Samsung introduceert in 2019 microled-tv voor consumenten op basis van The Wall

Han Jong-hee, de directeur van Samsungs beeldschermafdeling, zegt dat zijn bedrijf in 2019 consumentenversie zal introduceren op basis van The Wall, de in januari gepresenteerde 146"-microled-tv voor commerciële partijen. The Wall gaat in september in massaproductie.

Het is nog niet duidelijk wanneer deze op consumenten gerichte microled-tv precies gaat uitkomen, wat de specificaties zijn en welke prijs het toestel krijgt. Samsung heeft volgens ZDNet een 73"-testversie van een microled-tv getoond, al is niet zeker of dit het formaat van de consumentenversie gaat worden. Volgens The Korea Herald maakt Samsung bij de consumentenversie gebruik van een modulair ontwerp zonder schermranden, zodat de televisie niet uitkomt op basis van een beperkt, vast aantal schermformaten. De consumentenversie zal 30mm dun worden, in plaats van de 80mm van The Wall.

CNet meldt dat Samsung tijdens de laatste CES-beurs heeft gezegd dat na het uitbrengen van The Wall aan de productie van een 4k-televisie van 75" wordt gewerkt, maar dat het twee tot vijf jaar zal duren voordat deze daadwerkelijk uitkomt. Dat kan betekenen dat de levering van de televisie na de introductie in 2019 nog relatief lang op zich laat wachten. Dat zou vooral samenhangen met het feit dat een kleinere microled-tv lastiger is te produceren, doordat kleinere leds moeten worden gebruikt die ook nog eens dichter bij elkaar op het substraat moeten worden aangebracht.

Samsung presenteerde het modulaire scherm genaamd The Wall in januari en toen leek het vooral een conceptversie om aan te tonen dat schermen op basis van microleds bijna klaar zijn voor massaproductie. Dat laatste zal in september van start gaan. Deze versie met een beelddiagonaal van 146" is vooral bedoeld voor bijvoorbeeld hotels, winkels, musea en stadions. De Zuid-Koreaanse fabrikant begon vorige maand al met pre-orders voor The Wall en zei in april bij de presentatie van de kwartaalcijfers in april dat voor het einde van het jaar een microled-tv wordt uitgebracht.

Samsung zet in op microleds, omdat deze beeldtechnologie kan wedijveren met de oled-panelen die nu door onder andere LG, Sony, en Panasonic worden gebruikt in televisies. Microled-tv's hebben net als oled-tv's geen backlight nodig omdat de pixels hun eigen licht genereren. Ook hebben beide een zeer hoog contrast en een perfecte zwartweergave. Samsung stelt dat microleds langer meegaan, minder last hebben van inbranden en hogere helderheidswaarden kunnen halen.

Samsung The Wall

Door Joris Jansen

Redacteur

23-07-2018 • 19:29

68

Reacties (68)

68
67
50
7
1
7
Wijzig sortering
Samsung heeft zelf al aangegeven dat het tot negen jaar kan duren eer er voor consumenten betaalbare microled TVs op de markt zijn (in gesprekken met journalisten op CES 2018). De Wall gaat een ton of zo kosten dus zoiets als massaproductie is relatief hier zeker ook wat betreft een kleinere versie door Samsung the Wall Luxury genoemd wat ook ver boven huidige duurdere TVs geprijst gaat worden.

Samsung heeft de laatste jaren veel terrein aan OLED verloren in het high-end segment en probeert van alles om terrein terug te winnen. Zo riepen ze onlangs mensen op het te melden wanneer ze OLEDs met burn-in tegen kwamen en maakten ze een clip waarin ze statische content lieten draaien op een OLED en een QLED waar mooi werd ingezoomd op OLED burn-in op het eind. En toen OLEDs de UK TV Shootout wonnen enkele dagen geleden kwamen ze met een eigen Shootout die natuurlijk door een Samsung LCD gewonnen werd. Ik denk dat het doen voorkomen dat consumenten microLED er aan zit te komen moet laten zien dat Samsung wat TV tech cutting edge is (en dat je daarom een Samsung LCD moet kopen).

Wat er wel echt aan te komen zit is Mini-LED, hele kleine ledjes die gangbare maten leds in LCD backlight wil gaan vervangen in alle maten LCD wat oa voor betere LCD zwartwaardes gaat zorgen. Er zijn al twee mini-LED FALDs aangekondigt. Ik hoop dat Tweakers daar eens iets over gaat schrijven voordat het lostbarst

Mini LED Products Enters Mass Production Phase.17-7-2018
https://www.ledinside.com...ers_mass_production_phase

[Display Week 2018 Show Report]- Mini LED Backlight Business Opportunities Boost. 24-5-2018
https://www.ledinside.com...iness_opportunities_boost
Anoniem: 1091945 @8mile1324 juli 2018 06:55
Helemaal met je eens. De marketing machine van Samsung moet weer draaien nu de verkoop van Qled (naam lijkt niet voor niets op OLED) niet goed gaat. Nu roepen dat ze de toekomst techniek hebben voor consumenten die echter ze nog lang niet kunnen produceren (minimaal 5 jaar) hoort ook bij die marketing machine. Qled flopt, the frame (dit jaar focus) lijkt niet goed genoeg te gaan en OLED verkoopt als een dolle. Ze hebben inferieure producten en dan zie je dat al die marketing centjes het ook niet goed kunnen maken.
Ik heb onlangs een nieuwe TV gekocht en moet toegeven in de winkel stond ik toch heel even te twijfelen tussen OLED en QLED. Ik vond de QLED TV's eigenlijk best mooi beeld produceren. Maar het blijft gewoon een feit dat je aan de ene kant OLEDS hebt waarbij elke pixel helemaal aan of uit kan. In theorie kan je dus gewoon geen beter beeld hebben dan OLED kan produceren (even de helderheid daar gelaten) en aan de andere kant heb je dus QLED wat gewoon LCD is met een trucje om het wat mooier te maken (ik geloof een extra crystal laagje erover ofzo). Ja met een beetje nadenken haal je met OLED toch gewoon de betere techniek in huis. Was QLED nou een stuk goedkoper, dan was het nog wel het overwegen waard. Maar juist omdat ze gelijk geprijsd zijn is OLED toch zeker de betere keuze. Ik denk dat Samsung het slimmer zou aanpakken als ze iets zouden gaan zakken in de prijs.

[Reactie gewijzigd door ro8in op 23 juli 2024 01:06]

Een ton is cheap;-). Eerste public guidance (eerder enkel NDA) is drie en halve ton voor The Wall Professional.The Wall Luxury (de 3 centimeter dikke, met ingebouwde sounds system) zal minder zijn, maar hoeveel minder... Het zal ook afhangen van de configuratie,want het is een modulaire wall, dus hoe meer modules hoe duurder.

Er is wel wat verwarring ontstaan, omdat The Wall en de bekende IF serie SMD RGB LED schermen samen op een hoop gegooid werden en die 1,25mm pitch HD kost 'List' al sinds de introductie op ISE een 100K.

Maten zijn wel bekend hoor, maar daarvoor moet je niet op Tweakers zijn, maar op gespecialiseerde fora/nieuwssites. http://dci-forum.com/vide...wall/2875/msg5065#msg5065 En richtprijzen: http://dci-forum.com/news...hure-wall-if-series/2961/

Eerder was er sprake van MSRP $339.200,00 voor de 4x4 146" The Wall, maar daar zat een NDA op. Een 25 module versie zat boven het half miljoen.

[Reactie gewijzigd door donaldk op 23 juli 2024 01:06]

Helaas blijft 1 groot nadeel van LCD gewoon intact: de trage(re) responsetijd van een pixel.

Ik zie wel degelijk toekomst in micro-led, echter is het geen volledige opvolger voor LCD. Het is feitelijk een absurd hoog FALD (Full Aray Local Dimming) die voor goede zwartwaarden en een hoge helderheid zorgt. Alle andere nadelen (en voordelen) die we nu hebben blijven we hebben. Ook de kijkhoeken zullen bij normale helderheden nauwelijks tot niet beter zijn.


Weer een les geleerd om tijdens vakantie niet te reageren. Ik was onvoldoende op de hoogte van MicroLed. Mijn reactie kan dus in de prullenbak... 8)7

[Reactie gewijzigd door MazeWing op 23 juli 2024 01:06]

Zoals ik het begrijp is bij microled geen LCD-paneel meer nodig, omdat microleds zelf de juiste kleur licht uitstralen en per stuk aan te sturen zijn. Dat betekent een goede kijkhoek en goede responstijden, of zie ik dat verkeerd?

Nu zie ik microled vooralsnog niet als opvolger van LCD, omdat de resolutie hopeloos is en daardoor absurd grote schermen nodig zijn. 73 inch is al stukken beter dan 146 inch, alleen vraag ik me dan af wat de resolutie ervan wordt. Voor televisies komen grote schermmaten enigzins in zwang, doch we gebruiken veel meer LCD-schermen in het dagelijks leven en de meeste zijn geen 55 inch of groter. Wil microled LCD opvolgen, dan moet de resolutie nog een heel eind om hoog.

Ook bij OLED is dit momenteel een kwestie, doch is het minder extreem en is de resolutie reeds stijgende. Daardoor is OLED geloofwaardiger als opvolger van LCD.
Het is 4K1, met een pixeldichtheid van 30 PPI voor de 146 inch.
Mijn full-hd plasma van 50 inch is dus in feite scherper. Je zal dus een flinke muur moeten hebben en een behoorlijke afstand hiervan af moeten zitten voor een aangenaam beeld.
1. bron www.businessinsider.nl

[Reactie gewijzigd door Soldaatje op 23 juli 2024 01:06]

Maak je geen zorgen, de eerste versies zullen zo duur worden dat alleen mensen met een huis van het formaat kasteel hem kunnen kopen.

Wat er daarna gebeurt wordt pas interessant.
Wilde Apple niet een watch uitbrengen met mLED en in 2019 iPhones? of is mLED weer wat anders?!
Het zal microLED zijn. Dat is niet moeilijk te maken in kleine maten. Op TV schaal is dat een heel ander verhaal..gaat er voorlopig, kan tien jaar gaan duren, ook niet komen in voor consumenten betaalbare prijzen. MicroLED is trouwens en TV technologie net zoals LCD, Plasma en OLED TV technologies zijn.
Niet moeilijk te maken in kleine maten? Als dat zo was, was microLED al wel meer gemeengoed. en waren tv's ook niet meer zo moeilijk om te maken.
De poster had het over horloge maten. Over dat soort maten had ik het. Afgezien van prijs is het makelijk microLED in heel grote en hele kleine maten te maken. TV maten wordt moeilijk.

microLED horloges komen er aan..
https://www.iphoned.nl/ni...oled-apple-watch-ar-bril/

[Reactie gewijzigd door 8mile13 op 23 juli 2024 01:06]

Dan vind ik het nog wel vreemd, want Samsung zegt dat het lastig is om kleine microleds te maken en die ook nog op een substraat te plempen.

Daarnaast zijn de Samsung tvs modulair: Kunnen ze dan niet een zooi van die dingen aan elkaar hangen?

Dat zou vooral samenhangen met het feit dat een kleinere microled-tv lastiger is te produceren, doordat kleinere leds moeten worden gebruikt die ook nog eens dichter bij elkaar op het substraat moeten worden aangebracht.

Raar dat een watch dan wel een microled scherm kan krijgen?
Ze doen al een zooi van die dingen aan elkaar hangen. Het zijn dus gewoon modules. Bijvoorbeeld Sony doet het met Cledis wat een gigantisch scherm is. Gebaseerd op een self emissive 55'' LED TV prototype wat sony liet zien in 2013 genaamd Crystal LED. En dat is wat de micro LED TV is, een self emissive TV tech zoals Plasma en OLED. Wat iets anders is als mini LED wat ook kleine LEDs zijn maar die niet zelf licht uitstralen.

C|NET
One problem is that when you shrink LEDs, the total amount of light they produce goes down. So you either need to drive them harder, increase their efficiency, or both. Just driving them harder introduces new issues. You'll find yourself needing a lot more electricity and dissipating a lot more heat.

Getting the gap between the pixels, or the "pitch size," down is another huge challenge, since the circuitry and other necessary elements can only get so small. If the pitch size can't shrink, there's a limit to how small a MicroLED TV a company can make. Sure, wall-sized TVs are cool, but no one will buy them.

Micro LEDs varieren van 1-micron tot 100-micron, ze zullen kleinere micro LEDs gebruiken als ze een micro LED horloge maken. Groter als een horloge schijnt ook moeilijk te zijn.
Je zag met OLED al dat er een enorme push was naar grotere schermformaten. Ik ben nog altijd op zoek naar een OLED televisie die kleiner is dan 47" (mijn huis is immers niet groter) maar die heb ik nog altijd niet kunnen vinden. Met deze microLEDs krijg je straks hetzelfde verhaal.

Met dat soort manieren van marketen krijg je bijna het idee dat fabrikanten heel graag willen dat je elk jaar nóg een groter toestel koopt. Tien jaar terug was 42" de standaard, 5 jaar geleden werd dat 55", gaan we nu naar grote lappen van 72" en meer?
OLED is niet winstgevend in kleinere maten. De verwachting is dat als chinezen OLED panelen gaat maken dat er dan vroeg of laat ook kleinere maten OLED TVs komen. By MicroLED komt er nog bij dat het moeilijk te maken is in TV maten, zelf al in 75 inch.
Die zijn er niet , koop gewoon een 50" en klaar..
Denk dat de resolutie bij daadwerkelijk produceren wel rap naar 8K zal gaan toch?

En dan geldt natuurlijk weer hetzelfde. De pixels van 8K op 30 inch zijn natuurlijjk kleiner dan op 150 inch. Op deze formaten heeft het ook echt meerwaarde. Tov 4K op je 40 incher of smartphone. Jammer dat deze nieuwe technologie nog een tijdje onbetaalbaar zal blijven want ik wil wel weer een keer een upgrade doen
Anoniem: 120539 @MazeWing23 juli 2018 19:56
Het tegendeel is waar; behalve dat je er ook een beeld mee tovert hebben micro-led en LCD juist weinig met elkaar te maken.
Het probleem dat je bij een LCD hebt, waar je door verschillende lagen uiteindelijk naar de achterliggende backlight zit te kijken is juist helemaal niet van toepassing, waardoor kijkhoeken juist veel groter kunnen zijn.
Sowieso is die trage responsetijd van een LCD paneel niet zo groot meer, daar zijn al dingen als Overdrive(higher voltage->faster pixel transition) voor uitgevonden.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 23 juli 2024 01:06]

Anoniem: 1026419 @MrFax24 juli 2018 14:00
Overdrive zorgt ook weer voor 'artifacts'. Van die bruine strepen bij randen van voorwerpen/gebouwen. Vooral in sneeuw/witte levels, wit met donkere achtergrond, is een grote vage diarree bij elke beweging.
Opzich wel mee te leven maar niet als je monitor ergens ver boven de €800 kost.
Ik heb zelf nooit me erin verdiept, maar ik vraag me wel een beetje af waar het op gebaseerd is dat je de nadelen van LCD houdt (en voordelen). Immers is dit een fundamenteel ander concept als LCD wat letterlijk niks gemeen heeft met LCD.
Voor zover ik weet, bevat dit concept geen LCD-technieken (zoals LCD shutters) en zijn het gewoon de leds die voor de juiste kleuren zorgen. Heb jij andere bronnen?
Anoniem: 1026419 @MazeWing23 juli 2018 20:09
Heb je het artikel gelezen? Het gaat over micro-led niet LCD.

Iets te 'bitchy'? Tere zieltjes O-)

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 1026419 op 23 juli 2024 01:06]

Wordt dit dan de “echte” qled? Of worden we blijvend voor de gek gehouden🤥
Qleds is een soort van transitie methode, ze willen stroom omzetten in licht met leds en het licht dan opvangen in zogenoemde dal, en hier wordt door een quantum mechanisch principe opnieuw licht uitgezonden afhankelijk van de grootte van de deeltjes. Dit systeem noemt men de Quantum dots. Het idee is door goed te tunen, nauwkeurig de basis kleuren uit te zenden en daarom zouden ze goed moeten zijn in beeldschermen.
Dit is geen qled, die worden weer anders gemaakt. Dit is Micro-led, wat weer een andere, betere techniek is.
Er is wel sprake van photo-luminescent QD op basis van de micro-LED,wordt ook door ZD-net aangehaald. Dus Quantum Dots die aan gestuurd worden door licht in plaats van een eletrische stroom, maar dus wel 'self-emmisve' is de volgende stap bij QD op weg naar electro-luminescent.
Zie ook:
De technische kant
Het lijkt dan ook interessant om eens te bekijken hoe MicroLed precies werkt. De naam zegt het natuurlijk al voor een deel zelf: een MicroLed-scherm is bezaaid met minuscule led-lampjes, zodat elke subpixel (hele kleine puntjes van jouw beeldscherm) verlicht kan worden. Deze lampjes zijn ongelooflijk klein: ongeveer een tiende van de dikte van een mensenhaar.

MicroLed-schermen gebruiken een beeldtechniek die zelf licht uitstraalt, net zoals dat bij plasma en OLED het geval is. De MicroLeds doen hiervoor geen beroep op organisch materiaal zoals bij OLED, maar zij creëren licht op dezelfde manier als led-lampen dat doen.

Doordat de MicroLed-displays zelf licht uitstralen, hebben deze schermen niet langer een backlight nodig. De led-tv in jouw woonkamer heeft die bijvoorbeeld wel, om jouw televisie helder genoeg te maken. Deze backlight is bovendien ook de reden waarom led-televisies niet dezelfde zwartwaarden kunnen leveren als OLED.

Het resultaat?
Net omdat MicroLed-schermen geen backlight nodig hebben, kunnen ze het niveau van OLED halen. En dat betekent: heel hoge contrasten, diepe zwartwaarden, een snelle responstijd, grote helderheid en een heel energiezuinige werking.

link:
http://elektrozine.be/microleds-een-nieuwe-beeldtechnologie/

Apple heeft een fabrikant van micro-leds overgenomen om zelf te gaan gebruiken in hun producten.

[Reactie gewijzigd door Tourmaline op 23 juli 2024 01:06]

Daarom de kritiek dat dit geen microled is, want de Samsung leds zijn maar iefst 80 micron;-). Gaan de critici het mini led noemen, de slimmerds.
Waarschijnlijk wordt dit µLED
Nee, microled is wat anders dan zelfuitstralende quantumdots. Dat bevindt zich nog altijd in de laboratoriumfase en er is nog geen zicht op industrialisatie ervan. Het is wel een echt ledscherm, in tegenstelling tot LCD-televisies met een ledlamp.
Anoniem: 1026419 @no_way_today23 juli 2018 20:08
Nee alleen Samsung strooit met termen, de rest niet hoor.
Eric van Ballegoie van Hardware.info heeft gezegd dat het nog altijd in ontwikkeling is, en dat als ze het ooit zullen brengen, ze er pas mee gaan komen rond 2020.
De menigte weet niet anders. Maar de tweaker weet wel wat hij koopt.

55/65A1 :o :o :o :o
Nog ietsje groter, en je kan 'm (met Gorilla Glass erop) in je woonkamer leggen als dynamische interactieve vloer.
Anoniem: 1026419 @Dreamvoid23 juli 2018 20:11
Thuisbioscoop waar je omringt bent door led-panelen _/-\o_ En dan als de film uitstaat het universum afbeelden, jointje aan en gaan.
Toen Sharp nog eigenmachtig was had hij op ISE een 5 wands kubus met narrow-bezel LCDs echt gigantische kamer.
Niet 'The Wall' maar 'The Floor' :+
"All in all it's just another... board.... in..."

Nee, dat gaat hem niet worden, Roger.
Zoiets heb ik bij een klant gezien. Die hadden een gang waar je dan door liep en waar je liep, trapte je dan ballen weg. Super leuk! Overigs werden niet ROE led schermen gebruikt bij een van die voice van holland, of holland got tallent podiums? Ag wel bij veel podiums als ik er zo over nadenk.
Anoniem: 1026419 23 juli 2018 20:07
Helemaal niet inbranden begreep ik, omdat het synthetische leds zijn. Hier heb ik op Tweakers nog over gelezen.

Benieuwd, bioscopen die de perfecte zwartwaardes hebben en ook nog flinke hdr peak helderheid, klinkt erg tof.
Wat bedoel je met "synthetische leds"? Google maakte mij niet veel wijzer.
niet organische LEDs, geen OLED dus.
OLED is gevoeliger voor slijtage dan gewone LEDs.
Anorganische leds worden ook gesynthetiseerd. Rubber kent dan weer wel een natuurlijke en een synthetische variant. Edit typo
Helemaal niet inbranden begreep ik, omdat het synthetische leds zijn.
Helemaal niet inbranden is een utopie.
Elke led heft last van slijtage; een led die vaker gebruikt wordt slijt dus meer.
Bij constant vast beeld bij een 24/7 in gebruik zijnd scherm ga je dat dus zien.
Het is wel de vraag of je met deze led's niet op een punt komt dat je bij 'normaal' afwisselende beelden het inbranden eerder gaat zien dan dat het toestel vervangen wordt.
Dat laatste is volgens mij bij OLED ook al gewoon zo en ook mijn oude Plasma heb ik nog niks van inbranden ontdekt.
Inbranden gebeurt bij alle technieken toch vooral bij mensen die vrij statische beelden weergeven, zoals 24/7 CNN aan hebben staan of zo.
"minder last van inbranden"? Dus geen kans op inbranden is bij deze nieuwe techniek ook n.v.t.? Dan kan ik gerust de kat uit de boom kijken de komende jaren en het nog een tijdje uitzingen met mijn Oled TV, recentelijk voorzien van (door inbranden) nieuw 2018 panel.
Hier ook inbranden op een 65B6V OLED hoor :(

Heel lastig vast te leggen met camera, maar je ziet het vast wel: https://ibb.co/is774J

Edit: Zoom die afbeelding eens heel ver uit, dan zie je het al een stuk beter. Inbranden bij oled is dus zeker geen fabeltje!

[Reactie gewijzigd door josss9 op 23 juli 2024 01:06]

Voor mij persoonlijk geld dat als ik zoveel moeite moet doen om het te zien het er voor mij niet is. Op het moment dat ik het met het blote oog tijdens films of voetbal oid ga zien, dan wordt het een probleem
Ik zie gewoon het rijtje met snelkoppelingen van de browser boven in beeld hoor, hoef ik niks geen moeite voor te doen.... (nu alleen wel omdat ik een grote foto had gemaakt...)
OLED is net als plasma dan ook eigenlijk niet geschikt voor gebruik als computer monitor. Er zijn dan te veel statische onderdelen, waardoor je de kans op inbranden sterk vergroot. Dit is zeker iets dat je in overweging moet nemen als je een OLED tv koopt.
ik zie niet echt wat daar, behalve misschien links en rechts een wat meer zwart vierkantje (in het midden van het beeld)?

Maar goed jij gebruikt je TV als monitor, met constant statische data?

Ik heb ook de 65B6 maar nog nergens last van, nu gebruik ik hem ook waar je hem ook voor koopt als TV ...
Een van de weinigen misschien, maar beslist niet de enige. Maar het is keurig opgelost door LG (CE Repair), en in het nieuwe panel zit nu logo dim techniek die in het oude panel niet aanwezig was. Al met al ben ik er op vooruit gegaan dus.
Daar bedoel ik mee dat ik het niet kon geloven. Blijkbaar zien de meeste mensen het niet. Prima dat LG dat opgelost heeft. Maar je wilt dat je tv gewoon jaren meegaat zonder problemen.
Kan me niet voorstellen dat men het niet ziet als het eenmaal aanwezig is. Bij elke rode/oranje achtergrond komt het tamelijk opvallend in beeld (als je eenmaal weet waar te kijken), en dat wordt alleen maar erger door de tijd heen. Dus op een gegeven moment kun je er gewoon niet meer omheen. Of men het daarbij storend vind is weer een ander verhaal, ik heb simpelweg gebruik gemaakt van de garantie die erop geboden werd.
Bij alle technieken waarbij pixels zelf licht uitstralen geldt dat de pixels kunnen slijten en ongelijkmatige slijtage is inbranden. Anorganische leds hebben evenwel een zeer hoge levensduur, waardoor microledtelevisies naar verwachting behoorlijk inbrandbestendig zijn.
Dus als je in 2030 een nieuwe TV gaat kopen success met het wachten... (Want inbranden doet elke scherm techniek, onder andere LCD/led & vooral Oled)

Maar in 2030 zullen er vast geen schermen meer zijn die nog inbranden :z (geen hond die dan nog TVs koopt, maar goed)

(Typo edit)

[Reactie gewijzigd door stewie op 23 juli 2024 01:06]

Wat zou die The Wall kosten eigenlijk, hoe interessant is het voor een museum of hotel.
Rond de 100.000 dollar.
List price voor bedrijven mag ik aannemen.
Geen idee. Zoeken naar 'Samsung the wall price' komt hiermee. :Y)
Toch vraag ik mij af wat die dingen kosten (The Wall 146”).

Iemand enig idee?
"Pricing hasn't been announced, but Cnet's David Katzmaier predicts The Wall could cost upwards of $100,000." lijkt me veel... maar toch, het zal niet 20k,- of 70k,- (de duurste televisies in de pricewatch) zijn.
Interessante tijden. Nu mogen we ook niet vergeten dat er nog volop geïnnoveerd wordt met oled en naar wat ik lees gaan er daar ook nog een paar knappe evoluties gebeuren voornamelijk met betrekking tot de helderheid.

https://www.oled-info.com...ght-output-oleds-factor-3

Wat mijn vermoeden op middelkorte termijn is dat Mini-led en Oled nek aan nek zullen gaan totdat microled het binnen x aantal jaar terug overneemt. Dit gaat nog wel even duren.
We kunnen allemaal natuurlijk álle voordelen, nadelen van allerlei tv's benoemen maar ik, als consument, kijk ook gewoon 'simpel' naar wat ik zie en waarvoor ik een tv gebruik.
Natuurlijk is beschikbaar budget (meer nog, wat heb ik er voor over) een ding, maar ook wat je wilt. Ik heb 4 Samsung's versleten (2 nog in gebruik) en de laatste heeft mij doen besluiten om eens wat anders te proberen.
Bewust nu voor Sony Oled 65AF8 gekozen omdat ik een tv aan de wand wil, mooi design, oled wilde, goed gebouwd, mooie materialen, game niet of zeer nauwelijks, kijk veel 4k content. Dus of iets inbrandt of niet, vind ik niet zo heel bijster belangrijk (tenzij het na 3 dagen is natuurlijk :-p).
Daarnaast kan iedereen hier roepen nooit een microled, een samsung, nog een keer een LCD of wat dan ook zal kopen, maar kijk nu eens eerlijk waar je nu momenteel naar kijkt? Dan denk ik dat wát je ook kiest, je altijd er flink op vooruit zal gaan....

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.