Foto van prototype Sony Xperia XZ2 Compact toont nieuw ontwerp

Er is een foto verschenen van wat een prototype zou zijn van de Sony Xperia XZ2 Compact. Het toestel toont een nieuw ontwerp met een vlakke voorkant en een bolle achterkant. Dat ligt in lijn met een teaser die Sony maandag online zette.

Een lezer van Xperiablog postte de foto onder een artikel over de teaser maandag. Het prototype heeft een bolle achterkant waarop de vingerafdrukscanner te vinden is. De telefoon heeft volgens de poster geen 3,5mm-jack, zegt hij of zij.

Het ontwerp doet wat denken aan het 'Plate+Human'-concept van Sony van enkele jaren geleden. Ook vertoont het overeenkomsten met sommige andere telefoons, zoals de Nokia Lumia 930 uit 2014. Sony Xperia-telefoons waren afgelopen jaren hoekige modellen met veel rechte lijnen en een vingerafdrukscanner in de Power-knop aan de zijkant.

Sony zal volgende week op telecombeurs Mobile World Congress naar alle waarschijnlijkheid de XZ2 Compact en de grotere XZ2 laten zien, beide met een nieuw design met meer rondingen. Verdere specs zijn nog onbekend. Er gingen afgelopen maand ook geruchten over een Xperia XZ2 Pro, maar die zou later komen. De fabrikant houdt op maandagochtend Nederlandse tijd een persconferentie.

De foto van het prototype is voor het eerst dat er iets uitlekt over de nieuwe toestellen. Dat valt op, omdat foto's en renders van Sony's Xperia-smartphones vaak al een tijdje voor de aankondiging online verschijnen. Vermoedelijk is het de fabrikant beter gelukt de informatie geheim te houden.

Sony Xperia XZ2 Compact prototype

Door Arnoud Wokke

Redacteur

20-02-2018 • 06:14

104 Linkedin

Submitter: CLB

Reacties (104)

104
99
89
4
0
0
Wijzig sortering
Als ik af ga op deze foto dan vind ik dat ronde er niet echt mooi uit zien(goedkoop) maar laten we nog maar even afwachten. Ook het missen van de 3.5mm en de scanner op de achterkant vind ik jammer. Anderzijds nu word de keuze makkelijker om nog de xz1 te kopen O-)
Ze mogen toch wel een keer afstappen van het vierkante design . Ik heb al een stuk of 6 Sony’s gehad van Z Ultra , z1 tot de z3 en DIV compacts. Ben blij dat ze een keer risico nemen . Ik ben blij dat de camera knop is behouden.
dit is toch geen risico? Dit is vanaf nu net zoals de rest. Het was net het vasthouden aan een beproefd (en in mijn ogen trouwens wel mooi) design dat risico nemen was. Net niet zoals de rest van de kudde ontwikkelen (als je dat nog ontwikkelen kunt noemen, qua design is er nauwelijks nog ontwikkeling de laatste jaren ). Juist dit design is voor mij een no go meer.

en dat is nog los van het feit dat het er goedkoop uitziet (terwijl de prijs dat wss niet is) en de vingerafdrukscanner zit precies ook niet meer aan de zijkant.. #zucht kan ik evengoed een chinaphone kopen voor 150 euro. Wordt wel metaal zie ik, maarja, dat hebben die chinaphones ook :D

Maar, eerlijk is eerlijk, nog afwachten tot we alles gezien hebben :-) .

[Reactie gewijzigd door Yoshi op 20 februari 2018 07:34]

Dat blokkige hield mij juist weg bij Sony. Ik vind het niet prettig vast houden en die rechte hoeken voel je meer in je broekzak. Ik ben dus juist meer geïnteresseerd in de nieuwe Sony's nu, vooral nu Samsung ook qua prijs Apple na aan het doen is, dus ik hoop dat dat bij Sony nog een beetje mee gaat vallen.
de vraag die ik je nu ga stellen, heb je er al veel gehad? Want ik heb die opmerking nog bij geen enkele van mijn sony's gehad. En als vergelijking haal ik dan de lumia, nokia n9 en de one plus one aan die ik ook gehad heb. Ik voel die niet meer of minder dan mijn sony's. En buiten de one plus one verkies ik het sony design voor de grip. Want ik vind dat dat beter vasthoud (nu dat is wel allemaal persoonlijk natuurlijk :-) ) . De one plus one had dan wel het sandpaper textuurtje dat hielp.
Mijn ervaring met mijn Z1 Compact is dat het op zich wel fijn vasthoudt aan de zijkanten, die hebben tenslotte wat meer oppervlak... Maar dat het erg onhandig is als je je telefoon van een vlak oppervlak probeert te pakken. Je hebt dan nauwelijks grip omdat je vingers niet 'om de rand heen' kunnen.

Al met al vind ik het er wel mooi uitzien, maar onhandig in gebruik. Verder heeft het natuurlijk ook als voordeel dat de telefoon er relatief plat door blijft, er zijn geen bollingen die de maximale dikte beinvloeden.
Ik vond het hoekige van de Sony's wel mooi én anders dan de rest. Ik heb alleen de originele Xperia Z gehad. Een geweldig toestel. Lang vasthouden was echter niet zo geweldig.
Dat vond ik dus juist weer wel fijn vasthouden, dat hoekige van de Z. Mijn Z3 is gesneuveld door de gladde ronde zijkanten, veel te weinig grip.
Of je pakt hem op met de boven en onderkant ipv. de zijkant. Daar heb je dan weer wel grip :+
Ik ben het wel eens met Finraziel; de Sony voelde ik veel meer in mijn broekzak...
Daarnaast, hoewel het fijn is dat een telefoon plat op zijn rug op tafel kan liggen, is het ook moeilijker deze van tafel te pakken met dikke of gladde vingers. Een klein teruglopend randje helpt.

Maar op het eerste oog ziet het er niet mooier uit. Dat klopt.

Edit:
Ik zie dat ACM hetzelfde punt over de tafel maakt...

[Reactie gewijzigd door Scarra op 20 februari 2018 09:13]

Ik heb de Xperia Z1 nog ergens rond slingeren. Nou was die ook vervelend omdat hij zowaar scherpe randjes heeft (nee niet dat je je er aan snijdt, maar het irriteerde wel) en dat is een stuk verbeterd bij nieuwere modellen, maar het hoekige vond ik inderdaad niet fijn.
Ik weet sowieso reeds dat een bolle Sony het niet zal worden voor mij. Ik heb nu tijdelijk een Motorola G5 en er is niets hatelijker dan een bolle onderkant bij een GSM. Ligt die op tafel, probeer je met 1 hand op het touchscreen te tikken en dan ligt de ganse telefoon wat te wiebelen :'(
Ik vind het nog eens strak en tijdloos ook, van mij mogen ze dat vierkant ontwerp behouden of doortrekken. (ook persoonlijk natuurlijk)
Dat hangt ook weer net af van hoe je je telefoon gebruikt... ik type eigenlijk nooit op mijn telefoon als hij op tafel ligt, dan pak ik hem wel op. En oppakken is net makkelijker als hij niet perfect vlak op de tafel ligt.
En ja, strakke rechte lijnen of juist niet is een kwestie van smaak inderdaad... mijn favoriete toestel qua looks is nog altijd mijn oude HTC One X, ik vind het juist mooi als een toestel er uit ziet bijna alsof het een mooi rond afgesleten steen is en vind zoiets heerlijk in de hand liggen.
Rechte hoeken? Hoeken zijn keurig afgerond hoor.
En die voel je echt niet in je broekzak.

Waarom is het niet prettig vast houden dan?
Houd jij je telefoon vast aan de hoekjes?
Exact dit.

Design is persoonlijk, en ik vindt dit er goedkoop uit zien.
Sony had als één van de weinigen de vingerafdrukscanner aan de zijkant in de powerbutton zitten. dit is voor mij de meest logische plaats voor een vingerafdrukscanner.
ik ben benieuwd hoe dit afloopt :)
Sony had als één van de weinigen de vingerafdrukscanner aan de zijkant in de powerbutton zitten. dit is voor mij de meest logische plaats voor een vingerafdrukscanner.
Elk zijn mening natuurlijk - mijn smartphone ligt overdag altijd op m'n bureau naast mijn laptop, en dan is het maar zo handig dat de vingerafdrukscanner op de voorkant zit. Moet ik hem niet vastnemen om te unlocken en snel iets op te controleren/bekijken.

Ik vermoed overigens dat de "definitieve" positie van de vingerafdrukscanner (iedereen experimenteert nu nog) toch ook gewoon op de voorkant zal zijn, maar dan "in" het scherm.

[Reactie gewijzigd door MatthiasDS op 20 februari 2018 10:22]

dus was het oude systeem ideaal, want dat zat aan de zijkant ;-). Kan die ook perfect unlocken als die op tafel ligt.
Met de trend naar smallere/lichtere telefoons weet ik het niet zo... Lijkt me dat je je telefoon gemakkelijk verschuift zo?
Bijkomend maakt het dan ook al uit waar je hem legt, want met de scanner op de rechterkant moet je je telefoon ook al rechts van je leggen om geen rare capriolen uit te halen bij unlocken.

Nee, geef me echt maar vooraan :)
Je kan perfect de andere posities van je linkerhand laten scannen. De rechterkant werkte goed, de achterkant, wel... 'k gebruik hem niet omdat ik de houding van de gsm dan 2 maal moet veranderen. Aan de zijkant ligt ofwel je middenvinger of wijsvijnger dichtbij (linkerhand) ofwel je duim (rechterhand). Ging echt goed.
Klopt! Had ik nog niet goed over nagedacht.
Achterkant lijkt me sowieso ook de minst goede positie. Ik moet hem echt naast me kunnen hebben en unlocken zonder op te heffen.
Ik vind het persoonlijk ook de meest prettige plaats, aan de voor- of achterkant vind ik niks (achterkant is het vervelendst!). Als deze XZ2 uitkomt ga ik denk ik maar eens een XZ1 halen :)
Klopt. Afstappen van vierkantig design=Samsung. Maar ik vind dat ze het niet goed doen, die bolle achterkant is lelijk. Dan is Samsung veel mooier met hun rechte achterkant. Ik hoop dat dit niet het definitief design wordt want dan vind ik hun vorig rechthoekig design mooier.
Ik heb het eerder al eens gezegd, maar als iets werkt moet je het niet veranderen óm te veranderen. Het enige "positieve" aan een bolle achterkant is dat het anders is. Verder is het gewoon kut.
Ik gebruik de camera knop ook, maar velen zullen het geen prioriteit vinden. Zij zouden blik zijn als dat "onding" zou verdwijnen en het design daarmee simpeler en continu wordt. Maar ja, dat maakt jou dan ook niet blij?

Verandering voor de verandering is weinig waard.
Ik vind uw comment volledig verkeerd-om. Het werkte niet, ten eerste omdat het niet ergonomisch was en ten tweede omdat de verkoopcijfers er ook niet om liegen. Dus Sony verandert zeker niet gewoon om te veranderen, ze doen dit omdat er duidelijk IETS moet veranderen om beter te verkopen en geloven dat ergonomie zal helpen. De bolle achterkant is ook niet andere, de platte achterkant was anders, de bolle achterkant is hetzelfde als bijna elke andere fabrikant.
Uiteraard verandert dat niet het feit dat jouw voorkeur naar het oude design gaat.
Die bolle achterkant gaat echt niks aan hun verkoopcijfers doen. Daar zijn waarschijnlijk talloze andere zaken verantwoordelijk voor waar reclame er eentje van is.
Ergonomisch.. eh, ja, er is grip? Het is niet alsof het oude design pijnlijk scherpe randen heeft, die zijn gewoon afgerond.

Dé reden dat ik wel een Sony wil is omdat zij de énige zijn die goeie hardware in een klein ontwerp stoppen. Design boeit me helemaal niet, voor mij is het allemaal om functionaliteit. En een gigantisch scherm vind ik vervelend. Ik heb nu ook een Huawei P9 in gebruik, je kán zelfs op dat formaat gewoon met je duim niet alles op het scherm bereiken.

Waarom iets maken dat op geen enkel oppervlak stabiel ligt als het huidige dat wel doet?
Het is onmogelijk om te bepalen of dit daadwerkelijk iets aan de verkoopcijfers zal doen. En ook irrelevant: het feit is dat Sony gelooft dat dit een goeie strategie is. Mijn enige punt was dat het niet verandert is om te veranderen, er is een reden voor. Dat jij dit geen goeie reden vind is een ander punt en daar kan ik niet over discussiëren, dat is jouw oprechte mening.
Pijnlijke randen niet, maar wel randen die in de weg zitten om het toestel goed vast te houden. Het hangt er allemaal vanaf hoe je je toestel vasthoud. Ik kan een Huawei P9 veel beter bedienen, en kan beter aan de uiteinden van het scherm dan bij een Sony compact toestel, om verscheidene redenen waarvan 1 de hoekige randen.
En om je laatste vraag te beantwoorden: omdat voor mij en voor miljoenen andere mensen het toestel helemaal niet stabiel moet liggen op een oppervlak. Dit is enkel handig als je het toestel gebruikt als het ergens op ligt en dat doe ik nooit, vind ik sowieso niet handig. Ik pak liever het toestel op en dit is veel gemakkelijker met een gebogen achterkant. Daarom dat ik bijvoorbeeld wel houd van de vingerafdrukscanner op de achterkant (dat is exact waar ik mijn wijsvinger plaats wanneer ik een gsm vastpak) terwijl vele andere gebruikers dit een heel slechte plaats vinden.
Ik vind die scanner op de achterkant ook handig! Maar nee, alles groter dan de compact-serie van sony vind ik gewoon onhandig. Heeft niks met de grootte van m'n handen te maken, gewoon over de voorkeur van hoe een toestel werkt.

Ik weet niet waarom je zo door blijft hameren op dat het mijn mening is. Da's de jouwe ook. Misschien zijn die paar klanten die sony heeft wel net het type dat dit design wél leuk vindt en da's dan een USP dat ze kwijt zouden zijn. Veel Android-OEMs hebben last om winst te maken, het is echt niet alleen Sony.
Inderdaad, zoals ik zei, heeft te maken met hoe je het toestel gebruikt en vasthoud.
Ik heb duidelijk gezegd waarom ik zo door blijf hameren dat dit gewoon een mening is, alsook die van mij. Omdat je in comments (met name de eerste) aangeeft dat dat niet zo is en dat Sony dingen verandert zonder redenen.
Dat is heel goed mogelijk en misschien is de nieuwe strategie van Sony helemaal fout. Time will tell.Ik ben zelf ook van mening dat er teveel verandert bij fabrikanten en vond het wel knap dat Sony koppig bleef doorzetten.
Er was niets mis met het vierkante design wat toeliet fingerprint reader aan de zijkant te houden en de bezelfs boven en onder het scherm te verkleinen (hebben ze niet gedaan :().. Uiteindelijk doe je toch cases rond al die dingen. Ik vond persoonlijk de compact serie nog te groot, maar in Android land zijn dit de beste toestellen van die grootte die all the right boxes ticket.
Jij doet cases rond al die dingen. Ik doe dit nooit.
Het aantal mensen dat cases gebruikt is best wel groot. Ze geven meer grip, beschermen tegen vallen, en mits goed ontworpen ziet het er nog best wel goed uit. In het geval van die randloze gsm's geeft het minder problemen met accidental touches. In mijn case: handig te gebruiken om te sporten (quadlock aan armband, op stuur van fiets, aan de vooruit van de auto...).
er zijn genoeg redenen waarom iemand een bepaalde gsm koopt, of die ronde look die nu in is (nadat de iPhone van rechthoekig naar rond ging) zo geweldig is, mwah :-).
Oh absoluut, maar een groot aantal mensen doet dit niet. Als je een case gebruikt heeft een rond toestel weinig nut.
Het is nog steeds mijn mening dat de rondingen geen "look" zijn maar een ergonomische reden hebben. Ik hou enorm veel van de look van Sony Xperia gsm's, vind ze de mooiste op de markt. Maar ergonomisch alles behalve. Dat gebrek aan ergonomie komt uiteraard niet enkel door die hoeken, de meeste ergonomische problemen met die toestellen zijn de laatste jaren al opgelost.
Hoeveel ergonomie leveren die flipcases? Dat zijn degenen die ik het vaakste zie op een gsm. Daarna gewone block cases, dan ruggedized cases en dan pas mensen zonder case.
"Hoeveel ergonomie leveren die flipcases?" 5? Ik begrijp niet wat je bedoeld of wat voor antwoord je verwacht.
Ik heb geen analyse gedaan dus ik heb geen idee hoeveel percent al dan niet cases gebruikt.
Afstappen van een ontwerp zodat ze op een samsung of apple gaan lijken. nee bedankt. ik ben erg blij met het andere juist vierkante design.
maar gelukkig is iedereen anders en verschillen meningen hierin altijd. als ik een ronde telefoon wilde kocht ik wel een ander merk dan Sony.
Zoals @white modder al zegt: dat vierkante design was juist een risico! Ze waren de enige die het lef hadden niet mee te gaan in alle ronde vormen. En dat leverde een in mijn ogen prachtig ontwerp op! Ik had de Z, Z1 en Z3 en was er ontzettend tevreden over! Maar ze zijn te lang achterover gaan leunen... In die zin is het goed als ze het nu eindelijk over een andere boeg gaan gooien qua design - liever laat dan nooit! (al is het voor mij nu te laat - inmiddels geen Sony meer - maar wie weet over 2 jaar!).Maar puur op deze foto afgaand wordt ik nog niet echt enthousiast... Het ziet er echt heel goedkoop uit! Een beetje een design van 10 jaar geleden... ?
Ja, laten we lekker op de rest gaan lijken. Weer een ontwerp als een fonteinzeepje erbij.
Even ingaand op de vingerafdrukscanner...

Dit heeft te maken met de Amerikaanse markt. Daar mag om één of andere juridische reden de powerknop niet gecombineerd zijn met de vingerafdrukscanner. Om deze reden is de scanner in de USA uitgeschakeld. Dit levert aan de overzijde van de grote plas niet echt een positief verkoopargument op. Ik vermoed daarom ook dat dit de reden is om de scanner uit de knop te halen. Dit deel van dit gerucht is waarschijnlijk wel waar...

Ps.: Ik vind het ook jammer, want een scanner in de powerknop heeft ook mijn voorkeur... =/

Edit: Bron: https://www.androidcentra...gerprint-sensors-us-deals

[Reactie gewijzigd door Resurrect1 op 20 februari 2018 10:11]

De LG G6 heeft ook de powerknop en de vingerafdrukscanner gecombineerd. Hoe zit het daarmee in de USA dan? Alsook de iphones trouwens.
Goede vraag... Even doorgezocht, maar voor zover ik kan zien is het alleen Sony waar dit voor geldt.

Yup, we know Sony still can't sell a phone in the U.S. with a fingerprint sensor. It has to do with some sort of contractual obligation it made (or backed out on) that legally prevents it from shipping the feature. And yes, the Xperia XZ Premium sold everywhere else in the world has a fingerprint sensor built into that side-mounted home button.

https://www.androidcentral.com/sony-xperia-xz-premium

Het lijkt er trouwens wel op dat het voor fingerpint in algemene zin geldt en niet voor de integratie in de powerknop. Dit zou betekenen dat de achgterzijde TOCH een keuze is qua design. Het neemt in een platte/afgeronde telefoon wel veel ruimte in als je smalle(re) bezels wilt... jammer...
Bedankt voor het opzoekingswerk. Interessant :-).
Ik hou wel van de scanner op de achterkant maar heb al jaren geen Sony meer gehad dus kan niks zeggen over de scanner aan de zijkant. Het is echt irritant dat makers steeds van design veranderen, telkens je een nieuw toestel koopt moet je weer op zoek naar een product dat aan je eisen voldoet ipv gewoon de opvolger te kunnen kopen. Ik hield van de LG G2 en G3 en toen kwam plotseling de G4 en G5 met een totaal ander design. Ik hield ook van het design van de oude samsungs tot ze plotseling met curved edged, glazen achterkanten en verlengde schermen begonnen. Ik denk dat dit het nadeel is van zoveel concurrentie: in een poging voorsprong te halen gaan fabrikanten steeds andere richtingen uit.
Ik heb een Nexus 5X met een vingerafdrukscannner op de achterkant en moet zeggen dat ik dat erg prettig vind om de telefoon mee te unlocken. Je wijsvinger zit daar immers toch al in de buurt dat het heel vloeiend gaat.
Als hij kwa design op de Lumia 930 lijkt vind ik dat alles behalve goedkoop. Kwalitatief was dat echt een top toestel!
Ligt wel lekker in de hand. En dat vindt ik belangrijk.

Als dit ding ook nog eens een IRBlaster heeft is het mogelijk een insta-buy voor mij.
Ik vind het ook keilelijk die bolle achterkant, ziet er zo veel minder strak uit. Vorige Sony design was veel mooier.
Omdat iets rond is ziet het er goedkoop uit? heel vreemde redenering hoor
Het rond zijn vind ik gewoon niet moo geef mij maar een mooie vlakke telefoon zoals de meeste Sony's nu zijn.
Het goedkope vind ik de overgang van de zijkant naar de ronde achterkant voor zover ik het nu kan zien.
goh,het ziet er op de foto gewoon goedkoop uit :-). ziet eruit als het merendeel van de chinaphones. Niets mis met die laatste toestellen. Maar wel veel goedkoper. Ben Benieuwd naar de onderscheidende functies want ik zie er een heel deel afvallen ;-).
Geen 3.5mm aansluiting dan houdt het voor mij al op, die gebruik ik nog steeds dagelijks. Ik wil niet gedwongen worden om een draadloze headset te gebruiken.
Voor €7,50 koop je bij de Action een BlueTooth dongletje waarmee je je favoriete koptelefoon/earplug kunt blijven gebruiken.(Maxxter: http://www.maxxter.biz/item.aspx?id=8652) Houdt het 4,5 uur vol en geeft prima resultaten. Ik vermoed dat er mer van dergelijke dingetjes gaan komen als fabrikanten afstappen van de 3,5" audio aansluiting.
Maar ik vind het wel een vreemde ontwikkeling. Die audiojack werkt, kost geen moeite, is waterdicht te maken en biedt voordeel om FM te ontvangen. We laten ons gek krijgen door Apple ...
Voor €7,50 koop je bij de Action een BlueTooth dongletje waarmee je je favoriete koptelefoon/earplug kunt blijven gebruiken.
Een 'oplossing' voor een probleem, wat nooit een probleem was. Ik ga niet met een extra apparaatje rondlopen die ik ook nog moet opladen. Ik koop in ieder geval de komende tijd echt geen telefoon zonder 3.5mm-jack. Dan maar niet.
Mja,
Dat zeiden we ook over telefoons zonder toetsenbord.
Zeiden we ook over touchscreens toen de laatste vaste keys verdwenen.
Zeiden we ook over het ontbreken van Mini dan wel Micro USB ten faveur van lightning en usb c

En zo zijn er nog wel een paar "vooruitgangen" waarbij we allemaal steevast de innovatie links zouden laten liggen voor de traditioneler aanpak.

Ik zou graag terug naar m'n N900, of als ik toch een beetje in zou houden dan m'n Galaxy Note 3..

Maarja... inmiddels ben ik toch wel érg aan het twijfelen om m'n Lumia 950 en Galaxy S6+ in te wisselen voor een OnePlus 5T...

"Ik zou nóóit..." tot je het doet en je niet meer zonder kunt.
Daarmee impliceer je dat alle veranderingen per se innovaties zijn die een gebruiker op prijs stelt. Het is ook mogelijk een onderscheid te maken.

Zo is USB-C geen vooruitgang zolang de wereld het niet gebruikt. Ik zie het hier op kantoor, mensen met de meest dure, nieuwe, high-end laptops: met tig verloopjes om o.a. nog VGA(!) aan te sluiten. Daarbij over het algemeen flink minder poorten, wat mensen weer dwingt naar een hub of allerlei draadloze apparaten die voorheen niet nodig waren, weer allemaal opgeladen moeten worden, etc. Het lost geen praktisch probleem op maar creeert wel een paar nieuwe.

En voor wat? Een paar gram of mm kleiner? Voor mensen die een laptop van de auto naar het gebouw dragen. Is dat echt allemaal beter? Het lijkt wel of praktische bruikbaarheid compleet naar de achtergrond is verdwenen.

Zo denk ik ook over 3.5mm. Zonder is gewoon slechter.
"Ik koop in ieder geval de komende tijd echt geen telefoon zonder 3.5mm-jack. Dan maar niet."
Ik snap niet zo goed de noodzaak om dit soort zaken steeds maar te ventileren of wat het nut ervan is. Ik kan ook wel in ieder nieuwsoverzicht melden dat ik een telefoon niet zal kopen om dezelfde reden X of Y, maar ja wat daar nou de toegevoegde waarde van is?
Over een paar jaar zul je waarschijnlijk wel moeten :P Of een verloopje gebruiken.
iedereen legt zich er al bij neer... nergens voor nodig
Of een dongle... Het is niet de beste alternatief, maar tot USB-C headphones populair worden, dat is het alternatief.


Voordeel daarvan is dat je een betere DAC kan hebben. Ik weet niet hoe met het XZ familie is, maar alle andere Xperia modellen hadden een matig geluidskwaliteit, te hoge noise floor, crosstalk en matig amp.
Wat ik nog veel erger vind is dat het waarschijnlijk betekent dat er ook geen FM radio in zit. :(
Ben jaaren terug vanwege de brakke fastport mijn SonyEricsson toestellen al overgeschakeld op draaloze dopjes. Bevalt eigenlijk prima.

Het haalt het natuurlijk niet bij weergave van FLAC op een koptelefoon in de jack, maar elke keer die draad bijna "clippen" is ook niet handig! ;)
Dat en het gemis van de vingerafdruk scanner aan de zijkant zijn toch wel 2 grote minpunten.
Vooral de scanner was toch wel iets wat de Xperia's uniek maakte, omdat het volgens velen de perfecte locatie ervoor was.
Ik mag toch hopen dat dit niet klopt, het toestel is voor deze tijd veels te dik en oogt echt als een low-end model van een aantal jaar geleden, die 3.5 mm jack verwijderen helpt ook niet echt daarbij en de keuze om de vingerafdrukscanner aan de zijkant te doen kon ik wel waarderen... is eens een keer wat anders. Waarom helpt Sony te vaak zijn producten om zeep door rare keuzes.
Eens, maar Iets dikker zou geen enkel probleem zijn als ze een 4000mah of grotere batterij hebben geplaatst.
Eens, maar Iets dikker zou geen enkel probleem zijn als ze een 4000mah of grotere batterij hebben geplaatst.
Ik vraag me af of dat gaat gebeuren, ik hoop het overigens wel!

Ik ben nog steeds een grotere voorstander van software optimalisatie in plaats van simpelweg een grotere accu erin te stoppen. Hoe meer energie-opties je kan instellen, hoe beter!
De trend is schijnbaar om alleen grote accu`s in budget toestellen te doen, vergeet die 4000 dus maar.
Is helemaal niet te dik. Toestellen zijn de laatste tijd zo dun dat ze zo uit je hand glijden. Beetje dikker ligt prima in de hand en met die kromming nog beter. Daarnaast mag ik hopen dat de batterij dus groter is en dan is het helemaal geen probleem meer.
Een bolle acherkant?! Ik ben geen expert maar volgens mij is dat niet de beste keuze...
Dat wordt lastig om een fatsoenlijk klaphoesje te maken.
En daarnaast zal het er ook niet super charmant uit zien. Dacht dat we die tijd wel achter ons gelaten hadden!
De (Motorola) Nexus 6 zag er anders wel goed uit imo.

Daarnaast is het wel vervelend dat je de telefoon niet plat op bijvoorbeeld een tafel kunt neerleggen. Hopelijk heeft Sony er een reden voor (wellicht camera-gerelateerd), anders is het niet echt praktisch.
Ben ik met je eens, Alleen ben ik bang dat Sony (die naar mijn idee toch al lelijke telefoons maken) hier niet zo'n mooi toestel zal presenteren.

Off-topic: Ik heb een tijdje de Sony Xperia M4 Aqua gebruikt. Dat vond ik voor zijn tijd een heel mooi ding. Performance was niet genoeg voor wat ik nodig had/heb, maar ik was redelijk tevreden met dat toestel!
De Xperia XZ2 (Compact). Ik dacht dat Samsung, LG en HTC verwarrende namen hadden voor hun productlijnen, maar als Sony zo doorgaat wordt het wel heel gortig.

Xperia XZ2 Compact Pro
Xperia XZ2 Pro
Xperia XZ2?

What's next?
Xperia XZ2 XL Pro?
Zo verwarrend vind ik het niet: in de serie/generatie XZ2 heb je de volgende modellen buiten het standaard model: de Pro en de Compact Pro. Bij de huidige serie werkt het min of meer net zo: Xperia XZ1 met de XZ1 (standaard) , XZ1 Pro en Xz1 compact. XZnogwat geeft dus altijd aan in welke serie je zit, het achtervoegsel welke variant. Wat ze wel hadden kunnen doen is de oude Z-nummering aanhouden Z3, Z4, Z5 etc.. ipv XZ ineens te gaan gebruiken.
Ik dacht dus dat de XZ de pro-versie is van de reeds bekende Z serie. Als XZ de Z vervangt is het inderdaad wel een stuk duidelijker.
Tsja, wat ze nu dus hebben gedaan, na het verlaten van de Z-reeks, is een Z-variant toevoegen binnen de nieuwe X lijn.

Op zich snap ik die logica dus wel :). Maar had ook liever gehad dat ze gewoon bij de Z-lijn waren gebleven .
Een bolle achterkant is heel irritant als een toestel op je bureau ligt om op die manier te typen. Dan gaat hij alle kanten op wiebelen en glijden. Had mijn Moto X Play namelijk ook last van.
daarom past die ook beter in je hand als je typt
Noooooooooooooo!

Naast de goede verhouding tussen formaat en prestaties van de "-compact" lijn van Sony vind ik het hoekige en rechtlijnige ontwerp van Sony juist ontzettend mooi! Veel beter dan het ronde hoeken na-apen van Apple, Samsung en andere fabrikanten.

Ook zijn ze al een move aan het maken naar het verplaatsen van de vingerafdruksensor naar de achterkant. Ook al zo'n verkeerde move. Vingerafdruksensor in de powerknop werkt juist subliem voor mij.
Helemaal mee eens, zeker in combinatie met kleinere bezels leek het oude design me mooi. Nu gaan ze voor een meer standaard look met een zelfde formaat bezel. Daardoor zijn ze wat mij betreft de boot weer aan het missen helaas.
Dat zou wel het e.e.a. verklaren. Thanks!
Ik denk dat dit toestel extreem goed in de hand ligt door die bolle achterkant. Daar past tevens een grote batterij in. Nog een paar dagen dan weten we alles over de nieuwe toestellen.
Geen 3,5mm jack, achja voorlopig genoeg telefoons die wel 1 hebben.

En als dat ophoudt dan maar een verloopstukje (helaas) want zolang al mijn andere apparaten netjes de 3,5mm jack hebben vind ik dat prima (nee ik ben niet tegen wireless an sich, alleen kost het meer voor hetzelfde en bepaalde nadelen bevallen mij niet, wie weet wordt dat ooit opgelost door de fabrikanten).

Lijkt wel een beter design, dat "Sony hoekige" was altijd best mooi maar met grotere telefoons wat onpraktisch in de hand.

Ben benieuwd naar de rest van het toestel :)
Ejhm, hij lijkt 1cm dik??

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee