Sony introduceert PlayStation Classic van 100 euro

Sony heeft zijn eigen miniconsole aangekondigd, de PlayStation Classic. Het apparaat in de vorm van de eerste PlayStation, komt met twintig games voorgeïnstalleerd. De prijs bedraagt 100 euro en hij verschijnt 3 december.

De PlayStation Classic is 45 procent kleiner dan het origineel. Sony levert de miniatuur-PlayStation inclusief twee controllers die eveneens het ontwerp van de originele controllers hebben. Daarnaast zit er een hdmi-kabel in de doos voor de aansluiting op een tv.

Ook de knoppen van de iconische console zitten op dezelfde plek bij de replica, waarbij de 'open'-knop niet de optische drive opent, maar de mogelijkheid biedt het menu te starten om een van de twintig aanwezig games te spelen. Onder die games zijn Final Fantasy VII, Jumping Flash, R4 Ridge Racer Type 4, Tekken en Wild Arms. Een volledige lijst is nog niet bekendgemaakt.

De verkoop van de PlayStation Classic start 3 december, wat een verwijzing is naar de originele introductie van het apparaat. De eerste PlayStation verscheen namelijk 3 december 1994. De adviesprijs bedraagt 100 euro.

Met de PS Classic volgt Sony Nintendo, dat de afgelopen jaren de SNES en NES Classic Mini uitbracht.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

19-09-2018 • 08:32

272 Linkedin

Reacties (272)

272
270
109
5
0
144
Wijzig sortering
De originele PlayStation is uitgebracht op 3 December 1994 in Japan, dit model volgt dus precies 24 jaar later. Dit waren de specificaties:
 • CPU: MIPS R3051 met 5 KB L1 cache, geklokt op 33,87 MHz en gebakken een 0.5 micron proces (500nm). Performance van 30 MIPS
 • GTE: De Geometry Transformation Engine ondersteund de CPU met extra vector-rekenkracht, 66 MIPS.
 • Geheugen: 2 MB RAM, 1 MB VRAM en 512 KB ROM
 • Maximale resolutie: 640x480i (interlaced) of 640x240p progressive
De goedkoopste computer die ik nu kan vinden is de Raspberry Pi Zero voor € 5,26. Deze bevat een 1 GHz single-core CPU (qua frequentie alleen al 30x zo snel) en 512MB RAM, wat 256x zoveel is. De GPU is een VideoCore 4 op 250 MHz.

Ik snap wel dat ze voor €100 hier een slaatje uit kunnen slaan :P.

[Reactie gewijzigd door Balance op 19 september 2018 10:06]

Het gaat er ook om dat je nu LEGAAL deze spelen erbij "krijgt" en niet ILLEGAAL games spelen zoals je met een RPI zou doen.

Het is dus een combi van nostalgie en licenties waarvoor mensen het gaan kopen. Terwijl ik een zelf gebouwde Bartop heb met 20k aan spelen, 2x een RPI (zero en 3b) met tig spelen erop, een nvidia shield heb met 20k spelen maar ook de SEGA HD, NES min, FAmicom min, SNES Mini EU, SNES Mini US en de Super famicom. (dan noem ik niet eens de originele consoles met bijna allemaal een everdrive erbij).

Dus gewoon uit interesse en als verzamel hobby kopen mensen hem dus ook. Misschien duur (dat weet ik ook wel) maar het moet gewoon hahahahaha
precies dat hahaha. Heb alles op mijn Shield. Heb duizenden originele retro games thuis van 100+ consoles...ook die allemaal in mijn bezit....en toch wil ik deze en heb ik de nes en snes mini haha
Kijk nog zo'n gek als ik HAHAHAHA

Net de NES Super Set gekocht, tot vorige week wist ik niet eens dat die bestond dus gelijk gekocht toen de mogelijkheid zich voordeed!!!

PS Ook de Famicom Mini (import) kopen hoor, Japanse uitvoering. Te leuk dat ding :-)
Vind het best wel meevallen, een cd heeft 700mb opslag ongeveer. Final Fantasy 7 had er al 3. zeg dat er nog een paar met 2 discs tussen zitten dan ga je richting de 30. Laten we het afronden op 20GB
Dan heb je dus 32gb flash nodig een beetje normale kwaliteit kost ook geld met goede snelheid.
Dan 2 controllers.
etc etc

de snes mini en nes mini waren dan een stuk duurder in verhouding
De systemseller Wipeout 2097 zou er ook wel op mogen.
Ik vraag me wel af hoe groot alle games bij elkaar zijn. FFVII was al 3x700 mb.
ik gok dat er bij die 3 cd'tjes ook best wel een heel eind vanalles dubbel stond. daarnaast waren er een hoop cinematics die tegenwoordig beter gecomprimeerd kunnen worden omdat dit apparaatje omgetwijfeld meer kracht zal hebben om hardwarematig te decoderen. Maar dan nog, dit is andere koek dan zo'n 20 NES-spellen op de NES classic mini (alle consoles top-nostalgie natuurlijk).
Dus 24 jaar na de originele introductie? Waarom dan niet een jaar wachten en het als '25th anniversary' of zo uitbrengen... :P
omdat classic mini's booming business zijn. Kijk maar naar de nes en snes die niet aan te slepen zijn. Gewoon een geldkoe, want die dingen zijn natuurlijk makkelijk en goedkoop te maken.

en volgend jaar brengen ze gewoon een andere kleur uit voor de 25th anniversary edition

[Reactie gewijzigd door mmniet op 19 september 2018 09:02]

Dat waren ze misschien in het begin, vooral bij de mini NES. Maar nu komt men ze aan de straatstenen niet meer kwijt en je ziet er een heleboel tweedehands aangeboden. En bij veel mensen staan ze stof te happen. Ik gebruik zelf mijn mini NES vrijwel nooit. Mijn mini SNES daarentegen wordt wekelijks gebruikt. Deze is dan ook geflashed met meer games.

Leuk die mini PS1. Ik ga hem denk ik ook wel aanschaffen. Alhoewel ik vind dat de games vaak de tands des tijds niet zo goed hebben doorstaan. Veel minder als bijvoorbeeld 2D SNES games. Er zijn maar een handje vol PS1 games die vandaag de dag nog redelijk ogen. Het gros is afschuwelijk kwa graphics. En ik mag toch hopen dat de Gran Turismo's (1 en 2) deel gaan uitmaken van deze lijst net als bijvoorbeeld Twisted Metal. Toevallig games die nog redelijk ogen. Kijk bijvoorbeeld maar eens Tomb Raider op de PS1. Een goed voorbeeld van een populaire game die eigenlijk te lelijk voor woorden was. Dat gecombineerd met enorme clunky controls maakte het er niet beter op.
Maar het punt is dat al die mensen, inclusief jijzelf, het wel hebben gekocht.
Of het vervolgens stof staat te verzamelen, heeft Sony niet echt direct een boodschap aan.

Tuurlijk hebben ze liever dat je het gebruikt, en mensen aanspoort om het ook te kopen.
Sony heeft er wel een boodschap aan zodra mensen doorkrijgen dat zon ding na 2 uur nostalgie alleen maar stof happen. Kijk naar de Wii, tientallen milioenen van die dingen hebben na een paar potjes wii-sports en nog wat shovelware jaren stof liggen happen, en toen nintendo dacht met de wii-u vervolg te geven had niemand meer interesse.

Zelf heb ik ook het idee dat de hype al weer gezakt is, de NES mini was nergens te krijgen, tegenwoordig kan je in elk dorp bij de intertoys zowel de NES als SNES mini prima vinden, en wordt er her en der ook al met prijzen gespeeld om maar van die dingen af te komen
Voor een Wii kun je games kopen, voor zo'n mini-ding niet. Dus of je ze nu dagelijks gebruikt of gelijk in de kliko gooit, maakt Sony echt niks uit. Om door te krijgen dat de gebruiksduur maar kort is, zal de consument het eerst moeten aanschaffen, dus dat gaat ook niet werken.
Klopt, maar de PS-mini bestaat niet in een vacuum, en mensen gaan echt de parallel wel zien met de NES/SNES-mini

Sony hoopt de hype van de NES/SNES mini te evenaren, maar als de consument in de winkel zich dat vorige mini kastje herinnert wat stof ligt te happen (zoals de wii in het geval van de wii-u) zal het niet uitmaken dat deze van sony is en dat ding onder een centimeter stof van nintendo
Wat de Wii u betreft was het probleem ook dat Nintendo heel slecht uitlegde wat het eigenlijk was. Veel mensen dachten dat het een soort van tablet uitbreiding van de Wii was in plaats van een hele nieuwe (en veel sterkere) console. De echte gamers snapten dat wel natuurlijk, maar net dat andere segment wat Nintendo met de Wii aangeboord had niet.
Klopt, de wii-u had meer problemen, maar nintendo probeerde alsnog met een nieuwe gimmick het grote "cool, echt golfen/tennissen voor je TV" impulse buy succes van de wii te herhalen

Deze mini consoles zijn ook geen langdurend fenomeen in de gaming wereld, al was het maar omdat als je elk jaar een volgende uitbrengt, je heel snel door je backlog heen bent.
het grote probleem met de wii was voor mij dat wanneer ik me bewegen wil ik gewoon 'ouderwets' sporten ga.

De bowling en tennis spellen bijv waren wel weer leuk af en toe maar bij verre niet zo interessant als een potje fifa
Nou, de markt is dus wel verzadigd. En het enthousiastme voor mini-consoles in het algemeen is misschien ook wat minder, omdat mensen al gezien hebben dat zo'n ding een dag gebruiken en vervolgens niet meer. Dat is een effect dat wel degelijk relevant is voor de introductie van nieuwe mini-modellen.

Nevertheless, ik denk dat elke consolebouwer zijn schare aan fans heeft die interesse hebben in een dergelijk apparaat. Op zich ook best een leuk ding ook, gezien veel mensen die oude consoles niet meer (werkend) hebben.
Je ziet ze nu aan de vleet in de winkels staan omdat de schaarste over is. De mensen die ze wilden hebben ze al en er zijn er afgelopen jaar gewoon nog te veel bij gemaakt.
Heb ze zelf beide en uiteraard denk ik beide gehackt om wat spellen die ik origineel heb op dat ding er bij te zetten. speel er zo nu en dan mee. Maar is inderdaad ook meer voor de heb. Zo duur waren ze niet op dat moment.
Een goed speelbaar spel vereist geen HD graphics, daarom is Pong ook nog steeds populair, simpelweg om de eenvoud en groot speelplezier.
Waar lees je dan dat ik dat zeg of bedoel? Ik prijs nog zelfs SNES games in mijn post! Gameplay > Graphics, dat is algemeen bekend.
"Kijk maar naar de nes en snes die niet aan te slepen zijn".

Het tegenovergestelde is echter waar.

Niet aan te slepen? Ze zijn inmiddels op veel plekken goedkoop te krijgen.

Dat niet aan te slepen van de nes en snes mini was in de praktijk eerder een doelbewuste schaarste creëren.
Dat was niet bewust. Dat die dingen opgekocht werden en met flinke winst verkocht werden, is echt nooit het plan van een bedrijf, Nintendo verdiende alleen maar minder door de schaarste.
Met alle respect, vind ik je opvatting net iets te naïef:

Zowat alles wat zeer gelimiteerd uitgebracht wordt trekt opkopers aan die er d.m.v doorverkoop een flink slaatje uit willen slaan:

Voetbalkaartjes, concertkaartjes, de fysieke uitgaven van Limited Run Games, you name it.

Nintendo is een zeer populair bedrijf met een enorme fanbase waarbij nostalgie vaak ook nog eens hoog in het vaandel staat.

Wanneer je als Nintendo zijnde dan een 'limited' product aankondigt dat ook nog eens goed weet in te spelen op de nostalgiefactor, dan kun je het op je vingers natellen dat het scalpers aan zal trekken.

Dit bedoel ik trouwens helemaal niet als een sneer naar Nintendo, in tegendeel zelfs.

Ik ben sterk van mening dat Nintendo in eerste instantie expres schaarste heeft gecreëerd met de NES mini, en dat is een zeer goedkope en onwijs effectieve marketingsstunt gebleken.
Met alle respect, ik vind je opvatting net iets veel te veel vooringenomen.

Als Nintendo het had gepland zoals jij stelt, hadden ze dat simpelweg herhaalt met de SNES Classic. Dat hebben ze niet gedaan, en de NES Classic is nog eens op de markt gebracht.
Heb je de backlash gemist op de beperkte beschikbaarheid van de NES mini?

De nes mini is bijgemaakt als gevolg van deze massale backlash.

De zelfde strategie van schaarste creëren bij de SNES mini, had een spreekwoordelijke dolk geweest in de rug van de eigen fanbase.

Bovendien is de hype die de nes mini teweeg wist te brengen, al meer dan voldoende geweest in het creëren van een hype voor de opvolger.

Nota bene bijna iedereen die over de nes mini hoorde, fantaseerde al direct over een mogelijke snes mini.

De promotie van de snes mini is dan ook volledig op rekening gekomen van de nes mini en diens succes
Bovendien was er weldegelijk schaarste bij de introductie van de mini SNES, er zijn genoeg mensen geweest die in eerste instantie achter het net visten. Was bij de introductie van de Wii trouwens ook het geval, en de Switch was ook amper te verkrijgen.
Van het zelfde:

https://www.bright.nl/nie...meteen-overal-uitverkocht

Uiteindelijk zijn er meer geproduceerd, maar alsnog niet genoeg om aan de intiele vraag te voldoen.
Ik ben sterk van mening dat Nintendo in eerste instantie expres schaarste heeft gecreëerd met de NES mini, en dat is een zeer goedkope en onwijs effectieve marketingsstunt gebleken.
Alleen is het een gigantisch dure en 100% onnodige marketingsstunt gebleken die Nintendo een gigantische hoeveelheid omzet heeft gekost.

Het probleem met jouw theorie is dat hij alleen opgaat voor producten die zo gewild zijn dat ze geen marketingsstunt meer nodig hebben. Als het product in 1e instantie al niet ontiegelijk gewild is, dan maalt niemand erom dat er een schaarste is en wordt dat geen groot nieuws.
Het wordt alleen groot nieuws als het apparaat ontiegelijk gewild is en in dat geval kan je beter gewoon meer produceren en die verkopen dan dat je omzet gaat missen vanwege een marketingsstunt die totaal overbodig is voor het product.

De NES-mini was simpelweg een experiment en de vraag was gigantisch onderschat waardoor de productie simpelweg onvoldoende was.Dat zie je ook direct terug bij het 2e exemplaar, daar werden er gewoon meer gemaakt omdat ze wisten dat die dingen toch wel zouden verkopen.
Of onverwacht succes. Nintendo heeft het prima opgelost door de SNES ruimer te produceren en de NES opnieuw opnieuw te produceren.
Zet toch wel te denken over hoe complex en misschien daardoor wel minder interessant de huidige spellen zijn tov toen. Door de jaren heen is er altijd wel een grote interesse geweest in retro games en computers.
en volgend jaar brengen ze gewoon een andere kleur uit voor de 25th anniversary edition
Of de PS2 versie!
dat zou wel vreemd zijn want die is dan geen 25 ;)
Daar verzinnen ze wel wat op. 25 Jaar Playstation in het algemeen of zo ;)
Gewoon over 2 jaar. PS2 is dan 20 jaar oud.
Maar van mij hoeft het niet. Sega moet deze kerst Dreamcast uitbrengen. Want Dreamcast is in 1998 uitgebracht. _/-\o_
Ik vraag me af of de hele boel niet draait op wat overgebleven PS TV hardware ;v
Op de Xbox One (X) kan je een hele boel spelen van de Xbox en Xbox360 spelen zonder een nieuwe console aan te hoeven schaffen en vaak ook nog in een betere resolutie en hogere framerate! :9
*trolmodus*: Dan heb je tenminste nog iets te spelen op die Xbox One.
(niet te serieus te nemen, zolang je niet zozeer van Japanse content houdt dan heeft de One een prima lijst van spellen)

Serieuzere modus: De vroege ps2 (phat) en ps3 waren ook backwards compatible. Toch wel erg mooi wanneer ze dat doen inderdaad ja.
Ja dan hoef je namelijk niet je oude console ernaast te laten staan xD
Waarom dan niet een jaar wachten en het als '25th anniversary' of zo uitbrengen
Nee joh, dan kondigt men de Playstation 5² aan ;)
Concurrentie voor de Playstation 5 natuurlijk :Y) Moet je niet willen als Sony zijnde.
dit zou nooit een concurrent van de PS5 zijn. Hoe kun je retro gaming gelijk kunnen stellen aan mensen die de nieuwste graphics willen zien op hun 8K scherm?
8K? Op een next gen console? Wishfull thinking neem ik aan? Dat gaat 'm denk ik niet worden. Er zijn nog veel te weinig 8K tv's en monitoren en sowieso is het vrijwel onhaalbaar om daar premium games op te draaien met een dergelijke resolutie. Of de PS5 moet al onbetaalbaar worden vanwege de vereiste hardware die nodig is om een dergelijke resolutie en goede framerate op 't beeld te toveren.
Je hebt niet door dat je superserieus reageert op een grapje van @Rub3s?

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 19 september 2018 12:29]

Ziet er leuk uit, maar is de prijs niet wat aan de hoge kant? Ben geen gamer en heb er ook geen verstand van. Maar 100 euro met 20 games, dan lijkt mij zo een Nintendo retro kastje een betere deal.
Mensen kopen graag een stukje nostalgie voor het herbeleven van de jeugd. Omdat je toen een heel andere kijk op de wereld (en games/graphics) had zal het apparaat nooit dezelfde beleving geven als toen.

Sterker nog; Ik durf te wedden dat 80% van de kopers het apparaat een of twee keer gebruikt en het ergens in de kast dumpt of in de kast zet als een soort van relikwie.

Je kunt beter een goede emulator op je computer, telefoon of tablet installeren, een USB controller kopen, de ROM's downloaden van die een of twee spellen die je graag speelde en deze zo nog eens opnieuw beleven.
Inderdaad. Dat was mijn ervaring ook met de mini-NES. Grappig, maar was het snel beu dus nu ligt ie in de kast.
Bij mij het zelfde heb er eigenlijk amper op gespeeld, de mini snes dan in mijn geval.
Hij staat nog wel op de tv meubel dan aangesloten op de tv, want staat er wel leuk zo maar doe er niks mee.
Ik heb hem deze avond gehackt zeg maar, en heb er wat extra snel en gameboy spellen opgezet.
Ik ben ineens weer zo blij als een klein kindje met kerst, Pokemon Fire Red, biker mice from Mars heerlijk haha.

Het stelt echt niks voor 5 min werk ongeveer, het filmpje duurt alleen wat langer

https://www.youtube.com/watch?v=lsWkSgcAFrY

Je kan ook nintendo64 games er op draaien, alleen geen succes aangezien controller anders is.
Ja dat dacht ik dus ook tot ik bij een vriend even achter het apparaat zat en merkte hoe fijn de controllers weer in de hand lagen en laagdrempelig het systeem is. Ik heb ook een retropie met alle games erop. Maar elke keer het gehannes met software en drivers voor controllers die dan weer calibratie missen of bluetooth wat net niet lekker ontvangt etc blijft behelpen. En ik wil niet achter mn pc zitten voor dit soort games, gewoon lekker op de bank hangen met een controller in mn handen. Als je alles optelt(pie+behuizing+kabels+ 2origineel lijkende controllers), dan valt ook de prijs best mee van die mini's voor het gemak wat je ervoor terugkrijgt... Ik heb er inmiddels ook een gehaald en er toch al vele uren weer inzitten. Alleen ik betwijfel of ik een ps1 variant zou halen. Niet sprite gebaseerde games (wat veel ps1 games waren) komen de tand des tijds slecht door en zijn zelfs ronduit lelijk te noemen en verwarrend op grotere schermen (alldus mijn ervaring met starwing op een hedendaags grote flatscreen)
Helemaal mee eens; een andere "minder techie" oplossing is een Android TV box.
Zelf heb ik de MiniX Neo aangeschaft. In de basis een mediaspeler maar draait ook de bekende emulators feiloos :-)

Samen met een paar controllers of verloop stukjes heb je alle retro consoles in een klein sexy kastje en nog een heel prima kodi media speler ook ;-)
Voor 100€ koop je toch bijna gewoon een ps1 met de games erbij
De console wel, de spellen niet, of niet origineel althans. Meeste PS1 games zijn behoorlijk prijzig op de 2e handse markt. Voor de meeste populaire spellen leg je al snel 30 euro neer.
De SNES mini kost ~€80, dus zo'n enorm verschil is dat niet. En blijkbaar is men ook bereid het te betalen, ze vlogen als warme broodjes de deur uit.
En als we terugkijken op die enorme bedragen die er op Marktplaats voor werden gevraagd (en betaald!) toen de eerste batch was uitverkocht.. Ja, dan valt die 100 euro voor een PS Classic nog wel mee :9
Wat voegt deze machine dan toe wat ervoor zorgt dat het 20 euro meer moet kosten dan de SNES Classic editie?
Sowieso meer opslag, gezien een CD van de PS1 max. 750MB kan bevatten waar het grootste SNES spel rond de 6MB (!) is.
Ziet er leuk uit, maar is de prijs niet wat aan de hoge kant? Ben geen gamer en heb er ook geen verstand van. Maar 100 euro met 20 games, dan lijkt mij zo een Nintendo retro kastje een betere deal.
een nintendo classic apparaat is ook 90 euro adviesprijs
59.99 voor de NES en 79.99 voor de SNES
59.99 voor de NES en 79.99 voor de SNES
dat zijn de prijzen waar ze uteindelijk voor te verkrijgen zijn, niet de advies prijs, die voor de snes zelfs op 100 euro ligt, getuige de prijsontwikkelingsgrafiek: pricewatch: Nintendo Classic Mini: Super Nintendo Entertainment System
de nes was wat goedkoper idd, maar goed, daar zat dan ook maar 1 controller bij
Nee dat waren de adviesprijzen. Winkel besloten zelf de prijs op te hogen gezien ze ze toch wel verkochten.

Zie bv dit nieuwbericht van tweakers waar wordt verteld dat de verkoopprijs van de NEs mini 60 euro was:
nieuws: Nintendo heeft Classic Mini 1,5 miljoen keer verkocht

De eerste week van verkoop werd de SNES mini ook gewoon voor 80/90 euro verkocht door vele winkels.
Komt neer op dezelfde prijs, zolang je rekent met 2 controllers.
Onthoud ook dat het een generatie later is dan de SNES, danwel "maar" 3 consolegeneraties geleden. Wat zou een N64 Mini kosten?
Niet heel veel meer dan een SNES

SOC rekenkracht is zo goedkoop tegenwoordig dat een N64 emuleren niet significant meer kost dan SNES, kwa games/opslag had de N64 destijds veel kleinere games dan de PSX (want carts ipv CDs), de allergrootste N64 carts waren 64 mb, dus met een GB aan flash geheugen ben je ook wel klaar.

Ik denk dat de controller een grotere kostenpost wordt tov de SNES, groter, ingewikkeldere vorm, een analog stick
N64 emuleren zoals we dat nu doen, kost wellicht niet gèk veel meer dan SNES. Maar SNES emulatie is wel veel accurater dan N64 op het moment, en als we die precisie naar een N64 door willen trekken, dan is het een stuk zwaarder.

Daarnaast zijn er best nog wel veel N64 spellen die niet optimaal draaien op emulators met gebrek aan enigszins krachtige hardware, bijv. Conkers Bad Fur Day.

PS1 is dan nog iets makkelijker dan N64, een PS1 doet sony al sinds de originele PSP erg goed
Dat kan goed kloppen, maar volgens mij gebruikt nintendo in de SNES mini ook geen B-SNES (dat was toch die 100% clock accurate SNES emu?)

Nintendo doet ook sinds de wii al gewoon N64 emulatie, dat dan bijvoorbeeld Conker niet gaat werken hoeft geen deal breaker te zijn, als ik het goed heb heeft nintendo daar toch de licentie niet van (en ligt die momenteel bij MS?)
Rare ware en inderdaad onderliggend dan bij MS.
100 euro is niet veel want je krijgt er 20 games LEGAAL bij. Deze zijn minimaal 5 euro per stuk waard dus met de legale licenties heb je je geld er al uit.
Een spel wat ik niet hoef is ongeacht de prijs daarvan voor mij anders 0 euro waard...

20 spellen naar keuze voor 100 euro is imho wel een koopje!
Ik neem aan (misschien onterecht hoor) dat ze geen B spelen erop zetten maar minimaal de helft toppers zijn uit het verleden zoals ook Nintendo en (voor) Sega (door derde partijen).
Ik snap niet waarom ze niet een volledige lijst met games publiceren. Daar zit iedereen toch op te wachten? :Y)
Dat weten ze misschien nog niet :+
En wel een trailer tonen waarin diverse games worden afgebeeld, dus dan kunnen ze best zeggen: "Game x, game y, game z and more..."
nu hebben ze nog een tweede keer gratis publiciteit op elke tech en gaming site als ze de lijst publiceren ;)
Zo kan het speculeren beginnen en elkaar lekker maken met Classics die je hoopt dat ze erbij zitten.

Ik hoop namelijk dat Destruction Derby erbij zit, man wat heb ik me vermaakt met die game zeg!!

Let the speculation begin!!
Bron NU.nl Sony heeft vooralsnog vijf van de twintig games op de console bekendgemaakt: Final Fantasy VII, Jumping Flash, Ridge Racer Type 4, Tekken 3 en Wild Arms. Later zullen meer titels volgen.
Final Fantasy VII en Tekken 3 mogen idd absoluut niet ontbreken! Eigenlijk zouden ze ook Mortal Kombat 9/Trilogy en Abe's Odyssee/Exodus erbij moeten doen. Hebben ze al iets gezegd over of je dit gewoon in fullHD kunt doen of dat je zwarte balken links en rechts krijgt?
Licenties van oude games bij elkaar krijgen voor verkoop in 2018 is echt heel moeilijk en bij sommige licenties zelfs onmogelijk omdat bedrijven gesplit zijn of licenties door hebben verkocht of gewoon puur niet meer bestaan.
Omdat ze misschien net als bij de NES/Famicom en de Snes (EU/US)/Super Famicom elke regio kleine verschillen hadden qua games. Vooral de bij de NES/Famicom zaten er enorme verschillen in de games die werden meegeleverd.

Dus denk een commercieel verhaal ;-)
Maar om welke 20 games gaat het nou? Ik hoop persoonlijk toch echt op PES en Ricky Carmichael Championship Motocross. Twee persoonlijke favorieten. Al acht ik de kans klein dat die weer te spelen zijn. Hopelijk kunnen deze op een andere manier toegevoegd worden, dan is het een no brainer voor mij.
Tony Hawk pro skater 2, Tekken 3, Crash Bandicoot, Metal Gear Solid, Spyro...
Tony Hawk Pro Skater 2, helemaal vergeten. Wat een spel was dat zeg. Die mag er van mij ook bij natuurlijk ;)
beide 2d Castlevania games... instant buy... :*)
Sowieso Symphony of the Night en MGS. Moet gewoon. Crash en Spyro zie ik niet gauw gebeuren met de remakes die er zijn.

[Reactie gewijzigd door chimnino op 19 september 2018 23:45]

Stay tuned to PlayStation Blog for the full line-up of titles coming to PlayStation Classic. There are more fan favourites, and we can’t wait to share more details in the coming months.
Maar om welke 20 games gaat het nou?
Dat is niet bekend helaas. De enige games die bekend zijn staan in het nieuwsartikel genoemd. Wat ook nog een mogelijkheid is, is dat er verschillende versies komen per regio met daar populaire games. Dat is een strategie die bijvoorbeeld ook bij de C64 mini gekozen lijkt te worden (wat ook met licenties te maken heeft).
Mooie apparaat, maar jammer dat ze niet voor de superieure Dual Shock controllers hebben gekozen.
Daarnaast vraag ik me af of het mogelijk is bestaande PS1/PS2 controllers aan te sluiten.
dualshock kwam toch pas in het ps2 tijdperk
Nee hoor. Ik kan me nog heel goed herinneren dat ik Gran Turismo 1 voor het eerst speelde met een Dual Shock controller. Wat was dat gaaf hoe dat ding begon te rammelen wanneer je door de bochten over de curb stones heen scheurde :D !
ik heb mijn jeugd ook kapot gespeeld op de ps1 :) maar ik kan me dat dus echt totaal niet meer herinneren :)
Ik zal dat echt nooit vergeten. betaalde destijds 99 gulden (guldens ja) en dat was voor mij een rib uit mijn lijf.
Goede oude tijd, dat ik hele zaterdagen door gameshops kon slenteren en achterkanten van doosjes las en wegkwijlde bij de 3 afbeeldingen die erop stonden :D !
Gameshops dat is knap in die tijd 8)7
Hoezo? Hier zat in Nijmegen gewoon een gameshop.
Hier in Eindhoven zat er ook een. Replay heette die shop. Had toen al duizenden games en game geraleteerde zaken. Deed echt niet onder voor een hedendaagse gamemania.
De OG PlayStation controller was ook zoals ze bij de PSX Classic zijn. Heb er boven nog een paar liggen =D. De Dual Shock kwam later pas, en eigenlijk nooit een verplichte kost voor een game. Er waren uitzonderingen zoals Ape Escape, doe moést met de Dual Shock (en de marketing machine liet dit ook weten!). Het was dus grotendeels optioneel. Pas bij de PS2 was het een standaard dat je twee analoge sticks en rumble had.
Dualshock werd standaard geleverd bij de PSOne, de 'originele ' Mini-variant van de PSX, maar was wel al wat eerder beschikbaar (iig in Japan).
Was al veel eerder, PSOne kwam in 2000 uit, dualshock in 98, 97 in Japan.
Nee dat was een antwoord op de N64 controller.

Zou mooi zijn als de DS3/4 controller te gebruiken is.

[Reactie gewijzigd door Bintzak op 19 september 2018 09:17]

Niet zonder verloopje want de Classic blijkt USB poorten te hebben als je goed kijkt naar het filmpje.
De eerste PlayStation had nog geen dual-shocks. Ik heb er hier nog 1 staan en vind de oude dunnere controllers nog steeds het fijnste vasthouden. ;)

Het zou helemaal feest zijn als de discplayer ook zou werken en dan met die kleine CDtjes (singletjes!) van 7 cm! :D
Jawel hoor, maar de dual shock kwam pas later in het leven van de PSX =)
Toch wel, ik geloof zelfs dat Gran Turismo de eerste game was die het supporte
Ik heb echt nog de allereeste uitvoering. Met cd-audio uitgang, helemaal volgens de NOS-trend!
(niet de omroep, maar Non OverSampling).
Het duurde best nog wat jaartjes tot de dualshock kwam en kort daarna de PSOne, de kleinere rondere variant van de PSX.
Wow dit is wel een cool ding! Hopelijk zitten THPS2 en Twisted Metal 2 bij die overige games (ik kon nog geen lijst vinden).

[Reactie gewijzigd door Megalodon86 op 19 september 2018 08:42]

denk dat THPS2 vooral heel moeilijk gaat worden voor de muziek licenties, daarnaast is dat een game die beter gepast is voor een ps2 classic ;)
Waarom? De THPS hebben hun hoogtepunt gekend op de PS1 met THPS2 en 3. Daarna werd het allemaal snel minder.

Edit: Zie net dat THPS 3 op de PS2 uitkwam. Liet m'n geheugen me toch even in de steek.

[Reactie gewijzigd door Sluuz op 19 september 2018 09:10]

THPS3 is ook uitgekomen op de PlayStation. Wel gebaseerd op THPS2. Zelfs deel 4 is er nog op uitgekomen.
beste versie van THPS2 was wel op de ps2 ;), ps1 versie was een gestripte versie
Ik hoop zelf op Tenchu en Summoner.

Goed te zien dat Tekken er al op zit, dat is ook een must-have.

[Reactie gewijzigd door MacWolf op 19 september 2018 09:10]

Zet er dan een netwerk kaartje in, en maak het mogelijk om op de PSN store in te loggen, zodat je meer spellen kunt kopen! :)
Wie weet is de power poort ook een USB data poort, waarmee je hem aan een ander (Sony) apparaat kan hangen om spellen te uploaden. Zal de prijs laag kunnen houden, maar toch meer bieden dan Nintendo voorheen heeft gedaan (zover ik weet).
Een networked appliance oid zou goed voor ze werken denk ik, zeker icm een abonnement.
Beetje jammer dat er geen optisch drive in zit, zoals de oude wel het geval was. Dan kon men nog oude spellen die mensen miss nog wel hebben, opnieuw spelen. En dat je fifa 94 opnieuw word uitgebracht. Zorgt overigens dat er een handel ontstaan in de oude spellen.
Daar zit Sony natuurlijk niet op te wachten... Dit is gewoon een gimmick die binnen een half jaar in de kast belandt om even snel wat te cashen totdat de PlayStation 5 uitkomt.
En dan inbouwen dat je hem een half jaar naar aankoop. Op de kop moeten leggen omdat het lezen niet meer goed werkt :)
ombouwen bedoel je?
Inderdaad, was wel grappig mensen kwamen klagen dat hun psx niet meer goed werkte... ja gebruik dan geen el cheapo CDRs... die de laser harder laten werken.. maarja dubbeltje...
1 2 3 ... 9

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee