'Google gaat 'traditionele' Pixelbook Go-laptop met 4k-scherm aankondigen'

Google is naar verluidt van plan om volgende maand de Pixelbook Go aan te kondigen. In tegenstelling tot de Pixel Slate en de eerste Pixelbook zou dit weer om een traditionele laptop gaan.

De Pixelbook Go heeft een 13,3"-touchscreen met beeldverhouding van 16:9 en 4k-resolutie, claimt 9to5Google. Die heeft het nieuws van bronnen vernomen. In tegenstelling tot de voorgangers, de Pixel Slate van 2018 en Pixelbook van 2017, zou de Pixelbook Go geen 2-in-1-apparaat zijn, ondanks zijn touchscreen. Het zou om een traditionele Chromebook gaan, net als de oorspronkelijke Pixel-laptops.

De behuizing van de Go zou van een magnesiumlegering zijn gemaakt. Google zou varianten met een Intel Core m3, i5 en i7 en met 8GB of 16GB ram willen aanbieden. Wat opslag betreft zou er de keuze zijn uit 64GB, 128GB of 256GB. Het apparaat zou twee naar voren gerichte speakers bevatten en net als de Pixel Slate twee microfoons bevatten, onder andere voor stembediening.

Daarnaast is er een 2-megapixelcamera aanwezig en bevat de laptop een Titan C-chip voor beveiligingstoepassingen, claimen de bronnen van 9to5-Google. Het bedrijf kondigt de Pixelbook Go waarschijnlijk 15 oktober aan tijdens zijn Made by Google-evenement, waar ook de Pixel 4-smartphones verwacht worden.

9to5google Pixelbook Go
Uitgelekte afbeelding van Pixelbook Go Bron: 9to5Google

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

24-09-2019 • 09:10

33

Reacties (33)

33
33
23
2
0
2
Wijzig sortering
Zou jammer zijn 16:9. 3:2 zou een stuk werkbaarder zijn.
3:2 = 15:10. Met andere woorden, hoger en iets minder breed.

Zelf heb ik liever 16:10. Waarom het één opofferen voor het ander als je ook gewoon beide kan hebben? Helaas worden dit soort schermen nog nauwelijks gemaakt/gebruikt. Best wel zuur, aangezien een notebook uit 2007 al 1920x1200 kan hebben.
Op een internet device is meer hoogte veel nuttiger dan meer breedte.
Webpagina's zijn lang, niet breed.
Bij 16:10 hoef je in theorie geen hoogte op te offeren t.o.v. 15:10. Ook werkt 16:10 beter om twee documenten/programma's naast elkaar te tonen.
Ik ben het wel mee eens dat 16:10 handig is. Films zijn 16:9 of wel eens breder, waardoor je bij 16:10 zwartruimte overhoudt om ondertitels in weer te geven.
Daarnaast komen foto's, waarbij 3:2 een gangbare maat is, beter tot hun recht op een 16:10 scherm dan een 16:9 scherm.
Aan de andere kant: volgens mij is 4K best 'logisch' zodat je in 4K kan gamen op je laptop met Google Stadia :)
Weet iemand tot in hoeverre dit met Citrix (goed?) werkt in de praktijk? Ik merk dat het op Ubuntu al heel veel gedonder is afhankelijk van hoe de omgeving is ingericht.
Je moet de Chromebook eerst als Endpoint opzetten in je device management omgeving: https://docs.citrix.com/e...management/chrome-os.html
Ik log altijd in op mijn werk met de Citrix cliënt. Werkt net zo goed als op het werk via de Windows cliënt.
Chromebook werkt in principe prima met Citrix het gedonder ligt meestal aan de opzet van de Citrix omgeving.
Zal uiteraard dan ook weer redelijk duur zijn, net als zijn voorgangers. De Chromebook Pixel 1 ging voor 1300$ (WiFI) of 1500$ (LTE), de Pixel 2 iets goedkoper met 999$ (i5, 8GB RAM, 32GB storage) of de LS variant voor 1300$ (i7, 16GB RAM, 64GB storage).

Grote prijzen dus voor magere storage! Ik heb een Pixel 2 LS op de kop getikt voor 400 euro, en ik moet bekennen dat het echt een top device is! Stevig gebouwd, vlotte OS, hi-res scherm en goede touchpad. Daarnaast ook gewoon een hele mooie laptop, echt een showstopper.

Heb er een lange tijd Linux op gedraaid (van GalliumOS tot Manjaro en OpenSUSE) en op de aparte toetsenbord-layout na werkt het altijd prima. Langzamerhand ben ik van power-user getransformeerd tot casual, dus weer ChromeOS erop gezet om te gebruiken als Netflix machine. :)

PS. Kort geleden ook aangekondigd dat de CB Pixel 2 support krijgt voor Linux! Jammer genoeg de CB Pixel 1 niet.

[Reactie gewijzigd door notzain op 23 juli 2024 13:22]

Ik heb ook niet het idee dat deze Pixels serieuze verkoopaantallen behalen dit zijn imago bouwers, om op sites als Tweakers discussies te starten hoe krachtig Chromebooks kunnen zijn, 'mindshare' bouwen etc.

De grote bulk van de Chromebooks gaat naar scholen, en die leggen zeker geen topbedragen neer.

[Reactie gewijzigd door Dreamvoid op 23 juli 2024 13:22]

Ik snap eigenlijk niet zo goed waarom Microsoft zo enorm veel kritiek kreeg van OEMs toen ze gingen aankondigen dat ze zelf ook hardware wilde maken en Google dat helemaal niet lijkt te krijgen. Tevens was de Surface lijn juist een voorbeeld, als inspiratie voor OEMs. Google lijkt juist direct te concurreren met hun OEMs.
Het is vooral het volume, Windows laptops zijn een enorme en lucratieve markt voor OEMs en als Microsoft daar de kaas van het brood gaat eten dat voelen ze dat in de portemonnee. Chromebooks zijn (voorlopig nog) een nicheprodukt.
Een goede vraag. Ik heb die kritiek op Microsoft toen ook niet begrepen. Microsoft was toen (en is nog steeds) een relatief kleine aanbieder, tussen vele andere aanbieders op een hele grote (Windows) laptopmarkt. In verhouding is Google een grote aanbieder tussen enkele andere aanbieders op een relatief kleine Chromebookmarkt.

Maar Microsoft heeft nu eenmaal het stempel 'Evil' gekregen en alles wat ze doen wordt tot de grond toe afgebrand, terwijl elke scheet van Google naar perzikbloesem schijnt te moeten ruiken.
Dat zijn serieuze specs, i5, i7 voor een Chromebook. Ik heb zelf ook een Chromebook maar dan met een Celeron en ik heb niet echt het gevoel kracht te kort te komen.

Wanneer je dit soort specificaties nodig hebt vraag ik me wel af hoe de keuze dan op de Chromebook valt.
In mijn geval kwam het uit op, lichtgewicht. goedkoop en snel voor simpel browsen en tekstverwerking.

Ik denk dat deze Chromebooks precies het tegenovergestelde zijn.
Puur marketing voor de grote consumenten massa die niet echt nadenken over hun aankopen.

Ooooh jij hebt een celeron in je Chromebook? Ik wil een i7 want dat is sneller en die snelheid heb ik nodig......(en niemand kan uitleggen waarom).
Puur marketing voor de grote consumenten massa die niet echt nadenken over hun aankopen.
Als je ziet wat je met sommige webapplicaties kan doen (3D tekenen, bijvoorbeeld) dan snap ik wel dat een beetje meer vermogen onder de motorkap prettig kan zijn.
De huidige Qualcomm Snapdragons in mobieltjes kunnen anders flink wat complexe 3D games afspelen.
Het is niet dat je met deze Chromebooks die CAD workstations gaat vervangen of zo :D
Nergens claim ik wat anders. Maar voor gebruikers die productief bezig zijn voor bijvoorbeeld Thingiverse of andere intensieve webapplicaties die op een mobieltje/tablet niet goed uit de verf komen is het mogelijk een goed aansluitend product.
Onzin.

Tegenwoordig kun je ook Linux en dus Linux apps op je Chromebook draaien. Ook Android apps die vaak baat hebben bij een snellere CPU.

Als je een beetje je web browser gebruikt en een beetje internetbankiert is een Celeron zeker genoeg ja.
Wie is de grote afnemer van Chromebooks?
Denk jij dat het een gemiddelde consument iets boeit dat er Linux gedraaid kan worden? Als ze al uberhaupt weten wat Linux is.....
Google is ook hard aan het inzetten op zakelijk gebruik van Chromebooks, en één of andere hoge manager geef je geen Celeron chromebookje van 300 euro. Als je wilt dat die dingen binnen enterprises ook worden geaccepteerd heb je ook premium modellen nodig met de laatste hardware, mooie schermen, mooi design etc.
Volgens mij interesseert het die manager echt geen snars wat er in z'n laptop zit, als het maar goed werkt, en degelijk en luxe voelt. Een browser en office suite draaien echt prima op een i3.
Met een mini interne opslag ga je dat niet veel doen ben ik bang.
256 GB SSD is niet voldoende?
Ligt er natuurlijk aan wat je allemaal gaat doen,
Zo heb ik 256GB voor mn laptop waar het voldoende is (wordt alleen gebruikt voor school), maar heb ik thuis met mijn PC niet genoeg aan 5TB :p
Ik heb cloud storage genomen bij mijn Chromebook. Met Google one betaal je een tientje in de maand voor 2TB. Werkt echt ideaal _/-\o_
Gezien je de 128 en 64 gb varianten overslaat en naar de duurste kijkt, ga ik er vanuit dat je 256 gb als minimum ziet.
2/3e van de varianten is dus in jouw ogen niet de moeite waard, volgens die beredenering.

Laat het nu net zijn dat chrome books doorgaans met niet de grootste interne hdd worden uitgevoerd.
Ik ben aan het wachten op de Pixelbook, omdat van mijn Asus C302 het scherm kapot is gegaan. De vorige Pixelbook onderscheidde zich van de rest van de markt. Ik wacht de definitieve release even af, maar was juist op zoek naar een scherm met 3:2 beeldverhouding en de 2 in 1 functie. De nieuwe Asus C434 biedt bijna alles wat deze Pixelbook ook heeft voor rond de 600 euro.
En nu maar hopen dat Google de Pixelbook hier gaat verkopen!!!
Voorheen was hij alleen maar te krijgen via "side import" wat hem nog duurder maakte!
En vandaag in het nieuws: de aankondiging van de aankondiging.... 8)7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.