Destiny 2 krijgt crossplay in 2021

Destiny 2 krijgt crossplay in 2021. Het is nog niet duidelijk wanneer deze functionaliteit precies wordt toegevoegd en welke platforms ondersteuning krijgen voor het samenvoegen van alle spelers in één grote groep.

In een update op zijn website zegt game director Joe Blackburn van Bungie alleen dat crossplay volgend jaar komt, zonder nadere details te geven. Voor de rest gaat de update onder meer over verbeteringen ten aanzien van beloningen en nieuwe content die met seizoen 13 uitkomt. Met dat seizoen, dat over enkele maanden uitkomt, krijgen spelers op alle consoles ook 'ddos-bescherming'.

Destiny 2 is te spelen op de pc en Stadia, maar ook op de PS4, PS5, Xbox One en Xbox Series X en S. Bungie heeft vorig jaar al wel een andere functionaliteit uitgebracht om de barrières tussen de verschillende platforms te doorbreken: het is mogelijk om accounts en daarmee savegames over te zetten tussen de verschillende platforms.

Dinsdag kwam de next-genupdate voor Destiny 2 uit, met een 120fps-optie voor de Crucible-modus. Crucible is pvp-multiplayeronderdeel van het spel. Deze next-genupdate voegt andere verbeteringen door; zo draait de game nu in 4k met 60fps in plaats van 30fps op de PlayStation 5 en Xbox Series X. Bij de Xbox Series S is dat 1080p met 60fps.

Door Joris Jansen

Redacteur

09-12-2020 • 10:58

51 Linkedin

Reacties (51)

51
48
16
4
0
26
Wijzig sortering
Als je nu vanaf 0 in deze game stapt is hij veel te moeilijk en snap je er helemaal niets meer van. Ze maken er echt een potje van daar. Crossplay is wel het laatste wat op de wishlist staat.
Een paar weken geleden kwam de nieuwe uitbreiding uit die de "new player experience" compleet onder handen genomen heeft. Er is sinds de initiele launch geen beter moment om met destiny 2 te beginnen dan nu ;)
Hoe werkt die new player experience dan nu ze meerdere van de basis planeten "gevault" hebben?
Je begint in de cosmodrome, waar je de basis gameplay leert. Dan ga naar de tower zodat je kennis kan maken met de vendors. Sommige vendors geven een speciale quest, zoals "Complete a Gambit match and a Gambit bounty" die dan langzaam iets moeilijker worden.
Onzin, ik heb redelijk wat uren in de game zitten. Maar nu grofweg een maand of 6 niet echt meer zo religieus gespeelt als voorheen.

De nieuwe beyond light geprobeerd, mijn broertje is een echte Destiny goeroe en zelfs met zijn hulp kwam ik er maar moeizaam weer in.

Gedeeltelijk ook omdat ze (alweer) de armor en perks hebben gereworked.
Dus geen nieuwe speler maar een veteraan?
Mwah veteraan is misschien iets te overdreven. Maar als zelfs een "veteraan" er al moeite mee heeft, hoe moet een nieuwe speler het dan wel niet vinden?
Dat ze er een potje van maken is al sinds destiny 1 toch? Kwa basis een heel leuk spel, maar elke keer loze beloftes die gewoon nooit nageleefd worden. En elke keer maar weer, jaa sorry we luisteren naar de fans en gaan er nu echt wat mee doen.
En dik de hoofdprijs betalen voor amper content, die je elke week opnieuw moet doen voor endgear.
Als je nu vanaf 0 in deze game stapt is hij veel te moeilijk en snap je er helemaal niets meer van. Ze maken er echt een potje van daar. Crossplay is wel het laatste wat op de wishlist staat.
Daar heb ik zelf weinig last van gehad. Kwestie van de campaign spelen. Misschien soms iets opzoeken over de classes.
Met welke campaign ben jij dan begonnen? Ik heb het vandaag sinds 1,5 jaar weer opgestart en ik vind het allemaal wel overweldigend hoor.

Ik heb het spel dan ook maar een klein weekje gespeeld 1,5 jaar geleden. Toen kwam er een update en was mijn mannetje een stukje sterker en was ik ook heel mijn campaign kwijt. Toen had ik het wel gezien.

Die update kwam toen Destiny 2 gratis werd. Volgens mij is er toen best wel wat op de schop gegaan.
Ik ben vorige week begonnen. Speel het nu af en toe, en ik snap niet waar jij op vast loopt eigenlijk. Ik loop door de quests heen, die allemaal vrij 'simpel' te volgen zijn. Krijg prima uitleg over hoe m'n upgrades etc werken. Mods op wapen etc.

Zie het probleem eerlijk gezegd zelf niet.
Nou dat ik niet echt een startpunt heb. Mij lijkt het toch dat het verhaal ergens begint? Nou word ik dus telkens naar Europa gestuurd, maar dan begin ik toch ergens aan het einde van het verhaal, aangezien dat de laatste expension is?
Heel de originele campaign en kleinere eerdere DLC stories zijn eruit gehaald met beyond light on het kleiner te maken. Dus na de nieuwe intro missie met Shaw moet je inderdaad naar Europa.
Ik snap je probleem wel hoor, ik heb het behoorlijk veel gespeeld op de PS4, daarna een hele tijd niet, en nu weer op de PC (dus vrijwel nul beginnen), maar het is er niet overzichtelijker op geworden..
Je moet hier en daar wat googelen, maar het is nog niks vergeleken met bv Warframe.
Ben een maand of twee gestart met de game en vond het aardig goed te volgen, heb enkele keren google erbij moeten pakken. Maar voor hoe uitgebreid de game is snap ik dat helemaal
ben gestopt toen ze aankondigde en er daadwerkelijk mee doorgingen om wapens te "sunsetten"
oftewel alles waar je weken/maanden voor gefarmd hebt is ineens niet meer bruikbaar omdat je het powerlevel niet kan upgraden, terwijl precies dezelfde wapens droppen die dan weer een paar seizoenen (lees 1 jaar ongeveer) te gebruiken zijn. waarom zou je nog tijd in een spel stoppen als het toch voor niks is... zo zonde van de tijd die ik hier in heb gestopt, echt heel jammer want het was erg leuk om te spelen en zag er mooi uit.
ook vind ik het erg dom dat ze gewoon hele planeten deleten want "het spel word te groot". dikke lul
Dat deden ze al vollop in Destiny1, en dan beperkte vaultspace ...
Dus, krijg fancy wapens uit een limited event ... worden vrij snel waardeloos ... geen ruimte om op te slaan, dus maar wegflikkeren, dan ineens een update dat oud spul te upgraden is, ja govvedomme ...
En dat dan weer later ongedaan maken .. echt! Werd er scheitziek van.

Eindeloze uren gegrind om de juiste wapens en gear te krijgen, altijd met de belofte dat als er een sequel zou komen, je je progress niet kwijt zou raken, "je kan het allemaal meenemen", Destiny2 komt "oops toch niet". En het spel had al zulke magere content, zelfs na al de DLC's, en dan beginnen ze doodleuk opnieuw.

Die loze beloftes constant, ik was er wel klaar mee, ik zal Destiny2 nooit aanraken.
Dunno of je daar blij van moet worden met die hordes aan cheaters op de PC :)
tja kun je naar beneden modden maar als je redelijk veel trials speelt merk je echt wel dan 2 van de 3 matches compleet verziekt zijn door cheaters. In de normale PVP valt het inderdaad wel mee..

[Reactie gewijzigd door Qualixo op 9 december 2020 12:10]

Hordes aan cheaters vindt ik een zeer overdreven statement. Speel het bijna sinds launch en ben misschien maar 3 of 4 keer in totaal een cheater tegengekomen.

Het dDossen van tegenstanders was wel een probleem bij Trials.
Het was afgelopen jaar toch wel echt huilen met de pet op, vanaf toen Trials was gelaunched was er een enorme piek in het aantal cheaters, en gezien Destiny 2 geen goede anti-cheat heeft ingebouwd en niet aangesloten was op VAC was het vrijspel voor de cheats en het was zo gek dat naast auto-aim en wallhack er dingen waren als automatische respawns, noclipping, vliegen door de map, unlimited resources en super, teleporten naar elke plek die je wil, rate of fire van 1000 enz. enz.
Nog een bron: https://www.polygon.com/2...adept-token-fix-bug-patch

In mijn persoonlijke ervaring kwam ik in 1 op de 4 potjes wel een cheater(s) tegen in Trials, dit is natuurlijk geen betrouwbare statistiek, maar weet dat ik hier niet de enige in was, wilde dat toch even meegeven. En dan hebben we het niet over skilled aim en "get gud", maar gewoon blatently respawnen voor je neus, rate of fire van 1000.

PerfectAim is mischien wel de bekendste en maakte hier bijvoorbeeld genadeloos misbruik van ook publiekelijk en niet eens in het geheim iedereen kon t vinden en vandaar ook de enorme spike, zij hebben pas sinds kort (October) een cease and desist brief ontvangen van Bungie, zou daar geen gehoor aan gegeven worden dan zou het naar de rechter gaan, die manpower en zin had PerfectAim natuurlijk niet en hebben gelukkig de handdoek in de ring gegooid.
Bron: https://www.forbes.com/si...-hackers/?sh=216d5eed3d30

Er zijn natuurlijk nog wel genoeg stappen nodig om het cheaten zoveel mogelijk uit te bannen, want nu is het ongetwijfeld weer underground gegaan. Alleerst begrijp ik dat ze nog steeds aan een automatische detectie werken ipv met de hand monitoren, reviewen en bannen.

[Reactie gewijzigd door Turismo op 9 december 2020 12:16]

Ze werken met een statistics based anti cheat wat langzamer is helaas. Hopenlijk wel effectief. Zoals ik al aangaf. Ben nog niet eens een handjevol aan matches tegengekomen waar ik bij kon zeggen dat er een cheater in zat. Helemaal al geen natuurwetten brekende (in D2) hacks. Dus het waren daarbij echt gewoon aimbot/wallhack cheats. Op de dDos shit na in Trials waarbij je gewoon er uit knalde en zo verloor.
Ik heb erg het vermoeden dat je op console D2 speelt? Gezien daar die natuurwetten brekende cheats niet mogelijk zijn, ook zover ik weet geen aimbot/wallhacks. Op consoles word er meer gebruik gemaakt van DDOSsers en op PC eigenlijk niet.

En ik ben de overduidelijke cheaters enkel in Trials tegen gekomen, in normale crucible gebeurd het ook wel maar stukken minder en heimelijkere heb ik t idee.
Denk dat dit ook komt door het pay to win, er waren gewoon cheaters die voor betaling andere carrierde naar flawless, ook gewoon in de Bungie LFG, te triest dat dat gewoon kon gebeuren.

Anyhows, ik heb mijn bronnen er netjes bij vermeld en dat spreekt wel boekdelen, ieder is vrij om nog meer te onderzoeken met andere bronnen maar je zal zien mijn conclusie klopt wel.

[Reactie gewijzigd door Turismo op 9 december 2020 15:24]

Ik game alleen op de PC, sinds vanilla D2.

Ik dsciard niet je bronnen maar ik denk niet dat het zo wijdverspreid is als er geclaimed wordt. De kans zou nogal groot moeten zijn om dit tegen te komen, helemaal voor een meer PVP minded speler als ikzelf.
Waar heb je het over? Cheaters in trials is de reden waarom ik ben gestopt met destiny 2 direct na het behalen van mijn 1e flawless titel. Ik heb mezelf beloofd het spel nooit meer aan te raken nadat ik mijn flawless title had. En dat houd ik ook liever zo als ik de verhalen hoor van de mensen die het spel nogsteeds spelen.

Ik had een filmpje opgenomen cheater vs cheater in destiny 2 in de 1e week van trials via het party find systeem van bungie:

https://youtu.be/SBWk6xGlQrM?t=27

[Reactie gewijzigd door brotipneeded op 9 december 2020 15:05]

Denk dat mijn reply hier ook van toepassing op jouw reactie is.

Sn0wblind in 'nieuws: Destiny 2 krijgt crossplay in 2021'

Heb overigensd tegen de 1000 uur in D2.
Voorbeeld? Speel al zins release en nog nooit een cheater tegen gekomen.
Typ eens in in YouTube, genoeg cheaters te vinden.
Dat is logisch als je gericht zoekt naar cheaters :+
Ja maar wat ik bedoel te zeggen is dat er geen speedhackers en aimbotters op console zijn en YouTube er niet vol mee staat. :+
Maar laten we eerlijk zijn, YouTube staat vol met alles waar je naar zoekt. Het staat ook vol met mensen die geloven dat de aarde plat is, maar dat wil niet zeggen dat de meeste mensen daar in geloven. Zoeken naar bevestiging is nu juist het probleem, dat het bestaat wil niet zeggen dat het een wijdverspreid probleem is.
Je haalt 2 punten door elkaar, ik probeer aan te kaarten dat er geen zware hacks zijn voor de consoles zoals een dikke aimbot of zoals andere gebruikers hier aankaarten bugs dat je 1000X de firerate hebt of kan vliegen ingame.

Ook al zoek ik naar die filmpjes kan ik ze niet vinden, van de PC versie zijn er genoeg filmpjes/streamers en klachten op het forum te vinden.

Snap je nu het verschil?
dat het bestaat wil niet zeggen dat het een wijdverspreid probleem is
Lees ff de steam comments / en de mensen die complainen over de trials hackers hier op de hoofdthread ;-)
Geloof ik direct, maar dit is niet specific pc wat geclaimed word, eerste hit is ps4 als ik het intik.
Ik zie enkel aimbotters speed hackers etc op PC. Heb je een linkje voor de ps4 hacks?
op trials was het behoorlijk huilen met teleports, respawing enz...
Het spel komt uit 2017... Beetje aan de late kant lijkt me zo?
Wat zou dat uitmaken? Omdat het een aantal jaar oud is moeten ze er maar mee ophouden?
Ik heb dingen in mijn koelkast ouder dan dat. Hoezo laat?
Zat immens populaire games die gruwelijk oud zijn. World of Warcraft komt bovenborrelen. Counterstrike (het orgineel bedoel ik dan, maar zelfs GO is alweer 8 jaar jaar oud), dat komt echt uit mijn schooltijd en wordt nogsteeds gespeeld.
Wat dat betreft is Destiny 2 nieuw.

Bovendien komt/kwam de meeste problematiek rond crossplay door starre houdingen van met name Sony waardoor dat nu pas een beetje op schaal een optie aan het worden is.

[Reactie gewijzigd door Polderviking op 9 december 2020 12:03]

Klopt, maar ik heb het idee dat de makers van Destiny dit spel nog wel even actief proberen te houden. Goed ander voorbeeld is Apex Legends, die laatst pas in het 7e seizoen crossplatform support kreeg. Zolang er een playerbase is zullen ze wel toe blijven voegen gok ik zo
Apex Legends is uit 2019. Dat noem ik nou niet bepaald "oud".
Is toch al bijna 2 jaar. Zeker omdat spellen als Fortnite toen wel al cross-play hadden vond ik het best lang duren. Je moet ook realiseren dat Destiny 2 meerdere grote releases heeft gehad sinds 2017, zoals Forsaken.
Het verbaasd mij dat er nog geen remake van Destiny2 uitgekomen is O-)
Omdat Destiny 2 een MMO-light is hebben spelers een redelijke stash aan gear opgebouwd. Toen de move werd gemaakt van Destiny 1 naar 2 was er al wat heisa omdat al die verzamelde spullen kwijt waren. Daarom gok ik dat Bungie door wil met Destiny 2 en deze zal blijven updaten met het game-as-a-service idee. Of dat de juiste keuze is zal moeten blijken.
Dus gisteren de eerste update uitgekomen waar de frame rate geupdate is.
Geen idee of het er iets mee te maken heeft, maar alle ps4 users klaagden over gigantische lag, gestotter en droppende frame rates. Het mooie was dat alle ps5 users in de party helemaal nergens last van hadden.
Het geintje onderling dat alle ps4 (pro) users na een Crucible potje een ps5 reclame kregen voorgeschoteld was op zich geen slechte :)
Sinds Destiny weg is van Battlenet en Blizzards zero tolerance beleid mbt cheats is er echt een cheater uitbraak ontstaan toen de game op steam kwam.

Console gamers, die zo goed als geen problemen hebben met cheaters die gebruik maken van paid premium hacks gaan met de billen bloot over de knie.
Deze game "died on me" ... Destiny 2 was niet meer dan een opeenstapeling van tantrums die weinig inhoud brachten. Beetje dingen hier, nog eens die oude missies uit de sloot halen om de boel te rekken, liefst in de omgekeerde richting. Ga in deze "fantastische DLC" nog eens langs alle werelden om nog eens te doen wat je in alle vorige DLC's gedaan hebt...

Nee, dank u, dit spel was een voorbeeld van hoe je mensen aan het lijntje kan houden zonder echt veel moeite te steken in nieuwe waardevolle content. Dit spel heeft werkelijk mijn interesse verloren omdat het te doorzichtig was dat ze erop uit waren om de speler zijn aandacht zolang mogelijk te krijgen, dan eerder een kwalitatieve game neer te zetten en de speler een telkens vernieuwende ervaringen te geven...

[Reactie gewijzigd door junkchaser op 9 december 2020 14:40]

Hopelijk snel, ik ben overgestapt naar PC en moet zeggen het is lastig normale mensen te vinden, dus crossplay is top..
Snap sowieso niet waarom deze game nog geen crossplay heeft, spel zou zich er uitermate goed voor lenen..mits ze pvp een beetje onder controle krijgen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee