Gerucht: Samsung Galaxy S9 krijgt eigen variant op Apples Animoji's

Samsung wil zijn Galaxy S9 uitrusten met een functie die werkt als Animoji's op de iPhone X. Dat meldt de Zuid-Koreaanse krant ETNews. Daarnaast zouden de S9-toestellen naast de irisscanner ook een gezichtscanner krijgen die werkt met infrarood.

Afbeelding vermoedelijke Samsung Galaxy S9 en S9+ (@EvLeaks)Om de functie mogelijk te maken zit op de voorkant van de Galaxy S9 behalve de irisscanner ook een gezichtscanner die werkt met infrarood. Daardoor kunnen gebruikers de gezichtscanner ook gebruiken voor ontgrendeling, claimt ETNews. De gezichtscan van de Galaxy S8 en Note 8 werkt met de reguliere camera en is daardoor makkelijker te foppen en dus minder veilig. Samsung handhaaft ook de vingerafdrukscanner, die op de renders onder de camera of camera's te zien is.

De '3d emoji's'-functie zou werken in de sms-app en niet nader genoemde chatapps. Daarbij kunnen gebruikers de geanimeerde emoji's sturen in plaats van reguliere emoji's. De functie Animoji's van Apple werkt alleen in Apples eigen iMessage. Het zijn renders van bijvoorbeeld dieren of objecten die dankzij gezichtsherkenning de mimiek van gebruikers imiteren.

Onlangs kwamen al afbeeldingen naar buiten van de Galaxy S9 en S9+. Samsung maakte onlangs bekend dat de Galaxy S9 en S9+ op 25 februari aangekondigd worden. Daarbij liet het merk doorschemeren dat de nadruk op de camera zal liggen.

Vermoedelijke specs S9 S9 S8 S9+ S8+
Lengte 146,3x69,2mm 148,9x68,1mm 156,3x72,8mm 159,5x73,4mm
Relatieve schermgrootte
Bezels boven-onderkant
Bezels zijkanten
84,3%
13,8mm
4,7mm
84,2%
16,4mm
3,7mm
85,7%
14,7mm
3,9mm
83,3%
17,9mm
4,5mm
Scherm 5,8", 18,5:9
2960x1440px, oled
5,8", 18,5:9
2960x1440px, oled
6,2", 18,5:9
2960x1440px, oled
6,2", 18,5:9
2960x1440px, oled
Geheugen en opslag 4GB
64GB
4GB
64GB
6GB
128GB
4GB
64GB

Door Arnoud Wokke

Redacteur

13-02-2018 • 14:07

131 Linkedin

Reacties (131)

131
122
62
0
0
30
Wijzig sortering
Als we het nu uit dit soort features moeten gaan halen is het duidelijk wel een beetje komkommertijd in innovatieland bij de vlaggenschepen. :/
Heeft iemand ze al eens verteld dat het helemaal niet nodig is om koste wat koste een nieuwe toestel uit te brengen elk jaar? Lijkt me zeker relevant als je feitelijk niet zo veel te bieden hebt...

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 13 februari 2018 14:13]

Dat is toch echt de schuld van de consument.. Vraag/aanbod.
Ik liep inderdaad al jaren rond met de dringende behoefte om mijn eigen gezicht in mijn telefoon gespiegeld te zien in een dansende banaan. Ik ben blij dat de markt eindelijk zover geëvolueerd is.
Jij niet nee. Ben je ooit al eens op Instagram, Snapchat of Facebook geweest? Ik zie echt wel in waarom Samsung en Apple denken dat we dat willen. Ik wil het uiteraard absoluut niet, maar het is nou eenmaal het (a-)sociale media tijdperk. En daar hoort deze onzin dus ook bij volgens Apple en Samsung...
Iedere tijd heeft z'n eigen onzin. In onze tijd hadden we ook idiote dingen waarvan anderen zich afvroegen wat je er mee moest. Wat was in hemelsnaam het nut van 2 harde plastic ballen die met een touwtje waren verbonden?
Daar heb je zeker gelijk in. Alleen was ik daarmee klaar na een uur. Dat kunnen we nu helaas niet meer zeggen...
Want jij wordt gedwongen om het straks te gebruiken begrijp ik ? Ik snap de commotie niet zo. Of ik moet iets missen ?

Ik heb zelf nog nooit animoji's gezien, en ben er vrij zeker van dat ik ze niet hoef te gebruiken. Ondanks dat mij volgende phone waarschijnlijk deze gaat worden.
Dat Samsung denkt dat het nodig is om zoiets te kopiëren. Dat vind ik een beetje onzinnig. Laat dit soort dingen maar gewoon aan de app makers over, dan is het optioneel. Ik hoef al die onzin niet in mijn Android image. Net zoals Microsoft het nodig vind om Candy Crush in een Pro versie te laten zien, zelfs in Enterprise! Kap met die onzin, kom met een OS en als ik andere zooi nodig heb, dan download ik het wel. Daar zijn die app winkels voor toch? Of ik moet iets missen?
Ok duidelijk. ( ben enigzins mee eens wat je zegt ) Maar ik snap je strekking dan niet helemaal. CopyCatz ( waar je op reageerde ) had het over zijn eigen gezicht. Ik neem aan dat dat niet een verplicht iets gaat worden?
Hij zei sarcastisch dat hij hier al super lang op wacht. Dus ik ging gewoon normaal verder. Dat gaat inderdaad niks verplichts worden. Maar die bloatware, ik wordt er zo moe van. :P En voor al die dingen zijn gewoon apps.
Dat brengt me terug zeg! Dank je wel! Voor degenen die niet snappen waar we het over hebben: https://www.youtube.com/watch?v=5trw6hdc6tc

Tevens: ik vind je opmerking een eye opener! Ik vind ook veel frutsels op de smartphones waanzin, maar nu zal ik terugdenken aan de klikkers en me realiseren dat het toen net zo zot was.
Toevallig zat ik twee weken terug in een kast te neuzen, en kwam ik hem tegen.
Ik kan het nog steeds niet. :+
Haha eigenlijk klopt dit wel en dat geldt ook voor andere dingen.
- "Gedevolueerd" :-)

Technologie waarvoor wetenschappers 30 jaar geleden op de knieën zouden gaan wordt nu gebruikt voor dansende bananen en suffe Instagram- en snapchatfilters. Dat krijg je als je geavanceerde technologie wilt verkopen aan het generieke publiek :-)
Ik geloof er persoonlijk geen reet van dat die feature zo'n trekpleister is voor de massa's, of dat je daar persé die S9 voor nodig hebt, maar allicht doet Samsung dit inderdaad niet zomaar.
Ik sla hem in ieder geval over als dit een van de USP's is die het moet gaan worden voor deze release.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 13 februari 2018 14:24]

Ik denk dat je je daarin zou vergisse . ikzelf gebruik m'n phone alleen voor bellen, browsen en eens een functionele app. Maar mijn jongere schoonzus van een jaar of 20 lijkt alleen maar bezig met z'n app die hondenoren op haar hoofd zet en een hondentong van haar tong maakt. Ik snap werkelijk de waarde niet van dat meer dan 1 keer voor de fun te gebruiken. Maar blijkbaar is het iets.
True, maar hoe levensvatbaar ben je als mobielenbouwer als je gehele businessmodel zich richt op mensen van ca 17-23 jaar?
In Nederland kan dat prima, het is overduidelijk dat een hoop mensen lak hebben aan de BKR notering die komt bij een abbo met toestel. Wij op tweakers denken overigens dat we de markt vertegenwoordigen maar de realiteit zegt toch anders.
Daar heb je volledig gelijk in, mensen denken meestal in hun eigen situatie waarbij hun het niet handig vind dus iedereen vind het niet handig, tevens zijn wij tweakers ook niet de grote doelgroep maar een waarschijnlijke 1% niche van de hele doelgroep.
Ik heb het niet over mezelf, ik heb het over de markt. Die koopt steeds minder telefoons. Dan kun je me downvoten zoveel je wilt, de feite veranderen er niet door. http://www.gsmhelpdesk.nl...sterse-wereld-daalt-flink
De fabrikanten compenseren het door de verkoopprijs fors omhoog te gooien maar dat is geen duurzame oplossing. Zeker niet je de prijs verklaard door het aanbieden van animerende wasberengezichtjes. De consument is niet gek.
Je praat nog steeds vanuit jou eigen mening/uiting/gevoelens. Samsung maakt geen toestel met features waar niemand op zit te wachten, net als Apple. Ik vond animojis net zulke onzin als jij maar onze mening vertegenwoordigt de markt totaal niet. Kijk nou eens echt goed om je heen als je door een binnenstad loopt. Wat doen mensen met hun telefoon? Wat voor een telefoon hebben ze? Pas dan realiseer je je dat wat wij vinden (jij, ik, tweakers) loodrecht staat op de gemiddelde consument
Als ik zo eens rond me kijk... heel levensvatbaar... De meeste 17-23-jarigen kopen vaker een nieuw (en duur) toestel dan ouwe zeuren zoals ik die hun toestel pas vervangen wanneer de gebruikte technologie alleen nog in het nationaal historisch museum terug te vinden is.
Ik zie heel veel kinderen uit die groep met een iPhone. Waarschijnlijk gekocht door papa of oom BKR, maar voor Apple is het gewoon weer wat winst.
Studenten hebben veel te besteden(ivm vrijwel renteloze lening) en kopen ook het nieuwste van het nieuwste. Als student wilde ik ook het nieuwste hebben, want veel vrije tijd(denk ik). Later minder behoefte, want tevreden als dat ding maar doet wat ik nodig heb.
Het is inderdaad wel een bepaalde doelgroep die het gebruikt, heb een aantal vriendinnen die het gebruiken en al gebruik ik zelf wel bitmoji, verder gebruik ik de grappige functies van Snapchat niet. Maar van de dames om de haverklap weer een 'grappige' foto of video.
De doelgroep "mensen van 13 tot 16 jaar die zich een Galaxy S9 (of iphone X) kan permitteren" is echt wel héél beperkt. Die snapchat filters werken ook op een wiko van 100-150€...
Gewoon heel duidelijk dat de S9 maar een kleine evolutie is van de S8, aanpassingen in de marge
Het grote voordeel aan de S9 is dan ook een pricedrop voor de S8 :+
Idiocracy

[Reactie gewijzigd door FlyEragon op 13 februari 2018 16:01]

Ben het al jaren aan het zeggen.
Het is toch ook echt gebrek aan innovatie. In plaats van een incrementele update die je vaak laptops van Apple zag of vorig jaar in de Surface pro (5) zag worden nieuwe 'flag ships' nog altijd aangekondigd met veel bombarie. Het is echter gebakken lucht.

Het is overigens niet moeilijk te zien waar innovatie nog wél mogelijk is. Software en support van die software. Kom met je 5 jaar update-garantie en ik koop je 1000 euro telefoon misschien nog wel. Kom met beter integratie met desktop en tablets (hoezo kan ik nog steeds niet bellen met m'n tablet? Natuurlijk zit die markt dan in het slop), maak mij productiever in plaats van meer afgeleid of meer opgesloten in de zoveelste 'eigen' chat-app of back-up/cloud. De creatieve kant op mag ook, met al dat getoeter over camera's is goede video-editing software welkom, ook in combinatie met pc.

Maar goed, Windows op ARM komt eraan, nieuwe devices zullen ontwikkeld worden en tot die tijd kijken we nog een jaar of twee naar een markt waarin fabrikanten hun melkkoeien tot de laatste druppel uitmelken zonder noemenswaardige waarde toe te voegen.
Fijn dat ze dat soort nutteloze eigen uitbrengen, als ze maar ook aan de basis werken.

Bijvoorbeeld gezichtsherkenning verbeteren, want in de S8 is het niet allemaal zo goed goed.

Misschien ook werken aan ram management en stabiliteit, punten waar ik niet echt tevreden ben met Samsung.
Die gezichtsherkenning verbeteren ten opzichte van de S8 is allicht zeker ruimte voor maar zolang de werking van die gezichtsherkenning voorwaarden heeft zoals het afzetten van een eventuele zonnebril, iets waar ook iPhone X moeite mee heeft, vind ik zo'n feature persoonlijk niet zo boeiend. Voorlopig is die techniek gewoon inferieur aan de vingerafdruk scanner. (en snap daarin Apple's keuze dus ook niet)

Hoop dat Samsung die vingerafdruk scanner op een logische plaats doet. Ik heb toestellen gezien met die scanner op de power button. (Sony?) Ik snap niet dat er zo weinig andere fabrikanten zijn die dat doen. Of gewoon nokken met dat rare bezelgedoe totdat die techniek om zo'n ding onder je scherm te hebben adequaat uitontwikkeld is. :)

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 13 februari 2018 14:33]

Hoop dat Samsung die vingerafdruk scanner op een logische plaats doet. Ik heb toestellen gezien met die scanner op de power button. (Sony?) Ik snap niet dat ze dat niet meer doen.
Nah, dan moeten ze de telefoon dikker maken ook in de randen, vergeet niet dat kwa telefoons design, dunner is beter.
Nah, dan moeten ze de telefoon dikker maken ook in de randen, vergeet niet dat kwa telefoons design, dunner is beter.
Telefoon zijn m.i. al jaren dun zat. Doe er maar gewoon meer accu in en zo'n scanner op de zijkant. Zou ik direct voor kiezen tegenover welk ultra plat ontwerp met een broekzak-buig-gate dan ook.
Voor mij ook geen probleem, heb maanden lang met een Moto Z Play gelopen, uitstekend accu, en vast houden van het telefoon was een droom.

Maar daarmee win je geen design awards en is je telefoon niet indrukwekkend genoeg voor de consument.


Ik mag wel blij zijn dat, terwijl Huawei ook mee doet aan dunner en bezelless, dat ze de 4000mAh accu hebben weten te implementeren in de mate 10 Pro.
Jij gaat een bedrijf dat miljarden winst maakt per kwartaal even een uit de mouw geschud adviesje geven dat jaarlijkse updates niet nodig zijn? 8)7
Niet als dit de grote features zijn waardoor iedereen een nieuw toestel moet gaan kopen.. Dank je de koekoek
Ik denk dat het wel ver gaat om die brainfart een concreet advies te noemen, maar het is wel het eerste wat in me opkomt als ze dit soort dingen beginnen te introduceren ja.

Als dit ding weer 800 euro op moet leveren terwijl je dadelijk de S8 gaat kopen voor 500 euro als "vorige generatie" smartphone gaat dit apparaat het gewoon moeilijk krijgen als dit de features zijn waar ze mee moeten gaan adverteren.

[Reactie gewijzigd door Koffiebarbaar op 13 februari 2018 17:03]

Ik kan je punt volgen hoor, maar blijkbaar wil de markt dit. Samsung en Apple varen er wel bij. Ze kapen alle winst weg op de smartphonemarkt.
Heeft iemand ze al eens verteld dat het helemaal niet nodig is om koste wat koste een nieuwe toestel uit te brengen elk jaar?
Die keuze ligt gewoon bij de koper toch? Je HOEFT niet elk jaar een nieuwe te kopen, maar elk jaar een evolutie van het toestel is prima.

Ik vind het tik/tok model van Apple wel geschikt bijvoorbeeld. Eens per 2 jaar een nieuw model. Maar tussendoor wel een hardware upgrade in de vorm van een S-versie. Eenvoudig en duidelijk.

[Reactie gewijzigd door Bosmonster op 13 februari 2018 14:51]

Heeft iemand ze al eens verteld dat het helemaal niet nodig is om koste wat koste een nieuwe toestel uit te brengen elk jaar? Lijkt me zeker relevant als je feitelijk niet zo veel te bieden hebt...
Marketing afdeling zou dat moeten doen.

Aan de hand van stagnerende cijfers een clue krijgen om dat eens te onderzoeken.

Maar je hebt een punt. S8 kan je voor rond 500 krijgen met abonnement.

Gewoon wachten op SX voorkom je meteen dat je met fouten blijft zitten van S9.
Echt wat een troep. Die iphone x show ging er over. Rot toch op met je Animoji's.
https://www.youtube.com/watch?v=7a58ZH63EU0

Dit komt door verschrikkelijke bloggers die het aandacht geven (ook Tweakers nu).
https://www.youtube.com/watch?v=c2BcR39AtxE (oké ze is wel lekker).

[Reactie gewijzigd door WhySoSerious? op 13 februari 2018 16:08]

Heeft iemand ze al eens verteld dat het helemaal niet nodig is om koste wat koste een nieuwe toestel uit te brengen elk jaar? Lijkt me zeker relevant als je feitelijk niet zo veel te bieden hebt...
Heeft iemand je al eens verteld dat het helemaal niet nodig is om het nieuwste toestel te kopen. Niemand verplicht je.
Zolang mensen elk jaar een nieuwe telefoon willen blijven bedrijven hier op inspelen.
Ik ben het met je eens dat het niet elk jaar hoeft.
Gewoon 1x in de 2 jaar is voldoende.
Ik heb zelfs nog een note 3.
Voor ons nuchtere Europeanen is dit inderdaad compleet nutteloos. Maar het schijnt dat Aziaten juist wel weer helemaal fan zijn van deze functie.
Als we het nu uit dit soort features moeten gaan halen is het duidelijk wel een beetje komkommertijd in
Heeft iemand ze al eens verteld dat het helemaal niet nodig is om koste wat koste een nieuwe toestel uit te brengen elk jaar? Lijkt me zeker relevant als je feitelijk niet zo veel te bieden hebt...
Heeft iemand jou al verteld dat de enige reden dat bedrijven dit kunnen doen is omdat men het blijft kopen? Gevalletje vraag en aanbod en ze verdienen er nog goed geld mee ook. Ze zouden gek zijn als ze het niet deden. Dat jij niet elk jaar een nieuw toestel wil is prima, daar ben je toch geheel vrij in?

[Reactie gewijzigd door Typecast-L op 14 februari 2018 11:46]

Als je iets naar boven scrolt zie je dat je inderdaad een beetje aan het spuit 11-en bent.
Ik vraag me af of mensen het ook daadwerkelijk gebruiken, of was het even leuk om te proberen om er daarna niet meer naar om te kijken.
Ik heb een iPhone X en gebruik het eerlijkshalve nooit. Gimmicky en werkt eigenlijk alleen in iMessage tenzij je ze opslaat etc. veelste omslachtig
Het is een gimmick. En bij Apple wel een beetje beperkt en enkel via iMessage. Met een omweg is het wel in Whatsapp te gebruiken maar handig is het niet, en hoe vaak wil je nu een Animoji sturen. Maar goed, ik ben dan ook 37 :+
Ik snap niet dat mensen dit nog kopen.
Als je de vermoedelijke specs bekijkt en deze echt in de buurt komen van de vorige generatie.
Dan denk ik waarom zou je nog overstappen van je oude S8 naar S9 je mist niks qua scherm en de ''behuizing'' en snelheid aan RAM...
Maar ja, stilstand is achteruitgang he? Niet iedereen koopt direct de nieuwste generatie. Er lopen nog genoeg mensen met een S6 of een S7 rond. Die gaan, als ze een nieuwe kopen, geen S8 meer kopen, maar een S9. Puur omdat hij nieuwer is.
wat heft dit met stilstand te maken? Ze blijven dan stilstaan en gaan niet vooruit als je ze de spec-sheet bekijkt. Dit is stilstaand ik blijg stilstaan wil niet vooruit.
Wat hij bedoelt is is dat nieuw altijd beter is in de ogen van mensen ongeacht of je er met de details op vooruit gaat.
Dus je gaat er vanuit dat iedereen al een S8 heeft. Dat lijkt me al een eerste fout.
Waar geef ik aan dat iedereen een s8 heeft. Ik zeg alleen dat de stap daarvan (1 jaar verder) dit dus geen vooruitgang is.
Indirect geef je aan dat iedereen die heeft :)

Je snapt niet waarom mensen het kopen, met als argument dat overstappen van de S8 naar de S9 weinig te bieden heeft. Oftewel je doet net of iedereen die zelfde stap maakt...
Ik vebaas me erover dat het androidkamp regelmatig ook punten van de iphone overneemt die niet bepaald nuttig zijn voor de eindgebruiker, maar waar men desondanks denkt dat het weleens een trend kan zijn?

Hier wordt natuurlijk al genoemd dat unlocken met gezichtsherkenning uitgebreid wordt, terwijl er een prima vingerafdruksensor op zit. Daarnaast wordt er ingezet op animoji's, waar ik totaal niet warm of koud van wordt (maar misschien is dat mijn leeftijd)

Tot slot zal de S9 zal waarschijnlijk een enkele camera krijgen en de S9+ een dubbele (net als bij de iphone's ) en dat lijkt me ronduit een slechte keuze.

Hoewel er genoeg andere innovaties uit te werken zijn.
Ben zelf erg benieuwd naar de 2e versie van Samsung DEX.
Vingerprint scanners zou ik zelf nooit gebruiken. Die laat je overal achter en de politie kan je dwingen ze te gebruiken om je tostel te unlocken. Irisscanners zijn dan nog iets beter, je laat niet overal je irisscans achter en ze staan ook niet in standaard politieregisters.
Sinds wanneer kan de politie je dwingen mee te werken aan je eigen veroordeling?
Aan sommige dingen kunnen ze je dwingen mee te werken: vingerafdrukken afnemen, bloedonderzoek (ivm alcohol), DNA afgifte (na een veroordeling).
Ja maar ze kunnen je niet dwingen om je telefoon te ontgrendelen. Ook niet als het gaat om een vingerafdruk.

Vingerafdrukken nemen en bloedonderzoek wordt gedaan omdat je anders geen matching kunt doen. Je kunt vrij lastig het bloed alcohol niveau bepalen zonder bloed en je kunt vrij lastig aantonen dat een vingerafdruk van een verdachte is als je geen vingerafdruk van hem hebt om mee te vergelijken.
Zelfs als ze je niet direct kunnen dwingen je telefoon te ontgrendelen (in Nederland is daar dacht ik nog geen jurisprudentie over, in andere westerse landen wel) hebben ze aan afgenomen vingerafdrukken genoeg om de sensor voor de gek te houden.
Dat is een stuk moeilijker en kostbaarder dan je zou denken.

Maar op alle iPhone’s kan je TouchID/FaceID sensor ook forceren om uit te schakelen. Dat doe je door de volumeknop + aan/uit schakelaar tegelijk ingedrukt te houden voor 2 a 3 seconden. De telefoon zal dan code forceren en TouchID/FaceID pas weer activeren na het opgeven van je code. Daarnaast deactiveren die sensoren na een paar uur en soms random, in die tijd kunnen ze echt je vingerafdruk niet namaken. :P
Als je op Youtube kijkt kun je legio videos vinden om een telefoon te laten denken dat deze de juiste vinger ziet. Die technologie is echt niet zo foolproof als dat de marketing je wilt laten denken.

Geef mij maar een pincode oid.
Helaas is dit wel zo, ze mogen je niet dwingen je code in te voeren of af te geven maar je vinger op de scanner leggen wel, de wet is nog niet zover dat dit ook onder deze noemer valt:

https://www.nu.nl/mobiel/4803057/verdachte-doet-aangifte-van-dreiging-en-dwang-bij-ontgrendelen-smartphone.html
Hmm. Apart verhaal.

Ik kan gelukkig legio manieren verzinnen om hier onderuit te komen. Gelukkig heb ik tien vingers en slechts 5 pogingen. Tijd dus om mijn wijsvinger niet meer gebruiken ;).
Ik vebaas me erover dat het androidkamp regelmatig ook punten van de iphone overneemt die niet bepaald nuttig zijn voor de eindgebruiker, maar waar men desondanks denkt dat het weleens een trend kan zijn?

Hier wordt natuurlijk al genoemd dat unlocken met gezichtsherkenning uitgebreid wordt, terwijl er een prima vingerafdruksensor op zit.
Ware het niet dat er al lang Android toestellen met die functies waren voordat de eerste iPhone die had.

Maar dat is het punt niet. De hele markt kijkt goed naar elkaar, want het is een competitieve business. Samsung denkt (waarschijnlijk dankzij Facebook en Snapchat publiek) dat Apple hiermee een behoefte invult, dus gaan ze het ook bieden.
Anderzijds zie je dat Apple o.a. Samsung en LG weer volgt (en daarna de rest ook) met de uitgerekte schermen en hebben ze 5 jaar na de concurrentie ook eindelijk draadloos laden.

De kunst van het jatten noemen ze dat wel eens geloof ik. Kijk wat er goed werkt bij de concurrent en pas dat met een eigen sausje toe. Ze doen het allemaal.
Mogelijk is dit een aanvulling op Samsung Experience 9.0, iets wat op dit moment ook wordt uitgerold op Oreo voor de S8. Ik weet het niet zeker, maar de volgende post is wellicht het noemen waard.

Meer informatie over Animoji's en hoe het werkt vind je hier.

[Reactie gewijzigd door FREAKJAM op 13 februari 2018 14:52]

Ik heb een iPhone X en de Animoji nog nooit gebruikt, maar blijkbaar ben ik de enige.

[Reactie gewijzigd door NotSoSteady op 13 februari 2018 14:47]

Die animoji's gaan echt helemaal nergens over. Ik heb ze in het begin 1 keer gebruikt maar het is leuk voor kinderen. Die gebruikten het een paar keer en vonden het erg grappig. Daarna nooit meer gebruikt.
Het is 'leuk' en niets meer.
Waarom zouden mensen dit alleen kopen voor de specs? Andere zaken zijn mi veel belangrijker. Beste scherm dat te krijgen is. 18 bij 9 verhouding. Super Screen to bezel ratio en zeer goede camera bijvoorbeeld.
Leuk zo’n scanner die emotie kan detecteren.. Men introduceert het als leuke nieuwe feature voor Emoji’s of om de telefoon te ontgrendelen.. Maar ondertussen kan men door die techniek zien hoe jij reageert op nieuws, Facebook posts, politiek, sexuele voorkeur etc… En die data wordt vervolgens weer (ge)misbruikt en doorverkocht.. Ik zie dat niet zitten.. zo’n camera nonstop op m'n gezicht gericht. En tja, die Emoji’s zijn leuk voor kids of als je in de brugklas zit..
Oh Samsung heb je iets gekopieerd? Wat knap van jou... heb je dat helemaal zelf gedaan? Helemaal zelf bedacht? Wauw. Goed van je Samsung. Je zou niet zeggen dat je nog op de peuterspeelzaal zit.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee