Samsung-website: Galaxy Z Fold2 komt uit op 17 september voor 1799 pond

Samsung brengt volgens de eigen Britse webshop de vouwbare Galaxy Z Fold2 uit op 17 september en wil 1799 pond vragen voor de telefoon. Dat is 100 pond minder dan de eerste Galaxy Fold, die een jaar geleden uitkwam.

De webshop toont de gegevens inmiddels niet meer, maar Max Weinbach van XDA-Developers merkte op dat ze er wel op hebben gestaan. Ook The Verge heeft dat gezien en een screenshot gemaakt. De website vermeldde ook dat er een Thom Browne-editie komt met afwijkend kleurgebruik.

De genoemde prijs van 1799 pond is 100 pond lager dan de prijs van de eerste Galaxy Fold vorig jaar, die in het VK 1900 pond kostte. Als Samsung de prijs hetzelfde omrekent als bij andere telefoons, komt de europrijs uit op 1999 euro. Dat is iets lager dan de prijs van de eerste Fold bij release.

De genoemde releasedatum is 17 september, over drie weken dus. Samsung heeft al gezegd dat het meer gegevens over prijs en release komende week bekend maakt. Het scherm aan de buitenkant van de Galazy Z Fold2 heeft een diagonaal van 6,2" en neemt vrijwel de hele voorkant van de telefoon in beslag. Aan de bovenkant zit een gat voor de frontcamera. Bij de eerste Galaxy Fold was het scherm aan de buitenkant veel kleiner; dat was een 4,6"-scherm met 21:9-verhouding en rondom dikke randen.

Volgens Samsung is ook het vouwbare scherm aan de binnenkant vergroot. Bij de Galaxy Z Fold2 is dat een scherm met een diagonaal van 7,6" en bij de eerste Fold was dat een 7,3"-scherm. Aan de rechterkant van het vouwscherm zit een gat waar een camera achter is verwerkt. Bij de eerste Fold was er een grotere inkeping. Aan de achterkant zitten drie camera's en de opstelling ziet er vergelijkbaar uit als die van de reguliere Galaxy Note 20.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

28-08-2020 • 07:41

51 Linkedin

Reacties (51)

51
49
27
0
0
12
Wijzig sortering
Iedereen gelijk piepen over de prijs terwijl deze VS Apple helemaal niet bizar duurder is

Vind het mooi om te zien dat Samsung een mooie stap heeft gemaakt om er nu echt een smart phone / tablet van te maken. De vorige was echt een prototype hier gaan ze echt richting product market fit. Super Nice!
Ik "piep" niet ivm prijzen van een Apple. Mijn huishouden heeft zowel Apple producten als Android producten en ik heb geen uitgesproken voorkeur. Beide merken hebben hun eigen sterke punten.

Wel ben ik bereid te "piepen" over de prijs op zich, 1700 euro voor een telefoon is voor mij te gortig, of dit nu een Apple of een Android toestel is. Maar zolang er mensen wel bereid zijn om dit te betalen omdat ze een breder budget voor telefoons hebben, is dat prima en heeft Samsung blijkbaar een product wat verkocht zal worden.
Pond he. In euro’s gaat dit richting de 1900.
de gebruikers ervaring van de fold maakt van rondlopen op de mobiele afdeling van bijv. een mediamarkt een museumtrip. de prijs is het zeker meer dan waard. moet iedereen zo'n vouwbaar kreng kopen ? nope.
het is te vergelijken met een apple gebruiker in 1986 op een DOS conventie. niemand heeft een flauw idee waar hij het over heeft en gorilla.bas word met grote populariteit verspreidt. beide werelden hebben op dat moment recht van bestaan. 1 overleeft.
Een iPhone 11 Pro Max 512GB kost 1659 Euro. Deze Z fold 2 512GB kost waarschijnlijk tussen de 1900 en 2000 euro. Vergeleken met Apple is het dan helemaal niet zo duur. Een beetje meer kwa prijs dan de standaard uitziende iPhone. Ik vind het veel geld, maar sommigen hebben het er voor over. Duur vind ik het niet naast de iPhone. Het is niet voor iedereen, net als een dure iPhone en toch zijn er zat mensen die het kunnen kopen ;)
Het gaat niet alleen om ‘kunnen’ kopen hé. Ik zou hem bijvoorbeeld makkelijk kunnen kopen, spaargeld genoeg. Maar voor die prijs vind ik hem het niet waard. Beetje internetten, YouTube en whatsappen (wat 99% doet met z’n smartphone) kan voor veel normalere prijzen. Maar ja, daar krijg je geen ‘oeehs’ en ‘aahs’ van je vrienden van.
Plus, dit zijn twee apparaten in 1! Als je bijvoorbeeld een Samsung Galaxy note 20 en een Samsung Galaxy tab S7 aan zou schaffen, ben je hetzelfde of zelfs meer kwijt (afhankelijk van je uitvoering). En deze technologie is ook nog in ontwikkeling, neem de omderzoekskosten mee.

Een fold is veel handigrr meesjouwen dan een losse telefoon en tablet, dus wat dat betreft ideaal. Je zou toch hetzelfde kwijt zijn voor telefoon + tablet. En bij een Apple heb je voor dat geld alleen een iPhone als je het zo bekijkt inderdaad.
Ik denk dat ik toch voor een Surface Duo gaat. Lagere prijs, dual screen (perfect voor privé en werk, multitask veel sneller en efficiënter dan splits-screen), dunner, lichter.

Specs is van vorig jaar (SD 855) maar dat is ruim voldoende voor 100% apps die ik ga gebruiken.
Accu 3577mAh is ook ruim voldoende denk ik (hoop ik)
Probleem dat je daarmee hebt is dat ik niet verwacht dat deze generatie naar Europa komt. Ik heb al een site gevonden die hem importeert, maar dan zit je ook wel met de prijs van een fold.
Niet vergeten de USP van een Surface Duo: de schermverhouding 3:2 en 4:3

Eindelijk terug video zoals het hoort (landscape), eindelijk terug foto's zoals het hoort (zoals het hoort = estetiek, gulden snede, ...)

Om over te schakelen van één reepje tekst naar twee samengesmolten reepjes tekst met in het midden een fold bekoort mij helemaal niet, ik krijg er de koude rillingen van. Ik zie in't midden altijd reflecties die nooit egaal zijn en dus storende beeldvervorming en bovendien daardoor in half gevouwen toestand weer enkele mm's onbruikbaar scherm want opgekruld (en dus virtueel nog slechtere schermverhoudingen)

Microsoft zit daar spot on (zoals de iPads). 3:2 fantastisch voor foto's en webpagina's. Ben ik eindelijk verlost van die mobile websites. Gebruik nu mijn oude Lumnia950 om mobiel te surfen want die is ism Edge zo goed qua leesbaarheid dat ik hem bijna altijd in landscape zet én de desktop versie opvraag (desktopversies zijn bijna altijd zoombaar, mobile versies bijna nooit).
Ik zit eigenlijk nog te wachten op een versie waar je nog een toetsenbord uit kan vouwen
Echt he, net als die oldskool HTC's
dan nog uitklapbare speakers.. -- oh fak toch mini laptop met sim gekocht...
on topic: vind het wel cool om te zien dat alles steeds seamless-er word.
"De website vermeldde ook dat er een Thom Browne-editie komt met afwijkend kleurgebruik."
Dat zal dan wel een bruine worden denk ik zo... :D :D
Eerder grijs of marineblauw als ik hun assortiment zo zie (het is blijkbaar een kledingmerk)
Anoniem: 702616
28 augustus 2020 16:32
Voor iemand die graag spelletjes speelt is dit super ideaal, misschien ook handig met google maps terwijl je aan het rijden bent? persoonlijk denk ik dat dit zich zal uitbreiden in de toekomst, ik bedoel waarom niet tablet en een telefoon in 1 ik zou er voor gaan als deze betaalbaar word.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 702616 op 28 augustus 2020 17:10]

Heb je het bericht wel goed gelezen? De fold 2 is 100 pond lager geprijst dan de vorige versie. Koopje :+

Maar ontopic: ik ben benieuwd of vouwbare schermen nog meer mainstream gaan worden, of dat dit een niche blijft. Het voelt nog niet alsof het al echt uitontwikkeld en volwassen technologie is.

[Reactie gewijzigd door 4good op 28 augustus 2020 08:04]

Voor dagelijks gebruik lijkt het mij geen vervanger van je normale telefoon. Ik heb zo’n vermoeden dat dit soort “telefoons” daar niet voor gemaakt zijn. Ik ben een poweruser en zie mij geen uren hiermee lopen per dag om eerlijk te zijn.
Dat dacht ik ook! Maar heb helemaal geen interesse in normale telefoons meer.
Gezien de prijsklasse is het nog altijd een niche.
Maar ontopic: ik ben benieuwd of vouwbare schermen nog meer mainstream gaan worden, of dat dit een niche blijft. Het voelt nog niet alsof het al echt uitontwikkeld en volwassen technologie is.
Het zal hoogstwaarschijnlijk nog jaren gaan duren voordat er een vouwbare telefoon op de markt komt die ook aanslaat bij het grote publiek... factoren als de prijs, dikte en kwetsbaarheid zijn nog te grote dealbreakers....
mijn damn is precies omgekeerd. Als de reviews goed zijn, eindelijk beetje krasvast... damn dan ben ik mss wel overstag. Dan maar geen ip 12 die mss wel een suf 60hz scherm in een 1400 euro telefoon stopt.
Plastic scherm en krasvast, dat zijn 2 dingen die niet samen gaan..., belachelijk veel geld voor een niet uitgewerkt concept...
tuurlijk prijs/kwaliteit is mss niet je dat, maar dat Balenciaga schoenen van 899 euro ook niet en worden ook verkocht.
Zelfs als ie goedkoop was zou ik hem nog niet willen vanwege de kwetsbaarheid van het scherm etc.
Onzin! Ik heb de 1e al een jaar en heb nergens last van! Om de kwetsbaarheid maak ik me geen enkele zorgen meer!
Ik ben nogal een sloper, kan er niets aan doen. Ik weet dat ik lang niet de enige ben.
Wat voor hoesje heb je erom heen zitten ? Als ik geen otterbox om me S7 edge had zitten was deze echt wel stuk geweest namelijk. De otterbox was helaas bij mij na 1,5 jaar niet echt mooi meer. Telefoon zelf zag er toen nog als nieuw uit. Toen de fout gemaakt voor een ander hoesje te gaan en binnen 3 weken waren er beschadigingen zichtbaar. Vroeger had ik nooit een hoesje om me telefoon (Nokia Lumia 930, HTC EVO 3D, HTC HD) en was dat geen enkel probleem. De samsung modellen zijn mooi maar kunnen niet goed tegen een stootje.
Ik heb gewoon het kevlar hoesje erom wat je erbij krijgt... Hij is zelfs al een keer hard gevallen...

[Reactie gewijzigd door Jeshter2000 op 28 augustus 2020 16:20]

Generatie 1 leek helaas al in te krassen als je er hard op duwde met je nagels... Is dat bij jou niet het geval? Ik zou daar echt bang voor zijn namelijk. Als iknhet geld ervoor zou hebben, zou ik alsnog geen fold durven kopen om deze reden.

Ik sloop mijn plastic screenprotectors ook altijd met mijn nagels (helemaal bekrast binnen een paar weken op de plekken waar ik scroll). Ik heb van nature gewoon keiharde nagels, en vraag me af of foldables daar wel op gemaakt zijn 😅
Ik heb er een screenprotector opzitten... Dus maak me geen zorgen over het scherm...
Slim! Zal wel betere bescherming geven dan :)
Door het grotere scherm aan de voorkant en het wegwerken van de camera aan de binnenkant ziet het er een stuk mooier uit dan de eerste fold. Nog steeds een factor 8 te duur voor mij, maar da's een ander verhaal
Oh, zeker. De Fold2 zal ook wel verkocht worden, maar persoonlijk heb ik niet meer dan zo'n €250 over voor een telefoon, dus ook een iPhone zal het niet worden ben ik bang.
Maar een nieuwe iPhone van 1400 euro vind ik ook belachelijk duur...

Ik heb een tweedehands iPhone XS Max gekocht voor 500 en volgens mij doet hij 90% van wat de 11 Pro Max doet.
Startprijs 1159 vanuit apple, goedkoopst in de pricewatch 939. Er zijn duurdere uitvoeringen, maar reken maar dat die er van de fold 2 ook gaan zijn.
Maar een iPhone Pro is dan ook geen test product. Het is duidelijk dat Samsung zijn hand heeft overspeeld als het zulke prijzen moet vragen voor die technologie. Je brengt zoiets pas op de markt als je er ook massa's van kunt verzetten. De bouwkwaliteit die je vandaag krijgt rechtvaardigt de prijs gewoon niet. De Fold is zo'n product dat je door de mensen hun strot moet rammen met "goedkope" prijzen.€599 a €699 en dat ze dat niet kunnen zegt gewoon genoeg over de technologie, ze zijn er nog niet klaar voor. Kan je je voorstellen wat zo'n Fold moet gaan kosten als ze echt een premium feel op het scherm krijgen?

Nu spelen ze met de Fold in een markt waar alles solide aanvoelt en duur en dat is niet het geval bij de Fold. Bij een iPhone Pro verzeker je je jezelf dat die niet zal kapot gaan. Bij een Fold weet je of vermoed je toch tenminste dat die waarschijnlijk wel eens kapot kan gaan. Bij de Fold is het niet zo dat je hem in een hoesje stopt en daarmee zowat alle risico's weghaalt. Prijs is toch echt een issue voor de Fold.
Een 11 Pro Max 512GB kost 1659 Euro. Een Fold 2 512GB kost tussen de 1900 en 2000 Euro. Dat eerste is een doodgewone iPhone. Dat laatste is een speciaal product. Hoe ik het zie is, je kan of een normale schoen van 100 Eu kopen of een designerschoen van bijv. balenciaga voor 900 Euro. Ja, dan heb je wel wat speciaals.

Een iPhone van 1659 Euro voelt niet meer solide aan dan een fijne Android van 500-600 Euro. Beiden zijn lekker solide en voelen "duur" aan. Alleen de Fold is erg speciaal. Het is nogal uniek. Sommigen houden daarvan en voor hen is het dan ook nu. Het is een persoonlijke keus en zolang Samsung tevreden is met de verkoopcijfers, dan is dat prima. Zo niet, dan gaat er verandering in komen mits Samsung dit product wilt blijven aabieden.
Dus? Een tesla is ook factor 10 te duur voor mij.

Maar BMW verkoopt ook auto’s voor 60 k? Huh?
Zijn er mensen hier met een Fold1? Ik ben benieuwd na een jaar gebruik hoe het met het scherm en scharnier staat. Er werd toen al kritisch naar gekeken, maar heb er eigenlijk niet veel meer over gelezen. En dat is op zich een goed ding, maar is dat ook zo?

Iemand?
Nergens last van! Scherm hetzelfde als toen uit de doos. En scharnier is iets losser maar is echt verwaarloosbaar...
Ik heb de eerste Fold sinds de VS launch. En hij ziet er uit als nieuw. Geen krasje te bekennen.
Ik gebruik geen hoesje en ik behandel de telefoon niet anders dan vorige (non-fodable) telefoons. Hij gaat overal mee heen.
Hij gaat open/dicht op z'n minsts 30~40 keer per dag en het scharnier werkt hetzelfde als dag 1 voor mij.

Dat het scherm makkelijker krasbaar is, dat zal wel kloppen. Dat hebben meerdere reviewers getest. Maar aangezien het "zachte scherm" aan de binnenkant zit, is het voor mij geen probleem. De telefoon zal heus niet voor iedereen zijn. Als je lange nagels hebt en je tikt hard met die nagels, tja, misschien krijg je dan wel krassen. Of als je het scherm open ergens neerlegt en je bos sleutels erop gooit, tja.
Maar voor mij normaal gebruik (hetzelfde als elke andere telefoon), geen enkele kras (en zelfs geen "micro" krasjes) op het scherm.

Het scharnier van de Fold 2 is waarschijnlijk anders. Met de Fold 1 is de telefoon open of dicht. Het blijft niet in een andere stand staan. Met de Fold 2 is dat wel mogelijk.

Ik ga zeker de Fold 2 pre-orderen. Het grootste nadeel voor mij met de eerste Fold is dat het scherm aan de buitenkant te klein is. En dat hebben ze nu verbeterd.
Verklaar je nader...
Ik blijf lekker bij mijn Nokia communicator...

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee