ING-klanten kunnen geen overschrijvingen doen door storing - update

De bank ING heeft te maken met een storing in zowel de Mijn ING-dienst voor internetbankieren als de Mobiel Bankieren-app. Hierdoor kunnen klanten momenteel geen overschrijvingen doorvoeren.

ING maakt zowel op zijn eigen website als op Twitter melding van de storing. Daarbij roept de bank zijn klanten op om niet meerdere keren een betaling in te sturen. Het bedrijf zegt hard te werken aan een oplossing maar geeft nog geen informatie over wanneer de storing naar verwachting voorbij is. Door de storing zijn Mijn ING Particulier en Mijn ING Zakelijk niet te gebruiken voor betalingen en hetzelfde geldt voor de mobiele app.

Op storingswebsite Allestoringen is te zien dat de storing in de loop van middag begon. Op de site maken klanten melding van de problemen, waar het aantal klachten van klanten flink is opgelopen. Er zijn bijvoorbeeld nogal wat klanten die klagen over problemen bij het betalen van de boodschappen, omdat het niet lukt om geld van de spaarrekening naar de betaalrekening over te hevelen.

Update, 20:53 uur: ING meldde om 19:48 uur dat de problemen met de Mobiel Bankieren-app en Mijn ING zijn verholpen. Daardoor kunnen klanten weer overschrijvingen doen.

Door Joris Jansen

Redacteur

13-01-2020 • 17:40

137

Submitter: jpsch

Reacties (137)

137
132
106
2
0
5
Wijzig sortering
Je zou toch denken dat er een soort High availability na jarenlange storingen is, al zullen deze kosten hoger zijn dan soms een storing wellicht..
Er zijn verschillende soorten availability. De soort waarbij de actie herhaald kan worden zonder schade (zoals het laden van een webpagina) is eenvoudig: bouw een extra site, zorg dat de bezoeker daar naar toe gaan.
Bij een bank is het lastiger: ik zit op A, maak geld over, ga naar B, dan moet het geld daar ook al overgeboekt zijn. En niet half, en niet dubbel.
Dat betekent dat het availability-mechanisme een stuk degelijker moet zijn. En bij twijfel zal die zeggen: "nu even niet". Want het alternatief is dan een woud van halve transacties en andere fouten.
Evengoed is er ergens een single point of failure. Of dit nu moeilijk of makkelijk te voorkomen is, er zit ergens iets dat de hele boel kan lamleggen als het stuk is. En het is inderdaad een keuze. Soms is dat SPOF heel erg duur om op te lossen, en is de kans dat het stuk gaat heel klein. Maar als het iets stoms is, moet je er gewoon wat aan doen. Maar ik vermoed dat een bank best wel een idee heeft wat imagoschade betekent en dat ze die storingen niet zomaar voor lief nemen.
ook al heeft een ING imagoschade, waar gaat de klant heen? Voor velen is het door tal van automatische incassos al te veel werk over te stappen (bij mijn baas een ander rekening nr doorgeven was al wat zoekwerk in ons HR programma :+ )

En geen enkele bank is foutloos, al hoor je ABN/ING vaak in het nieuws omdat dat de grootste banken zijn.
Toch waren de storingen van ING 6 jaar geleden (oid) voor mij reden om over te stappen naar Triodos (ik dacht dat die de systemen van Rabobank gebruiken). ING is net iets te onbetrouwbaar - want als je wat laat bent met je belastngbetaling (BTW oid) en het systeem ligt er weer eens uit, dan zijn dat dure grappen.
ING heeft de boel nog steeds niet op orde helaas.
En overstappen valt best mee. NIet zo makkelijk als het zou kunnen zijn maar dat is ook een weevfout in SEPA/IBAN die nummerportatie helaas niet mogelijk gemaakt heeft.
BTW aangifte heb je een maand de tijd voor, als je dat dan pas op 30e over gaat maken is dat je eigen schuld, als je het niet kan betalen ben je geen goede ondernemer want die zetde inkomende btw apart om daarna de inkoop te verrekenen en een centje over te houden afhankelijk van je marge op producten
Het was maar een voorbeeld he? En misschien is de ene aangifte wat complexer dan de andere (ik heb geen eenmanszaakje).
Maar sowieso doet het niets af aan het feit dat ING (en ABN) iets te vaak storingen hebben, 98% vindt ik niet acceptabel. En gelukkig zijn meerdaagse storingen zeldzaam, maar 99% van de dienstverlening loopt via computersystemen bij banken, dan wil je 99,9%+ hebben tijdens kantooruren.
Triodos heeft zijn eigen systemen.
ligt er weer eens uit? Hun systeem werkt 98% van de tijd wel. Het enig met ABN en ING is dat het de grootste banken banken van Nederland zijn en dat meer mensen er last van hebben.
De kans dat er een storing is terwijl je net op die dag ook nog je btw moet afdragen is heel erg kleinen aantal keer is op één vinger te tellen.
Wanneer je tot de laatste dag van de maand wacht met je BTW afdracht, neem je bewust een risico. Wanneer er dan iets fout gaat (ook al ligt die fout bij een ander) heb je alleen jezelf iets te verwijten. Je hebt een maand te tijd om je betaling te regelen en die termijn is niet bedoeld om je centen zo lang mogelijk op je eigen rekening te houden. (Het is ook niet dat het je bakken rente oplevert.)
De eerste keer dat je een dag te laat betaalt krijg je trouwens alleen een waarschuwing. Wanneer je boetes krijgt ben je al vaker te laat geweest.
Is toch behoorlijk simpel. Hoeveel van die incasso’s heb je nou? Van de zaken waar je ‘t van weet wijzig je ‘t online ff of bel je op, dan zet je de gratis overstapservice aan die alle banken hebben waardoor de boel wordt omgezet (stortingen gaan automatisch door) en heb je een jaar de tijd om eventuele overgebleven diensten over te zetten. Dat lijkt me wel voldoende plus hebben mensen met een brak systeem bij de werkgever ook geen probleem. Als dat meer dan 12 maanden duurt is er iets heel erg goed mis bij de werkgever hehe.

Het is met gemak binnen een uurtje gefixt. Nee een groter probleem zijn banken die eisen dat je een rekening bij ze gebruikt (voor salaris) voor de hypotheek. ;)

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 23 juli 2024 18:03]

Is toch behoorlijk simpel.
Hetzelfde kon je ook zeggen van het wisselen van mobiel contract. En toch heeft het nummerbehoud ontzettend geholpen. Hetzelfde moet ook gebeuren met de bankrekening nummers. Hetzelfde nummer, klaar. Lekker met een ING in de naam bij de ABN AMRO zitten!
Ja met de komst van IBAN denk ik niet dat dat nog gaat werken/banken flink zullen tegenwerken. Je hebt de overstapservice, wat overigens behoorlijk goed helpt alleen zit er een achterlijk hoge boete aan vast, dat regelt eigenlijk de rest. Ideaal? Nee. Moeilijk? Nee dat ook verre van.
...(storingen gaan automatisch door)...
Precies ja, daarom heeft overstappen weinig zin :+
Tsja, mezelf even:

3 verenigingen auto incasso, meerdere abonnementen, wegenbelasting, salaris en een aandelen portefeuille die niet elke bank aan kan.

En dan ben ik zonder eigen huis, dan komt er nog is energie, water, gemeentelijke belastingen en noem ze maar op erbij... Dat is een aardig karwei om allemaal over te zetten....
Op de aandelen na, wat sowieso anders is dan de gemiddelde particulier natuurlijk :), zie ik als enige probleem de belastingdienst. Daar je rekeningnummer wijzigen wil nog wel eens lange tijd in beslag nemen, zeker als ze besluiten dat ze het eerst willen controleren (waarom ze dat doen is ook een raadsel, als ze niet kunnen afschrijven/het gestorneerd wordt is dat toch jouw probleem en niet dat van hun? Afijn. :P) kan daar rustig 2 maanden overheen gaan. Al kan je dan zeggen dat je tot die tijd acceptgiro's wilt ontvangen om het handmatig over te boeken.

Ik heb geloof ik in totaal een stuk of 20 a 25 autoincasso's overgezet. Zónder overstapservice te gebruiken. (Ik heb de oude bankrekening nog wel even aangehouden just in case, die euro per maand kon er wel ff vanaf.). Op de belastingdienst na was het met iets meer dan een uurtje geregeld, iets van 70% kon in een online portaal, een paar kon per mail en ik heb denk ik slechts 2 of 3 partijen moeten bellen om het te fixen. Het viel mij echt alles mee. Ik dacht eerst ook dat het een ramp zou zijn, maar achteraf gezien heb ik me druk gemaakt om niets. :P
Dat overstappen is tegenwoordig behoorlijk pijnloos, vooral omdat de banken er aan mee moeten werken. Je kunt in 1x zien welke automatische afschrijvingen je hebt en die zijn allemaal over te zetten. Ja, het is wat werk, maar als je het een beetje organiek aanpakt is het zo gebeurd.
Extra complexiteit kan ook weer tot problemen leiden. Binnen de IT zijn er toch al zo weinig mensen die alles snappen van 1 systeem.
En banken willen ook wel eens iets snel patchen bij een lek, lijkt me.
Persoonlijk snap ik deze storing dan ook beter dan die van de 737-cockpit. Dáár verwacht je verschillende implementaties van dezefde functionaliteit.
Als het gemakkelijk zou zijn, ...etc.

Lees je even in in de materie:
https://en.wikipedia.org/wiki/CAP_theorem
https://en.wikipedia.org/wiki/ACID
Ik kreeg net bij meerdere pogingen een storing bij overschrijven van ING spaarrekening naar betaalrekening in de app. Daarna op mijn.ing.nl in de browser geprobeerd en dat werkte gelijk. Ik snap je verhaal, maar misschien zit de storing in een andere laag dan wij denken.
of je hebt straks twee keer geld op je betaalrekening opgenomen van je spaar ;)
Ligt er maar net aan, misschien zijn er wel meerdere stappen van availability aan het falen op dit moment. Je kunt je natuurlijk in theorie een miljoen backup lagen implementeren. Maar in de praktijk ga je dat natuurlijk niet doen.

Ik verwacht dat ING best wat backup systemen heeft, maar op een gegeven moment houd het op.
Geen enkele HA oplossing is 100% full proof. 5 9's E2E is al heel bijzonder. Maar wellicht heb jij een blueprint die je met ons wilt delen van een HA oplossing die het altijd doet?
En dit is dus waarom DNB blijft zeggen (en ik nu ook :)) dat we contant geld in omloop moeten houden. Als iedereen die hier vandaag last van heeft morgen even 100 euro pint en in z'n portemonnee stopt, dan kan je bij de volgende storing in ieder geval wat eerste betalingen doen.

Om te voorkomen dat winkeliers en masse stoppen met het accepteren van contante betalingen kan je eventueel bedenken om zo af en toe nog cash te betalen. Ook als je bank geen storing heeft.
Ik snap je punt ... maar .... liever niet zeg. :) Laten we juist electronisch bankieren stimuleren bij die paar winkels waar dat nog niet kan. Wat moet ik met contant geld? Ik kan thuis geen enkele rekening contant betalen. Greenchoice en Ohra zien me aankomen. Het enige wat ik kan doen met contant geld is in (net niet alle) winkels mee betalen. Maar daar kom ik nauwelijks meer. Zeker sinds de vrouw de boodschappen via AH graag thuis laat bezorgen gaan er maanden voorbij dat ik niet in een winkel kom.

Contant is maar lastig. Geld in mijn portemonnee zie ik niet meer op mijn banksaldo staan en is een soort verborgen potje waarvan je nooit precies weet hoeveel het is. Het neemt veel meer ruimte in beslag dan een bankpasje en je zult zien dat je na verloop van tijd net te weinig hebt voor je volgende aankoop. Je hebt het nooit gepast, een betaling kost altijd meer tijd zodra er wisselgeld in het spel komt. Bovendien kun je het verliezen of het kan gestolen worden en dat is dan je eigen verantwoordelijkheid.

Geld op mijn bankrekening is waar mijn werkgever het heen brengt, waar ik alle rekeningen mee kan betalen en waarmee ik in winkels en zelfs bij de mobiele Friet van Piet kan betalen bij pinautomaten. Vaak ook als die in het buitenland zijn, ongeacht valuta. Aan het einde van de maand kan ik bovendien ook nog eens nakijken waar het geld nu weer aan opgegaan is, maar dat is niet altijd een voordeel. ;)

Waar je nog contact geld ziet is daar waar de belastingdienst niet mee mag kijken O-) en bij Marktplaats als Trudy uit Snikkeldam je oude Samsung komt overkopen en je zeker wilt weten dat je niet opgelicht wordt. Het heeft heus nog wel een functie, maar die is wel heel erg anders geworden.
Toch geven mensen bewuster geld uit als dat contant gebeurt dan wanneer ze pinnen. Juist omdat je bij contant geld het fysiek uit je portemonnee ziet verdwijnen en het ziet slinken.

Dan is er een argument of het wenselijk is in een situatie te belanden waarin banken (en overheid) per definitie _al_ je transacties kunnen zien. Wat doe je als - om welke reden dan ook - je rekeningen geblokkeerd worden, en je bij de bakker alleen nog maar electronisch kan betalen?

Verder, los van wat je beter vindt, of wat je voorkeur heeft: Waarom zou je al je eieren in 1 mandje stoppen? Mijn suggestie was niet om 50% van je spaargeld in contanten te houden. Enkel misschien 100 euro in je portemonnee (al dan niet aangevuld met thuis nog een paar honderd euro). Die zorgverzekering wacht maar een weekje als je bank een storing heeft, kan je voorraadkast dat ook?
bij Marktplaats als Trudy uit Snikkeldam je oude Samsung komt overkopen en je zeker wilt weten dat je niet opgelicht wordt
Daar zag ik zeker een decennium terug al een verschuiving naar in eerste instante ter plekke digitaal overschrijven (mits dezelfde bank) en later de betaal-apps zoals Tikkie en bv. Paypal of specifieker iets als Venmo, juist omdat je dan gelijk het geld op je rekening bijgeschreven kunt zien. Geen gedoe met namaak-geld, waar je mij eerder mee zou kunnen bedonderen.
zolang beide banken een overschijving kunnen verwerken en tonen. (en je verbinding het doet en.... ).
Ik wordt er juist gek van als ik verplicht ben kleine bedragen in een fysieke winkel te pinnen (geldt alleen voor boodschappen), ik gebruik ook doodleuk geen bank apps (geen behoefte aan) en cash is juist voor de boodschappen overzichtelijker voor mij.

En nee ik ben geen ouwe oma zonder smartphone, in tegendeel maar ik vind een bank app op mijn toestel gewoon niet fijn en zo ook niet al die apps als tikkie, boek het gewoon normaal over als het moet naar mij zeg ik dan, is toch 1 pot nat.

ik ga gewoon iedere dag naar de winkel en hoewel bestellen bij AH retehandig is, die verzendkosten en de minimum bedrag zijn mij te hoog, aangezien ik nooit boodschappen voor hele week doe tenzij kerstperiode

Maar ieder z'n voorkeur en ding, boodschappen doe ik altijd puur cash en als dat geen optie is dan eventueel pinnen (wat op 1 hand te tellen is per jaar)

Online kleine en grote bedragen of alles wat geen dagelijkse boodschappen zijn gaat gewoon met de pas, boodschappen moet ik toch iedere week doen dus dat gaat cash maar alles wat ik pin zijn of hogere bedragen of onverwachte spul.

Cash moet gewoon een optie blijven vind ik, beide pinnen en cash hebben zo hun nadelen maar als je beide opties behoudt kun je tenminste indien nodig afwisselen.

Maar zolang de optie er is, ieder z'n ding.

[Reactie gewijzigd door Mizgala28 op 23 juli 2024 18:03]

Oh ja, laten we nog afhankelijker worden van banken en electronica!

Wanneer je meer met cash geld betaald, heb je een beter besef van geld en budgettering (niet voor iedereen, maar veelal wel).

Je kunt niet meer uitgeven dan je bij je hebt en dat kun je toch vrij goed plannen. Zeker wanneer het de kleine(re) bedragen betreft.

Het is spijtig dat er een situatie ontstaan is waarbij er eerst afgedwongen is dat wij geld via banken moeten laten lopen en vervolgens diezelfde banken (die dit ongetwijfeld bedacht en gepusht hebben) geld gaan vragen om bij ons eigen geld te mogen...

Gelegaliseerde maffia heb ik dat vroeger al wel eens horen noemen en dat klopt ook nog.

En ja, er zijn een paar opties voor gratis bankrekening, maar dat is vrij beperkt en zijn zeker al geen Nederlandse banken.
Tja in sommige gelegenheden kan je al niet meer met cash betalen (winkels in Nederland). Kijk je in de rest van de EU zie je meer cash dan pin.
Ik kom anders regelmatig in een land in Europa waar je zelfs bij de kleine eettentjes op de stoep contactloos betaald. Een land waar je munten hebt van minder dan een halve cent.
Behalve dat je vergeet het land te noemen, noem je wel een van de mogelijke oorzaken van de populariteit van het contactloos betalen. Heel veel kleine muntjes worden vaak onhandig gevonden. Zie bijvoorbeeld Italië van vóór de invoering van de Euro. Als er sprake was van te klein wisselgeld, kreeg je eerder een snoepje of een telefoonmuntje.
Nederland loopt op sommige gebieden juist best 'achter' hoor. Bijvoorbeeld contactloos had je veel eerder in de rest van Europa dan hier. In landen als Spanje, Roemenie en Ierland was dat al gemeengoed terwijl het in Nederland nog niet eens werd aangeboden.

Zelf ben ik er ook niet helemaal blij mee. Met name ook omdat je met kaarten nooit anoniem kan betalen. Je moet je altijd uitgebreid registreren en vaak zelfs je ID scannen. Zelfs bij prepaid creditcards. Ik vind het ook een slechte ontwikkeling dat winkels contant geld mogen weigeren.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 23 juli 2024 18:03]

Eh sure.

Probeer maar eens 100 euro af te rekenen met niks anders dan 5c muntjes.

Wedden dat ze het weigeren in >80% van de gevallen?
Als je dat doet met muntjes van 50 en 20 cent zijn de meeste winkeleigenaren wel blij hoor.
Dan vaak wel ja. Mijn laatste poging om zo af te rekenen (nog in gulden tijdperk overigens) vond in 6 winkels geen succes en voor het argument dat ze het moesten accepteren waren ze niet te porren. Stortingskosten ervan zijn simpelweg te hoog voor ze.
Dat is ook buiten de bandbreedte. Voor betalingen is het de bedoeling om in redelijk passende munt te betalen en terug te ontvangen.
Jij mag ook te klein retour geld weigeren en staan op een redelijke passende betaling.
Kan niet zo snel een link vinden.

Om die reden was het EUR200,- en EUR 500,-- billjet al ongebruikelijk in het dagelijks betaal verkeer.
Dat is wel snel aan het veranderen. In Berlijn laatst kon het op veel meer plekken dan een jaar ervoor, viel me echt enorm op. Grappig genoeg lijkt het in Azië en Zuid-Amerika wel nog steeds vaker te kunnen dan in bepaalde landen in Europa, waar er per land vrij grote verschillen lijken te zijn.
Berlijn is het Amsterdam van Duitsland. Ik bedoel dat een internationaal en op hippe doelgroepen georiënteerde stad, niet persé representatief is voor hoe het er in de rest van een land aan toe gaat.
In alle Duitse steden kan je tegenwoordig op steeds meer plekken met PIN-en/Apple Pay e.d. terecht. Echt niet meer exclusief in de hippe gebieden.
Dat dacht je, maar het tegenovergestelde was een paar jaar geleden waar. Berlijn is verder niet echt het Amsterdam van Duitsland, het is een zo ontzettend andere stad dan Amsterdam. De enige overeenkomst met Amsterdam is dat het de hoofdstad van het land is eigenlijk.
En hoe ga jij die betaling dan doen 500km verderop met contant geld?

Cash is op zo'n moment alleen nuttig op het moment dat de ontvanger voor je staat.

Niet zo heel nuttig dus.
> En hoe ga jij die betaling dan doen 500km verderop met contant geld?

Niet. Waarschijnlijk.

Ik kan ook wel allemaal uitzonderingen bedenken. Maar mijn punt was dat contant geld heel praktisch is voor je _lokale_ boodschappen op het moment dat er een electronisch betalingsprobleem is.

Het is dus zeker niet zo dat we electronisch geld af zouden moeten schaffen omdat contant beter zou zijn. Andersom moeten we contant geld ook niet af schaffen: Dit is nagenoeg onmogelijk om gecentraliseerd stuk te krijgen. En daarmee super waardevol op het moment dat electronisch betaalverkeer wel een probleem heeft.
Nee dat is geen uitzondering de uitzondering is jou voorbeeld want je cash is alleen bruikbaar in je directe omgeving.

En al het betalingsverkeer ligt plat, ga jij lekker ver komen met je 100€. Dus iedereen moet 1000€ cash bij zich hebben. Want thuis heb je er ook niks aan als je niet thuis ben en "al het betalingsverkeer" ligt plat.

Als het betalingsverkeer plat gaat gaat iedereen tijdelijk over op IOU's waarschijnlijk.

En als het voor langere tijd plat gaat krijg je hele andere taferelen en gaat je 100€ al helemaal geen zoden aan de dijk zetten.
Als het betalingsverkeer plat gaat gaat iedereen tijdelijk over op IOU's waarschijnlijk.
Of het winkel personeel kan alle karretjes en zaken bij de kassa terug zetten in de winkel....
Zie dit eerder als duidelijke reden om bij meer dan 1 bank te zitten ;) Jaren geleden gedaan toen er nog regelmatig pinstoringen waren. Nu moet je rekening houden met electronische hiccups van sites/apps. Maar klein beetje cash in huis houden is nooit verkeerd :)
Dat heb ik ook :) Alleen in dit geval ligt er 1 specifieke bank uit, maar het Meastro verkeer heeft er ook wel eens uitgelegen. Ik weet niet of Mastercard het toen nog deed (is immers dezelfde club), maar een Albert Heijn ondersteunt bijvoorbeeld geen Mastercard. Voor de gevallen waarbij Maestro er uitligt is die tweede pinpas van een andere bank dan ook niet echt helpvol.
langs de kant van de winkels is het echter VEEL beter om contant achterwege te laten.
Geen kassas waar geld in zit, geen winkel kluis meer waar alles in moet, geen geld vervoer van/naar de bank: veel veiliger voor het personeel/minder kans op overval en/of diefstal.
daarboven nog eens minder rekenwerk en dus minder kans op fouten voor het personeel.

en dan gaan de kassas ook vlotter :)
Er zijn bijvoorbeeld nogal wat klanten die klagen over problemen bij het betalen van de boodschappen, omdat het niet lukt om geld van de spaarrekening naar de betaalrekening over te hevelen.
Dit verbaast me wel. Wie loopt er nou nog zijn spaarrekening te micromanagen tegenwoordig? Je krijgt toch nog maar een grijpstuiver aan rente en binnenkort zelfs helemaal niks meer. En eigenlijk betalen we al negatieve rente(!!) omdat ons geld minder waard wordt door inflatie.

Ik laat zelf alles nu gewoon op mijn betaalrekening staan. Kan ik ook nooit meer rood staan doordat ik vergeet geld over te hevelen.
wellicht omdat je wilt zorgen dat er op je betaal rekening zo min mogelijk geld staat..
Maar waarom? Aan pinbetalingen zitten toch al dagelijkse limieten. Online betalingen hebben 3D Secure/Securecode. En als iemand je telefoon hackt dan kunnen ze ook gewoon geld overhevelen zonder enige vertraging.

[Reactie gewijzigd door GekkePrutser op 23 juli 2024 18:03]

Er zijn nog veel mensen in Nederland die wel degelijk op elke euro moeten letten, en spaarpotjes hebben waar geld naar over wordt gemaakt om budgetten niet te overschrijden, zo ook voor de boodschappen. Ik ken in mijn kringen al 2 mensen die het zo doen.
En ook die grijpstuiver aan rente tikt aan. Misschien is voor jou die 20-30-50 euro per jaar niks, maar alle beetjes helpen toch?
Voor €50 op jaarbasis moet je met een spaarrente van 0,05% €100.000 op je rekening hebben staan. Nu denk ik niet dat de meeste Tweakers dat hebben, en mochten ze het wel hebben, dan maken ze zich waarschijnlijk niet heel druk om €50. En dan moet je je nog eens bedenken dat je 0,05% rente bij bijna geen één bank gaat krijgen.
Als je 0,05% rente hebt moet je toch eens gaan shoppen, want ik zit nog op een geweldige 0,20% variabel. Hoe dan ook, geld is geld. 100K is weer niet handig om te hebben omdat je dan misschien die 50 euro al kwijt bent aan vermogensbelasting, dus dat schiet ook niet op.
Tja, ik heb het ook niet makkelijk hoor. We worden steeds meer uitgemolken door de banken. Ik heb sinds de crisis eigenlijk nooit meer serieuze opslag gehad, eigenlijk altijd rond de inflatie of net iets minder. Het gaat nooit 'goed genoeg' bij ons op het werk.

Grappig hoe de banken onze economie hebben laten klappen en als beloning ons alleen maar meer mogen uitmelken (met hulp van de ECB die de rente negatief houdt en ze zoveel geld toestopt als ze maar willen zodat ze ons spaargeld niet meer hoeven). Ik vind het ook een wanbeleid.

Maar boodschappen heb ik toch nodig. Ik hou er niet van om dingen zo ingewikkeld te maken. Het probleem met zoveel potjes is dat je er alleen maar omkijken naar hebt. Uiteindelijk is het gewoon hetzelfde geld.
Als je in de DevOps kant van de IT zit is er werk zat... Zeker in het midden van nederland Ik zou zeggen kijk eens rond?
Ik doe geen devops en woon ook niet in Nederland :) Ik werk voor een multinational en heb in verschillende (EU) landen gewerkt maar het was altijd hetzelfde verhaal qua opslag :(
Eerste bank die spaar rente op 0 heeft gezet is ABN-AMRO, de rest zal snel volgen.

Door inflatie en belasting betaal je dus over opgeslagen geld.
maar even een melding in de app tonen met storing is niet mogelijk?
Gaat moeilijk als er een storing is met de app..?
App werkt wel. Alles werkt eigenlijk, behalve wanneer je de verzendknop drukt na het invullen. Dan krijg je een melding dat je tijdelijk niet kan overschrijven. Dus een berichtje in de app was wel handig geweest.
Dat alles behalve dat lijkt te werken betekend niet dat het daadwerkelijk werkt in de backend. Kan zijn dat alles wat je ziet cached is, of dat de notiticatie server ook down is.
De app geeft wel meldigen zoals kan naam nummer controle niet doen en "deze opdracht is momenteel niet mogleijk".
Ze kunnen dus best vooraf een mededeling zetten direct na de inlog dat er een probleem is dat de werking verstoord..
Dat alles behalve dat lijkt te werken betekend niet dat het daadwerkelijk werkt in de backend. Kan zijn dat alles wat je ziet cached is, of dat de notiticatie server ook down is.
Mn pintransactie van 30 minuten geleden is wel zichtbaar. Zoals ook het officiële ING bericht meld, enkel overschrijving functie werkt niet. Inloggen, transacties bekijken etc etc werkt wel. In theorie zou de notificatie server ook down kunnen zijn, lijkt me echter sterk.
Had mijn rekening maar cache..
in iedere geval is er een probleem met overschrijvingen, niet de bereikbaarheid, dat staat ook zo in dit artikel.
Saldo, transacties bekijken werkt gewoon en hoop niet dat ze mijn saldo cachen ;)
Kan toch prima met een "if - then" statement? Als XX server offline is dan melding storing in beeld.
Net via Sisow Ideal betaling vanaf ING rekening gedaan: dat werkte wel
En het werkt weer!
Kreeg toevallig een betaalverzoek en ging er vlot doorheen :)
app werkt wel van ing bank
Update: De problemen met de Mobiel Bankieren App en Mijn ING zijn verholpen. Het is vanaf nu weer mogelijk om overschrijvingen te doen. Onze excuses voor het ongemak!
Waarom wordt dit soort nieuws altijd zo groots gemeld? In vrijwel alle gevallen is een storing binnen een paar uur opgelost. Als je betalingen daardoor in problemen komen heb je al eerder iets niet goed gedaan.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.