'Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact krijgen Snapdragon 845 en 18:9-schermverhouding'

Een Zweedse website meldt op basis van een bron dat de Sony Xperia XZ2- en XZ2 Compact- smartphone zullen beschikken over een Qualcomm Snapdragon 845-soc, waarbij beide toestellen volgens de website schermen hebben met een beeldverhouding van 18:9.

De Xperia XZ2 zou net als de XZ2 Compact beschikken over hdr-beeldschermen, waarbij de XZ2 een 5,8"-scherm krijgt en de XZ2 Compact een scherm met een diagonaal van 5,0". Beiden toestellen moeten het naar verluidt stellen zonder een 3,5mm-aansluiting en de vingerafdrukscanner zou zich op de achterkant van de toestellen bevinden.

De Sony Xperia XZ2 krijgt 4GB ram, 64GB aan opslagruimte en zou beschikken over een speciale muziekfunctionaliteit die gebruik maakt van de trilmotor. De Zweedse blog kon over deze functie echter geen nadere informatie melden. De XZ2 Compact heeft ook 4GB ram, al is niet duidelijk hoe groot de opslagcapaciteit is. Dit kleinere toestel heeft een scherm met een fullhd-resolutie en de schermen van beide toestellen worden beschermd door Gorilla Glass 5.

Vanaf 6 maart zouden de toestellen in de verkoop gaan. De XZ2 zou 7990 Zweedse Kronen gaan kosten, omgerekend is dat 799 euro. De XZ2 Compact krijgt een prijskaartje van omgerekend 599 euro. De prijsinformatie en de gegevens over de specificaties zijn door Sony niet officieel bevestigd, maar volgens de Zweedse website gaat het om een geloofwaardige bron.

Onlangs verscheen er een foto van wat een prototype zou zijn van de Sony Xperia XZ2 Compact. Het toestel toont een nieuwe ontwerp met een vlakke voorkant en een bolle achterkant. Dat ontwerp komt overeen met de beelden van een teaser van Sony. Dit was de eerste keer dat er iets uitlekte over de nieuwe toestellen, die waarschijnlijk volgende week op telecombeurs Mobile World Congress door Sony worden getoond.

Sony Xperia XZ2 Compact prototype

Door Joris Jansen

Redacteur

21-02-2018 • 08:52

128 Linkedin

Reacties (128)

128
119
85
3
0
23
Wijzig sortering
Hoe zit het tegenwoordig met de Android schil van Sony? Dat heeft mij eigenlijk altijd tegen gehouden om een Sony te kopen. Ook het gedoe met custom rom's heeft nooit meegewerkt.

Maar ik zou graag een kleinere compacte telefoon willen hebben!
Kun je me uitleggen wat 'het gedoe met custom rom's' bij Sony is? Ik was vanplan om een Sony te kopen, juist omdat ze (volgens mij, als totale noob) behoorlijk open lijken. Zo hebben ze dus het open-devices programma waar ze dus actief AOSP ondersteunen en ze ondersteunen bijvoorbeeld ook actief het installeren van een alternatief OS zoals Sailfish op hun telefoons.
De eerste stap die je altijd moet doen is je bootloader unlocken. Om door te gaan moet je je rechten op garantie opgeven.
Will unlocking the boot loader void my device and/or operator warranty?

Most likely. For more information about warranty issues, please read the full text on the ‘Start tab’ of this page.
https://developer.sonymobile.com/unlockbootloader/

Vervolgens geef jij je unieke smartphone ID aan Sony, waardoor je verder kunt in het proces en op dat moment staat je toestel geregistreerd als een telefoon met een unlocked bootloader. Je kunt dit omdraaien, tenzij je telefoon niet meer werkt en je garantie wil claimen. De kans dat je een reparatie aanvraagt terwijl je telefoon nog wel werkt is kleiner dan wanneer je telefoon niet werkt.

Je moet dus kunnen praten als Brugman om je garantie gewoon netjes te ontvangen, maar je hebt wel getekend voor het verliezen/verminderen van je garantie.

Een andere optie: geef niet je gehele ID op, maar laat het laatste cijfer weg. Je kunt dan (hopelijk) nog steeds verder met het proces.

Als noob/beginner moet je er bewust zijn van de risico's van bricken en pas op dat je niet het vogelen met je telefoon als je nog garantie hebt. Die iets wat te weinig mensen doen: Lees de handleidingen goed door!!
Ik zie helaas ook op Tweakers te vaak dat mensen cruciale stappen vergeten uit te voeren en daardoor vastlopen op hun smartphone (van een ander merk).
Je garantie blijft, maar je zal bij problemen inderdaad vermoedelijk meer moeite moeten doen om je recht op garantie te claimen. Lees ook
nieuws: Garantie telefoons mag niet vervallen bij root of jailbreak
Ik ben pas overgestapt op de Sony Xperia XZ1 Compact, en ik ben heel erg blij ermee. Het is bijna stock Android met wat Sony apps eromheen. Qua interface lijkt het heel erg op de Nexus 4 die ik ooit had.

Hiervoor een HTC gehad, en zo'n kreng hoef ik nooit meer. Een super aangepaste android versie, met ook nog eens een heel belabberde batterij.

Het enige wat ik opmerk is dat het erop lijkt dat de Compact steeds minder compact is.
Nee hoor heb ook de z3c en Z5c gehad en nu de XZ1c en allemaal 4,6 inch display ;)
Precies, maar in dit artikel lees ik

"... en de XZ2 Compact een scherm met een diagonaal van 5,0"

Dus die wordt nu groter en niet zo compact.
Als ik t goed heb is 5,0" 18:9 iig wel iets smaller dan 4,6" 16:9:
5,0/√((18:9)2+1)=2,24
4,6/√((16:9)2+1)=2,26
Nee, de bezels worden kleiner
Komt niet hier in dit artikel naar voren, maar ik merk nu wel dat de Zweedse website waar naar wordt gelinkt dit vermeld.
Dus de compact blijft netto even groot als zijn voorganger, maar gaat van een 4,6" naar een 5" scherm. Nice!
Kijk dat is mooi dan weet ik nu al wat mijn volgende wordt :)
Groter hoeft die niet te zijn als de schermranden kleiner worden.
Hij wordt met 13,8x6,5cm iets groter ja en door de bolle achterkant ook iets dikker
https://www.youtube.com/watch?v=24-CRMKJVEE
Maar nog steeds acceptabel vergeleken met al die andere koelkasten ;)

[Reactie gewijzigd door calsonic op 22 februari 2018 10:29]

Ik heb ze allemaal grondig getest Z1c t/m XZ1c en de buitenmaten zijn steeds groter geworden. De z1c had een 4,3" scherm en vanaf de Z3c is het 4,6" geworden. Dat de smartphone iets groter werd door het grotere scherm was logisch, maar het is vreemd dat de smartphones daarna bleven groeien terwijl hier geen zichtbare aanleiding voor was.

Linkje naar specs van de compact-serie: productreview: Sony Xperia XZ1 Compact Blauw review door Kiswum

Deze 18:9 variant zou ongeveer net zo groot worden als de laatste XZ1c en dat is wat mij betreft compact genoeg. De randen zullen onder en boven wel een stuk kleiner moeten zijn dan op deze foto zichtbaar is:
http://www.xperiablog.net...XZ2-Compact-Prototype.jpg

Meer info over het prototype:
nieuws: Foto van prototype Sony Xperia XZ2 Compact toont nieuw ontwerp

[Reactie gewijzigd door Kiswum op 21 februari 2018 13:55]

Leg eens uit? Custom roms zijn juist bij Sony altijd prima door hun open houding. De schil van Sony ligt verder dicht tegen Android aan met wat eigen accenten en apps. Werkt super snel en zorgt ervoor dat Sony tegenwoordig vaak als een van de eerste updates doorvoert.
Ja, ik heb met de Xperia X10i, S, T en ZL niks te klagen gehad over de schil. In vergelijking met de Samsung die ik nu heb vond ik de Sony-schil juist erg prettig!
Dat is helaas niet waar. Sinds de Z3 serie heeft het unlocken van de voorlader vaak zeer negatieve gevolgen voor sommige algoritmes die de beeldkwaliteit van de camera waarborgen. Dit is best een groot nadeel.

Heb zelf de z1c, z3c, zXc, en de xz1, gehad. Gelukkig houdt sony het verder allemaal lightweight.
Ik heb altijd begrepen dat de camera nooit meer hetzelfde zal zijn. Bij de Z3C was dat iig zo, die wilde ik toen kopen.
Sony houdt alles behoorlijk authentiek. En bloatware (wat Sony pictures specifieke rommel) kun je of verwijderen of 'uitschakelen'.
Ja, behalve de bekende "what's new" app, die je naast systeem updates ook maar wat graag op de hoogte houdt van nieuwe (betaalde) games en apps. Die is niet uit te schakelen en je moet ook redelijk wat moeite doen voordat je van alle spam notificaties af bent.

Dit vind ik altijd wel een minpunt van Sony: je betaald premium, maar krijgt een budget experience.
De hoeveelheid berichten valt gelukkig wel mee, het gaat dan ook vaak over nieuwe Thema's. Dat kan nog wel leuk zijn
Iedere pushnotificatie is er 1 teveel. Het is ongevraagde reclame die ook nog eens niet eenvoudig uit te schakelen is. De app deinstalleren kan niet en het opt-out vinkje moet ik nog vinden. Zit blijkbaar goed verstopt.

Ik zit er simpelweg niet op te wachten en ik snap niet dat je er vergoeilijkend over kunt doen.
Het irriteert mij anders mateloos. Het is net of ik een toestel van de Aldi heb.
Dat is het probleem niet zozeer volgens mij. Volgens mij is het eerder dat Sony snel z'n toestellen geen update meer geeft.
Hier een xperia X van 2016. Praktisch iedere maand een update en onlangs Oreo ontvangen.
Hmm ik zit hier met een xperia xz en daarvan is de laatste (system) update uit oktober 2017 en Nougat..
Mja, dat kan natuurlijk ook nog aan mijn provider (kpn) liggen :/
http://www.xperiablog.net/author/xb/

24 november is Oreo vrijgegeven voor de XZ. Anders proberen met de pc.
Ook dan krijg ik de melding "Your device is up to date" :|
Op zich vind ik het niet eens een zo groot probleem dat ik Android 7.1.1 draai, maar Sony brengt ook geen losse security patches uit -_-
Ok. Nog even geduld dan.
Ik heb overigens de dualsim 64 gieg versie.
Hmm is de dual sim-versie wel officieel voor de Europese markt? Ik denk dat daar het verschil wel in kan zitten qua uitrollen van de updates.
Dat zou zo maar kunnen.
De Z3+ van T- Mobile die ik had , kreeg ook met vertraging de updates binnen.
Ik heb op mijn xperia x nog geen update gehad naar oreo. Of heb jij je telefoon geïmporteerd?
Apart, ik kreeg de update binnen op dezelfde dag van publicatie op xperiablog.
Het toestel is afkomstig van belsimpel met vodafone abo.
Ik ben ook in het bezit van een Xperia Z. Volgens mijn informatie krijgt deze geen update meer naar Oreo.
Dan heb ik mij vergist of hebben ze dit verbeterd.
Zolang je bij de flagships zit is dat tegenwoordig erg goed. Sony is snel mee met security updates én Android updates. De Xperia XZ1-familie bijvoorbeeld was de eerste non-Google phone die met Oreo verkocht werd, en de XZ Premium was de eerste non-Google phone die de update naar Oreo gehad heeft.
Die security updates (of patches) vallen dus ook wel tegen, ik zit met mijn Xperia XZ (Flagship 2016) nog steeds op de security patch van oktober 2017. De volgende Android versie zit ik persoonlijk minder op te wachten dan dat ik met enige regelmaat in ieder geval up to date security patches krijg.
Dat hangt wat van je customization af. De Xperia XZ (F8331) zou normaal op build 41.3.A.2.58 moeten zitten, en die heeft security patches van 1 januari 2018 mee. Is ook al meer dan een maand beschikbaar. Zie: https://xpericheck.com/device/F8331
Via OTA is die nog niet aangeboden en via de PC is volgens de software van Sony mijn telefoon up to date (build: 41.2.A.7.76) maar afgezien daarvan brengt google zo goed als elke maand een security patch uit (die volgens mij verder gewoon los staat van de rom van de fabrikanten, ik kan het mis hebben) en daarvoor moet je dus maar wachten totdat sony een keer een algehele update voor de telefoon door zet voordat deze een klein beetje up to date is.
Als zowel OTA als de PC-software geen update kunnen vinden zit je op een van de pech-customizations. Ik zou die dan gewoon even met Flashtool herflashen naar Customized BLX of Customized NOBA en dan ben je mee. Kan zonder gegevensverlies, massa's tutorials over te vinden. Geen risico op garantieverlies, geen bootloader unlock voor nodig.

Qua security patches heb je gelijk, die staan los van wat de fabrikant doet en komen minstens 1 maal per maand uit. Maar, Sony zit met z'n eigen test- en verificatieproces (zowel intern als extern). Google en Apple krijgen het van operatoren gedaan om updates volledig zelf onder controle te houden, andere merken simpelweg niet. (Voor Google is het makkelijker, de Pixel is maar bij een paar operatoren verkrijgbaar.) Sony kiest ervoor om meestal ook eigen bugfixes mee te rollen in de security update releases. Hierdoor kan het zijn dat ze soms 1/2/3 maanden overslaan met security updates. Niet geweldig, maar beter dan bijna alle andere Android-OEMs.
Ze hebben dat verbeterd. De Z3+ die ik hier nog heb liggen kreeg 1 keer per jaar een update en heeft voor het laatst in oktober een patch ontvangen.
Je krijgt wel updates van Sonya (Sonya Xperia Z5), 2 jaar oud. Nog steeds updates.

Probleem van Sony voor mij was dat ze geen telefoon aanbieden met OLED schermen. Qua software is alles top in orde... veel minder bloated dan bij Samsung Galaxy Note 8.
Ze gaan nu een beetje moderniseren bij Sony (bezels less, geen 3,5 mm jack :( ) dus ik ga er van uit dat ze nu ook telefoons met OLED schermen gaan maken.
Ben je niet in de war toevallig. Sony deed juist als een van de wenige fabrikanten al een lange tijd 2 jaar updates uitbrengen. (lees even de topics waar het over specifiek gaat over de 2 jaar support/updates waar ze in de politiek over aan het bakkeleien zijn.)

Het enige wat er op te merken zou kunnen zijn is dat het wat langer duurt voordat ze met een versie komen nadat google hem uitbrengt.
De android schil van Sony een tegenhouder? Haal je Sony niet door de war met een andere producent? Sony heeft juist minimale verschillen met standaard-Android.
De Z3C had een draak van een schil en aardig wat bloatware.
Ik heb een Xperia XZ1 en het voelt redelijk dicht bij vanilla Android (vergeleken met de Moto G5S Plus van mijn vrouw die vanilla Android draait). Ze hebben wat Sony specifieke apps toegevoegd, maar het grootste deel daarvan kun je deactiveren waardoor je er geen last van hebt.

Op het moment dat Sony stopt met ondersteuning werken de custom roms juist wel, omdat Sony over het algemeen best rap is met sources vrijgeven aan de Android community.
Ook een (oud) Z1 gebruiker maar Sony heeft de software op zich goed voor elkaar. Wel wat extra apps maar allemaal te deactiveren. En had/heeft juist ook wel weer wat slimmigheidjes zoals toen al het in 1 keer kunnen afsluiten van alle apps. Dat miste ik bijvoorbeeld enorm toen ik overging naar de Nexus 6P.
De schil van Sony is juist erg licht. Al ben ik de laatste maanden juist meer van de uitgebreide skins, zolang het maar een meerwaarde heeft. Als je bijv. kijkt naar wat Samsung en volgens mij ook LG doen, zit er functionele meerwaarde in hun skins met features die je in stock Android pas later krijgt.
Qua updates hoor ik juist vooral positieve dingen over de Xperiatelefoons, het is meer een enkel model waar het minder was.
No headphone-jack, No buy...
Daar is wat voor te zeggen. Echter wil Sony nog wel eens een (zeer) goede kwaliteit headphone meeleveren, zoals een half jaar terug.https://www.telefoonabonn...r-sony-xperia-xz-premium/
Dat klopt; bij de Xperia Z kreeg ik destijds ook een zeer mooie hoofdtelefoon. Ik ga er wel vanuit dat Sony zo slim is om dan een topmodel BT-hoofdtelefoon mee te leveren als er geen 3,5mm jack meer opzit :P (Of natuurlijk een usb <> jack adapter erbij doet.)

[Reactie gewijzigd door Jorgen op 21 februari 2018 09:36]

In de presale ja. En dat zijn inderdaad toppers van 300+. Maar daarna?
Daarna niks. Het is en blijft een lokkertje ;)
Dan zul je het moeten doen met de standaard meegeleverde oordopjes. Of die BT zijn, of usb, of jack met een usb<>jack adapter, geen idee.
Ik heb bij de XZ een BT koptelefoon gekregen en ik was voorheen nogal sceptisch maar ik wil nu eigenlijk al niet meer zonder :)

Maar het blijft natuurlijk voor sommige mensen een gemis.
Dit lees ik veel, maar als Sony nou de volgen oplossing biedt:

"The schematic points to a single USB port that will be used for charging and audio"

Misschien mis ik iets of kijk niet kritisch genoeg, maar wat is nou daadwerklijk het probleem?

Ik gebruik in mijn Z3C zowel draadloos als de jack, dus ben daadwerkelijk benieuwd naar de voors- en tegens.
Misschien mis ik iets of kijk niet kritisch genoeg, maar wat is nou daadwerklijk het probleem?
Dat je moet kiezen tussen een aantal situaties:
-Opladen of koptelefoon (via adapter)
-Opladen en koptelefoon (via adapter)

Dus je moet naast je bedrade koptelefoon wat extra meeslepen. Veel mensen vinden dit onhandig, zeker als het ook gewoon op de telefoon zelf kan zitten.

Er is niets mis met draadloos, net zo min als dat er wat mis is met een draadje. Bedrade gebruikers worden benadeeld t.o.v. andere toestellen met een 3,5mm aansluiting. Daarom dat die veel klagen.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 21 februari 2018 09:40]

Ok, dan gaat het om het slepen met die dongle/adapter.
Kan ik in komen.
Weet niet of ik het zelf zo'n dilemma zou vinden.
Ik heb zelf een BT headset die 1x in de 2 weken opgeladen moet worden en een portemonnee waar zo'n adapter eenvoudig in kan. Ik snap de ophef van de "fossiele" gebruikers ook niet helemaal ;)
Een bedrade headset hoef je nooit op te laden.
Nee, maar wel uit de knoop halen, zelfs als de bedrading van katoen is...
Een minuut uit de knoop halen, of heel de trein/busreis geen muziek omdat je de oplaadkabel bent vergeten. Makkelijke keuze.

Het argument dat telefoons dunner worden door het verwijderen van de jack is ook inmiddels flauwekul gebleken.

Edit: ik zie dat jij altijd een oplaadkabel bij je hebt, niet iedereen heeft dat. Persoonlijk laat ik zo veel mogelijk het liefst thuis. Daarnaast zijn er tegenwoordig oordopjes die vrijwel niet in de knoop raken.

[Reactie gewijzigd door D3F op 21 februari 2018 12:12]

Zoals gezegd hebben deze draadloze hoofdtelefoons een uitstekende batterijduur, mijn hoofdtelefoon en telefoon kunnen zowel bedraad als draadloos en ik gebruik alleen draadloos.

Telefoon in de broekzak zonder koord er uit, of telefoon in de tas/op tafel. Sony telefoons hebben ook LDAC Bluetooth verbinding voor betere kwaliteit, dus zolang ze er een setje draadloze hoofdtelefoon bij doen is het prima. Als je dan toch aan een touwtje wil dan is er nog een dongle, tegelijk Opladen én hoofdtelefoon? Die telefoons gaan niet voor niets een hele dag op de batterij, maar als dat zo'n punt is dan is er nog de vorige generatie xperia die dat dan wel zou hebben.

Sony Ericsson telefoons zetten al dik in op draadloos 100 jaar geleden, dus de stap zal een keer gemaakt worden en nu Apple het aandurft is er voor Sony ook die mogelijkheid met als voordeel dat ze al een beter draadloos audio assortiment hebben. Dan krijg je er een groter scherm in hetzelfde formaat er voor terug, of nog compacter.
Met adapter doelde ik op een usb-c naar 3,5mm jack. Ik heb niet altijd en overal en oplaadkabel mee. Gelukkig niet zeg :)

Voor de prijs van die oordopjes kun je zeer goede BT oordopjes kopen + enkele Powerbanks + verloopadapters en een apparaat om je eraan te herinneren om je headset enkele keren per week op te laden.

Ik gebruik nu 6 jaar lang BT headsets en loop mijn tijd ver vooruit als ik hier sommige commentaren lees 😁😂

P.s. ik ben geen voorstander van dunne telefoons. Ik ben een voorstander van smartphones met een accuduur van 2 dagen en dus dikkere telefoons.
Beide hebben voors en tegens.

Gebruik ook nog beide.
Al moet ik zeggen dat ik sterk zon setje in-ear's overweeg voor het sporten.
Enige wat ik zelf namelijk altijd irritant heb gevonden aan draad is dat het kan trekken.
En daar heb je dan weer van die clipjes voor om aan je shirt te bevestigen.

Allemaal problemen waar al oplossingen voor zijn.
Denk ook niet dat dit perse een wedstrijd moet worden.
Je hebt immers keuzes genoeg.
Exactly.

Ik had er al iets van gehoord ( rumours has it ). dus het eerste en enige waar ik naar zocht in de tekst:

Beiden toestellen moeten het naar verluidt stellen zonder een 3,5mm-aansluiting.

No buy.

Jammer. Alle voors en tegens die men ook kan / wil noemen: Ik hoef 'm niet. Mn telefoon gebruik ik te veel met bedrade dopjes, hoe goed BT draadloos ook moge zijn. Personal opinion, en daarmee basta.
Geen 3.5mm plug is wel weer een tegenvaller. Ik ben ook benieuwd of deze wel volwaardige SD en 2x SIM slots heeft, of zo'n ellendig hybride slot - veel fabrikanten (oa Samsung) stappen daar recentelijk gelukkig weer vanaf maar helaas niet allemaal.
Ik ben ook benieuwd of deze wel volwaardige SD en 2x SIM slots heeft, of zo'n ellendig hybride slot
Voor een tweaker geen probleem. ;)
Haha ja en er zal vast ook wel iemand zijn die een 3.5mm aansluiting erin kan dremelen :*)
U vraagt, tweakers draaien.

Is een iPhone 7, maar zou ook in theorie kunnen met een andere smartphone en USB C... ;)

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 21 februari 2018 11:48]

Nou, ik denk dat ik maar eens "goedkope" bluetooth oordopjes ga aanschaffen. (Met Bluetooth 5.0) Hulde aan tweakers voor hun reviews. :)

Mocht het bevallen, dan hoef ik niet meer zo nodig een telefoon met mini-jack.

[Reactie gewijzigd door AndromedaM31 op 21 februari 2018 09:50]

En 4GB RAM is niet erg future-proof. Op zo'n dure telefoon mag je toch echt minstens 6GB verwachten. Twee hele grote apps en dat is het wel, dus voor productivity mag het echt beter, zeker als je splitscreen multitasking gebruikt. Meer dan 6-8 normalere apps zul je ook niet open kunne houden ben ik bang, als ze er niet al uit voorzorg het RAM uitgekickt worden door je telefoon.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 776095 op 21 februari 2018 11:08]

Heb met de XZ1 nog nooit een vertraging meegemaakt, ook niet in split screen. Dat zit wel goed denk ik
Volgens Xperiablog wordt de XZ2 5.7", daarbij krijgt de XZ2C ook 64GB opslag aldus die website. Voor de volledigheid zullen de resoluties wel FullHD+ worden ipv de hier genoemde FullHD, oftewel 2160*1080 pixels. Dit natuurlijk vanwege de 18:9-verhouding.

[Reactie gewijzigd door CLB op 21 februari 2018 09:06]

De compact krijgt een FullHD scherm volgens het artikel, niet de grote broer. Die zal idd wel de 2160*1080 krijgen waar jij het over hebt.
Beide schermen worden 18:9, dan zal de resolutie wel hetzelfde worden.
Sony levert al jaren compact telefoons af die dezelfde schermverhouding hebben als het topmodel, maar niet dezelfde resolutie. Dat is ook logisch want het scherm van de compact is een stuk kleiner.
En daar stappen ze dit jaar dus klaarblijkelijk vanaf ;)
Uiteindelijk is dat dan nog steeds Full HD, met gewoon een extra randje ernaast, neem ik aan? ;)
Ik ben veel nieuwsgieriger naar de aankomende middenklasser: XA2. Niet te groot, wel een 3.5mm jack, 3gb geheugen, 5.2" 1080P, 630 snapdragon, USB-C, 3300 mah batterij in een behuizing van slechts 142 mm lang! Ik weet dat hier veel mensen op zitten te wachten. Check hier verdere specificaties.

De introductieprijs is nog aan de hoge kant met 349 euro, maar dat zal vast snel onder de 300 duiken. Dan wordt het een mooi, completer alternatief voor goedkope chinese telefoons (waar ik ook vanaf kom maar nog geen waardige, compacte opvolger voor heb gevonden).
Helaas wel 70mm breed, dat is breder dan mijn Google Pixel 1 en die is al breder dan al mijn vorige toestellen. En de XA is ook erg zwaar met 171 gram. Daar krijg je dan een mindere SoC voor terug.

Compacte toestellen (max 135mm bij 68mm) bestaan niet meer, al werden die een tijdje terug wel gemaakt, mét 5.0 inch scherm, 3.5mm poort en een top SoC. Kijk maar naar de Sharp line up van 2014-2016. Die waren zelfs nog kleiner met die specs.
Hier zit ik al lang op te wachten. Kleine 18:9 telefoons. De compact serie van sony is sowieso al een klasse apart, niet duur, goede specs, en alle snufjes al jaren als stereo speakers en ip68. Hoop dat ze met dit grotere scherm en meer pixels de uitstekende accuduur kunnen behouden. Is ook niet echt een maat op, behalve dan de telefoons met extreem grote accu.

[Reactie gewijzigd door Ruw ER op 21 februari 2018 10:48]

Waarom wordt dit 18:9 genoemd en niet 2:1?
Omdat meer beter is. Ikzelf ben allang over op de 4000:2000 verhouding.
Omdat de makkelijker de relatie kan leggen met 16:9. Op deze manier begrijp je dat hij iets langer is dan 16:9. Als je 2:1 zegt begrijpen mensen echt niet dat hij langer en smaller is dan 16:9.
En nog even de blog en uitleg van Xperia-blog: http://www.xperiablog.net...xz2-compact-specs-emerge/

Ook Meizu heeft bekend gemaakt dat zijn nieuwe toestellen een Snapdragon 845 bevatten. De OnePlus 6 krijgt (logischerwijs) ook een 845.

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 21 februari 2018 09:19]

Ik loop inmiddels al 7 maanden rond met een telefoon zonder 3.5 jack. Een enkele keer misgegrepen. Kan vrijwel tijd Bluetooth gebruiken en anders de adapter die wordt meegeleverd (zit standaard aan mijn koptelefoon). Kan niet zeggen dat ik het echt mis. Als je kijkt naar het design snap ik het wel. De ruimte voor 3.5 aansluiting is gigantisch vergeleken met de rest van de telefoon.

Stukje verder ontopic: zelf de z3 gehad. Hele fijne telefoon. Vaak zijn er leuke cashback acties/promoties. Als ze voor een leuke prijs in de winkel komen(mag ook na een half jaar) dan is het een goede kanshebber
Een klein aanpassing aan de design en verbetering aan de camera. Dat is alles wat ik van Sony vraagt...

Ze maken de best camera sensoren, maar de lenzen en de post processing is nog niet daar wanneer je het vergelijkt met andere flagships.

Ook de camera app is toe aan vernieuwing.... Het is dezelfde basis sinds de Xperia Z, met alle tekortingen die ik destijds aan stoorde.
Klinkt weer goed. Volgens mij zijn er veel meer mensen die behoefte hebben aan compacte telefoons dan dat er mensen zijn die daadwerkelijk een Sony kopen. Ik denk dat Sony meer kan verkopen als ze de consument weten te bereiken.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee