LG maakt eerste details bekend van komende high-end smartphone

LG heeft de eerste details bekendgemaakt van de smartphone die de fabrikant volgende maand gaat aankondigen op telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona. Het gaat om een toestel met 5g-ondersteuning.

De 5g-telefoon heeft een Qualcomm Snapdragon 855-soc met X50-modem, schrijft LG. Het toestel zal uitkomen in Zuid-Korea, de Verenigde Staten en diverse Europese landen. Daar zullen Nederland en België vermoedelijk niet tussen zitten, want hier zijn geen 5g-netwerken actief. Dat komt pas vanaf volgend jaar. LG zou alsnog de telefoon kunnen uitbrengen, maar gebruikers in de Benelux kunnen dan geen gebruik maken van een 5g-verbinding in eigen land.

LG heeft een 4000mAh-accu in de telefoon gezet en dat is een accu met meer capaciteit dan in andere recente high-end smartphones. Die grotere accu is nodig om de gebruiksduur op peil te houden met een 5g-verbinding, dat vooralsnog meer stroom lijkt te gaan kosten dan 4g.

De telefoon heeft bovendien meer koeling nodig, zo zegt de fabrikant. Daarom is de heatpipe uit vorige LG's verruild voor een vapor chamber. Die manier van koeling was al in sommige modellen van andere fabrikanten te vinden.

LG stuurde deze week uitnodigingen voor een persconferentie over een maand in Barcelona. De fabrikant hintte daarbij op een smartphone met gebarenbesturing.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

25-01-2019 • 07:17

50 Linkedin

Reacties (50)

50
48
33
3
0
11
Wijzig sortering
In België zal 5G blijkbaar in het gedrang komen voor volgend jaar: https://www.hln.be/ihln/i...p-de-lange-baan~ae94e1cb/

Typisch Belgisch, teveel ministers die kunnen palaveren en teveel belastingsgeld kunnen uitgeven dunkt me
Schrale troost, in Nederland is het niet veel beter.
Oprecht jammer dat de innovatie hier veel stugger lijkt te verlopen dan in sommige andere landen.
Is dat werkelijk zo? Als het op dat soort zaken aankomt lopen we in Nederland toch best wel vooraan... we hebben een meer dan uitstekende dekking en snelheden op onze mobiele netwerken. We implementeren dan misschien niet direct in de nieuwste technieken, maar de kwaliteit is ontzettend hoog. We hebben wat dat betreft echt maar weinig te klagen, 5G is leuk maar geen noodzaak.
Dit idd. Maak maar is gebruik van 4g in uk of us. Daar merk ik echt minder bereik en lagere snelheid.
Ook niet helemaal eerlijk he, US en UK zijn ook wel even heel wat groter en de bebouwing veel uitgestrekter. Het is ook stukken makkelijker een dekkend netwerk in NL te bouwen dan daar.
Laat ik dan zeggen dat de dekking in London echt wel minder is. En in de US had ik daar ook last van in LA en San Francisco. Ook al zijn de landen groter vond ik de dekking in de steden ook niet super. Ik snap dat wanneer je buiten de steden bent de dekking minder zal zijn. Maar had wel de verwachting dat dat in de groten steden beter zou zijn en dat viel dus tegen.
Dat is wel waar maar in de VS komt dat ook omdat je op AT&T zit en dat is vrij slecht, Verizon schijnt alweer iets beter te zijn. Schijnt, ik heb het niet getest.
Bovendien, wie wil er nóg hogere snelheden, als zijn batterij dan aanzienlijk sneller leeg gaat? Ik heb echt niets aan een snelheid van 400 Mb/s of zo boven de huidige 50(?) Mb/s. Batterij daarentegen is voor de meeste mensen wel iets waar je echt wat van merkt.
Hogere snelheden zijn voor mij ook totaal niet wenselijk. Het maximum van 4g wordt niet gehaald, bij LANGE na niet zelfs. Dus waarom zou je met 5g dan ineens wel sneller kunnen? Met een dikke Porsche mag je nog steeds maar 100 op de A2... Nee, het is de latency die omlaag moet. Dat merk je veel harder.

[Reactie gewijzigd door _Thanatos_ op 25 januari 2019 15:41]

Nederland heeft (net als de rest van de Benelux) wel een bijna 100% dekking voor 4g. Vergeleken met 5g is dat geen snelheidsduivel, maar voor een telefoon is dat meestal wel (ruim) voldoende. Het wordt anders als je de thetering aanzet en je telefoon als gateway voor een netwerkje gaat gebruiken. Ik doe dat nog wel eens als we met het gezin of sportclub in de auto zitten. Dan is 4g niet snel genoeg om 3 of 4 telefoons van data te voorzien.
Als jij met je telefoon een hotspot opzet voor anderen dan zal vooral de telefoon de limiterende factor zijn in de snelheid... want ik kan mij niet voorstellen dat jij met 3 of 4 telefoons niet genoeg zal hebben aan een paar honderd mbit, want dat is wat de meeste providers bieden op 4G. De snelheden op 4G netwerken zijn nl. gemiddeld een flink stukje hoger dan de verbinding die jij hebt met een gemiddelde vaste lijn... maar aan die vaste lijn heb jij een 'echte' router hangen die geen problemen heeft om dat verkeer naar meerdere gebruikers door te sluizen en dat maakt het sneller t.o. een hotspot op de telefoon.

Wij zitten bijvoorbeeld nog wel eens op een locatie buiten kantoor en dan nemen we een 4G router mee om met 5 tot 10 man te kunnen werken op de laptop... gaat meer dan uitstekend op een 4G kaartje van KPN,
mijn telefoon komt op 4 g tot 170 mbit. Bij 120 km/h gaat daar meestal nog wat van af. Een beter 4g modem zou dus inderdaad ook moeten helpen.
De vertraging van 5G in NL heeft met heel andere zaken te maken.
Als je even dit artikel leest, zie je dat het niet zo populistisch is, als jij het hier doet lijken.
Ach, in sommige landen noemen ze 4G met CA gewoon 5G. Inclusief het icoontje op de telefoon.
Dan hebben wij het niet zo slecht toch?
Hoofdreden is omdat het 4g netwerk in België enorm goed is en onwaarschijnlijk goede dekking heeft in vergelijking met andere landen. Er is hier minder prangende nood aan.
Als je niet buiten de grote steden komt, heb je niks te klagen, maar in het Zuidelijk deel en zeker in de Oostkantons is het vaak huilen met de pet op (als je al een 4G verbinding hebt). Tenminste dat is mijn ervaring, maar het wordt ook onderbouwd door dit kaartje.
Ik heb niet gezegd dat het perfect is, ik zeg dat het enorm goed is in vergelijking met andere landen, waardoor er bij ons iets mindrr prangendere nood aan vernieuwing is. En dus logischer wijze de bedrijven minder druk voelen om snel te evolueren. Zelfs onze 3G is eigenlijk vrij goed.

[Reactie gewijzigd door Quacko op 25 januari 2019 11:54]

Tja België en de deelstaten he, wat wilt ge dan nog.
Ik zou al heel blij zijn als ge hier overal 4g zou hebben maar zo ver zijn we nog niet.
In Frankrijk en Spanje is het nog veel erger.
Ik ging eens even googlen op 5G omdat het mij irriteert dat een nieuwe techniek een zo'n groot nadeel heeft, namelijk: meer stroomverbruik. Maar op de eerste 5 pagina's van Google vind ik dat 5G juist minder stroom verbruikt dan 4G....Hoe zit dat?
De theorie en de implementatie verschillen wat in het begin.
4G is ook goedkoper dan 3G. Maar providers vragen er (nog steeds) extra geld voor.
Dat heeft meer te maken met vraag en aanbod, voornamelijk als budget providers, zonder eigen netwerk. Iedereen wil liever op 4g zitten, dus 3g blijft vrijwel onbelast maar blijft wel draaiende. Op 3g kunnen mensen minder data gebruiken dan op 4g en voor providers die netwerk ruimte inkopen is het dus aantrekkelijker.
5g is sneller.
Misschien per mb minder stroom?
Het zal zeker meer stroom verbruiken aangezien het warmer wordt anders zouden ze die extra koeling niet inbouwen.
De eerste generatie 5G telefoons krijgt een apart 5G modem naast de geintegreerde (GSM+UMTS+LTE) modem in de Soc. Twee modems betekent meer stroomverbruik. Bij de overgang UMTS naar LTE verbruikte de eerste generatie telefoons ook meer stroom dan de oude generatie.
Waarom zou een telefoon niet kunnen uitkomen in Nederland omdat wij nog geen 5G hebben? Er komen toch ook auto's uit die harder kunnen dan 130 km/u? Een 5G telefoon ondersteunt toch ook gewoon 4G neem ik aan? Waarom zouden mensen anno 2019 geen smartphone willen die toekomstbestendig is?
zodat ze volgend jaar de opvolger die wel 5g ondersteunt gaan kopen o.i.d.
Ik hoef ook geen 5g telefoon hoor, tegen de tijd dat je het zonde extra kosten daadwerkelijk kan gebruiken ben je 2 jaar verder en koop je weer een nieuwe ongeveer. (Incoming: ik heb al 5 jaar dezelfde telefoon!!)

En nu is de hardware ws ook nog verre van volmaakt dus is de kans groter dat je last hebt van 5g op je telefoon dan gemak.

Ik ben ook weer op zoek naar een nieuwe telefoon maar 5g vind ik volledig oninteressant. Eerst moet 5g uitgerold worden, dan mag je ws net als bij 4g het eerste jaar 5€ p/m extra betalen om er gebruik van te mogen maken. Dus over een jaar of 3 wordt het misschien interessant. Das dus voor de volgende telefoon. :)
Mocht dat gebeuren, dan zal het te maken hebben met de kosten van het modem.
Ik begrijp het nut van 5G nog niet helemaal als je ziet hoe snel 4G al is.
Als je dan ook nog eens meer stroomverbruik hebt (grootste 1th world problem; accu leeg) dan zie ik geen noodzaak voor een 5G telefoon iig
Bij elke nieuwe techniek en aankondiging op tweakers zie ik deze reactie.
Het is niet persoonlijk, maar ik vind het een hele bekrompen manier van reageren op zoiets als dit. Waarom? Hierom:
Eerst, kijk eens waar we vandaan komen. Telegram, telefoon, mobiele telefoon, mobile data (minimaal), mobiele date (bijna net zo snel als sommige goedkope internetabonnementen voor thuis). Allemaal gedreven door de visie sneller = beter / minder kabels = beter / omdat het kan = beter dan het niet doen.
Dan kijk eens naar waar het heen kan, niet over 1 jaar met een nieuwe Samsung S10 of LG V40, maar over 10 jaar. Sneller wireless dan de huidig thuis internetabonnementen overal in je land. Super low latency. En waar zijn we over 20 jaar? Wat voor een applicaties en hardware-opties maakt zo’n snelle verbinding mogelijk? Het is niet te overzien en niemand kan het voorspellen, maar het zal ongetwijfeld beter zijn dan 3G of de huidige 4G ;).
Ik reageerde vooral vanuit persoonlijk pragmatisch oogpunt. Natuurlijk is blijven innoveren in het verleden meestal wel goed geweest. Tijd terug waren de telefoons met QHD ook een ding wat het helemaal zou gaan worden waarbij je nu ziet dat de meesten weer terug gaan naar FHD+ omdat dat gewoon voldoende is. Maar goed; we wachten af! ;)
De vooruitgang van telegram, telefoon en mobiele telefoon had toen wel een bruikbare usecase. Nu is het steeds meer van hetzelfde, alleen op een andere frequentie.
Omdat de introductie van een nieuwe netwerk techniek, zo ook bij 4g, altijd gepaard gaat met wat meer stroomverbruik. De introductie van 5g noemen we vooruitgang, en de kleine probleempjes die daarbij meekomen zullen opgelost worden.
Typisch een "640kB RAM is genoeg" reactie (en ja ik weet dat ie t waarschijnlijk nooit gezegd heeft).
Maar owee als een Android telefoon "maar" 4GB heeft tegenwoordig...

[Reactie gewijzigd door Sluuz op 25 januari 2019 08:47]

Mee eens op dit moment. Liever nu goede 4G en minder stroomverbruik dan één of andere draft_5G die later niet compatibel is en de accu snel leeg.
Met hogere snelheden kun je vb media (televisie) aanbieden. Netflix is nog maar een schijntje wat mogelijk is.
Maar dan heb je het ineens wel over €10~30 per maand extra omzet.
excuses voor mijn te snel getypte bericht; wist niet dat het zo'n doodzonde was; kusje er op ;)
Kan iemand mij vertellen wat het voordeel is van 5G voor een consument?

Deze eerste generatie van het 5G-modem zorgt dus voor een kortere accuduur en hogere temperaturen.
Ach, de enige reactie die je hierop gaat krijgen is:"4k streamen jonguh!!!! Je kan niet zonder"
Als ze 5g slim inzetten met een betaalbaar abonnement dan kunnen mensen in het buitengebied ook snel internet hebben thuis. Maar dat geld eigenlijk ook al voor 4g dat vaak al sneller is dan een adsl verbinding.

[Reactie gewijzigd door whiner op 25 januari 2019 09:21]

Ik heb nu een 4G internet verbinding welke gecapped is op 25Mbit.
Snelheid is over het algemeen gewoon goed en voldoende voor wat simpelere dingen(Thuiswerken, Netflix en Youtube). Het nadeel van dit abonnement is de datalimiet van 100GB.
Hier zit ik na een week al op en vervolgens krijg ik elke dag 5GB met eventuele gratis aanvullers van 2GB per keer.
Hopelijk verdwijnen deze datalimieten met 5G.
Ik weet toevallig dat een familielid van mij KPN buitengebied gebruikt en deze heeft geen last van een datalimiet. Die zit ook in een gebied waar geen kabel ligt en geen andere 'snelle' internet mogelijkheden zijn.
Je hebt daar volgens mij wel een koperkabel voor nodig welke niet boven de 15Mbit uit komt.
Echter ik heb geen koper naar huis liggen en dat is een redelijk stuk graven. Er is al een glasproject gestart maar dat schijnt nog niet erg op te schieten qua aan meldingen. Dit heeft denk ik met de vergrijzing te maken.

Zou in ieder geval fijn zijn dat 5G deze problemen oplost :)
Dat is via een 4G verbinding en hij haalt wel 30-40Mbit. Hij heeft een Hauwei kastje via KPN kunnen krijgen, voor heel weinig geld ook geloof ik.

Sowieso zou 5G een welkome oplossing zijn in deze gevallen.
Uiteraard heb ik daar naar gekeken maar kwam niet in aanmerking want als er wel een koperkabel had gelegen van KPN kwam ik boven de 15Mbit uit.
Dit is de uitleg op de site van KPN:


Hoe werkt Sneller Internet Buitengebied?
Met Sneller Internet Buitengebied gebruiken we in de basis nog steeds het vaste netwerk dat bij jou thuis binnenkomt. Dit vullen we nu aan met het mobiele 4G netwerk wat op dat moment beschikbaar is. Hiervoor is de router uitgebreid met een extra unit die het mobiele 4G-signaal omzet als extra boost voor de gegevensoverdracht.
Dit betekent dat je, naast ons standaard V10 modem die je bij een vaste internet (en TV) abonnement krijgt, een extra 4G modem krijgt, die bedraad het signaal richting het V10 modem stuurt. Het V10 modem zorgt er dan voor dat er 1 sterk wifi signaal in huis is.

Hoe kom ik in aanmerking voor Sneller Internet Buitengebied?
Sneller Internet Buitengebied is beschikbaar voor particulieren die in een gebied in Nederland wonen waar de komende 6 maanden niet meer dan 15 Mbit/sec downloadsnelheid bereikt kan worden. De postcode moet in een buitengebied liggen met voldoende capaciteit op het 4G netwerk en waar we verwachten voldoende 4G binnenhuis dekking te kunnen bereiken. Dit kan verschillen per woning, daarom kan het voorkomen dat jij wel Sneller Internet Buitengebied kunt bestellen en je buurman niet.

Misschien heeft je familielid iets kunnen regelen met KPN dat ze alleen 4G mogen gebruiken als de koperkabel toch al niks toevoegt(weinig tot geen Mbits).
Ben op zich wel benieuwd waar ze mee komen, ik zie op dit moment absoluut geen reden om te upgraden vanaf mijn LG V30. Accu is prima, scherm is prima, snelheid is prima.

Vooruitgang zal ik wel altijd toejuichen.
Meer stroom verbruik(??), exotische koeling methoden. Loop voor alsnog niet echt warm voor dit toestel. No pun intendend.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee