LG-smartphone met tweede scherm in hoes kost 949 euro in Nederland en België

LG brengt zijn G8X ThinQ-smartphone op 14 november uit in Nederland en België. Het toestel wordt geleverd met een hoes waar een tweede scherm in zit en op de achterkant zit nog een klein monochroom scherm. LG vraagt 949 euro voor de telefoon inclusief de hoes.

Met een adviesprijs van 949 euro is de LG G8X ThinQ in Nederland en België een stuk duurder dan in de Verenigde Staten. Daar kwam het toestel begin deze maand uit voor 700 dollar. Omgerekend met btw is dat zo'n 764 euro.

De LG G8X ThinQ is een reguliere smartphone, maar door de telefoon in de meegeleverde hoes te stoppen wordt het een toestel met twee schermen. Als gebruikers de hoes dicht doen, klappen de schermen tegen elkaar aan. De hoes heeft daarom nog een 2"-monochroom scherm op de buitenkant, voor het weergeven van tijd en notificaties.

In de LG G8X ThinQ zit een Snapdragon 855-soc, 6GB ram en 128GB flashopslag. Het toestel heeft een 4000mAh-accu en het scherm is een oledpaneel van 6,4" met een resolutie van 2340x1080 pixels en een kleine inkeping aan de bovenkant met daarin een 32-megapixelfrontcamera. Het toestel heeft twee camera's aan de achterkant, met 12- en 13-megapixelsensoren. De tweede camera heeft een ultragroothoeklens.

Het tweede scherm dat in de hoes is verwerkt, heeft dezelfde afmetingen en resolutie als het primaire scherm. Ook zit er een inkeping in het tweede scherm, ondanks dat daar geen camera in zit. volgens LG is dat vanwege de symmetrie. De smartphone weegt los 192 gram en de hoes met scherm weegt 134 gram. Het totaalgewicht komt daarmee op 326 gram. Dichtgeklapt is de hoes met telefoon 15mm dik, terwijl de smartphone zelf 8,4mm dik is.

LG levert het toestel nog met Android 9.0 Pie. Eerder dit jaar maakte LG bekend een eigen browser te ontwikkelen voor smartphones met twee schermen. LG bracht eerder dit jaar al de V50 ThinQ 5g uit, die ook voorzien kon worden van een hoes met een tweede scherm. Dat model kwam niet uit in Nederland en België.

Update 11:24: LG meldt dat de G8X ThinQ op 14 november uitkomt en niet per direct. Het artikel is daarop aangepast.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

06-11-2019 • 10:24

57 Linkedin

Reacties (57)

57
56
19
6
1
34
Wijzig sortering
Mooi concept en zie zeker nuttige toepassingen. Alleen inderdaad de prijs. En met name dat enorme verschil t.o.v. de prijs in de USA. Vrees dat ze zich hiermee inderdaad uit de markt prijzen. Een selecte doelgroep zal het er voor over hebben. Maar met een lagere prijs hadden ze volgens mij in één keer een best marktaandeel kunnen pakken.
Over het algemeen droppen LG-toestellen zeer vlot in prijs. Ik snap wel dat LG hier een hogere adviesprijs hanteert. Dan lijkt de deal beter.

Let maar op: dit toestel is binnen de kortste keren icm een abonnement voor ~700 te krijgen en begin volgend jaar voor 500-600... Mid 2020 zonder het tweede scherm in de uitverkoop voor 349 :P
Bij Saturn krijg je nu al €200 korting in je winkelwagen (totaal €749) en de telefoon moet nog uitkomen. :P

https://www.saturn.de/de/product/_lg-g8x-thinq-2603331.html
Precies dat :P Zoiets zit er in Nederland ook wel in denk ik...
Dat zit er dik in. Maar daarmee maken ze zichzelf enkel nog minder geloofwaardig! De early adaptors die wel die 900 euro lappen balen van het toestel (want enkele maanden later hebben meer mensen deze al, maar dan voor fors minder geld).... Dus die mensen zijn ze kwijt! De mensen die kopen voor 700 zijn mogelijk enthousiast en nieuwe LG-fans. De mensen die wachten tot de nog lagere prijs zijn de koopjesjagers en die zijn veelal niet zo merkvast (prijs-kwaliteit belangrijker dan merk). Dus met deze strategie voorzie ik maar héél beperkte klantenbinding voor LG. Terwijl dat wellicht een stuk beter geweest was als de prijs gewoon meteen ca. die 700 euro geweest was en dan langer ook bij die prijs blijft.
Dat klopt, ik heb zelf de LG G7 die was binnen een jaar de helft in prijs gedaald.
Ik kan me niet voorstellen dat het leveren in een ander land 200,- extra kosten per device met zich meebrengt. Waar komt in hemelsnaam die bijna 200,- vandaan? maakt het toestel voor mij persoonlijk gelijk niet meer interessant, juist de prijs van 700 was een plus punt ivm wat je krijgt.
700 dollar is nog zonder de BTW. Gezien de huidige koers bijna verwaarloosbaar is, hanteer ik altijd $700 == €700 ... dan de btw erbij is €847. Dan hou je nog een gat van €100 over,... je hebt importkosten maar dat zal nooit 100 eurootjes zijn.
$700 = €631.28 op moment van schrijven. Tel daar BTW bij op en je zit aan €763.85. Ga je dan logistieke kosten en importkosten meetellen kom je potentieel op een €800 uit

Maar prijzen zijn natuurlijk marktafhankelijk. Een product in West-Europa kan een stuk duurder zijn dan in Oost-Europa en kan al helemaal sterk verschillen met andere continenten. Je moet vaak ook kijken naar de koopkracht in een markt. Fabrikanten nemen nu eenmaal niet overal ter wereld eenzelfde winstmarge. Die stemmen ze af op wat de markt potentieel wil betalen voor hun product.
Gezien het constant dalende marktaandeel van LG schatten ze die koopkracht dus helemaal verkeerd in. Mensen in nederland zijn best bereid 850 euro te betalen voor een "budget" iphone, wetende dat deze over 2 jaar meer waard is dan dit LG toestel over 1 jaar. Plus LG maakt nog wel meer questionable keuzes. Het update beleid is nog altijd vaag en nooit zeker en mee willen doen met de high-end prijzen, maar altijd de net niet ervaring bieden.
De marktwaarde is 90 cent voor een dollar, dus niet heel verwaarloosbaar. Om ook het artikel even te citeren:
Omgerekend met btw is dat zo'n 764 euro.
Oftewel bijna 200 euro meer, hier in Nederland.

[Reactie gewijzigd door Jaerie op 6 november 2019 10:37]

Mag ik 10k van je lenen? Je krijgt het met een verwaarloosbaar verschil terug!
Uit het artikel: Omgerekend met BTW = 764,-
Importkosten zijn er als je besteld uit het buitenland ja, maar dat doen we niet, er zal vast wel iets betaald moeten worden door LG om het hier te krijgen maar dat zal echt geen bijna 200,- zijn.

949 - 764 = 185,- verschil
hanteer ik altijd $700 == €700
Dan hanteer jij een foute conversie. 1 euro is 1.11 dollar.

[Reactie gewijzigd door unilythe op 6 november 2019 13:17]

Transportkosten, marketingkosten, importkosten en dan zal ik vast nog wel het e.e.a. vergeten.
Welke marketingkosten? Ik heb in Nederland nog nooit reclame gezien voor een LG-telefoon. Bovendien is dat normaal gezien onderdeel van het wereldwijde budget. En transportkosten zijn niet zo hoog voor ze, en importkosten ook niet want dan zou de prijs uitkomen op zo'n 800 euro (btw+invoer).
Deze kosten bestaan ook voor Amerika. De toestellen worden immers niet in Amerika gemaakt. Ze worden ook daar gemarket, en moeten ook daar getransporteerd worden.
De VS kent geen BTW maar wel sales tax. Wezenlijk verschil.
Ze willen zich graag positioneren tegenover de Galaxy Fold wellicht? En dan zou die laatste 2x zo duur zijn. En ik zie dat niet zo, maar wellicht is dat waarom ze in Europa die prijsstelling kiezen?

Never nooit niet dat ik een LG zou kopen trouwens, updates nonexistent, bootloader niet te unlocken voor een custom rom en spontane bootloop fixen doen ze per telefoon ipv software fix, waardoor je je telefoon weken kwijt bent. Nee, dankjewel.
Ze schieten zichzelf in de voet door deze prijs te kiezen imo.

Ik heb zelf al een LG, updates zijn er wel alleen wat laat. (ik zit pas een maand of 2-3 op android 9, maar beveiligings updates zijn wel regelmatiger, maar nog steeds laat), Bootloader heb ik niet nodig, vind android zo prima. En die bootloop problemen waren een aantal opeenvolgende toestellen zo ver ik weet, althans ik heb het nog nooit meegemaakt.

Even opgezocht:
LG Devices tussen 2015-2016 hadden de bootloop issues.
Mijn LG V30 is van 2017.

Jammer dat LG zo'n relatief slechte naam heeft gekregen, ze maken echt wel goeie devices.
Ik zit sinds zaterdag op Android 10 met oktober-patch met mijn 1+ 6T. Das toch wel heel wat sneller qua updates toch? Voor mij hoeft een bootloader ook niet per sé unlockable te zijn, maar als updates uitblijven, wil je toch wel kijken naar een meer recente versie ivm apps die niet meer werken.
Je hebt ook zeker gelijk, en als tweaker vind ik het ook wel jammer dat de updates zo lang duren. Maar ik heb nog niet een moment gehad dat ik me er echt aan gestoord heb. Ik zit toch aan het 'eind' van mn geplande tijd met deze telefoon, dus zal dat wss ook niet meemaken.

Oneplus doet het qua updates relatief goed, en LG gewoon heel slecht (is niet om heen te draaien) maar dat maakt het contrast wel heel groot.

Ik zit eigenlijk te wachten tot andere merken de audio-recording kwaliteit van LG kunnen evennaren bij hard geluid. 2 jaar later heb ik nog steeds geen telefoon van een ander merk gezien die zo goed met geluid bij een festival of concert om kan gaan.
HTC U11 en U12+....maar dan zit je in hetzelfde schuitje als met LG.
Daar denken reparateurs en winkels anders heel anders over. Zowel bij de tv's als bij de telefoons komen de lg's toch wel het meeste terug.
Softwarefix werkte niet altijd, bij de G4 werd bijv aangeraden om gelijk te updaten naar Android 6.0 om de kans te verkleinen, maar er was nog steeds kans op een bootloop. Dit kwam door slecht soldeerwerk als ik mij niet vergis. Ook hadden ze de verkeerde SoC gekozen, deze was totaal niet zuinig en oververhitte snel (3 maanden met een nieuwe batterij gedaan en hoppa, weer een accuduur van maar 3 uur).

Wat ik wel netjes vind, is dat ze de bootloop tenminste nog kosteloos herstellen. Helaas nu weer bootloop buiten de garantieperiode en geen reservetoestel meer. Maar bijvoorbeeld Samsung weigert mijn bootloopende Samsung Galaxy tab s2 ve te repareren, ben allang blij dat ze er nog iets aan willen doen bij LG dus.

Viel me ook op dat de G6 maar een 821 had als ik het goed zeg, bewust deze overgeslagen als vervanging van mijn G4 en wat meer geld uitgegeven aan een G7 (wilde eerst overigens ook voor de v30 gaan maar prijsverschil was minimaal).

Je krijgt wel een goede deal als je m niet in de eerste maanden koopt, scheelde me toch 200-400 euro tov een samsung met dezelfde specs en een superonhandig gebogen scherm
In de VS werken ze ook met een sales tax die per staat anders is. Zo zal je afhankelijk van de staat waarin je woont tegen een andere sales tax kopen.

Dus een prijs op het internet in de VS is dan vaak geafficheerd zonder de lokale sales tax en zonder BTW.

https://squareup.com/us/en/townsquare/how-us-sales-tax-works
https://tax.thomsonreuter...etween-sales-tax-and-vat/

Edit: typo

[Reactie gewijzigd door elmariachi op 6 november 2019 11:34]

Een forse prijs voor een merk dat een Nederland nou niet ontzettend goed verkoopt.
Ik ben bang dat ze zichzelf hiermee uit de markt prijzen.

Verder vind ik het concept wel goed. Ja niet zo mooi als de Galaxy Fold maar wel een stuk duurzamer denk ik.
Een beetje een voorproefje van de nóg betere Surface Duo :)
Eerst maar eens zien dat het beter is ..
Op het smartphone vlak heeft LG echt wel meer ervaring dan MS.
Draait gewoon op Android. Verwacht dat ze de implementatie samen met Google doen.
Jaja, eerst zien, dan geloven ....
Er is nog altijd de kans op rare hardware constructies en een geheel eigen visie mbt software.
De recente geschiedenis heeft ons genoeg geleerd, en dat het niet vanzelfsprekend is dat grote merken ook een top product neer zetten, zie Google met hun Pixel serie ...
Lolwut? De voormalige Nokia-afdeling werkt aan de Surface Duo. Die mensen hebben 20x meer en langer ervaring dan alle LG-specialisten (van de telefoonafdeling, that is) bij elkaar. En draait op Android, dus geen experimentele software.

[Reactie gewijzigd door TheVivaldi op 6 november 2019 17:07]

Leuk verhaal, maar dat zegt helemaal NIKS ... De Nokia afdeling was 20 jaar geleden de top maar de afgelopen 10 jaar was het 3x niks.
Er is een groot verschil tussen verstand hebben van telefoons maken en Smartphones maken die de mensen daadwerkelijk willen !

We kunnen elkaar mietje noemen maar de cijfers (feiten !) zeggen genoeg.
Kijk eens naar het marktaandeel van LG en naar dat van Nokia of voor mijn part Google.
MS heeft verstand van software (Net als google) maar zelden hebben ze succes gehad met hardware en ook daadwerkelijk iets gemaakt wat mensen wilde hebben en daarmee een verschil gemaakt op de markt.
Het huidige marktaandeel van Nokia telt niet want dat is een andere Nokia. Ik geloof dat je niet helemaal begrijpt dat er 2 Nokia's zijn/waren: de oude bekende Nokia werd overgenomen door Microsoft en die mensen werken nu nog steeds voor MS. De Nokia die nu telefoons maakt onder de Nokia-naam is voortgekomen uit de afdelingen van de oude Nokia die Microsoft NIET overnam.
Nieuwe Nokia .. Oude Nokia ... Boeit niet. Ze doen niet meer mee in de markt en dat is een feit.
Dat wat men deed 20 jaar geleden zegt nu niks meer.
Net zoals dat bepaalde merken 5 jaar amper bestonden en nu de markt bestormen.
Kortom, feit dat MS komt met een Surface phone zegt helemaal niks.
Eerst maar eens zien.
Misschien is het eens verstandig een link van de pricewatch door te sturen naar LG, zodat ze geen idiote prijzen hanteren en zich vanaf de eerste seconde al volledig uit de markt prijzen...
Dus 2 lg g8's en een rol ducttape is goedkoper dan dit?
MKHBD heeft al een leuke review geschreven hierover. In de VS is de combinatie te koop voor 699$. Fors verschil wel zelfs met BTW/VAT erbij.
Een V50 ThinQ 5g downgrade voor €949? De V50 ThinQ 5g koop je al voor €550 (€687 met dual screen).

[Reactie gewijzigd door WhySoSerious? op 6 november 2019 10:46]

Een V50 ThinQ 5g downgrade voor €949? De V50 ThinQ 5g koop je al voor €550 (€687 met dual screen).
Waar zie jij de V50 voor die prijs? Ik zie de V50 helemaal niet eens in de pricewatch staan,
Nee klopt is niet uitgebracht in Europa. Bij Wanda Mobile is die verkijgbaar.
enorme Nintendo DS/3DS vibes! maar ik zie wel potentie, 2 schermen op de pc is ook fijn.
Het Nintendo DS (lite in mijn geval) gevoel spreekt mij ook heel erg aan. Alleen is het wel iets waar gebruik van gemaakt moet worden door ontwikkelaars, en juist wanneer dit zo'n kleine markt is levert dat veel vraagtekens op of dat wel gaat gebeuren.
Zij hebben het begrepen: technology pas op de markt brengen als de grootste kinderziektes weg zijn.
Daar kan hun bekende landgenoot van leren.

Misschien is het niet de meest elegante oplossing, maar je meer scherm in een compacte formaat. Dat is de voornaamste behoefte.
Dit is totaal niet vergelijkbaar met een telefoon waar het scherm daadwerkelijk buigt.De Folio, net als de Mi Mix Alpha zijn gewoon concept toestellen. Dit is ook geen massaproductie. Meer een blik in de toekomst waarbij de huidige techniek nog niet zo verfijnd is.
Vanuit een technologisch oogpunt niet nee, maar het voldoet aan dezelfde behoefte van de gebruiker(waar het uiteindelijk om draait), nl. een telefoon formaat met een mogelijkheid voor groot schermoppervlak. Heel simpel gezegd: nieuwe technologie is geen excuus om een slecht product kwaliteit product uit te brengen en de volle pond voor de vragen.

Geen massaproductie? Ik lees dat ze al 500.000 hebben verkocht en plannen hebben om 6 miljoen te kopen. ;)
Ook is geen massaproductie geen excuus/reden om een product uit te brengen die niet voldoet aan de verwachtingen van een telefoon, zeker als je kijkt naar de prijskaartje. Ze willen dus cashen op een product die niet eens klaar is en dan inzichten vergaren door het vroegtijdig te releasen.

Ik heb eerder aangegeven dat Samsung dit product moest uitbrengen als een tablet o.i.d. in plaats van een telefoon: een telefoon moet over het algemeen veel meer doorstaan dan een tablet. Aangezien de oplossing duidelijk niet volwassen genoeg is, hadden ze beter daarvoor kunnen kiezen. Het leidt tot minder imago schade.
Best leuk bedacht.

Leuke review hier

https://youtu.be/vkLDgFo7z4Q

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee