Digitale deurbel van Ubiquiti met UniFi Protect-integratie verschijnt in webshop

Ubiquiti heeft een eigen digitale deurbel in zijn webshop gezet. Hij is voorlopig alleen te koop voor early access-leden. De deurbel werkt met andere apparaten in de UniFi Protect-serie en heeft een eigen display.

De deurbel is verschenen in de webshop van het bedrijf. Alleen kopers met een early access-account kunnen hem daar zien. Het betreft een bètaproduct, zegt Ubiquiti. Het gaat om een wifivideodeurbel die UniFi Protect G4 heet. De deurbel heeft een ingebouwde display, waarmee gebruikers kunnen communiceren met bezoekers en andersom. De camera heeft een passieve infraroodbewegingssensor, en nachtvisie voor opnames in het donker. De camera heeft een sensor van vijf megapixel en de beelden van de deurbel kunnen in een hd-resolutie van 1600x1200 pixels op 30fps worden bekeken. De deurbel werkt met dualband 802.11ac-wifi.

Ubiquiti zegt dat de deurbel samenwerkt met andere apparaten binnen de UniFi Protect-serie. Dat zijn onder andere bewakingscamera's. Op de pagina staat niet of de bel PoE ondersteunt. De camera kost 199 dollar, omgerekend zo'n 170 euro, maar op het moment van schrijven is het product uitverkocht.

Update: tweaker MarkyB meldt dat de bel voorlopig alleen in de VS te verkrijgen is, en dat een Europese releasedatum voorlopig nog niet bekend is.

Update 2: tweaker consolefreak laat weten dat de bel specifiek géén ondersteuning voor Power-over-Ethernet ondersteunt.

Ubiquiti_g4

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

22-04-2020 • 10:29

162 Linkedin

Submitter: Erikvl87

Reacties (162)

162
162
79
3
0
69
Wijzig sortering
Misschien goed om te vermelden dat deze deurbel alleen in de USA webshop te verkrijgen is, de EU shop heeft nog geen idee wanneer deze verkrijgbaar is:
Hi Mark,

unfortunately we have no confirmed delivery date for it from our manufacturer.


Best regards,
Věra
Ubiquiti EU Store
UI Support Team
Ah dat wist ik niet, dat kon ik op basis van alleen de pagina niet meteen zien. Dat voeg ik toe aan het stuk!
Waar je ook goed naar moet kijken is dat deze bel volgens mij alleen werkt via het unifi protect camera platform. Wat draait op je cloud key Gen 2 plus. Deze cloud key moet je dus wel extra aanschaffen en thuis draaien. Dit zorgt wel voor een unieke USP van deze bel omdat niets via de (ubnt) gaat.
# v1.13.3-beta.1 - 2020-04-15

### Features

- Support for new hardware:
- G4 Doorbell

[Reactie gewijzigd door xbeam op 22 april 2020 19:38]

Beste,

Deze bel met Unifi Protect gaat inderdaad over een NVR (van Ubiquiti) of over een Cloudkey Gen2.
Er bestaan docker containers waarmee je deze kan virtualiseren, dit werkt helaas niet net zo geweldig als het daadwerkelijke hardware product.

Ik raad je aan om ook de overige infrastructuur van Ubiquiti (Unifi) te gebruiken wegens compitabiliteit. (Het is niet noodzakelijk, maar wel handig!)
De NVR 3 heeft geen ondersteuning en gaat dit ook nooit krijgen. Dat product is end of line.

De NVR 4 is nog niet beschikbaar dat is een hele grote cloudkey 2 waar meerdere HDD’s in kunnen (wel in beta)

Daarnaast zijn er geen protect dockers. Protect is aparte software die je alleen via ubnt op een cloudkey2+ en udm kan installeren.

Er gaan inderdaad wel SDN dockers rond, maar dat is een ander product waar van ook gewoon een Windows en Mac en Linux versie zijn waar je dockers van kan en mag maken.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 23 april 2020 10:08]

Beste,

Hier kun je een artikel lezen over een docker van Unifi Protect:
https://community.ui.com/...45-4643-86ae-408ac4059264

Eventueel ook nog een video:
https://www.youtube.com/watch?v=Ced_KBAWn3g

[Reactie gewijzigd door Josh.Bergman op 24 april 2020 13:54]

Grapjes dat is Unifi video (nvr3)

Ook Unifi video is als aparte software voor window en Linux verkrijgbaar. Alleen end of line en wordt vervangen met Unifi protect wat naast camera’s ook toegangs controller (deursloten ) en telefonie gaat doen.

Werkende protect dockers zijn er niet (wel projecten) maar het echt werkend krijgen lukt nog niet. Dit komt omdat ze uit de cloud key getrokken worden en daardoor ARM gecomplimenteerd zijn en dus niet op zomaar op een computer kunnen draaien

Dit is toegangs module dier aan zit te komen.
https://i.redd.it/d7wdw6mnvav21.jpg

[Reactie gewijzigd door xbeam op 24 april 2020 16:03]

Telefonie wordt toch juist een losse module in het Unifi OS? Ik dacht dat Unifi Talk daarvoor nu een beta draait.
Talk is de opvolger van unifi voip.
https://www.ui.com/unifi-voip/overview/

Access control gaat door management aan protect toevoegen.
Ja dat had ik ook al gezienl, maar je voegt de module niet aan "protect" toe maar aan Unifi OS. Protect is ook maar gewoon een losse module. Wel een belangrijke, maar ook gewoon een module.

Helaas heb je straks voor access wel een UCK-G2-PLUS nodig. Non plus doesn't cut it.
Nee unifiOS is OS waar In verschillende dockers gestart kunnen worden.

Je voegt daar niets aan toe.
Acces is daar in tegen wel een module die je toevoegt aan protect. Er komt namelijk een mogelijk dat De protect camera’s vast leggen wie er een deur ontgrendelen en en deze acces toegang met video beeld kunnen pushen en logen.

Om dit te kunnen moeten acces en protect samen werken.
Alles werkt gewoon samen. Unifi OS heeft niks te maken met docker. Ik denk dat het stukje verwarring zit in de naamgevingswijzigingen die UBNT te pas en onpas de ether in slingert. Unifi OS is namelijk pas vier maanden geleden gelanceerd voor de UDM pro: https://community.ui.com/...49-440e-bd58-dd70e114d1b1

Dit is dan kennelijk ook anders dan voor de UCK gen2 plus en de normale UDM.
We are very excited to announce UniFi OS for the UDM PRO - a shared platform for all UniFi Controllers.
Iedere controller heeft een eigen specialiteit. Network is meestal standaard aanwezig (want daar koop je dit spul gewoon voor), maar andere modules kun je "installeren"/ worden geïnstalleerd bij het aansluiten van nieuwe componenten die een bepaalde controller nodig hebben.
Er komt namelijk een mogelijk dat De protect camera’s vast leggen wie er een deur ontgrendelen en en deze acces toegang met video beeld kunnen pushen en logen.
Ik denk dat dit eerder pull based gaat zijn vanuit de acces controller die tegen de api van Protect aan praat. Anders heb je te veel koppeling in je software lagen zitten. Vanuit software design principe (single responsibility) zou een Protect module helemaal niet moeten weten dat er ook een acces module is.

Gelukkig lijkt het er op dat dit met Unifi OS op de UDM pro ook op die manier gedaan wordt. Hebben ze toch nog iets van het single responsibility beleid overgehouden.
Voorlopig lijkt unifi-OS alleen op de UDM-pro te draaien.
Daar is het OS pas sinds kort naar unifi-os overgezet.

Maar we praten langs elkaar heen. Ubnt heeft binnen unifi de protect product lijn. Waarbinnen acces een module is die je toevoegt aan je protect omgeving.
De laatste dat wat getest hebt moest je ook in protect een acces gebruiker aanmaken met de insteek als gezamenlijk platform.

Dat het losse containers maakt voor de intergratie niet zo veel uit.
Misschien goed om te vermelden dat deze deurbel alleen in de USA webshop te verkrijgen is, de EU shop heeft nog geen idee wanneer deze verkrijgbaar is:
Early Access is altijd alleen voor de USA geweest, dus dat is standaard. Ook op dat moment geeft Ubiquiti nooit een release datum voor andere landen zoals Europa openbaar vrij.

Meestal kunnen diverse leveranciers in Nederland wel een goede indicatie geven over releasedatum van nieuwe producten, die hebben naar mij toe nooit meer dan een maand afgeweken.
EU heeft ook een early access.

Oh en ik had voor de Dream Machine Pro ook geinformeerd toentertijd en ik wist 2 dagen van tevoren dat hij in de EU shop kwam, daardoor had ik vrij snel een UDM pro tepakken.

[Reactie gewijzigd door MarkyB op 22 april 2020 11:13]

En hoe bevalt die Dream Machine Pro want lees er zeer slechte verhalen over, product schijnt nog niet af te zijn....
De UDM-Pro is niet af maar dat is middels software updates wel te verhelpen. Het is een router, switch, controller en videobewakingsserver in één en dat vind ik een erg groot pluspunt. Nadeel is dat de API's anders zijn ten opzichte van de USG met een losse controller waardoor ik mijn UniFi platform niet kan integreren in Homey.

Toevallig vandaag wel voor het eerst een memory leak gehad met de UDM Pro, dit was middels stekkertrekken verholpen.
Mijn vermoeden is dat de API bijna gelijk is als met de USG alleen dat de USG met een JWT Token werkt en de UDM-Pro met een cookie. De endpoints zijn bijna het zelfde alleen zitten achter een reverse proxy.

Helaas heb ik geen UDM-Pro tot mijn beschikking om dit verder te onderzoeken en eventueel zo maken zodat de Homey app daar rekening mee kan houden.
Kan ik je daarbij eventueel ondersteunen?
Wees blij dat je hem niet hebt. hier liggen er al 2 in vuilnisbak. Omdat ze crashen als de vleet

Ook heeft geen json config waardoor veel minder kan dan een USG.

En die api waar je normaal tegenaan praat is niet de USG maar de controle en deze zit bij de UDM (router) in aparte podman container die op de udm zelf draait. Je moet dus in de firewall wel de juiste porten naar je local Lan (router zelf ) open zetten.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 23 april 2020 11:05]

Ik zou heel graag willen weten waar die vuilnisbak staat en of hij nog niet geleegd is.
De UDM-Pro is niet af maar dat is middels software updates wel te verhelpen.
Laat nu net dit het probleem zijn, waardoor je even goed af moet vragen waarom je een UDM-pro wilt kopen. UI heeft, voor het oog, mooie software. Maar de UDM-pro is mbt controler toch weer een flinke stap terug dan aanzien van de unifi controler. Ook hebben ze nog wel eens een handje aan het beloven van functies die ze vervolgens pas heel laat uitrollen (of helemaal niet meer uitrollen).
EU heeft ook een early access.
Dit is nieuw voor mij, bedankt. Heb deze net gevonden.

Maar de EU Early Access is erg beperkt in aanbod (ik zie nu maar één product). Denk dat het grotendeels alleen voor producten zijn die ook grote verschillen hebben tegenover de USA producten, om deze te testen onder een groep gebruikers.

Wij gebruiken al vele jaren na tevredenheid Ubiquiti netwerkapparatuur uit de UniFi serie, zowel privé als zakelijk, en volg ze altijd met nieuwe producten. Verbaast me dat ik nooit van de EU Early Access heb gehoord, maar ook weer niet als ik zie hoe beperkt deze is, op dit moment.

Edit.
Nog terugkomend op de UDM Pro, de releasedate in NL wist ik ruim twee maanden van de voren, en dat was tot op de week nauwkeurig. Mijn vaste leverancier had zelfs eentje gereserveerd voor me, maar we hebben deze nog even uitgesteld, vanwege de eerste gebruikerservaringen uit de USA.
Maar de twee stuks USG-PRO-4 die we hebben, zou ik toch wel graag willen updaten (lees vervangen door iets nieuws).

[Reactie gewijzigd door don spike op 22 april 2020 11:39]

De udm-pro was via UBNT zelf maanden eerder in NL verkrijgbaar dan via het reseller kanaal. De mijn is van januari dit jaar.

Alleen of je blij moet met een revsie 5
Is maar de vraag. Deze revisie (versie) heeft geen switchboard. Dus alle 8de porten op de udm-p zijn eigenlijk maar 1portje en kunnen dus ook niet apart gepoort worden.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 23 april 2020 11:07]

Als je je sites met één controller beheert, kun je de USG-PRO-4 niet vervangen door de UDM-Pro. De UDM-Pro zijn stand-alone apparaten. De nog uit te komen UXG-Pro wordt de vervanger voor de USG-PRO-4.
Als je je sites met één controller beheert, kun je de USG-PRO-4 niet vervangen door de UDM-Pro.
Bedankt voor de waarschuwing, dat wist ik al. Zijn twee aparte systemen met elk een eigen controller.

Maar idd goed om dat nog even aan te geven. Je kan de UDM (pro) alleen gebruiken met de ingebouwde controller. En Je kan hierdoor automatisch dus maar één site aan.

De UXG-Pro is, voor onze situatie denk te overkill, maar is vooral prijs afhankelijk. Zeker voor het thuis netwerk.
Het lijkt mij vrij stug dat deze bel PoE ondersteund. Nogal onwenselijk om een LAN kabel aan de buitenkant van je huis te hebben. Als je een slechte configuratie hebt neemt iemand met een laptop aan de voordeur je huis over, met alle gevolgen van dien.
Verder ben ik ook erg gecharmeerd van Ubiquiti spul, zoals hierboven gemeld: by far de beste WiFi AP voor thuis.
Ik heb liever dat z'n bel kan werken op de stroom van een traditionele bel en dan via wifi een verbinding maak.

De Netatmo Deurbel kan dat, en daar wacht ik op. Die kan bovendien z'n data gewoon kwijt op een NAS ipv op speciale Ubiquity opslag..

Op zich kan ik z'n LAN kabel prima beveiligen, maar om nu een UTP kabel voor een bel aan te leggen, heb ik geen zin in. Heb al teveel UTP door mijn woning lopen :)
Anoniem: 474132
@Drallas22 april 2020 13:33
Goed punt, maar ik wacht al zo lang op de Netamo bel... Blijft de beste keuze helaas, wachten....
Ja ik wacht er ook op, liever iets waar ik straks blij mee ipv een compromis.
Dat risico heb je toch ook met een slecht geconfigureerde Wifi?
Ik heb 3 LAN kabels buiten zitten, oa. voor accesspoints buiten, laadpaal, etc. Lijkt me weinig mis mee.

Kunnen we ophouden met dat fantasieverhaal dat er hackers zijn die bij willekeurige mensen thuis op zoek gaan naar datakabels in de tuin om zo malware te installeren op een slecht geconfigureerde NAS? Is totaal niet interessant, voor niemand niet..
En als ze al komen, zijn ze in elk geval eerst gefilmd!
Eigen VLan voor de deurbel, paar firewall regels en probleem opgelost. Dat is het mooie van die Ubiquiti spullen, dit soort zaken zijn makkelijk te configureren.
Die issue heb je toch met bewakingscamera's op PoE ook? Ook die hangen her en der buiten. Als ze goed beveiligd zijn, kun je niet zomaar bij de PoE-kabel komen. Bovendien heb je de dader van deze "inbraak" op video staan, wat me voor de dader ook niet zo handig lijkt ;)

Mijn PoE-camera buiten is vandaalproof (Impactproof) IK10, voelt aan als een tank en is echt niet zomaar te verwijderen om toegang tot de netwerk-kabel te krijgen. Bovendien vraag ik me nog af wat een hacker dan zou kunnen: onze data staat beveiligd op de NAS met een wachtwoord, daar kun je als guest niet bij, onze router accepteert geen onbekende MAC-adressen, als deze hack zou plaatsvinden, staan onze computers uit (overdag gaat echt niemand onze beveiligingscamera eraf slopen of bij de voordeur aan een ultrakort LAN-kabeltje pielen), etc. Het risico dat ze de deur intrappen of raam intikken is groter en de gevolgen ook. Bovendien maken al die fysieke aanvallen veel lawaai, wat in onze buurt echt wel opvalt.

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 22 april 2020 11:18]

Daar heb je VLANs voor :)
Precies, zo heb ik het hier ook. Speciaal vlan voor de cams die met POE werken.
Van mij mag een inbreker zijn laptop daarop aansluiten, met een beetje moeite zou die dan mijn camera beelden kunnen terug kijken maar meer ook niet :)
Gemiste kans als er geen PoE optie op zit, naar mijn mening. Mijn 2 Unifi video camera's (G3 en G3 Dome) zijn ook gewoon bedraad aangesloten naar buiten, geen probleem. Om bij de LAN kabel te moeten komen moeten ze eerst een stukje klimmen en dan de camera ook nog eens demonteren. Verder zitten de camera's op een aparte VLAN die alleen bij de controller kan... dus ze kunnen nog niks met de kabel.

Videobeelden over wifi is voor mij nog steeds 'not done'.
In het netwerkforum stond iemand die daar een redelijk goed idee voor had geïmplementeerd: een service (of wat het ook was) dat detecteert of de verbinding nog bestaande is. Als de verbinding wegvalt, draait een script dat de de betreffende poort op zijn switch uitschakelt (en vermoedelijk hem ook een mail zal sturen o.i.d.). Hij moest dan uiteraard wel handmatig de poort terug opzetten, maar niemand kon zijn buitennetwerkpoorten/kabels misbruiken. (Behoudens wat geavanceerdere truken uit de doos, maar als ze echt binnen willen zijn, komen ze wel binnen hoor).
Het lijkt mij vrij stug dat deze bel PoE ondersteund.
Ik ben in mijn zoektocht naar videofoons en buitenposten heel veel toestellen tegengekomen die gebruik maken van een ethernet-kabel, vaak ook met PoE.
Het is niet omdat iemand een kabel van inpluggen dat die ook onmiddellijk je huis kan overnemen, maar het is inderdaad wel een situatie om in overweging te nemen in je risico-analyse.
Je kunt toch gewoon een POE-injector gebruiken. Alle kabels standaard UTP, hoeft niet persé op je netwerk aangesloten te zijn.
Bovendien werken de meeste camera's ook via POE/netwerk met een LAN kabel aan de buitenmuur. Minder goed bereikbaar, als het goed is, maar toch.
Op het moment dat je daar mee bezig bent heb ik echter allang een melding gehad met een foto. Dikke kans dat de politie er al is voordat je de netwerk kabel in je laptop hebt.

Daarnaast moet je hem natuurlijk nooit direct op je interne lan hebben zitten maar isolated op Een apart netwerk.
Ik draai thuis unifi met de controller als docker container op mijn synology. Echt by far beste wipi AP’s en router die ik ooit heb gehad. Zeker niet aan te raden voor de niet techneuten, maar krijg je ze geconfigureerd dan is het top spul. Zero handover werkt perfect, naadloos wifi door me hele huis.
Beste AP's, absoluut. Voor een nette prijs ook.

De andere producten zijn echter een stuk minder voorspelbaar in mijn ervaring. Zo is de 16 poort 150W POE switch voor mij een drama gebleken. Bij aankoop direct meerdere kunnen terugsturen ivm CPU problemen. De vervangende switches deden het op zich prima maar zijn er in een periode van 3 jaar uiteindelijk allemaal uitgeklapt door kapotte voedingen. (Op hun eigen forum blijkt dat ik niet de enige ben met dan probleem.)

In die zin vind ik het wel jammer dat ze steeds meer verschillende producten op de markt brengen. Ik had graag gezien dat ze dichter bij de AP's bleven en meer aandacht aan de switches en routers geven.
Helemaal met je eens.

Zo wacht ik al JAREN, met velen anderen, op het kunnen configureren van meerdere IP nummers op een enkele WAN aansluiting, op de unifi routers. Deze optie is ons als een wortel voorgespannen, maar het is inmiddels duidelijk dat het er niet gaat komen. Je zou denken dat dat een basisfaciliteit is op een enterprise (de label die ze zichzelf geven) router. Multi IPs op de WAN kan wel worden ingesteld, niet via de GUI, maar via een hardcoded json config bestand op de controller. En bij elke update/aanpassing moet je maar hopen dat de config er niet voor zorgt dat de boel in een boot cirkel terecht komt, vanwege een conflict. Nee dank je, dus ik heb hiervoor maar een Ubiquity Edgerouter X ingesteld voor de overige 4 IPS. Werkt prima, maar eigenlijk niet de bedoeling..

Unifi is helaas de weg kwijt met hun roadmap. Sterker nog, ze publiceren hem eigenlijk niet meer, vermoedelijk omdat duidelijk werd dat ze hem helemaal niet konden waarmaken. Intussen blijven ze nieuwe features toevoegen en vergeten ze wensen van (en beloftes aan) klanten van het eerste uur.

Verder prima spul hoor. De WIFI APs zijn echt uitstekend en ik ben tevreden over de GEN2 switches (behalve dat ze geen 24V passive POE meer ondersteunen). Het op afstand veilig kunnen beheren van klanten netwerken, geheel uitgerold met unifi spul, is en blijft super.

On topic:
Ik hoop dat deze deurbel Apple Homekit video gaat ondersteunen voor opslag. Dan heb ik best wel interesse.

Edits:
Spellingsfouten

[Reactie gewijzigd door Strebor op 22 april 2020 13:13]

Dit kan echt al jaren op een USG.
Hiervoor hebben ze juist vanaf dag 1 de advanced config. Ja dit gaat via een json config, iets wat professioneel niet zo heel vreemd is en ook gewoon 100 procent ondersteuningen krijgt om dat dit officiële manier van configuratie is.

Er is ook nul noodzaak om je druk te maken dat het na een config wijzig of update niet zou werken. De json config heeft zakelijk juist ontzettend veel voordelen ten aanzien van de GUI.

Als het problemen geeft is het misschien handig om de handleiding er even bij te pakken. Als die volgt is het namelijk zo goed als onmogelijk om een bootloop (Niet werkende config ) te creëren. De json is namelijk een export is van je in de CLI gecreëerde werken config. Alles wat je met een edgerouter kan je ook met een USG, de CLI en mogelijkheden zijn precies het zelfde.
https://help.ui.com/hc/en...Using-config-gateway-json

En deze bel gaat geen HomeKit ondersteunen. De opslag vindt plaats op je cloudkey Gen2 dus waarom zou dat ook nog eens bij in je iCloud willen doen.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 22 april 2020 20:01]

Thanks voor je aanvulling!

Ik ben het volledig met je eens dat het pro en cool is dat dit allemaal kan met een json config file. Voor sommige configs is dat enorm handig! Maar iets simpels als het Instellen van de IPs op de WAN, nee dat moet gewoon kunnen via de GUI. Dat is waarom je juist kiest voor de Unifi serie en niet de Edge serie. De U en de I in Unifi staan geloof ik voor User Interface.

Met geverifieerde json is het mij en anderen, na een controller software update, overigens helaas ‘gelukt’ na een reboot een USG router te zien bootloopen. En dat zuigt als de router op afstand zijn config ophaalt bij een niet lokale controller en je er dan naartoe moet om hem uit de bootloop te halen.

Wat betreft opslaan van de videofeeds van de bel. Misschien praktisch als de controller lokaal staat, maar minder handig als de de deurbel op een ander netwerk staat die remote zijn config ophaalt. Icloud homekit video zou juist een ideale optie zijn. Geef de gebruiker keuze zou ik zeggen.
L3 adoptie van de camera’s en bel werk precies het zelfde als bij accespoints.

Je kan dus prima je eigen cloud gebruiken en bel op andere locaties gebruiken.

Waarom je USG crasht na een update is omdat je er dubbele config regels in hebt zitten. J-lint controleert alleen de syntax niet inhoud.

Ik beheer USG’s door heel het koninkrijk en sommige staan 8 duizend kilometer (10 uur vliegen) hier vandaan. Deze is USG’s worden allemaal via json en CLI beheert en dat werkt als een tierelier.

Het zelfde voor protect. Alle camera’s die overal hangen komen via L3 adoptie allemaal hier in NL samen en wordt hier opgeslagen.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 23 april 2020 11:10]

Er kan heel veel met de CLI van Unifi, maar het probleem is dat als je eenmaal sommige settings via de CLI hebt aangepast, je het wel kan vergeten om de interface nog te gebruiken.

Ik heb een simpele config ingesteld om de USG rechtstreeks op KPN glasvezel te kunnen gebruiken. Pas je daarna nog iets aan in de interface, dan komt de USG in een bootloop. Natuurlijk altijd een backup, maar het is wel heel vervelend om als thuisgebruiker met geavanceerde wensen ineens volledig op de CLI aangewezen te zijn.

En zo hebben we ook nog het debacle met de beloofde Layer 3 ondersteuning in de PoE switches. Spul aangeschaft, maar de beloofde firmware update bleef uit. Totdat ze alle L3 reclameuitingen van de site haalden, en ontkenden dat er ooit L3 beloofd was. Inmiddels zijn er 5 jaar later Pro switches uitgebracht die (wederom) beloven L3 functionaliteit later toe te voegen.

Ik heb er alle vertrouwen in dat ze zich niet tweemaal schuldig zullen maken aan exact hetzelfde, maar mijn vertrouwen in Ubiquiti is wel behoorlijk gedaald.

Absoluut de beste AP's en ik vind het ecosysteem echt wel goed. Maar veel hardware is niet écht lekker over nagedacht en je kan niet echt van ze op aan qua beloftes/roadmap/features.
Dat is dus niet waar

Je kan de volledig GUI gebruiken in combinatie een json. Er alleen een voorwaarde dat er geen dubbele setting in mogen voorkomen.

De rede dat hij bootloopt is omdat je (geen idee hebt wat je aan doen bent ) een setting zowel in de json als in de GUI hebt staan (dubbele setting ) het betreffende commit error vermeld controller als alert. En kan tijdens het bootlopen op afstand corrigeren (daarom blijft bootlopen)

Het probleem is zolang de dubbel settings niet verschillen van elkaar is er geen conflict en krijg ook je geen commit error terug.

Maar precies hierom hebben ik en andere hier op tweakers pagina’s vol met json uitleg geschreven aan de lopende band json hebben lopen na kijken om dat USG al te lang hadden om retourneren. Unifi is geen consumenten product. Het probleem is dat onderkant (instap modellen) net op het prijs niveau zit dat consumenten het kunnen betalen en dan het logisch dat de Pro gebruikers (mensen waarvan netwerk-onderhoud onderdeel van hun beroep is ) er me weg lopen en online positief zijn. Omdat ze weten hoe dingen werken en instap goedkoper is dan cisco en ruckus.

Buiten de instap modellen om is unifi prijs duidelijk geen consumenten gericht product.
De mid range unifi WiFi accespoints zitten rond 300/500 per stuk en high end zitten op 600 tot 1500 euro perstuk

Ook is 600 euro voor een 24 Port switch duidelijk niet voor de consument. En loopt de prijs op tot 7duizend euro voor een 48port 100gb/s leaf switch.

Daarom heb ik nooit begrepen waarom het populair is bij consumenten, in verhouding met wat bij media markt koopt is het duurder en je kan er als consument in de GUI minder mee. Namelijk alleen het dagelijks beheer. Je echte netwerk configuratie van je switches doe namelijk volledig je config.properties.
Dat is de plaats waar bijv de igmp snooping en entabels per Switch poort en vlan kan aanpassen.
Dat gaat zo:
config.system_cfg.1=ebtables.1.cmd=-t nat -A PREROUTING --in-interface eth2 -d BGA -j DROP
config.system_cfg.2=ebtables.2.cmd=-t nat -A POSTROUTING --out-interface eth2 -d BGA -j DROP
config.system_cfg.3=ebtables.3.cmd=-t nat -A PREROUTING --in-interface eth2 --proto 0x888e -j ACCEPT
config.system_cfg.4=ebtables.4.cmd=-t nat -A PREROUTING --in-interface eth2 --
Daarnaast configureer je de gateway niet via de config.gateway.json dat is namelijk de uitkomst is van je CLI configuratie opgeslagen in De controller zodat de controller deze samen met je GUI settings in de config.boot file schrijven.
Ideaal voor hertel en testen.

Alleen om je USG via CLI te programmeren heb edgeOS of vyatta/vyos Command line kennis voor nodig.
En dat is voor non pro gebruiker lastiger te leren dan Json scripting voor het aanpassen van een persoonlijke voor zijn situatie json files die die pro gebruikers op blog online heeft staan. Maar Omdat mensen zelf kwamen die configs kwamen aanzetten zijn we maar gaan uitleggen hoe je die kan aanpassen naar je eigen situatie.

Ik kan jou garanderen dat als je alle commit error uit je json haalt je nooit meer een bootloop hebt.

Maar juist de complexiteit en Professionaliteit en dat je alles op deze manier via de command line moet doen. En het daarom waarom UBNT een Aparte consumenten lijn heeft.
https://amplifi.com/
En zo hebben we ook nog het debacle met de beloofde Layer 3 ondersteuning in de PoE switches. Spul aangeschaft, maar de beloofde firmware update bleef uit. Totdat ze alle L3 reclameuitingen van de site haalden, en ontkenden dat er ooit L3 beloofd was. Inmiddels zijn er 5 jaar later Pro switches uitgebracht die (wederom) beloven L3 functionaliteit later toe te voegen.
Ook dit klopt niet ubnt heeft nooit L3 belooft op de de gen1 L2 switch. (Er zitten trouwens wel beperkte L3 functies op 48 Port modellen) De L3 ging over unifi als product lijn en dat is het vanaf dag 1 met de USG. Wat er inderdaad wel nooit gekomen zijn sip functies op de USG-p3 Daarvan zijn op later modellen de voip Port geschrapt is die omgepoot naar Wan/lan2 (ook in de controller)

Maar mag ik vragen waarom je een L3 switch (thuis) wil het voegt niets toe wat je nu ook niet kan. L3 functies in een switch is leuk voor hele groten netwerken maar niet noodzakelijk.

[Reactie gewijzigd door xbeam op 13 mei 2020 00:48]

Ik heb nog een screenshot ergens van de L3 reclame voor de Gen1 switches. Zelfs m'n aankoopfactuur staat L3 Switch op (al kan dat aan de retailer liggen natuurlijk). Maar goed. Zoals gezegd.... ik ga er van uit dat ze zich niet nogmaals aan dezelfde steen stoten. Het zij ze vergeven....maar niet vergeten :)

Waarom zou ik een L3 switch willen hebben thuis? Nou.....

Heel simpel, aangezien ik bijvoorbeeld 8 cameras in/om het huis heb hangen waarvan er een aantal in die zin kwetsbaar zijn dat je de netwerkkabel zou kunnen bereiken. Dus deze cameras leven in een vlan.
Video-bewaking en bewegingsdetectie staat op een virtuele machine die leeft op twee centrale ESXi hosts waar óók fileservers, backupserver, MSSQL database servers voor werk en wat andere zooi op zijn gehost.
Fysiek gescheiden netwerken is niet mogelijk in het huis. Alle netwerkkabels naar één locatie is óók onmogelijk in het huis.

Ik zou best graag het cameraverkeer rechtstreeks naar deze ESXi hosts leiden, omdat ze nu éérst tig L2 hops naar de USG moeten ondernemen, om vervolgens weer een aantal L2 hops terug naar de ESXi locatie te moeten nemen. Dit veroorzaakt ontzettend veel overhead, en die bandbreedte kan ik op die lijnen beter gebruiken voor ander verkeer.

Ter info: in heb 2x 16 poorts PoE, 1x 24 poorts, en 5x 8 poorts switches en tussen de hoofdswitches liggen meerdere 1Gbit lijnen voor concurrent afhandeling van loads.

Ik vind het behoorlijk jammer dat de USG bijna omvalt onder de load en sowieso de lijn naar/van de USG stampvol zit. Er moet namelijk ook nog ander verkeer overheen zoals Internet, digitale televisie, mediaservers etc.Om nog maar niet te spreken over de off-site backup die tussen meerdere locaties loopt: mijn Unifi software controller (ook op de ESXi) beheert het lokale netwerk en 5 andere off-site netwerken. Qua wifi, maar dus ook met bijvoorbeeld fysieke synology's en andere backupmechanismen die data van elkaar dupliceren.

Kan je mooi een 500/500 mbit glasvezel hebben liggen, maar als je al 80% van de USG lijn er achter in gebruik hebt, dan is de backup-ervaring ook niet meer wat het geweest is kan ik je vertellen :)

Daarom dus, een L3 switch. En nee, ik ben geen professional, maar een consument met iets geavanceerde wensen. Beetje camera's en (off-site)backup heeft een consument al snel nodig.
netjes ;-) mooie set-up.

Maar hier heb toch geen l3 switch voor nodig. L3 bevat routing protocollen zo dat bij voorbeeld op meerdere locaties in je netwerk Dhcp kan uitgeven dat het het dhcp broadcast verkeer niet hele netwerk overgaat. Of dat je op meerdere plekken intervlan routering mogelijk maak op de switch. En ik denk dat het daarvoor wil gebruiken. Maar ik begrijp uit je verhaal niet zo goed waarom er momenteel intervlan routering op je usg moeten plaats vinden. ik begrijp wel waarom het gebeurt maar het is niet nodig.

vlan zijn zitten op L2 waardoor het op L2 doet switchen. je kan prima een vlan aan maken deze alleen actie laten zijn tussen switch 1 en switch 2 zonder dat deze je hele netwerk over gaat.

vlan1: native (dit voor de aansturing van je switch en ap's )
vlan2: 8 cameras
vlan3: ESXi vm
vlan4: Thuis netwerk
vlan5: iptv

wat je kan doen is, je maakt een nieuw poort profiel esxi aan en daar vink je alle vlans aan die bereikbaar moeten zijn. Op de switch maak je de poort van waar de ESXI op zit dit profiel actief. De Esxi kan zo direct zonder usg tegen al apparten op de geselecteerde vlan praten en vind er geen intervlan routering plaats op de usg.
https://kb.vmware.com/s/article/1004074

bijv usg > switch1> switch2 >switch3
zitten de esxi op switch3 en de camera op switch2 en 3. dan zal het camera verkeer direct van switch 2 naar switch 3 gaan en merkt en ziet switch 1 daar helemaal niets van en usg al helemaal niet.
Yep, dat met die vlan-trunks was ook mijn idee, maar dat werkt op twee plekken niet voor mij:
  • Sommige gevirtualiseerde machines accepteren geen tagged vlan verkeer. Het moet écht één vlan zijn en native. Ik heb geprobeerd ze meerdere NIC's te laten slikken.... geen succes. En laat daar nou net én de videostreams heen moeten, én fileshare, én backup
  • Ik heb ook nog een KNX-IP backbone. Dat is een apart vlan omdat het onversleuteld is, maar daar gaat de hele besturing van het gehele smarthome overheen. Management is behoorlijk onhandig als ik niet vanaf m'n werkstation bij de apparaten in dat VLAN kan.
Voor dat laatste kan ik natuurlijk m'n PC fysiek ompluggen op een switch... of zelfs de poort herconfigureren via de Unifi API (ik maak veel gebruik van die API om PoE apparaten te schakelen zoals Audio over Ethernet apparatuur.... maar ook voor locatie-detectie van telefoons binnen het huis).... maar het is niet écht een lekkere oplossing.

Dus ja, het kan zonder USG L3 routing. Maar dan wordt het wel lekker spartaans je pc ompluggen en configureren in verschillende netwerken. Volgens mij is het ook zo dat je alleen in een corporate netwerk DHCP functionaliteit kan opgeven. Dus die mogelijkheid verlies je dan ook.

Ik ben geen expert in netwerken, Ik snap het eigenlijk allemaal maar net genoeg om m'n netwerk een beetje fatsoenlijk in elkaar te zetten. Wat ik misschien ga doen is pfSense op de ESXi virtualiseren. Dan kan ik lokaal (met voldoende rekenkracht) de boel L3 routen en is m'n USG lijn weer vrij.

Maar toch had ik graag gewoon die L3 switch gehad ;)
Op 1 netwerkkaart in VM machine kan je meerdere vlans taggen.
Daar gebruik macvlans voor
http://hicu.be/bridge-vs-macvlan
Omdat iCloud secure video volledig versleuteld is en in de cloud niet gestolen kan worden. Het grootste nadeel van dit systeem voor thuisgebruik is dat veel mensen de cloud key ook in de meterkast hangen. Cloud key mee == dag security.

Nee ik heb liever homekit secure video. Best wel goede implementatie met een vrij laag kostenplaatje. Ik krijg nu (omdat ik het 2Tb pakket heb) voor 5 camera’s volgens mij iets van 10 dagen retentie. En dat gaat niet van mn storage plan af. Heb daarnaast de garantie dat het niet via thirdparty servers in chinastan loopt. Dat laatste heb je met unifi protect lokaal ook niet, maar als je remote de beelden opvraagt weet ik zelf niet of je e2e encryptie hebt.
Helemaal eens, ik heb een vergelijkbare setup en die dingen werken als een droom. Ik vind het juist wel leuk om bvb ook bij mijn ouders te zetten omdat ik deze eenvoudig vanop afstand kan beheren en zelfs op een controller op een VPC kan aansluiten e.d.
Wel spijtig dat er beperkt >1Gbps RJ45 apparaten zijn als de AP's meer aan kunnen.
Helemaal mee eens. Sinds 2 weken een zeer tevreden Dream Machine gebruiker. Het netwerk opgezet met 2 AP's (nano HD) en het draait als een zonnetje.
De docker container moet ik nog ontsluiten maar zit te kijken naar een unifi protect omgeving op te zetten.
De Docker container heb je niet nodig omdat er al een unifi controller in de Dream machine zit ingebouwd.
je hebt gelijkt, ik bedoel de unifi protect software.
Voor zover ik heb begrepen is het niet mogelijk om de Unifi Protect software los te draaien. Deze kan alleen op de Ubiquiti hardware zelf gedraaid worden.
Dit kan zeker wel, ook op een google cloud vm, of een nuc'je bijv.
Zie site van Glenn, (niet van mij)
https://glennr.nl/

Hier vind je de auto-install scripts voor unifi of unifi protect met een let's encrypt certificaat er overheen.
Ik heb even snel gekeken, maar ook dit lijkt alleen de Unifi Controller software te zijn?
Je hebt gelijk, dit is Unifi Video ipv Unifi Protect. My bad :(
https://glennr.nl/s/unifi-video

[Reactie gewijzigd door JWHtje op 29 april 2020 08:32]

Eens! Ik heb het nu thuis en op kantoor al jaren, fantastisch spul. En ook betaalbaar. (Ik zeg niet goedkoop!)

Nu een nieuw huis aan het bouwen en sorteer wel een beetje voor om deze deurbel te gebruiken. Wel een 'slimme' deurbel, maar de data blijft wel lokaal.
Ik heb het ook hier in huis draaien met momenteel 2 AC-PRO APs, echter merk ik met mijn Oneplus 6T toch regelmatig onderbrekingen in de wifi (wifi-wolkje met een uitroepteken in mijn mobiel). Op laptops geen last, dus ben bang dat dit een bug in de Oneplus is :'(
Hun software (firmware) is heel op en af. Er waren heel erg lang problemen met Apple apparaten waardoor ik erg ontevreden was over Ubiquity. Ook is de (hardware) controller al een keer volledig onderuit gegaan tijdens een update.

De laatste tijd werkt het allemaal weer maar ik ga echt geen updates meer doorvoeren...
uitroepteken is toch een DNS probleem? want vaak heb je wel internet. Bijvoorbeeld Whatsapp blijft werken omdat het met een IP adres verbind maar je browser niet omdat het geen adressen kan vertalen naar IPs.
Ik moet zeggen dat het Unifi spul perfect werkt en zoals andere al aangeven, betaalbaar (voor wat het doet en je ermee kan). Sluit perfect aan op de Synology ervaring qua UI en beheerbaarheid.

Echter is het zeer zeker niet allemaal rozengeur en maneschijn bij Ubiquiti, Hun mFi mPower range hebben ze uitgegeven en vervolgens geheel verwaarloosd (geheel gestopt met support). Dit was geen early access product, dit was productie en support heeft letterlijk maar een jaar geduurd. Verwacht dus niet altijd goud bij Ubiquiti!
https://www.ui.com/mfi/mpower/
Het nieuwe netwerk spul is echter alles behalve betaalbaar.

Beetje POE switch was voorheen een paar honderd euro echter moet je nu dan naar de PRO line-up en die zijn dan ineens €1000+ voor 500w POE.

De nieuwe 24 poorts doet bijvoorbeeld max 92w. Terwijl ik hier een 8 poorts 150W heb liggen die de helft kost.


Daarnaast vind ik het jammer dat de goedkopere switches nog steeds geen SFP+ hebben om naar andere locaties door te lussen. Laat staan 10Gbe.

Die nieuwe rds-ups is bijvoorbeeld ook best wel prijzig (kun je beter normale UPS kopen) en dan moet je ook nog veeeel duurdere switches kopen om er gebruik van te kunnen maken.

Nee de nieuwe line-up is voor HTK en MKB ineens een stuk minder interessant qua prijzen en ook nog eens veel minder stabiel.

Edit:
Nu ik dit nog eens bekijk zie ik dat ik aan het reageren ben op een post van een maand oud. Lekker dit XD.

[Reactie gewijzigd door supersnathan94 op 17 mei 2020 16:29]

Lekker laat! ;)

Ik heb ook de 8 poorts 150W liggen, deze is nog vollop leverbaar, dus geen issue. Wat ik er wel van merk is dat deze ongelooflijk warm wordt voor het formaat.

Maar vergelijk dan wel appels met appels en niet met peren. 24 poorts 250W kost nu nog ~€400, de nieuwe 24 poorts kost ook ~€400 echter maar 95W.

De huidige 500W model is 48 poort en kost ook €760+. Het nieuwe Pro model is 600W en kost €1150+, maar heeft wel POE++ ivm. POE+. Daarnaast heeft de oude 2xSFP en 2xSFP+, de nieuwe heeft 4xSFP+.

Right tool voor the job, oude blijft voorlopig gewoon beschikbaar. Nieuwer is niet altijd beter!

Crosstalk Solutions heeft er een aardig filmpje over de Pro's:
https://www.youtube.com/watch?v=jG3t10VJSMI
Nee precies. Maar is dus wel een significant verschil in prijs voor features die 9 van de tien installaties niet gaan gebruiken.

Op het community forum wordt er behoorlijk geklaagd over de route die Ubnt nu in gaat. Ze hebben namelijk geen duidelijke roadmap meer en features worden beloofd maar niet geleverd, producten half afgemaakt en ondersteuning is toch minder dan initieel verkocht. Ook de stabiliteit wil nog wel eens te wensen laten.

POE++ maakt het niet eens €300 meer waard natuurlijk. Je moet het ook vanuit praktisch oogpunt bekijken. Zijn de extra features het geld wel waard? Ik vind zelf de nieuwe AR “wat zit in welke poort” view wel heel handig. Zeker als je vaak patching moet wijzigen. Ook de nieuwe cloud key vind ik handig, maar de UDM-pro vind ik dan weer zo’n apparaat dat er gewoon puur voor de marketing tussenzit. Je heb namelijk geen volwaardige cloud-key en geen volwaardige switch (rev5 deelt 1gbit op 8 poorten). RPS-ups is dan wel weer handig.
Eens! Sterker nog: als netwerk-n00b is het me ook gelukt. Geen vlan's, vpn of andere speciale config. Gewoon een 'standaard' super stabiel lan- en wifi netwerk door de edgerouter en twee AC's. Die deurbel lijkt me wel wat als het kan backuppen naar nas of cloud, zonder specifiek service abonnement.
Agree. Fantastisch spul als je het aan de slag hebt gekregen.

Het enige wat ik serieus mis is 2FA optie op de controller. Als die gehackt wordt is je hele netwerk owned. Vind het eerlijk gezegd schandalig dat dit nog niet is geïmplementeerd ondanks vele verzoeken.

Ik heb hier zelf op verschillende manieren om gevraagd (zelfs via de chat om druk te zetten) en bij deze dus de aanmoediging om hetzelfde te doen.

Voor mij is dit zo belangrijk dat ik overweeg om over te stappen naar iets anders.
maar je controller hoef je toch helemaal niet open te stellen buiten je LAN?

ik stel het in en kijk er maanden niet naar. al helemaal niet buitenshuis. Is ook niet mogelijk bij mij.

Sterker nog, je hoeft de controller niet continu te draaien. alleen voor setup. Wel noodzakelijk voor fast roaming en "continu optimaliseren van je wifi" geen idee of dat echt zo is..

bijvoorbeeld dat herkend wordt dat een device met of zonder video aan een webconference deelneemt en voorrang krijgt op al het andere..

[Reactie gewijzigd door Jazco2nd op 22 april 2020 12:52]

Je hebt de controller wel voor meer nodig dan dat... waaronder firmware updates en de guestportal.

Maar inderdaad, controller in je netwerk en niet naar buiten, of een firewall met ip filter voor de toegang.
Nee dat hoeft inderdaad niet.. Maar met 2FA zou ik dat wel doen omdat het dan veilig genoeg is.

Gemak dient de mens. Ik zit met enige regelmaat op de controller om uiteenlopende redenen. Als ik buiten de deur ben (wat een groot deel van de tjid het geval is) moet ik dus eerst een rdp sessie opzetten (ook niet heel veilig) en dan naar de controller.
Wat je ook kan doen is een UniFi Cloud account aanmaken waar je je controller aan toevoegt. Je hoeft geen poorten open te zetten en je kan 2FA op je UniFi Cloud account zetten (als ik het me goed herinner).
Ik hou graag zoveel mogelijk zelf de controle, zeker over dit soort cruciale zaken.

Als iemand toegang heeft tot de controller is die eigenaar van mijn netwerk en verkeer. Ik zal dat dus zo min mogelijk in handen van een externe partij geven.

Om dezelfde reden zal ik geen gebruik maken van een online password manager. Ik beheer zelf de (keepass) database met wachtwoorden die staat op een private cloud oplossing op eigen hardware.
Ben er ook erg tevreden over, enigste echte minpuntje heb ik met de dhcp welke soms niet de statisch ingestelde ip adressen wil afstemmen met de cliënten. Verder zeer stabiel.
Anoniem: 474132
@ro8in22 april 2020 12:12
Prachtig spul inderdaad, werkt feilloos. Heb een set van 3 Ac pro's wifi schotels aan de plafonds hangen op de gang/overloop, voorzien van gigabit backhaul + PoE aangesloten op 2 8 poort switches (SW-8 en SW-8 poe) en een USG op het fiber modem (bridged). Nieuwbouw woning dus gelijk overal loze leidingen laten leggen ook 3 naar het plafond en daar maak ik nu dankbaar gebruik van. Power voor 2G radio staat laag power voor 5G radio op medium. Controller draait op een raspberry Pi, en kan er remote met mijn iPhone Xs bij om de boel een beetje in de gaten te houden. Top systeem!

edit: Nu ook een deurbel van hun op de verlanglijst, wachtte op de Netatmo maar dat blijf maar duren.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 474132 op 22 april 2020 12:14]

Ik heb hetzelfde geregeld voor onze nieuwbouwwoning. De aannemer keek een beetje vreemd en zei dat andere mensen de wifi in de trapkast zetten |:( maar ze hebben het wel gewoon aangelegd. In onze huidige woningen lopen er leidinggootjes naar de palfonds, niet zo mooi maar nergens wifi problemen.
Deze staat al een tijdje op de wishlist! Vind hem met 170 euro ook niet overdreven duur. Tevens heeft deze dus ondersteuning voor 5Ghz, dat hebben de meeste deurbellen niet.

Het zou ook mooi zijn als hij POE ondersteund, ik heb bij mijn verbouwing al rekening gehouden met een POE bel en al een CAT6 kabel naar de voordeur getrokken.

Is een Cloud key hier nu voor nodig, of kan een willekeurige NAS / Pi ook dienen als hub? Ik heb voor mijn AP's en USG de Unifi Controller al draaien op een Pi, zou mooi zijn als er geen extra hardware nodig is.

[Reactie gewijzigd door rens-br op 22 april 2020 10:40]

De goedkoopste CloudKey is ongeveer €60-€80 en die is PoE geschikt. Daarvoor moet je best veel moeite doen om de UniFi software op een alternatief platform te laten draaien.
De CloudKey 2 Heeft zelfs een HD optie voor opslag van beelden. En de V2 versie is sowieso sneller.
Ikzelf heb de v1 draaien en vindt het prima werken. Zodra die deurbel er is update ik wel naar de V2 met HD.

[Reactie gewijzigd door t-force op 22 april 2020 11:25]

Tenzij je al een server hebt draaien, of een NAS. Daar kan je d.m.v. docker de controler draaien zonder extra kosten ;)
Dat snap ik maar dat vergt toch wat kennis en ook onderhoud. Kennis heb ik en een NAS ook. Maar vanwege onderhoud gemak kies ik toch voor de CloudKey.
Ik denk dat het wel duurder wordt dan 170 euro, net als de Apple prijzen. iPhone SE 2020 kost vanaf $399, maar in Nederland vanaf €489.

Maar ik ben zeer zeker ook wel geïnteresseerd hiernaar. Ik heb qua camera's al een ander systeem draaien, maar als deze deurbel gewoon onvif/rtsp ondersteund, kan ik deze deurbel daar gewoon bij toevoegen :) Ring komt er bij mij pertinent niet te hangen.
ONVIF zou wel erg fijn zijn! Kan het zo snel nergens vinden, dus dat beloofd niet veel goeds...
De unifi cameras werken ook niet met onvif dus dat kan je wel vergeten. 199 is ook nette prijs, denk dat ze daar ook niet veel op verdienen maar ze je wel in hun eco systeem willen. Voordeel is dat de beelden wel lokaal staan in tegen stelling tot ring of nest.
$399,- in de US is zonder VAT, dat wordt in de pas winkel erbij gerekend.
Hoogst waarschijnlijk werkt dit via UniFi video controller, een aparte controller die je op je NAS moet zetten of een extra apparaat van hun met harddisk.

Ik hoop dat dit betekent dat ze hier de ontwikkeling weer van gaan oppakken, want die ligt al een hele tijd stil en de apps (voor telefoons) zijn echt dramatisch slecht.
Anoniem: 368883
@rens-br22 april 2020 10:45
Unifi Video kan je perfect zelf installeren op eigen hardware.

Correctie: Zoals hieronder opgemerkt werkt de bel enkele met Unifi Protect, niet met Unifi Video.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 368883 op 22 april 2020 11:43]

Je hebt een CloudKey nodig of een Dream Machine Pro. Unifi camera's stuur je aan via Unifi Protect software wat je niet op een 3rd party hardware kan draaien.
Bestaande type camera's werken vooralsnog prima met Unifi Video. Begreep van user op Reddit dat deze deurbel wel alleen met Protect werkt helaas.
Ik zoek een simpele wifi deurbel zonder alle toeters en bellen.
Dus alleen "dingdong" zodat ik achter in de tuin mijn pakketje van de post kan afwachten.
Reguliere deurbellen voldoen niet ivm met bereik en het dempen door de tussenliggende muren.
Ik heb wel overal wifi dus dat zou een fijne oplossing zijn.

Kan mij iemand helpen?
Kom je op dit uit, of goedkoper dit.

Ring, voorbereid op alle toeters en bellen, is nu in de aanbieding voor 99,-

Kun je altijd nog uitbreiden, als het hebben van een abonnement je niet stoort tenminste.
Dank je wel voor je reactie.

Helaas hebben deze producten of beeld (wat ik niet wil) of gaan niet via wifi.
Schijnbaar bestaat die tussenweg niet.

Grt. Peter
Met de opzet die in onderstaand artikel staat kun je bestaande deurbel uitbreiden met een draadloze bel. Dus gewoon dezelfde drukknop gebruiken. Dan is het alleen nog zaak om een mooie WiFi bel er aan te koppelen.

https://eye-vision.homeip...p-bestaande-deurbel-knop/
Kwam laatst deze tegen. Geen video, volgens mij geen abo maar wel notificaties op je phone of via het boxje wat ze erbij leveren.
https://omeproducts.com/

//edit..niet al te beste recensies lees ik nu.. :X

[Reactie gewijzigd door MarcoKL op 22 april 2020 12:28]

Eindelijk, wacht ik al meer dan een jaar op!
Die UniFi producten zijn echt top, alles zelf beheren, locale opslag, ... geen Ring zooi waarbij alles op straat ligt.
Ook UniFi kan je geen garantie geven over je privacy, maak je geen illusies. Je moet ze maar geloven zeg maar ;)
Dat je de videobeelden lokaal opslaat scheelt zeker.
100% garantie is inderdaad moeilijk te benaderen. Wel zijn er dingen waar je op kan letten, zoals: land van herkomst, betrokken bedrijven, privacy en security nieuwsberichten over het bedrijf, iPhone/Android app permissies, methode van opslag, wel/niet opensource, etc.

UniFi zit dan wel in een andere categorie dan een privacyschendend bedrijf als Ring.
Helaas zijn de niet cloud, niet privacy verkopende alternatieven naast de Ring en Hello nog schaars of non existent. Tijdens mijn indexatie rondje kwam ik er 3 tegen: de Eufy doorbell (Chinees, maar opslag wordt lokaal geregeld), de Netatmo smart doorbell (opslag op SD, net als bij de presence camera) en deze UniFi doorbell.

De Eufy is niet uit in Europa en dus hier totaal niet te krijgen. De Netatmo en Unifi waren/zijn simpelweg nog niet gereleased. Nu is de Unifi dus gereleased, maar zo te zien overstijgt de vraag het aanbod ruim. Daarnaast, wat hier ook aangegeven wordt, de track record met camera’s is niet top. Bij Netatmo is het track record al net zo twijfelachtig: de presence camera is niet waterdicht gebleken en de support laat te wensen over.

Dus ja, de Nest Hello en Ring zijn slechte keuzes wat privacy betreft, maar veel andere keuze is er gewoon nog niet. Daarnaast is het dan de vraag hoe een goed degelijk product een dergelijk alternatief dan is. Bij deze Unifi deurbel kan ik nog niks vinden over de aansluiting. Een batterij is gewoon ronduit ruk. Dus is ie aan te sluiten op een bel trafo? Werkt de regulier huisbel ook nog met de slimme knop? Dat zijn wel vereisten om het lekker te laten integreren in de markt. En dat hebben Nest en Ring echt goed voor elkaar. Dus ja, als er een alternatief op de markt komt wat qua product net zo goed is als de Nest Hello of Ring, maar zonder abo en privacy verkopen dan ben ik de eerste klant. Of deze Unifi dat gaat worden valt nog te bezien. De keuze is in ieder geval verre van reuze.
Deze UniFi bevalt me wel. Zodra die beschikbaar is, is het voor mij een optie om aan te schaffen. Ik gebruik ook de UniFi beveiliging camera’s met lokale opslag.
Wel is het zo dat om de beelden te bekijken je eigenlijk een cloud account van UniFi / UBNT nodig hebt. In hoeverre UBNT mee kan kijken weet ik niet.

[Reactie gewijzigd door t-force op 22 april 2020 11:19]

Eufy is overigens minder lokaal als het lijkt. Zodra de camera zijn internet verbinding verliest, werkt lokale opslag niet meer. (Dit was een aantal maanden geleden het geval, misschien dat ze het gefixed hebben.) Ook maakt de camera verbinding met diverse Chinese servers. Veel lokale camera's maken overigens gebruik van online servers, om app toegang tot de camera te vergemakkelijken, maar Eufy gaat daar een stuk verder in: de camera stopt met het lokaal recorden als de Internet verbinding er niet meer is.
Die valt ook al af dus. En zo stellig als @t-force is over de Unifi kan ik ook nog niet zijn voordat we dit soort details weten, alsook details over hoe de deurbel aangesloten dient te worden.

Daarnaast, maar dat is persoonlijk, zie ik echt het nut van dat schermpje niet en vind ik de deurbel er daardoor ook een beetje goedkoop uitzien.
Ik heb een Hikvision toegangscontrole en deze kan perfect offline werken als je dat wil. Maar dan uiteraard geen meldingen op smartphone. Wel heb je een output stream dus de beelden kunnen perfect op een eigen NVR worden opgeslagen, bijvoorbeeld een Synology.

Ik wou eigenlijk ook een Ubiquiti based setup. Het lijkt mij fantastisch om netwerk, AP's, camera's en toegangscontrole centraal te kunnen regelen. Maar de vendor lock-in staat mij niet aan, je bent verplicht hun camera's te gebruiken bijvoorbeeld. Wat als er binnen 10 jaar een camera of toegangscontrole defect is en er is geen ondersteuning meer of de firma bestaat niet meer? Niet dat ik het onmiddellijk zie gebeuren bij ubiquiti maar het komt toch voor.

Maar alles beweegt richting de 'cloud' en abbo's, niet altijd een goede zaak lijkt mij.

[Reactie gewijzigd door D-Three op 22 april 2020 12:22]

Nog een bekende speler is Doorbird. Maar deze zijn best prijzig. Ben gecharmeerd van de D1101V (laatste nieuwe model), maar die zit tegen de 500 euro aan.
Verschillende Ubiquiti producten doen tegenwoordig aan 'phone home' en Ubiquiti is heel laks geweest in dit te communiceren: https://www.reddit.com/r/...s_phone_homefeature_that/

Ik ben heel blijk met met Ubiquiti netwerk apparatuur, maar ben wel realistisch dat het geen idyllische product serie is die 100% om privacy geeft en je zelf heel kritisch moet blijven met wat je aanschaft en hoe je het gebruikt. Ik vind dit een interessant product, maar wacht wel even totdat het uit early access is en er productie reviews zijn...
Helaas werken de unifi camera's alleen met een unifi NVR en kunnen ze niet overweg met OnVif of een NAS voor opslag.

Edit
Het lijkt er op dat ik het verkeerd heb en de camera's ook op bijvoorbeeld synology beheerd kunnen worden.

[Reactie gewijzigd door Splorky op 22 april 2020 11:58]

Is die deurbel veilig te monteren aan je woning? Dus goed, stevig, anti diefstal goed vast?
Dat zal best, net als bij de Nest Hello "voldoet" het, maar zal het niet perfect zijn. En als ie toch gejat word heb je meteen beeld van de dader.
Iemand die heel specifiek vroeg naar de montage (op het afgeschermde beta community forum van Ubiquiti) kreeg van een beta gebruiker het volgende antwoord:
The device hooks on the top of the mourning plate and then latches at the bottom. It’s very secure to a Quick grab, but you’d need a paper clip or toothpick to push the tab on the bottom and take it.
Ja super leuk, maar zo lang Unifi protect verplicht is.... Maw een single HDD voor opslag als deel van je Dream machine pro of van je cloud key plus.

Of je moet op een super obscure manier je video bestanden exporteren via scripting.

Het zou fijn zijn als je direct naar een NAS op kan slaan, maar helaas.
In de early access store staat wel een product genaamd UniFi Protect Network Video Recorder. Ben je wellicht hiernaar op zoek?
Enterprise network video recorder, can provide up to 30 days of 4K video storage for 15 cameras or Full HD video storage for 50 cameras

The UniFi® NVR 4 is an enterprise network video recorder that integrates an NVR, the UniFi Protect software, and a 4-drive bay. The UNVR-4 unifies enterprise-class data protection and scalable storage with simple Plug and Play integration using the intuitive UniFi Protect software.
Features:
(4) 2.5"/3.5" Drive bays
(1) 10G SFP+ port
(1) Gigabit RJ45 port
1U rackmountable (kit included)
Plug and Play UniFi Protect system with NVR
Automated secure RAID 1 or RAID 5 configuration
Supports USP-RPS for PSU failover
Kijk eens naar Netatmo Deurbel of Deurlamp met camera die hebben een dergelijke beperking niet.

[Reactie gewijzigd door Drallas op 22 april 2020 12:54]

Nice, nu maar hopen dat Ubiquity hun focus op lokaal, zonder cloud account te beheren hardware houdt. Maar ze snuffelen zeker net als Sonos and aan cloud, thirdparty intergration markt...

Het koste met best wat kliks om de Ubiquitycontroller in een docker in te stellen zonder per ongeluk een cloud account te maken, een keer of 3 klikken op de optie die niet opvallend is deed het hem.

[Reactie gewijzigd door teek2 op 22 april 2020 11:34]

Van mij hoeft het ook niet in de deurbelcloud. Op zich kan het toch vrij simpel (ook voor noobs zonder server of nas) als zo'n bel videofragmenten bijvoorbeeld via e-mail kan versturen.
Dat hoop ik ook. Ik heb nu een RIng deurbel met abonnement (om de basisfunctionaliteit te houden..) maar al het verkeer loopt via de Amazon servers met alle vertragingen en privacyrisico's van dien.

Als dit apparaat gewoon lokaal beheerd kan worden (liefst met opslag van video op een NAS) zo dit een ideale vervanger zijn. Misschien meteen de kans om alle TP-Link rommel eens te vervangen met knap Ubiquity spul ;-)
Dan mag ik toch hopen dat ie protected management frames heeft, anders wordt t wel heel makkelijk om zo'n apparaatje plat te leggen.
Het is een deurbel. Voor de particuliere markt. Die WiFi deurbellen onzin zoals Ring worden verkocht om de gadgetfactor en omdat het een vals idee van veiligheid geeft. Denk je echt dat een inbreker met een of andere WiFi jammer in de weer gaat voordat hij een raampje in tikt in de hoop dat hij niet op beeld wordt gezet en dan hopen dat het niet toevallig een deurbel is die wel een LAN kabel heeft?

Dan heb ik nog een tip voor je.. Plak er een post-it op.. Werkt ie ook niet meer. Of een baksteen vanaf een afstandje. Of zet een muts op. Of een spuitbus met verf. Stuk effectiever, betrouwbaarder en goedkoper.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

    Relevantere advertenties

    Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

    Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

    Ingesloten content van derden

    Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

    janee