Burnout Paradise krijgt op 16 maart een remaster voor Xbox One en PlayStation 4

Burnout Paradise, een racegame die in 2008 uitkwam, wordt op 16 maart in de vorm van een remaster opnieuw uitgebracht. Spelers kunnen op de Xbox One en de PlayStation 4 Paradise City verkennen in 4k-resolutie, waarbij maximaal 60fps wordt ondersteund.

Ontwikkelaar Criterion Games, die ook verantwoordelijk was voor het origineel, heeft de ontwikkeling van Burnout Paradise Remastered voor zijn rekening genomen. Spelers kunnen opnieuw in Paradise City rondrijden, stunts uitvoeren en auto's kapotmaken.

Burnout Paradise Remastered bevat niet alleen de opgepoetste versie, maar ook de originele game uit 2008 en een achttal uitbreidingen, waaronder een die Big Surf Island als raceomgeving introduceert. Naast de ondersteuning voor 4k en 60fps zijn ook de textures verbeterd.

Leden van het EA Access-programma krijgen de kans om de remaster al eerder te spelen: voor hen komt de game op 9 maart beschikbaar. De officiële release volgt een week later op 16 maart. Burnout Paradise Remastered gaat 40 dollar kosten. Later dit jaar komt de remaster ook beschikbaar voor de pc, al is daar geen releasedatum voor bekendgemaakt.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Joris Jansen

Redacteur

21-02-2018 • 08:14

120 Linkedin

Reacties (120)

Wijzig sortering
Ik had liever Burnout 3 Takedown gehad, dat was echt een van de beste race arcades ooit gemaakt, en had niet die irritante open spelwereld. Honderden uren plezier van gehad!
Precies wat ik dacht. Man man man wat ik me vermaakt met alle take downs en zoveel mogelijkheden chaos veroorzaken.

Dat plezier heb ik in Burnout Paradise niet terug kunnen vinden.
Precies wat ik dacht. Man man man wat ik me vermaakt met alle take downs en zoveel mogelijkheden chaos veroorzaken.
Split screen was ook geweldig. Je hoefde niet eens goed te zijn in het spel om op de bank er veel lol aan te hebben. Laat ze maar van Burnout 3: Takedown een PC release uitbrengen. :)
Anoniem: 706671
@Stef12021 februari 2018 10:52
ik speelde graag burnout revenge. da was ook cool vondk :)
Paradise komt van de serie wel het meest in de buurt van de hedendaagse opzet van racegames wat het aantrekkelijker maakt voor onbekenden van de serie.
Waar bijvoorbeeld takedown een map gaf van beschikbare missies kan je in Paradise vrij rondrijden en aan missies deelnemen wanneer je wilt.
Daarbij heb ik het idee dat Paradise toch wel het grootste commerciele succes had binnen de serie?
En wedden dat ze het Splitscreen er uit halen want "Wie wil er nu op de bank spelen? Pfft... Speel op onze servers die we over een jaartje uitzetten, zodat je de nieuwe versie opnieuw moet kopen!" (ik overdrijf een heeeel klein beetje :) ).

En maar afvragen waarom Nintendo het wel zo goed doet bij gezinnen met kinderen en jong volwassenen. Samen spelen is samen plezier! Online spelen is beledigt worden door mensen die denken dat ze een "Streamer" zijn.
Splitscreen heeft nooit in Burnout Paradise gezeten, dus dat kunnen ze er ook niet uithalen ;-)
Dan maar toevoegen, want koop het anders gewoon niet meer. Sorry vind spellen die meer dan 40 euro kosten, behoren gewoon couch mp functionaliteit te hebben. Tenzij het SP games zijn.
Met uitzondering van de race in de F1 auto waarbij je perfect moest sturen en nooit mocht crashen ... Bijna mijn controller doormidden gebroken ... Voor de rest een van mijn favoriete racegames, hoewel ik Flatout 2 nóg leuker vond.
Idem haha :P Ik was gestrand op 98% of 99% complete. En die F1 was er eentje van, heb het nooit gehaald op gold.
Vond het concept van Paradise geniaal, uitwerking een stuk minder idd.

Deel 2 zelf grijs gespeeld. Moest een halfjaar op bed ivm rug operatie, héél veel uur in de game gestopt. Werd zo bizar moeilijk richting eind-unlocks.
Precies dit Burnout 1 tot 3 waren echt geweldige games, echter toen EA het hele spel overnam moest het een open wereld worden.
Ik heb aan de oude veel meer plezier gehad dan aan dit deel.
Tip: PCSX2: https://www.youtube.com/watch?v=ipUIbYhhQ2U
Herleef oude tijden in 4k.


Doe gelijk dit erbij:
https://nl.aliexpress.com...-Arrival/32437622043.html
https://nl.aliexpress.com...raadloze/32846021650.html

Edit: 4k recenter filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=DzV8_7XLKvA

[Reactie gewijzigd door Stranger__NL op 21 februari 2018 17:16]

Precies, zelfde mening hier. Met de snelheid die ik ga in burn-out heb ik liever een gesloten baan. Plus voelde take down heerlijk arcarde achtig aan.
weet 't geweldig spel, bijna helemaal uitgespeeld op de ps2.

(sommige crashes zijn bijna onmogelijk, (roundabout crash) deze kreeg ik nooig voor elkaar, gezien ze altijd net op het laatste moment ontwijken)
Juist.
Ik heb Paradise gehaald met alle hype rondom die game. Ik snapte er niet zo heel veel van.
No offense, het is een prima game. Maar ZO goed als sommigen deden voor komen... Mwah.
Vond in die open world vooral alles een beetje hetzelfde eruit zien. Doe mij liever uitgesproken stages als een lekker nat bos, kurkdroge woestijn, donkere urban steegjes, etc.

En om eerlijk te zijn is mij niet eens zo heel duidelijk of de footage in de video nou van de remaster of het origineel is. Denk dat je ze even naast elkaar moet zetten om het verschil goed te zien.
Bizar... Ik ben het volledig met jou eens, maar vroeger riep iedereen hoe geweldig paradise was en leek ik de enige te zijn die het maar een slap aftreksel van eerdere Burnouts vond... En nu staat deze pagina vol met mensen met dezelfde mening :S
Beiden gespeeld. Beiden vond ik leuk. Maar voor mij had paradise toch de voorkeur, misschien omdat ik bij 3 nog jonger was en nog niet goed mee kon komen. Wat ik bij paradise city geniaal vond was dat je gewoon een andere route kon pakken.

Wanneer je een snelle bak hebt, die minder behendig is kon je bijvoorbeeld een grote voorsprong krijgen door een stukje snelweg mee te pakken. Terwijl stunt wagens juist voordeel haalden door binnendoor te rijden, en stunts mee te pakken. Dit maakte het voor mij iig echt uniek. En gewoon in free roam een niets vermoedende speler vol in de zijkant pakken natuurijk :D

Echter voelde 3 een stuk intenser, maar door m'n bagger tv toen de tijd kon je amper zien wat 10 meter verderop gebeurde :+
Same here! Uren lopen prutsen om sommige crashes goud te halen.
Absoluut! Ik vond Burnout 3 Takedown veel vetter als Paradise. Veel meer gespeeld ook.

Jammer dat ze zoveel tijd en geld (gok ik zo) steken in een remaster, tuurlijk leuk, maar waarom niet gewoon eens een nieuwe Burnout game...? Wordt eens tijd na 10 jaar toch?
"Spelers kunnen op de Xbox One en de PlayStation 4 Paradise City verkennen in 4k-resolutie, waarbij maximaal 60fps wordt ondersteund."

Ik denk dat hier de Xbox One X en PlayStation 4 Pro bedoeld worden. Xbox One en PS4 kunnen geen 4K-resoltie aan en al helemaal niet op 60 fps.

Zie ook de press release van EA http://ea.newshq.business...n-4-and-xbox-one-march-16
Goed nieuws!
Helaas waarschijnlijk niet mogelijk om alle DLC die ik toendertijd gekocht heb te gebruiken...
Alle dlc zit al in deze versie. Dus je oude dlc heb je niet nodig :)
Eerst was ik enthousiast maar eigenlijk is het jammer dat ze voor deze versie kiezen: Burnout 3 Takedown & Burnout Revenge zijn vele malen beter!
Ik hoop nog altijd op een deconstruction derby!
Wreckfest niks voor je? Sinds de laatste update is dat zeer vermakelijk geworden (pc).
zou je willen plussen, maar dat kan helaas niet op een eigen reactie! Mooie game, kende ik nog niet. Net even filmpjes bekeken, dat is inderdaad het vermaak dat ik zocht.
Dit. Ik mis een goeie DD game. Heb laatst Arena's op PCSX2 gespeeld, maar wilt maar niet lekker draaien. Heb ook Flatout 4 gekocht en die is op zich wel vermakelijk, maar niet zoals DD.
Helemaal mee eens. Ik kan niet zo snel terug vinden, waarom ze juist die versie hebben gekozen. Liever een Burnout Revenge deel 2 gehad. Games als deze, waarin je juist de rest moet slopen (lees Carmageddon) mis ik enorm.
In dat geval kan ik Carmageddon Max Damage aanraden. Ik vrees dat het spel te veel op de achtergrond verdwenen is door de belabberde kwaliteit van zijn "voorganger" reincarnation op het moment van de release. De uiteindelijke versie van dit spel is echter weer klassieke carmageddon fun imo. :)
Mooi! Hopelijk komen er meer van deze politiek niet correcte games :Y)
Over politiek incorrect gesproken: je krijgt (in de steam versie toch) de keuze om alle peds te vervangen door Trump en/of Hillary. Je kan dus effectief trump van zijn fiets rijden :D screenshot
Moet je nagaan. Wij noemen het doodrijden van een fictief evenbeeld van een politicus in een computerspelletje nog gewoon politiek incorrect.

In Amerika krijg je na de zoveelste containerlading dode kinderen geen enkele beweging in die wapenwetgeving die ze met een stalen gezicht blijven verkopen als absoluut noodzakelijk voor hun recht zichzelf te verdedigen.

Weet Fox News van deze mod? Kunnen ze vast wel weer een mooi sensatie item omheen vouwen. Gezien ze zo goed hun prioriteiten kennen.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 21 februari 2018 13:05]

Kende deze niet idd, thnks ga wel kopen denk .
Belabberde kwaliteit?
Max Damage is exact dezelfde game met wat meer content en een console release... alleen was Max Damage gewoon klaar en Reincarnation zat in dat hele early access proces met alle bugs en performance issues die daar mee gepaard gaan, die game was dan feitelijk ook nog gewoon niet af.

Het is niet voor niets dat Stainless je Max Damage gewoon gaf als je Reincarnation al had...

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 21 februari 2018 13:15]

Dat bedoel ik net met:
op het moment van de release.
;)

Ik heb mijn review op steam van Carmageddon reincarnation dan ook 2 maal veranderd:
- Van positive naar negative toen het met bugs en performance problemen uit EA kwam
- Van negatief naar positief toen ze na de release voor de meeste problemen een oplossing voorzien hadden.
+1 Takedown en Revenge had ik veel liever gezien dan Paradise...!
Ik kreeg een melding van google vanochtend, iets van 'de beste racegame komt met een remake.' Daarna zag ik dat het hom burnout paradise ging. Mijn eerste gedachte was ook die van jou, waarom nou niet gewoon Takedown. Heerlijk spel was dat.
Helemaal mee eens, Paradise mist echt het Burnout gevoel in mijn ogen. Crash mode was niet leuk meer, en de races voelde ook niet meer zo geweldig aan.

Takedown en Revenge waren de beste. Uren in gestoken, daar zou Paradise jaloers op zijn.
Anoniem: 562971
@ETalker21 februari 2018 09:58
Sorry... Ik zag geen andere uitweg dan jou een dikke +3 te geven _/-\o_
Eerst was ik enthousiast maar eigenlijk is het jammer dat ze voor deze versie kiezen: Burnout 3 Takedown & Burnout Revenge zijn vele malen beter!
Want?
Geen switch versie is een gemiste kans
Precies ja.. Ik zou op de Switch games kopen die ik normaal op PC niet zou kopen..
Ja daar mis ik ook wel wat racegames op en dit spel zou zeker werken. Heb dit spel al op de pc, vind €40 te veel en niet de leukste van de serie, maar als handheldgame zou ik er zo €40 voor neerleggen.
waar blijft burnout revenge backwards compatibility?
Zit ik ook op te wachten. Heb ze bijna allemaal nog op disk :)
Beste racegame 2018.
Ik denk dat ik hier meer plezier mee ga hebben dan met driveclub, project cars, gran turismo en need for speed bij elkaar, allemaal games die mij eigenlijk een beetje teleurgesteld hebben bij release.
Hiervan weet ik in ieder geval dat ik niet teleurgesteld ga worden.
Ik vind het op zich wel geestig dat je een burnout in hetzelfde rijtje noemt als ik noem even een project cars en gran turismo. Dat je iets op vier willen bestuurt is namelijk zo´n beetje de enige overeenkomst die deze games met elkaar delen.
Qua gameplay, insteek en doel zijn het radicaal verschillende titels en absoluut niet compatibel met elkaar.

PC en GT neigen meer naar race-simulatie waar Burnout gewoon een volbloed chaotische arcade racer is die ik eerder zou vergelijken met games als Crazy Taxi en misschien Driver San Francisco.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 21 februari 2018 13:28]

Die ga ik zeker aanschaffen, heb hier destijds een PS3 aan versleten, zo vaak dat ik 'm speelde.
En nu maar hopen dat er geen extra in game purchases zijn, ik mag hopen dat je voor dit bedrag wel de volledige versie met alle DLC krijgt en niet nog eens bij mag kopen.

"Ya know there is lots of stuff to be in Paradise City. Outside all that Racing and Road Raging stuff. Go take out some Burnout Billboards, break some Road Rules, find some new shortcuts, or something big to jump off! Let's explore people, know your enemy, and know your battlefield! This is Atomika, on Crash FM!"
Quote uit het artikel

"Burnout Paradise Remastered bevat niet alleen de opgepoetste versie, maar ook de originele game uit 2008 en een achttal uitbreidingen, waaronder een die Big Surf Island als raceomgeving introduceert. Naast de ondersteuning voor 4k en 60fps zijn ook de textures verbeterd."
Ik ook. Zalig spel op de PS3.
Altijd een vet spel gevonden alleen van de prijs schrik ik toch wel. Koop hem wel als er korting is of acties of iets dergelijks. Zo hoog is de replay value van het spel nou ook weer niet.
ik vind de prijs meevallen, had van EA verwacht dat ze weer de volle mep gingen vragen.
Voor een oud spel is dit de volle mep. (Ondanks de geremasterde graphics.)
Voor een remaster 40 dollar vragen? Ik kan 2 nieuwe AAA titels, zo niet meer voor hetzelfde bedrag krijgen.
Voor PC ja, maar Xbox en ps4?
Top dat ie uitkomt voor de PS4 maar 40 eurootjes (als dat 'm wordt) vind ik inderdaad te hoog.
1 2 3 ... 6

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee