Een Facebook-app die persoonlijke vragen stelde aan gebruikers, bijvoorbeeld over de mentale gesteldheid, heeft de antwoorden opgeslagen op een site waarvan de inloggegevens openbaar waren. Daardoor was de persoonlijke data van ruim 3 miljoen gebruikers voor iedereen in te zien.
Volgens de website New Scientist hebben academici van de Universiteit van Cambridge de gegevens van de app genaamd myPersonality gedeeld met honderden collega's, door middel van een website die voor iedereen gedurende vier jaar was te raadplegen.
Het wachtwoord en de inlognaam voor de website zijn door een universiteitsleraar gedeeld met zijn studenten, zodat ze een tool konden maken om Facebook-data te verwerken. De code werd gedeeld op GitHub, maar daarbij stond ook de informatie om in te kunnen loggen.
Van de zes miljoen gebruikers die de app hebben gebruikt, hebben ruim drie miljoen mensen toestemming gegeven om hun resultaten en antwoorden te delen. Het ging bijvoorbeeld om vragen over de persoonlijkheid van gebruikers, waarbij onderwerpen als de emotionele stabiliteit voorbijkwamen.
Ook waren gegevens als leeftijd, geslacht, locatie en statusupdates in te zien. Al deze informatie was gekoppeld aan een unieke id, waardoor het niet heel lastig was om vast te stellen om welke personen het ging. Facebook heeft de app op 7 april stopgezet.