Foto's Belgische winkelier tonen draadloze snellader voor Samsung Galaxy S9

Samsung zal met de Galaxy S9 ook een nieuwe snellader presenteren. De lader heeft twee spoelen in plaats van drie en kan laden tot 18W. De huidige draadloze snelladers van Samsung gaan tot 15W. Er zijn verder weinig functionele verschillen.

De lader is gebaseerd op de Qi-standaard voor draadloos laden en draagt als typenummer EP-N5100. Tweakers kreeg de foto's van Gert Bastiaansen van telefoonwinkel Q Repair uit Minderhout in België. Hij zag de draadloze lader op een lijst van een leverancier staan, bestelde hem en kreeg hem tot zijn verbazing donderdag geleverd.

Het is voor het eerst dat er foto's online verschijnen van de uiteindelijke versie van de lader. Eerder verscheen bij Winfuture al wel een foto van een prototype en ook de handleiding kwam deze week al online, met daarin schetsen van het product.

De snellader kan laden tot 9V en 2A, waarmee het totale vermogen uitkomt op 18W. Recente high-end smartphones van Samsung komen zowel bedraad als draadloos uit rond 15W bij het laden. Het is onbekend of de Galaxy S9 de maximale capaciteit van de lader bij release zal benutten.

Samsung levert de lader zonder kabel en adapter. De draadloze lader krijgt volgens Bastiaansen een adviesprijs van 99,99 euro. Samsung presenteert de Galaxy S9 zelf op 25 februari en brengt hem naar verluidt op 16 maart uit.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

15-02-2018 • 14:41

125 Linkedin

Reacties (124)

Wijzig sortering
Een fan erin??
Dus in de best-case scenario hoor je steeds een zachte bries op je nachtkastje terwijl je probeert te slapen :/
En €100,-?
Dus als ik het goed begrijp denkt Samsung dat wij graag 100 euro betalen voor het gemak van niet dat stekkertje in je telefoon te hoeven prikken (wat ook nog eens op 2 manieren erin geklikt kan worden.
Sorry maar ik blijf wel lekker bij mijn meegeleverde oplader.
Kan ik ook nog de telefoon in mijn hand houden in bed.
Bij m'n huidige model voor de S7 gaat die fan alleen in het begin, zeg 10 minuten, even aan. Daarna hoor ik hem tenminste niet meer. Of dat bij dit hoger laadvermogen ook zo zal zijn, weet ik natuurlijk niet. Wat meer een irritatiepuntje is, is dat die status led zo'n beetje je hele woonkamer kan verlichten. Niet zo fijn als je in dezelfde ruimte slaapt. Ik heb er nu 3 laagjes duct tape overheen, en nog komt er licht er doorheen. De prijs en het feit dat er geen adapter bij zit, zijn ook bizar.
Dat er geen adapter bij zit vind ik net een plus. We moeten echt niet bij elk apparaat dat met een USB stekker gevoed wordt een adapter bij krijgen. Dat vergroot alleen maar de afvalberg. Reeds jaren terug werd er in Europa geprobeerd om de interface voor het laden van de telefoon te standariseren net met als doel om geen laders meer mee te leveren bij elke telefoon die verkocht word.
Ja maar dat is allemaal weer de prullebak ingegaan toen fabrikanten elke keer met verschillende soorten fastcharging kwamen :+ . Hopelijk wordt USB Power Delivery de standaard en moeten ze nu eens kappen met elke keer nieuwe kabeltjes mee te leveren.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 15 februari 2018 21:32]

De fan hoor je bij fast charging altijd. In iedergeval wel in een stille ruimte zoals de slaapkamer. Ik laad daarom normaal op ipv snel. Als ik lig te slapen dan is de telefoon toch in 4 uur opgeladen. Hij hoeft van mij dan niet snel te laden.

Overigens nog een leuk weetje is dat bij erg warm weer. Als het bijvoorbeeld 30 graden op je kamer is, de lader ook in normale modus af en toe de fan laat draaien om te koelen. Andere merk laders zonder fan, schakelen dan uit of verlagen het laadvermogen. Die van Samsung gaat hierbij wel gewoon vol gas door.
Even offtopic: Maar 3 stukken duct tape komt licht door heen? Knap :)
waarschijnlijk tape van de a c tion
Heb jij zo'n ding thuis? 3 lagen 3M 1900
dan plak je er een paar lagen extra op
Je mist duidelijk het punt. Kan het ding ook open schroeven en de led ontkoppelen, maar dat zou helemaal niet nodig moeten zijn. Waarom moet er überhaupt zo'n (felle) statusled op? Je telefoon geeft zelf aan of 'ie oplaadt.
Dat met die status led vind ik ook een nadeel. Mijn connectorpunt op m'n S7 is doorgebrand, dus moet ik wel draadloos laden. Ik zet hem nu half onder het bed, maar dat felle blauwe licht blijf je zien.
Mijn s7 edge had vorige week kortsluiting door een oplader, deze hebben zij gewoon vervangen onder garantie. (3 dagen bij samsung direct)
Wow. Dit zou gewoon hilarisch zijn als het niet zo tenenkrommend was. Een apparaat dat gebruikt wordt in de slaapkamer uitrusten met een led 8)7 8)7 . Samsung in de bocht; in essentie blijven het heel slechte copy-cats zonder eigen besef van (user oriented)design.
Niet ontopic voor het artikel, maar wel een concrete oplossing voor het afdekken van de felle LED:

Plak er een klein stukje aluminiumfolie overheen. Alu folie laat geen licht door :)
Als je je telefoon heel de nacht op dat ding wil laten liggen kan je beter een goedkopere (zonder fan) met minder vermogen kopen. Snelheid is totaal niet van belang als je je telefoon toch minimaal 5 uur achter elkaar doet om te laden
Én de accu schijnt langer mee te gaan als je niet-snellaadt. Ik laad iig 's nachts QI langzaam op.
Voor de accu is het belangrijker dat 'ie niet te warm wordt. En gezien draadloze energieoverdracht aardig wat warmte kan genereren zou ik dat iig niet doen om je accu te sparen.
Het is voor mij de laatste oplossing als de connector van mijn telefoon het niet meer doet :+

[Reactie gewijzigd door MrFax op 16 februari 2018 09:54]

Same here als ik niet draadloos kon laden had ik mijn telefoon weg kunnen gooien...
Ik heb ook draadloze lader voor de S8, als je in je telefoon de snellaad functie aan hebt staan dan is de fan inderdaad erg zacht hoorbaar.

Echter, als je de snellaad functie uit zet. Dan draait de fan tijdens het laden ook niet. Maar hij laad dan gewoon langzamer op. Wellicht is dit ook het geval bij de nieuwe variant. En die functie is dan weer perfect als je snachts je telefoon op je nachtkastje wil opladen. En het always-on display als klok gebruikt.

[Reactie gewijzigd door arnieo op 15 februari 2018 15:10]

Die bries zal wel meevallen. Het nieuwste model opladers heeft ook een fan, maar die wordt alleen geactiveerd bij fast wireless charging. Als je lekker ligt te slapen hoeft het niet fast te gaan, en dan blijft het fannetje - in elk geval nu bij het S8 model - uit.

Prijs-functionaliteit verhouding is natuurlijk een persoonlijke afweging. Ik zal hem in ieder geval niet voor die prijs aanschaffen ;)
Daar komt bij dat draadloos laden niet draadloos laden is. Er moet nog steeds een kabel van oplader naar muur gaan.
Jij hebt dus ook geen draadloos internet thuis, want je modem gebruikt nog een kabel voor uplink? _O-
Moet jij je laptop op de modem leggen voor wifi? Nee dus. Bij “draadloos” laden daarentegen...
Wat jij bedoelt is contactloos. Het voordeel van draadloos zit hem volgens mij voornamelijk in de waterdichtheid van het apparaat.
Nou dat gevoel heb ik soms wel! :D
Maar pak nou eens het woord "draadloos" en laat dat woord even op je in werken. ;)
Wel draadloos internet als die 4g voor thuis heeft :X https://www.t-mobile.nl/4g-voor-thuis
Dan moet je alsnog die sim in een router stoppen wil je wifi kunnen ontvangen.
En die wordt vaak dan weer gevoed vanuit het stopcontact.
Hotspot maken van je telefoon, 2 seconden werk.
Maar je laadt het toestel wel op zonder er een draad in te moeten stoppen.. En dat is waarom het draadloos opladen wordt genoemd. ;)
Er zit geen draad tussen de oplader en het op te laden apparaat.

Hoe de oplader aan zijn stroom komt maakt niet uit.
In jouw wereld bestaat draadloos internet dus ook niet (want dat gaat uiteindelijk ook via een kabel). En laad je je elektrische tandenborstel ook met draad op.
Hoeveel draden hangen er aan de telefoon tijdens het laden? Juist, geen enkele. Dus draadloos laden. Je moet geen kabeltje aan je telefoon hangen om te laden en geen weghalen wanneer je hem wenst te gebruiken op een afstand van meer dan een halve meter.
Je kan snel laden in Samsung draadloos laders simpelweg uitzetten. Dan blijft de fan uit.
Maar waarom zou je dan nog zo'n dure snellader kopen en niet een goedkopere langzaamaanlader van de I kea of zo 8)7

[Reactie gewijzigd door Ootje70 op 16 februari 2018 08:13]

Kan ik ook nog de telefoon in mijn hand houden in bed.
Meteen ook de reden waarom ik niet draadloos oplaad op mijn nachtkastje ;)
Tsjah je hoeft het niet te kopen, niemand verplicht je. Ikzelf heb de vorige versie hiervan en je hoort die fan heel zachtjes als je goed luistert 's nachts. Ik kan me voorstellen dat mensen dat storend vinden, maar mij persoonlijk stoort het niet. Ik heb er overigens maar 30 euro voor betaald.
Ik vind 't wel handig als er weer een stekkertje minder op zit dat kapot kan gaan.
Maar aan de plaatjes te zien moet 't scherm onzichtbaar zijn om te laden, vind ik een enorm minpunt.
Het toestel kan gewoon met zijn rug naar de lader toewijzen waardoor het scherm zichtbaar is. Dat maakt verder niet uit.

Zolang het toetstel maar horizontaal of verticaal op de lader ligt en in het midden.
Ik heb een draadloze lader voor mijn S8+
Als je het draadloos snelladen uitzet in je telefoon settings dan gaat de fan niet aan.
Deze gaat alleen draaien als het snelladen is geactiveerd.

Maar je hoort de fan bijna niet hoor. Je moet echt heel goed luisteren.
De fan gaat alleen aan bij snel draadloos opladen, bij normaal draadloos opladen gaat deze niet aan.
Dat is bij de s7 zo in ieder geval, wel een beetje raar dat het hetzelfde apparaat is maar dan 2,5x zo duur.
Ik begrijp nog niet echt wat het voordeel is van draadloos opladen als je deze in een laadstation moet leggen. Daar wordt je mobiel toch...minder mobiel van? Als er een kabel aan hangt kun je je telefoon nog enigszins gebruiken.
Het idee is dat je je telefoon op je nachtkastje/bureau legt en niet aan opladen hoeft te denken.

Als je aan het werk bent leg je hem gewoon op je bureau neer en hij wordt opgeladen.

Als de batterij zowat leeg is wordt het allemaal wat minder fijn ja.

Het gaat vooral om het feit dat je niet meer aan opladen hoeft te denken omdat het automatisch gebeurt elke keer als je hem op een pad legt. Welke steeds meer voorkomen(ikea nachtkastje,bureau,bank etc).
Eh?
Je moet 'm specifiek op dat ding leggen om 'm op te laden. Dus je 'denkt' er nog wel aan.
Of je er nu een kabel in prikt op een specifieke plek, of dat je het toestel op de pad legt op een specifieke plek maakt toch niet uit? Je bent nog steeds locatiegebonden voor het opladen.

Bovendien zit er een fan in... Ongelooflijk. Zo'n zoemend apparaat op je nachtkastje. En laden op deze manier verbruikt dus duidelijk meer stroom dan regulier laden.

En 99 euro voor een gimmick... Want dat is het. Een kabeltje is goedkoper. En kun je bij elk stopcontact neerleggen.

[Reactie gewijzigd door Nyarlathotep op 15 februari 2018 15:53]

Loggedinasroot heeft het over draadloos laden in het algemeen. Jij geeft kritiek over dit specifiek product. Het komt er op neer dat in de toekomst wireless charging ons leven iets aangenamer zal maken. Zo zal de afstandsbediening of autosleutel of uw oortjes, smartwatch etc automatisch opladen als ze opgeborgen worden. Opbergen of iets neerleggen doe je sowieso.

Als we de oplaadpunten op verschillende plaatsen integreren (nachtkastje, salontafel, opbergvak auto, bureautafel etc zal je minder moeten nadenken over het opladen op zich.

Een beetje zoals uw kruimeldief of elektrische tandenborstel. Je zet hem weg en haakt hem terug in een stand. Enkel zullen deze stands oplaadmatten worden of zones waar inductieve batterijladers op gaan reageren. Om dit mogelijk te maken is de Qi standaard uitgevonden. Draadloos laden zelfs een deel van een tafel zijn. In dat opzicht is deze lader van Samsung geen goed voorbeeld van de voordelen van Wireless charging want ze focussen louter op hun smartphone terwijl dat een eng beeld geeft van de mogelijkheden.

[Reactie gewijzigd door Coolstart op 15 februari 2018 16:07]

Als je hem met een kabel oplaadt leg je hem ook op het nachtkastje neer.

En voor de rest precies wat @Coolstart hieronder zegt.
Nou, uit eigen ervaring vind ik het op 'het rondje' leggen nog altijd een stuk handiger dan aan de kabel te hangen waarbij je altijd het uiteinde van de kabel eerst moet zoeken en vaak genoeg nog lig te hannessen met de connector er in te frotten (non usb-c)..
Dan zou je het eens moeten gebruiken. Draadloos opladen is simpelweg een geweldige functie. Je hebt geen kabels overal slingeren, je hoeft de connector niet uit de poort te trekken; je legt hem gewoon neer en de accu wordt opgeladen.
Ik heb het een tijd gebruikt bij de s7 edge, kan niet zeggen dat ik het makkelijker vind, maar ieder zijn ding. Wat ik wel kan zeggen is dat het mijn nachtrust en die van mijn vriendin negatief beïnvloed.
We hebben inmiddels bijna alle laders en andere bronnen van elektromagnetische straling verwijderd, phones op flightmode en tv verwijderd, buren en wifi/4g signalen kan je niet verwijderen maar alle beetjes helpen
Mocht je denken: het is een placebo, de keren dat we slecht slapen kunnen we bijna altijd traceren naar een vergeten tablet of telefoon.
Placebo of niet, ik slaap er beter door :+
Vergeet niet om je aluminium hoedje af te zetten wanneer je gaat slapen.
Je moet juist een aluminium hoedje opzetten voor het slapen gaan....
Ik volg je hierin. Ik heb exact hetzelfde ervaren.
Mijn telefoon moet ook op flightmodus staan anders merk ik ook een effect.
Ik dacht ook eerst aan placebo maar met de ervaringen die ik gehad heb lijkt het toch te wijzen hierop.

Verder ben ik nog niet helemaal zeker of ik draadloos laden wel veilig genoeg vind ivm brandgevaar voor naast mij te hebben in de slaapkamer. Het feit dat er in sommige een fan nodig is om overtollige warmte af te voeren duidt toch al wel op significante warmte creatie.

Ik heb er al wel aan gedacht om er 1 aan te schaffen maar dan voor aan mijn bureau.
Daar pak ik mijn telefoon ook vaak om dan naar ergens anders te wandelen voor even en dan is het wel handig dat ik niet kabel in en kabel uit moet doen telkens.
Ik leg mijn telefoon al jaren op mijn Qi radio op het nachtkastje. Werkt supermakkelijk: geen gepruts met een kabeltje, en je USB poort lubbert niet uit.
Dat uitlubberen van je USB poort lijkt tegenwoordig nogal mee te vallen. Als ik GCT moet geloven geldt voor zowel micro-USB als USB-C dat deze connectors tenminste 10.000 'cycles' moeten kunnen doorstaan. Dat wil zeggen; over een periode van 10 (!) jaar de connector 3x per dag insteken en weer verwijderen.

De meeste smartphones gaan helemaal niet zo lang mee. In de meeste gevallen is 1x opladen per dag meer dan genoeg. Zelfs dan zal de 'male'-connector aan de laadkabel het eerste slijten omdat het veermechanisme in dat gedeelte zit en direct het gevoeligste is voor mechanische belasting.

Zo'n kabel kost enkele euro's bij de Action of AliExpress. Dus om om die redenen een relatief dure draadloze lader aan te schaffen vind ik onzinnig.

https://gct.co/usb-connector
En toch heb ik al 2x het binnenwerk van mn S6 moeten vervangen omdat het niet goed meer bleef zitten, imo geen onzin dus.
Is overigens niet de hoofdreden, dar is gewoon het gemak en gebrek aan rommelige kabeltjes overal.
Dat is knap; ik ben al ruim 2,5 jaar in bezit van een Galaxy Note 4 - die werkt nog steeds perfect met opladen. Maar goed; het kan natuurlijk zijn dat Samsung de connectors voor jouw toestel bij een andere leverancier heeft gekocht en dat die kwalitatief inferieur zijn.
Ik heb voor mijn Mi Mix 2 een magnetisch USB-C kabeltje gekocht, probleem van slijtend USB poortje opgelost en als ik mijn foon maar dichtbij genoeg legt connecteert het kabeltje vanzelf op de juiste manier aan het platte adaptertje aan de onderkant van mijn foon. Net zo makkelijk.
Het zal je verbazen hoe makkelijk het draadloos opladen is en hoeveel eerder je de telefoon dan oplaadt in plaats van te lopen prutsen met een kabel. Het klinkt lichtelijk overdreven maar het is serieus handig. Moet je voorstellen dat er een QI pad in de auto-console, werkbureau en naast de bank zit :)
Ik denk dat het een stap is in de richting van het weg laten van de USB port. Wat natuurlijk ruimte oplevert en makkelijker is met het waterdicht maken van het toestel.
Natuurlijk liggen er al (officiële) accessoires bij dealers/retailers, dat ze daar dan maar even foto's van maken en die publiekelijk verspreiden is wel een redelijke flaw in het systeem. Neem aan dat distri's daarvoor allen een NDA hebben ondertekend, zal Samsung wel achteraan gaan, dat wordt geen pretje.
Dit bedrijf/deze persoon zal aardig op zijn flikker krijgen neem ik aan. Weet iemand wat de 'straf' is voor het lekken van dit soort info?
Waar heb jij het over? Het ding stond gewoon op een lijst bestelbare goederen. Hij heeft 'm besteld, betaald en gekregen. Het ding is van hem.
Dan mag 'ie dit toch doen?
Aha, dat wist ik niet. Ging er na @CLB z'n reactie van uit dat het nog niet de bedoeling was dat dit product gezien mocht worden door het publiek.
Dat is het ook niet natuurlijk :)
Dan zal misschien degeen die 'm geleverd heeft op z'n flikker krijgen?
Die zal wel NDA hebben getekend ja, zoals ik zei, en dus Samsung op z'n dak krijgen :)
Ik denk dat Gert geen NDA heeft getekend heeft, hij zal mogelijk alleen een belletje krijgen dat ze deze actie hem niet in dank afnemen. Als iemand de zwarte piet toegeschoven krijgt zal het de leverancier zijn waar Gert hem besteld heeft. Ze hadden deze lader vast nog niet mogen vermelden in hun catalogus, laat staan uitleveren.

In een NDA staan meestal wel boetes maar die zijn meer bedoeld als afschrikking. Als het een goede partner is dan zal Samsung waarschijnlijk ook niet meer doen dan foei! zeggen, als het een kleine partij is zullen toekomstige leveringen mogelijk geboycot worden.
In een NDA worden meestal astronomische bedragen genoemd, vaak ook per dag dat het "lek" bestaat. Als Samsung zou willen zouden ze voor duizenden kunnen claimen, al is het waarschijnlijker dat ze hier met een waarschuwing en eventueel een "kleine" boete vanaf komen, omdat het hier niet om heel erg IP-gevoelige info gaat.
Ik vraag me af of ze dit keer ook zo cheap zijn om geen adapter erbij te doen. Die draadloze laders van Samsung zijn flink aan de prijs en dan krijg je niet eens een lader en kabel erbij...
Die zit toch al bij je telefoon? Waarom heb je die dan nodig voor de draadloze lader... Het is niet alsof je EN de kabel in je telefoon stopt, en hem op de draadloze lader legt (want hij laad alleen draadloos als ie niet aan de kabel hangt).
Omdat je toch een complete draadloze lader koopt? Als je een niet-draadloze lader koopt krijg je een kabel en adapter (want dat is de lader) maar als je een draadloze koopt krijg je dus alleen het gedeelte dat jouw normale lader draadloos maakt...

Het is jammer dat Samsung zo cheap doet, andere draadloze laders komen wel met adapters erbij.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 15 februari 2018 14:58]

Omdat je toch een complete draadloze lader koopt?
Nee, je koopt een wireless charging pad.
Juist, een pad die draadloos kan opladen. Een draadloze oplader dus. Op de doos van deze nieuwe staat overigens gewoon wireless charging stand. Op de doos van die van mij staat wireless charger. Eigenlijk zijn het überhaupt geen opladers want ze kunnen niet oplader zonder een oplader aan te sluiten 8)7

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 15 februari 2018 16:37]

en ze zijn ook niet draadloos, want ze moeten zelf wel met een kabel aan het net verbonden zijn.
Nee ik vind het net goed dat ik niet nog een adapter erbij krijg, heb er al 4 en bij je nieuwe S9 krijg je er ook een.
Dus hier een bij geven is nutteloos en extra milieuvervuiling.
net daarom is de algemene USB laadstandaard uitgebracht.
Je zal ook merken dat de adapter met µUSB uitgevoerd is en de S9 met USB-C + verloop stekker.
de charging pad komt met µUSB connector.
Had je dat nu nog als minpunt opgegeven, dan hed ik het nog begrepen, nu is het meer spijkers op laag water zoeken.
Het heeft weinig met milieuvriendelijkheid te maken maar eerder met winstmaximalisatie. De draadloze lader is trouwens uitgerust met USB-C. Ik vermoed dat de S9 adapter een gewone type A USB poort gaat hebben, volgens EU wetgeving.
de EU regel is er net gekomen als milieu regel.
Samsung levert nog steeds een adapter bij je telefoon, dus het is veilig te veronderstellen dat als je de gloednieuwe pad koopt die past bij je gloednieuwe telefoon, dat je al een adapter hebt.
Bij de S8 + pad zat er dus enkel een adapter bij de S8, met µUSB en geen bij de pad.
hoewel de S8 een USB-C aansluiting heeft zijn de charger en pad voorzien van de "wettelijke" µUSB.
Dat snap ik. Mijn punt is dat je een draadloze lader koopt waar vervolgens geen lader bij zit. Dat slaat nergens op. Het is eigenlijk helemaal geen lader maar een "draadloze adapter" voor een bedrade lader en het is jammer dat Samsung zo cheap ermee omgaat terwijl hun draadloze laders helemaal niet goedkoop zijn.

Ik gebruik mijn bedrade lader bij mijn bed en de draadloze lader op mijn bureau. Ik heb geen stapel snelladers liggen die ik kan gebruiken (wel oudere laders maar daarmee werkt draadloos en bedraad snelladen niet op de S8). Als ik dus een "draadloze lader" van Samsung koop van 50 euro moet ik er nog een snellader apart bij kopen en dat vind ik eigenlijk gewoon bedrog.

Voor Samsung heeft dit weinig met milieuvriendelijkheid te maken maar eerder met winstmaximalisatie. Waarom een lader erbij leveren als je meer winst kunt behalen door die niet mee te leveren?
moesten ze er nog een adapter bij leveren, dan zou het geen 50 maat 60-70€ zijn.
dus of het enkel cheap is van samsung, het is ook cheap voor jou.
het is wishfull thinking dat je voor dezelfde prijs er een adapter bij zou krijgen.
ik heb er gemakkelijk 5 of 6 slingeren in huis, N97, S2, S5 S8, 2 headsets , bt speakers, tablet.
die van de N97 & BTspeakers zijn te licht op de pad mee aan te sturen, het gaat wel maar dan heel traag.
En hebben al die laders die je hebt ook quickcharge ondersteuning oid?
ja de adapter van m'n S2, S5 & S8 werken allemaal evengoed met deze pad.
De lader van je S2 werkt niet met snelladen want dat was er toen nog niet. De S5 lader waarschijnlijk ook niet (de S5 heeft geen quick charge ondersteuning). Opladen lukt wel, maar niet snel.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 20 februari 2018 10:52]

maar als ik die adapter aansluit op de charging pad, dan werkt het wel.
blijkbaar heeft dat ding voldoende vermogen om de pad aan te sturen.

Als ik die adapter rechtstreeks op de S8 aansluit is er inderdaad geen quickcharge, maar dat is naast de kwestie
Ik hoef niet altijd laders te hebben hoor, wil ik die wel koop ik de variant wel, waarbij dat bijgeleverd wordt.
En die heeft Samsung dus niet.
You never know what's coming :)
Ik wel. Een extra lader is nooit verkeerd. Immers, hoeveel "krijg" je er per telefoon? 1 erbij en eentje bij het laadstation (in dit geval dan). Na één a twee jaar heeft deze meestal zijn beste tijd wel gehad, of is achterhaald (bepaalde snel laad functionaliteit ontbreekt bijvoorbeeld).
Het staat letterlijk in het artikel:
Samsung levert de lader zonder kabel en adapter.
100 euro! en dan een gezellig waaiertje erbij. Handiiiig zo op je nachkastje.

http://www.ikea.com/nl/nl/catalog/products/40318025/

doe me die maar. kan ik er gelijk 8 kopen en op meer plaatsen laden....
Houdt er wel rekening mee dat deze Ikea lader veel minder vermogen heeft; slechts 5 Watt. Dat wil dus zeggen dat er bij een spanning van 5 volt maar met 1 ampère kan worden geladen - geen 'quick charge' dus. Reguliere USB laders leveren veelal 2 ampère (dus 10 Watt) en hebben al een aardige poos nodig om je telefoon op te laden. Met dit draadloze Ikea ladertje gaat dat dus nóg veel langer duren ...
klopt zag ik al. Maar je hebt er ook van 15 watt in die prijs.
Maar het voordeel van die Ikea dingen is wel dat je ze zelfs in je niet ikea meubels kan instaleren met de FIXA Gatenzaagset, en uiteindelijk zullen ze vast een snel lader hebben (Het is ook gewoon een standaard)

Heb je ook niet zo'n rare standaard op je bureau.

[Reactie gewijzigd door stewie op 15 februari 2018 16:42]

Dat is een liggende. Een staande lader is veel fijner. En gegarandeerd opladen.
Waaiertje blijft uit als je snel laden uit zet. Is op een nachtkastje ook niet nodig.
of gewoon ff op aliexpress zoeken en de clone fast charger bestellen... ook met het samsung merk er op en kan bevestigen dat hij perfect werkt voor die 10 euro maar is toch belachelijk dat ze 100 euro vragen voor alleen de charging pad.... zonder oplader niks.
Ja, daar zal je veel plezier van hebben tot je door die goedkope oplader eindigt in een urn.
hij werkt al een jaar perfect en het is gewoon de QI standaard diie samsung gebruikt dus snap de paniek niet die je loopt te zaaien zonder het product zelf getest te hebben.
Beetje kort door de bocht.... met je "jij doet dat niet"... tuurlijk doe ik dat wel maar snap dat veel mensen iet normaal kunnen denken en dat dit soort dingen gaan roepen. De wireless pads worden zonder lader verkocht dus je moet de lader van de telefoon gebruiken en de wireless pad is dus niets meer dan een plastic shell me een QI standaard pad er in dus is volkomen veilig.
Met honderd euro prijzen ze zichzelf wel een beetje de markt uit. Bovendien moet je nog zelf de originele lader en kabel kopen, die kost 25 euro. Heb zelf kortgeleden de draadloze lader van de S8 gekocht, die was 79,99 maar daar zat 50 procent korting op, vond het toen maar net redelijk en zou hem voor 80 nooit hebben gekocht.
De originele lader zit toch bij de telefoon?
Maar je originele lader gebruik je om hem in de woonkamer op te laden.
Moet je nog steeds een extra lader kopen om hem op je nachtkastje te kunnen gebruiken.
Te triest voor woorden dat er geen lader bij zit....
18 watt is nog steeds niet erg vlot. Met die steeds groter wordende accu's mag dat draadloos laden wel meegaan qua snelheid anders is het straks gewoon geen alternatief meer. Bij mijn S7 was het nog een klein verschil (kwartiertje) maar bij de S8 is het significant geworden
Misschien een 'rare' vraag, in dat geval sorry, maar is het draadloos opladen merk gebonden, net als de oplaadstekkertjes?
Ook al is USB-C in opkomst, maar met een Android stekkertje kun je nog steeds niet een iPhone opladen vice versa. Maar kun je met een 'draadloze' iPhone oplader bijvoorbeeld wel deze Samsung opladen vice versa?
Iphone en Samsung Galaxy gebruiken allebei de Qi standaard (spreekt uit als "tsjie") dus met een Samsung draadloze lader voor de s6/7/8 of een belkinlader of IKEA inbouwlader kan je ook gewoon de iphone 8/x opladen.
Aah, OK. Thanks. Dat is de standaard die alle merken hanteren.
Niet alle merken, maar omdat Apple Qi gebruikt volgen andere merken.

https://www.androidauthor...qi-pad-technology-580015/
Uiteraard, iets te snel geschreven...😏
Als die 18 W ook echt het apparaat in gaan vind ik dat zo slecht nog niet.
Bij 5 V is dat meer dan 3 A. Mijn powerbank doet slechts 2.1 A (zegt 'ie) en daar ben ik best tevreden mee.
Ik vind draadloos opladen pas een echte doorbraak als ik mijn telefoon kan gebruiken met de oplader op het nachtkastje zonder kabel aan mijn toestel, en dan toch opladen. Dat zou ik dan wel weer 99 euri waard vinden, nu totaal niet. dan maar de oude vertrouwde adapter :)
Wat is dan de toegevoegde waarde?
Je mobiel is al vol de volgende morgen en straling wordt nu beperkt.
Met je oplossing moet er iets van straling zijn en dat willen velen juist niet.
Het is juist mooi zo :)
-edit verkeerd gelezen

[Reactie gewijzigd door maajelvv op 15 februari 2018 17:38]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ.

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee