Destiny 2-uitbreiding Beyond Light verschijnt op 22 september

Destiny 2 krijgt op 22 september een nieuwe uitbreiding met de titel Beyond Light. Ook komt de game naar de Xbox Series X en de PlayStation 5. Spelers die de uitbreiding kopen voor de huidige consoles, krijgen gratis een upgrade naar de next-genversies.

In de uitbreiding Beyond Light hebben de Guardians een nieuwe bestemming: Europa, de bevroren maan van Jupiter. In het oude Pyramid-ruimteschip boven Europa is een nieuwe kracht ontstaan en daaronder is een duister rijk verrezen, aldus Bungie. Naast een nieuwe omgeving bevat Beyond Light ook nieuwe elementaire kracht: Stasis. Meer daarover maakt Bungie later in de zomer bekend. Verder bevat de uitbreiding een nieuwe raid voor zes personen: de Deep Stone Crypt, die onder de bevroren tundra van Europa ligt.

Destiny 2: Beyond Light verschijnt op 22 september. De uitbreiding kost 40 euro en er is ook een combinatie met Season Pass voor 50 euro. Eind dit jaar komt het nieuwe hoofdstuk ook uit voor de PlayStation 5 en de Xbox Series X. De game zal op die consoles in 4k-resolutie draaien met 60fps. Spelers die de uitbreiding voor de huidige consoles kopen, krijgen een upgrade naar de nieuwe versies.

Bungie maakt ook details bekend over Season of Arrivals, het nieuwe Destiny 2-seizoen dat dinsdag van start gaat. Daarin wordt het verhaal waarin de Pyramid-ships centraal staan voortgezet. Tijdens het nieuwe seizoen is het eerste Pyramid-ship te zien op de maan van Io en dat zal een reeks van gebeurtenissen in gang zetten, die zich gedurende het seizoen en later in de uitbreiding ontvouwen.

Na Beyond Light komen er nog twee uitbreidingen. In 2021 verschijnt Destiny 2: The Witch Queen en een jaar later staat Destiny 2: Lightfall op de planning. Bungie maakte alle details over de komende uitbreidingen en het nieuwe seizoen bekend in een livestream.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

09-06-2020 • 19:00

57 Linkedin

Submitter: akaash00

Reacties (61)

61
53
16
3
1
35
Wijzig sortering
Ben wel erg benieuwd hoe de 'Destiny Content Vault' gaat bevallen bij de community. Men gaat dus bij elke grote update kijken welke 'oudere content' niet veel meer gespeeld wordt; en ook om de game-size en ontwikkelsnelheid beheersbaar te houden gaat er dus letterlijk dus oudere content de kluis in. Niet meer speelbaar dus.

Bij Beyond Light is dit al een flinke 'opruiming' (alhoewel Bungie zegt dat dit wel direct een van de grootste zal zijn):
The primary D2 content leaving the game and going into the DCV this fall are the destinations – Mars, Io, Titan, Mercury and Leviathan – and their supported activities.
Nou, laat dit nou net het gros van de D2 main campaign (Red War) en ook o.a. de content van Curse of Osiris zijn. Die nu gratis speelbaar zijn.. We krijgen hiervoor oudere content terug (Cosmodrome met drie oude strikes en Vault of Glass), maar ja.. is dat wat we nou echt willen?

Ik heb D2 al een tijdje laten liggen en ik moet zeggen dat ik erg benieuwd ben naar de nieuwe dingen, maar ben net zo goed benieuwd hoe men dit nu weer gaat proberen te 'lijmen', om het maar een woord te geven.
Dus betaal je voor een uitbreiding, om uiteindelijk wel minder content te hebben in je game? Uitbreiding hoezo? Het ligt ook voor een stuk aan hun crappy engine. Hopelijk bij Destiny 3 een andere.
De community is ook een mooi voorbeeld van kudde-mentaliteit. Altijd complainen, maar na iedere trailer wel weer mega hype en hun geld gooien naar Bungie om vervolgens dan weer te complainen.
Nou ja, D3 lijkt er voorlopig niet te komen. Maar goed, ik ben zo ongeveer na Forsaken gestopt met spelen (wat ik overigens een nette uitbreiding vond, maar ik speel zelf eigenlijk alleen maar PvE). Dit najaar eerst maar eens zien waar men mee op de proppen komt.
Hier als nieuwe speler ook al kennis mee mogen maken. Tijdens mijn playthrough van de campagne dan ook op meerdere punten vast komen te zitten omdat ik naar iets gestuurd ben of ergens heen moest wat er gewoon niet meer was, of er is naar dingen verwezen die eruit gehaald zijn. Er was met hulp van spelers wel onderuit te komen, maar zelden zoiets stoms en ervaring brekends gezien of meegemaakt.

Was voor mij ook genoeg reden om de game aan de kant te schuiven. Ik hoop dat ze bij deze ronde hun troep wat beter achter zich opruimen.
Hеt is tijd om ееn vаstе vгiendin tе vinden.
Vееl аllееnstaаnde dаmes wаchtеn hiег - https://ladysxlove.blogspot.nl
Heb je daar wat voorbeelden van? Ik heb zelf met een vriendin net de campaign doorgespeeld, Curse of Osiris gedaan en Warmind gedaan, maar ik mistte niet echt iets van content.
Nahja het is denk ik ook een beetje onhandig; nu moet je geloof ik de Red War campaign 'los' als quest eerst even ergens ophalen; idem voor de rest. Toen D2 net uit was 'rolde' je daar natuurlijk gewoon direct in, dus als experience was het allemaal wat logischer.
Ordinaire kostenbesparing omdat de game al sinds launch niet loopt zoals men had verwacht.
Bizar, dit heeft Bungie al eerder gedaan toch?
Was bij deel 1 dacht ik, dat er ook dingen waren verdwenen uit de basis game
Het is begrijpelijk dat de eerste reactie op oudere content verwijderen uit het spel negatief is, maar ik begrijp dit volledig. Ik ben zelf een maandje geleden weer begonnen met Destiny 2. Ik had het spel bij de release gespeeld, en tijdens Curse of Osiris ben ik weer gestopt. Wilde nu iets te spelen hebben met zo veel tijd thuis, dus Upgrade Edition gekocht voor € 28, en dan kreeg je Forsaken, Shadowkeep en een Season Pass.

Het is overweldigend hoeveel je in een keer aan content voor je kiezen krijgt. Ik heb Destiny (1) en Destiny 2 al gespeeld, dus ben niet een onervaren speler, maar het was voor mij ook wat te veel. Het is moeilijk om te vinden waar je moet beginnen, en voordat je het weet ben je verschillende expansions door elkaar heen aan het spelen en snap je geen drol meer van het verhaal, dat vrij chronologisch in elkaar zit.

Dus ik ben helemaal niet verbaasd dat ze dit wat willen gaan stroomlijnen, en dat er hier en daar wat oudere content wegvalt is prima als er nog genoeg over blijft. Ik heb nu volgens Steam 80 uur gespeeld in de afgelopen maand, dus zeker richting de 70 actieve gameplay. Nog steeds heb ik niet het gevoel dat ik helemaal up-to-speed ben. Questlog zit nog steeds overvol, en ben bang dat ik maar een lang filmpje op Youtube moet gaan kijken om het verhaal van begin tot eind weer te snappen.

Bovendien gaat het de kluis in, dus het is niet weg. Met elke 3 maanden een nieuwe season heb je een prima systeem te pakken om wat oudere content weer terug de game in te rouleren gekoppeld aan nieuwe uitdagingen, rewards en een relatie met wat er momenteel zich afspeelt in het verhaal.
Ja vanuit Bungie snap ik het zeker wel. Je kan wel een huis bouwen met veel kamers met daarin allerlei meuk en spul; maar als je op een gegeven moment daar niet meer komt en bij elke schoonmaak of kluspartij aan je huis alles steeds weer moeten verplaatsen is op een gegeven moment meer werk dan dat klusje zelf. Ruimen dus :) Enige wat ik me wel afvraag is hoe ze dit juridisch hebben dichtgetimmerd.. voorbeeld: Ik heb Destiny 2 gekocht, met o.a. de reden dat ik de Red War campaign heel graag wil spelen. Dat stukje content 'zat in de game' op dat moment dat ik het spel kocht. Nu gaat men dit in de DCV stoppen. Mag dat zomaar?

Natuurlijk zijn dit soort dingen bij 'live' games geen raar verschijnsel. Ik vermoed eigenlijk dat dit wel ergens in de kleine lettertjes staat.. of iig in de 'geupdate' kleine lettertjes toen Destiny 2 free to play werd met New Light in mei.
Gaat dit ook op voor stadia spelers? Lijkt mij minder relevant voor een cloud game hoe groot hij is


@Carn82 & @Anoniem: 1350842 bedankt voor de uitgebreide reactie!

[Reactie gewijzigd door The_Woesh op 9 juni 2020 21:15]

Anoniem: 1350842
@The_Woesh9 juni 2020 20:17
Zoals @Carn82 heel uitgebreid uitlegt gaat het niet om schijfruimte, maar om dat de game gewoon te veel heeft. Ik denk dat het voor Stadia heel goed kan zijn, omdat daar gewoon pijnlijk duidelijk wordt hoe er én relatief weinig Stadia spelers zijn én Destiny gewoon echt een game is waar veel te veel in zit.
Het wachten op crucible matches omdat er 28 verschillende modi zijn, naast de andere 100 queues waar je in kunt. Er is gewoon te veel, waardoor je met minder spelers gewoon niet op een serieuze manier Destiny kunt spelen.
Dat heeft men niet expliciet gezegd maar dat lijkt mij wel. Het gaat niet alleen om de grootte van de bestanden, maar aldus Bungie ook omdat een groot deel van de content simpelweg niet veel gespeeld wordt, het onderhoud aan de game steeds lastiger maakt, en omdat het innovatie in de weg zit. Natuurlijk hun woorden ;)
 • Destiny 2 is too large to efficiently update and maintain.
 • The size and complexity of the game are also contributing to more bugs and less innovation.
 • Instead of building a Destiny 3 and leaving D2 behind, each year, we are going to cycle older, less actively played content out of the live game and into what we’re calling the Destiny Content Vault** (DCV)**.
 • This will allow us to add to and support D2 for years, including the three new annual expansions we announced today, starting with Beyond Light this fall.
 • The DCV will include all content from Destiny 1 and anything that cycles out from Destiny 2.
 • We will bring back (or “unvault”) activity and destination content from the DCV each year.
 • Unvaulting starts in D2 Year 4, with the Cosmodrome coming back, as well as its three strikes and the return of the Vault of Glass raid.
 • The primary D2 content leaving the game and going into the DCV this fall are the destinations – Mars, Io, Titan, Mercury and Leviathan – and their supported activities.
 • There will be new ways to earn the Exotics originally linked to content that has entered the DCV.
 • When Beyond Light ships, the Director will have the following destinations:
 • Europa (new)
 • Cosmodrome (unvaulted)
 • Moon
 • Tangled Shore
 • Dreaming City
 • European Dead Zone
 • Nessus
This approach allows us respond to player feedback more rapidly, enable more innovation, and will keep Destiny 2 and your characters thriving for years to come.

More details to come soon and throughout the year.


https://www.bungie.net/en/News/Article/49189
Ja, Bungie's 'track record' is niet geweldig. Maar goed, onder de deal met Activision moest er om de X-jaar ook een nieuwe Destiny komen. We zullen zien .. men heeft nu iig wel kenbaar gemaakt dat er de komende jaren in ieder geval geen Destiny 3 zal gaan komen.
Tja, wat is binnenkort? Men heeft nu plannen voor D2 t/m najaar 2022. Natuurlijk kan er van alles veranderen maar voor 2022 lijkt me sterk, zeker omdat men zich momenteel expliciet uitspreekt:
With Destiny 1, we solved the “ever expanding, exponential complexity” problem by making a sequel in Destiny 2. We left behind all of Destiny 1’s content and many of the features players grew to love. We believe now that it was a mistake to create a situation that fractured the community, reset player progress, and set the player experience back in ways that took us a full year to recover from and repair. It’s a mistake we don’t want to repeat by making a Destiny 3. We don't believe a sequel is the right direction for the game and for the past two years we have been investing all of our development effort into new content, gameplay, and new engine features that directly support a single evolving world in Destiny 2.
Ik gun ze t voordeel van de twijfel, innocent until proven guilty enzo.
Mogelijk ben ik niet zo cynisch ;)
Anoniem: 11851
@Vayra12 juni 2020 02:53
Ach ja zo werkt de "community" op Tweakers.net tegenwoordig.

Feiten? -1

Fanboy gedrag? +1

|:(
Gelukkig niet de enige die het ziet :)
Yes!
Vault Of Glass!!

Echt geweldig, niets minder dan de coolste FPS level ooit gemaakt!

En dat zeg ik niet zomaar eventjes.
Geen fanboïsme, heb Destiny al enkele jaren niet gespeeld.
Maar echt, The Vault is zo ontzettend cool.. Zal de avonturen die ik daar beleefd heb echt nooit vergeten.

Please don’t kill me :)
Just my 2 cents..
Helemaal mee eens, VoG was zooooo Epic en geniaal gemaakt!
Kan niet wachten om die opgepoetst en al op de pc te spelen. :9~
Еr wасhtеn hier gewеldige mеiden оp jе!
-
https://ladysxlove.blogspot.nl
Zit ik uurtje geleden nog toevallig dit te kijken:
https://www.youtube.com/watch?v=5rFcqZOGRyc

Waar juist enorme kritiek was op de huidige staat van de game, afgelopen maand hebben ze zelfs een boycot gedaan op een community event omdat het recycled materiaal was waar werkelijk niemand zin in had, gelijktijdig met een event die compleet haaks stond op de huidige storyline (schip was op ramkoers).

Ik had het begin van het jaar nog even opgepakt, maar de enorme.. nee, belachelijke spreiding van spelers, missies, zones en ranks/levels, voelt het 9/10 een singleplayer met een random dungeon waar zeker 1 of 2 spelers met een rotgang doorheen vliegen omdat ze zwaar overgeared zijn, daarnaast denk ik dat er niet echt veel spelers nog actief zijn (tov dat ik het actiever speelde).

Ik snap best dat ze breed willen gaan, heel ver in story (die mij ergens totaal niet boeit, maargoed), maar het is continue op dat stukje planeten waar iedereen rondhuppelt, alleen andere zone, stukje phased, tot je zonder door te hebben ook nog eens berg 'oude' quests (van oudere stories/DLCs) oppakt, je questlog bagger vol zit, maar je werkelijk geen idee hebt wat nu precies 'vooruit' is.
Was er ooit een idee van vooruit dan? Toen D2 er kwam wist je toch al dat al die progressie een wassen neus was?

De hele persistence en mmo idee was vanaf het begin al een raar vehikel als je t mij vraagt.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 12 juni 2020 17:21]

Echt een heel vet filmpje die announcement trailer!
Ik heb jaaaaren Destiny gespeeld en vond D2 toch best aardig. Tot het kwartje eindelijk viel... ik was dag in, dag uit hetzelfde aan het doen en de rewards? Niet erg noemenswaardig. Content? Niet noemenswaardig.
Ben er nu een jaartje mee gestopt en ben blij dat ik niet meer in de FOMO zit. Voor mij (helaas) geen Destiny meer.
Yes, wat ik wel doe is voor de story gerelateerde missies inloggen en spelen. Het FOMO heb ik al lang niet meer, wat kan mij een ghost shell of bepaalde items nu schelen. Ik speel al sinds D1 beta en het enige dat mij echt zwaar heeft overhaald is het verhaal.

In D2 heb ik ook ergens een half jaar of langer niet gespeeld, vooral tijdens CoO en Warmind. Wat een bagger expansions waren dat, maar dan kon je tenminste nog inloggen en de verhaallijn spelen na verloop van tijd. Dat kan nu niet meer met die seasons.
Nieuwe consoles, 60 fps. Top!
Maar Xbox One X etc, zijn 30 fps.

Hoe willen ze dat pairen.
Pairen?

Als je bedoel samen spelen, dan is dat niet relevant. Of denk je dat alle PC spelers allemaal dezelfde fps halen?
Xbox one , Xbox one S, Xbox one X, and Series X zijn one Family en hebben crossplay.
PS4, PS4 Pro en PS5 same story. Deze hebben ook crossplay.

Echter heb je dan wel 30 vs 60 fps.
Voor PvE content, naja vooruit. Moet te doen zijn.
Hoewel de verschillen in laadtijden door NVM SSD en andere factoren, wel grote verschillen zullen maken.

Daarentegen vind ik dat de oude consoles een optie moeten krijgen voor een soort van " FPS " modus.
Ik weet zeker dat de Xbox one X ook 60 FPS kan halen.
Misschien niet native 4K, maar zeker wel native 1080P.

Dat is echter aan Bungie wat ze daar mee gaan doen...
De spelers op de nieuwe consoles hebben dan in principe een voordeel; en zoals @SirNobax ook aangeeft; dit is niet anders dan hoe het op de PC nu gaat (alhoewel de game relatief goed draait op 'medium PC hardware' en je natuurlijk gewoon wat settings omlaag kan draaien, ik gok niet dat er heel veel PC-spelers zijn die niet op 60 fps in Destiny spelen..)
Krijg ik met de aanschaf van deze nieuwe uitbreiding dan ook toegang tot de vorige en eerdere uitbreidingen als nieuweling? Of moet ik alle eerdere uitbreidingen van Destiny 2 ook kopen?
Grootste probleem van Destiny blijft toch wel het gear systeem. Iedere week/dag content spelen waar je geen zin in hebt om een powerfull engram te krijgen. Het is ook constant hetzelfde wat je doet. Ook merk je het verschil in light level vooral in hoe meer damage je kan krijgen ipv de dmg die je doet.
Zou nu eindelijk graag eens wat over crossplay horen....

En de engine.... Nog 2 jaar mee? Vind het inmiddels vrij verouderd.....
Wat is er mis met de engine dan ?
Niks, oud en lelijk voor deze tijd. En niet iedereen vindt dat wellicht boeiend maar ik wel na 2500uur naar hetzelfde gekeken te hebben. Wordt tijd voor wat nieuws.

Ben van PS4 Pro/ One X naar pc gegaan en buiten de frames vond ik het verschil niet heel spannend.....
och jochie toch, stel je niet zo aan. Ga dan wat anders spelen na "2500 uur". 8)7
Waarom mag ik niet mijn eigen mening hebben? Vind dit zo vervelend worden vandaag de dag aan internet. En dan ook nog eens gelijk zo vervelend toontje er bij..... ik begrijp het niet.....
Ach game is nu 110GB. Dat is klein als je naar alle CoD installaties kijkt. Laatste Cod is nu rond de 190GB. 2 van dat soort games op je hdd en er kan niks meer bij.. Dus is 110GB te veel? Volgens mij is het maar hoe je er naar kijkt en mogelijk hoe groot je studio is.

Ik speel D1 en D2 al heel lang maar haak steeds meer af op het lange grinden. Vind het niet erg om ergens voor te werken maar weken elke avond bezig zijn om uiteindelijk iets af te ronden waarbij je dus ellke keer hetzelfde doet en ook nog afhankelijk van de kwaliteit en aantallen spelers bij zo’n opdracht. Meh.. Ik bedoel mijn TV heeft inbrandproblemen door D2 :( zo veel heb ik het gespeeld. Maar ik speel eigenlijk nu alleen nieuwe content en als t grinden om t grinden wordt haak ik af.

Ik kijk wel uit naar nieuwe verhaal lijn maar zou fijn zijn als er soms wat open eindjes in het verhaal eerst worden afgerond voordat ze doorgaan naar ineens heel andere content.

Wie weet komt dat in de komende 3 jaar alsnog goed..

Hoop wel dat de content 40-50 euro waard is. Want dat wisselt nog al eens over de jaren.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee