LG komt met Google Assistant-speaker en meer producten met spraakbesturing

LG heeft een speaker met Google Assistant aangekondigd. Daarnaast komt de fabrikant met meer apparatuur die overweg kan met spraakbesturing via de speaker. Als voorbeeld noemt LG een luchtreiniger.

LG ThinkQ-speakerOm de luchtreiniger aan te sturen moeten gebruikers zeggen "OK Google, talk to LG, turn on the air purifier". Het commando 'talk to LG' wijst erop dat dit een tussenstap is om Google Assistant te laten communiceren met andere apparaten van de Zuid-Koreaanse fabrikant.

Vermoedelijk gaat het om producten in de nieuwe ThinkQ-serie. Vorige week maakte LG bekend die naam te gaan gebruiken voor smarthomeapparaten die gebruikmaken van kunstmatige intelligentie en met elkaar kunnen communiceren.

LG plaatst de smarthomespeaker ook in de ThinkQ-serie. Specificaties zijn nog niet bekendgemaakt en het is nog niet duidelijk hoe groot de speaker is. De fabrikant claimt dat de speaker een hoge geluidskwaliteit heeft, met dank aan audiotechnologie van Meridian. Meer details over de speaker en andere ThinkQ-apparatuur worden vrijgegeven tijdens de CES-beurs, die begint op 9 januari in Las Vegas.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

28-12-2017 • 11:00

22

Reacties (22)

22
21
7
2
0
13
Wijzig sortering
Dat is het mooie van Google Home producten. Dat werkt met shortcuts! Dat is dus de reden dat ik gisteren mijn Amazon Echo dot heb vervangen door Google Home Mini.

Ik heb ook een Homey, en iedereen weet dat de spraakherkenning van Homey erg slecht is. Totaal niet te vergelijken met een Echo/Google Home.

Ik kan in de Google Home app shortcuts instellen, als voorbeeld om mijn keuken lampen aan te doen moet je normaal inderdaad zeggen:

"Ok Google/Alexa, tell Homey to turn on the lights in the kitchen."

Nu heb ik de shortcut zo ingesteld:

Als ik zeg:
"Turn on the lights in the kitchen."

Laat Google Assistant het volgende doen:
"Tell Homey to turn on the lights in the kitchen."

Werkt perfect, dit zal dan met de apparaten van LG of andere leveranciers ook zo kunnen werken.
Het enige nadeel aan shortcuts is dat de Home niet kan generaliseren, dus als je tegen Google zegt "Turn the lights on in the kitchen" zal die het niet snappen. Je zou dit ook nog als variabele kunnen toevoegen, maar dan kan de lijst oneindig groot worden. Zo begin ik vaak onbewust met "Can you" of eindig ik met "please" omdat ik het anders denigrerend over vind komen.

[Reactie gewijzigd door tweegroenethee op 8 augustus 2024 05:55]

Je kunt bij de shortcuts ook meerdere input definiëren voor dezelfde shortcut. Niet dat dit het probleem 100% oplost, maar is wel een stap dichter bij de oplossing.
Klopt je kan inderdaad 4 verschillende manieren opnemen om het commando te triggeren, dat heb ik dus ook gedaan omdat ik niet altijd op dezelfde manier zeg.
Denigrerend? Dat zou suggereren dat er een persoon aan de andere kant zit...
Jaja, wacht maar tot ze aan de macht komen en jij bent niet beleefd tegen ze geweest.

Ik daarentegen verwelkom onze artificial intelligence overlords.
Tijd voor PCPs (Politically Correct Preprocessors) voor alle programmeer/scrip talen.
"Could you please" -> do
"Is it possible to" -> if
"please." -> ;
etc.
Ik heb een wifi-switch gekocht (voor 5 euro!) die ik aan de app van ewelink koppel. Deze kan ik weer aan mijn Google Home-app koppelen. Nu heb ik deze schakelaar tussen de stekkerdoos van de kertverlichting geplaatst. Ik kan de kerstboom nu aan en uit zetten met het commando: "Hey Google, turn on christmas lights". Het wordt pas leuk als komend jaar de routines worden uitgerold, waarmee je met één commando een aaneenschakeling van commando's kunt laten uitvoeren. "Hey Google, make it christmassy", wordt dan: kerstlichting aan, buitenkerstverlichting aan, kerstmuziek op alle Google-gekoppelde speakers (momenteel bij mij keuken, kantoor, woonkamer), etc.

Maar mijn eigenlijke vraag aan je: waarom is het bij LG en jouw Homey-app nodig om een tussenstap te maken? In een ideale wereld zouden deze apparaten toch rechtstreeks in je Google Home-gekoppelde apparaten moeten komen?
Ik heb een wifi-switch gekocht (voor 5 euro!) die ik aan de app van ewelink koppel.
Mag ik vragen waar je die hebt gekocht?
aliexpress. iTead Sonoff-switch. Je moet wel ff een kabel doormidden knippen en bij de in- en uitgang de lijn- en nul-draad er in schroeven, maar werkt prima. Ook heel snel. Schakelt na het commando in de ewelink-app echt binnen 200ms en via Google ook binnen een seconde of zo (stem moet eerst worden herkend, e.d.).
Amazon's Alexa heeft een vergelijkbaar systeem. Ik roep regelmatig: "Alexa, tell Sonos to play Discover Weekly from Spotify" of "Alexa, play Discover Weekly on Spotify on Sonos".

Het werkt, maar hoe langer het wordt, hoe lastiger de commandos. "talk to el gee" lijkt me wat lastig om regelmatig te moeten gebruiken.
Google voegt langzaam maar voorzichtig meer basic commando's waarop applicaties kunnen inhaken. Air purifiers zijn daar echter niet één van :( .

Correctie: Google ondersteunt impliciete invokaties al. Dus 'turn on the air purifier' kan al werken, enige issue is dat je als app maker niet zeker weet of Google Assistent zal besluiten of jouw app zal worden gevraagd om de request af te handelen. De 'ask my-app to my-action' flow is in die zin een stuk veiliger.
Implicit invocation occurs when users invoke your app without using its name. This type of invocation occurs when users tell the Google Assistant to do something that's similar to the action invocation phrase for one of your configured intents, or when the user is in a context where your app would be appropriate.
Hoe dan ook, Google heeft ook een serie device types die expliciet worden ondersteunt, op die manier hoef je als applicatie ontwikkelaar niet een speciale afhandeling bouwen. Momenteel zijn dit: Cameras, dishwashers, dryers, lights, outlets, scenes (Scenes defined here are partner scenes, implemented as virtual devices and activated by name.), switches, thermostats, vacuums and 'washers'.

[Reactie gewijzigd door David Mulder op 8 augustus 2024 05:55]

Dat is top. En ik denk dat het ook wel nodig is als je een bruikbaar systeem wil creëren.

Een air purifier zet je waarschijnlijk niet de hele dag aan en uit, dus dat zal niet zo'n probleem zijn. Maar je lichten wil je bijvoorbeeld met een kort commando aan kunnen zetten. Alexa icm Hue werkt goed "Alexa, turn on the lights" is prima.
Wat maakt een Air Purifier dan zo intrinsiek anders dat het niet dezelfde binaire aansturing kan zijn als bijvoorbeeld een lamp?
Wat maakt een Air Purifier dan zo intrinsiek anders dat het niet dezelfde binaire aansturing kan zijn als bijvoorbeeld een lamp?
De meeste hebben een digitale besturing dus als je er stroom op zet (als in de stekker in het stopcontact doet) gaat er op zijn hoogst een ledje branden maar hij gaat niet 'aan'.
Een lamp staat ook niet echt uit of aan, maar staat op standby. Het slimme gedeelte staat altijd onder spanning. Dit zou toch voor een Air Purifier exact hetzelfde zijn?
Gisteren toevallig hier naar zitten kijken. Het jammere vind ik dat er geen ondersteuning wordt weergegeven voor Audio en Video apparaten. Lijkt me juist de meestgebruikte toepassing...

Op de website wordt alleen verwezen naar:
Kitchen
Laundry
Air solutions
Vacuum

http://www.lg.com/us/discover/smartthinq/thinq

[Reactie gewijzigd door Qon op 8 augustus 2024 05:55]

Het commando 'talk to LG' wijst er op dat dit een tussenstap is om Google Assistant te laten communiceren met andere apparaten van de Zuid-Koreaanse fabrikant.
Klopt, dit is (al een flinke tijd) de standaard manier om "plug-ins" aan te roepen in Google Assistant.
Ja, vraag me ook af wat de auteur hier bedoelt. Gaat het erom dat het nu mogelijk is om met een extra systeem te praten, wat inderdaad al langer kan, of dat LG heeft gekozen om 'talk to LG' te doen ipv 'talk to LG purifier' ofzo.
Hoop wel dat er bij consumenten artikelen altijd de keuze blijft 'zonder spraakbesturing'.
Als consument heb je daar natuurlijk zelf de hand in. Koop in ieder geval altijd producten die voorzien zijn van een eigen interface die je altijd kunt gebruiken, buiten de spraakbesturing om. Om die reden is mijn eerstvolgende auto bijvoorbeeld ook geen Peugeot 308, waar je een serieus probleem zou hebben met de verwarming als je display het niet doet. Je kunt dan de verwarming niet manueel hoger of lager zetten d.m.v. de draaiknoppen, want die zijn er simpelweg niet.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.