een (laser) PM2.5 sensor heeft. Die blikt of bloost niet van een paar pagina's, dit had ik ook wel verwacht want je ziet er soms wel wat pufjes stoom uit komen. En ik weet dat hij werkt want toen ik een keer de ramen open had en een lichte brandlucht rook van buiten, sprong het ding meteen in alarm.

Wel ruik ik een beetje ozon maar niet zo veel als met die ouwe laserjet bakken.
Ja aan de andere kant kan het wel weer samenklonteren door luchtvochtigheid (eigenlijk het omgekeerde van het uitdrogen van inktcartridges). Maar tegenwoordig zijn de meeste toners goed afgesloten.
Laserprinters drogen niet snel uit. Hele andere manier van printen. Je brand in principe met een laser wat droge poeder op een blaadje papier. Droge poeder droogt niet uit :p, soms moet je de toners wat schudden als ze lang niet gebruikt zijn.
Zolang ze geen vervaldatum in die tonercartridge programmeren. Of een vervaldatum vanaf first use.
Ik heb wat gerommeld met printerdrivers voor Linux, en herinner me dat HP wilde dat je de datum naar de printer stuurde. Waarschijnlijk om te mekkeren over cartridges die verlopen (zouden) zijn.
De lead programmeur zei toen: nah, dat veld sturen we dan niet.
In mijn HP CP5225 zit juist een optie "houd je waffel en negeer de chip", ik heb die voor de kleurentoners ingeschakeld, want die zijn inmiddels ruim over de 10000 afdrukken heen en daarom officieel leeg, maar omdat er op een bladzijde vaak maar weinig kleur afgedrukt wordt zou het mij niet verbazen als ze nog een paar duizend afdrukken meegaan.

Volgens mij, als je het sjieke spul hebt, zitten dat soort fratsen er juist niet in, en omdat bedrijven hun oude printers regelmatig dumpen voor wat de gek er voor geeft, kun je prima het sjieke spul in huis hebben. Ik kan me voorstellen dat in de goedkoopste printers wel dat soort fratsen zitten, ook daar zal het verdienmodel om van de benodigdheden te leven aantrekkelijk zijn.
plus: je hebt een ozon generator op je buro staan. Niet echt héél gezond.

Die grote kopieëerbeesten op de zaak zijn erger, maar toch.
Die ozon dood schimmels en bacteriën op je bureau.
Maar zolang je niet print produceert hij ook geen ozon. En af en toe printen is niet erg.
Een slecht geventileerd kantoor waardoor de concentratie ozon te hoog word als je af en toe print is sowieso een ongezonde omgeving.

Ik ben ieder geval super blij met de afgedankte kleurenlaser hier in huis

[Reactie gewijzigd door NBK op 13 oktober 2020 00:47]

Ik had veel gezeur met uitgedroogde inkt cartridges en heb 10 jaar geleden de overstap naar laser printer gemaakt.

Ik moest bij mezelf afvragen of ik kleur echt nodig had (hoewel er kleuren laserprinters bestaan) , maar ik kwam tot de conclusie dat dat ik voornamelijk tekst deed printen voor instanties en heb toendertijd voor een zwartwit all-in-1 gekozen van Brother.
Mijn laserprinter van 10 jaar oud werkt nog steeds naar behoren ik heb alleen de drum en toner 1x moeten vervangen. Deze is tijdens aankoop van de printer nooit volledig gevuld (verdien model van printer fabrikant).

[Reactie gewijzigd door aliberto op 12 oktober 2020 23:24]

Het kan ook anders, ik heb ook een Brother, de DPC-540CN (inkjet) en vul zelf al meer dan tien jaar de oude cardridges (aangepast met rsv schroefjes om makkelijk te vullen) met 123inkt en (even afkloppen) nooit geen last gehad, ook niet na 6 maanden niet gebruikt te hebben..
Deze is tijdens aankoop van de printer nooit volledig gevuld (verdien model van printer fabrikant).
Soms wel, maar meestal inderdaad niet.
Na echt jaren en jaren gedoe met inktjetprinters van verschillende merken was ik er helemaal klaar mee. Heb een jaar of 2 geleden een goedkope Canon laserprinter gekocht. Enkel zwart. Werkt als een zonnetje. Nooit meer gedoe met uitgedroogde inkt, vieze koppen of meldingen dat kleur x op is en je daarom niet meer zwart kan printen.

Voordeel is dat een b merk toner nog geen 12 euro is. En daar doe ik een jaar mee.
Nee, is geen enkel probleem, al print je een een jaar niet, dan kun je 'm nog steeds zo inschakelen en een heel boekwerk uitspugen.

Wel is het zo dat laserprinters hun eigen dingetjes hebben, vaak werk je vanwege prijsredenen met tonercassettes die opnieuw gevuld zijn en die kunnen door hun leeftijd vlekken gaan geven. Het is me wel eens gebeurd dat ik een toner vrij voortijdig moest wegdoen, maar ik ben intussen ook al weer zo gehaaid dat ik als dat gebeurt de resterende toner eruit haal en weer in een volgende bijgiet.

In basis zijn laserprinters evenwel apparaten waar je amper naar om hoeft te kijken, ze zijn er voor je als je ze nodig hebt. Gezeik met lege inktcassettes bestaat niet net als dat ze niet uitdrogen. Zorg voor het geval dat, dat je een reservetoner in huis hebt en je hebt nooit een onaangename verrassing als je iets uit moet printen.
Soms gaat de toner klonteren, maar dat gebeurt zelden.

Inkjets reinigen ook regelmatig, en gebruiken dan ook inkt. Dus ook zonder gebruik raakt inkt op.

Lekker een laser kopen, niet duur. Ik heb een voorkeur voor Brother, omdat die niet mekkeren over cartridges.

Kijk even op marktplaats, er staat nu een kleuren samsung op voor weinig. Nieuwe cartridges kopen en gaan.

[Reactie gewijzigd door Fijinees op 12 oktober 2020 22:21]

Soms gaat de toner klonteren, maar dat gebeurt zelden.

Inkjets reinigen ook regelmatig, en gebruiken dan ook inkt. Dus ook zonder gebruik raakt inkt op.

Lekker een laser kopen, niet duur. Ik heb een voorkeur voor Brother, omdat die niet mekkeren over cartridges.

Kijk even op marktplaats, er staat nu een kleuren samsung op voor weinig. Nieuwe cartridges kopen en gaan.
Iedere keer dat je een inkjetprinter aan zet, gaat deze de spuitmondjes doorspuiten en dat kost extra veel inkt.

Ik gebruik een dinosaurus laserprinter van Brother, die voor zwartwit prints nog altijd zeer goed voldoet. Voor het kleurenwerk heb ik een Samsung kleuren laser. Deze gebruiken dan weer kleuren toners die kostbaar zijn en net als bij inkjet printers mengen om een dieper zwart te genereren. Het werkt prima en doet het altijd net als bij toner, dus is zeker de betere keus boven inkjet printers. Maar niet duurder en niet veel goedkoper. Dus of dat nu het beste advies is?

Kwam er laatst achter dat de toneropvagbak vol was, terwijl ik met spoed iets moest printen. Toch een beetje het inkjet gevoel, omdat je dan eerst een nieuwe opvangbak moet bestellen. Uiteindelijk de volle bak leeggekiept en er weer in gezet. Toen kon ik weer printen. Dus geen geprogameerde tellertjes in de Samsung printers blijkbaar. Maar toners zijn poeders met fijnstof die niet onverdacht zijn. Dus liever pruts je daar niet mee.

En niet te vergeten: een kleurenlaserprinter heeft naast de drumkit ook een dure fuser kit nodig die zorgt dat de kleuren goed op papier gezet worden. De toebehoren worden niet vermeld bij aankoop, maar je gaat ze na een vooraf ingesteld aantal printjes zeker nodig hebben. Ze kosten bijna meer dan de printer in zijn geheel. Dus niet zo duurzaam.

...en omdat de Samsung printdivisie door HP overgenomen is, hebben ze een concurrent van de markt gehaald. Koop je een 2e handse samsung, dan moet je de drivers en software voor updates tegenwoordig bij HP zoeken, met de kans dat ook die software door HP van tellers en "sloten" voorzien gaat worden.

[Reactie gewijzigd door ucsdcom op 13 oktober 2020 11:46]

De fuser is ook nodig voor Z/W. Zoals jij het schrijft lijkt dat niet zo te zijn.

Je laatste opmerkingen, dat is ook de reden dat ik een oude driverset bewaar, waar geen problemen mee zijn.
Hmm nu herinner ik me een oude laserprinter (NEC? OKI? Geen idee meer) maar die kon de letter E niet printen (was lang geleden ook nog). Iets met corrupte EPROM denk ik. Maar het blijft vreemd, de E werd een lege plek.
En zo weinig geheugen dat het grafisch ook niet ging (je kon op 300DPI maar een klein vlakje vullen). Dus de printer was nutteloos. Heb daarna een Epson inkjet, 3e set patronen in 8 jaar.
Heel vreemd effect, maar een electronisch defect zou natuurlijk ook bij inkjet kunnen gebeuren. Ik heb in elk geval van kinds af aan geleerd een godsgruwelijke hekel aan inkjet te hebben, altijd verstopt, leeg, of vastgeplakt.
In een podcast van ongeveer 4-6 maanden was @arnoudwokke volgens mij vrij enthousiast over dit model, maar weet niet of ie de gratis of uitgebreide variant had (waar staat de zoeken-door-de-podcast-transcript op de feature lijst?). Benieuwd of het deze week toevallig ter sprake komt!
Moest hier ook aan denken. Zelf ben ik van het kamp "printen?? wanneer dan." dus was ook verbaasd dat je als consument enthousiast kan zijn over zo'n soort abbo-oplossing. Maar 't feit dat dit (alweer) stopt geeft wel aan dat het inderdaad uniek is hoe @arnoudwokke hier in stond in die podcast :P
Hmmz, ik herinner me het toch echt anders. Ik ben er geen moment dolenthousiast over geweest, maar ik heb het uitgerekend en het leek me een voordelig model voor mij op dat moment. Het was in podcast #76 van meer dan een jaar geleden geek: Tweakers Podcast #76 - Slimme bedden, iOS-exploits en nietszeggende likes

Ik heb het nog steeds en het voelt nog steeds raar dat mijn printer niet echt van mij is. Het systeem dat cartridges komen net voordat de oude op zijn is wel ideaal. Ik heb een aantal keer gewisseld van abonnement, afhankelijk van hoeveel we in huis moesten printen die maand.

Ik zou het niet per se aanbevelen, tenzij je echt weinig print. Als je meer wilt printen, ben je natuurlijk beter af met een printer waarvan je de cartridges makkelijk zelf kunt bijvullen met goedkope inkt :)
Hier ook een hele grote fan van een goedkope laserprinters, hier staat al vele jaren een Brother HL-3140CW.

Geen gedoe meer met uitdrogende inkjet cartridges meer en veel sneller printen.
Ik heb een printer, maar zit stof te happen :P
Ik heb jaren hetzelfde gedaan. Ik had ergens een HP Laserjet 4 gekregen (een toestel uit 1995 en afdankertje van een bedrijf) met een stuk of 3 toners. Ik heb daar uiteindelijk 15 jaar mee gedaan voordat het toestel het zelf opgaf (papier begon er vervormd uit te komen). Heb er mijn hele studententijd mee kunnen werken.
Gezien ik nu werk en amper 2 pagina's per jaar afdruk is het mij die moeite niet meer en doe ik gewoon op het werk.
Ben dit jaar overgestapt naar Instant Ink omdat ik al het gezeik (in mijn ogen) met die printers zat was. Print weinig, scan af en toe. Weer een budget Canon Allin1 en dan een Epson, 123inkt dingen erin (XL). En dan weer stuk, weer strepen, dan weer dit, dan weer dat.

Nu gewoon originele inkt, geen denken meer, gewoon printen waneer nodig. 8 maanden gratis en dan 2,99 per maand. Nog geen 36 euro per jaar. Bij 123inkt was ik meer per jaar kwijt.

Geen zin in die inkt oorlog tussen 3e partijen en de printer merken te zitten. Wil gewoon af en toe printen en het moet gewoon werken. Klaar. :P
Hier exact hetzelfde. Abonnementje van 2,99 euro per maand. Kinderen mogen lekker kleurplaten printen (zit tegenwoordig gewoon in de software ingebakken), en foto's printen we regelmatig uit voor aan het prikbord. We komen nooit aan die 50 pagina's. Werkt ideaal zonder gezeik. Ik vraag me af wanneer ze dit zakelijk gaan inzetten. Zou mooi zijn als mijn werkgever dit gaat betalen icm met mijn thuiswerkplek.
Ik vraag me af wanneer ze dit zakelijk gaan inzetten.
Ik weet niet of HP dit zakelijk al heeft.
Maar in de (groot) zakelijke markt is het niet ongebruikelijk om contracten met kosten per print af te sluiten, inclusief toners en onderhoud.
I know. Ik ken de MPS contracten, hebben we zelf ook met HP. Het gaat me vooral om de thuiswerkplekken. Bij ons werkt 80% nu vanuit huis. Zou leuk zijn als iedereen op kosten van de baas wat kan printen thuis, dat is er dus nog niet. (Zonder te hoeven declareren dan hè). Echt, dat gaat 'm worden... ;)

[Reactie gewijzigd door Magyku30 op 13 oktober 2020 07:43]

Zoiets bestaat toch al lang zakelijk. Wij gebruiken evenwel Xerox maar hebben gewoon een onderhoudscontract met X aantal pagina's inbegrepen en alles daarboven heeft een vaste kost. Supplies krijgen we gratis geleverd en als er iets mis is met de printer dan komen ze netjes langs om het op te lossen.
Xerox levert geen thuisprintertjes zoals HP en Brother dat wel doen. Ik ben op de hoogte van MPS contracten voor kantoren maar dit bestaat nog niet voor thuiswerkplekken. Zou echt een meesterzet zijn icm Instant Ink.
Zou mooi zijn als mijn werkgever dit gaat betalen icm met mijn thuiswerkplek.
Hier zat ik ook meteen over te denken. Ik denk dat dit echt wel interessant kan zijn voor deze markt.
Wij gebruiken het al kleinzakelijk, i.c.m. een OfficeJet. 300 pagina's per maand en het werkt goed.
Dat was voor mij de reden om destijds een laserprinter te kopen, geen gedoe met verstopte cartridges doordat ik zo weinig print. Nadeel is wel dat het alleen zwart wit is maar de printer was best betaalbaar en ik heb in al die jaren pas 1x een nieuwe toner gekocht.
Hier hetzelfde, printer inkt (retail prijzen) zijn de duurste vloeistoffen ter wereld, duurder dan olie/benzine/etc.

Heb nu 3 jaar een laserprinter, de cartridge die erbij zat heb ik denk ik ongeveer 1000 pagina’s mee geprint en nu aan m’n eerste vervanging toe. Nieuwe toner was €20 en kan hiermee weer de komende jaren vooruit, en meestal zijn die toners en print cartridges die je bij je nieuwe printer krijgt maar deels gevuld.
Die stap heb ik al vele jaren geleden gemaakt. Zitten rekenen en tot de conclusie gekomen dat ik de inktjet die ik had niet kon betalen als student, en vervolgens in een Brother laserprinter geinvesteerd. Betere kwaliteit, geen gezeik met vlekken o.i.d. (dat wil je echt niet als je midden in de nacht je verslag aan het printen bent dat de volgende ochtend ingeleverd moet zijn...) en veel goedkoper per print.
Jaren later vervangen door een full color, full duplex laserprinter (weer een brother). Eenmalige investering is hoger, maar daarna werkt het ook gewoon. De vorige laserprinter werkt overigens nog steeds; die staat al weer jaren bij mijn pa zijn documenten uit te printen.
Ik doe echt al vijftien jaar met mijn printer, die denk ik ooit €80 heeft gekost of zo (laster zwartwit). Ik druk niet zo veel af. Heb ik al die tijd twee cartridges gebruikt, van €15 per stuk. Dus ik heb laten we zeggen €110 betaald over vijftien jaar, dat is 61 cent per maand. En daarvan is 17 cent per maand aan cartridges. De volgende keer koop ik denk ik een tweedehandsprinter, mocht deze ooit kapotgaan. Nog goedkoper. Al die abonnementen, ik zou al €540 kwijt zijn als ik €3 per maand zou hebben betaald.

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 12 oktober 2020 23:01]

Het is natuurlijk allang bekend dat inkt het vloeibare goud van HP is dus dat gratis niet lang zou duren was te verwachten. Kennelijk zijn er inmiddels genoeg klanten zodat de prijzen van het abonnementsgeld omhoog kan.
Het is idd ook net dope. Eerst geef je het ongeveer gratis weg, dan zijn de mensen afhankelijk geworden en dan ga je goud geld vragen
Toch durf ik wel te stellen dat het aantal particulieren dat anno 2020 "afhankelijk" is van inkt toch wel beperkt is. Natuurlijk zijn er nog zat mensen met een printer maar vergeleken met, zeg, 15 jaar geleden spreken we echt over een andere orde van grootte zou ik zeggen.
Hoeft er voor school tegenwoordig niks meer geprint te worden?
Al moet je daarvoor een keer langs de bibliotheek is het ook geen ramp, die paar verslagen per jaar daar kun je eigenlijk geen printer voor kopen. Toch gedaan. Ik moet nog wel eens wat uitprinten en ondertekenen en er wil nog wel eens een tekening voor een bouwwerkje gemaakt worden. Het knutselen en pc-schermen houd ik graag uit elkaar.
Een school zonder print faciliteiten is OF een paperless school, of een grap Dus weet niet waarom iemand naar de bibliotheek zou gaan.
Sandwalker bedoelt misschien de schoolbibliotheek? Op mijn universiteit zat daar immers het print/copy-center.
Ik heb studerende kids. Ik heb geen cijfers, maar ook als ik op mijn werk kijk en thuis ; er wordt nog heul veul geprint.
Maar is dat ook nuttig, gebrek aan goed materiaal of is het een gewoonte?
Ik merk zelf bijvoorbeeld dat ik nooit meer iets afdruk omdat ik een goed scherm heb om van te lezen.
Het is een feit dat we door de toenemende digitalisering minder op papier zetten. Dat is op zich een interessante ontwikkeling, want toen de computer zijn intrede deed werd al beweerd dat papier overbodig zou worden, alleen nam het papiergebruik alleen maar toe. Maar goed, het gebeurt dan toch nog.

Toch zal papier niet snel overbodig worden en de reden is vaak dat papier het geëigende middel is: Mijn recente afdrukken waren bijvoorbeeld pakketlabels voor te versturen pakketjes en dan kun je stellen dat hoe ver de digitalisering ook zal gaan, er zal altijd wel iets op een pakketje moeten om het te identificeren, al is het maar een streepjescode.

Ik denk daarom dat de veronderstelling dat de enige reden dat mensen iets printen omdat ze geen zin hebben het op een scherm te lezen verkeerd is, al zal ook dat nog wel blijven bestaan.
Welke 'veronderstelling' bedoel je precies? Ik zeg helemaal niet dat ze geen zin hebben maar stel een vraag.
Overigens vind ik het printen van een label voor op een doos wel even iets anders dan het printen van lesmateriaal voor school. Het lijkt mij evident dat dat nog wel even zal blijven.
Voor wat dan? Qua studie is het voor studenten mogelijk op hogeschooen en universiteiten te printen. Voor die paar keer dat je echt een fysiek verslag in moet leveren (vaak scripties) niet de moeite waard van zelf een printer hebben. Laatste keer was ik €18 kwijt. Was het netjes ingebonden met zo’n plastic voorkant en al. Daar koop ik geen printer voor. Meeste studies moet je toch alles al digitaal inleveren en middelbare scholen hebben dat ook steeds meer.
Moet zeggen dat HP dit duidelijk aangeeft wanneer je voor het abonnement kiest. Het gratis aanbod kan elk moment beëindigd worden. Het is ook een eenmalige aanbieding op je printer, want zodra je naar een betaalde variant gaat mag je niet meer terug naar gratis.

Sowieso kon je het al aanvoelen natuurlijk. En of dat nu dope is of niet: je kan ook gewoon opzeggen en zelf cartridges installeren die niet van Instant Ink zijn.

Gewoon betalen voor je gebruik :)
Maar werden er elke maand gratis cardridges verstuurd? Lekker milieubewust :p
Cartridges die 15 printjes meegaan? Wat denk je zelf?
Ja geen idee, zeg het maar...
Dat is inderdaad de strategie van heel veel bedrijven. Gratis blijft nooit gratis. De vraag is wel, levert het jou ook iets op?
Dus je neemt een abo voor 15 pagina's per maand.

Dat betekent dus dat je cartridge eigenlijk gewoon leeg is, want de hoeveelheid inkt die nodig is voor 15 pagina's is minimaal, dus krijg je elke keer de melding dat je inkt 'bijna' op is.

En dan stuurt HP, ELKE MAAND 4 NIEUWE (3 kleuren + zwart), LEGE cartridges met de POST op naar je huis ? Voor 1 EURO.

Hoe in hemelsnaam kan dat rendabel zijn.

Of verteld dat ding gewoon hoe vaak er is geprint, en krijg je volle cartridges toegestuurd, en betaal je gewoon per maand voor het aantal pagina's dat je hebt geprint ?

[Reactie gewijzigd door iketot op 12 oktober 2020 20:39]

Sturen ze je niet gewoon een paar volle cartridges en na 15 prints moet je bij lappen of anders kapt die er mee? Dat zou mij ook niet verbazen haha.
Klopt, ik heb mezelf maar even erin verdiept want ik was erg benieuwd hoe het werkt.

Had dat wellicht moeten doen voordat ik me waffel opende :-)

Ze sturen je gewoon een volle cartridge indien nodig, en de printer(software) houdt bij hoeveel pagina's je print.
Dus print je meer dan 15 betaal je er gewoon extra voor. En inderdaad als je er mee stopt en de cartridge is nog vol, moet blokkeren ze die.
Oh en, ze blijven eigendom van HP dus je moet ze altijd retourneren.

Apart concept.
Ik heb zelf ook een abonnement op HP Instant Ink. Het is eigenlijk allemaal zo gek nog niet. Ik betaal voor 50 pagina's per maand een bedrag. Mag het restant twee maanden meenemen (als dus 2 maanden niet print, heb je 150 pagina's). Ik mag op het papier zetten wat ik wil, foto's in superkwaliteit of een documentje in klad, en hoef me nooit meer zorgen te maken over de inkt.

Bijna leeg? sturen ze automatisch een nieuwe op. Als je printer dan vraagt om ze te vervangen, heb je ze gewoon in huis. Steek de oude cardridge in een speciaal daarvoor bijgeleverde enveloppe, en zodra de enveloppe vol is (kan een cardridge of 5-6 wel in), doe je hem ongefrankeerd in de brievenbus.

Het is eigenlijk zo gek nog niet. Tenminste, als je nog wel eens wat afdrukt dan.
Interessant, maar het is toch veel duurder dan gewoon een cartridge kopen?

Printers geven prima aan wanneer ze op beginnen te raken, zodat je op tijd nieuwe kan kopen .. en met de bezorgtijden tegenwoordig is het bijna altijd de volgende dag in huis.

Ik snap dat het handig is want je hoeft niet meer na te denken, maar op mij komt het echt over als een oplossing voor een probleem dat er eigenlijk niet is..
Ik heb het abonnement van €2,99. Afgerond naar boven kom je op €36 per jaar. Een voordeelpak zwart + kleur voor mijn printer (niet XL) kost €40.

De winkelcardrides zijn kleiner en zijn dus sneller leeg. Bovendien gebruiken wij onze printer nog best vaak, dus wij zullen misschien 2x per jaar de standaard cardridge moeten vervangen.

Dan valt het best mee als je het zo bekijkt. Bijvulcardridges of die van een 123 Inkt begin ik niet meer aan. Daar heb ik helaas slechte ervaring mee.
Maar met dat voordeelpak, kan je geen 600 blaadjes printen (die bij jou in het abo op jaarbasis zijn inbegrepen) ?

Met 600 foto's kan ik me voorstellen dat je dat niet red, en dan kan het abo voordeliger zijn, maar met gewoon 'normale' prints, haal je de 600 wel toch met een pak cartridges ?

Maar goed, hé als het werkt voor jou !!
Ik betwijfel het. Zo'n groot pak papier van 500 bladen overleeft meerdere cartridges. Lukt jou dat wel dan? Die standaard cartridges bevatten zo weinig inkt dat je het bijna diefstal zou willen noemen.

Maar inderdaad, voor mij werkt het :+ Toch zeker ook omdat ik eigenlijk nog in de proefperiode zit (7 maanden) en nog geen cent heb betaald.
Hahaha dat is helemaal mooi!

Ik zou het eerlijk gezegd niet weten of ik het haal, op kantoor proberen we nu eigenlijk niets te printen alleen facturen voor de boekhouder.
En zo nu en dan moeten we een paar 1000 x een logo printen op wat documenten, maar ik vervang de inkt heel zelden.. Maar nogmaals, geen full color foto's dat ik print.
totdat ze besluiten over een paar jaar, dat elk printje wat je afdrukt 2 euro moet kosten..

Nee, ik houd het lekker bij een cartridge/toner kopen. Desnoods een huismerk toner erin. Geen geouwehoer met abonnementen voor printen!
Anoniem: 1463186
@Ron7913 oktober 2020 14:50
Tja dan zeg je het op en koop je alsnog cartridges toch, als je over een paar jaar echt nog de noodzaak hebt om iets te printen? Ik vind het altijd een beetje een nutteloze insteek, 'wat als mijn abonnement over 2 jaar niet exact hetzelfde is', dat kan inderdaad maar je neemt het abonnement ook niet voor over 2 jaar maar voor nu.
Ze willen aan alle kanten dat je maar abonnementen afneemt. Over een paar jaar vervalt de mogelijkheid dat je uberhaupt nog andere cartridges kan installeren behalve die van hun abonnementen. Dat moet je niet willen, en moet je meteen smoren door links te laten liggen. Je vrijheid om te kunnen kiezen wat het goedkoopste is vervalt hiermee. Zij gaan voor jou bepalen wat je betaalt! Ik snap niet dat mensen hierin zo dom kunnen zijn!!!
Anoniem: 1463186
@Ron7914 oktober 2020 08:05
Tja, meteen mensen dom noemen omdat ze niet hetzelfde vinden dat is hoe je vrienden maakt. Succes met je printjes, waarom je die überhaupt nog maakt is me een raadsel maar goed mensen zijn nu eenmaal geneigd om te blijven hangen in de prehistorie (en ja, die opmerking is alleen bedoeld om even duidelijk te maken dat mensen beledigen vooral gewoon achterlijk is, dus ik hoop dat je inderdaad gelijk hebt en je nachtmerrie uitkomt)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1463186 op 14 oktober 2020 08:06]

Daar heb je mij niet mee. Ik ga voor de printer die dat als laatste niet heeft. Ik laat me niet verleiden tot een abonnement voor alles.

En ik heb nog steeds dingen af te drukken omdat het op papier ingeleverd dient te worden! Dat is niet mijn keuze! Om je domme vraag maar even te beantwoorden...
Of denk je dat ik hem voor de lol heb?

[Reactie gewijzigd door Ron79 op 14 oktober 2020 13:26]

Ja - want op die manier (met abonnement) wordt je wel bijzonder hard gestraft voor een mislukte afdruk... Net alsof dat atlijd goed gaat...

Fijn business model voor de leverancier - niet zo fijn voor de consument. De printer koop je en vervolgens dien je nog per maand te betalen om deze te gebruiken.
Een printer kan jaren mee (de tijd dat van grote technische vooruitgang is wat achter ons). Meestal is het ook niet nodig om sneller te printen of nog meer kleuren of nog nauwkeuriger.

En daarbij komt:
Paperless office is het nog niet helemaal - paperless home is makkelijker te bereiken.
Had dat wellicht moeten doen voordat ik me waffel opende :-)
Ik ben blij dat je het niet gedaan heb. Scheelt nu mij weer zoeken ;)
Je krijgt een set cartridges wanneer je begint met het abonnement en HP stuurt je een nieuwe set op als je oude bijna leeg zijn.

Het afrekenen van de kosten per maand staat los van de levering van de cartridges.
Heb het inderdaad opgezocht op hun website, moest ik doen voordat ik me mond open trok :-)
Volgens mij regelt de printer zelf 1 en ander, die geeft signaal aan HP dat er een nieuwe set moet komen. Die dingen worden vol geleverd ongeacht abbo (voller dan winkel patronen). Je moet ze ook verplicht retourneren. Die dingen kunnen ze ook op afstand deactiveren.

https://www.consumentenbo...hp-instant-ink-abonnement "kleine lettertjes". Je bent connected in principe.

[Reactie gewijzigd door Xfade op 12 oktober 2020 20:54]

Naar mijn weten het laatste. Je krijgt speciale cartridges die het aantal pagina’s bijhouden en doorgeven. Ze kunnen ook op afstand geblokkeerd worden als je bijvoorbeeld opzegt. Pas als de cartridges echt bijna leeg zijn krijg je nieuwe.
De printer houdt inderdaad bij hoeveel er is geprint, zodra je cartridge bijna leeg is krijg je een nieuwe toegestuurd + retour doos/envelope voor de lege cartridge.
Het werkt zo: Je krijgt volle cartridges, de printer houdt bij hoeveel pagina's je print en stuurt dit door naar HP. Als de cartridges bijna leeg zijn stuurt HP je nieuwe toe. Je kan dit allemaal ook zelf inzien.
En als de printer niet door je firewall geraakt of niet an't net hangt?
Wat denk je zelf? Dan werkt die dienst niet

[Reactie gewijzigd door 418O2 op 12 oktober 2020 21:37]

Naald pipet , inkt er uit en in compatible cartridge :Y)
Dan kunnen je cardridges ook niet geactiveerd worden. Ook zal je printer de cardridges deactiveren als je lange tijd offline bent geweest.
Geen idee, maar in 2 jaar nog nooit nieuwe cartridges gehad. Print ongeveer 5 pagina’s per maand.
Inkt, het zwarte goud. Terwijl ik dit lees vraag ik mij meteen af: het is toch al sinds jaar en dag voordeliger af en toe je inktpatroon te laten bijvullen in een vulwinkeltje? Die ondersteunen je meteen met informatie welke printer het beste te kopen en wat te doen bij problemen?
Vaak zit er een chip op + inkt droogt uit. In verhouding is een goedkope laserprinter goedkoper als je het goed aanpakt.

Bij nieuw koop van inkt willen ze ook nog wel eens halve inktpatronen meegeven bij sommige fabrikanten en dan betaal je je scheel.
Of een afgeschreven zakelijke laserprinter (voor wie het niet persé mooi of compact hoeft te zijn). Die koop / krijg je voor een prikkie. Refill toner erin. Meest goedkope manier van afdrukken. Zelfs die oude trouwe laserjet 4050 machines printen nog prachtig , zelf onder windows 10.
Ja ze printen wel goed maar het zijn wel echte ozonbakken helaas.. De nieuwe printers zijn een stuk beter op dat gebied. Ik zou goed luchten als je hem gebruikt!
Er zijn mensen die een hoop geld uitgeven om zoiets te bewerkstelligen :)
https://en.wikipedia.org/wiki/Air_ioniser
Ja en die printerboeren werken dat weer tegen . Class action (only in the USA) tegen HP bijvoorbeeld. Lexmark heeft er ook eentje verloren . Allemaal DRM gedoe om de bijvuller buiten de deur te houden. Nu dat niet meer kan zie je dus dat ze andere opties aan het verkennen zijn. Uiteindelijk moet er toch een levensvatbaar businessmodel overblijven.
levensvatbaar businessmodel
Wat niet lukt voor thuisgebruikers - hoeveel moeten deze nog printen? Bijzonder incidenteel. En dankzij het huidige economische stelsel waarbij 'beweging' (van geldstromen) noodzakelijk is moeten er telkens nieuwe printers worden verkocht of abonementen worden afgesloten. Soms helpt een nieuw OS hierin of een nieuw type interface of een nieuwe afdruktechniek. Maar dat is al jaren achter ons.
Koopt HP ook je printer terug of kan die naar de milieustraat als je hier niet akkoord mee bent?
Je kan er ook gewone, non-instant ink, cartrides in doen.
Waarom? Stop er andere cartridges normale carts in en hij werkt zoals elke hij vroeger werkte. Het is een dienst die met normale hp printers werkt.
Begin dit jaar heb ik zo'n printer gekocht, met bijbehorend abonnement. Tot nu toe ben ik daar erg tevreden over, ook vanwege de flexibiliteit. Zo heb ik afgelopen weekend mijn abonnement omhoog bijgesteld, gedurende de lopende termijn. Hierdoor blijf ik deze maand binnen de bundel en kan dat eventueel de volgende maand weer bijstellen. Dat is bijvoorbeeld bij mobiele telefonie abonnementen niet mogelijk. Ook kunnen niet gebruikte pagina's naar de volgende maand worden meegenomen.
Ik kan al jaren mijn T-Mobile abonnement naar boven en naar beneden bijstellen. We hebben ook een Simpel abonnement, kan het ook mee.

Maar inderdaad, verder een fijne dienst want je hebt dat inkt-gezeik gewoon niet meer.
Voor zover ik weet, kan dat bij mobiele abonnementen enkel vanaf een komende periode, niet gedurende een lopende periode. Bij Simpel weet ik het bijvoorbeeld zeker, omdat ik dat vorige maand nog heb nagevraagd. Daardoor werd de bundel alsnog overschreden, om pas vanaf de volgende maand met een hogere bundel te starten.
Aha, dat is inderdaad wel anders. Al heb ik het vermoeden dat dit bij T-Mobile wellicht ook werkt. Maar zeker weet ik het niet.
Ja, alleen gaan wijzigingen van je telefoonabonnement doorgaans pas de volgende maand in en niet per direct. Dat is het verschil bij een wijziging van je Instant Ink-abonnement.
Ik heb jaren gratis inkt van HP gekregen. Als de inkt op was, of er was een probleem met een cartridge, kon je namelijk ook niet meer... scannen 8)7 Daar heb ik mooi hun probleem van gemaakt :Y)
Ja dat is waardeloos. En dan hadden ze ook nog een verloopdatum op hun patronen gezet. Alleen scannen als je een verse cartridge koopt.
Voor mij geen HP meer sinds in dat weet.
En toen kwam er ook nog de landcode. De eerste patroon die je in een printer doet programmeert de landcode van de printer. Heb je eerst een Amerikaanse patroon erin, weigert ie daarna patronen die je hier koopt.
En die nieuwe set was duurder dan de hele printer. Daar zit je dan dus ook mee.
Ugh ja... Of dat je niet meer zwart/wit kan printen als de kleuren inkt op is... Ook zoiets.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee