Samsung hint naar slow-motion en emoji's in Galaxy S9-teaservideo's

Samsung heeft teaservideo's online gezet van de Galaxy S9. De teasers lijken te hinten naar functies als slow-motion met 480fps en 3d-emoji's op basis van gezichtsherkenning. Die features doken eerder op in het geruchtencircuit.

Drie video's verschenen op het YouTube-kanaal van Samsung Mobile Korea, de andere verscheen op het Twitter-account van de directeur van de Italiaanse tak van het Zuid-Koreaanse bedrijf, zo meldt AndroidPolice.

De teaser hinten naar de capaciteiten van de telefoon om low-light-foto's te schieten, slow-motion, het maken van avatars van gezichten en 3d-emoji's. Het zijn allemaal functies waarover eerder geruchten gingen.

Onlangs kwamen al afbeeldingen naar buiten van de Galaxy S9 en S9+. Samsung maakte onlangs bekend dat de Galaxy S9 en S9+ op 25 februari aangekondigd worden. Daarbij liet het merk doorschemeren dat de nadruk op de camera zal liggen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

<

Door Arnoud Wokke

Redacteur

14-02-2018 • 19:19

61 Linkedin

Reacties (61)

61
48
24
2
0
13
Wijzig sortering
Ik blijf toch telkens denken dat ze ook bedoelen dat ze alles met 1 camera gaan doen, net als pixel
Enkele camera voor S9, dubbele voor S9+, dat is nu wel vrij duidelijk na alle leaks.
Dat zou jammer zijn, ik ben erg tevreden met de resultaten uit een dubbele camera vanwege de portretmodus. Het algehele formaat is kleiner geworden, waardoor het in de buurt komt van de Pixel 2 (5" smartphone) of de Mi6 met 5,2" scherm.

Het zijn slechts leaks dus ik ben benieuwd wat er overblijft van de huidige geruchten.
Als ik de foto's bekijk, dan heeft de Pixel2 met zijn ene lens veruit de beste foto's, en veruit de allerbeste portretmodus van alle camera's.

2 lenzen zijn dus helemaal niet nodig lijkt mij: ook met 2 lenzen zie je namelijk erg vaak belachelijke fouten in het blur-effect; ook met twee lenzen blijft het namelijk een software-effect.
In dit artikel zie ik geen foto's van de Pixel2, ik zie geen link naar een artikel van je statement. Welke foto's bekijk je van de Pixel 2, want dat is niet duidelijk.
Zou je een link kunnen geven, want in de Pixel2 review van Tweakers kan de camera goed meekomen met de iPhone 8, maar ik zie zo snel geen overduidelijke winnaar. De ene keer wint de Pixel 2 en de andere keer de iPhone 8.

Als je het hebt over de resultaten van DXOmark, dat zijn voor mijn gevoel niet altijd "real-world" ervaringen, maar resultaten die vaak vanuit een laboratorium zijn gemaakt. De iPhone 7 werd ook geprezen, maar in de praktijk vond ik (en vele forumleden) de camera goed, maar niet beter dan goedkopere concurrenten. Echter liet de score van DXOmark zien dat het de beste camera was.

Ik was in de veronderstelling dat de camera's vooral met handmatige instellingen werden getest, maar de smartphones worden gewoon met automatische instellingen getest..
Tweede lens is voornamelijk voor zoom, portrait is een bij effect.
En aan het bovenste filmpje te zien gaan ze ook iets van infrarood toepassen bij nachfoto's
Bedoel je dat filmpje met dat hert? Ik heb geen idee wat jij bedoeld met infrarood toepassen op foto's maar dat gebeurd hier niet. (ze proberen alleen te laten zien dat het een hoge isowaarde aan kan en veel licht opvangt/snelle lens)
Infrarood camera's kunnen het infrarode deel vastleggen uit het elektromagnetisch spectrum, dit heeft bijna geen toepassingen in de fotografie omdat IR camera's bijna altijd beeld geven met false kleuren (waarde x heeft kleur a, waarde X heeft kleur B ), tenzij je deze kleuren zoekt van IR fotografie of de eigenschappen wilt benutten voor schieten in nevel of warmte detectie. Meeste sensoren hebben ook een IR filter ervoor en voor de meeste mensen: 99.9% van de gebruikers van de mobiel als camera heeft een IR sensor geen nut.

[Reactie gewijzigd door D0gtag op 14 februari 2018 22:49]

Snap het nut niet goed van die (3d-)emoji's. Ondersteunen alle telefoons dezelfde dan? Anders werkt dit toch alleen maar als je dit naar een andere S9 stuurt?
Ik denk dat ze de standaard emojis zullen vervangen, dus als men jou emojis stuurt, dat je dan ook de nieuwere te zien krijgt.
Het nut van emojis an sich is een hele andere discussie :)
Samsung kennende is dit gewoon naar alle toestellen te sturen met bijvoorbeeld Whatsapp.
stiekem zou ik het best tof vinden als ze nu naar buiten brengen dat al deze reclames zijn gefilmd met een s9. Dan ben ik écht onder de indruk. (Dan krijg je op eens zn switch in de industie als toen met de DSLR camera's, of zoals de impact van de 5D MII toen die uit kwam)

Maar dat zal wel niet, al zou het wel tof zijn...
Mijn S3 bleef onlangs hangen in een update en omdat er ook al een breuk in het scherm inzat heb ik er verder geen moeite voor gedaan. Ik gebruik nu een leentoestel met Android 5.1.1 en vraag me af of ik al die 1000 euro aan functies wel zal gebruiken.

Ik gebruik de foto camera best wel veel, maar verder... Whatsapp gaat voornamelijk via de web interface, internetten via de PC op het werk en thuis, youtube ook, als Wiley Fox enig toekomstperspectief had zou die ook goed voor mij zijn. ;-)

Ik ben er wel erg zuinig op dus nu een S9 daar zou ik dan ook weer 5 jaar mee kunnen doen. Maar dat geldt ook voor een goedkoper toestel. Ik twijfel...
Super benieuwd naar dit toestel. Misschien halen ze mij eindelijk over om over te stappen naar Samsung/Android:)
Oké, je hebt de klok horen luiden maar weet niet waar de klepel hangt.
De reden dat samsung geen roms heeft (de EU versies) is omdat ze een exynos cpu hebben, die heeft -kort door de bocht- geen custom rom support zoals qualcomm dat wel heeft. De US versies hebben een qualcomm chip en hebben dus wel gewoon custom roms.

Bloatware is zoooooo 2012, samsung heeft allang al geen zware skin meers (sinds s6), maar lekker geen samsung nemen als jij wilt blijven vasthouden aan je ideeën, alleen jammer dat ze op gedateerde en foutieve informatie gebaseerd zijn. Twee jaar de s7 edge, top toestel samen met de arrow launcher van MS @bashul, Veel van de bloatware van samsung is gewoon handig, ik heb een samsung tv & laserprinter doet het out of the box met mijn telefoon, gallery app is 1000x beter dan googles foto's app, camera app = beter. Verder staan er nog tools op als connectie voor je smartwatch, maar mocht je deze niet gebruiken, je hebt toch voldoende ruimte met 64GB en het vreet geen resources als je het niet gebruikt.
Niet helemaal waar, zijn genoeg roms voor exynos voor bv. Samsung S7 te vinden:
https://forum.xda-developers.com/galaxy-s7/development
Yep, maar dit verhaal komt elke keer terug.. dit zijn geen echte custom roms, op een qualcomm chip zou je een Asop android 8 op kunnen knallen (als er al roms uit zijn voor die bepaald qualcomm chip uit een ander toestel b.v.)
Alle roms die jij hier aandraagt (voor xynos) zijn varianten van de huidige laatste versie van de officiële Samsung rom. Met andere woorden: stops samsung met de ondersteuning van dit toestel komt er geen nieuwere android versies erop.
Dit zijn dus niet echt custom roms want de hoofd bestanden worden intact gelaten, ze verwijderen alleen bepaalde apps of voegen bepaalde functionaliteit toe, onderliggende Os blijft gelijk aan mijn officiële versie.
Het voordeel van custom roms is dat je ver na vendor ondersteuning nog lekker door kan blijven gaan met roms (denk aan de htc hd2) dit is niet het geval met toestellen met exynos soc's.
(tenzij iemand actief de drivers reverse engineerd, wat mogelijk is -en voorgekomen is- maar veel tijd kost en waar weinig mensen zin in hebben -of kunnen)
Ah op die manier.. Zou Samsung na ondersteuning wellicht drivers open source kunnen maken?
Zouden ze kunnen doen, doen ze alleen niet. Want stel je voor dat mensen hun tablets/phones met een lichtere versie van een OS erop zetten waardoor hij weer goed draait. Kopen ze geen nieuwe natuurlijk.
Misschien even een recentere Samsung proberen dan? Er staan nog wel wat Samsung apps op maar het is minimaal. De interface werkt ook gewoon snel en vloeiend op een S8.
Heb je recent een Galaxy telefoon gebruikt? Het valt tegenwoordig al wel best mee. Ze zijn veel minder bloaty geworden de laatste jaren.
De recentste was een J7 2017. Die was niet van mij, maar ik heb wel helpen instellen, want het was zijn eerste smartphone.
Het is inderdaad beter geworden, maar het blijft een zware skin.

[Reactie gewijzigd door MarnickS op 14 februari 2018 20:09]

Wanneer heb je voor het laatst gebruik gemaakt van een Samsung telefoon? Touchwiz is al heel lang geen gedrocht van een interface. Tegenwoordig is het veel subtieler en simpeler gemaakt. Gaat redelijk richting stock tegenwoordig.
Dat was een J7 2017.
Maar sinds Android 7.0 is het inderdaad niet hèèl slecht meer.
Ik ben ook geen fan van TouchWiz, al moet ik zeggen dat het er tegenover enkele generaties geleden flink op vooruit is gegaan.
De bloatware is stukken minder dan eerdere jaren, maar wel nog aanwezig. Als je geen fan ben van TouchWiz, wat let je om een andere launcher te downloaden? TouchWiz is, net als andere launchers, gewoon een skin. trager zal het absoluut niet worden. Ze in de developer settings de animaties op 0.5x en het geheel voelt bloedje snel aan.
Het is niet alleen de launcher.
Maar met een custom ROM is het zo opgelost.
En inderdaad, het is beter geworden

[Reactie gewijzigd door MarnickS op 14 februari 2018 20:08]

Wanneer heb je TouchWiz voor het laatst gebruikt? Ik vind het voor mij perfect werken.

@theduke1989 Dezelfde vraag voor jou. Wanneer heb je TouchWiz voor het laatst gebruikt? Ik vind de bloatware best meevallen en wil je iets niet gebruiken stel je het toch gewoon buiten werking?
Ik vind TouchWiz juist perfect. Maar meningen verschillen gelukkig. :)
Dat is waar.
Anders zou iedereen Pixels/Nokia's/Wileyfox'en kopen.
offtopic:
Ik snap alleen niet helemaal waarom iemand je ge-plus 3't heeft. 8)7
Zooooooo bijzonder was de reactie nou ook niet.
Edit: je staat al weer op +1

[Reactie gewijzigd door MarnickS op 14 februari 2018 19:53]

Touchwiz is Samsung methode om OS van GUI los te weken.

Uiteindelijk willen ze van android af.

Bovendien moeten android gebruikers microsoft betalen.

Die verdiende meer aan android licentie dan eigen mobiele aspiraties.
Maar ik niet, dus dan ga ik weg. :)
Die keuze heb ik gelukkig.
Xiaomi heeft leuke toestellen voor leuke prijzen als ze wereldwijd (ik reis veel dus Samsung is wel nuttig in iets...) zoveel mogelijk ondersteunen kom je niet voor nare verrassingen te staan.
Oneplus is een top merk in derde wereldlanden. Heeft er dealer netwerk en ik meen in Egypte shirt sponsor van een 'ere divisie' voetbal club.
Microsoft Launcher werkt perfect;)
Gelukkig bestaat Touchwiz al een jaar niet meer, maar zijn ze overgestapt naar een andere interface met de naam: Samsung Experience.

Ok, het is nog steeds een flink aangepaste Android, maar het is in ieder geval veel anders geworden dan voorheen. Het is alleen de vraag of je die nieuwe interface wel of niet mooi vindt.
"Ze" moeten juist niets. Buiten aandeelhouders blij maken.
Waar baseer jij je op?

Wij hebben in het bedrijf de keuze voor iOS of Android. S8 of G6 of een HTC of iPhone 8. Stock, uit de doos. Gaat het onze 'interne' IT een moer aan wat wij draaien aan OS of Apps? Totaal niet. Zolang alles maar encrypted is (geforceerd met MDM) en natuurlijk geen gevaarlijke lekken bevat.

Niet dan een iOS zo 'kaal' is hoor, maar daar is de bloatware van Apple... Daar hoor je nu eens letterlijk *niemand* over klagen.

Een bedrijf, of de IT afdeling van een bedrijf, kan zich meestal interessantere dingen inbeelden dan een 'kale' Samsung phone om aan de medewerker mee te geven. Zolang het te MDM'en valt, maakt het echt geen bal uit.

[Reactie gewijzigd door Tokkes op 15 februari 2018 01:53]

Encrypty op device of van verbindingen heeft geen zin als je telefoon niet kunt hardenen en allerlei bloatware + gebruiker vrijheid heeft om alles te installeren.

Management van telefoon heeft dan ook geen zin meer.

Alleen bij enforcen van policies en hardenen van os kun je beetje problemen voorkomen.

Een telefoon die je van werkgever tbv je werk krijgt is niet van jezelf en ja je werkgever mag bepalen waar je hem mag gebruiken.

Mbt een bron deze b.v.:

https://www.google.nl/amp...-galaxy-s5-problemen/amp/
Ja, mijn werkgever mag zeker bepalen waar en hoe ik mijn werk-phone mag gebruiken. En dat valt dan ook lekker gewoon onder een Acceptable Use Policy. Net zoals de laptop. En die Acceptable Use Policy zegt uiteraard dat je geen gekke dingen moet doen met zo'n ding. En dan werk ik gelukkig in een bedrijf waar zo'n beetje 500 man werkt en we zijn allemaal technisch onderlegd genoeg om die AUP te doen werken. Want dat doet het al 9 jaar.
Heb zelf de S6 (mijn vrouw), de S6 Edge (ik), de S7 (mijn vrouw) en de S8+ (ik) en alle 4 zijn nog in prima staat zonder ooit problemen gehad te hebben. Ik heb nooit een screenprotector gebruikt en op m'n S6 edge scherm zitten minimale krasjes waarbij de andere toestellen geen. De gebruiksporen zitten allemaal aan de achterkant (lichte krasjes) van 't schuiven. Zelf blijkbaar altijd 't geluk gehad zonder problemen een Samsung te mogen gebruiken. De volgende wordt een Note voor mij, uiteraard duimen op een niet al te warme oor ermee ;-) maar met mijn geluk komt dat wel goed.
Ah omdat jij een probleem hebt wat (mogelijk) niet netjes opgelost word heeft iedereen dat?

Mijn ervaring met garantie is gewoon goed. Niet da tik het vaak nodig heb gehad, bij de de S4 voor het laatst :) Mijn collega had wel een groepje dode pixels op zijn S8(plus?) en die heeft hem zaterdag op laten halen en kreeg gisteren een compleet nieuw toestel per post.

Ik was verbaasd over de goede service eigenlijk :D
Same here, ik heb goede ervaring met samsung service, ook niet verwacht eerlijk gezegd. Mijn scherm was kapot gegaan paar maanden geleden. Zonder enige moeite is het vervangen, maar mijn toestel ziet er na twee jaar nog bijna zo goed als nieuw uit. Ik ben per def. geen fanboy van merken, maar credit where credit is due.
Hier ook. Mijn Samsung scherm begaf het en er werd mij gevraagd of ik meteen een vervangend exemplaar wilde of wilde laten repareren. Voor het eerste gekozen en deze werd de volgende dag gebracht. Ik was ook zeer aangenaam verrast.

Ook geen Samsung fanboy. Eerlijk gezegd zou ik ook niet snel zakelijk een Samsung laptop kopen. Dan kies ik voor een "professioneel" merk, waar je niet verbaasd hoeft te zijn over goede service. Maar daar betaal je dan natuurlijk wel dik voor...
Ik heb een Samsung S6, en m'n micro usb aansluiting deed het niet meer. Ik wéét dat ik dit zelf kapot heb gedaan, omdat m'n S6 in een houder zat in m'n auto die er niet voor geschikt was, waardoor de kabel er steeds gewrongen in zat. Binnen gedaan in een Samsung Service Point en is gewoon hersteld onder garantie...

Ondertussen behandelt m'n collega z'n iPhone 6 als ware het van goud, en stond ie op een dag krom. In de winkel zeggen ze dat hij zelf hiervoor verantwoordelijk is, door het toestel in z'n achterzak te steken, terwijl hij dat niet doet. Geen garantie ( terwijl dit een zeer gekend probleem is) en voor slechts 300 euro kan het toestel hersteld worden... Ondertussen begint z'n oplaadpoort het te begeven ( laadt soms zeer traag en soms niet ) en is z'n toestel super traag beginnen worden.

Conclusie: alleenstaande gevallen zijn zeer zeker niet representatief voor het beleid van bepaalde merken.Volgens ik begrepen heb, is het garantiebeleid van Apple uitmuntend namelijk.
Er worden 20tal miljoen toestellen verkocht, ik ken genoeg gevallen waar het gewoon netjes is opgelost, zie ook gewoon ons eigen got draadje samsung s7.
Het was sarcastisch. De rek is uit de smartphone en fabrikanten proberen wanhopig dit soort overbodige meuk toe te voegen om relevant te blijven.
Mee eens! Ik denk dat ik niet de enige ben die een telefoon heeft die alle courante apps nog steeds probleemloos draait en gewoon een goede camera heeft. Volgens mij is het vanuit hardware-technisch oogpunt voor 80% van de smartphonebezitters absoluut niet nodig om te upgraden om bij te blijven.

De emoji features is softwarematige "posh" die eigenlijk voor een leeftijd is waarop je je zo'n duur toestel niet zou moeten kunnen veroorloven ;-)
Kopieer inhaalslag bedoel je?
It’s called sarcasm 😄

Ik ben verbaasd dat ik telkens emoji zie opduiken. Toestel zal naar verwachting rond de €1000 euro kosten,
en dan nog zie ik dat als vernieuwing vermeld worden. Zal wel iets met de doelgroep te maken🤔


De serieuzere ondernemer en overheid die een non-nonsense toestel nodig hebben,
en niet de jengelende kinderen op de basisschool die toch echt een S9 willen hebben omdat er andere emojis opzitten 👀

Het ziet er zo professioneel uit 😳 als je om de 🤔 haverklap 🤓 🧐 zon ding gebruikt 🤪😏

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee