Ha, nog meer regeltjes voor de zelfstandige die niet meer aan werken toekomt maar alleen nog maar bezig is met regeltjes en documenteren.
Leuk zo'n papieren tijger voor de consument misschien, maar voorlopig drukken de grote jongens er toch wel van alles doorheen. Facebook gebruikte de AVG juist om ook meteen maar gezichtsherkenning erin te gooien. Wat willen ze gaan doen dan bij die vakbond? Staken en de straat op? Dan haal je toch gewoon je data van Facebook af en installeer je Ghostery?
De afgelopen maand ben ikzelf in ieder geval niet toegekomen aan werken, omdat ik me moest bezig houden met de AVG/GDPR. Als dit zo doorgaat moet ik maar weer voor een baas gaan werken, want ik ben geen multinational die functionarissen voor al die wetgeving en regeldruk kan (en wil) aannemen, ik wil gewoon met mijn vak bezig zijn, niet met al deze zooi. Anders moet ik toch maar eens buiten de deur gaan kijken, Singapore, Hong Kong en Zuid-Amerika, misschien zit daar wel een leuke vestigingsplek.
Dit doet me ook nog een beetje denken aan het allereerste bel-me-niet register. Dat ging op de fles. En wat deden ze? Ze verkochten het klantenbestand met namen en telefoonnummers aan een commerciele partij die juist die mensen lastig ging vallen met belletjes en mailings. De overheid neemt het zelf immers zo nauw niet met de AVG. Kijk maar naar de KvK die alles doorverkoopt en de eisen voor ondernemers (eenmanszaken en VOF's) die het BTWnr = BSN verplicht op hun site moeten zetten.
// edit @
vosManz hieronder "
Zelfstandig of niet, als je niets om de privacy van je klanten/gebruikers geeft wil ik niet eens zaken met je doen of je diensten/producten gebruiken."
Natuurlijk geef ik wel iets om privacy. Ik ben daar vanaf het allereerste begin (voor mij rond 1988 schat ik zo) dat ik naam, adres en -later- e-mailgegevens van klanten kreeg zorgvuldig mee omgesprongen. Ik heb nooit Outlook gebruikt, juist alles in de cloud gelaten. Altijd zelf inloggen en elke keer weer uitloggen. Want de laptop zou gestolen kunnen worden bij een woninginbraak en ik wil niet dat ze dan via de HDD/SSD data eruit kunnen krijgen, ook al is de laptop natuurlijk beveiligd. Nooit gegevens gedeeld of verkocht aan derden, en dat zou ik ook nooit doen. Voor mij is die AVG dus echt helemaal niets extra. Ik moest me wel 'even' inlezen en documenten opstellen. Okee, ik heb dan ook maar even mijn AV gelijk ge-update, maar ik was er echt deze hele maand mee zoet, en ik verzamel eigenlijk niets anders dan een bedrijfsnaam, bedrijfsadres, contactperson en emailadres. That's it. Voor anderen die er niet zorgvuldig mee om hebben gesprongen of dat nog steeds niet goed doen, is dit misschien wel een mooie eye-opener, dat dan weer wel.
@
CAPSLOCK2000 "
Het spijt me, maar dan heb je de afgelopen jaren lopen slapen of ben je niet professioneel omgegaan met de data van je klanten."
Man man man
Dat de grote jongens alles aan hun laars lappen, wil nog niet zeggen dat de kleine zelfstandige dat ook doet. Hier, kijk en huivert:
https://www.nu.nl/binnenl...wijzing-huurwoningen.html
"
Veilig met de data van je klanten om gaan is je werk, anders had je niet veel met de AVG te maken. Je eigen klantenbestand AVG-klaar maken zou het werk niet moeten zijn."
Ja, dat is ook wel zo, in mijn geval. Ik zou dit zelf allemaal mooi kunnen verwoorden in een privacyverklaring van enkele regeltjes. En die zou voor mijn klanten makkelijker te begrijpen zijn dan zo'n sjabloon van een paar A4'tjes met allemaal moeilijke termen en de uitbreiding van de A.V. met een bijlage. Enkele van mijn klanten hebben me al gecontact dat ze het niet begrijpen, anderen vragen wat ze hiermee moeten, en het merendeel geeft helemaal geen reactie (ook al hebben ze zelf niet eens de nieuwe AVG geimplementeerd als bedrijf), m.a.w. die weten helemaal nog niet wat het is, en/of hebben er blijkbaar geen tijd en/of zin in om zich hierin te verdiepen. Er zijn er trouwens ook die zeggen "Ik ga hier echt helemaal geen tijd aan besteden, ze bekijken het maar".
[Reactie gewijzigd door Anoniem: 426269 op 23 mei 2018 15:02]