Kopers van Warcraft III: Reforged kunnen geld terugkrijgen van Blizzard

Spelers die Warcraft III: Reforged hebben gekocht, kunnen nu hun geld eenvoudig terugvragen bij Blizzard. De remake van de rts-klassieker kwam vorige week uit en veel spelers klagen over gebreken en problemen. Een refund aanvragen was eerder lastig.

Een reddit-gebruiker merkte dat Blizzard spelers inmiddels automatisch geld teruggeeft als ze een refund aanvragen voor Warcraft III: Reforged. Via de Battle.net-website kunnen kopers hun aankoop annuleren. Spelers krijgen direct hun geld terug, zonder verdere vragen.

Aanvankelijk hadden spelers moeite met het krijgen van een refund. Gebruikers kregen bijvoorbeeld de melding te zien dat het niet meer mogelijk was om een aanvraag voor deze terugbetaling te doen. Mogelijk heeft dat er mee te maken dat Blizzard de nieuwe versie van de game gebaseerd heeft op het oude spel uit 2002. In de Battle.net-launcher zijn de twee games ook gecombineerd.

Warcraft III: Reforged kwam vorige week dinsdag uit. Er is vanuit spelers veel kritiek op de remake van de rts-klassieker. Blizzard beloofde verbeterde cutscenes en toonde die ook bij de aankondiging in 2018, maar uiteindelijk zitten die niet in het spel. Ook klagen spelers over vastlopers en andere bugs. Omdat Blizzard de nieuwe versie gecombineerd heeft met het origineel, treden er ook problemen op met de oude versie.

Op Metacritic staat de gebruikersscore van Warcraft III: Reforged inmiddels op 0,5 punten, de laagste beoordeling voor een game ooit op dat platform. De score is gebaseerd op ruim 21.000 beoordelingen van gebruikers. De Metascore gebaseerd op reviews staat op het moment van schrijven op 63 punten.

IGN maakte bovenstaande vergelijking met daarin de aankondiging van de remake en beelden van de uiteindelijke release.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

03-02-2020 • 15:05

149 Linkedin

Reacties (149)

Wijzig sortering
Ik heb dit totaal niet zien aankomen.. heb Reforged (spoilers of war editie) pre purchased en een klein beetje de beta gespeeld en streams gekeken van o.a. onze eigen Grubby.. had er wel vertrouwen in maar ineens zit ik midden in een enorme shitstorm.. eerst Diablo mobile (immortal?) en nu dit.. het moet de oud Blizzard medewerkers toch pijn doen.. Shadowlands (wow) ga ik niet pre purchasen, heb er geen goed gevoel bij.. Hearthstone wordt extreem uitgemolken.. ik zet al mijn geld op Diablo4.. mijn laatste hoop.. het doet pijn, Blizzard die iedere keer top titels wist neer te zetten, die tijd is jaren voorbij.. iemand hierboven me schreef “stoppen met remastered edities / breng nieuwe sterke titels uit” helemaal mee eens.. waar is de nieuwe sterke MMO? Of RTS? En dat ze zelfs aan Vanilla W3 zijn gekomen.. man man man heel het doel van Reforged was juist de verschillen naar voren laten komen..

[Reactie gewijzigd door Soni op 4 februari 2020 00:09]

D4 heeft ook al confirmed MTX. Dit zal dus dezelfde kant opgaan als de rest van Blizzard, gok ik zo.
Microtransactions.
Een deel van me wil zeggen "misschien komt het goed, misschien valt het mee", maar Blizzard lijkt steeds verder in verval te raken, en iedere dag dat bijvoorbeeld deze W3 perikelen voor komen heb ik minder hoop dat we ooit nog de oude glorie van Blizzard terug gaan zien.
Micro Transactions, oftewel extra zaken die aan te schaffen zijn naast de eventuele initiële aanschaf van het spel zelf. Ik ervaar echter zelf niet dat een spel met Micro Transactions per definitie daardoor verpest wordt, dus ik heb nog hoop voor D4. Micro Transactions zoals Path of Exile dat bijvoorbeeld doet vind ik zelf ook nog wel eens leuk.

Wat betreft WC3: Reforged heb ik hem bewust niet gepreordered, dat durf ik met geen enkel spel meer aan, maar toch verbaast het me dat Blizzard gewoon een spel uitgeeft wat niet hetgeen bevat wat ze daarvoor hebben aangekondigd. Dat er nog zo'n beslissing gemaakt wordt in de gamewereld ondanks alle voorbeelden van de afgelopen jaren, waarbij spelers massaal (terechte) slechte reviews plaatsen en geld terugvragen is echt onbegrijpelijk.
PoE doet het prima, maar is gratis. Een belangrijk verschil met een premium game. Verder kijkend naar Blizzards overige MTX (Overwatch) doet niet echt hoopvol stemmen. Zeker gezien de richting waar het bedrijf op aan het gaan is de laatste tijd.
Ik ga meteen een refund aanvragen, ik had liever dat de game niet uit was gekomen want ik speel nog regelmatig warcraft 3 maar sinds deze game is uitgekomen heeft mij mijn oude versie overschreven.

en de oude versie, met dezelfde UI had verder minder problemen en meer mogelijkheden dan de remake.

De Remake heeft onder andere:
- Geen Clans
- Geen tournaments
- Geen profielen die je in kunt zien
- Geen ranked games.

En laten we maar niet beginnen over de nieuwe policies m.b.t. custom maps...

[Reactie gewijzigd door Malistix1985 op 3 februari 2020 15:14]

Visueel gezien vind ik het ook geen verbetering. Het ziet er echt heel plat uit. Wat bezielde hen vraag ik me dan af!
Warcraft 3 had veel humor en daar hoorde ook de comic achtige look bij.
De oude look van WCIII had veel meer diepte, meer schaduw detail en veel meer karakter.
Deze nieuwe look doet hier helemaal geen eer aan, ondanks dat het ze bij Heroes of the Storm zeker gelukt is.
Je kunt het eigenlijk vergelijken met WoW stateu's , de eerste series waren allemaal mooie en erg gedetaileerd, maar de laatste serie glad en practisch geen detail. Erg jammer... Look-a-like Overwatch zal ik maar zeggen.

[Reactie gewijzigd door _Dune_ op 4 februari 2020 00:02]

Dit...wij speelden nog met veel plezier Warcraft III Hero Line Wars...ondanks dat ik Reforged niet heb aangeschaft krijg ik aanpassingen op Warcraft III "classic" waardoor we niet meer op een normale prettige manier samen Warcraft III Hero Line Wars kunnen doen.
De Hero Line Wars van Froggygoggy en Kueken? die heb ik vroeger nog veel gespeeld samen met de clan van de makers!

Je kan overigens een versie van hero line wars spelen in de arcade modus van Starcraft 2 genaamd Hero Line Wars Starlight.
Hoe hebben ze dit zo kunnen verpesten? Zelfde formule toepassen als bij Starcraft: Remastered en ze hadden weer goud in handen. Graphics updaten en verder vrijwel niks aanpassen.
SC: remastered is anders ook geen goud. Nog altijd zit functionaliteit die beloofd was bij launch niet in de game en het is al een aantal keer voorgekomen dat patches meer kapot hebben gemaakt dan gefixed.

De trouwe SC community is dan ook helemaal niet zo blij met SC:R, ondanks dat het niet zo'n enorme rotzooi is dan de remaster van W3.
Ik heb de oude versie nog op battle.net. Ik had deze gekocht om voornamelijk de campaign weer eens te spelen. Ze hebben in die versie de cutscenes gesloopt door een awkward video-codec verhaal. Mijn enige hoop van deze remake was de campaign weer eens doorspelen met de juiste cutscenes.
Zelfs dit hebben ze dus verkloot.

Kan ik nu de oude versie spelen met werkende cutscenes of hebben ze die ook verknald in het origineel?
Vergeet geen LAN play niet.
Dat gaat dus niet tenzij je alle updates tegen houd en voor lief neemt dat online functionaliteiten het niet doen omdat de oude Battle.net servers niet meer in de lucht zijn.

Heb je WCIII en is hij online verbonden dan doet hij automatisch updaten en krijg je reforged als update erop. De enige manier om nu nog met je vrienden samen te kunnen spelen is via niet geupdate versies middels LAN en dat zijn vaak gepirate versies.

Dit is het gevolg van Activision die steeds meer macht naar de aandeelhouders heeft geschoven. Het echt Blizzard is allang dood. Zelfs kanalen die wekelijks positief waren over bijvoorbeeld WoW hebben nu toch ook echt negatief nieuws te vermelden omdat ook WoW inmiddels stelselmatig is aangetast.
Ik wil toch even reageren op je reactie mbt Activision. Naar mijn mening zie je dit verkeerd. Blizzard heeft een tijd vrij kunnen bewegen onder Activision. Want waarom zou je een goed lopend bedrijf willen veranderen? Echter liep blizzard niet lekker. Er gingen minder mensen wow spelen en de nieuwe games sloegen minder aan dan verwacht. Gevolg is dat Activision meer ging sturen op beleid van blizzard. Het echt blizzard heeft blizzard zelf dood laten gaan en Activision probeert nu te sturen.

Ik snap je reactie dat Activision dit gedaan heeft, maar dat komt met name door blizzard zelf. En we praten nu over wc3:r, maar we hebben laatst een aankondiging gehad voor Diablo 4 en overwatch 2. Hou er maar rekening mee dat blizzard hier een stuk minder in heeft te zeggen.
Ik wil hier even op reageren, je had natuurlijk een bedrijf wat altijd heel veel creatieve vrijheid had en altijd games uitstelde om maar de hoogste kwaliteit te bieden. Zodra een bedrijf wordt overgenomen zeggen ze altijd wel dat ze niets willen veranderen aan een bedrijf maar uitendelijk gebeurd dat indirect wel. Vooral als een bedrijf beursgenoteerd is, wordt het ineens super belangrijk om de aandeelhouders tevreden te houden. En worden de medewerkers de werksfeer en de creativiteit ineens secundair. Het enige wat dan ineens heel erg belangrijk wordt is : niet teveel risico te nemenen en oude bewezen formules uit te melken om maar zoveel mogelijk omzet te genereren.

Sorry ik heb dit laatst nog meegemaakt en het doet meer dan je denkt. Ineens gaat alles ineens nog maar om het invullen van formulieren en er is geen wederzijds respect meer. Ook is teamspirit ver te zoeken als je ineens werkt voor de aandeelhouder. Teamspirit zoals in :(de laten we er samen iets moois van maken zodat we hier later met trots op kunnen terugkijken ) En ik dat het in het verleden vaker zo gegaan is met games bedrijven.

Met als gevolg dat straks alle originele medewerkers vertrokken zijn managers van buitenaf de boel komen reorganiseren en je een wow, diablo, warcraft uit-melk machine krijgt. Een nieuwe EA, elk jaar een nieuwe (half affe) diablo of warcraft met hier en daar een extra skin en een nieuw geluidje.

Maar dat is eigenlijk nu al aan de gang met deze remasters...

PS: Dat minder mensen wow gingen spelen dat zat er natuurlijk al heel lang aan te komen.

[Reactie gewijzigd door mac5er op 3 februari 2020 22:34]

Een remake/remaster hoort ook zo goed als 1:1 te zijn, zonder al te veel wijzigingen met betere graphics/geluiden, maar de gameplay laat je voor het grootste gedeelte zoals het is.

Wat ze gedaan hebben is allerlei functionaliteiten eruit te slopen.
Misschien moeten ze dan eens stoppen met eindeloos veel geld pompen in doodlopende paadjes...
Ow2 zit echt niemand op te wachten want PvE, en diablo4 kan ik slecht over oordelen maar is geloof ik al 1 grote meme geworden al ver voor hij uitkomt.
Ik denk dat er rond Blizzard veel te veel word blindgestaard op het animatie/cinematic/storyline gebeuren wat wellicht belangrijk is voor die eerste impressie maar absoluut niets toevoegd aan gameplay
Jij hebt duidelijk geen flauw idee wie de leiding heeft bij Activision.
Dat doet Activision het erg slecht bij bij sturen en lijken ze niet echt te weten waar zij heen moeten sturen, want met de acties van het laatste jaar of twee boeken ze ook niet meer winst. Nu al helemaal niet met wat ze afleveren...
Pff, blij dat ik zoveel deel drie als de uitbreiding ouderwets op schijf heb.. Geen launcher die daaraan kan komen en ook geen last van automatische updates. Voorlopig nog maar even geen afscheid nemen van het DVD station.. :D

[Reactie gewijzigd door Aganim op 3 februari 2020 17:30]

Een dvd drive is niet perse nodig hoor. Je kunt er altijd op een oude computer een iso van maken en die virtueel mounten. Of een usb dvd drive ;)
Dat viel mij dus ook op je wordt nu gedwongen een pirate versie te gebruiken ondanks je hem legaal hebt.

Wc3 wordt nog best veel op lan party, s gespeeld, de mods vervelen niet snel.

En dus ook lan party, s zonder internet, stiekem zijn die toch leuker dan met, helaas nieuwe games kan je dan niet meer spelen.
Dat hebben ze dus (blijkbaar) ook gebroken..
Waarom pre-order / koop je dan 2020 nog spellen?(voor dat ze officieel gereleased zijn, en er onafhankelijke reviews zijn) hoe vaak moet je je tegen dezelfde steen stoten?

[Reactie gewijzigd door caspar M op 3 februari 2020 15:15]

Als iemand die nooit een pre-order doet, maar zich er nu toch aan heeft gewaagd om twee redenen:

1. Tussen de aankondiging en de release van Reforged waren classic Reign of Chaos en Frozen Throne niet meer te verkrijgen via officiële kanalen. De enige manier om ze te kopen was via een pre-order van Reforged. Na wat geleende CD's in een duister verleden en de 'LAN-party versie', was het voor de online functionaliteit handig om eindelijk eens een licentie aan te schaffen.

2. In november komt onze favoriete allochtoon naar Nederland met zijn boot vol discussie. De legende gaat dat je geschenken, zoals deze game, op een verlanglijst kunt zetten en kans maakt deze ook echt te kunnen ontvangen. Indien de deadline van 5 december gepasseerd is doet zijn Amerikaanse Coca-cola rip-off met zijn politiek correcte hulpjes dit verhaal nog een keer dunnetjes over. Echter, de deal is alleen geldig vóór de jaarlijkse verjaging van de boze geesten. Daarna zijn beide figuren veilig opgerot naar Zuid Europa, danwel noordpool. Daarna mag je je eigen zuurverdiende centen uitgeven aan mooie beloftes, wat meestal niet de voorkeur geniet.

Ik ben in dubio over de volgende stap: ik kan de boel laten refunden en dan heb ik geld. Liever zie ik dat ze de custom maps en modding community weer herstellen, met of zonder opgepoetste graphics.

[Reactie gewijzigd door Neophyte808 op 3 februari 2020 17:52]

Met geld terug vragen breng je een statement uit en misschien passen ze dan de game aan. En als de game aangepast is dan kun je hem wederom op je wens lijst zetten voor de mannen in rood. En ondertussen kun je de uitgeven centjes aan een game uitgeven die wel bevalt en dat een jaartje spelen.
Dat zou je denken, hé? Maar omdat het hier over een grote multinational gaat met aandeelhouders, kunnen ze ook gewoon door de massale refunds het project verder in de grond stampen, omdat het statistisch gezien niet genoeg opbrengt om de teams nog te laten verderwerken aan verbetering...

Het is alom gekend dat de QA afdelingen hard getroffen zijn door besparingen, als je dus wilt dat een game slaagt, zou ik eerder geneigd zijn om die 30 euro te investeren in een betere evolutie.

Ik weet dat jouw inbreng de logische kant zou zijn, maar je spreekt over corporate, ze zien alles als cijfers op een papier en momentopnames.
Maar als je nu doet slikken, wat houd ze tegen om het dadelijk nog een keer te doen?
Omdat je het spel misschien niet gepreorderd had, maar Blizzard je bestaande spel gewoon vervangen heeft?

Als ik het goed begrepen heb is dat wat er is gebeurd. Ze hebben reforged uitgebracht, en als je het spel al had kreeg je Reforged daar voor in de plaats.

Dus ja, je bent gewoon ineens een hoop features kwijt.

Edit:
En laten we dit mooi stukje proza niet vergeten die je gratis bij je "upgrade" krijgt:
Custom Games are and shall remain the sole and exclusive property of Blizzard. Without limiting the foregoing, you hereby assign to Blizzard all of your rights, title, and interest in and to all Custom Games, including but not limited to any copyrights in the content of any Custom Games. […] To the extent you are prohibited from transferring or assigning your moral rights to Blizzard by applicable laws, to the utmost extent legally permitted, you waive any moral rights or similar rights you may have in all such Custom Games, without any remuneration.
Ik meen mij van Blizzcon 2019 te herinneren dat ze nogal veel aandacht bestede aan het laten samenwerken van Reforged met de oude game op netwerk gebied, maar ik denk dat dat stukje een reden is geweest om gewoon iedereen Reforged aan te smeren en er klaar mee te zijn, gezien er voor de rest weinig veranderd verbeterd is.

Ze willen in elk geval geen Dota centjes meer mis lopen.

[Reactie gewijzigd door LOTG op 3 februari 2020 16:32]

Niet helemaal... Je krijgt dezelfde game launcher en kunt kiezen tussen de originele game of reforged, maar voor die tweede moet je dus wel nog even betalen (en als je dat gedaan hebt kun je nu dus makkelijker je geld terug vragen).
Niet helemaal... Je krijgt dezelfde game launcher en kunt kiezen tussen de originele game of reforged, maar voor die tweede moet je dus wel nog even betalen (en als je dat gedaan hebt kun je nu dus makkelijker je geld terug vragen).
Als je Reforged eenmaal gelanceerd hebt, dan is alles van je account overgezet en kun je schijnbaar enkel nog online spelen met Reforged en niet meer met het origineel. Mocht je daarna Reforged refunden, ben je dus wss. gewoon de sjaak: geen online meer.
Diablo 4 gaat ook massaal gepreordered worden, let maar op.

Mensen willen niet leren, of het zijn gewoon koeien.
Mensen willen niet leren, of het zijn gewoon koeien.
Eerder lemmingen, met aan het hoofd de pers waaraan review-exemplaren enkel onder voorwaarden verstrekt wordt -- zoals dat de review algemeen positief moet zijn; dat reeds bekend probleem X niet vermeld mag worden; etc.

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 3 februari 2020 20:15]

Ik snap het pre-order concept echt niet. Wat denken die mensen dan... “als ik het nu niet pre-order is het vast niet meer beschikbaar na de release”? Goh, hoe dom kan je zijn.
Mijn gedachte achter pre-orderen is een blijk van vertrouwen uitspreken in een bedrijf en ze stimuleren/een extra impuls geven om zeker niet te bezuinigen op de ontwikkeling.

Zie het als een Kickstarter, je investeert/doet een bijdrage aan de ontwikkeling. Als een Kickstarter ver boven budget terecht komt resulteert dit meestal in extra features of extra opties voor de early backers.
Dat is toch echt een vreemde gedachtengang. De grote bedrijven gaan niet meer investeren in de ontwikkeling omdat er veel pre-orders zijn. De budgetten worden op voorhand bepaald en staan los van pre-orders.
Mijn gedachte achter pre-orderen is een blijk van vertrouwen uitspreken in een bedrijf en ze stimuleren/een extra impuls geven om zeker niet te bezuinigen op de ontwikkeling.

Zie het als een Kickstarter, je investeert/doet een bijdrage aan de ontwikkeling. Als een Kickstarter ver boven budget terecht komt resulteert dit meestal in extra features of extra opties voor de early backers.
Het is geen investering en er is geen enkele garantie betreffende kwaliteitsniveau.

Zie het eerder als je handtekening zetten onder een blanko contract.
Als die vriendelijke meneer tegenover je met z'n gladgestreken haar en ultra-white glanzende tanden je vertelt dat het allemaal wel goed zal komen, geloof je die natuurlijk op je bolle ogen, toch? Ik bedoel; de kleine lettertjes leest niemand. Niet interessant, toch?

[Reactie gewijzigd door R4gnax op 3 februari 2020 20:12]

Je krijgt vandaag de extra's omdat pre orders anders nutteloos was.
Die extra’s kan je achteraf ook vaak kopen (op keysites) of je hebt vergelijkbare extra’s die je ingame kan kopen. Wat ben je met extra's als het een rotspel blijkt...
Of het een rot spel wordt weet je nooit zeker. Soms gaat het goed. Soms slecht.

Maar om mensen dom te noemen en vervolgens vertellen dat je die keys voor extra's op verschilende shady marktplaatsen kan kopen...

Juist bij die key sites moet je weg blijven. Omdat de oorsprong onbekent is.

En voor de reactie die je gaf op cric. Als je war 3 reforged pre ordert kreeg je een WoW mount
https://www.wowhead.com/item=164571/meat-wagon

Dit doet blizzard wel vaker.
Dus dat komt neer op een mount van 40€ dan... want het spel valt behoorlijk tegen :)

Edit: en wat betreft de keysites... instantgaming en kinguin gebruik ik al jaren zonder ooit een probleem gehad te hebben.

[Reactie gewijzigd door Deralte op 3 februari 2020 19:56]

Hangt er helemaal vanaf. Ja het is niet wat mensen er van verwachten. En een hoop mensen zijn boos omdat hun huidige versie dingen mist. Maar je kan je er prima mee vermaken.
Tuurlijk, het blijft Warcraft 3, maar fans verwachten toch wel wat meer van een remake die voor 40€ op de markt komt. En terecht.
Nee want je krijgt bij Blizzard meestal extra’s, voor deze preorders kreeg je een mount in wow extra. Er zijn genoeg wow spelers die alleen preorder3n voor die extra pixels
In wow kan ik dat nog plaatsen, je hebt al in het spel geïnvesteerd en speelt het al jaren. Bij andere games is dat toch zelden het geval.
En voor die extra’s koop jij wsl een rotspel. Jaja, hoe dom van mij. Die extra’s koop je achteraf vaak ook gewoon op keysites.
Tsja, het is een praktijk die ik inderdaad heb afgelaten. Blizzard was naar mijn mening nog steeds vrij veilig (en ja: ik vind BFA leuk en ben daar niet in teleurgesteld geweest: ik vind alleen de M+ affixes wat minder maar verder zijn de raids en world content vermakelijk geweest en wat ik van een character driven MMO verwacht).

WC3 reforged... tsja... ik denk dat ik geluk heb. Het crashed niet, en hoewel 21:9 wat lastig is, was het veranderen naar full screen desktop de manier om het op te lossen. De karakters zien er cool uit, en de campaign is weer als vanouds leuk (heb en had geen interesse in multiplayer...). Wat dat betreft ben ik tevreden. Het is stabiel bij mij (hoewel ik overkill hardware heb... threadripper + RTX2080). Ik vind alleen de glow in de geanimeerde character portraits een beetje onnatuurlijk lijken. De cutscenes... dat vind ik erg jammer. Hoewel ik wel blij was dat de prologue-demo weer intact is... "win some, lose some"... Al in al... hoewel ik redelijk positief ben, ook genoeg minpunten. Ik beschouw het net als classic: een museum stuk om af en toe naar te kijken en te conserveren, maar niet om serieus als "the next best thing" te zien wat altijd en eeuwig al het andere zal vervangen (BFA > Classic, in veel zaken... vooral community).

Al in al vind ik dit misschien wat een storm in een glas water, hoewel ik wel merk dat m'n PC af en toe (geen framedrops/crashes) tijdens missies met veel units nogal in de load schiet, en m'n custom loop water temp schiet dan ook met 4 graden omhoog... Eigenlijk wel gek... maar goed... geen serieuse impact.

Een ding heeft dit wel gedaan. Hoewel ik shadowlands op pre-order heb en daar wel vertrouwen in heb... denk ik wel twee keer na over al het andere (ZEKER re-masters...) wat ik pre-order van blizzard. De Diablo-4 kat kijk ik ook nog even uit de boom, bijvoorbeeld (hoewel de blizzcon gameplay vet leek... maar er moet ook iets leuks endgame in zitten...)
Maar het is tegenwoordig allang geen Blizzard meer maar Activision-Blizzard, groot verschil.
Wat een kul argument. De fusie is al in 2008 definitief gemaakt, wat wil zeggen TIJDENS het "geweldige" burning crusade, en direct de ontwikkeling van het zo glorieus ontvangen WotLK, en ver voor hits als Overwatch, Mist of Pandaria, etc, etc...

Ik vind het een drogreden om het onder een bedrijfsnaam te gooien. Zeker als er zaken 1:1 zoals ze waren gepubliceerd worden, en er wél successen zijn geweest (en dat dan even los van reforged...). Vooral hoe de community feitelijk nooit de schuld krijgt... een van de redenen dat classic momenteel nogal onder vuur ligt: oneindige informatie, en ladingen mensen die een zekere 'metagame' pushen (wat oorspronkelijk er niet was). Zelfde product, andere community, en ineens is het slecht.

Om dat even te gooien op 'activision-blizzard' is gewoonweg onzin, zeker als dat bedrijf al 12 jaar in die vorm opereert.
Ja en Neen, er zijn eerder recent meerder stafveranderingen gebeurd binnen Blizzard waardoor upper management geen gamefans zijn, maar wel geldfans. Voor ruime tijd had Blizzard intern nog een bijna onafhankelijke werking van Activision, zelfs na de fusie.

Het is pas de "laatste jaren" dat het erger en erger werd intern. Als ik het mij goed herriner is de eerste fout die ze begingen het schrappen van de tweede D3 expansie. Die zou de necromancer hebben en nog campagne, ze hebben dan de necro apart onthuld voor de $.

Het is dus weldegelijk de groeiende invloed van $ in gamebedrijven. Dit is niet uniek aan Blizzard, trouwens. (zie Bethesda/Zenimax)
Nu weet ik niet hoe het met activision blizzard is geregeld. Maar mijn oude wergever had ook een bedrijf overgenomen. En heeft 6 jaar lang lekker zijn gang. En is pas veel later echt mee gaan bemoeien.

Tevens hebben ze altijd(ook na de fusie). Hun eigen ding gedaan. Dat wil niet zeggen dat het nu nog steeds zo is. Ik zie namelijk een blizzard die een stuk meer $$ wil verdienen ten kosten van hun jaren fans.

Maar bijna elke AAA game dev wil liever $$ zien als fans.
Je mist een aantal, het heel goed ontvangen Diablo 3. Het fantastische "Don't you guys have mobile phones". Dit is natuurlijk sarcasme; en ondertussen is D3 een stuk beter, maar hier is ook wat tijd over heen gegaan.
Dus het is niet altijd meer een gegarandeerd success bij Blizzard, waar je vroeger hun spellen haast blind kon kopen kan dat tegenwoordig echt niet meer.
Wat een kul argument. De fusie is al in 2008 definitief gemaakt, wat wil zeggen TIJDENS het "geweldige" burning crusade, en direct de ontwikkeling van het zo glorieus ontvangen WotLK, en ver voor hits als Overwatch, Mist of Pandaria, etc, etc..
En als je goed op hebt gelet destijds, begonnen toen de tekenen al zichtbaar te worden.
Ik heb destijds, toen de scheurtjes zichtbaar werden al eens tegen iemand gezegd: "Blizzard-games zijn de enige PC games die altijd op instinct te kopen zijn; en daarom koop ik geen games van Blizzard meer op instinct."

Duurde even voordat het kwartje viel.
Nee, Activision is steeds meer zich ermee gaan bemoeien en dingen naar zich toe gaan trekken om het uiteindelijk gewoon kapot te maken, want de Blizzard manier van dingen goed doen kost veel teveel geld en dat kan allemaal veel simpeler, lekker uitbesteden aan lage lonen landen en de kwaliteit boeit niet.
Threadripper, RTX2080, custom water loop water, klinkt niet als representatief voor de gemiddelde gamer van dit spel.
maar maar maar, ze geven gratis een digitale goodie weg!
Ik snapte in dit geval de pre-order sowieso niet. Ik ben zelf een grote W3 fan en ook hyped over de reforged. De aanloop was ook erg goed gedaan en maakt het de game al bijna waard. Er zaten namelijk grote w3 upgrades bij (vooral voor competitive play interessant). Maar ik zag geen enkel noemenswaardig voordeel bij pre-orderen. Ik heb dus lekker gewacht en ben daar blij om.

Helaas is dit het resultaat. Ik ben benieuwd en hoopvol (misschien tegen beter weten in) naar de reactie van Blizzard.
Eh... als ze nou gewoon eerlijk waren geweest.

Maarja, nu kan ik dus de campaign uitspelen en dan mijn geld terugvragen omdat ik het verder toch niet ga spelen?

Verder vind ik dit een goede oplossing. Hopelijk leren ze hier iets van *Fingers Crossed* 8)7

P.S. Ik heb het spel niet gekocht, dit was hypothetisch

[Reactie gewijzigd door waseland op 3 februari 2020 15:09]

Nope, dit is geen goede oplossing. De enige juiste oplossing is iedereen zijn geld terug geven. Dat kreng van de markt halen. De patch en integratie van Good Old Warcraft III terug draaien en terug naar de tekentafel gaan maar dit gaat niet gebeuren.

- Bestaande community die bijna 20 jaar bestaat gewoon van de kaart geveegd zonder enige waarschuwing of wat dan ook en ook geen alternatief.
- Functionaliteit die al 18 jaar stabiel is de nek omgedraaid.
- Adverteren met content die NIET in de game zit!
- Grafische update is van 't niveau die de ontwikkel tijd op geen enkele manier kan verantwoorden.
- Nieuwe voorwaarden die toekomstige modders eerder ontmoedigen dan aanmoedigen.

...
Het elimineren van de modding community is tegenwoordig eerder een feature dan een bug, want modding laat toe om gratis content te verwerven die men anders zou kunnen verkopen. Verkoopt Blizzard geen custom maps voor Starcraft 2? Kunnen ze dit nog eens herhalen voor W3 nadat ze de gratis alternatieven hebben geblokkeerd.

Zie ook AC Odyssey en de ban op XP missions zodat ze boosters kunnen verkopen, of Bethesda en de Creation Club.
Maar dan komt de volgende vraag, zou jij je tijd willen verspillen met een slecht geschreven spel? Zijn veel meer games waar je beter je tijd aan kan besteden.
Uh, Warcraft 3 + TFT worden door vele beschouwd als beste games ooit gemaakt, en zijn heuse klassiekers. Juist het verhaal wordt gehuld, dus waar je dat vandaan haalt kan ik niet echt matchen. Dat het niet je ding is, dat kan natuurlijk, maar dat zegt niet dat je het niet kunt waarderen voor wat het is.
Vergeet niet dat deze game stamt uit 2002, 18 jaar oud...
Dat is niet wat DavidWebb bedoelt. Hij vraagt aan waseland waarom hij uberhaupt dan de campaign nog speeld van W3 reforced, om dat het nu zo slecht is. Waarom dan je tijd niet spenderen aan een game die niet broken is. Hij geeft niet aan dat Warcraft 3 zelf een slecht spel was.
Je stelt de bourne reeks voor neem ik aan?
Nu ben ik nieuwsgierig, wat is de Bourne reeks? Als ik zoek komt er alleen maar Jason Bourne spul naar voren..
ik neem aan dat hij deze reeks bedoeld?

https://nl.wikipedia.org/wiki/Jason_Bourne

Wat dat te maken heeft met warcraft 3 reforged begrijp ik echter niet zo goed..

Zelf heb ik al jaren geen vertrouwen meer in Blizzard, en heb Reforged dan ook niet gekocht.
Een bedrijf dat zo weinig respect heeft voor zijn klanten, krijgt van mij geen euro meer..

Erg spijtig allemaal.. Ik was ooit een groot fan.. Warcraft 1 helemaal grijs gespeeld, 2 direct gekocht bij de launch en 3 ook. Wow gespeeld van 2007-2012.
Voordat Bourne de naam Jason Bourne aannam heette hij David Webb.
Tweakers: Kopers van Warcraft III: Reforged kunnen geld terugkrijgen van Blizzard
Ja ja eerst mensen in de zijk nemen en ze niet geld terug geven en zelfs mensen blockeren die er om vroegen, en nu na YouTubers het er over hadden opeens wel lief bezig, en iedereen geld terug geven, Blizzard is echt een waardeloze bedrijf geworden.

https://youtu.be/Fn4QXdrqRIs

[Reactie gewijzigd door AmigaWolf op 3 februari 2020 19:38]

Ja dat is een goede. Er is zoveel beters i.m.o, en ik heb de tijd niet meer om alles te spelen van elk platform wat ik bezit.
Blizzard doet het gewoon weer hahahahaha. Ik vind het werkelijk ongelooflijk dat mensen nog pre orderen en blind geloven dat ze alles krijgen wat gezegd/afgebeeld word. Totale diefstal gewoon. En dan mensen gaan bannen die willen refunden, werkelijk schaamteloos
Ik dacht wat is dit nou weer voor rare reactie. Blijkt dus zo te zijn: https://www.ccn.com/irred...ning-warcraft-iii-gamers/

Bizar.
Met welke game deden ze het nog meer?
Onderandere Diablo 3 om maar iets te noemen. Kijk de video's die toen gedeeld werden voor dat hij uit kwam. zelfs op blizzcon speelde mensen een vettere diablo 3 dan het linieare wat we gekregen hebben. Doe wat research en je zult meer vinden.. Triest bedrijf is het tegenwoordig, echter gelukkig breekt het mijn hart niet meer. Die tijd is voorbij
Warcraft 3: Refunded
je kan dus eenvoudig een refund aanvragen ( waar ze dus enigszins toegeven dat ze een fuckup hebben gedaan)..

maar is er al een officiele statement van Blizzard? Als ze dingen op korte termijn gaan fixen wacht ik wel even.. maar anders refund ik m ook.

[Reactie gewijzigd door Mr.Monk op 3 februari 2020 16:12]

Denk dat je beter nu een refund kan doen. Mocht het toch blijken dat ze het goed gemaakt hebben dan kan je altijd nog opnieuw kopen. Refund later wordt misschien een probleem.
Refund maar, de kans dat dit goed komt is nihil.
Ze moeten iedereen een refund geven en het spel offline gooien. En dan volgend jaar opnieuw uitbrengen als het allemaal goed en klaar is met alle features en zonder de corporate greed....
Haha! Keep on dreaming. Nu alle vrijwel alle oprichters van Blizzard vertrokken zijn, en alles in de handen is van grijpgrage "I want to suck all the fun out of making videogames" Bobby Kotick, gaat het alleen nog maar erger worden.
Ik heb heel lang warcraft 3 gespeeld maar is ook heel lang geleden ;)
Nu ik dit weer installeerde kwam dat allemaal weer boven, vind het gewoon grandioos.
Snap de ophef gewoon niet, ze zullen vast verbeterpunten aanbrengen.
Maar hetzelfde als de oude zal het nooit worden.
Ben dan wel weer benieuwd hoe dit straks gaat met overwatch 2.
Ik vermaak me ook aardig met Reforged. Superfijn om de story weer eens te kunnen beleven in verbeterde graphics.

Maar.... ik ben ook fors teleurgesteld. Het origineel had ik al en buiten opgepoetste graphics voegt het niet veel toe. Sterker nog: een hoop functionaliteit is verdwenen in met name de online multiplayer en dat is natuurlijk jammer. Ook werd geadverteerd met meer verbeteringen (verbeterde filmpjes, storyline rechtgetrokken met de canon uit WoW) die er niet zijn gekomen. Dat vind ik bijzonder spijtig van een ontwikkelaar als Blizzard. En dit komt van een fanboy.
Desalniettemin ga ik niet m'n geld terug vragen. Omdat 1) het geld me in dit opzicht ook niet zo heel veel kan boeien en 2) het vooral vreemd voelt om iets wat je hebt (verbeterde graphics, paar fun items in andere Blizzard games) weer te moeten inleveren. En dat laatste is het probleem: doordat ook de originele versie van Warcraft 3 is aangetast heeft de refund ook niet heel veel nut.
Mijn enige hoop is dat Blizzard dit alles weer recht trekt. Dat de verslechteringen ongedaan worden gemaakt en de game weer beter gaat draaien. En ja: daarvoor vertrouw ik Blizzard nog wel. Laten we eerlijk zijn: dat is nog steeds een ontwikkelaar die ook tig jaar oude games als Starcraft 1 of Warcraft 3 jarenlang heeft (of zelfs nog steeds) ondersteund. Het trackrecord spreekt nog in hun voordeel. Vraag is alleen voor hoelang nog...
Oef. Dit is niet bepaald de eerste launch van een Blizzard titel die... Laten we het 'sub-optimaal' noemen, verloopt. Erg zonde, want een jaar of tien, vijftien geleden was iedere nieuwe aankondiging van Blizzard eigenlijk een instant-buy. het is erg jammer om te zien hoe de kwaliteit zo hard is afgegleden :(

Ik hou in ieder geval mijn hart vast voor de release van Diablo 4....

[Reactie gewijzigd door Smuey op 3 februari 2020 15:13]

Het oude blizzard bracht ook pas een game uit wanneer het klaar was. En ze zeiden over de release date ook altijd : “when it’s done”

Tegenwoordig, het zoals EA: we brengen het uit en gaan dan de bugs wel pletten.
Dat is dus het 'mooie' aan deze release: hij IS al eerder uitgesteld, 'Om de puntjes op de i te zetten'. En dan nóg zoiets uitbrengen. En een 20 jaar oude community de nek omdraaien, in één keer.
vabaf Diablo 3 vind ik het eigenlijk niks bijzonders meer dat hele blizzard. Vergane glorie. Teren op de reputatie die klassiekers zoals lost Vikings, starcraft, warcraft 1 tm 3 en Diablo 1 en 2 hebben gevestigd maar iets nieuws uitbrengen dat de moeite waard is ho maar :'(

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee