Intel: Pentium 4 leveringen 'eerder dan gepland'

Intel aanvoerder Graig Barrett heeft tegenover ZDNet bevestigd dat Pentium 4 in 'ongeveer een maand' wordt gereleased. Of dit de 20ste of 27ste november wordt, zoals eerder door ZDNet en Digit Life werd gespeculeerd, wilde meneer Barrett niet verklappen. Wel gaf hij aan dat de levering van Pentium 4 processors eerder op gang zal komen dan de oorspronkelijke doelstelling van eind dit jaar:

The chief executive officer of microchip titan Intel Corp. said on Friday the U.S. company's long-awaited Pentium 4 microprocessor would be launched in about one month, just ahead of its original year-end target.

"We'll price the Pentium 4 processor precisely as necessary to get it in the volume desktop marketplace," Intel (Nasdaq: INTC ) CEO Craig Barrett told reporters in Taipei.

"The product will be introduced in about a month, and we are going to ramp it very rapidly next year," he added.

Wat betreft de relatie tussen Intel en Rambus Inc. kon Barrett zeggen dat Intel nog steeds gelooft dat Rambus DRAM de beste oplossing is voor high-performance desktops. Hij ontkende dat Intel volgend jaar een DDR chipset voor de P4 op de markt zal brengen.

Door Femme Taken

Architect

29-10-2000 • 06:19

26 Linkedin

Bron: ZDNet

Reacties (26)

26
23
12
4
0
4
Wijzig sortering
Ze moeten nu wel komen met die P4, als ze langer blijven wachten verliezen ze sowieso deze slag van AMD, àls ze dat al niet gedaan hebben! ;) Ik vraag mij ook af of dit niet ten koste gaat van de kwaliteit! ;( Intel kan beter nog even op zich laten wachten en een onwijs goed product op de markt neerzetten (dat wekt méér vertrouwen), dan iets waar je als bedrijf zèlf ook niet 100% achter kan staan!!!
denk je echt dat intel een product gaat lancere als ze er niet zeker van zijn dat ie goed is en bugvrij is??hallo, ze hebben dan misschien wel ietsie terrein verloren op amd maar dat wil niet zeggen dat ze geen gigantisch bedrijf meer zijn en dat ze zich voor lul zetten door er bugs in te laten zitten!!! die mth bug is naar mijn weten de enige bug die intel ooit heeft gemaakt, ohwja en het terug roepen van de 1,13 ghz p3. hopen maar voor intel dat dit dingetje goed is, anders heeft iedereen over een jaar zo'n amd stickertje op ze pc.
Het is alleen lullig voor Intel dat ze al hun fouten dit jaar gemaakt hebben. ;)
Lekker boeie.. AMD mag van mij deze slag winnen ;))... ze lopen zoiezo al ruim een half jaartje voor qua snelheid van processoren.. dus
die mth bug is naar mijn weten de enige bug die intel ooit heeft gemaakt, ohwja en het terug roepen van de 1,13 ghz p3.
Goh, ik meen me toch anders echt te herinneren dat bij de release van de eerste Pentium bleek dat er een bug inzat. 't Is maar een vage herinnering uit een ver verleden, maar toch...


* 786562 dextertje
"We'll price the Pentium 4 processor precisely as necessary to get it in the volume desktop marketplace,"
Hier maak ik het volgende uit op: We maken de processor lekker duur, maar net goedkoop genoeg zodat huis-tuin en keuken gebruikers zich nog net deze processor kunnen permiteren.

Het is ook vrij jammer dat ze het rambus project niet op tijd konden voltooien, en ik ben ZEER benieuwd hoe de performance word van RAMBUS t.o.v. DDR geheugen. Ook naar mijn inziens zal Intel hier een ZEER groot schoolbord van AMD krijgen toegespeeld met lessen Marketing en Development.
Wat ik eruit opmaak is meer hetvolgende: We hebben nu door dat het dwaas is om de pentium 4 alleen op de high end businessmarkt te richten, omdat AMD zo'n beetje de consumermarkt aan het overnemen is.. Maar om de pentium 4 nou zomaar op de consumermarkt te droppen.. neej, dat gaat niet lukken door het achterlijk rambus en de achterlijke prijs van onze p4. En dat heeft de wereld ook door, want men heeft al bij voorbaat gezegd dat het duur gaat worden. Dus we moeten nu toch maar even melden dat het betaalbaar wordt, anders kunnen we bij voorbaat de consumermarkt al op onze buiken schrijven.

Ik had overigens altijd gedacht dat de Pentium 4 een 64bits processor zou worden (ooit, lang geleden nog "merced" genoemd). Maar paar weken terug meldde iemand hier op t.net dat dit niet meer het geval is. De P4 is gewoon een 32 bits proc die betere branch prediction heeft en heeeeeeeeeel lange pipelines. Daardoor kan ie op hogere snelheden draaien. Alsof de MHz nog steeds alles zegt.

Dus wie mij kan uitleggen wat er nou zo innovatief en bijzonder is aan de P4..
De 64-bits Intel chip bestaat zeker nog steeds. De Merced was de vroegere 'codenaam'. Hij is tegenwoordig officieel Intel Itanium gedoopt! Ook de opvolger is al in de maak (2de gen. 64-bits reeks) en die komt een jaartje later. De Itanium komt zeer binnenkort. Intel heeft dus 2 hoofdlreeksen cpu's in ontwikkeling. De 32-bits reeks (met zijn PIII's en Celerons en dus binnenkort P4's) en de 64 bits-reeks. Voorlopig blijven ze deze 2 lijnen beide in ontwikkeling houden, daar de 64-bits reeks nog lang niet geschikt is voor de consument (er draait nog nauwelijks software op).

Zie intel-site voor meer info zou ik zeggen, daar kan je alles vinden wat je maar wilt weten en waar je al die jaren onnozel over geweest bent ;-)
Het is een zeer innovatief marketingprincipe. Er staat namelijk niet alleen een "IV" achter processor, wat de processor beter maakt dan die andere processor waar een "III" achter staat, en het zijn nog meer megahertzen ook! Nou, dan moet dat ding wel [i]razendsnel[i] zijn! Get it? :)
En dat werkt dus niet meer. Helaas. Niet als het 3 keer zo duur is als een AMD die evengoed presteert. Helaas. Dat grapje heeft intel 1 keer uitgehaald (Pentium 3), en iedereen heeft er 1 keer om gelachen en is er 1 keer ingestonken.. Dus Intel moet deze keer meer in huis hebben dan een aantal goed getrainde marketeers.
Anoniem: 13443
@Burat29 oktober 2000 23:07
het punt is: de rek is uit de oude pentium pro-core. Dat hebben we dus gezien met de 1.13GHz. Door de nieuwe stepping (/microcode) werden zoveel kleine gebieden van de processor uitgeschakeld dat 'ie ook andere dingen niet meer deed (zoals een linuxkernel compilen).

Dit is eindelijk een nieuwe kern die weer fris van start kan. Ze proberen de memoryperformance hiermee fors op te krikken die de laatste tijd toch wel een aardige bottleneck begon te worden. Hiermee kan intel weer een hele tijd door omhoogscalen. Het vervelende is alleen dat ze nu 1 stapje lager moeten beginnen.
Het lijkt alleen wel of ze haast hebben; daarom is het zo'n lel die ook nog aardig stroom slurpt.

En AMD zit met z'n nieuwere athlon-core nog lang niet op zijn top. En kan zo lekker door ontwikkelen (aan een mooie toekomst voor ons tweakers, go AMD :> )
Over dat "schoolbord" dat Intel van AMD zou moeten krijgen over marketing en development.... Nou heeeeeel misschien kunnen ze qua development nog wat van AMD leren, echter wat betreft marketing....

Ooit bedacht waarom je nu Pentium zegt ipv, 586, 686 of whatever? Juist... Intel's marketing machine....
En waarom er bv bij de Vobis (ja, ik weet dat 't een mindere zaak is, maar dat is wel de zaak waar het de grote massa zijn pc koopt) zelfs nu nog alleen maar Intel wordt verkocht? Juist, Intel's marketing.
Kan jij je die Intel P1, P2, PIII campagnes niet herinneren? Sorry hoor, maar die campagnes hebben jaren bol gestaan met stands in winkels, tv reclames etc, etc

Wat AMD betreft.... gompie.... zij gebruiken nu stukjes marketingtechnieken die intel al jaren gebruikte.... en dan niet eens op de schaal waarop Intel het doet...

Owh voor ik 't vergeet... zegt dat maffe stickertje op al die pc-kasten je wat? "Intel Inside" ... Pure marketing... en niets anders.
Vobis verkoopt al ongeveer 6 maanden AMD cpu's ik heb nl 6 maanden geleden een kustom machientje gekocht met een AMD Athlon CPU er in bij de Vobis dus dat ze alleen Intels verkopen is zeer zeker niet meer waar.
En een paar jaar geleden was Intel met hun marketing zeer goed bezig ik vind dat ze nu echter de zelfde fouten maken als AMD in het verleden en dat AMD goed heeft afgekeken bij Intel hoe het wel moest en dat nu ook toepassen.
En dat ze dat de geleerde marketing technieken niet op dezelfde schaal toepassen als Intel en dan Intel toch steeds weten af te troeven zecht denk ik wel iets over de marketing van Intel op dit moment.
Ohw en voor ik het vergeet die maffe stikkertjes met AMD inside er op zie ik op steeds meer kasten verschijnen.
"Mja,.... maar ze moeten mekaar niet gek gaan maken. Van te vroeg op de markt gezette proc's wordt je als consument ook niet beter."

Helemaal mee eens, ik was ben en blijf Intel minded.
Maar het lijkt me verstandig van Intel als ze inderdaad amd "lekker" laten winnen met de Mhz-en, en gewoon gaan doen waar ze goed namelijk de "beste" processoren maken. Was het niet ook zo dat Cyrix als 1e door de 100Mhz kwam, en kijk nu eens waar die zijn. Alleen Packerd Hell gebruikt die dingen. |:(
Beste Bunny's (<--- van Intel) ga maar lekker gewoon verder zoals jullie nu bezig zijn, en laat amd maar de "snelste" zijn, wie het laatst lacht ....
Anoniem: 12326
29 oktober 2000 14:03
Burat: Het is nooit intel's bedoeling geweest om de Intel williamette (pentium 4) 64 bit te maken.

Wat jij bedoelt is de merced, die nu Itanium gaat heten.
Jah, die merced/itanium.. Ik dacht dat *dat* de pentium 4 zou gaan zijn. Waarom zou het anders zo ontzettend lang duren voordat die P4 komt? Waarom zou die P4 in de test nu niet wonderbaarlijk snel zijn? Waarom zou die P4 zo ultiem duur moeten zijn? Wat maakt dat ding dan zo bijzonder?

Je leest alleen maar dingen als "hij is niet echt veel sneller clock for clock" en "door de lange pipelines blablabla". Nooit iets van "dit ding is echt een nieuwe generatie" of "de lange tijd wachten is het waard geweest, intel veegt de vloer aan met alle concurrenten".

Waarom dan? Intel moet wel een heel leuke verrassing hebben voor ons..
Anoniem: 14436
29 oktober 2000 14:48
Ik blijf gewoon bij AMD (doe ik al jaren) Nu kun je ( zeker na 1 jaar prutsen met de P III en nu dus met de P 4) dus wel zien wie er het beste uit de bus komt. maar niet iedereen wil dat zien. AMD :9
Ik blijf gewoon bij AMD (doe ik al jaren)
dus toen iedereen fijn zijn celeron 300a naar 450 zat te pompen (en daar errug blij mee was) zat jij met een trage k6 te klooien (of misschien wel een k5). Nou zeg ik niet dat athlon's geen fijne cpu's zijn (in tegendeel), maar wat AMD voor de athlon gedaan heeft is nou niet echt bijzonder, toen was intel toch wel enkele malen beter....
Intel voelt de hete adem van AMD in de nek...

Ik ben benieuwd of ze, vanwege de hoge druk, weer foutjes er in laten sluipen, die dan later weer breed uitgemeten worden in pers, en zodoende weer veel negatieve reclame oplevert.

(nou ja, beter negatieve reclame, dan geen reclame)
Anoniem: 13500
29 oktober 2000 10:56
Straks worden de boten weer teruggeroepen }>
Anoniem: 14436
29 oktober 2000 15:17
Geef ik je gelijk aan. ;( maar 'k heb het dan eigelijk ook van de K6 toen amd in opkomst kwam en eindelijk eens winst ging maken. en geef toe als je een soort gelijke processor van amd en intel naast elkaar legt, presteerd amd over het algemeen net iets beter. :)
Anoniem: 14003
29 oktober 2000 19:02
Het is niet van belang wie de concurentiestrijd gaat winnen. Belangrijk is dat deze 2 elkaar constant af willen troeven door ontzettend hard vooruit te gaan met de snelheid. Daar worden we allemaal beter van ;) (wie dacht een jaar geleden dat nu een processor van 200 piek,de duron 600, tot over 1 Ghz te pushen zou zijn?) }>

De strijd tussen intel en amd kent maar een winnaar: WIJ !!
Mja,.... maar ze moeten mekaar niet gek gaan maken. Van te vroeg op de markt gezette proc's wordt je als consument ook niet beter.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee