Tweak stopt met nieuwe dsl-abonnementen en verhoogt bestaande prijs naar 35 euro

Provider Tweak verhoogt per 1 oktober de prijzen van alle dsl-abonnementen. Die gaan 35 euro per maand kosten, ongeacht de snelheid. Daarnaast stopt Tweak met het aanbieden van nieuwe dsl-abonnementen.

De provider zegt zich in de toekomst voornamelijk nog te willen richten op glasvezel. Daarom worden er vanaf 1 oktober geen nieuwe dsl-abonnementen meer afgesloten. Werkende dsl-abonnementen blijven wel gewoon actief, maar klanten betalen na die datum automatisch het eventueel hogere tarief als zij nu een lagere prijs betalen.

Op dit moment betalen klanten met een dsl-abonnement bij Tweak 25 euro voor een verbinding van 10Mbit/s, 30 euro voor 20Mbit/s en 35 euro voor 50Mbit/s. In de toekomst worden al die prijzen gelijkgetrokken; ze gaan 35 euro kosten, ongeacht de snelheid. De verbinding loopt via het netwerk van KPN. Volgens Tweak worden de inkoopprijzen van dsl steeds hoger en is de provider daarom gedwongen de prijzen te verhogen. Volgens de provider kunnen klanten hun abonnement ook opzeggen. Dat gebeurt dan per 1 oktober.

Door Tijs Hofmans

Nieuwscoördinator

27-08-2019 • 11:33

161 Linkedin

Submitter: Melkunie

Reacties (161)

161
157
96
10
1
51
Wijzig sortering
Volgens Tweak worden de inkoopprijzen van dsl steeds hoger

Vreemd, is hier weer een monopolist aan de gang?
Nee, want de ACM, die op KPN moet toezien, reguleert dat tarief. Als de ACM toestemming geeft dat KPN meer geld mag vragen voor het gebruik van het DSL netwerk, dan kan dat.

Vergeet niet dat KPN de afgelopen jaren fors in DSL heeft geïnvesteerd, en dat zal toch ergens vandaan moeten komen.
De tarieven voor een VULA-inkoopcontract zijn inderdaad gereguleerd. Voor een WBA-contract is dat echter niet het geval. Dat verschil begint bij €4,13 per maand (exclusief BTW) voor de goedkoopste verbinding, terwijl voor het datagebruik van de eindklant ook los betaald moet worden.

Voor een VULA-contract betaal je eenmalig €2.500.000 implementatiekosten. Op dit moment heeft Tweak niet de schaal waarin dat verschil kan worden terugverdiend, en is de keuze voor focus op glasvezel dus verstandiger.

Overigens was de laatste prijsstelling van Tweak van 2013, en in de tussentijd zijn ook gereguleerde prijzen omhoog gegaan. Ook tijdens die laatste prijswijziging zijn bestaande klanten vooralsnog ontzien. Deze laatste prijsverhoging is dus vooral een correctie op een periode van ongeveer 10 jaar.
I stand corrected. :)

Ik had die documenten van KPN Wholesale wel eerder bekeken en ging er van uit dat de WBA ook gereguleerd was.

Nu begrijp ik meteen waarom VULA zo stroef verloopt en waar de pijnpunten voor de kleinere providers zitten.
Even voor de goede orde.
KPN, Ziggo en andere grote kabelaars moeten snel rendement halen. (bijna alle grote bedrijven trouwens ;) )
Dit betekent dat als ze een investering doen, dit in een jaar of 5 terugverdient moet worden.
Over een jaar of 5 kan KPN dus 'elk nu recent DSL verhaal' financieel afronden. }>
Investeren in glasvezel is helaas een ander verhaal. Dit duurt op de meeste plekken in Nederland wel een jaar of 10 voordat er daadwerkelijk wat aan verdiend wordt.
Dus zal er voor KPN-glas in eerste instantie vooral worden ingezet op hele oude (brakke DSL) gedeelten van het netwerk en zullen klanten met nieuw glasvezel ongetwijfeld (iets) meer moeten (van de ACM mogen) betalen. Of de prijs over een jaar of 10 naar beneden gaat als het netwerk is afbetaald is uiteraard niet te voorzien/een illusie :z . Tenzij je zelf een glasvezel coöperatie opricht, wat op dit moment veel gebeurt in de buitengebieden van Nederland. Daar is elke abonnee een soort van aandeelhouder.

[Reactie gewijzigd door DeComponeur op 27 augustus 2019 12:44]

DSL is niet per definitie brak: er is geen glas leverbaar op mijn adres maar de straatkast zit wel op glas. Mijn "brakke" DSL verbinding levert mij een stabiele 100Mb aansluiting (werkelijke snelheid 100-130Mb) via 200 meter koperdraad. Voor mij meer dan genoeg en voor wie meer nodig heeft is de dubbele snelheid beschikbaar via een dubbel aderpaar.
Nee, want de ACM, die op KPN moet toezien, reguleert dat tarief. Als de ACM toestemming geeft dat KPN meer geld mag vragen voor het gebruik van het DSL netwerk, dan kan dat.
Dat de ACM 'toezicht' houdt en toestemming geeft, betekent niet dat er geen monopolie op dsl zit he. ;)
Volgens mij mag iedereen koper in de grond aanleggen ? Ik meen dat pakweg 1988 het monopolie van ptt is opgeheven ? Sommige partijen hebben een voorsprong, maar tegelijk een leverplicht voor de concurrentie. Ziggo/upc/liberty global zal waarschijnlijk de leverplicht niet gaan ontlopen....
Een monopolie heb je als je de enige bent die iets levert, niet als je de enige bent die iets kan leveren.
Bij dsl en fiber heb je dankzij/ondanks de acm concurrentie, I.t.t. coax aanbod, ja daar heeft liberty global een monopolie.
Nee, niet iedereen mag koper in de grond leggen. Tot twee jaar geleden in iedergeval niet.
Voor zover ik weet mag alleen KPN de koper leggen. Elke provider geeft hiervoor de opdracht voor aan KPN en na oplevering door KPN is de kabel van de provider die het heeft aangevraagd.
[ svp korrektie als ik data door de waar haal, het is slechts meerdere jaren geleden ]
Rond 1985 mocht ook andere apparatuur dan telefoon/fax aangesloten worden op het publieke telefoonnet (nog wel met een mini blauw stickertje door ministerie van verkeer en waterstaat gekeurd, want anders ...)
Rond 1988 is dit verplichte keurmerk van V&W vervallen en mocht, mits niet storend, ongekeurde apparatuur worden aangesloten. Penalty was dat het onbeperkt lokaal bellen werd vervangen door 1 telefoontik per 5 minuten.
Rond pakweg 1995 kreeg nlnet een flinke boost omdat ze zelf kabels mochten leggen op 'eigen grond', ze hoefden niet meer verplichte nering af te nemen van ptt. De grootste slag die ze geslagen hebben is alle grote stations verbinden en van daaruit hun klanten te koppelen. Voor de klant betekende dit dat ipv huurlijnen van pakweg 60km met puppin spoelen om het signaal op te krikken, ineens de kosten omlaag gingen en de snelheid omhoog. Enige beperking was dat de kabels niet landsoverschrijdend waren (Knoware loste dit op door met TL balken een draadloze verbinding over de landsgrens naar Belgie te leggen (geen grap, vraag maar aan Merik Voswinkel).
Rond pakweg 1998 is met het commercieel worden van ptt/kpn de beperking van leggen van kabels vziw volledig opgeheven.
Leggen van kabels mits aan voorwaarden per gemeente wordt voldaan (vergunning, max zoveel de stoep open per periode), registratie in kabelregisters, NEN normen bij de werkzaamheden, jaarlijkse leges, etc etc.

Misschien bedoel je toegang tot wijkcentrales/straatkastjes ? Of dienstverlening opta gereguleerd WBA ?
Daarnaast kan je imho KPN nog moeilijk een monopolist worden nu ZiggoVodafone na alle fusies groter is en T-Mobile ook wat klanten heeft afgesnoept. (Al gaat die laatste merendeel alsnog via KPN) In sommige gebieden zijn ze misschien de enige aanbieder, maar dat hebben meerdere providers. :P
Probleem is dat je die markt anders moet bekijken.

Ziggo de kabel ligt vooral binnen steden en dorpen. Zodra je het bordje bebouwde kom verlaat geen kabel.
De enige aanbieder is dan kpn met dsl. Dus kun je stellen dat kpn zeker in buitengebieden gewoon een monopolie heeft.
Probleem is acm kijkt niet regionaal maar landelijk, terwijl ze dus beter kunnen kijken waar er maar 1 netwerk ligt, daar is immers een monopolie. Voor die gebieden zouden andere regels moeten gelden qua prijzen. Helaas gebeurt dat dus niet.

Zit je in het buitengebied, ver van de wijkkast dan betaal je dus het maximale voor een minimale langzame verbinding. Dat is heel krom.
Zit je in het buitengebied, ver van de wijkkast dan betaal je dus het maximale voor een minimale langzame verbinding. Dat is heel krom.
Is dát krom? Als je in een buitengebied woont dan moet er voor het leveren van allerlei diensten (post, OV, electra, data etc) veel, veel meer kosten worden gemaakt. Ik heb bijvoorbeeld als postbode gewerkt: in de binnenstad lopend een paar brieven per minuut, in de buitenwijken per scooter een paar minuten per brief. En toch kost een postzegel hetzelfde. Je mag van mij vinden dat wonen in buitengebieden gesubsidieerd moet worden ten koste van stadsbewoning, maar ik kan het niet krom vinden als men in dunbevolkte gebieden een beetje meebetaald aan de veel hogere kosten.
Volgens jou redenatie zou ik als niet roker ook minder ziektekosten moeten gaan betalen. Zo kan ik nog veel meer voorbeelden bedenken.

We leven nu in een land waar we alles omslaan, dat heeft en rede. Hou het voor iedereen betaalbaar.

Waar het hier om gaat is je betaald voor een dienst bij een commercieel bedrijf, Dat bedrijf levert jou het minimale maar je betaald wel de volle prijs.

Laten we een restaurant beginnen, wie vooraan zit krijgt snel zijn eten, wie achteraan zit moet 4x langer wachten maar betaald wel hetzelfde.
Zoals gezegd: je mag van mij vinden dat wonen in een buitengebied gesubsidieerdgesolidariseerd moet worden. Maar vindt je dan ook dat de huizenprijs voor iedereen gelijk moet zijn? Want ik vermoed dat grachtengordelbewoners graag dezelfde prijs per vierkante meter betalen als mensen in Zuid Limburg.

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 27 augustus 2019 19:28]

Grappig je begint meteen over subsidie in een buitengebied terwijl de feiten zijn monopolie van 1 aanbieder die maar een minimale snelheid kan leveren maar daar de maximale prijs voor vraagt.

Maar als jij het over subsidie hebt kan ik voor jou ook conclusies gaan trekken zoals ik hierboven deed. Ik wil niet betalen voor de hoge ziektekosten van mensen die roken, drinken, te veel en te vet eten. Moet ik ook betalen voor voetballers die risico nemen met hun sport op blessures of motorcross met een hoger risico. Jij noemt het subsidie, het mooie woord is solidariteit. Dat is er in onze maatschappij op vele gebieden.

Als je een ander commentaar hieronder hebt gelezen zijn prijzen van grond marktprijzen waar er vraag en aanbod is. Dat is iets van de markt. Net zoals je in de ene supermarkt 1 euro per liter betaald voor melk en in de andere 0,90 euro. Je hebt keuze er is aanbod.
Wonen is een keuze die je zelf bepaald waar en hoe.

DSL buitengebied is er aanbod van 1 aanbieder en vraag van vele. Denk dat ik je niet hoef te vertellen als er 1 aanbieder is wat dat met de prijs doet. Daarnaast mag je internet ondertussen ook rekenen tot een vaste aansluiting waardoor het deels buiten de markt komt.
Daarnaast mag je internet ondertussen ook rekenen tot een vaste aansluiting
Ik denk dat je 'basisbehoefte' bedoelt en je hebt gelijk. Internettoegang op het platteland is belangrijk. Net als scholing en zorg. Maar hebben mensen op het platteland daarmee recht op een ziekenhuis op loopafstand? Uitgebreide keus in voortgezet onderwijs? Ik denk niet dat dat realistisch is. Snel internet is technisch en vermoedelijk financieel beter haalbaar. Maar KPN kan zijn investering daar veel minder makkelijk terugverdienen. Dus wat jij verwacht is dat ze hun winst uit de stad verspillen op het platteland. Ik ben in mijn eerdere post misschien niet duidelijk in geweest, maar ik vind dat je dat mag vinden.
Het heeft niet met winst verspillen te maken het is uitmelken, je levert 10 mpbs maar brengt 50 mbps in rekening. Zo simpel is het. Dat kun je doen omdat je in die gebieden een monopolie hebt. Er is dus geen marktwerking. Dan moet een waakhond ingrijpen.

De rest van je voorbeelden ziekenhuis of wat je wil verzinnen om je punt te maken, heeft niets met dit thema te maken.
Wees blij dat die 'monopolist' je van dienst kan zijn. Veel meer kabel voor je in de grond heeft liggen tegen dezelfde prijs, veel meer energie levert voor een verbinding. Ga je die ene supermarkt in je dorp helemaal affikken, of had je graag wat meer dan slechts 1 middenstander die je in alles voorziet (met een navenant aanbod) ?
Internet is net als stroom ondertussen een basisdienst.
Ook jij komt weer met vergelijkingen met supermarkten en andere bedrijven.

Wederom de kern blijft door de afstand haal je maar een minimum, je betaald echter wel het maximum.
d.w.z je gaat nu het maximum betlaen omdat kpn dat ineens besloten heeft. Het was tot voor kort gewoon mogelijk een goedkoper abbo af te nemen.
dit kunnen ze doen omdat ze een monopolie hebben in die gebieden. Dat is dus ouderwets misbruik maken van je monopolie.
Als je even wil rekenen mensen die nu 25 euro betalen, krijgen een prijsverhoging van 40%. Misschien noem jij dat normaal, ik niet.

Onze overheid wil iedereen aan snel internet, op deze manier gaat dat dus niet werken.
Als KPN een marktpartij was die zonder overheidsregulering maximaal winst willen maken dan zou het me niets verbazen als ze zich terugtrokken uit de dunbevolkte gebieden.
Omgekeerd moet de bewoner in het buitengebied veel verder lopen naar een brievenbus om een brief naar een dichtbevolkt gebied te versturen. Ondanks dat er maar zo weinig brievenbussen in zijn omgeving staan moet die buitengebied bewoner nog steeds evenveel betalen voor de postzegel. Is dát krom?
Nee, dat is niet krom. De aanbieder van de dienst zou in een gezonde markt de prijs baseren op de kosten die hij zelf maakt. Anders zou, om maar iets even absurds te noemen, een inwoner van Amersfoort korting moeten krijgen als hij zijn treinreis in Groningen begint, omdat het hem zoveel meer moeite kost naar station Groningen te reizen dan een Groninger _/-\o_
Waarom is dat krom?
In Amsterdam moet je meer betalen voor de grond om een huis op te zetten. Volgens jou zouden we de prijzen van de grond in Nederland moeten regulieren zodat deze in heel Nederland even duur is.

Het is krom dat je hetzelfde zou moeten betalen voor iets dat aantoonbaar duurder is. Dus in de randstad betaal je meer voor de grond om een huis op te bouwen en in het buitengebied betaal je meer voor je NUTS voorzieningen.
Grappig hoe jij mijn redenatie naar iets kan draaien, leuk bedacht maar je hoeft me geen woorden in de mond te leggen.

Internet in dit geval is het een commerciële dienst. Probleem is dat in buitengebieden er maar 1 aanbieder is, dus lees monopolie. Die kan dus doen met de prijzen wat ze wil. In dit geval minimale snelheid leveren voor de maximale prijs.

Dat je in de randstad meer betaald voor grond is een commercieel iets, vraag en aanbod.
Voor je nuts voorzieningen, lees noodzakelijk moeten de prijzen gewoon gelijk zijn. Dat zijn ze ook. ?Als jij in het buitengebied zit betaal je voor je aansluitingen hetzelfde als in de stad. enige verschil zit je x meter van de weg betaal je meer. Dat is echter overal van toepassing.

Voor je stroom betaal je echter exact hetzelfde.
Bij dsl betaal je het maximum maar krijgt het minimum door de afstand.
Voor veel mensen is er geen alternatief vanwege een monopolie, dus is dat wat mij betreft misbruik maken van je monopolie positie op die locaties.
" Dat zijn ze ook. ?Als jij in het buitengebied zit betaal je voor je aansluitingen hetzelfde als in de stad. enige verschil zit je x meter van de weg betaal je meer. Dat is echter overal van toepassing."

in het buitengebied betaal je even veel, maar krijg je minder omdat je verder van je wijkkastje zit. Dat is net zo soepkipklaar als de wet van Ohm....

Ik snap je probleem niet ?
Als jij voor 10 mbps even veel wil betalen als voor 50 mbps doen.
Als je dat eerlijk noemt heeft verdere discussie weinig zin meer lijkt me
Misschien kost die 10mbps een veelvoud van die 50mbps. Wees blij dat 1 partij je niet in de kou laat staan. Waar zijn al die fantastische concurrenten ? Eerlijk (rechtvaardig is denk ik wat je bedoelt) is helaas geen businessmodel, wel techniek, kosten en inkomsten.
Aan misschien heb je niets, misschien kost het geen veelvoud van 50mbps.
Wat zegt je gezond verstand ?
Als je dat hierboven nog niet hebt kunnen lezen lijkt het me verder zinloos.
Ik merk dat ik het lastigst de woordkeuze 'monopolie' vind. Je schrijft over monopolie, terwijl IMHO HET probleem gebrek aan diversiteit / aanbod is. Dat slechts 1 partij zo slim/stom/capabel/geniepig/duur/asociaal/sociaal is, ja dat is niet leuk, maar is dat niet eerder een woestijn met 1 oase ?

Rechtvaardiger in een andere wereld zou misschien een verreking zijn van kabellengte, leges, elektriciteit, geleverde diensten. Helaas (of niet) wordt gepoogd een universele dienst te leveren ongeacht aanzien des persoon ( en zijn/haar technische/ruimtelijke situatie). Zelf zou ik een prijs per bandbreedte willen zien (coax, dsl, fiber, allemaal door alle partijen op elkaars netwerk leverbaar), maar helaas, niemand is filantroop in telecomland...
Moah, zo ontzettend worden WBA tarieven (want daar hebben we het over) volgens mij niet gereguleerd.

Bij ODF toegang op glas, waarbij partijen zelf de Area- en Citypops van hun apparatuur voorzien en Reggefiber/KPNNetworks met een patch die apparatuur met de consument verbindt, ligt dat anders. Die tarieven zijn gereguleerd.

En WBA is op dit moment dusdanig duur, dat het voor Tweak in een toenemend aantal plaatsen uit kan om zelf apparatuur te plaatsen en backhaul in te huren, en dus de boel, op het laatste layer 0 gedeelte na, in eigen hand te nemen.
Even een zijlijntje:

"de ACM, die op KPN moet toezien"

Voorheen was KPN een staatsbedrijf en was er geen controle nodig. Het was immers overheid. Toen moest de markt per se liberaliseren. In de praktijk is er nog steeds maar 1 echte speler op gebied van DSL (en alles wat met het oude koper te maken heeft) en moest er een overheidsdienst in het leven geroepen worden om dat dan weer te controleren. Je kunt je dan wel afvragen wie daar nou eigenlijk beter van zijn geworden.
Wat insinueer je nu precies tussen neus en lippen door? Dat de toezicht vanuit de ACM een corrupte bende is omdat KPN vroeger van de staat was?
Anoniem: 1092407
@MsG28 augustus 2019 14:25
Hold your horses! Ik insinueer helemaal niks. Ik kaart aan dat er een heel apparaat is gecreeerd dat mogelijk niet nodig was geweest als KPN nooit was geprivatiseerd. En dat is geen kritiek maar een ballonnetje dat ik opgooi om eens te kijken want 'men' daarvan denkt. Wat is dat toch tegenwoordig op deze website dat er altijd iemand in een stuip moet trekken als je gewoon een vraag stelt? Als het je niet aanstaat of je begrijpt de vraag niet, of zoals hier je gaat er zelfs vanalles omheen lopen te verzinnen, reageer dan gewoon eens niet. Damn..
Heel leuk dat KPN in DSL investeert, maar aan de andere kant hebben ze alle glasvezel dingen opgekocht en daar niet in geïnvesteerd. Ik vind het ronduit belachelijk dat KPN half Nederland op DSL wilt houden.
Jij vindt het belachelijk, maar de meeste mensen in dit land interesseert het niet wat voor verbinding er ligt. Zelfs hier in het buitengebied hebben de mensen geen behoefte aan glasvezel, ook al ligt er alleen maar DSL. Als het maar werkt. KPN kon goedkoper sneller DSL opkrikken voor een grotere groep mensen dan hetzelfde aantal van glasvezel voorzien. Ik vind het vanuit zakelijk oogpunt geen vreemde keuze. En als KPN al 200Mbit kan leveren met DSL, dan snap ik de keuze ook waarom ze daar eerst geen glasvezel neergooien.

Overigens is KPN weer begonnen met de aanleg van glasvezel, wij worden in september aangesloten op KPN glas.
Glas had er al 10 jaar moeten liggen. Het kan in Roemenie en Bulgarije ook en de abonnementen daar kosten 50-80% minder.
En de inkomens zijn daar ook fors lager. Aanlegkosten ongetwijfeld ook véél lager dan hier.
De productiekosten liggen wel gelijk, ik begrijp dat licenties en vergunningen een verschil kunnen zijn, maar dat verschil wordt ruimschoots goed gemaakt met de kosten van het abonnement.
Mijn postcode negeren ze dan waarschijnlijk zit al jaren op die update van KPN te wachten... Maar dat zullen meer mensen hebben.
Uiteraard.
Bedrijfsnaam begint met K en eindigt met PN.
Om hoeveel actieve klanten van 10Mbit/s en 20Mbit/s zou het gaan? Die worden op deze manier wel behoorlijk voor het blok gezet. En waarom krijgen de klanten die nu 10 of 20 Mbit hebben niet direct een 50Mbit verbinding? Daar betalen ze tenslotte ook voor. Er wordt met geen woord gerept over verhoging van de snelheid.

[Reactie gewijzigd door 3raser op 27 augustus 2019 11:38]

Omdat dit wellicht niet leverbaar is op alle locaties?
Heb je wel eens gekeken op de KPN Netco tool? Er zijn nog zat locaties waar mensen het met minder dan 50Mbit moeten doen.

https://netco-fpi-info.fourstack.nl/addresses/search
Dat begrijp ik maar dat geldt echt niet voor alle klanten. Het zou dus wel zo netjes zijn om de klanten die wel een hogere snelheid aan kunnen die snelheid ook te geven omdat ze er nu ook voor gaan betalen.
Heb al jaren telfort maar nooit experia box erop gezet, nog steeds oude zyxel modem. Ik heb nu 68mbsp down en 28mbps up. Volgens telfort moet ik minder hebben of kunnen ze het knijpen als je de experia box hebt.

Maar je hebt gelijk als je dan toch volle snelheid kan halen en daarvoor betaald moet je dat ook krijgen.

Probleem blijft straks mensen die wel 35 euro betalen maar door de afstand maat 10 mbps kunnen krijgen. Die betalen nu minder en straks van 25 naar 35 euro dat is 40% meer, 120 euro per jaar meer voor hetzelfde. vooruit je mag je contract dan opzeggen maar kan nergens meer voor die prijs naartoe.

Wordt dan weer eens tijd voor acm om naar deze markt te kijken.
Wat ik zelf gemerkt heb is dat de experia box inderdaad de verbinding afknijpt. heb wel is waar glasvezel, maar heb daar nu een mikrotik router aanhangen. mijn upload ligt nu rond de 700 a 800 mbps, de download blijft wel op 500 mbps hangen wat dus lijkt te duiden dat ze de download dus limiten aan de kpn kant, maar de upload aan de experia box toch wel bijzonder haha...
Ik weet niet of die Experiabox ook het telefoon en TV signaal doorstuurt, maar zou het kunnen zijn dat die box standaard bandbreedte reserveert daarvoor? Quality of Service principe?

Lijkt me niet heel intelligent als ze dat reserveren zonder dat het gebruikt wordt overigens,zal wel niet. Maar die vraag kwam bij me op.
bij glasvezel word al het verkeer gescheiden in vlans, bij adsl volgens mij ook maar daar is niet veel info over te vinden.
hier word dat haarfijn uitgelegd :)
https://netwerkje.com/eigen-router

[Reactie gewijzigd door daan9999 op 27 augustus 2019 13:18]

adsl heeft een maximale capaciteit dus uiteindelijk kun je verkeer scheiden, er kan bij adsl toch maar max x mbps over het lijntje.
Ik vermoed eerder dat je mikrotik sneller/slimmer/beter is. Een duurdere router betaalt zich meestal terug met meer snelheid, lagere delays, meer features.

Ben benieuwd wanneer modem/sip/iptv gegevens nu eens echt beschikbaar worden gesteld, zowel voor dsl als docsi...
Zojuist ook even mijn adres in die tool ingevuld. Ik woon ook in het buitengebied.
Volgens deze tool zou ik een max verbinding van 29 Mbit/s hebben met bonded koper.

Ik heb echter een 50Mbit/s verbinding (via ziggo) en deze snelheid haal ik ook daadwerkelijk.

Liggen er dan nog kabels die hier niet op weergeven worden?
Die tool laat de mogelijkheden via de lijnen van KPN zien, die van Ziggo of andere bedrijven worden logischerwijs niet weergegeven.
Ziggo doet het niet via koper volgens mij
De coaxiale kabel van Ziggo is wel degelijk van koper. :-) Je bedoeld waarschijnlijk dat Ziggo niet levert via de Twisted pair koperen kabels van de firma KPN.
Ja de kabels van Ziggo zelf, die gaan normaal via hun eigen infrastructuur en niet over die van de KPN.
Dat zegt dat mijn max. glasvezel snelheid 524 Mbit/s is, terwijl ik met mijn 100/100 glasvezel abo gewoon de ~ 500 Mbit/s down en 800 Mbit/s up aantik.
Dat is wat KPN kan leveren, die lopen zoals gewoonlijk weer hopeloos achter de feiten aan.
Terwijl mijn glasvezel over het KPN netwerk loopt :p
Hier hetzelfde. Ik betaal voor 512/512 en krijg 1000/1000 (Xs4all)
Inderdaad, op mijn adres heb ik glas, maar als ik koper zou gebruiken is de max 24Mbits (bonded).
In de Mail wordt gerefereerd aan dat ze dezelfde snelheden bieden als overige DSL providers.
Nou bieden alle overige KPN providers een 100mbit verbinding op mijn adres. Tweak? Ho maar, zit er al 3 jaar om te zeuren met 0 resultaat.

Nu dus wederom maar een poging gewaagd aangezien ze het zelf wegschrijven.

[Reactie gewijzigd door LoSBoL op 27 augustus 2019 12:00]

Ja en dat is zelfs in binnensteden gewoon het geval (in ons geval max 33 Mbit begreep ik vorige week van KPN), in Amsterdam centrum in het museumkwartier. Oude centrales denk ik?
Hier zit ik in Den Haag met koperlijnen van 70 jaar oud. Alles heeft een leeftijd. Nochtans heb ik begrepen dat oude lijnen echt van koper zijn, beter zijn dan allernieuwste verbindingen die dunner, of soms met aluminium kabels worden gelegd. De 12 jaar dat ik hier woon heeft pakweg 5 keer een slimme aannemer de hele stoep omgewoeld, inclusief alle kabels, kortom evenveel lassen.Als het regent gaat de bandbreedte onderuit Kennelijk heeft leeftijd en ervaring ook zijn tegenpool. De leeftijd van het gebouw zal niets betekenen, ik vermoed eerder zoals bij mij je kabel en/of upgrade situatie van pop/wijkkastje.

Kan niet wachten totdat fiber komt, vooralsnog niet :( ...
Betere naam is overigens fpi tool, want netco is een leverancier van bijvoorbeeld pinsystemen. Zo werkt bijvoorbeeld https://xs4all-fpi-info.fourstack.nl en idem voor telfort ook gewoon.
Op mijn oude adres had ik DSL van Tweak (want goedkoop), maar op een gegeven moment had ik nog maar ~6 Mbit aan download en 384 Kbs upload. Volgens de tool zou 31 MBit download mogelijk moeten zijn, maar de telefoonlijnen in de oude binnenstad zijn soms zo goed niet meer.

Dan ben je bijna verplicht Ziggo af te nemen...
6Mbit hier :) Zou gaan klagen als ik daar ineens 35 euro voor moet betalen.
Belachelijk zeg. Hoezo middelvinger naar je bestaande klanten. Ze zouden die abonnementen op zijn minst kunnen omzetten naar 50 MB. Dan kan er iig het maximale uit worden gehaald, voor zover mogelijk qua netwerkomstandigheden/afstand. Maar dan nog vind ik zo'n verhoging veel te veel van het goede.

Kennelijk zijn ze die klanten gewoon liever kwijt...
Ze kunnen die abonnementen best naar 50 MB zetten, maar daarbij is Tweak direct ook nog buitenproportioneel meer geld kwijt aan KPN Wholesale. Dan lijden ze dus nog steeds verlies op die klanten.
Omdat dat niet altijd mogelijk is met DSL.. De snelheid wordt bepaald door de kwaliteit van je telefoon (koper) lijn.. Als je b.v. te ver van de centrale af woont kun je hogere snelheden wel vergeten.. Dat was tenminste altijd zo met DSL en ik neem aan dat dat nog steeds zo is..
25 euro voor een verbinding van 10Mbit/s, 30 euro voor 20Mbit/s en 35 euro voor 50Mbit/s

Dit zijn snelheden van jaren geleden. Zijn er mensen die daadwerkelijk nog hier gebruik van maken voor deze prijzen?
er zijn nog genoeg mensen die gewoon geen hogere dsl snelheden kunnen krijgen en waar geen alternatief is bijvoorbeeld buitengebied
Ja maar de term buitengebied wordt wel erg makkelijk aangehaald. Industrieterrein net buiten de dorpskern is al buitengebied.
Grappig genoeg woon ik op zn industrieterrein net buiten de stadskern. En dit is dus inderdaad buitengebied.

Ik haalde hier 15 mbit met moeite. Kabel (ziggo/upc) ligt hier niet want, wie wil er nou tv op een industrieterrein.

Gelukkig heeft KPN onlangs de verbinding tussen het verdeel punt van het terrein en de wijkcentrale verglast. Nu halen we zonder moeite 100 mbit op ons vdsl lijntje, en is alleen het laaste stukje nog telefoonkabel.

Op steeds meer buitengebieden word het tot het verdeel station glas, maar dit kost te veel voor die ene boederij op de hei, dat zijn dus de "echte" buitengebieden.

edit; tpyo

[Reactie gewijzigd door jaenster op 27 augustus 2019 12:22]

@Burpje en wat is er verkeerd aan dan? want het is vaak buiten de kern al slecht gesteld met dsl. soms is er nog wel een alternatief. maar vaak ook al niet meer en dan moet je het gewoon met die snelheden doen.

ik zie ook niet in waarom een voorbeeld zoals ik stel buitengebied verkeerd is om te gebruiken

edit: als ik naar mijn ouders kijk die kunnen max 11mbit halen via dsl die hebben sinds een klein jaar nu gelukkig een alternatief glasvezel en die zitten 3km buiten de kern (wel agrarisch gebied dus weinig huizen)

[Reactie gewijzigd door hjvg op 27 augustus 2019 12:35]

Buitengebied is alles achter het bordje bebouwde kom. Daar is geen kabel, vergeet niet kabelnetwerken werden vroeger vooral door gemeentes aangelegd en kosten buiten de bebouwde kom waren al te hoog, dus pisten die mensen 20-30 jaar geleden al naast de pot. die netwerken zijn nu onderdeel van ziggo.

Dus blijft kpn over en die heeft in die gebieden gewoon een monopolie.

In België heeft telenet bijv wel kabel in buitengebieden deels omdat de kabel daar vaak bovengronds zit.
Belgacom investeerd bijv in glas maar uiteindelijk maar 50% van alle mensen dus ook daar pissen buitengebieden bij belgacom naast de pot.
Wat zijn eigenlijk de design specs bij liberty global, 300 meter max 16 aansluitingen per antenneversterker ? dsl kan ten koste van bandbreedte toch wel een paar km halen..
Neehoor, ook in dorpskernen. Ik woon in een kern van bijna 20.000 inwoners. Woon letterlijk tegen het centrum aan, en volgens netco kan ik maximaal 35 MBit halen.

Hoe ze het voor elkaar krijgen, geen idee, maar de telefooncentrale staat aan het eind van de straat.

[Reactie gewijzigd door Calypso op 27 augustus 2019 12:45]

Er zijn ook nog genoeg mensen zoals ik die 50Mbit/s met glasvezel gebruiken, wat dus meestal om symmetrische abbonementens gaat en lagere latency. Dus ja wel prettiger dan ADSL, maar het is nog steeds 35 of zelfs 40 euro voor 50Mbit/s.

Dat vind ik ook te veel geld eigenlijk, terwijl ik geen zin heb in een sneller abbonoment om meer waar voor mijn geld te krijgen (bijv 500Mbit/s). Dat gebruik ik al helemaal niet.

Op ons vorige adres had ik een 20Mbit/s ADSL lijntje voor rond de 20 euro o.i.d. Vond het wel prima, kon er nog steeds alles mee (bijv youtube e.d.)
Ik zit regelmatig op een 8/1 dsllijntje, waar de verbinding zelfs maar 5/1 haalt
Netflix en YT samen werkt prima ( Plex mediaserver vanaf thuis + YT samen dan weer niet ;) )

Ik zou het niet aanraden, maar het kan wel.
Zodra 50/50 glas hier zou zijn, stap ik met liefde daar op over, ondanks ik nu 300/40 bij Ziggo heb
Ja dat snap ik.

Maar ik heb dus niet persee de 50Mbit nodig, alleen ik kan niet iets goedkopers vinden en het kost allemaal vanaf 35 euro per maand, wat ik relatief veel vind in verhouding met het gebruik ervan.
Maar om dan 25 euro te gaan betalen voor een 10/1 ADSL lijntje vind ik dan ook weer niks natuurlijk.

Als je ook nog TV afneemt dan valt het wellicht nog mee, maar alleen internet afnemen vind ik relatief prijzig zo.
Tja, alleen internet zal hier geen optie zijn, de familie wil ook gewoon zappen en lui onderuit liggen zonder allemaal kunstgrepen, Chromecasts of apps te openen.

Leuk en aardig voor een groot deel wat hier de optimale cablecutter wil uithangen, maar het is gewoonweg niet 'makkelijk' als je met meerdere in een huis zit.
Met internet only zit je bijna verplicht vast aan extra diensten om de gangbare programmering te kunnen volgen.
Waarom een Ferrari hebben terwijl je maar 130 kmh mag?

Voor wat simpel internet verkeer is een langzaam lijntje prima, zeker als dit goedkoper is.
Waarom een Ferrari hebben terwijl je maar 130 kmh mag?

Voor wat simpel internet verkeer is een langzaam lijntje prima, zeker als dit goedkoper is.
Dat roep ik ook al jaren, net zoals een Porsche of BMW onzin zou zijn, maar alleen omdat ik het niet kan betalen, het is niet alleen de snelheid waar je dat soort zaken voor neemt.

Het vergelijk met een internetverbinding is daar net zover van verwijderd, als een papegaai, die gaat trouwen in een kerk.
Dit zijn prijzen van jaren geleden: truedsl.nl (de voorloper van Tweak).

Aansluitkosten: 245 euro, en dat is zonder modem en splitter..
Dan schrik niet als je dit ziet:
https://www.plex.nl/dsl/badsl.html?5616+hl+1 (willekeurige postcode in Eindhoven)
8mbit, datalimieten en daarna aftikken per megabyte ;-)
https://netco-fpi-info.fo...+HL&alt_address=5616HL+2+

en dan nog een provider zoeken ..

Ah, darten bij cafe het vonderke :)
Ja ik :) , ik maak als backup nog (zakelijk) gebruik van een ADSL lijntje voor als Ziggo storing heeft zodat ik mijn kantoor altijd kan bereiken. Maar ik denk dat ik nu maar ga opzeggen, scheelt weer infrastructuur te onderhouden hier.
Nee, en dat zal ook de reden zijn waarom een kleine provider zoals Tweak meer geld dient te vragen voor zo'n DSL lijn dan bijvoorbeeld een Tele2/T-Mobile die 20Mbit voor 22 euro kan bieden. Die laatste twee zijn veel groter en kunnen het goedkoper aanbieden.
Euh, ja.
Glasvezel hebben we hier niet en ziggo zijn afzetters.

En voor DSL, hogere snelheden zijn niet altijd per definitie haalbaar.
Je weet hoe gemiddelde snelheid werkt? Als gemiddeld in Nederland 60mbit is, zitten daar ook 200 en 500 snelheden tussen, daar tegenover staan dus ook de 10 en 20mbit, om gemiddelde goed te krijgen. En dat zijn er behoorlijk wat.
Ik betaal bij t-mobile iets minder namelijk 27 euro voor 20 Mbit/s down & 2 Mbit/s up.

Ik had eerst de 50Mbit/s, maar na verschillende testen ook samen met T-mobile kwamen we niet hoger uit dan 22 Mbit/s

Ik woon in Den Haag/Kijkduin en men is niet van plan hier op korte termijn galsvezel aan te gaan leggen, dus er zijn nog genoeg gebieden waar dit het maximale is wat je eruit kunt halen.

Nu moet ik zeggen dat het bij ons geen probleem is om naar Netflix te kijken en tegelijkertijd muziek te luisteren en te werken op een pc.
Zelfs in de randstad, bijv bepaalde wijken in den haag, is nu nog max 8mbit downstream mogelijk.
En zoals hjvg aangeeft zijn de buitengebieden ook een lastige situaties.
Ik ken niet de percentages maar in vanuit de mensen in mijn omgeving heeft pas, zeg 70%, toegang tot minimaal 100mbit (Via KPN)
yep, en toen ik dat vertelde tegen een collega wist hij een wijk in rotterdam zuid te noemen waar 2Mbit de max is. Ik hoop voor hem dat nu een jaar later daar de wijkkast geupgrade is ...
Als je dsl zit heb je weinig keus. Hier 30 MB down en 5 up. Dat is het maximaal haalbare en meestal ruim voldoende voor mijn gezin. Het gaat alleen fout als je iets groots moet uploaden. Dat legt de hele verbinding lam. Snap dus niet waarom iedereen 100 tot 500 mb wil.... Wat een groter probleem is, is dat er nog maar 2 netwerken zijn, KPN en Ziggo. Van concurrentie is dus geen sprake meer. Had altijd aan ongeveer 25€ genoeg, maar de laatste tijd stijgen de prijzen wel heel erg snel. Nu ruim 32€ voor dezelfde verbinding. Ik kan uitwijken naar Ziggo maar dan ben ik nog meer kwijt omdat ik voor tv moet betalen. En dat kijk ik niet. Geen optie dus.
Ik haal tegen de 14 Mbps (maar soms minder), maar ik heb al die tijd €19,95 betaald incl. een goede Usenet server. Als ik geen hogere snelheid krijg dan stap ik over.
Met andere woorden tegen actieve DSL klanten: opzouten!!
Helaas hebben veel mensen nog steeds geen keuze...
Ze hebben de keuze naar een andere DSL provider te stappen. Tweak is duidelijk aan het motiveren om klanten op glas over te stappen of naar een andere provider te gaan. Ik kan alleen maar aannemen dat het is omdat er gewoon te weinig te verdienen valt op hun laatste groep DSL gebruikers.
Blijkbaar zijn ze dan niet concurrerend genoeg op DSL want ze hebben toch, relatief gezien, nauwelijks eigen glas liggen? Via KPN is glas volgens mij niet specifiek veel goedkoper dan DSL. Qua snelheidsratio natuurlijk wel maar dat is nogal wiedes. Ik vraag me af hoe ver ze het klantenbestand dan uitdunnen.
Ja maar DSL gaat toch de komende decennia helemaal verdwijnen omdat het vervangen wordt door glasvezel. nieuws: KPN start met overschakelen van koper naar glasvezel in zes gebieden
Het is op de lange duur voor iedereen zelfs goedkoper om een nieuw netwerk aan te leggen dan houtje touwtje de telefoonlijntjes in stand te houden ;)
Ik denk echt dat dit bericht een bevestiging is van de vernieuwing/verglazing die eindelijk definitief is ingezet
Op lange termijn zeker, maar dat gaat nog jaren duren. Zeker in gebieden waar KPN rustig 200/60 over koper ramt zal er voorlopig nog geen enorme haast achterzitten ben ik bang. :P
Dat hoeft ook niet.
Glas hoeft/moet geen doel op zich zijn.

Bandbreedte, latency en andere diensten zijn de doelen. Glas, DSL of COAX is alleen maar het middel om het doel te bereiken.
Er zijn meer wegen naar Rome en in een rolstoel kun je ook proberen om een berg op te komen. O-)
Coax en DSL zijn niet bedacht om enorme hoeveelheden data te verstouwen, dat het lukt is een wonder en een topprestatie die straks (nu al) tegen limieten aan gaat lopen. Glasvezel (dat wel gemaakt is om signalen betrouwbaar over grote afstanden te vervoeren) kan nog wel meer dan tig jaar vooruit...
Als er een nieuwe kabel in de grond gaat is het vreemd als iemand nog voor coax/koper kiest ...
Hier op tweakers is dat een interessante discussie, maar voor de consument is dat het niet. Die wil een verbinding die een dienst kan leveren.
Die rolstoelvergelijking gaat compleet mank, omdat daar een snelheidsverschil op treedt.
100 Mbit/s over kabel, glas of dsl is nog altijd even snel.

Je ziet in NL een gigantische stagnatie van de toename van de gemiddelde snelheid van de internetverbinding. Dat komt mede omdat zeker bij kabel en glas de minimale abonnementen voor zeer veel mensen al meer dan voldoende is. Glas kan dus veel meer, maar op dit moment is die vraag naar meer er niet. Hier op tweakers meer dan gemiddeld. Vergeet niet dat veel glasinitiatieven de doelstelling niet halen omdat niet genoeg mensen over willen stappen. Dat laat wederom weer zien dat de vraag er niet is.

Ik begrijp de lange termijn wel wat betreft glas, maar je argument werd zeer lang geleden ook al gebruikt toen niet voor mogelijk werd gehouden dat we 500Mbit/s over de kabel konden sturen. Daar is nog zeer veel ruimte, omdat door het stoppen met analoge TV en radio er een gigantisch frequentiebereik bij is gekomen en we nog niet op de limiet zitten.

Maar je argument spreekt mij ook niet tegen. Bedrijven moeten uitvogelen wat er nodig is om een bepaalde dienst te verlenen en welke infra er nodig is. De meeste consumenten hebben geen boodschap aan het gebruikte medium. Als het maar werkt (en dat is dus in de buitengebieden nu wel een probleem.)

Het is door gebrek aan de wens van de consument om er voor te betalen dat bedrijven de huidige infra zo lang mogelijk willen blijven gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Hann1BaL op 27 augustus 2019 13:21]

Dat laat wederom weer zien dat de vraag er niet is.
Vaak wordt niet voldoende duidelijk gemaakt wat de noodzaak is. Men heeft zelf een verbinding die voldoet, en waarom zouden ze dan moeten meeinvesteren in een netwerk dat zij niet of nauwelijks gebruiken?

Dat het voor de gemeenschap een toevoeging is, of dat het voor de toekomst beter is. Eventuele waarde van het huis! Ja, die zaken worden gemist. Vraag moet je soms ook gewoon een beetje aanwakkeren.
Relatief gezien misschien niet, maar absoluut gezien heeft Tweak in best veel plaatsen (waaronder Almere, Leeuwarden, Deventer en nog een hele rits andere plaatsen) eigen infra liggen. Weliswaar zijn ze voor het laatst stukje van de Area-PoP naar de consument toe nog afhankelijk van Reggefiber (dat nu KPN Networks) heet, maar dat nemen ze af middels ODF, wat een gereguleerd tarief heeft.

Effectief betekent dat dus dat Tweak alles in die plaatsen zelf in eigen hand heeft. Verder zijn ze ook actief met eigen apparatuur op glasvezelnetwerken van E-fiber, en hebben ze zelf ook De Wolden aangelegd.

Lees ook eens dit blogje van hen zelf:
https://blog.tweak.nl/algemeen/hoe-werkt-glasvezel/

In het kort komt het erop neer, dat de wholesale prijzen die KPN vraagt om via "WBA" diensten aan consumenten aan te kunnen bieden, gewoon killing zijn. Grof gezegd moet Tweak, waar ze via KPN WBA diensten moeten aanbieden (waar DSL ook onder valt), al 40 euro per maand per abonnee aftikken aan KPN voor een 100 Mbit/s lijntje. Daarna moet Tweak dus nog het bedrijf draaiende houden en een prijs voor de consument neerzetten.

En hier zie je dus ook het probleem van de huidige markt: KPN is op glas in de grotere plaatsen maar zeker op DSL een monopolist, en kan vragen wat ze willen.
Wat is er met het BBNed-netwerk gebeurd? BBNed werd overgenomen door Tele2, maar lijkt me niet dat Tele2 dat netwerk heeft afgebroken?
Dat vraag ik me idd ook af. 'Vroeger' (lol) kon je op meerdere plaatsen naast KPN ook voor BBned kiezen als operator. Maar ook weer lang niet overal.
Tja, nog heel even tot dat kpn met het geweldige GPON een einde maakt aan deze optie. Terug naar een gedeeld medium op glas. Terug in de tijd. Ongelofelijk dat dit kan.
Met die prijs van E 40 snap ik niet hoe nle een winstgevend business model heeft. 10 maanden 29,95, daarna 42,50.
Bij NLE ligt het verhaal wellicht weer wat anders, omdat zij voor zo ver ik weten een 'white label' KPN-dienst leveren. Dus eigenlijk gewoon Internet, bellen en interactieve TV van KPN, met een NLE labeltje erop.

Bovendien heeft NLE natuurlijk nog z'n energietak als core business. Internet en TV is voor hun gewoon een manier om mensen kennis te laten maken met het merk en hopelijk ook energie aan te smeren.
Sinds de overstap naar canal+ tv platform was heel het DSL verhaal en productengamma al van de Tweak site verdwenen, dat er een sterfhuis constructie voor wat betreft Tweakdsl aan zat te komen was wel te voorspellen.
Tja, wat moeten ze anders? Verlies lijden aan klanten?
Als je er verlies op lijdt kun je ze beter kwijt zijn inderdaad..
kun je ze beter kwijt zijn? zeg je dat nou, meen je niet.
De grote grap is dat in veel plaatsen amper of geen glasvezel ligt. Ik haal mijn dsl snelheid nooit!
Die haal je wel, lees je contract maar eens goed door. Dat argument is 25 jaar geleden al ontkracht, er wordt altijd een maximum snelheid geadverteerd met kanttekening dat het aan de lokale situatie ligt welke snelheid je haalt. Inherent aan de techniek en providers zijn daar altijd duidelijk in geweest.
In den beginne zijn ze daar juist niet heel duidelijk in geweest, dat kwam later pas toen ze op de vingers werden getikt. Reclames waren misleidend. Pas als je zelf goed keek kwam je er achter dat er veel kleine lettertjes waren. En als je er geen verstand van hebt gaat dat allemaal boven je pet.

[Reactie gewijzigd door gjmi op 27 augustus 2019 11:52]

Ik ben het met je eens. Het type abonnement is een maximum wat mogelijk is binnen het abonnementstype, bij het aangaan wordt daarnaast ook inderdaad altijd vermeld wat op jouw locatie het maximum is.

Bij alle providers wordt bij de check altijd aangegeven wat de maximum verwachte snelheid is.

(In mijn geval adverteren ze bij DSL een lagere snelheid dan ik daadwerkelijk krijg, maar meer mag uiteraard altijd omdat ze je hier niet mee benadelen)
Tegenwoordig is er wetgeving die verplicht bij het afsluiten van het abonnement ook de minimumsnelheden aangeven. Deze kun je ongeveer gebruiken als verwachte snelheid op de meeste DSL-locaties.
"Werkende dsl-abonnementen blijven wel gewoon actief, maar klanten betalen na die datum automatisch het eventueel hogere tarief als zij nu een lagere prijs betalen."

Laat het woordje eventueel maar weg in bovenstaande zin. ;)
De 50mbit verbinding zat al op 35 euro per maand, dus iedereen met een 50 mbit verbinding, waarschijnlijk het overgrote merendeel, zal geen verhoging voor de kiezen krijgen.
Als ze nu een lagere prijs betalen, is eventueel dus overbodig ;)
Helaas kan via het KPN netwerk hier lang geen 35 Mb, laat staan 50 Mb/s geleverd worden. Ik wordt gedwongen naar Ziggo te gaan.
Hmm, ik klik op glasvezel overzicht. Zie 1gb voor 39 euro per maand. Denk, da's niet gek. Ik klik het aan, vul mijn postcode in, hij zegt "Gefeliciteerd! Glasvezel is op dit adres beschikbaar.". Ik denk, leuk! Ga ik verder, kan ik dan ineens enkel uit wat pakketten kiezen van 100mbit, en zit er telefonie verplicht bij in wat daardoor ook nog eens duurder is. (47 euro).
Hier hetzelfde.. en dan staat er zo mooi in beeld "ies voor het snelste internet van Nederland en kies het televisiepakket van Canal Digitaal dat het best bij je past. Oh, en hadden we al gezegd dat je internet ook los kunt bestellen?"
Uhmm.. hoe dan?
Ja, precies hun web-site is al een tijd misleidend. Ook toen je voor DSL kon kiezen, kwam je toch weer bij glas abo's terecht. Ze vergeten (oude) linkjes weg te halen, zo lijkt het.
Zodra tweak glas met 1GB hier komt stap ik ook over.
Ze doen alsof het een gunst is dat je mag opzeggen, dat is een europees recht dat elkeen heeft. Als de opslag tariefwijziging meer is dan een indexaanpassing - kan u opzeggen. het probleem is natuurlijk een zachte geruisloze overgang krijgen.
tweak.nl:
Als het aan ons ligt zullen wij op een dag ook jouw adres aansluiten op Gigabit glasvezel.
Wanneer dat is, kunnen wij helaas nog niet zeggen.

Dat gaat dus nog jaren duren en als we bijna bij het "6e zegel" zijn gearriveerd, komt er dus helemaal niets van terecht

[Reactie gewijzigd door Oo-blackgirl-oO op 27 augustus 2019 13:39]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee