T-Mobile heeft nog geen oplossing voor wegvallende verbinding op nieuwe iPhones

T-Mobile heeft nog geen oplossing voor het probleem dat sinds drie maanden speelt bij een deel van de nieuwe iPhones van klanten, zoals de iPhone X en 8 of 8 Plus. Mensen klagen over een wegvallende verbinding.

RTL Nieuws schrijft naar aanleidingen van meldingen op het T-Mobile-forum dat ook Apple nog niet achter de oorzaak van het probleem is. Dat probleem treft 'honderden klanten' van de provider. De verbinding valt na enkele seconden weg bij een gesprek en de telefoon raakt de mobiele verbinding soms minutenlang kwijt. Dezelfde toestellen zouden wel naar behoren functioneren bij andere netwerken.

Volgens T-Mobile vertonen drie op de duizend toestellen het gebrek. Een woordvoerder zegt tegen RTL dat die modellen omgeruild kunnen worden, maar enkele klanten zeggen dat dit vaak lang duurt en dat ze ongeveer twee weken hun telefoon kwijt zijn. RTL schrijft dat een netwerktechnicus van T-Mobile aan klanten vertelt dat het probleem met de overschakeling van 3g naar 4g te maken heeft.

Apple bracht de iPhone X in november uit, terwijl de varianten van de iPhone 8 al eerder verkrijgbaar waren, in september.

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

30-01-2018 • 17:19

187 Linkedin

Submitter: AnonymousWP

Reacties (187)

Wijzig sortering
Ik heb sinds begin december ook deze problemen met mijn iPhoneX.
Een maand daardvoor, toen ik het toestel ontving, geen probleem, de eerste maand heeft mijn peperdure telefoon dus prima gewerkt.
T-mobile heeft begin december mijn contract omgezet en toen zijn de problemen ontstaan.

T-Mobile en Apple hebben beide bevestigd aan mij dat het ongeveer 2% van de toestellen treft. Op dit moment is er geen duidelijke oorzaak en de enige workaround lijkt het vervangen van de SIMkaart, echter zonder garanties, 1 op de 10 SIMkaarten lijkt het probleem niet te hebben.
oO het vervangen van het toestel, dit zou ook een oplossing kunnen zijn, echter zit ik hier niet op te wachten.

Vooralsnog dus nog steeds zeer regelmatig problemen, bellen en gebeld worden is vrijwel onmogelijk met het toestel, bij mij is het echt erg.

Ik heb al diverse testen gedaan, T-mobile SIM in een iPhone7, werkt zonder probleem. Vodafone of hollandsnieuwe SIM in de iPhoneX, ook geen probleem. 4G uitschakelen lijkt even het probleem op te lossen echter is deze oplossing niet van lange duur. 4G/3G/data helemaal uitschalelen lijkt ook het probleem niet op te lossen. IOS upgrade ook niet.
inmiddels weet ik het niet meer wat ik nog kan doen behalve wachten.

[Reactie gewijzigd door n0m0r3 op 30 januari 2018 19:13]

Welke serie is jou Iphone
A18xx serie is quallcomm
A19xx serie is intel
Een tip, meld je probleem online aan bij Apple en maak en afspraak bij de Genius bar. Ze kunnen je van te voren al aangeven of het een omruil wordt en zo ja, krijg je direct een nieuw toestel mee, icloud back-up terugzetten en klaar ben je!
Idd. Dat klanten nog via de providers en tussenpartijen gaan werken is mij een raadsel.

“Ja, dan moet ik naar xxxx toe”
Nee. 2 weken je toestel kwijt is handig...
een raadsel? niet iedereen woont op een steenworp afstand van de Apple Stores in Amsterdam, Den Haag of Haarlem.... allicht dat dus de meeste abonee's gewoon direct bij T-Mobile, of andere verkoper aankloppen...

[Reactie gewijzigd door DaveFlash op 31 januari 2018 16:45]

Hehe, ligt het nu aan 3 op de 100 iPhone’s of aan 1 op de 10 simkaarten? :P

-edit-
Makes some sense though. 10 op de 100 simkaarten, zou me gezien de aantallen iPhone’s die verkocht worden kunnen voorstellen dat zich dat ongeveer kan vertalen naar 3 op de 100 iPhone’s die dan zo’n sim krijgen.

Anderzijds wordt er vermeld dat het vervangen van het toestel soms ook effect heeft. Dus ‘t blijft vaag.
Wil dan ook geen enkele conclusie trekken. Not enough info. :P En wellicht spelen er 2 problemen door elkaar, kan ook nog.

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 30 januari 2018 20:16]

Ze zouden gewoon alvast een nieuwe moeten bestellen, waarna je hem dan kan inruilen tegen de nieuwe als hij binnen is. Waarom moet een consument tegenwoordig nog zo lang wachten, zeker als het maar een ruil is.
Ik zou T-mobile vragen om het contract te ontbinden en naar een andere provider gaan.

Een andere mogelijkheid is om je X te verkopen en een Android toestel aan te schaffen.
Heel veel mensen kopen een toestel op afbetaling bij een provider, zeker dit soort belachelijk dure telefoons. T-Mobile zal in het beste geval zeggen van "ok, is goed, hier is de resterendere rekening van het toestel" wat je dan ineens mag ophoesten. In de meeste gevallen zullen ze verwijzen naar het lopende contract en kun je niet weg.
Dat van die afbetaling zal kloppen. Dan moet je idd alles ineens ophoesten (wat je anders in termijnen mag doen).

Maar wijzen naar een contract zal niets uithalen: T-mobile pleegt contractbreuk door geen stabiele verbinding te leveren.

Ik heb zelf zoiets met KPN meegemaakt in de begintijd van de Experia-box. KPN kon geen stabiele telefonie leveren. Na een half jaar besloten we uit elkaar te gaan en kon ik gelukkig terug naar UPC.
Ik heb nog steeds zo'n basic Samsung van een tientje. (ja naast een smartphone)
Doet het altijd om te bellen, tot het huidige netwerk wordt afgeschaft.
Wie weet betaal je over 10 jaar 3000,- voor je mobieltje.
En dan maar hopen dat je dan kan bellen via 7G.
Ja en dan zit je met je X naast iemand met een ouwe Nokia van 5 euro, en die zit lekker te bellen 8)7
Ja...het heeft even geduurd, maar er is altijd iemand die 'm er aan de haren bij sleept: De headphone jack!

|:(
Er waren ook mensen die iPod touches kochten. Voor elk wat wils, ieder zijn eigen gekte, laat mensen lekker, etc etc.
Is er bekend of T-mobile nederland echt de enige is met dit probleem, of zijn er wereldwijd problemen bij verschillende providers? T-mobile zal toch niet heel andere technieken gebruiken als andere providers.
Ook bijzonder dat enkel de laatste generatie iphones dit probleem heeft. En dan een paar procent daar weer van.
Niet alleen T-Mobile heeft dit probleem. Dit probleem zit bij Apple en ook KPN en Vodafone hebben dit probleem en het was erger toen ios 11 werd uitgerold toen waren er ook allerlei problemen met andere iphone;s zoals de 6 series. Klanten geven dan de verbinding de schuld ,maar het is gewoon de iphone.

In oktober en november was het de software en de oplossing was om 4G uit te schakelen, zodat gesprekken niet wegvielen of bleven hangen. Vaak valt het geluid ook gewoon weg voor een paar seconden of langer en is opeens weer terug en dat zien we ook terug bij de iphone 8 en X.

Apple is al een tijd bezig voor een oplossing, maar heb me nog niet verdiept of de chipset voor de modem een andere type is dan van voorgaande.Wat ik wel weet is dat ze volgens mij voor bepaalde modelen X een quallcomm gebruiken en voor andere reeks intel en daar kan wel eens problemen mee zijn.

A18xx serie is quallcomm serie voor de iphone X ,de A18xx heeft een betere prestatie voor 4G
A19xx serie is intel serie voor de iphone X

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 30 januari 2018 18:33]

Het betreft in dit geval instant calldrops bij T-mobile.
Dat is een totaal ander probleem als bij KPN en Vodafone e.d. namelijk de de kwaliteit van de gesprekken. Welke zich btw alleen bij Vodafone voordoen.
Wat is dit nou weer voor geklets, waar jij het nu over hebt waren issues aan iOS, dit was gedurende de beta zo en helaas ook nog na de final release. Dit probleem waarvoor de fix inderdaad leek te zijn verholpen door voice over 4g uit te zetten (en dus probably ook bij 4g uitzetten) is echter allang verholpen.

Waar het nu over gaat is een compleet andere bug en jij zit gewoon random dingen op te ratelen die er misschien wel helemaal niks mee te maken hebben.
Ik heb het probleem soms nu nog met mijn iPhone 6s op het T-mobile netwerk. Dit terwijl ik vrijwel altijd en overal vol bereik heb....
Dan klinkt het net alsof ik onderwater aan het lullen ben of hoor diegene aan de andere kant of deze onder water zit.
Geweldig weer dat de echte genieën op een forum uit de doeken doen hoe het daadwerkelijk zit, terwijl de miljarden-bedrijven ondertussen volledig in het duister tasten.
Is er bekend of T-mobile nederland echt de enige is met dit probleem, of zijn er wereldwijd problemen bij verschillende providers? T-mobile zal toch niet heel andere technieken gebruiken als andere providers.
Ook bijzonder dat enkel de laatste generatie iphones dit probleem heeft. En dan een paar procent daar weer van.
T-mobile maakt voor 4G gebruik van het 1800mhz netwerk in Nederland. KPN en Vodafone maken meer gebruik van 800mhz voor 4G, alleen bij uitzondering van 1800mhz. Daar zou het probleem wellicht kunnen liggen. 800mhz heeft verder bereik dan 1800. 1800 is echter wel sneller.
Zie hier welke frequenties gebruikt worden in Nederland door de providers.
https://www.bestemobielep...n-alle-mobiele-providers/

[Reactie gewijzigd door pjdijkema op 30 januari 2018 19:10]

Maar KPN en Vodafone gebruiken die 1800 juist op de drukke plekken heel veel. In steden enzo.
Niet helemaal goed geformuleerd door mij. Ik bedoelde dat t-mobile 1800 landelijk gebruikt en kpn (en Vodafone?) alleen in de drukke steden.
Bij uitzondering is incorrect. Vooral 1800 wordt ook veel toegepast. Niet zoveel als 800, maar toch. Bij uitzondering zijn de 3CA masten, die 800/1800/2100 en/of 2600Mhz tegelijk uitzenden.
De site is niet volledig trouwens, wss is het niet geupdate na de nieuwste ontwikkelingen.

Het volgende staat wel goed: T-Mobile gebruikt 900, 1800 en 2100Mhz voor 4G. T-Mobile is in het begin begonnen met 4G op het 1800Mhz, maar is na het wegvallen vd koppeling met 2G/3G van de 900Mhz frequentie juist om de reden van bereik zijn spectrum op 900Mhz die voor 2G werd gebruikt om gaan zetten naar 4G. En zoveel verschil zal er niet zijn mbt 4G van T-Mobile op 900Mhz met de 800Mhz en van Vodafone, KPN en Tele2 mbt bereik, vooral omdat dat bij T-Mobile gepaard gaat met meer zendlocaties vergeleken met Vodafone en KPN. Overigens is T-Mobile ook begonnen met het gebruiken van de ongepaarde 2600Mhz frequentie voor 4G, en die staat op de site ook niet vermeld.

Een betere site met altijd geupdate info beschikbaar lijkt mij wat dat betreft www.4gmasten.nl waar je ook de gebruikte fequenties en zendlocaties per provider kan zien.

[Reactie gewijzigd door elponchis op 31 januari 2018 12:37]

wat ik veel interessanter vind...werkt het bij andere providers wél 100%? En op welke banden zitten die dan?
Heb zelf eens bij een bedrijf vaste IP telefonie geinstalleerd en die had ook steeds last van call drops. Is natuurlijk niet te vergelijken, maar daar was het toch echt een kwestie van bepaalde inregeling op de server (bedrijf routeerde de telefoongesprekken door naar een externe partij en die naar de buitenwereld. Bij de externe partij stond een config niet goed, wat call drops en slechte verbindingen tot gevolg had).

Ik verwacht dat dit toch wel te maken heeft met een combinatie van factoren; de chip met de chipset, die mss gevoeliger is voor bepaalde dingen dan voorgaande chips + een bepaalde inregeling bij de providers (om binnen de bandbreedte van die gevoeligheid te blijven).

Lijkt me in ieder geval een pokkeprobleem om dit te tackelen...zeker als het 'maar' 2% van de toestellen betreft, moet je die 2 % eigenlijk 24 uur per dag monitoren om na te gaan hoe dat kan...en dan nog zul je alle onzin (b.v. daadwerkelijk geen bereik hebben, ontvangende partijen die 'gewoon' het gesprek verbreken, etc) eruit moeten kunnen filteren. Vraagt heel veel analyse van zowel apple als de providers...
Als meerdere aanbieders met verschillende banden al problemen hebben ligt het niet aan een enkele band die T-Mobile gebruikt. Het probleem ligt gewoon bij de fabrikant.

Het is gewoon een software fix.

[Reactie gewijzigd door Noresponse op 30 januari 2018 20:34]

Ik heb het probleem ook met Tele2. Eigenlijk moet ik een keer controleren of dat toevallig op plekken gebeurt waar het T-Mobile netwerk wordt gebruikt.
Met Tele2 was er bij mensen uit mijn gezin die ik belde vaak problemen op VoLTE. Ze namen op maar je hoorde ze niet, uiteindelijk bij allen 4G op alleen data gezet en het probleem deed zich niet meer voor. Leuk dat ze VoLTE inschakelen om zo minder afhankelijk te zijn van T-Mobile maar als het niet probleemloos werkt kan je niet verwachten dat ik dat aan laat staan, dan maken ze maar meer roamingkosten voor spraak.
Jij hebt inside info dus? Want datzelfde kun je over Apple zeggen: als je je telefoons niet goed configureert kun je je klanten problemen laten ervaren. Het kan een kleinigheid zijn, waar ze afwijken van de specificaties, die alleen bij T-Mobile (maar dat is ook nog niet 100% zeker) voor problemen zorgt. Ik zeg dus niet dat dat het is, maar roepen dat alleen T-Mobile er last van heeft en het dus aan T-Mobile ligt, is veel te makkelijk en kun je op basis van de nu voor handen zijnde informatie niet zeggen. Je kunt immers ook niet zeggen dat het per definitie aan Apple ligt omdat het alleen de laatste generatie iPhones betreft en alle andere toestellen er geen last van (lijken te) hebben.

[Reactie gewijzigd door Grrrrrene op 30 januari 2018 18:12]

Het speelt al 3 maanden.. er zijn al meerdere updates geweest.
En wat zegt dat? Het kan gebeuren dat Apple er ook geen oplossing voor heeft. En met provider moet onderhandelen waarom het wel of niet werkt. Met ik lees dat meer providers er last van hebben.
Het schijnt te komen door een probleem tussen iPhone en Nokia core networks. Op Huawei en Ericsson netwerken schijnt het allemaal goed te werken. Al zijn dat soort conclusies natuurlijk altijd gevaarlijk als we niet precies weten of dit configuratie of software gerelateerd is.
Hmm, maar T-Mobile is in NL toch helemaal heropgebouwd met Huaweispul.
T-Mobile Nederland heeft een Huawei radio netwerk met een Nokia Core netwerk.
En hoe trek je daaruit de conclusie dat het aan T-Mobile ligt dan? Hoe lang twee partijen geen oplossing vinden zegt toch niks over wiens schuld het is?
Dit is echt te makkelijker roepen vanaf de zijlijn. Dit is vaak een combinatie van dingen die niet eerder bekend waren. Dus iPhones met een bepaalde constructie datum op het netwerk van Tmobile of misschien zelfs op een specifiek deel van het netwerk bijvoorbeeld.

Als het zo makkelijk was als een verkeerde config dan was het al lang gefixt.
T-Mobile heeft een bestaande en werkende infrastructuur die anderen (wereldwijd) wellicht ook zo gebruiken.

Een fabrikant brengt een telefoon uit die vervolgens niet of slecht werkt op dat netwerk.

Wie heeft er dan zijn huiswerk niet goed gemaakt?
Beide eigenlijk. Ieder toestel wordt getest voordat providers het toelaten op hun netwerk. Providers krijgen toestellen ruim voor publieke release om mee te testen en feedback te geven aan de fabrikant.
Dit kan variëren van kleine vertaalfouten in menu's tot serieuze hardware issues.
In hoeverre deze problemen zijn opgemerkt en of geadresseerd is de vraag...
Zal wel opgelost worden als men eenmaal de root cause heeft.
Zeker niet goed gelezen is bij meerdere providers zo dus ligt bij apple anders zou android toestelen der ook last van hebben!!!
Als jij als provider je systemen niet goed configureerd kan je je klanten problemen laten ervaren.
Onzin van hier tot jupiter, iedere smartphone soort heeft zo zijn/haar eigen configuratie qua hard,- en software.
Ik loop inmiddels ook al geruime tijd met dit probleem.
Echter speelt het bij mij bij provider Telfort (dochterbedrijf van KPN).
Ik ben al bij Apple en Telfort geweest. Beide geven momenteel elkaar de schuld.
Apple geeft aan dat Telfort hun netwerk aan moet passen en Telfort gooit het op een telefoon defect.
Het omruilen van de mobiel bood ook geen oplossing overigens.
Overigens heb ik dit probleem niet bij andere providers (dit is al reeds getest)
Ik ben benieuwd waar dit strand.
Ja wat is dat nu voor een redenatie,
Als je een telefoon in Nederland verkoopt moet je je als telefoon maker ervan verzekeren dat ie ook in Nederland werkt.

Je moet dan niet gaan lopen zeuren dat de provider dingetjes moet gaan lopen aanpassen......

Maar ja dat kost tijd en tijd is geld.....
Als je niet compatibel bent met regionale Telecom providers moet je dat vermelden...

Volgens mij heb je zo je geld terug als je dit goed aanpakt......

Mijnheer Apple ub verkoopt mij een product wat niet werkt. U bent daarvan op de hoogte en verkoopt mij dit toestel zonder mij op de gebreken te wijzen....

Volgens mij ben je zo klaar
Helaas werkt het niet zo makkelijk :(
Ik word momenteel van het kaste naar het muurtje gestuurd
Het vreemde is ook dat het met andere providers gewoon wel goed gaat ( heb getest met vodafone, tele-2 en t-mobile, waar ik dan gek genoeg geen problemen mee ondervond)
Zodra ik een simkaart van telfort plaats, is het net alsof ik in een tunnel sta te schreeuwen.Mensen zeggen dan altijd als eerste: wat zeg je?. Dat is toch iets weer je op een gegeven moment behoorlijk moe van word.
Mijn en Apple's conclusie was dan ook dat het wel bij de provider moet liggen, gezien mijn eerdere bevindingen.
Waarschijnlijk zijn het meerdere problemen die toevallig allemaal in dat toestel tot uiting komen. Omdat dat toestel precies de foute combinatie hardware software firmware netwerk heeft.

Ergo ligt dus aan toestel....
Das te gemakkelijk geconcludeerd. Sinds jouw toestel of sim een van de weinige is met het probleem, zou je eerder verwachten dat er bij toestel/sim iets niet helemaal goed gaat.

De kans dat er iets scheef zit op het netwerk is een stuk kleiner anders zou het veel meer klanten met andere type toestellen etc treffen.
RTL schrijft dat een netwerktechnicus van T-Mobile aan klanten vertelt dat het probleem met de overschakeling van 3g naar 4g te maken heeft
Dit komt bekend voor, rond 2010 moesten we 2G vastzetten zodat je geen internetproblemen krijgt.
nieuws: T-Mobile: Op korte termijn geen oplossing voor belproblemen
Toen waren de STPs van TMO overbelast (of te klein gedimensioneerd).
De oorzaak is te vinden in een overbelast 3g-netwerk
Lijkt me niet relevant, totaal ander probleem. Het is echt niet dat a 2018 T-Mobile ineens een overbelast 4G netwerk heeft met sommige modellen iphone's.
De oplossing is hetzelfde volgens de expert: Netwerk niet automatisch laten switchen. Kortom vastzetten op 1 netwerk (in principe wordt dat het een netwerk die zo veel mogelijk beschikbaar is: 3G).

Het lijkt mij dus wel relevant om iets met de informatie te doen. Wat is volgens jouw het alternatief om het probleem voor de gebruiker (tijdelijk) op te lossen?
Veel Tele2 klanten klagen ook over geen 4G verbinding en slechte VoLTE kwaliteit.

Edit:
Typo

[Reactie gewijzigd door Luinwethion op 30 januari 2018 19:42]

Slechte VoLTE gok ik dat je bedoelt.
Maar dat is niet zo gek, het netwerk van Tele2 is nog verre van egaal dekkend en heeft ook nog geen volledige dekking in Nederland. Je zal dan sneller last krijgen van dropouts en terugval naar T-Mobile 3G ja, zeker op het platteland.
Indeed, autocorrect screwed me over.

Ik bedoel dan in plekken waar Tele2 prima bereik heeft (ik woon zelf in de randstad prima bereik hier) en mensen met iPhone X en 8 hebben last van netwerken problemen.

Of blijft 4G niet staan, terwijl ze de telefoon op 4G locken, of hebben ze VoLTE problemen (andere partij kan je niet goed verstaan).
+1Anoniem: 474132
30 januari 2018 17:48
1) 3 op de duizend iPhones 8/X hebben het probleem
2) honderden klanten hebben het probleem (das meer dan 200 maar minder dan 2000)

Dus er zijn tussen de 66 duizend en 666 duizend iPhones 8/X verkocht door T-mobile?
Dat is in principe wel mogelijk.
T-Mobile Nederland behoort tot de 3 grootste Nederlandse providers, en de iPhone X en 8 (Plus) zijn populaire toestellen.
Die 666.000 niet maar 66.000 zou goed kunnen.
En dan heb je ook nog mensen die simonly t-mobile hebben en hun iPhone bij Apple besteld hebben...
Waarom moet T-mobile met een oplossing komen terwijl het probleem (blijkbaar) bij Apple ligt?
Of toch bij T-Mobile? Voor zover ik weet zijn er bij de andere providers geen problemen met iPhones?
Als oude modellen het wel goed deden ligt het inderdaad aan Apple zou ik zo zeggen.....
Veel te makkelijke conclusie. Als je ziet hoeveel signalering er tussen een UE en het netwerk is, kan het overal fout zitten, of alleen fout gaan bij een hele specifieke flow van signalering. Als het makkelijk was, was het al lang opgelost.
Ook als het geen probleem is bij andere providers?
Dat theoretiseren over wie het moet oplossen is echt nutteloos zonder het issue te duiden. Het lijkt me duidelijk dat hier raars aan de hand is waar de effort van beide partijen nodig is.
Apple heeft probleemloze werking op andere netwerken, t-mobile heeft probleemloze werking met alle andere toestellen. Lijkt me een probleem voor beide partijen om te verhelpen.

Pas als je concreet weet wat het issue is kan je kijken wie er blaam treft door bijvoorbeeld te kijken naar wie niet goed naar de standaarden heeft gekeken.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 30 januari 2018 17:44]

Het probleem daarvan is alleen dat dit soort problemen bijna niet door Apple worden opgepakt.
Apple "negeert" deze problemen en het is niet mogelijk om bijvoorbeeld een consultant over de vloer te krijgen die samen met jou naar het probleem gaat kijken.
Je moet volledig eerst bewijzen dat het een probleem van Apple is, waarbij je elke andere factor eerst dient uit te sluiten. Daarna zullen ze het hopelijk aanvaarden en hoor je maanden lang niets. (in sommige gevallen zelfs jaren) om ineens erachter te komen dat het probleem is opgelost, met een vreemde referentie in de changelog.
En ik heb het niet over consumenten problemen maar echte bedrijfsproblemen die meerdere gebruikers impacten waarbij Apple apparatuur niet werkte conform standaarden of functionaliteit die werd aangeboden.
Dit is ook de hele reden dat Apple bij mij als bedrijf heeft afgedaan in professioneel gebruik en voor mij persoonlijk. Als ik een product koop dan wil ik als consument serieus worden behandeld.
Gelukkig in dit geval doet T-mobile zijn best om de toestellen om te ruilen, waarna het probleem ook over schijnt te zijn.
Natuurlijk klopt het dat Apple niet voor elk probleem direct voor je aan de slag gaat. Dat is trouwens bij geen enkel groot bedrijf/concurrent van Apple het geval. En met alle respect: ik ken jouw bedrijf niet, maar T-Mobile Nederland is wel een serieus bedrijf en ik vermoed dat Apple dergelijke problemen niet links zal laten liggen. Als het tegendeel waar is, zie ik graag een bron :)
Dat is trouwens bij geen enkel groot bedrijf/concurrent van Apple het geval.
Sorry maar ik ken geen groot bedrijf die dat niet doet maar goed hier een rijtje waarmee ik goede ervaringen hebt: IBM, Dell, HP, Paulo Alto, Cisco, Netapp, Juniper, Microsoft, Red Hat.
Dus als jij een probleem hebt met je systemen dan bel je met Microsoft of Dell en dan gaan ze direct voor je aan de slag met jouw persoonlijke bedrijfsprobleem? Lijkt me niet natuurlijk. Tenzij je een of ander duur contract hebt waarin dat geregeld is. Of heb je een bron die je bewering aantoont?
Dat is nergens beweerd. Als ik een probleem heb met software/hardware die niet doen wat ze moeten doen kan ik inderdaad deze bedrijven bellen en dan helpen ze me. Mocht het een probleem zijn van hun kant dan komt er vaak binnen redelijke tijd een bugfix of minimaal een workaround.
En dat zijn geen persoonlijke bedrijfsproblemen maar gewoon bedrijfsproblemen. Zolang je binnen de design specificaties van deze vendoren werkt. En kunnen bellen met een Iphone lijkt me redelijk binnen de design specificaties van een telefoon te vallen. Hoewel...
Ik begrijp niet helemaal waarom deze derail nodig is omdat Apple dit niet doet en waarom je dit zo persoonlijk neemt.
Elk professioneel IT vendor heeft deze services en die worden gewoon via een support contract verkocht. En Apple heeft deze ook in de vorm van apple care en andere mogelijkheden meer voor grote bedrijven.
Ik beweer alleen dat Apple daar slecht mee omgaat en niet de feedback geeft die andere wel geven.

[Reactie gewijzigd door COW_Koetje op 30 januari 2018 19:19]

Dus als jij een probleem hebt met je systemen dan bel je met Microsoft of Dell en dan gaan ze direct voor je aan de slag met jouw persoonlijke bedrijfsprobleem? Lijkt me niet natuurlijk.
Euh, ja, eigenlijk wel dus. Als ik een probleem met mijn laptop heb, staat Dell de volgende werkdag op de stoep om het ter plaatste op te lossen.

[Reactie gewijzigd door GateKeaper op 31 januari 2018 09:32]

Apple is al een onderzoek gestart, dus zo erg negeren ze het probleem blijkbaar niet :P
Niet perse, als de nieuwe iPhone’s bijvoorbeeld een hogere standaard LTE aankunnen (meer frequenties tegelijk) en T-Mobile’s netwerk handelt dat niet altijd goed af of met bepaalde instellingen/in bepaalde gebieden is het niet goed werkend dan ligt het meer aan t-mobile.
Het is eerder andersom, de iPhone kan dankzij het Intel modem niet veel frequenties tegelijk gebruiken, terwijl alle recente high-end Android toestellen dat wel kunnen.
De iPhone 8 en iPhone X ondersteunen gewoon Cat12 LTE-A, dus dat klopt niet lijkt me.
Een *zeer* klein aandeel Android-flagships kan Cat16 aan (Gigabit LTE), maar dat wordt in Nederland totaal niet ondersteund; dus die vallen ook terug naar 12 of 6.
Het leeuwendeel van de telefoontoestellen aangeboden op de Nederlandse markt komt niet verder dan Cat6. (Waar trouwens niets mis mee is, denk dat de gemiddelde consument daar meeeeeeer dan zat aan heeft op het moment.)
Een *zeer* klein aandeel Android-flagships kan Cat16 aan (Gigabit LTE), maar dat wordt in Nederland totaal niet ondersteund; dus die vallen ook terug naar 12 of 6.
Het leeuwendeel van de telefoontoestellen aangeboden op de Nederlandse markt komt niet verder dan Cat6.
Dit verhaal klopt niet, zie o.a Tweakers test.

En het gros van de in NL verkochte Android flagships van dit moment, ondersteunt wel degelijk Cat16 (S8, Note 8, Pixel 2, P10 Pro, V30, XZ1 etc.) en halen daar ook voordeel uit t.o.v. de iPhone X, zie mijn link.

@hieronder:
Daar ging het helemaal niet om, zie rest van mijn reactie.

[Reactie gewijzigd door Jortio op 1 februari 2018 01:04]

De iPhone X heeft een Intel XMM7480-modem in de versie voor veel landen, waaronder de Benelux. Dat is een lte cat 12-modem met een maximale downloadsnelheid van 600Mbit/s en met 150Mbit/s upload.
Wat klopt er precies niet?
Dat is zeker een zoekpad. T-Mobile is zeer vernieuwend met het gebruik van veel banden en modulaties voor 4G. TDD2600 bijschakelen bijvoorbeeld.
Maar daar zullen ze wel eerst naar gekeken hebben.
Vooralsnog bieden Telecom bedrijven netwerken aan, die kunnen verschillen ja.
Maar als phone fabrikant dien je er voor te zorgen dat het werkt anders moet je het toestel niet verkopen...
Maar ja dat kost tijd (en dus geld) en dus verkoop je het maar een gaat dan lopen roepen dat de Telecom provider wat moet aanpassen.......

Bull natuurlijk, omgekeerde wereld
Lijkt me eerder dat T-mobile een bug heeft die een bepaalde chipset treft, aangezien andere providers geen problemen hebben. Voor de telefoon zelf is het een universeel iets, daar is niks provider gebonden.
T-mobile's netwerk werkt hetzelfde voor alle telefoons.
Het zal door Apple opgelost moeten worden of T-mobile moet zijn netwerk zo tweaken dat ook Apple werkt.
Zal eerst het precieze probleem gevonden moeten worden zodat het opgelost kan worden.
Zo simpel is dat helaas niet. De netwerkprovider moet getest en gecertificeerd worden voordat Apple iPhones toegang geeft tot het netwerk. Vindt ervan wat je vinden wilt, maar er is weldegelijk verschil tussen Apple en andere toestellen.
moet getest en gecertificeerd worden voordat Apple iPhones toegang geeft tot het netwerk.
Dat is dan al gebeurd.
Dat klopt maar ik reageerde op de bewering dat het netwerk hetzelfde werkt voor alle telefoons.
Het kan wel zijn dat een netwerk getest en gecertificeerd moet worden voor Apple, zelfs dat daarvoor aanpassingen worden gemaakt. Maar het netwerk werkt dan nog steeds hetzelfde voor alle telefoons.

Nu ik er over nadenk er zijn voor uitzonderlijke gevallen (veel verkochte mobielen met bugs die niet snel gefixed werden) wel eens workarounds geweest voor telefoon bugs die op IMSI range werkten. Ik neem aan dat nu updates mogelijk eenvoudig zijn dat dit niet meer gebeurd.
Dat verklaard niet waarom maar een paar telefoons er last van hebben en niet allemaal.

Hebben die paar een andere chipset, wat is er anders dat die telefoons wel probleem hebben en de meerderheid niet.

Je kan ook denken als het probleem bij t-mobile ligt zouden alle telefoons uit die serie een probleem moeten hebben.
We weten te weinig. Doet het zich veel voor in bepaalde gebieden bijvoorbeeld, is het vooral in de buurt van bepaalde masten of als de overlap net niet goed is of juist teveel overlapt, noem het maar op.
Of Apple heeft een bug waardoor de toestellen niet binnen de standarden werken,
De reden dan het bij T-Mobile fout gaan en niet bij andere providers is dat de ander providers de standarden wat minder strak toepassen.
Dat kan natuurlijk ook.
Lijkt mij dat het een chipset is met een probleem wat alleen op T-mobile netwerk optreedt
Ikzelf heb een iPhone 7 en heb hier ook last van. Met name als ik in het buitenland ben raak ik de verbinding tijdens gesprekken regelmatig kwijt. Soms wel 13 keer in een gesprek van 30 minuten.....
Onderzoek van T-mobile heeft nog niks opgeleverd.
Als ik zoek op no service iphone x dan zie ik anders genoeg problemen met de iPhone X maar ook met eerdere modellen en niet alleen bij T-Mobile
Ja zo lust ik er nog wel een paar. Vervang iPhone x door een willekeurig bekende smartphone en je krijgt vergelijkbare zoekresultaten en problemen.
Precies dit. Was ook mooi laatst, mensen gingen gooien met google trends "zie je! Na elke release van een nieuwe iOS zoeken mensen meer naar 'iphone slow' omg!". Zette je er android ipv iphone, exact dezelfde trends 😂

Armchair scientists 8)7
Je zou t ook andersom kunnem bekijken: Andere telefoons doen het wel bij T-Mobile.
Oh is dat zo?

https://forum.t-mobile.nl...volledig-ontvangst-245788

https://forum.t-mobile.nl...ik-valt-steeds-weg-250326

T-mobile verbinding valt steeds weg

Het zijn wel oudere topics, maar dat geeft alleen maar aan dat T-mobile hier vaker last van heeft met verschillende typen toestellen (blackberry, Samsung, oudere iPhones).
andere providers hebben dat ook.
zelfs ios heeft update gehad om zulke problemen te verhlepen.
https://tweakers.net/nieu...oblemen-te-verhelpen.html
Die problemen waren alleen niet bij een spcifieke provider, en kwamen rechtstreeks voort uit de update. Voor de update had je er geen last van en na de update had je er mogelijk wel last van.

Nu heb je er mogelijk last van ongeacht welke software versie maar alleen omdat je provider T-mobile is.

Snap je dan dat link dan anders gelegd wordt. Zeker gezien de geschiedenis van T-mobile
En dus is er iets van de telefoon bij T-mobile niet compatibel. Als jij een laptop ontwikkeld, en Windows 10 heeft een rare bug enkel op jou laptop, maar Windows 8 en ouder, en andere besturingssystemen niet, dan ligt de schuld bij jouw?
Ook in dat voorbeeld kan het zowel aan Windows liggen als aan de ontwikkelaar van de laptop... Is het een Windows 10 softwarebug in functie x, of zijn de drivers van jou hardware onderdeel y voor Windows 10 gewoon ruk? Of is t een combinatie van factoren die aan beide kanten te wijten kan zijn? Om al maar één van de tig voorbeelden te noemen...

[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 30 januari 2018 19:55]

Als een drivers ruk is, dan had dat in mijn voorbeeld bij meer laptops of besturingssystemen moeten gebeuren, aangezien de meeste hardware voor zowel laptops als voor netwerk communicatie 3rd party massa producties zijn. Dus dat 1 provider last heeft met 1 toestel is toch echt geen fabrikant fout. Als de drivers echt brak zouden zijn, zou de omvang groter moeten zijn. Maar ik snap je gedachtegang.
Volledig mee eens
Bij T-mobile bestaat het probleem niet met andere merken Telefoons. En andere providers zijn geen gegevens over bekend.

Dus om te zeggen dat het aan T-mobile ligt. Ik weet wel dat er locaties zijn waar iPhone het dramatisch slechter doet met Tele2 dan andere merken.

Ligt dat aan Tele2?
Bij T-mobile bestond het probleem wel bij andere merken (oa samsung en Blackberry). Dit is dus ook vaker voorgekomen.
Evenals het bij Voda, Tele2 bestond. Zo heeft iedere provider wel eens wat en iedere Telefoon fabrikant wel eens wat. Maar hoor veel issues laatste tijd van collega's met iPhone. Zo erg dat een aantal zeggen dat ze privé nooit zo een zullen kopen met alle issues die ze hebben. Met name de bereikbaarheid schijnt toch een issue te zijn, vooral met Vodafone en Tele2.
Jawel heb ergens gelezen een hele rits.
Waar haal je eruit dat het aan de iPhones zelf ligt? Apple kijkt mee het met probleem maar kan echt net zo goed een bug zijn in het eigen netwerk liggen zoals in de simkaart, zendmast, wijkcentrale, t-mobile centrale en daarvan ook alle bijhorende software... Waar een probleem is is het enkel beter als er meer partijen naar kijken
Ik zou zeggen: het is duidelijk een gedeelde verantwoordelijkheid. De combinatie van provider en telefoon zorgen in bepaalde gevallen voor een probleem. Toestellen blijven omruilen is uiteraard geen optie dus moeten ze er samen achter zoeken.
Wijkcentrale??? Het is een mobiel netwerk.
Je hebt een zendmast in je omgeving staan waar je telefoon mee verbind, en een zendmast moet weer ergens op aangesloten worden voor het ontvangst (deze hebben niet allemaal een satelliet verbinding). Bij mij in de buurt lopen de kabels duidelijk de wijkcentrale in zowel stroom als signaal. Mogelijk is dit niet overal het geval maar een mobielnetwerk en volledig draadloos systeem (van telefoon tot telefoon) is het niet.
Dat was ook al mijn idee. Toen er problemen met Vodafone en de Oneplus 5 waren werd er moord en brand geschreeuwd over Oneplus. Nu er problemen met Apple en T Mobile zijn liggen de problemen zoineens bij T Mobile.

Misschien roep ik nu wel dingen die kant nog wal raken omdat de technische details niet in het bericht staan maar het valt wel op dat dit nu pas naar buiten komt.
Natuurlijk werd er toen moord en brand geschreeuwt. Dat probleem kwam voor bij ALLE OnePlus 5 modellen met een random software versie.

Nu zijn het er 1 op de ~333. Hele andere orde van grootte.

0,3% of 100% is wel een verschil.
Waarom zouden ze geen actie moeten ondernemen? Kennelijk is het op het moment onduidelijk of de fout bij T-mobile, Apple of beiden ligt. Dan moet T-Mobile uiteraard ook onderzoek doen. En dit soort zaken liggen vaak iets complexer dan “even de logs lezen” :+
Heerlijk, die onkunde. Ik kan me nog de tijd herinneren dat op dit forum techneuten rondhingen.
Heerlijk zulke lekker ongenuanceerde opmerkingen. Gelukkig zijn er mensen die alwetend zijn.

Gewoon een nutteloze reactie, beetje jammer.

Je hebt zeker ook een iPhone 😜

Oeps ook een nutteloze reactie 😂
Had er nog nooit last van, tot gister avond opeens mn internet het niet meer deed. 4g verbinding maar geen connectie.
Verder nooit last van gehad. Gebruik een iPhone X.
Aha, dit komt wel heel erg overeen met de problemen die ik heb met een 7 in een gebied waar de 2G overbelast of zo lijkt te zijn. Met mijn oude 6 geen probleem. :/
Zelf geen t-mobile, maar met ios11 had Apple ook issues met wegvallende verbindingen, icm Vodafone. Dit is echter alweer opgelost en betrof bij mijn werk zo een 40% van de toestellen. Er was toen nog een discussie of het veroorzaak werd door mdm profielen. Dit betrof enkel wegvallen van overschakeling van WiFi naar 4g. Er zijn dus wel gelijkenissen, maar was ook weer compleet verschillend.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Nintendo Switch (OLED model) Apple iPhone SE (2022) LG G1 Google Pixel 6 Call of Duty: Vanguard Samsung Galaxy S22 Garmin fēnix 7 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee