Dat is dus niet waar
Je kan de volledig GUI gebruiken in combinatie een json. Er alleen een voorwaarde dat er geen dubbele setting in mogen voorkomen.
De rede dat hij bootloopt is omdat je (geen idee hebt wat je aan doen bent ) een setting zowel in de json als in de GUI hebt staan (dubbele setting ) het betreffende commit error vermeld controller als alert. En kan tijdens het bootlopen op afstand corrigeren (daarom blijft bootlopen)
Het probleem is zolang de dubbel settings niet verschillen van elkaar is er geen conflict en krijg ook je geen commit error terug.
Maar precies hierom hebben ik en andere hier op tweakers pagina’s vol met json uitleg geschreven aan de lopende band json hebben lopen na kijken om dat USG al te lang hadden om retourneren. Unifi is geen consumenten product. Het probleem is dat onderkant (instap modellen) net op het prijs niveau zit dat consumenten het kunnen betalen en dan het logisch dat de Pro gebruikers (mensen waarvan netwerk-onderhoud onderdeel van hun beroep is ) er me weg lopen en online positief zijn. Omdat ze weten hoe dingen werken en instap goedkoper is dan cisco en ruckus.
Buiten de instap modellen om is unifi prijs duidelijk geen consumenten gericht product.
De mid range unifi WiFi accespoints zitten rond 300/500 per stuk en high end zitten op 600 tot 1500 euro perstuk
Ook is 600 euro voor een 24 Port switch duidelijk niet voor de consument. En loopt de prijs op tot 7duizend euro voor een 48port 100gb/s leaf switch.
Daarom heb ik nooit begrepen waarom het populair is bij consumenten, in verhouding met wat bij media markt koopt is het duurder en je kan er als consument in de GUI minder mee. Namelijk alleen het dagelijks beheer. Je echte netwerk configuratie van je switches doe namelijk volledig je config.properties.
Dat is de plaats waar bijv de igmp snooping en entabels per Switch poort en vlan kan aanpassen.
Dat gaat zo:
config.system_cfg.1=ebtables.1.cmd=-t nat -A PREROUTING --in-interface eth2 -d BGA -j DROP
config.system_cfg.2=ebtables.2.cmd=-t nat -A POSTROUTING --out-interface eth2 -d BGA -j DROP
config.system_cfg.3=ebtables.3.cmd=-t nat -A PREROUTING --in-interface eth2 --proto 0x888e -j ACCEPT
config.system_cfg.4=ebtables.4.cmd=-t nat -A PREROUTING --in-interface eth2 --
Daarnaast configureer je de gateway niet via de config.gateway.json dat is namelijk de uitkomst is van je CLI configuratie opgeslagen in De controller zodat de controller deze samen met je GUI settings in de config.boot file schrijven.
Ideaal voor hertel en testen.
Alleen om je USG via CLI te programmeren heb edgeOS of vyatta/vyos Command line kennis voor nodig.
En dat is voor non pro gebruiker lastiger te leren dan Json scripting voor het aanpassen van een persoonlijke voor zijn situatie json files die die pro gebruikers op blog online heeft staan. Maar Omdat mensen zelf kwamen die configs kwamen aanzetten zijn we maar gaan uitleggen hoe je die kan aanpassen naar je eigen situatie.
Ik kan jou garanderen dat als je alle commit error uit je json haalt je nooit meer een bootloop hebt.
Maar juist de complexiteit en Professionaliteit en dat je alles op deze manier via de command line moet doen. En het daarom waarom UBNT een Aparte consumenten lijn heeft.
https://amplifi.com/En zo hebben we ook nog het debacle met de beloofde Layer 3 ondersteuning in de PoE switches. Spul aangeschaft, maar de beloofde firmware update bleef uit. Totdat ze alle L3 reclameuitingen van de site haalden, en ontkenden dat er ooit L3 beloofd was. Inmiddels zijn er 5 jaar later Pro switches uitgebracht die (wederom) beloven L3 functionaliteit later toe te voegen.
Ook dit klopt niet ubnt heeft nooit L3 belooft op de de gen1 L2 switch. (Er zitten trouwens wel beperkte L3 functies op 48 Port modellen) De L3 ging over unifi als product lijn en dat is het vanaf dag 1 met de USG. Wat er inderdaad wel nooit gekomen zijn sip functies op de USG-p3 Daarvan zijn op later modellen de voip Port geschrapt is die omgepoot naar Wan/lan2 (ook in de controller)
Maar mag ik vragen waarom je een L3 switch (thuis) wil het voegt niets toe wat je nu ook niet kan. L3 functies in een switch is leuk voor hele groten netwerken maar niet noodzakelijk.
[Reactie gewijzigd door xbeam op 13 mei 2020 00:48]