EvLeaks: Samsung Galaxy S9 komt op 16 maart uit

Samsung zou zijn Galaxy S9 op 16 maart willen uitbrengen. Dat beweert telecomjournalist Evan Blass. Samsung zei eerder al dat het zijn high-end smartphone tijdens telecombeurs Mobile World Congress in Barcelona wil presenteren.

Vermoedelijke Galaxy S9 in een hoesje

Blass claimt op zijn Twitteraccount @evleaks dat gebruikers het toestel vanaf 1 maart kunnen bestellen, waarna de leveringen twee weken later van start gaan. Daarmee zou de Galaxy S9 eerder in het jaar uitkomen dan de Galaxy S8 vorig jaar. Die kwam op 28 april in de winkels.

Samsung zei eerder al dat het de Galaxy S9 gaat presenteren op telecombeurs Mobile World Congress. Die begint op 26 februari in Barcelona. De fabrikant heeft vier van zijn acht voorgaande Galaxy S-modellen voor het eerst getoond op de Europese telecombeurs.

Het ontwerp van de Galaxy S9 en S9+ zou nagenoeg identiek zijn aan dat van de S8 en S8+ volgens eerdere berichten. De smartphones krijgen naar verluidt stereoluidsprekers en behouden de 3,5mm-jack. De vingerafdrukscanner zit waarschijnlijk recht onder de camera, waar die bij de Galaxy S8 nog naast de camera zit. Bovendien bevat die camera een variabel diafragma door middel van een fysieke sluiter, iets wat in de afgelopen jaren bij smartphones niet is voorgekomen.

Toestel Aankondiging Evenement Release Benelux Tijd tussen presentatie en release
Galaxy S 23 maart 2010 CTIA-beurs VS 18 juni 2010 87 dagen
Galaxy S II 13 februari 2011 MWC 20 mei 2011 96 dagen
Galaxy S III 3 mei 2012 Eigen event
Londen
29 mei 2012 26 dagen
Galaxy S4 14 maart 2013 Eigen event
New York
27 april 2013 43 dagen
Galaxy S5 24 februari 2014 MWC 11 april 2014 46 dagen
Galaxy S6 1 maart 2015 MWC 10 april 2015 40 dagen
Galaxy S7 21 februari 2016 MWC 11 maart 2016 19 dagen
Galaxy S8 29 maart 2017 Eigen event
New York
28 april 2017 30 dagen
Galaxy S9 25/26 februari 2018 MWC Vermoedelijk 16 maart 2018 19 dagen

Door Arnoud Wokke

Redacteur

16-01-2018 • 11:28

116 Linkedin

Reacties (116)

116
106
44
2
0
41
Wijzig sortering
IK hoop dat Samsung toch ook modellen met top specs en zonder afgeronde zijkanten blijft maken zoals de S7 destijds. Voor mij zijn de edge en S8, etc. modellen gewoon een no go ivm niet fijn navigeren door onbedoelde aanrakingen.

[Reactie gewijzigd door zap8 op 16 januari 2018 13:04]

Precies hoop dat ze in de toekomst (S10?) je de keuze hebt om voor een plat scherm te kiezen.
Ze zijn al sinds de Galaxy S8 generatie veel platter dan de S7 Edge het geval was..
De randen zijn alsnog aanwezig. Ik heb de S7 Edge en de randen zijn inderdaad veel ronder maar ik zou liever gewoon geen gebogen randen hebben. Dan heb je geen verkleuring van beeld geen vervorming en je kan er normaal een screenprotector opplakken.
Het enige dat ik 'vervelend' vind aan de S7 Edge is dat je er geen fatsoenlijke screen protector op kunt plakken én een hoesje gebruiken. Dat heeft me dus al 1x een scherm gekost en de Edge schermen zijn de duurste omdat alles op elkaar gelamineerd is. Je kunt dus geen los scherm/touchpanel of wat dan ook kopen. Je krijgt gewoon een hele nieuwe voorkant zelfs. Kost je €300. De eerste keer dat ik een foon zonder screenie heb en ook de eerste keer dat ik 'm op de straatstenen liet vallen. Meteen bingo... :(

Maar ik heb totaal geen last van onbedoelde aanraking. Maar ik game ook helemaal niet. Ik vind het juist heel handig en maak heel veel gebruik van die edge menu's. Echt ideaal. Zou moeten wennen als ik een andere foon heb denk ik. Misschien wacht ik wel op de Note 9, want ik ben een Note adept; de S7 Edge was de eerste 'normale' foon in jaren.
Ik kom ook van de Note serie af en wilde de S7 Edge wel eens proberen vanwege het gebrek aan een waardige Note opvolger. Nog geen week na aanschaf de telefoon laten vallen en een nieuwe scherm erop laten zetten voor 350 euro.

Ik vind de vervorming en het veranderen van de kleuren wel vervelend maar het ergste blijft echt het gebrek aan screenprotectors. Ik heb nu een goede case en een D-Brand skin erop en tot nu toe gaat het prima!
Ja, je moet de juiste combi weten te vinden. Samsung zou zelf een goede set moeten aanbieden, want dit is echt een probleem. Ik ben superzuinig op mijn spullen maar die ene keer... :(
De screen protectors van Samsung zelf passen perfect icm de Samsung Alcantara hoes op mijn Galaxy S8! Je koopt er een set van 2 voor 15 Eu (althans, vorig jaar) en het werkt gewoon perfect. Nu, ongeveer een jaar later, zit de 1e protector er nog altijd perfect op terwijl ik een dun hoes ervoor gebruik. Heb mijn toestel tig maal laten vallen (onhandig...) en heb keer op keer geluk gehad, het scherm is nog altijd heel en zo is de rest van het toestel ook!
Dit is bij de S8 generatie flink aan gepakt en je hebt geen verkleuring van beeld geen vervorming bij de randen.

https://youtu.be/9DxrSuzPlS0
De Edge randen bij de S8 generatie zijn heel anders dan het geval is bij de S7. De Edge randen zijn veel minder gebogen en dat is prettiger werken
De S8 is niet zoals de S7. Het scherm is bijna plat en het loopt eigenlijk alleen maar een beetje bol af.
Inmiddels twee jaar de edge, ik herken dit probleem compleet niet, zie het ook niet echt ergens staan, mensen met een S8 ook niet over gehoord. Dus vanwaar komt deze wijsheid?
Ik heb de s7 edge en ik heb echt om de haverklap last van aanrakingen die ik niet wil doen. Dus het probleem is Echt, bij de s8 weet ik het niet.
Dat ja... ik merk zelfs met mijn S7 nu en een kleine cover dat ik met grote regelmaat onbedoeld het scherm aanraak omdat de basels minder groot zijn dan mijn voorgaande S5. De S8 heeft dus nog minder basel, wat dus voor mij nooit gaat werken (waarschijnlijk ben ik te lomp of dikke vingers). Daarnaast met 1 hand het toestel bedienen is met de S7 al lastig, laat staan de S8/S9 vanwege andere verhouding.
Dat gezegd hebbende moet je ook nog naar de achterkant 'navigeren' voor unlock als je geen gebruik wenst te maken van de onveilige face-unlock. Praktisch gezien is de S8 en dus helaas de S9 voor mij ook geen goede functionele upgrade. Enkel qua performance en betere camera zijn een overweging (helaas heeft de S9 geen mogelijkheid tot optische zoom), maar zolang het nog voldoet, wacht ik wel op een SX model.

[Reactie gewijzigd door n00bs op 16 januari 2018 13:27]

Daarnaast: ik wil gewoon een 16:9 scherm. Dat lijkt ook een uitzondering te worden.
90% van de smartphones heeft een 16:9 scherm. Hoezo uitzondering?
Inderdaad misschien ies voorbarig maar ik zie wel een trend ontstaan
Met een hoesje dat ik toch altijd heb heb je daar geen last van. :P
Ik heb een Note 8, met de bekende smalle edge rand, maar ik heb werkelijk nooit last van onbedoelde aanrakingen.
De hoek van de rand is de laatste generaties dus danig klein geworden dat het onbedoelde aanrakingen volgens mij redelijk zijn ondervangen.
Onbedoelde aanrakingen heb ik echt geen last van bij de s8 hoor.
Hoe doe je dat precies? Heb zowel de S8+ als de Note 8 en als ik ze in landscape gebruik (voor video kijken, boek lezen, sommige games) dan heb ik altijd last van fantoom touches. Verder top foons maar op dit ene punt zou ik toch graag verbetring zien. Of een optie voor apps om edge touch uit te zetten.

Als ik b.v. Amazon Kindle app gebruik voor lezen hoeven de curves niet touchable te zijn.
Ik vraag me het precies andersom af haha. Ik gebruik hem totaal niet om een aparte manier ofzo en heb hier echt nog helemaal geen last van gehad. Hou hem gewoon vast zoals ik dat met elke telefoon doe. Het is de telefoon van mijn vrouw en heb haar er ook niet over gehoord nog. Is die van jou niet gewoon defect toevallig? Ook in reviews etc zie ik dit probleem nooit naar voren komen. Eerlijk gezegd is jouw reactie de eerste keer dat ik iemand hierover zie klagen...
Net zoals dat de s7 een verfijning is van de s6, is de s9 een verfijning van de s8.

Ik verwacht gewoon weer een toptoestel, maar nu dus net even wat verbeterd. De stereo speakers zijn er eindelijk, ik roep al vanaf 2013 dat iedere telefoon die zou moeten hebben.
De camera dient een flinke upgrade te krijgen, niet dat die van de s8 zo slecht is, vooral heel vergelijkbaar met de s7.

In ieder bericht wordt aangestipt dat de headphone jack blijft. Belachelijk dat dit iedere keer gezegd dient te worden. Samsung doet haar best om een zeer complete high end phone voor een zeer breed publiek te maken. Een 3.5 mm headphone jack mag niet ontbreken dan.
Ook zou het een downgrade zijn ten opzichte van het vorige model, ze maken nu al jaren IP68 phones met jack, in tegenstelling tot veel concurrenten die enkel in staat zijn IP67 phones zonder jack te maken. Waarom zouden ze hun superieure design downgraden?
De camera dient een flinke upgrade te krijgen, niet dat die van de s8 zo slecht is, vooral heel vergelijkbaar met de s7.
De S8 heeft nog steeds 1 van de beste smartphone camera's, dus waarom dient de camera een flinke upgrade te krijgen?
Natuurlijk is beter dan voorgaande altijd goed, maar je kan moeilijk zeggen dat die van de S8 niet goed is.
Omdat we van een bedrijf als samsung mogen verwachten dat ze het weer een stap verder gaan nemen na 2 jaar. En het lijkt erop dat ze dat doen, gezien de 2 diafragma's die de s9 schijnt te krijgen.
Elke smartphone heeft tegenwoordig wel een camera dat "goed genoeg" is, maar verbetering is toch altijd welkom? Ik zie nauwelijks verschil tussen verschillende camera's op de helderheid en stabiliteit/focus na. Low light mag de S8 wel iets beter, maar dat lijkt met 2 dubbele diafragma's opgelost te worden.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 16 januari 2018 15:03]

De stereo speakers zijn er eindelijk, ik roep al vanaf 2013 dat iedere telefoon die zou moeten hebben.
Ik ben blij dat jij het niet voor het zeggen hebt in smartphoneland :P
Niet iedereen heeft behoefte aan stereo speakers, en met de steeds compacter wordende smartphones van tegenwoordig (er moet steeds meer hardware in dezelfde 'package', om over koeling en accu maar te zwijgen) zie ik bijvoorbeeld totaal geen meerwaarde in stereo speakers, en zou liever zien dat ze de ruimte en met name de developmenttijd in iets anders steken.

Zoveel mensen, zoveel wensen. Ik ben blij dat we keuze hebben, in plaats van honderden telefoons die allemaal hetzelfde zijn.
Het is een tikkeltje subjectief, maar wat mij betreft zijn smartphone luidsprekers van dermate slechte kwaliteit dat je er op handsfree bellen na absoluut niets aan hebt. Het frequentiebereik is zo klein (300>4000Hz in het beste geval) dat je het grootste deel van het geluid mist.

Het is inherent aan de beperkte ruimte voor drivers en gaat niet verbeteren totdat er een technologie komt waarmee bijvoorbeeld de achterzijde van de telefoon als (statische) speaker ingezet kan worden. Stereo geluid voegt dan ook niets toe. Dan heb je simpelweg twee speakers met slecht geluid in plaats van een :-)
Precies dit. En ja, het is subjectief, maar dat geldt toch voor bijna alle features van een smartphone :P
Ik heb zelf ook geen enkele interesse in een telefoon met een frontcamera, maar zie dan nog maar eens een high end smartphone te vinden :X
True. Vooral met moment dat je hem per ongeluk op de frontcamera hebt gezet en je je eigen verbaasde gezicht in beeld hebt :-)
Buiten het frequentiebereik, valt mij op dat de geluidssterkte de afgelopen jaren van de hands-free stand erg is afgenomen; Wat erg jammer is overigens.

Stereo vind ik zelf wel prettig wanneer je een toestel horizontaal gebruikt met bepaalde games, een film/tv en/of youtube.
Mijn Z5 Compact had gewoon stereo geluid.... En dat is toch echt geen grote telefoon. Het kan dus wel, klein, stereo en zoveel fijner dan een mono speaker op mijn S8.... Waarom zou een grote telefoon met stereo speakers dan niet kunnen?
Ik zeg ook niet dat het niet kan. Bovendien is de Z5 compact ook al 2,5 jaar oud. Overigens, met "compacter" doelde ik niet op buitenafmetingen, maar op het feit dat er binnenin steeds minder ruimte is, vanwege steeds groter wordende schermen, accu's en steeds krachtiger chipsets die goed gekoeld moeten blijven.
Hoop echt op een vingerafdrukscanner in het scherm. Maar ben bang dat het valse hoop is ;(
Ja die primeur heeft Synaptics als ik me niet vergis. Erg interessant maar nog niet zo vlekkeloos als de conventionele vingerafdrukscanner.
Volgens de meest mensen is hij net wat langzamer dan "normale" scanners maar werkte hij niet minder dan de conventionele. Probleem is dat hij voor de S9 te laat uitkwam, net op CES getoond (ook al was hij al in productie). De telefoon die als demo werd gebruikt had wel een Samsung OLED scherm waar de sensor dan tussen gelamineerd was, hij moet dus mogelijk zijn. :)
Note 9 dan maar *fingers crossed*
Als de Note 9 die wel krijgt, wordt dat mijn eerstvolgende Samsung sinds de S6 Edge+
nee dus...staat gewoon in het artikel...vingerafdruk onder de camera ad achterkant! dus niet in het scherm! valt me best wel tegen eigenlijk...ik wil niet mijn toestel oppakken als ik aan mijn bureau zit...ik wil met een swipe over de scanner mijn toestel in...;-) dus dan toch maar naar de Oneplus6 kijken tegen die tijd!
Eens kijken of ze mij kunnen overtuigen m'n S8+ in te ruilen voor een S9+ of misschien komen ze met nog wel iets daarboven :*)
Hier heb ik een Galaxy S8+ en overtuigen of niet, er is bijna geen verschil en zie geen reden om de overstap te gaan maken
Stereo speakers zijn wel fijn, heb ik altijd gemist nadat ik mijn HTC One M8 weg deed.
Het is vooral de camera die toch wel een behoorlijk upgrade krijgt. Variabele aperture van f/1.5 naar f/2.4 geeft heel veel mogelijkheden om met licht te spelen. Daarbij is de f1/.5 aperture een stuk beter dan die in de andere flagships waardoor de S9 in donker nog veel beter kan fotograferen.

De S9 krijgt een camera waarmee je 1000 frames per seconde kunt opnemen.
Irissscanner schijnt sterk verbeterd te zijn waardoor deze nu ook gebruikt kan worden in het donker, met een bril op of lenzen in en ook in regen en bij bewegende ogen. (gerucht)

Ik heb een S8+ en ik koop de S9 ook niet omdat ik weinig fotografeer maar voor iemand die gek is van fotografie zou de S9 wel degelijk een interessante upgrade kunnen zijn.
Samsung schijnt dezelfde accucapaciteiten te gaan gebruiken, aldus een overheidsorganisatie en keuringsinstantie:Zie hier voor meer leaks: http://www.slashleaks.com/b/samsung

[Reactie gewijzigd door AnonymousWP op 16 januari 2018 11:56]

Op de links die je stuurt staat dat de video, die je apart stuurt, fake is.. :)
Verder wel goede info! dank!
Dat is de video die door een gebruiker wordt gelinkt en dat is een andere, namelijk deze: https://www.youtube.com/watch?v=CZ6cA9lkfH4

Kijk de reacties maar: http://www.slashleaks.com...-hands-on-video-leaks-out
Kom op je ziet duidelijk dat de galaxy in de video die je linkt superfake is. Veel te dikke telefoon, dikke bezels.
Heb er even naar gekeken, en die bezels zijn inderdaad vrij dik. Heb de video uit m'n reactie gehaald. Het is gewoon vrij lastig om te weten wat waar is en wat niet, ook al zeggen veel mensen dat er dingen fake zijn. Het enige 'bewijs' is dat ik mij niet kan voorstellen dat Samsung grotere bezels gaat gebruiken.
Ja true. Al vindt ik het ontwerp ook niet Samsung waardig in het filmpje.
Ik ben benieuwd of de camera vies wordt doordat de vingerscanner er tegenaan zit. Ik vind de locatie wel apart.
Beter dan bij de S8 als we de geruchten mogen geloven, toen zat hij ernaast waardoor je over je camera moest en nu zit hij als het goed is eronder.
Dat ligt er natuurlijk aan hoe goed de gebruiker kan mikken.

Ik zou het ook liever gezien hebben dat de fingerprintscanner wat verder van de camera af zat zoals bij LG (waar het ook nog eens dient als aan/uit knop, ideaal). Maar ik ben al blij dat ze hem hebben verplaatst naar onder de camera i.p.v. er naast.
Welke conclusies vallen er te trekken uit de bijgevoegde tabel Toestel | Aankondiging | Release Benelux | Tijd tussen aankondiging en release?
Dat Samsung elk jaar rond april met een nieuw Galaxy S toestel komt ;-). Informatief toch?!

[Reactie gewijzigd door Jay-v op 16 januari 2018 11:32]

En dat de tijd tussen presentatie en release steeds minder is geworden.
Nouja, dat schommelt wel een beetje.
Als ik het goed heb zijn alle specs van de Galaxy S9 al een tijdje online te vinden.
Op Androidplanet.nl bijvoorbeeld, en op gsminfo.nl.
En ikzelf stond daar nu +/- 2 weken terug toch aardig van te kijken kan ik melden, aangezien je dit normaal toch niet zo snel zou verwachten wanneer een toestel nog niet officieel gepresenteerd is.
Maar goed, sh*t happens laten we maar zeggen.
:)
Als ik het goed heb zijn alle specs van de Galaxy S9 al een tijdje online te vinden.
Op Androidplanet.nl bijvoorbeeld, en op gsminfo.nl.
Dat zijn gokjes; de kans bestaat dat sommige dingen dus niet kloppen, dus ik zou er zeker niet vanuit gaan.
Hetzelfde wat ik dacht hoor toen ik ze destijds tegen kwam, dus wees gerust.
Ik bedoel zoals reeds gezegd, het toestel is nog niet eens officieel gepresenteerd, en je kunt de specs van het toestel al vinden.
Jaja, weetjewel.
Maar goed, ik vond het op zijn minst toch even de moeite waard om eens gemeld te hebben.
;)
Ik ga zelf van de s6 upgraden naar de s9 :) toen ik de s6 kocht ging ik ervanuit dat er nu wel betere accu technologie zou zijn... ik ben er nu van overtuigd dat ze betere accu kunnen maken maar niet doen om dat dIt voor veel mensen de reden is een nieuwe te kopen na 2/3 jaar... Ben benieuwd of en wanneer hier verandering in komt...
Ik moet zeggen mijn S8+ gaat echt lang mee. Ik heb dan wel een custom ROM + kernel maar ik haal het einde van de dag met gemak (zit meestal nog op 30%) en ik gebruik hem echt heel erg veel. Het enige wat ik er niet op doe is gamen..

Op dagen dat ik hem wat minder gebruik kan ik soms wel eens een nachtelijke laadbeurt overslaan.
Hier nog één. Ik laad de S8+ vaak op als ik op werk ben, dan is ie de volgende ochtend zo rond de 50% als ik weer naar werk vertrek. Het helpt natuurlijk dat ie op werk vaak langer aan de lader ligt dan noodzakelijk, dus hij is wel 100% vol als ik naar huis ga. Voor mijn gebruik is de accu dus prima!
Hier nog één. Ik haal de dag wel door met mijn S8+ en laad hem ook op als ik in de auto ben en gebruik mijn S8+ als navigatiesysteem en nachts laad hij ook draadloos op en heb nog een powerbank bij de hand. Op kantoor laad hij ook als ik aan mijn bureau zit
Ja dus jij laadt m bijna de gehele dag op? :+ das geen reclame he ;)
Ik gebruik nu al weer bijna 9 maanden intensief mijn Galaxy S8+ en ik kom makkelijk de dag door
Ik heb nu sinds halverwege vorig jaar de Galaxy S8 (van de baas), wat een fantastisch toestel is, maar; de accuduur vind ik ver onder de maat eerlijk gezegd. Ik gebruik mijn telefoon niet heel erg veel door de dag heen en toch heb ik vaak moeite om de dag zonder bijladen door te komen.
Dat is eigenlijk mijn enige "klacht" over de S8. Verder ben ik er heel erg blij mee.
(Ik kwam van iPhone 6+ en 6S af, wat ook fijne toestellen waren)
Laat maar komen. Ben zeer benieuwd naar alle nieuwe/verbeterde camerafuncties want daar zullen veruit de meeste verbeteringen/innovaties vandaan komen.
Ben ook naar de prijs benieuwd. Hoe deze zich verhoudt tot de iphone 8 en voor de iphone X. Denk zelf dat Samsung de prijs onder de 1000 euro houdt en niet daarboven gaat zitten.

Apple heeft dat met de iphone X wel gedaan en dat is hun niet in dank afgenomen gelet op de tegenvallende verkopen.
Als Samsung volgens de geruchten inderdaad niet die grote veranderingen gaat doorvoeren, maar een verbeterde versie van de S8 eigenlijk uitbrengen, hebben ze naar mijn mening geen recht om de prijs te verhogen.

Verwacht een prijs van 799 euro voor het normale model en voor het plus model 949 euro. Gebasseerd op de verschillen die de twee modellen gaan krijgen volgens alle geruchten.
Hoe kom jij er bij dat de verkopen van de iPhone X tegenvallen? Heb je een bron? Wat ik voornamelijk heb gelezen is dat de verwachting is dat in alleen al Q1 volgend jaar er 35+ miljoen verkocht moeten worden. Kun je niet echt tegenvallend noemen toch? :)
BRON: https://www.allaboutphone...x-verkoopcijfers-q1-2018/
Toch staat dat er ook echt in dat artikel. Apple dacht er 50 miljoen te verschepen, en dat zijn er 'maar' 35 miljoen. Dat is natuurlijk nog steeds veel, maar wel 30% minder dan gedacht...
Het zijn er nog altijd meer dan gelijk welke andere smartphone. Tegenvallende verkopen noem jij het, andere merken zijn hier gewoon stikjaloers op.
Niemand weet hoeveel apple er heeft verscheept.
Dit zijn alleen maar zgn supplychain geruchten en analisten, etc. En dat gebeurt ieder jaar. En ieder jaar zijn de resultaten goed. Allemaal fake news, en zeker als dit soort geruchten invloed hebben op de aandeelkoers.
1 feb weten we het zeker, dan komen de kwartaalcijfers.
Het volgende staat ook in het artikel:

Andere analisten positiever over verkoopcijfers
Niet iedereen deelt deze wat minder positieve mening. Zo is Loop Capital ervan overtuigd dat er begin volgend jaar 40 tot 45 miljoen van de smartphones verkocht zullen worden en analisten van Jefferies gaan voor 40 miljoen iPhone X toestellen.

Vandaar dat ik mij afvraag wat precies jouw bron is om te concluderen dat de verkopen tegenvallen.

P.S. Ik ben erg benieuwd waarom ik een -1 krijg (het lijkt mij dat mijn vorige reactie geen flamebait, troll of belediging naar een andere gebruiker is, of heb ik dat mis?)
Gebeurt ieder jaar. Altijd in dezelfde periode.
Over die geruchten van verkoopcijfers.
Ieder jaar verlaagt apple bestellingen bij leveranciers, en ieder jaar blijkt dat enorm mee te vallen, gezien de verkoopcijfers. Iedereen is er druk mee en apple is lachende derde.
Ben btw benieuwd hoeveel s8 er verkocht zijn afgelopen jaar.
Van april tot augustus zijn er 20 miljoen verkocht(s8/s8+), om alles even perspectief te geven.

https://mobilesyrup.com/2...ss-20-million-units-sold/

[Reactie gewijzigd door Halo_Master op 16 januari 2018 19:06]

fanboy?
Ik geloof in feiten. Je kan er allerlei websites bijhalen. Ik kan er van 2017 en 2016 ook allerlei websites bijhalen, met dezelfde berichten en ook toen heeft apple gewoon zijn verwachte voorkoopcijfers behaald. “ apple cutting orders by 50% for next quarter” is de laatste jaren een terugkerend fenomeen, en achteraf op zijn zachts gezegd flink overdreven.

https://www.investors.com...rs-as-sales-slump-report/

http://www.techtimes.com/...due-to-slowing-demand.htm

Altijd berichten eind december/begin januari.

En.... altijd valt het enorm mee


Btw wat heeft de verkoop van de s8/+ daarmee te maken?
Heel veel, zegt iets over de verkoop van hun topmodellen. Het is leuk dat ze zoveel meer telefoons verkopen, maar als de meeste daarvan 200 euro of minder modellen zijn, zegt dat natuurlijk niet zoveel. En aangezien dit een samsung artikel is, lijkt mij het op zich wel relevant.
Als het voor apple teleurstellend is dat er “ slechts 30 miljoen van 1 topmodel wordt verkocht in 3 maanden , zonder de iphone 8 modellen, weet ik niet wat dat dan betekent voor samsung met 20 miljoen van 2 modellen in 5 maanden.

[Reactie gewijzigd door Halo_Master op 16 januari 2018 21:21]

Ok man, btw 212 miljoen iphones verkocht in 2016 niet 180 miljoen.
Scheelt “ maar 32 miljoen” oftewel 7 maanden verkoopcijfers van s8/s8+/note 8 bij elkaar opgeteld.

Maar ja, jij hebt alternatieve nieuwsbronnen, begreep ik al. Die bronnen weten al voordat de echte cijfers bekend zijn, hoe het echt zit.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee