Samsung toont Galaxy Z Fold2 met grotere schermen aan binnen- en buitenkant

Samsung heeft zijn Galaxy Z Fold2 getoond, een opvolger van de vouwbare smartphone van vorig jaar. Het nieuwe model heeft een veel groter scherm aan de buitenkant en ook het vouwbare scherm aan de binnenkant is groter. Nog niet alle details zijn bekend.

Het scherm aan de buitenkant van de Galazy Z Fold2 heeft een diagonaal van 6,2" en neemt vrijwel de hele voorkant van de telefoon in beslag. Aan de bovenkant zit een gat voor de frontcamera. Bij de eerste Galaxy Fold was het scherm aan de buitenkant veel kleiner, dat was een 4,6"-scherm met 21:-verhouding en rondom dikke randen.

Volgens Samsung is ook het vouwbare scherm aan de binnenkant vergroot. Bij de Galaxy Z Fold2 is dat een scherm met een diagonaal van 7,6", bij de eerste Fold was dat een 7,3"-scherm. Aan de rechterkant van het vouwscherm zit een gat waar een camera achter is verwerkt. Bij de eerste Fold was er een grotere inkeping. Aan de achterkant zitten drie camera's en de opstelling ziet er vergelijkbaar uit als die van de reguliere Galaxy Note 20.

Samsung heeft een site online gezet over het ontwerp van de Galaxy Z Fold2, maar geen details bekendgemaakt over bijvoorbeeld de schermresoluties. Ook zegt de fabrikant niets over de hardware en de afmetingen van het toestel. Wel lijkt de Galaxy Z Fold2 dunner te zijn dan het huidige model. Wanneer Samsungs nieuwe vouwtelefoon uitkomt, is nog niet bekendgemaakt.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

05-08-2020 • 16:37

48 Linkedin

Reacties (48)

48
45
20
0
0
15
Wijzig sortering
Sneaky, die wallpaper. Zo is die frontcamera nauwelijks te zien.
Het zelfs een sport geworden om wallpapers te maken die het gat er op de een of andere manier in verwerken. :P

Sommige zijn echt mooi (dit is dan voor de S10 trouwens): https://www.boredpanda.co...10-hole-punch-wallpapers/
Daar zitten goede vondsten tussen, maar ook veel van het zelfde. Wel leuk bedacht om het zo weg te werken.
Die trend onder fabrikanten is bijna direct ontstaan bij de eerste notches en punchholes ;)
Gebasseerd op de render lijkt het toch nog een plastic touchscreen aan de binnenkant te zijn, Dit blijf ik problematisch vinden. Helemaal omdat mensen gewend zijn een krasvast glazen smartphone in hun broekzak te hebben. Het is qua duurzaamheid toch een stap terug.
Tsja, een echt glazen vouwbaar scherm lijkt mij de komende jaren sowieso een illusie. In ieder geval een met ook nog maar de helft van de krasbestendigheid van een regulier scherm.

Maar ik zie niet echt in waarom je dat met de broekzak associeert, naar ik aanneem heb je het toestel dan ingeklapt en de buitenkant zal niet minder krasvast zijn dan je huidige telefoon?
Hardere korrels die in je broekzak leven komen toch nogal snel tussen de 2 schermen terecht bijvoorbeeld en kunnen dan flink schade aanrichten.
In de praktijk loopt het scherm (in mijn geval met de Fold 1) in de broekzak geen schade op, tenzij er een sleutel oid tussen raakt.
Als een zandkorrel tussen de twee delen zit, zit hij netjes klem en zal verder geen schade aanrichten. Pas bij het openen rolt hij weer weg, maar ook dat gaat zonder schade. De grootste boosdoeners zijn de nagels.

Ik heb de fold overigens maar zelden in de broekzak. Het past wel, maar dan moet ik mijn sleutels of portemonnee thuis laten. Ik gebruik daarom een hoesje met een broek- of riem-clip.

Men werkt bij Samsung overigens wel aan een vouwbaar glas wat vergelijkbaar moet zijn met Gorilla glass 3, alleen in het middendeel moet dan nog een zachtere glassoort worden gebruikt. Het is alleen verdomd lastig om dat zo te maken dat je geen overgangen ziet.
Dat is waar. Maar daar hebben we dan weer pouches voor uitgevonden. In dit geval kan de Fold niet in een permanent hoesje, maar wel in een pouch dus.
Volgens de presentatie van Samsung is het scherm van (heel dun) glas. Hoe krasvast het is is maar afwachten natuurlijk, maar denk dat het wel prettiger voelt.

Ook lieten ze nog iets zien van borsteltjes in het mechanisme dat zand en vuil zou moeten verwijderen. Ook hier is het natuurlijk eerst zien en dan geloven, maar ze negeren het probleem in ieder geval niet.
Dat "glas" heeft de Galaxy Z Flip ook en is niet krasvast. Dat het prettiger aanvoelt heeft trouwens niet zozeer met het glas te maken maar met de oleophobic coating die erop wordt aangebracht. Zodra deze coating versleten is voelt het scherm een stuk stroever en glijdt je vinger niet langer soepel over het scherm heen.
Ik denk dat je voor alles boven een zeer lichte buiging wel plastic moet pakken, omdat glas (zoals we dat in telefoons kennen) gewoon veel te hard is. En ja, je kan inderdaad best flexibel glas maken, maar dat is weer net zo krasgevoelig als plastic waar je effectief dus niks mee opschiet. De doelgroep van deze telefoon lijken me vooral de mensen die het nieuwe heel leuk vinden, en dus doorgaans niet heel veel om langdurig gebruik geven.
Ik blijf het zeggen: breng gewoon weer een 16:9-telefoon uit, maar dan met de huidige bezels. Dan heb je die zo fijne schermbreedte terug, terwijl de iets toegenomen breedte van het toestel wat mij betreft geen enkel probleem vormt.
Huidige telefoons passen door hun lengte niet meer in mijn broekzak of jaszak. Niet omdat ze te breed zijn.
Het gaat nog heel wat jaartjes duren voordat ik deze wilt gaan kopen. Goed dat er weer een aantal zaken verbeterd zijn, alleen ik vind het nog steeds een te log ding om te kunnen gebruiken. Ik hoop dat ze nog velen jaren dit product gaan ontwikkelen. Ik kan niet wachten om mijn tablet en smartphone in één te hebben.

Overigens vind ik twee schermen nog niet helemaal de oplossing. Liever dan zoals Huawei met zijn Mate X heeft gedaan. Alhoewel beide natuurlijk zo zijn voor en nadelen heeft.

[Reactie gewijzigd door Dhr.Maassen op 5 augustus 2020 16:50]

1 september weten we meer...
Weinig info dus. Had ook wel een prijs willen zien. Dit soort gadgets moet wel in prijs omlaag om nog een beetje interessant te worden, anders blijft het een gimmick
Wat een mooi toestel is dit geworden zeg, met het scherm dat bijna de gehele voorkant beslaat. Alleen nog veel te duur. Zou pas interessant worden, bij een prijstelling van om en nabij de €1000 euro.
Dit is hoe het nieuwe normaal gaat worden. De Fold 2 biedt het summum aan form factor en usability.

1-120 hz variabele refresh rate LTPO dynamisch Amoled scherm, 5G, UFS 3.1 (tot 3 x sneller dan UFS 3.0, waardoor je 8K video op hoge resolutie kunt opnemen zonder bufferen), Samsung Continuity, draadloze DEX, top camera opstelling met 7x optische zoom en 50 x hybride zoom en een steeds beter wordende integratie met het ecosysteem van Microsoft.

Volgend jaar zeer waarchijnlijk met S-Pen en de Exyonos 1000 met een AMD Radeon GPU speciaal aangepast voor de Exynos processoren van Samsung.

In NL nog niet heel actueel maar ook met geintegreerde ondersteuning van Samsung's eigen Block Chain technologie en een eigen Crypto Wallet die inmiddels meer dan 60 cryptomunten ondersteund. (S10, S20 en Note 10 hebben dat ook al).

Er is geen enkele smartphone op de markt die ook maar enigszins in de buurt komt van deze gigant. Ben ook benieuw hoe lang het het gaat duren voor de concurrentie met een vergelijkbaar product komt dat ook nog kwalitatief en functioneel in de buurt komt van de Fold 2.

[Reactie gewijzigd door WurstKees op 5 augustus 2020 18:37]

Dit is hoe het nieuwe normaal gaat worden.
Misschien nog wel eens een keertje, maar voorlopige nog even niet, ondanks al de leuke specs:
denk je heus dat de problemen met vouwbare schermen, zoals kwetsbaarheid en vuil al opgelost zijn?
Enne... denk je dat er veel mensen zijn die voor een telefoon €2000.- o.i.d. uit willen geven?
ik zie dit eerder als een prototype dat je voor een belachelijke prijs mag testen...
Dit vind ik nu echt een toptoestel, het ziet echt super prachtig uit. Mooie specs, mooi symmetrisch en oogt "steviger" dan de Fold 1.
Ik wacht wel tot er eentje is met OxygenOS, ik heb niet zo veel met samsung.
Dan heb je heel lang geleden een Flagship Samsung gebruikt.
Samsung ONE UI is echt wel fijn. En wordt vaak direct na Oxygen OS genoemd en komt steeds dichter in de buurt terwijl Oxygen OS een beetje stil staat.
Niet eens een Always On display, kom op zeg ... over 4 maanden is het 2021 !
Ja, ze zijn er mee bezig ... Horen we al 3 jaar.
Samsung heeft nog steeds teveel troep aan boord, ondanks dat het met OneUI wel beter is geworden dan met TouchWiz vroeger. Neem bijvoorbeeld het inzien van het accuverbruik, dat is sinds OneUI 2.1 compleet waardeloos. Je hebt niet langer een totaaloverzicht, maar een overzicht per dag dus zodra je langer met je accu doet dan een dag of op willekeurige momenten oplaadt dan is er geen overzicht meer.

OxgenOS heeft al een veel betere basis dus valt er ook minder te verbeteren. Bij Samsung was het gewoon een zooitje dus ja dan kan je makkelijk stappen maken.

AOD komt overigens in september naar OxgenOS met versie 11.
Ja, AOD in september ... Eerst zien, dan geloven.
Overigens wacht men daar al 3 jaar op en straks bijna 5 maanden na de Release van de 8.
Overigens Oxygen OS heeft trage security updates, terwijl Samsung dat strak maandelijks heeft.
Heel vreemd want OP is normaal wel on point met OS updates maar die security updates zijn zeker niet zeer frequent.
Pete Lau heeft dat via Twitter al bevestigd. Men wacht er niet op, men heeft erom gevraagd. Pas recentelijk is daar gehoor aan gegeven. OnePlus heeft tenminste een levendige community om zoiets kenbaar te maken.

OnePlus is transparant in hun update beleid, om de maand worden security updates uitgerold. Samsung brengt alleen voor een selectief aantal devices maandelijkse updates uit, het merendeel wordt echter ook om de maand geüpdatet.
Is Pete Lau niet dezelfde man die aan zij community vroeg en Pollde of een headphone jack belangerijk was ??
2 jaar achter elkaar gevraagd en meer dan 80% vond het belangerijk.
Wat deed Pete daarna ook alweer ?
Yeah, Never Settle ....

Had de OP6 ook niet heel even een AOD die na een update mysterieus te verdwijnen om nooit meer gezien te worden ?

Waren ze niet baanbrekend met hun full display verleden jaar in de 7pro en maakte grappen over de rest met notches en teardrops en punch holes ? Wat heeft Oneplus nu ook alweer .... Ja, die enige unieke feature die ook opeens verdween.

Hoe is het gegaan met de OP7T mensen die klagen over een groenige display ? Juist ja, hun probleem is nooit echt opgelost.

En vroegen de mensen ook niet om 4K video recording van de Selfiecam ? Heel normaal in het flagship segment en dat had de Op8 serie ook niet.

Kortom, OnePlus is niet perfect en zeker NIET innovatief.
OnePlus Bullets.

Accuverbruik.

IP rating.

Eigenschap van de laatste generatie AMOLED schermen met hoge refreshrates.

Ja verschrikkelijk geen 4k selfie..

Geen enkel merk is perfect en het zou me een worst wezen of ze innovatief zijn, zolang ze maar degelijke producten maken.
Gaat niet om de bullets, gaat erom dat mensen er waarde aan hechten en ze het dan negeren.
Waarom dan een poll doen ?
Enne waarom de Nord dan weer wel ...

Accu is onzin, AOD is een optie, je kunt het aan of uit zetten als je vind dat het teveel verbruikt.

IP rating is een valide punt maar het is wel een trademark feature en die ben je dan kwijt. Qua design heeft de Oneplus helemaal NIETS speciaals, echt niets.

Gaat erom dat 4k selfie een optie is, en die ontbreekt en dat is gewoon lame.

Vwb degelijke producten: Iedere release is er wel iets met hardware en al jarenlang. En dat weet jij ook.
De laatste jaren vooral de displays, dat is al 3 jaar een issue met blauwe tint, gele tint en nu de laatste 12 maanden groene tint.
Ook de camera was doorgaans matig, en nu pas met de 8 weer goed maar niet geweldig.
Nord die buigt vrij makkelijk, ja pure degelijkheid.
De poll was ver daarvoor en de Nord heeft het ook niet.

Tja dat was hun argumentatie.

Sommige mensen (zoals ik) interesseert het hebben van iets speciaals niks, over het geheel gezien zijn het de beste toestellen.

Jouw mening.

Nee daar kan ik mij niet in vinden. Veel mensen lopen gewoon snel te zeiken over triviale zaken. Camera is gewoon prima.

Nord buigt makkelijk, right..
Ja de eerste poll. Wist niet dat er nog 2 na waren geweest, apart ja had ie niet moeten doen.
Precies.... Hij had erop terug kunnen komen. Wel vaker gezien dat fabrikanten bakzeil haalde en dus beter ten dele gekeerd dan ten hele gedwaald.
Deed niks.
Als je kijkt naar de Nord, mooi toestel en zeker niet ouderwets dan zie dat zo'n headphone jack er gewoon inpast. En ook IP rating is gelul met audio jacks want dat heeft Sony en Samsung al jaren bewezen.

Als je community er om geeft dan moet je daar naar luisteren en dat doen ze niet. En dat was mijn punt.
Ach niet sjiek nee, maar net als bij iedere fabrikant is dit vanwege financiële redenen besloten. Je kan daarin blijven hangen of accepteren. Ik heb voor het laatste gekozen.

Ze luisteren meer naar hun community dan iedere andere fabrikant. Dat ze desondanks ook zelf beslissingen nemen is vrij logisch. Het blijft in de eerste plaats een commercieel bedrijf.
Samsung heeft nog steeds teveel troep aan boord, ondanks dat het met OneUI wel beter is geworden dan met TouchWiz vroeger.
Ook weer zo'n oud argument. Al die rommel (en dat is inderdaad veel minder geworden) kan eruit of uitgeschakeld worden. Je hebt er 0,0 last van. Ooit was dat voor mij een reden om een andere ROM te installeren, maar die drang heb ik al jaren niet meer.

Je mag best een keer nieuwe argumenten bedenken. Of een keer met een recente Samsung werken ipv erover lezen, want dat is echt iets heel anders.
Ik heb zelf een Samsung Galaxy Tab S5e dus ik weet waar ik het over heb. Die rommel staat er nou eenmaal op, neemt ruimte in, services die onnodig draaien en accu gebruiken. Met Android 10 is het gelukkig een stuk beter geworden doordat Google daarin achtergrondprocessen zoveel mogelijk beperkt, maar daarvoor was het echt een drama bij Samsung.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee