Nintendo Switch Lite zonder dockfunctie komt op 20 september uit

Nintendo komt met de Switch Lite, een kleinere en goedkopere versie van de bestaande Switch-console. De controllers kunnen niet losgekoppeld worden en de Switch Lite heeft ook geen dockfunctie om op een tv te spelen.

Nintendo geeft de Switch Lite een 5,5"-lcd met een resolutie van 1280x720 pixels. De resolutie is daarmee gelijk aan de reguliere Switch, maar die heeft een iets groter 6,2"-lcd. Verder ontbreekt de sensor om de schermhelderheid automatisch aan te passen. De Lite-versie is ook wat lichter: het apparaat weegt 275 gram. De gewone Switch weegt zo'n driehonderd gram, maar dat is exclusief de Joy-Cons.

De Switch Lite heeft geen losse controllers, maar ingebouwde bedieningselementen. Voor games die motion controls vereisen zijn daarom optionele Joy-Cons nodig. De Lite-versie van de Switch heeft geen HD Rumble en ook geen infraroodcamera's zoals in de Joy-Cons. Het apparaat heeft afmetingen van 91,1x208x13,9mm en daarmee is de Switch Lite iets minder breed en hoog dan gewone Switch die afmetingen van 239x102mm heeft.

Het is niet mogelijk om de Switch Lite aan een tv te koppelen. De handheld is alleen geschikt voor Switch-games die een handheldmodus hebben. Nintendo wijst erop dat dit op de verpakking van games is aangegeven. Volgens Nintendo gaat de accu van de Switch Lite langer mee dan die van de gewone versie. Op de specificatiepagina staat dat er zo'n vier uur Zelda: Breath of the Wild gespeeld kan worden, bij de reguliere Switch is dat drie uur. De accucapaciteit is met 3570mAh echter lager; de bestaande Switch heeft een 4310mAh-accu. Of er een verschil zit in de gebruikte soc is niet duidelijk. Nintendo geeft enkel aan dat er een Nvidia Tegra-soc in de nieuwe Switch, zonder het typenummer te noemen.

Nintendo maakt geen europrijs bekend, maar in de Verenigde Staten komt de Switch Lite uit voor 199 dollar. Dat is honderd dollar goedkoper dan de adviesprijs van de reguliere Switch. In Nederland en België kost de Nintendo Switch ruim driehonderd euro. Het is aannemelijk dat de Switch Lite zo'n honderd euro goedkoper zal zijn.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

10-07-2019 • 14:35

250 Linkedin

Submitter: VirinR

Reacties (250)

Wijzig sortering
Het geeft mij een kleine PS Vita gevoel. Ik vraag mij af hoeveel mensen hier op af komen sinds ze er best wel veel eruit hebben gehaald. Kan je net zo goed $100 bijleggen voor een normale Switch.
Nee. Het is juist die €109,- tot €129,- eraf die veel vaders en moeders zullen overhalen een Switch aan te schaffen. €199,- is een magische grens. Helemaal wanneer Pa & Ma er twee aan moeten schaffen, want €618,- of €398,- voor 2 Switches is een erg, maar dan ook een erg groot verschil!

Ik heb de Switch altijd véél te duur gevonden (voor de geleverde hardware). Dat heeft mij tegen gehouden er eentje aan te schaffen. Nu komt er zeker een!
Gelukkig kopen ze de switch niet voor de hardware, anders zou Apple al helemaal niks verkopen.
Anoniem: 501293
@poNgz0r11 juli 2019 10:15
De hardware van Apple is prima man. Je moet niet zoveel naar specs kijken en alleen maar daarop af gaan.
De hardware is tragisch. Alles breekt, en is flinterdun. Alle thermals bottlenecken. Puur asthetisch spul.

De software is wel goed.
Ik zei ook niet dat het niet goed was. Ik zeg alleen dat 90% niet een console/ telefoon/ tv koopt omdat de hardware nou zo goed is.
LoL! Nee, maar das het verschil tussen 'ons' Tweakers en hullie. :+
Zelfde geval hier , kan niet wachten :) , op mp en tweakers vind ik ze tweedehands ook te duur namelijk
Is dit niet een ideale versie voor kinderen? Geen losse verbindingen, geen gezeur over de tv gebruiken.
Mwah.. Ik vind juist de huidige Switch ideaal voor de kinderen. Ze kunnen op een grote TV (we hebben 3 docks in huis) spelen waar ze willen. Wil jij een filmpje kijken in de woonkamer, dan verkassen ze gewoon naar een andere kamer óf gaan ze handheld verder. Daarnaast zitten bij de huidige Switch ook nog twee Joy-Cons, waarmee ze leuk samen Mario Kart o.i.d. kunnen spelen. Dat zit er op de nieuwe Switch niet in, tenzij je losse Joy-Cons gaat bestellen voor slechts € 73,99. M.a.w., ik vind het nogal aan de prijs. Samen met losse Joy-Cons ben je net zoveel kwijt als een Switch die ergens in de aanbieding is, maar je hebt géén mogelijkheid om op TV te spelen én je zit dus vast aan een nóg kleiner scherm (scheelt toch weer 0,7").
Je vind de joy cons aan de prijs maar met drie docks van 90 euro ps heb je geen moeite?
Jawel. Via Amazon zijn ze trouwens inmiddels 70 euro. Maar ik heb docks overgenomen van mensen met defecte Switches. Dan tik je ze vaak al voor een paar tientjes op de kop. Ik was in totaal pakweg 50 euro kwijt inclusief verzendkosten voor twee docks. Daarbij heb ik nog 2 portable dock-behuizingen gekocht voor 20 dollar en de printplaat uit de originele docks daar in geplaatst. Werkt prachtig en het erin zetten en eruit halen van de Switch gaat wat soepeler. Het originele dock is echt veel te log en groot..

Daarnaast zijn er nog third party docks te vinden, maar die vertrouw ik zelf niet echt. En die zitten met 40/50 euro ook redelijk aan de prijs, terwijl je nog maar moet afwachten of je Switch het gaat overleven.. :)
Het zou de gameboy anno 2019 kunnen zijn. Dan zou het verschil in succes met de Vita echt het game aanbod zijn. En dat zou best eens kunnen; de vita had geen volwaardige,actuele PS games. Met deze Switch Lite speel de dezelfde games als op de oorspronkelijke console.
Niet alleen het game aanbod.
De Vita is niet goed in de markt gezet door Sony. (reclame destijds)

Daarnaast speelde dure opslag een rol bij het falen van de PSvita.
De switch gebruikt standaard SD kaarten en je kan je eigen merk kiezen, bij de Vita was je verplicht Sony's memory cards aan te schaffen.
Sommigen durven te beweren dat dit zelfs de voornaamste reden was voor het floppen van de Vita. Echter, het gebrekkige game aanbod is mijns inziens inderdaad de hoofdreden.
Echter, het gebrekkige game aanbod is mijns inziens inderdaad de hoofdreden.
Er was inderdaad een compleet gebrek aan AAA titels. Je had Uncharted enne... dat was het wel zo'n beetje. Jammer, want de PSP kreeg bijv. maar liefst twee Gta games, twee God of War games en een Gran Turismo. Maar voor de Vita hadden de grote studio's/publishers blijkbaar geen interesse...

Aan de andere kant had je juist veel aanbod, mits je fan was van japanse games, want daar had je geen gebrek aan.

[Reactie gewijzigd door Armselig op 10 juli 2019 22:30]

Enige wat Sony correct heeft gedaan met de vita is de manier hoe ze het apparaat EOL aangekondigd hebben... alles daarvoor is een project How to not bring your product to market studie :)

Nintendo kan dat een stuk beter, scheer de magic 199 <insert valuta here> en je hebt plotseling prachtige kerstboom cadeaus... tel daarbij op dat ze WEL games ontwikkelen voor hun platform en je hebt op alle fronten al een stapje voor een vita.

Ikzelf vind een switch 320 € mjwah nog ff niet maar €250~275 en ik zal serieus overwegen dat ding te bestellen. Inclusief het bijbehorende rataplan aan spelletjes. Maar zo voelt t voor mij :)
Helemaal mee eens. Hopelijk zakken de prijs nog wat zakken nu. 250-280 voor de gewone switch. 150-180 voor de Lite. Vind ik schappelijke prijzen. Ik speel graag Zelda, maar vind 300+ euro iets teveel om 1 spel te spelen.
Nintendo kan op dit moment niet genoeg switches produceren. Het aanbod is momenteel nog onder de vraag. De prijs is zelfs weer iets gestegen daardoor. Ik verwacht niet dat we t/m januari een prijsdrop krijgen daardoor. Voor Nintendo is er geen enkele reden voor op dit moment.
Ik zie nergens een “leverings” probleem als ik nu 329 euro uit zou willen geven heb ik morgen een PostNL meneer met een switch ongeacht welke online retailer ik kies. Als ik naar de winkel rij dan heb ik over 30 minuten tot 20:59 een switch aangezien die overal verkrijgbaar is.

Nintendo WIL niet meer produceren is meer een reden en WIL ook geen pricedrop doen omdat als ze als warme broodjes over de toonbank vliegen zoals een PS4 Pro/XB1X gedaan hebben ze dan wel tegen een leverprobleem aanlopen en men gewoon niet de vraag aan zou kunnen.

Ik vraag een switch voor 250ish -280ish en wil dan best 6 spellen kopen a €40~50 de stuk alleen Nintendo wil niet meer consessies doen op hw kosten, dan een Sony/MS koopt uiteraard de HW goedkoper in dan Nintendo nu doet.

Jammer voor hun maar ik zou die familie console lekker €50 lager insteken en ik koop zo de hele fabriek aan super geweldige Zelda/Mario etc leeg.

Hoe ik het nu doe? Een maatje vragen of ik ff op zijn switch mag inclusief game en drop ff een pilsje in af, gezellig bakkie doen als ik die switch terug breng en hoeveel verdient men nu aan mij €0,00 omdat ze die console prijs perse zo hoog willen houden. Boven mij koopt t niet, ook 0 euro verdient terwijl er denk ik genoeg mensen zijn die een switch willen kopen maar niet voor het huidige geld.
Denk het ook. En voor kinderen zal men ook minder snel 300 euro (minimaal) uitgeven aan een handheld. Met de PS Vita en de 3DS heeft men al geleerd dat een betaalbaar prijspijl heel belangrijk is.
Dat vind ik dan weer jammer, dat zo'n toffe handheld van jullie een stempel 'voor kinderen' krijgt. Terwijl de prijs echt niet alleen belangrijk is voor ouders. Er zijn namelijk net zo goed volwassenen die 300 voor een console voor zich zelf teveel vinden, als dat er ouders zijn die geen 300 willen of kunnen ophoesten. Mensen die bijvoorbeeld al een Xbox One of een PS4 hebben. En als je echt fatsoenlijk met de huidige Switch op de TV wil spelen moet er ook nog een 60 euro Pro controller bij. Anders zit je er mee dat je iedere keer de joycons moet aan en ontkoppelen als je wil switchen van TV naar handheld modus. Deze is gewoon voor de mensen die een toffe betaalbare handheld willen. En komt op het juiste moment nu de PS Vita en 3DS aan het uitfaseren zijn
Nou... Dit is verwacht, maar toch een hele teleurstelling: geen DualScreen opvolger, geen opvolger van de 2DS qua prijsstelling, wel €15 per spel extra ten opzichte van de 3DS. En zoveel meer.

Het zeer zit vooral in het echt uitfaseren van de DS-lijn. Met zoveel mooie games die daar zo geniaal gebruik van maakten. Dit lijkt op een GBA Advance en daar was ik vanwege de vormfactor geen fan van.

Tegelijk sluit ik niet uit dat er 1 komt: er zijn toch spellen die ik tzt wil spelen en ik wil niet achter de tv spelen.

Meh.
De 2DS kwam ook heel laat in het leven van de 3DS. Je kan verwachten dat er over een flink aantal jaren ook een Switch uit komt voor 120 euro. Ik heb niet zo'n probleem met het uitfaseren van de DS lijn. En ik vond de GBA misschien wel de beste handheld ooit. De games zijn een beetje duurder. Maar zijn ook veel grotere producties. Het zijn volwaardige console games. Vergelijk bijvoorbeeld super Mario 3D land voor de 3DS met Super Mario Odyssey voor de Switch. Een wereld van verschil

[Reactie gewijzigd door Robolokotobo op 10 juli 2019 19:47]

Laat??? 2,5 jaar na de 3Ds in de inmiddels 8 jarige cyclus is niet laat. In tegendeel: precies het punt waarop de Switch Lite uit gaat komen. Dit IS de 2DS versie van de Switch.

Voor de rest verschillen smaken natuurlijk, dat mag. Het voordeel is dat ik door de wet van de remmende voorsprong de 3DS lang in de kast had liggen omdat er niet wat interessants was. Zodoende heb ik nog een behoorlijke backlog ineens nu ik er achter kom dat er inmiddels veel leuks uitgekomen is. Stuk of 15, 20 games. Ik vermaak me nog wel even...
De 3DS kwam uit in 2011. De 2DS kwam pas in 2015. Vier en een half jaar later. Maar daarom kan het nog wel zo zijn dat het de 2DS (Lees goedkopere) versie van de switch is zoals je zegt. Maar niet raar opkijken als er de komende jaren nog twee of drie versies verschijnen
Lees even Wikipedia... 12-10-2013
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Nintendo_2DS

Het is niet de bedoeling dat je de releasedatums van de 2DS en de New 2DS XL middelt, hoor! 😉

Meer versies? Geloof ik zeker. Prijspeil 2DS? Nah. En ik geloof absoluut dat dat een van de successen van de DS serie is geweest: voor bijna elke beurs wat. Voor 110€ een console met Mario game, dat is echt ander geld dan € 200 + € 54.
Ik zie het idd. Wat raar. Naar mijn idee kwam de 2DS veel later na de release van de 3DS. Maar ik zie ook op die wiki pagina dat de 3DS XL een jaar na de originele 3DS al gelanceerd werd. Voor mijn gevoel zat er veel meer tijd tussen die modellen

Prijspeil 2DS gaat misschien niet lukken. Maar die Tegra chips worden steeds goedkoper voor Nintendo. Ik denk dat we op een gegeven moment wel een Switch bundel kunnen kopen met een game voor 150 euro

Maar de 2DS die soms voor 90 of 100 euro te krijgen was, dat was echt een hele mooie deal. En hij was erg comfortabel om mee te spelen. Maar er zaten ook hele kleine schermen in. Het pookje van de 3DS serie was niet om over naar huis te schrijven. Ik vond SM3D Land bijv. lastig speelbaar op de 3DS XL, de New 3DS XL en de 2DS. Dan betaal ik liever 80 euo meer voor het meer degelijk apparaat dat deze Switch Lite lijkt te zijn
Bedoel je niet Super Mario Odyssey?
Ja die bedoelde ik natuurlijk. Ik heb het aangepast
Dat 'voor kinderen' kan je in meerdere gradaties denken. Ik heb het idee dat alle consoles gewoon computers voor kinderen zijn. Je kan er niks anders mee dan een spelletje mee opstarten. Op een computer kan je ook andere dingen doen die je interesses voeden, productiever maken etc etc.


Het is maar net je perspectief. :)
Ik vind het ook wel ideaal voor ouders, meestal is bij ons de TV bezet en zo kan ik ook rustig een spelletje spelen op de bank. Vooralsnog deed ik dat op mijn New 3DS maar dit is een mooie upgrade voor mij zonder dat het meteen de hoofdprijs kost.
Niet alleen dat. Voor studenten en mensen zonder TV, of sowieso mensen die veel on the go zijn kan het meer compacte design een enorme plus zijn.
Vita kon wel op TV aangesloten worden :) en ik vind de vita er beter uitzien ... Overigens killen ze hiermee wel alle motion control games toch ? een gefaalde functie ? Net zoals de HD tril motors.
Goed lezen: "Voor games die motion controls vereisen zijn daarom optionele Joy-Cons nodig."
Hmm dan ben je rond de 70 a 80 euro extra voor kwijt, plus je hebt ook nog de charging grip nodig a 20 a 30 euro omdat je ze anders niet kunt opladen (of een 3rd party charging dock)

Op die manier is de normale switch ineens niet zo duur meer, ik denk dat dit meer voor de mensen is die ook geen games spelen die de losse joycons nodig zullen hebben, plus sowieso zou spelen hierop met joycons moeilijk zijn want de Lite heeft geen kickstand.
Ja maar als dit aanslaat gaat niemand zn game meer afhankelijk maken van motion controls want dan mis je de hele handheld markt...
Jah, dus killen ze de joy-cons.
Hoezo killen ze de joy-cons dan?
Omdat ze dan niet meer verplicht ondersteunt hoeven te worden?
"Voor games die motion controls vereisen zijn daarom optionele Joy-Cons nodig."
Lijkt me toch duidelijk? Beetje raar als dit een reden zou zijn om ze te killen. Daar zit geen logica in.
Vita nee, PS TV ja aangezien ik beide heb.
Dit gaat wat hetzelfde probleem hebben als de Xbox One Digital edition: Het is goedkoper om een tweedehands model met meer features te kopen (en daar nog wat extra zooi bij te krijen) dan het beperkte model nieuw te kopen.
Aan de andere kant, doordat deze kleinere variant 1 geheel is, is de kans dat dingen stuk of kwijt raken veel kleiner. Daarnaast zou het mij niet verbazen als deze minder stroom verbruikt dan de originele Switch, omdat het scherm een stuk (zo'n 25%) kleiner is.

Ik vind het dus wat vroeg om nu al conclusies te trekken dat dit apparaatje gedoemd is om te falen, Nintendo zal heus wel een gedegen onderzoek gedaan hebben naar de haalbaarheid en die zullen ook heus wel weten dat er ook veel consoles via de tweede hands markt verkocht worden.
Aan de andere kant, doordat deze kleinere variant 1 geheel is, is de kans dat dingen stuk of kwijt raken veel kleiner.
Maar als bijvoorbeeld de linker controller stukgaat van deze nieuwe, kleine variant, dan kun je meteen al weinig meer met deze Switch.
Dat probleem heb je met de gewone Switch ook als het probleem in de basis van het apparaat zit en dus niet in de JoyCon zelf. ;)
Begrijpelijk. Maar vergeet het probleem van joycon drifting niet. Eén (of twee) joycons terugsturen is net iets fijner dan het hele apparaat terugsturen. En hoe moet dat dan als de garantie voorbij is. Zelf zitten pielen of een 3e partij de reparatie laten doen. Ik begrijp dat er best een markt kan zijn voor deze Lite, maar ik houd het bij de standaard switch.
Als de garantie voorbij is, kan je het apparaat altijd opsturen ter reparatie, je hoeft dus niet per se zelf te gaan zitten pielen.
Om even terug te komen op het argument dat je ook het hele apparaat moet terug sturen als de basis van het probleem in het apparaat zit: naar mijn weten zijn er meer gevallen van problemen met joycons dan met het apparaat zelf(speculatie).

Mijn punt is inderdaad(@@lonewolf2nd) dat de mate van afhankelijkheid groter is; het hele apparaat moet gerepareerd worden, ipv alleen een joycon. Of dit nou door nintendo, een 3e partij of jijzelf moet gebeuren maakt niet uit, want hoe dan ook kan je met je Lite niet verder spelen en met een normale Switch zoek je even een vervangend input device en je kan weer verder.

Einde van de dag is het natuurlijk alsnog niet ideaal om een joycon te vervangen of te moeten laten repareren. Ik had graag gezien dat dat Nintendo het joycon drift probleem benoemd en dan ook benoemd wanneer en op welke manier dit probleem verholpen is(bijvoorbeeld andere manier van assemblage, of een ander design 'under the hood'). Nu zijn we afhankelijk van consumenten die de input devices van de Lite en normale switch vergelijken. Daarnaast is het afwachten of joycon drift uberhaupt gaat voorkomen op de Lite. Het lijkt mij in ieder geval niet uit te sluiten.Het zal mij dan ook niets verbazen dat mensen die direct of indirect bekend zijn met joycon drift voorzichtig zijn met het aanschaffen van een Lite.
Maar ik doel op iets anders met mijn punt. Ik ga dus niet in op de bewering die @lonewolf2nd doet, ik doe een toevoeging. Ik probeer alleen aan te geven dat ook een gewone Switch ook best opgestuurd kan worden, omdat een dergelijk defect in de basis van het apparaat kan zitten en niet in de JoyCon zelf hoeft te zitten. Dus dan is het apparaatje zelf defect en zit je met dezelfde ongemakken.

Al kan ik mij voorstellen (mede voor testdoeleinden) dat je sowieso de gehele Switch inclusief JoyCons dient op te sturen in beide situaties.

Als je een auto koopt en een deur is stuk, dan breng je ook de gehele auto naar de garage en niet alleen de deur, zodat de monteur goed kan testen of het defect naar behoren is gerepareerd.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 10 juli 2019 17:29]

Ik heb zelf 4 joy cons in het totaal. En heb ondertussen al het printplaatje van de schouderknoppen vervangen van 1 en al 3 tumbsticks. Als dat bij deze ook zo makkelijk kapot gaat, dan is je switch lite toch minder functioneel. En ik haal liever een joy con uitelkaar, dan een heel apparaat.

En hij bedoeld ook dat je de joy cons los kan kopen dus alleen links of alleen rechts is weer goedkoper dan een set en je kan weer spelen. Maar als je controller die aan je apparaat vast zit kapot is heb je gewoon een probleem.
Ik ga daar ook niet tegenin he, is althans mijn bedoeling niet. Ik probeerde enkel aan te geven dat als de JoyCon het niet doet, dat niet per se aan de JoyCon ligt, maar ook aan het basisstationnetje kan liggen waar je de JoyCons in klikt en je dan dus net zo afhankelijk bent dan wanneer alles 1 geheel is.
Het scherm heeft echter wel dezelfde resolutie, dus batterijverbruik zal daar niet minder op worden. Wel heeft deze een aanzienlijk kleinere accu.
Kijkend naar het aantal pixels is er geen verschil inderdaad, maar het verschil in grootte zal hem ergens in zitten dan toch? ;) Feitelijk zeg je nu dat het kleinere beeld een scherper beeld heeft omdat de pixels kleiner zijn.
Ik zeg inderdaad dat het beeld scherper is (eigenlijk is de dpi de resolutie, niet het aantal pixels).
Maar daardoor zal er weinig verschil in energiegebruik zitten.
De Xbox One Digital had echter geen enkel voordeel boven de normale versie terwijl je hier een D-pad krijgt, een wat kleiner formaat en een wat langere accuduur bij krijgt. Ik zou zelfs zonder de 100 euro lagere prijs eerder voor het "beperkte" model gaan dan de gewone Nintendo Switch.
Je verliest haptive feedback, motion controls en compatibiliteit met verschillende nintendo titels...
Die titels zijn 1-2-Switch en Mario Party, dus zoveel verlies je daar specifiek niet mee 😉
Super mario odyssey is ook niet volledig ondersteund door de lite switch. Vissen naar powermoons gaat via de rumblefeature... (losse joycons + lader en een switchstand erbij kopen zodat het wel kan?)

[Reactie gewijzigd door ConkerTheKing op 12 juli 2019 14:16]

Ik heb de Switchal sinds launch day in huis, maar moet zeggen dat ik van meet af aan vooral in handheld mode speel in plaats van via de tv. Vooral voor jongeren en mensen op budget kan die € 100 een groot verschil zijn. Helemaal voor iets dat je toch niet of amper gebruikt of van plan bent te gebruiken.
die €100 extra betalen is wel 33 procent. als je het op die manier ziet is het een beste besparing.
De Switch is 50% duurder dan de Switch Lite!
Niet perse. Ik zou meer interesse hebben in de lite dan de normale. €300 + 40 tot 60 euro voor een paar spellen (per stuk) vind ik erg veel vanwege m'n budget. Voor €300 heb je dan de Lite + 1 of 2 games. Als je de gewone wilt, ben je misschien wel €400 of meer kwijt. Dat is best een verschil.
Mwa, gaat natuurlijk ook een beetje van de straatprijzen afhangen straks, maar ik zie daarnaast ook voordelen aan dit ding. Zo krijg je een fatsoenlijke vierpuntsdruktoets in plaats van vier losse knoppen zoals op de huidige Switch (omdat die linker joycon ook in zijn eentje te gebruiken moet zijn voor een speler). Daarnaast zoals genoemd blijkbaar langere accuduur.
Ik vraag mij af hoeveel mensen hier op af komen sinds ze er best wel veel eruit hebben gehaald.
Heel veel?

Volgens mij is het doel om meerdere Switches in huishoudens te krijgen. Kortom de benadering van gezinnen, waarbij de prijs tot dusver een grote drempel vormt.

En dan heb je nog die groep, die uberhaupt al terughoudend was tov Switch vanwege de prijs.
Onder andere gamers die steeds die prijs/per/performance vergelijking maken en waarschijnlijk al een PS4 of Xbone hebben. Nu komt de Switch op een pricepoint die iets 'vriendelijker' is om het apparaat 'erbij' te nemen.
Of wachten op de nieuwe verbeterde volledige switch.
Voor mij is dit een betere switch, met name door de toevoeging van een D-pad. Er zijn genoeg mensen die niets geven om de mogelijkheid om het te kunnen aansluiten op de TV, HD Rumble of een infraroodcamera en als dat ook nog 100 euro minder kost is de keuze snel gemaakt. Ik schat zo in dat Nintendo elk exemplaar die ze kunnen maken kunnen verkopen.
Vooral mensen die veel reizen of ouders met kinderen.

Ik heb geen kinderen, maar ik kan me voorstellen dat je met twee kinderen liever twee keer dit koopt dan twee keer een normale switch.

De normale is erg sterk maar ziet er fragieler uit dan dit model. Daarnaast zijn de joycons niet afneembaar en kunnen niet kwijtraken, even als dat je ze niet fout op de switch kan zetten.

Dat soort voordeeltjes zullen veel ouders die minder technisch aangelegd zijn erg prettig vinden.

[Reactie gewijzigd door D3F op 10 juli 2019 14:52]

Ligt wel aan welke leeftijd de kinderen zijn hoor. Anders krijg je vrij snel het gedoe dat ze er allebei alleen mee willen spelen als de andere er mee bezig is.

Ik ben er ook wel van om bepaalde dingen maar 1x aan te schaffen maar vooral bij dingen die ze echt vast kunnen houden is 2 voor 2 kinderen wel ideaal.

Daarnaast kunnen ze ook nog prima buitenspelen als ze er eentje pp hebben. Ben zelf ook opgegroeid met een gameboy en speelde nog steeds het liefst voetbal met de buurtkinderen.
Met zo een switch op de markt heb je straks als developer minder incentive om functies van de normale switch te gebruiken. Immers pas je die toe verlies je meteen het marktaandeel van switch light bezitters. Hoe groot dit gaat worden is de vraag, maar mocht dit een beetje aan slaan, dan is de switch min of meer veranderd in een 3DS opvolger en zullen alle unieke switch features op termijn niet meer gebruikt gaan worden. Eerlijk gezegd begrijp ik deze move van Nintendo dus totaal niet. Het idee van een console is juist dat alle gebruikers dezelfde hardware hebben en je dus als developer daar op kan focussen. Nu zijn ewr dus al 2 varianten met totaal verschillende mogelijkheden. Als developer ga je dan uit van het minimale.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 10 juli 2019 15:38]

Even vergelijken:

- De chipset is (minstens) even krachtig. Of de Tegra in de Lite gebaseerd is op een verkleind productieproces of niet, zullen we in september te weten komen.
- Je kan nog steeds controllers aansluiten via BT indien gewenst.
- Docked/Handheld is een kwestie van twee grafische settings die sowieso al bepaald worden voor de 35+ miljoen gewone Switches op de markt.
- Beperkte motion controls: in handheld mode werkten games sowieso al niet met volledige motion controls, hier wordt dus al rekening mee gehouden sinds 2017. De gyroscoop zelf lijkt nog steeds aanwezig en is er dus geen probleem voor games zoals Splatoon 2 of Pokémon Let's Go in handheld mode.

Wat verlies je dat daadwerkelijk verschil maakt voor een developer?
- HD Rumble
- Infrarood camera in de joycon
M.a.w., twee kleinschalige functies die al zeer vaak genegeerd worden door third parties, en die nog steeds toegankelijk zijn mits het aansluiten van reeds bestaande controllers.
Als developer maak je dus een lite en non lite van je game. Net zoals vrijwel alle games van xbox/ps4 prima draaien op beide systemen. De pro/X op enhanced gfx of 4k en de normale draait gewoon de basis/1080p. Zie hiet echt weinig verandering in. En wat extra functies toevoegen aan de losse joy cons is prima te doen(je wou immers al dat hij ook handheld gespelt kon worden).
Dit is wel iets heel anders. Xbox/ps4 is potato potato. Het gaat in dit geval echt om functies die verloren gaan. Hoe kan je een game maken die motion controls gebruikt en ook werkt op de light versie? Het gaat te veel gedoe worden en developers gaan er voor kiezen de switch functies achterwege te laten en zich enkel concentreren op de switch light.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 10 juli 2019 16:39]

Niet. Dan zal je daar dus iets op moeten verzinnen. Maar dat moet je nu ook al dus docked en handheld.
Helaas kan hiermee dus geconcludeerd worden dat we nooit een Switch Sports / Resort zullen krijgen. Dat tennisen, bowlen en golfen was echt brilliant zeg. Heb hier nog een Wii staan waar die disk ooit in is gekomen en nog nooit uit is gehaald naar mijn weten. :+
Heel makkelijk. Gewoon maken, en als je dan op de Lite wil spelen, dan koop je er losse cons bij. Hoeft de developer geen rekening mee te houden hoor.
Het verschil zit 'm niet in grafische kracht hier maar input mogelijkheden, dat verandert de gameplay dusdanig dat je daar als ontwikkelaar veel meer moeiten in moet steken dan een extra shader en/of de resolutie van je spel omhoog gooien.
Als er een game is die niet te spelen op de normale ouderwetsen manier. Ben ik er al snel klaar mee. Ga toch niet mijn switch in de trein heen een weer. En links en rechts gooien.

Die extra inputs heb ik altijd als extra gezien. En verwacht ook niet dat een dev daar anders over denkt.

Maar aan welke game?(misschien zelfs merderen). Die niet lekker spelen op de lite omdat hij invoeren mist?
Mario party ga je niet op de lite kunnen spelen (zonder extra joycons). Niet echt een gemis vind ik, aangezien die game meestal toch docked wordt gespeeld.
Mooi, extra reden voor Nintendo om die game aan te passen, zodat deze met de Mini en de Pro controllers werkt. Dat laatste is ook prettig voor bezitters van de huidige Switch.
Hoe groot dit gaat worden is de vraag, maar mocht dit een beetje aan slaan, dan is de switch min of meer veranderd in een 3DS opvolger en zullen alle unieke switch features op termijn niet meer gebruikt gaan worden.
Uiteraard is de Switch een 3DS opvolger, maar dat gaat Nintendo natuurlijk niet zeggen. De ondersteuning voor de 3DS loopt door in de vorm van reparaties, maar games zullen ze niet meer ontwikkelen. Net als bij de Gameboy was de originele DS een product dat naast de Gameboy zou leven, maar we weten allemaal hoe dat gelopen is. Ditzelfde gaat gebeuren met de 3DS, na een tijdje is het product niet meer te krijgen en ben je aangewezen op een switch.
Eerlijk gezegd begrijp ik deze move van Nintendo dus totaal niet
De Switch is een hybride tussen een handheld en een console. De versnippering die je noemt is ook niet gebeurd met de PlayStation 4, PlayStation 4 Pro, Xbox One en Xbox One X en alle varianten erop. Nu denk ik persoonlijk ook niet dat er games gaan komen die enkel handheld ondersteunen, want dan sluit je je eigen product uit van een groot deel van de markt.

Daarnaast is het enige noemenswaardige verschil dat deze Lite-versie geen dockings-functie heeft, alle belangrijke onderdelen zoals een CPU zijn 99% zeker hetzelfde.

Op het moment zijn er nog geen spellen die een dock vereisen voor zo ver ik weet. Als developer ga je echt niet een potentieel grote markt die enkel handheld ondersteund buitensluiten. Dat is juist de kracht van de switch: AAA-titels zowel thuis als onderweg. De overige gebreken zoals HD Rumble worden zelden (effectief) toegepast in games.

[Reactie gewijzigd door D3F op 10 juli 2019 16:40]

Je doet net of er heel veel verschil zit tussen de dock- en handheldmodus. Ik denk dat ontwikkelaars zich nu ook al richten op de handheldmodus, omdat de Switch in dockmodus op hogere kloksnelheden draait. Dat gaat geen enkel probleem worden.
Je gaat uit van het minimale, maar gaat ook de grootste groep gebruikers ook niet zomaar tekort doen.
Ik denk dat er nu veel games komen die speelbaar zullen zijn op de lite en extra functies hebben voor de normale Switch in dock.
Een developer die TV-modus niet gebruikt, heeft zijn game ten dode opgeschreven. De user base met de gewone Switch zal vermoedelijk altijd veel groter blijven. Er is qua performance geen "minimale", want dezelfde chipset.
Ik ben al sinds dag 1 blij met de switch en speel 70% handheld (in huis) en 30% op de tv. Voor op vakantie etc zou het best handig zijn om een Switch lite te hebben (tas is vrij vol, kleiner). Maar zouden je (save) games ook cross device kunnen of is het weer heel erg Nintendo dat alles maar op 1 device kan?
Nee hoor, cross device kan al. Heb m'n digitale games (en daarbij save games) ook op Switch bij een vriend staan. Je moet 1 device selecteren als 'hoofd'Switch. Wel voor zorgen dat automatisch backup plaatsvindt zodat je save games naar de servers van Nintendo worden geupload. Je kunt vervolgens handmatig selecteren om die weer te downloaden, maar vaak gebeurt dat ook al automatisch. Let wel, niet elke game ondersteunt cloud saves.

Games met cartridge kun je natuurlijk gewoon overal gebruiken.

[Reactie gewijzigd door Slickk op 10 juli 2019 15:35]

Dat is wel mooi dat dat kan! Dan is de lite versie wat interessanter voor mij :)
Moet je wel ook weer een abo hebben bij Nintendo, anders heb je geen cloud saves.
Aah dat zou goed kunnen, vergeten te vermelden. Die heb ik inderdaad, maar wist niet dat het een voorwaarde was.
Maar dat werkt afaik alleen als je een Nintendo Online account hebt, toch?
Klopt! Vergeten erbij te melden. "Cloud Saves are a service you'll gain access to once you purchase a subscription to Nintendo Switch Online. Cloud saves will be turned on automatically for all games on your Nintendo Switch, however, they won't back up unless you play the game and save after cloud saves have been activated."
Let wel, niet elke game ondersteunt cloud saves.
Dat is dan wel weer heel erg Nintendo... |:(
Dat ligt niet zozeer aan Nintendo, maar eerder aan de ontwikkelaars van de spellen zelf. Met name bij Indie-games wordt het niet altijd ingebouwd.
Ook Nintendo zelf heeft games die het niet ondersteunen, uit angst voor cheaten :S (dat klinkt voor mij dus als een gebrek aan vertrouwen in je eigen cloud systeem)
https://nintendosoup.com/...dont-support-cloud-saves/
Als je nintendo online (betaald abonnement) gebruikt kun je bij de meeste games cloud saves gebruiken.
Hm, aparte keuze. De geruchten gingen natuurlijk al een tijdje rond, maar toch vind ik de release van dit apparaat opvallend. Aan de ene kant zit dit apparaat precies in dezelfde price range als de 3DS, waardoor je het risico loopt te concurreren met je eigen product. Aan de andere kant mist dit apparaat bepaalde functies (overigens functies die in mijn ogen juist de unique selling points van de Switch zijn!), waardoor je de markt voor je eigen product gaan opsplitsen.
Ik denk niet dat ze proberen te concurreren met hun eigen 3DS maar uiteindelijk de 3DS willen gaan vervangen.
Ja, dat lijkt mij ook. Voor nieuwe spelers is er eigenlijk weinig reden om een 3DS te kopen (op heel specifieke spellen na).

Dan heeft Nintendo toch wel iets heel slims gedaan. Ze blijven dezelfde groep mensen aanspreken, maar hoeven "slechts" 1x spellen te ontwikkelen.
Dit gaat de vervanger worden van de 3DS, niet zo vreemd, dat apparaat stamt uit 2011 en is inmiddels zwaar verouderd. Zal binnenkort wel uit de handel worden genomen.
Inderdaad en dat was mogelijk allang het plan van Nintendo. Heel logisch ook, want je houdt dezelfde library aan games, maar deze kun je nu aanbieden aan een breder/ander publiek. Dit itt 3DS waarvoor games opnieuwe geport moesten worden. Hierdoor wordt tevens de levensduur van de switch verlengd.

Nu maar hopen dat ze ons early adaptors niet vergeten en met een opvolger komen.
Er is een aantal jaar geleden nog de new 3ds gekomen die wat krachtiger is en ook spellen voor zijn uitgekomen die daar alleen op werken.
De nieuwe Nintendo Non-Switch :+
Ik denk dat de 3DS nu wel een beetje op z'n retour is. Er zijn geen nieuwe first party games meer die er voor uitkomen en is ondertussen ook al 9 jaar oud. Dus het zal wel meevallen met de concurrentie.

[Reactie gewijzigd door daniëlpunt op 10 juli 2019 14:50]

De resolutie is hetzelfde als de huidige switch. En het kleinere scherm gaat er dus voor zorgen dat je scherper beeld hebt. En de pookjes hebben trouwens een groter oppervlak dan die van de joycons. Dat speelt vast beter. Ik vind het een goed doordacht product van Nintendo
Er zal vast een markt voor zijn maar om nou 100 euro te besparen tov de normale switch, ik zou het niet doen. De kans bestaat dat je games gaat missen, tevens mis je met deze console de multiplayer mogelijkheden van een Mario Kart of Smash Bros en dat zijn nou net de sterke games van Nintendo. Ik blijf bij mijn normale switch in elk geval :)
Er zal vast een markt voor zijn maar om nou 100 euro te besparen tov de normale switch, ik zou het niet doen.
Ideaal voor kinderen die geen eigen tv hebben en de ouders niet gelijk €300,- euro willen uitgeven.

Hier gaat zeker een markt voor zijn.
Inderdaad, dit is volgens mij een superzet van Nintendo, en was vanaf dag 1 te verwachten.

Met dit toestel wordt heel de huidige doelgroep van de 2DS/3DS in één keer opgeslokt. Ideaal voor kleinere kinderen, en vooral ook voor gezinnen die meerdere toestellen willen aanschaffen.
100 EUR lijkt misschien niet veel, maar op een bedrag van 300 EUR is dat wel een derde minder.

Ik heb 3 kleine kinderen, ik zie mij ooit nog wel 3 Switch Lites kopen, voor ieder één. Drie volwaardige Nintendo Switch systemen? Not so much :)

Als ze nu voor mij volgend jaar ook nog een Nintendo Switch Elite uitbrengen met snellere processor en HD scherm ben ik helemaal content :)
Ook ideaal voor mensen die het ding alleen -hand-held gebruiken. Ik ken er genoeg. Ik vind dit heel slim van Nintendo.
Dat zou ik dus zijn, maar ik vind het niet ideaal dat het scherm kleiner is dan.

Sterker nog, de oude Switch heeft een 25% groter scherm oppervlak dan deze.

[Reactie gewijzigd door LOTG op 10 juli 2019 15:02]

Aan de andere kant, wellicht is deze weer zuiniger qua stroomverbruik en kun je in theorie dus langer op een acculading spelen.
Inderdaad, ik vind het nu eigenlijk al te klein.. ik heb telefoons gehad groter dan dat.
Wat meestal voorkomt als ouders geen volle mep willen betalen is marktplaats. Dan kan je beter een Switch 2dehands kopen...
Nou heb ik altijd wel het idee dat een 2e hands switch alsnog bijna net zo duur is als een nieuwe.
De echte koopjes op Marktplaats zijn meestal oplichters, dus naar die laagste bedragen moet je niet kijken...
De switch wordt alleen niet zoveel aangeboden op marktplaats. (ja voor +- 300 euro)
Ze worden soms ook voor weinig aangeboden, het is een favoriet ding om te verkopen onder de oplichters. Altijd zeer verbaast dat mensen echt denken een zowat nieuwe Switch, met 5 games als Odyssey/Smash Bros/Donkey Kong voor 175,00 euro te kunnen kopen. Uiteraard met bon. Ophalen niet mogelijk. Tel uit je winst.
Maar voor kinderen die geen eigen TV hebben is de Switch toch juist ideaal. Dat 300 euro argument is wat anders maar geen eigen TV?

Kinderen gamen op de TV in de huiskamer, ouders willen tv uit/kijken.
Oplossing: pak de switch uit de dock en klaar!
Ik vind dat je veel inlevert voor die 100 euro. Sowieso is deze Switch dus al niet geschikt voor Labo, want je mist alle features die daar voor nodig zijn.

Goed, je kunt er losse joycons bij kopen maar dan heb je nog een kleiner scherm en er zijn dingen die gemaakt zijn voor alleen het losse scherm in te doen.

Sowieso als je er losse joycons bij koopt ben je het prijsverschil al bijna kwijt en kun je nog geen eens lokaal multiplayer spelen. En een dock is ook duurder dan die laatste 20 euro (maar dat gaat toch al niet meer). En mocht je die extra controllers toch kopen, geen kickstand...

Dus kleiner scherm, geen losse joycons, geen hd rumble en geen dock optie.

Al met al verlies je veel opties.

Nu ga ik eerlijk zijn, ik gebruik hem vrijwel uitsluitend als handheld. Maar als er een keer een avondje iets te doen is word toch de Switch aangesloten voor een leuke avond couch gaming (niet de PS4 of Xbox One). Alleen al SnipperClips staat garant voor een avond lachen.

Maar Sowieso, kleiner scherm... Zeer slechte keuze. Er zijn toch wat spellen die hun text niet heel goed testen zonder de TV er bij en dat word dan helemaal drama.

[Reactie gewijzigd door LOTG op 10 juli 2019 15:10]

Volledig akkoord om eerlijk te zijn. Voornamelijk dat het niet mogelijk is om te docken vind ik het grootste gemis. Dat ze het dock niet bij in de doos stoppen, snap ik wel als kostenbesparende maatregel. Maar de kostenbesparing van het niet includen van de display-out chip kan toch echt niet de moeite waard zijn? Dit had mooi geweest om initieel kosten te besparen bij de aankoop maar dat je later toch kon 'upgraden' door het dock en losse joycons bij te kopen.
Ik zou het nog overwegen als 2e device naast de Switch die we al hebben. Bijvoorbeeld voor multiplayer. Ik weet alleen niet of je multiplayer kunt spelen met 1 game op 2 consoles zoals je dat voorheen op de DS kon. Misschien dat iemand anders dat weet?
Elke aparte switch heeft een eigen versie van de game nodig.
Dat is wel weer jammer. Die optie was erg aantrekkelijk op de DS.
Is dat zo? Ik dacht dat als je een digitaal aangekochte game hebt en die ook op een 2e andere switch installeerd en dan speelt vanaf een andere account binnen het Nintendo online family abonnement je gewoon multi-player kunt spelen.
Kennelijk kan je dit inderdaad mogelijk maken door je hoofd-account (waar de digitale games mee zijn gekocht) ook instellen op andere switches. Echter als je hetzelfde spel probeert te starten op meerdere switches dan zal de andere versies pauzeren. Het is wel te "omzeilen" als je de switches niet laat verbinden met het internet.
Hieronder een post met uitgebreidere uitleg. Het is dus wel mogelijk maar niet zonder omwegen.

https://gaming.stackexcha...ing-of-eshop-games-betwee
Welke games hebben we het precies over die je zou kunnen missen met deze Lite?

Nintendo heeft dit duidelijk in de markt gezet:
 • De naam. Lite geeft gelijk weer dat het een basalere versie betreft.
 • Joy-Cons zijn geintegreerd. Het is dus duidelijk meer een handheld machine voor 1 persoon dan een spelcomputer hybride die je met meer mensen kan spelen, wat dus ideaal is voor die potjes op de trein/vliegtuig/toilet waarin je niet samen met vrienden kan spelen
 • Speelt vrijwel alle Switch games. Dit is dus meer een equivalent van een handheld X360 gezien de resolutie van het scherm en de games die er zijn, terwijl het ook een aantal current-gen ports ondersteunt
Ik heb zelf een X360 en PSP en een kapotte DS (Ja, ja, oldskool) maar deze Switch Lite zie ik wel zitten. Al is het maar om bovengenoemde redenen.
En zo te zien een fatsoenlijke d-pad :)
Zonde. De "D-Pad" op de huidige Joy-cons is veel beter om games zoals Tetris mee te spelen.
Na het zien van deze "Switch Up" concept art: https://www.youtube.com/watch?v=7-xkTlT2JN8 realiseerde ik me dat ik me weleens irriteerde aan de losse knoppen. Ik had niet verwacht dat er een echte D-pad op zou komen. Hopelijk is de kwaliteit ervan beter dan die van de 3DS, daar liet bij mij het plastic van de D-pad snel los.
Dus ook al zit er dezelfde USB-C stekker op, deze ondersteunt dus geen monitor of TV om het beeld heen te verplaatsen? Is dat niet meer werk dan gewoon de functionaliteit te behouden?

Kijk, dat je die dock er niet bij doet, daar kan ik inkomen en dat je dan extra controllers nodig hebt om draadloos te gebruiken, prima. Maar om deze functionaliteit helemaal niet mogelijk te maken, komen ze met wel een heel raar systeem uit. En het maakt de console ook een stuk minder praktisch.
Hij zal waarschijnlijk niet lekker passen in de standaard dock. En ik kan me voorstellen dat Nintendo wil voorkomen dat mensen third party docks gaan gebruiken of oplossingen gaan verzinnen die niet zijn gecertificeerd door Nintendo zelf om problemen te voorkomen.

Vandaar dat ze het waarschijnlijk softwarematig (gok ik?) uitschakelen.
Onderop de Switch zitten twee kuiltjes als uitsparing, die ervoor zorgen dat alleen een Switch in de dock kan, en geen ander USB C apparaat wat die kuiltjes niet heeft. Dezelfde kuiltjes zitten niet onderop de Switch Lite.

Verder lijkt me het voor de hand liggen om het softwarematig uit te schakelen, inderdaad. Niemand weerhoudt zich ervan te gaan knutselen.

[Reactie gewijzigd door rc_enzo op 10 juli 2019 16:05]

Die kuiltjes zitten daar als guide zodat hij netjes recht op die stekker landt, niet om te voorkomen dat je er iets anders in steekt. Ik durf te wedden dat je een gemiddelde smartphone best in die dock zou kunnen frommelen, maar of het handig is, is een andere vraag.

Ik vermoed dat ze gewoon de TV-out uitschakelen of geheel weglaten (als dat een aparte chip is, althans).
Dit, vind de gele enorm vet. Maar compleet geen tv functionaliteit vind ik toch jammer.
Dus ook al zit er dezelfde USB-C stekker op, deze ondersteunt dus geen monitor of TV om het beeld heen te verplaatsen?
goede vraag, er staat wel bij "connect devices such as an AC-adapter here" maar sluit een TV niet uit.
Video-output over USB-C is geen universele feature en vereist wellicht een duurdere USB chip die deze extra functionaliteit ondersteunen. Zo zie je vaak ook dat goedkopere laptops en telefoons geen video output over hun USB-C poort kunnen, en duurdere modellen wel.

Dit betekend in mobiele apparaten of laptops vaak het gebruik van een chip met Thunderbolt 3 of USB-C DisplayPort Alternate Mode ondersteund. Bij de originele Switch is echter nog iets anders gekozen, maar geen idee hoe dat net in z'n werk gaat. Ik kan mij best voorstellen dat dit een custom chip is in de originele Switch, die achterwege gelaten is op de Lite-versie om kosten te besparen.
Ik vind dit toch een vreemde keuze. Het hele idee van de Switch is het ‘switchen’ van handheld, docked of local (multplayer). Dat valt met dit apparaat helemaal weg, nu is het een dertien in een dozijn handheld.

Er zijn toch aardig wat games die gebaseerd zijn de joy-con functies, bijvoorbeeld Pokémon Let’s Go en Nintendo Labo. Nu kan je de eerste ook zonder Joy-con spelen, maar dat haalt de essentie van de game weg. De Switch Lite heeft ook geen klein standaardje, waardoor losse controller gebruik ook niet ideaal gaat zijn.

[Reactie gewijzigd door MadDogMcCree op 10 juli 2019 14:48]

Nooit geweten dat er zo verschrikkelijk veel handheld game consoles op de markt zijn die dit niveau van games aanbieden.
Met de "gewone" Switch kan het toch nog steeds? Er is geen plicht om de Lite te kopen: die zal slechts bedoeld zijn voor een bepaald deel van de markt die weg dreigde te vallen voor Nintendo nu ze de 3DS aan het uitfaseren zijn.
Uiteraard, maar de naam van het apparaat is gebaseerd op de functies en die functies vallen weg. Wat er overblijft is een moderne GameBoy. Ik vraag me af hoe duidelijk Nintendo gaat communiceren wat je wel en niet kan met de Lite, want de kans op teleurgestelde consumenten is natuurlijk groot.
Misschien. Maar je ziet wel dat in de boxart het mobiele gebruik heel nadrukkelijk getoond wordt terwijl bij de reguliere Switch het gebruik met de dock te zien is. Van de gemiddelde consument mag dan wel verwacht worden dat er een muntje gaat vallen.
De naam van het apparaat (Lite) is niet genoeg verschil? Met een Lite weet je gelijk wat je in huis hebt, dat is wat anders dan Wii/Wii U.
Het gaat er natuurlijk om ‘Switch’ in de naam blijft, bij een no-switch Switch. Namen zoals ‘Lite’ en ‘Slim’ zeggen vaak niets over de feature set. De DS Lite was bijvoorbeeld geen stap terug, maar een verbeterde versie.
Switch is in deze juist handig daar het aangeeft onder welke SKU het valt. Lite geeft daarbij direct aan dat het een ''uitgeklede'' versie is.

Bij de DS Lite is die terminologie anders gemarket: Ja, het was beter, maar Nintendo positioneerde het vooral als een lichtere versie. De naamgeving bij de DS Lite was daardoor minder logisch dan bij de Switch Lite.

Om maar over de DSI te zwijgen welke een significante upgrade was over alle DS modellen. :)
Toch wel een kleiner scherm dus, hier was ik al bang voor en snap de gedachte erachter ook niet, gemiddelde smartphone is al dat formaat, zie mezelf daar toch geen zelda BoW op spelen.

Zonde, voor mij persoonlijk voelt het als een gemiste kans. Positief puntje ik bespaar iig een hoop geld. :)

[Reactie gewijzigd door Ambition88 op 10 juli 2019 14:56]

Hè ik zit juist te wachten op de Switch Pro (Switch '2') die ook gerumored is! Nog even braaf geduld hebben dus..
Ik dus ook, denk dat ik al eerder ga bezwijken en een eerste generatie switch ga kopen..
Mijn dochter (8jaar) is flink aan het sparen voor een switch. Ik hoop ook dat ze zo lang kan wachten tot de upgrade versie aangekondigd wordt. Maar lees ook dat deze pas in 2020 komt? Dat gaat ze niet redden😬
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee