Door Tweakers Partners

Neem afscheid van je sleutels en win een Loqed Smart Lock! 

18-06-2018 • 08:00

209 Linkedin

Je hoeft geen touwtje door de brievenbus te steken om voortaan zonder sleutelslogo loqed v2 naar binnen te gaan met een Loqed Smart Lock. Je telefoon in je broekzak is voldoende. Wil jij als sleutelloze tweaker door het leven, dan kan dit slimme slot een uitkomst zijn.

Bijna alles is digitaal, maar als je je huis binnen wil komen, moet je sleutels uit je tas of broekzak vissen. Die zijn niet altijd even makkelijk te vinden en maken krassen op je telefoon. Dit smart lock weet precies wanneer je voor de deur staat en opent het slot als je het aanraakt. Dat gaat ook nog eens snel, want het nachtslot gaat er al af terwijl je komt aanlopen.

Je kunt ook toegangstijden bepalen met de Android- en iOS-app. Ideaal voor je schoonmaakster, uitlaatservice, Airbnb-gasten en anderen die je regelmatig wil binnenlaten. Is je telefoon leeg, geen probleem, dan kun je altijd nog met een code naar binnen. De automatische vergrendeling zorgt ervoor dat je deur altijd veilig op slot is.

Ben je een keer niet thuis en staat er iemand voor de deur, dan kun je die persoon via de app snel binnenlaten. Daarnaast integreert Loqed met ifttt en is er van alles mogelijk met de Loqed API.

Veiligheid

Het smart lock is geschikt voor de meeste Europese deuren, voorzien van 256bit end-to-end-encryptie, en getest op inbraakveiligheid. De behuizing is van roestvrij staal. Door een slim trucje met twee bluetoothantennes weet het slot wanneer je binnen bent, zodat niet iedereen het slot kan openen door het aan te raken.

Meedoen?

Wil je een Loqed smart lock winnen, vul dan de onderstaande poll in. Wil je hem zeker hebben? Het slot is deze maand met een aantrekkelijke introductiekorting te koop.

Wil jij kans maken op een Loqed Smart Lock?

Poll

De opties zijn uitgeschakeld omdat de deelname gesloten is

Voorwaarden actie

 • Je Tweakers-account moet voor 15 juni 2018 geactiveerd zijn.
 • Meedoen kan tot en met 26 juni 2018 23.59 uur, alleen via de poll.
 • Alleen ingelogde bezoekers kunnen deelnemen.
 • Je kunt één keer aan de poll deelnemen.
 • Winnaar krijgt uiterlijk 27 juni 2018 bericht via e-mail.
 • Niet-winnaars ontvangen geen e-mail.
 • Winnaar wordt at random geselecteerd. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd.
 • Minderjarigen mogen pas meedoen na voorafgaande toestemming van hun ouders of verzorgers.
 • Medewerkers van Tweakers & Loqed zijn uitgesloten van deelname.
 • Deelnemers die niet voldoen aan bovengenoemde voorwaarden, kunnen worden uitgesloten van deelname.
 • Klachten kunnen via klachten@tweakers.net ingediend worden.
 • Prijzen zijn niet inwisselbaar voor geld of andere goederen.

Edit: 'getest volgens SKG-IKOB' aangepast naar 'getest op inbraakveiligheid'

Wat vind je van dit artikel?

Geef je mening in het Geachte Redactie-forum.

Reacties (209)

Wijzig sortering
Vager dan dit wordt het niet:

en getest volgens SKG-IKOB

Uit de test bleek dat het een waardeloos slot was maar dat zeggen ze er niet bij.
Inmiddels reactie van het SKG-IKOB gehad, ze geven aan dat er inderdaad een test gaande is, maar dat de tekst wat hun betreft misleidend is en dat LOQED deze zal moeten verwijderen. LOQED heeft op hun beurt aangegeven dit te gaan doen.

De testen tot op heden worden omschreven als: "(oriënterende) beproevingen"

@Tweakers Concepts Ik heb hier ook al een topic over aangemaakt in tip de redactie, maar de tekst zal hierboven dus ook moeten worden aangepast!
Ja dit is echt een loze kreet. Er staat nergens wat het resultaat is en welke rating het slot heeft gekregen. Als er geen SKG-2 minimaal op zit dan zullen vele verzekeringen niet uitkeren bij inbraak. Dus zou dit toch wel graag willen weten.

Hij is ook niet te vinden op de SKG website, ik heb dan ook het SKG gemaild.
De losse onderdelen van het Loqed Smart Lock worden op dit moment getest bij SKG-IKOB. Omdat nog niet alle onderdelen zijn getest en het productieproces (kwaliteitsbewaking) ook moet worden gecontroleerd, is er ook nog geen certificaat afgegeven. Daarom mogen we ook nog geen melding maken de certificaat-klasse. We laten het slot keuren volgens de strengste drie sterren keuring, die we verwachten in de loop van het jaar te krijgen. De belangrijkste onderdelen die zijn getest hebben allen de test doorstaan.
Bedankt voor de reactie, echter...
Mijn verzekering (zoals zo vele) eist SKG-2 als ondergrens. Zolang er geen certificaat op het slot zit zal er dus bij inbraak niet worden uitgekeerd.

Daarmaast vermeld jullie website: "Het Loqed Smart Lock is getest door SKG-IKOB, het veiligheidskeurmerk in Nederland"

Dit is dan minimaal onjuist, het neigt zelfs naar misleiding als de test niet is afgerond. Immers bestaat de kans dat jullie helemaal geen certifcaat krijgen.

Totdat er een certificaat is kan ik dus iedereen afraden dit slot te monteren.
Wat betreft keuringen blijft het zowieso twijfelachtig, het skg sterrensysteem is een puur nederlandse aangelegenheid die puur geent is op het onderdeel, terwijl een gevelelement in een woning aan weerstandsklasse 2 moet voldoen. Dus het deurblad in combinatie met het daarop toegepaste hang-en sluitwerk en bouwkundige situatie.

Het sterrensysteem op hang-en sluitwerk geeft derhalve enkel een indicatie aangaande de mogelijke prestaties van een gevelelement en heeft daardoor eerder een afschrikkende werking op een onverlaat.

Het is ook niet zonder meer mogelijk om bijvoorbeeld een slot uit te wisselen voor een slot met hetzelfde aantal sterren, zonder de leverancier van het gevelelement te consulteren of dit binnen de geteste wk2 situatie kan. Een kartonnen deur met skg 3* hang-en sluitwerk maakt nog geen inbraakwerende situatie.

Komt daar bovenop nog het politie keurmerk veilig wonen, waarbij ook nog eens naar alle omgevingsfactoren wordt gekeken. Staat er een lantaarnpaal voor de deur, welke tijden brand deze daadwerkelijk, heb je een omheinde tuin of vrij overzichtelijk gras, noem maar op.

Waarschijnlijk zal het slot een vrij standaard zelfvergrendelend motor zijn zoals de fuhr 834, gecombineerd met een rfid impulsgever.

Of een effeff 819 wanneer er een krukbediening noodzakelijk is, wat weer logischer is gezien het lagere stroomverbruik van een solenoid slot vs een motorslot.

Ook zou je de oplossing kunnen zoeken in het beslag, zoals het salto xs systeem.

Of een motor cilinder.

[Reactie gewijzigd door rglasbergen op 18 juni 2018 19:34]

Je kunt hem ook op het toilet monteren ;)
Dan kan de deur inderdaad altijd door iedereen open gedaan worden als jij er met je telefoon op zit....
Je zal je telefoon 's nachts nu net naast de deur op het tafeltje naast de voordeur hebben liggen..
Als de test nu nog bezig is, waarom staat dan in de actie “is getest”?

Heeft Tweakers zelf die tekst aangeleverd of iemand van jullie team?

Op de website staat namelijk ook “SKG-IKOB getest” op de productpagina. Lijkt me een gevalletje valse reclame op dit moment, of zie ik dat verkeerd?

[Reactie gewijzigd door stuiterveer op 18 juni 2018 10:42]

Ik begrijp je zorgen. Alle belangrijke onderdelen zijn al daadwerkelijk onderworpen aan de test, en daar met vlag en wimpel doorheen gekomen. SKG staat het pas toe melding van een certificaat te maken als alles, inclusief de administratieve eisen t.a.v. kwaliteitsbewaking, zijn gecontroleerd. Omdat we daar als bedrijf nu mee bezig zijn, zal het officiële certificaat nog even op zich laten wachten. We zullen het melden in onze nieuwsbrief als het certificaat is verkregen!
Ja, maar je/jullie doen voor alsof jullie ALLES dus al getest hebben. Dus dat het hele slot + proces al door de keuring heen gegaan is.

Waar mijn nekharen overigens recht overeind van gaan staan is als mensen (politici hebben hier een handje aan). Een antwoord typen wat niet de vraag beantwoord, maar het lijkt te beantwoorden. Geef gewoon eerlijk toe dat het vanuit marketingdoeleinden gedaan is omdat het beter uitziet om op je site aan te geven dat het product getest is door SKG ipv dat het "momenteel onder test is, naar verwachting goedgekeurd word dit jaar en jullie een 3* rating verwachten"
Door er zo omheen te draaien is het echt killing voor het vertrouwen.
Stel je voor dat uiteindelijk een certificaat wordt afgewezen, wat doen jullie dan wat betreft die vermeldingen? In alle gevallen is het dan niet positief:
 • Sowieso is hij dan afgewezen
 • Als jullie het er laten staan is het vals vertrouwen scheppen over hoe het product in verhouding staat tot het SKG
 • Als jullie het er af halen zullen mensen genoeg vraagtekens plaatsen bij het waarom
En ja, dan maak ik nu wel de aanname dat het afgewezen wordt, maar als ik jullie marketingmateriaal naloop heb ik niet het gevoel dat jullie ook maar enigszins met die mogelijkheid rekening hebben gehouden. Wat behoorlijk nalatig is, aangezien ik begrijp dat, buiten de software, dat de factor is die de release vooralsnog tegenhoudt.
Stel je voor dat uiteindelijk een certificaat wordt afgewezen, wat doen jullie dan wat betreft die vermeldingen? In alle gevallen is het dan niet positief:
 • Sowieso is hij dan afgewezen
 • Als jullie het er laten staan is het vals vertrouwen scheppen over hoe het product in verhouding staat tot het SKG
 • Als jullie het er af halen zullen mensen genoeg vraagtekens plaatsen bij het waarom
En ja, dan maak ik nu wel de aanname dat het afgewezen wordt, maar als ik jullie marketingmateriaal naloop heb ik niet het gevoel dat jullie ook maar enigszins met die mogelijkheid rekening hebben gehouden. Wat behoorlijk nalatig is, aangezien ik begrijp dat, buiten de software, dat de factor is die de release vooralsnog tegenhoudt.
Wordt het afgewezen, dan kan iedere koper de koop ongedaan maken en zijn slot terug sturen. Dit aangezien dan volgens de consumentenwetgeving geen product meer geleverd is zoals je op grond van de communicatie/informatie van de firma mocht verwachten.

Trouwens: je kan het slot vast ook elders gebruiken dan in je voordeur, bijvoorbeeld om het klushok af te sluiten voor kinderen etc die anders een zaag etc. in hun hand kunnen krijgen.
Trouwens: je kan het slot vast ook elders gebruiken dan in je voordeur, bijvoorbeeld om het klushok af te sluiten voor kinderen etc die anders een zaag etc. in hun hand kunnen krijgen.
Daar heb je absoluut gelijk in, al is dat niet waar ze het voor marketen.

Uiteindelijk heb ik zelf ook aangegeven te willen winnen overigens, maar vooral omdat ik benieuwd ben hoe degelijk het is.
De losse onderdelen van het Loqed Smart Lock worden op dit moment getest bij SKG-IKOB.
Bij een "klassiek" slot heb ik nog wel vertrouwen in een SKG-rating, maar bij een slot als dit vraag ik me af, gaan die testen alleen over het fysiek aanvallen van het slot (beitels, boren, hamers, breekijzers, ...) of test SKG ook op electronische aanvallen? Ik kan op hun site zo snel even niet vinden wat er precies getest wordt, verder dan "hang- en sluitwerk test op sterkte en duurzaamheid" kom ik niet. Als ze niet testen op electronische aanvallen is het certificaat vrijwel nutteloos; in het extreme geval zou je een slot hebben dat bestand is tegen een raketwerper, maar opengaat zodra je een (onversleuteld, niet-geauthenticeerd) wifi-signaal "ga open" er naartoe stuurt. Misschien ligt het aan mij en ben ik iets te paranoïde geworden na het kijken van teveel presentaties van BlackHat en Defcon, maar als jullie zouden kunnen toelichten hoe de "electronische beveiligingssterkte" van dit slot getest is, dan zou dat een hoop zorgen wegnemen.

ps. Ik sluit me aan bij de mensen die hun verbazing uitspreken over jullie timing. Mijns inziens passen "Het slot is deze maand met een aantrekkelijke introductiekorting te koop." en "We laten het slot keuren volgens de strengste drie sterren keuring, die we verwachten in de loop van het jaar te krijgen." niet bij elkaar. Excuses voor de zeer kritische houding, en ik hoop dat het niet per ongeluk als vijandig overkomt, maar ja, je maakt een beveiligingsproduct, dus dan wil ik wel graag zeker weten hoe het zit met de kwaliteit.
Voor de testen is een gereedschapsset vastgesteld, deze is enkel op basis van manuele aanvallen. Diditale aanvallen zijn geen onderdeel van de testen.

De gebouwbeheer systemen zullen weer aan heel andere testen onderworpen zijn/ worden.
Persoonlijk had ik dan gewacht met een promotieactie op tweakers.net waar men vaak kritische noten laat vallen. In mijn ogen komt dit over als gehaast als ik volgende punten lees: Productiepreces (kwaliteitsbewaking) moet worden gecontroleerd, geen certificaat, test bij SKG-IKOB nog in gang. Dat zijn toch punten die je afgerond wilt hebben voordat je op de voorgrond treed met een product dat enorm baat heeft bij een dergelijk keurmerk?

[Reactie gewijzigd door AOC op 18 juni 2018 10:42]

Misschien is het handig om dat dan op de website te zetten. De huidige tekst is echt nietszeggend..
Van de website af geplukt:
SKG-IKOB getest
Zegt net zoveel als: dermatologisch getest of klinisch getest. Dat betekent respectievelijk: op je huid gesmeerd of in een praktijk ofzo gebruikt. Zegt dus geen niks.

Als de dingen nog in de keuringsfase zitten, zet dat er dan bij! Net als Patent Pending ofzo. De vermelding van de instantie, maakt de suggestie namelijk wel erg sterk dat het goedgekeurd is door SKG, want het staat in het rijtje van allemaal dingen die WEL kloppen, alsof je probeert het er tussen te sneaken.

Het is op gelijke hoogte als met die E-nummers in de ingerediëntenlijsten, men wil niet weten dat er luizen overal inzitten, zoals in roze koeken (E120) of het waxbescherm en glanslaagje over je appel of bonbon(E904)
Anoniem: 120539
@rob-bo18 juni 2018 09:48
Het interessante is dat op de site van SKG-IKOB ik op de naam Loqed geen certificaten kan vinden...
Zelfs al is het getest volgens SKG-IKOB en goedgekeurd, dan voldoet het toch alleen aan fysieke veiligheidseisen? Ik ken geen officiele keuring die bij inbraakwerende producten ook test of het digitaal veilig is.

Dat de verzekeraar ook kijkt naar die sterren voor ze misschien uitbetalen is prettig. Ik heb liever een slot dat ook getest is op aanvalspunten die de afgelopen 30 jaar door criminelen worden gebruikt zodat ik de verzekeraar waarschijnlijk niet hoef in te schakelen vanwege het slot.

Straks is een brute force mogelijk omdat die sterke encryptie verkeerd was toegepast of is dat slot makkelijk voor de gek te houden door wat aluminiumfolie creatief te gebruiken.

Ik zie geen fingerprintreader, het slot kan door aanraken open als je met je mobiel buiten in de buurt bent? Die oude relay aanval door op een terras even een antenne naast de telefoon en naast het slot te houden klinkt al als een optie. Werkte bij die autosloten met encryptie ook prima.

[Reactie gewijzigd door kodak op 18 juni 2018 11:53]

Die oude relay aanval door op een terras even een antenne naast de telefoon en naast het slot te houden klinkt al als een optie. Werkte bij die autosloten met encryptie ook prima.
Smartphones hebben GPS, dat maakt het in elk geval in theorie mogelijk (voor de duidelijkheid, ik heb geen idee of Loqed dit ook echt doet!) om alleen met het slot te communiceren als je minder dan tien (??) meter van de deur vandaan bent. En ja, ik weet dat je met GPS-signalen kunt klooien om de berekende positie te verschuiven, maar dat is een veel moeilijkere aanval dan simpelweg wat communicatie relayen.
Het eerste ontwerp lijkt te werken op basis van responce tijden.
SKG keuring is sowieso wassen neus dus daar zou ik me niet zo veel van aantrekken. Er mag 'volgens de norm' alleen gebruik worden gemaakt van een beperkte selectie aan inbraakgereedschap: een breekijzer mag bijv. maximaal 71 cm zijn. Neemt een inbreker een breekijzer mee van 120cm+ dan is hij in een paar seconden binnen. Ik heb in ieder geval nog geen crimineel meegemaakt die zich iets aantrekt van een norm...
Het draait bij beveiliging allemaal om "beter beveiligd zijn dan je buren". Dan heeft een hogere waardering altijd meerwaarde. Wat je buiten wilt houden is de gelegenheidsinbreker, om deze redenen zijn er dan ook normen over wat deze gemiddeld aan gereedschap mee hebben.

Als ze specifiek iets uit jouw huis willen hebben komen ze toch wel binnen, want als je een inbraak kan plannen zijn er vrijwel onbegrense mogelijkheden.

Uiteraard speelt er nog wel meer mee, ik heb wel eens dubbel SKG-3 zien zitten op een "kartonnen" deur, dan heb je bijvoorbeeld beveiliging niet begrepen.
Is er een link naar die test?
Onlangs was er een "smart" hangslot met fingerprints, met onmiddelijk verschillende manieren om het (op afstand) te openen, en anders moest je het maar openen met een schroevendraaier:

https://www.theregister.c...roken_screwdriver/?page=1
Even de marketing-wank op een rijtje;
- Verbinding met smartphone
- Zelf verzonnen hippe naam ('InstantOpen')
- Het is zo'n slim product!
- Niet boren!!
- 256-bit encryptie
- Betere beveiliging dan enig traditioneel slot (maar toch een attack surface hebben die veel groter is, hmm).

Ik ben benieuwd naar de eerste POC ;)
Heb je de Emergency Power functie al gezien?

Als de batterij leeg is dan kan je een 9V blokje tegen de contacten boven het touch vlak duwen om (met je telefoon) alsnog de deur te kunnen openen.

Leuk... en wat gebeurt er als ik daar 220V op zet? Of een taser? Ik zal vast niet naar binnen kunnen (hoop ik toch!), maar kan de bewoner dat nog wel?
Ja, voor een defecte motor heb je ook feest, vandaar dat ook de meeste sloten nog een override hebben doormiddel van een fysieke sleutel.

Maargoed laten we hopen dat degene die dit wint bereid is om dit soort dingen te testen of dat we het apparaat in ieder geval open kunnen zien.
Leuk... en wat gebeurt er als ik daar 220V op zet? Of een taser? Ik zal vast niet naar binnen kunnen (hoop ik toch!), maar kan de bewoner dat nog wel?
Dat was ook mijn eerste gedachte (al had ik een lagere spanning in gedachten ;) ).
Alleen is dat natuurlijk niet veel anders dan een traditioneel slot; ook dat is met een klodder snelle lijm heel eenvoudig buiten werking te stellen, en toch gebeurt dat niet (vaak).

Omdat je het dan over vernieling hebt zal het ook niet snel als 'prank' gebeuren. Iets anders is het 'voor de grap' buitensluiten door even een paar keer een foute access-code in te tikken. Voelt veel onschuldiger, je sloopt niks, maar lastig voor de gebruiker is het wel. Ook dit zal overigens in een normale situatie niet zo heel veel voorkomen, mag ik hopen.
Vergeet ook niet dat dit soort sloten nog niet werken op deuren met een meer-punts-sluiting.
Ik vindt dit al tijden erg interessant, maar ik ga mijn deur echt niet vervangen om dat ik een digi slot wil hebben.
Staat op de website dat het wel werkt op meerpunts sluitingen.

https://www.loqed.com/nl/hulp/compatibiliteit/

Opdeksloten helaas niet. Alleen ‘euro’ sloten.
Voor opdeksloten bestaan er al lang elektronische varianten. Ik ben blij dat er nu ook een cilindervariant komt.
Vast een ander merk dan, bij deze hebben ze dat niet (voorzover ik het kan vinden).
zo te zien loopt ie op een batterij en moet hij zowel een steppermotor als het display als de logica aansturen. Elk slot is te kraken. Misschien is dit wel een makkelijk toegankelijk arduino achtig dingetje. Leuk om te weten.
Gaat de fiets ook automatisch op slot?
Hmm beetje vaag verhaal nog, lange levertijd, installatietekeningen/handleiding pas online zetten als het slot direct leverbaar is, met andere woorden zodra kortingsacties zijn afgelopen.

Nee, dat boezemt weinig vertrouwen in. Ook het enkele kabeltje dat door het sleutel gat gaat, zolang dat niet massief is en het slot zelf beschermt ben je met dit ding zo binnen.
Hoi Phusebox,

Het product is af, maar aan de software-installatieprocedure wordt komende tijd gewerkt. De korting geven we dan ook als beloning voor het wachten.

In het sleutelgat komt een speciale, massive cilinder (die laten we keuren door SKG). Hierin zit geen sleutelgat, daarom is het een zeer veilige cilinder, niet kwetsbaar voor veel bekende inbraakmethoden. In de onderrand van deze cilinder is een kleine uitsparing gemaakt voor een kabeltje.

Ik zal proberen vandaag nog een foto van de cilinder online te laten plaatsen!
Bedankt voor de reactie. Ik ben zeer zeker geïnteresseerd in dit soort oplossing maar het moet naast gebruiksgemak eigenlijk ook de veiligheid bevorderen. Voor ik zoiets zou aanschaffen zou ik dan ook graag eerst de app installeren met eventueel een demo modus en een installatietekening zien met informatie over de componenten.

Jammer dat de korting dan ook maar tot eind deze maand duurt. Als het een Kickstarter was geweest had ik dat begrepen, maar zelfs dan was de informatie wat summier geweest.

Wat ik me nog afvraag is:
 • Hoe wordt het "bedieningselement" over het oude sleutelgat geplaatst? Nu lijkt het op de rozet geplakt?
 • Moet het volledige beslag aan de binnenkant vervangen worden? Hoe ga je om met andere afstanden tussen deurklink en sleutelgat?
 • Hoe snel is de bluetooth detectie? Als ik kijk naar andere apparatuur duurt dit soms tot wel 10 seconde. Als ik dan voor de deur sta te wachten wordt het al snel irritant.
Het klopt dat er nog informatie mist. We leren van alle vragen die o.a. hier worden gesteld, en werken de informatie op onze website daarmee bij. Hieronder antwoorden op je vragen:
 • Het wordt erop geschroefd, door een speciaal tegendeel. We zetten binnenkort een installatie-filmpje online, zodat dit duidelijker wordt. Het is dus niet geplakt. Achter het kunststof deel zit een metalen, bijna massieve cilinder, zodat alles wel veilig is.
 • De cilinder die het slot draait, is zo gemaakt dat deze past op een groot scala aan deurdiktes. Uit de installatievideo zal dit straks duidelijk worden.
 • Bluetooth detectie gaat snel. We beginnen er ook al mee zodra je binnen bereik komt (10-15 meter). Vanaf dat moment start de afstandsmeting. Ben je dichtbij genoeg, dan pas werkt InstantOpen (touch to open) Uiteraard is dit al goed getest.

[Reactie gewijzigd door Loqed op 18 juni 2018 12:02]

Je schrijft dat jullie leren van alle vragen die o.a. hier worden gesteld maar jullie verkopen het product op jullie website (en hier op Tweakers) alsof het al af is. Er staan nog veel zaken op de backlog als ik jullie reacties hier zo lees en persoonlijk vind ik dit meer op een MVP lijken dan een af product dat ik in de winkel zou willen kopen. Het lijkt op dit moment wat gehaast te gaan...

Begrijp me niet verkeerd - op zich zie ik wel iets in het product maar volgens mij moeten jullie eerst nog wat meer investeren en wat klanttesten doen alvorens een veiligheidsproduct als dit te gaan verkopen. Anders dan bij ING waar een van de oprichters vandaan komt is dit niet enkel software maar is het daadwerkelijk hardware dat jullie gaan verkopen.
Hoe zit dat qua software ondersteuning?

- is het gebruik van cloud verplicht of kan het ook zonder internet verbinding geïnstalleerd en gebruikt worden?
- hoe lang wordt de software ondersteund? Ook bij volgende iOS en Android versies?
- mocht het bedrijf ooit overgenomen worden of failliet gaan komt de broncode dan vrij beschikbaar?
Het lijkt mij wel verschrikkelik handig maar!

1. Ik wil voor makkelijker meerdere sloten kopen. Nu is het leuk voor de voordeur, maar ik wil sowieso graag ook de achterdeur, de poort en de schuur op hetzelfde slot hebben.
2. Dit moet allemaal redelijk geprijst zijn ( maximaal 20% duurder dan normale sloten).

Nu zie ik hier niks over op de site. Wat (en het lijkt mij verschrikkelijk handig) betekend dat ik voor de achtedeur en de schuur nog altijd sleutels nodig heb, of je 5x 300 euro kwijt bent in mijn geval.(zonder aanbieding) dat gaat mij toch wel te ver.

Sloten zijn sowieso duur, maar dit is niet grappig meer als je het wil doen op je hele huis.
Site werkt nogal onhandig. Prijzen staan er wel als je goed zoekt.
https://www.loqed.com/nl/product/loqed-smart-lock/

edit: Ouch, jouw reactie niet helemaal afgelezen voordat ik reageerde. Ik voel een minnetjesstorm opzetten.

[Reactie gewijzigd door thegve op 18 juni 2018 09:42]

haha ja dit had ik gevonden afgezien van het feit dat op plek A 300 euro staat en 2 rgels eronder 299 is dat gewoon erg duur.

I wil er dus 5 in één keer bestellen ik verwacht dan wel gewoon korting ofzo.
Aanbieding is 169 voor het eind van de maand.

Lijkt me dat een dergelijke korting daarna ook nog wel uit kan.
geeft toch niet, als je een poging doet behulpzaam te zijn zul je vrij weinig -1 krijgen. Daarnaast voegt je post nog een link toe, das niet verkeerd.. +1
Kosten 164 euro per stuk...

Ben benieuwd hoeveel en voor hoelang de Tweakers korting dan wordt.

[Reactie gewijzigd door mjl op 18 juni 2018 10:44]

Zo te zien is het kabeltje alleen een data connectie naar de elektronica en het mechanische deel aan de binnenkant. Via het gat kan je wel gemakkelijk de dagschoot openen, maar de nachtschoot is een stukje lastiger. Als het ontwerp goed is, dan lukt dat niet.
Mooi apparaat, benieuwd hoe goed dit werkt!

Er is bij dit slot aan veel dingen gedacht, batterijen leeg, telefoon leeg/vergeten etc.
Maar, wat doe je wanneer het device zelf defect is? Hoe kom je dan je huis binnen.
Op de website heb ik hier niets over terug kunnen vinden.
inderdaad de website meld :
Het Loqed heeft deze problemen eens en voor altijd opgelost: we hebben het sleutelgat geheeld uit het slot gehaald. Om ervoor te zorgen dat je altijd naar binnen kan zonder metalen backup-sleutel, is er de mogelijkheid om met een persoonlijke code naar binnen te gaan. Ook zit er een noodstroom-aansluiting op. Het Loqed Smart Lock is getest door SKG-IKOB, het veiligheidskeurmerk in Nederland.

Maar hoe dan ?
batterijen ? en waar zitten die dan, hoe gaat het slot open ? mechanisch ?
waar is de persoonlijke code dan ?
etc.
etc.

Ik wil het overigens best testen ;)

[Reactie gewijzigd door xats6nl op 18 juni 2018 08:36]

Goede vragen!
 • In het slot zelf zitten 10 AA batterijen aan de binnenzijde. Die gaan >1 jaar mee
 • De noodstroomaansluiting zit aan de buitenkant, zodat die altijd bereikbaar is
 • Iedereen krijgt een persoonlijk code van 6-cijfers. Die kun je zelf instellen bij installatie. Wel zo handig, voor als je telefoon leeg is.
 • Het slot gaat mechanisch open. Er zit een motor in met een tandwieltrein. Die is zeer sterk, en draait ook klemmende deuren open.
Is deze ook beveiligd tegen de methode om met behulp van een zeer sterke magneet in een sok de pal te bewegen?
Voorbeeld

[Reactie gewijzigd door Floor op 18 juni 2018 10:45]

Je kunt bij een lege batterij een 9V-batterij tegen de buitenkant drukken, daar zitten twee contactpuntjes. Tenminste, dat staat op hun website: https://www.loqed.com/nl/functionaliteiten/

Je hebt nog een bulk goede vragen die niet beantwoord worden op de website trouwens, dus ik deel je nieuwsgierigheid.

[Reactie gewijzigd door KroeT op 18 juni 2018 08:48]

Kom je na vakantie thuis moet je op zoek naar een 9v batterij :)
Dus... hoef je geen sleutel meer mee, maar wel een 9v batterij :+
Die leg je voor je vertrekt toch in de plantenbak of onder de deurmat. Niemand die dat door heeft ;)
Vroeger smeerde je lijm in een slot van iemand die je niet moest, tegenwoordig houd je er gewoon een 24V accu tegen.....

Nee, aan dit soort sloten zitten te veel vaagheden. Geeft mij maar een ouderwets mechanisch slot.
Ook niet perfect, maar wel een beproefde techniek.
Dan bel je een ICT bedrijf inplaats van de sleutelmaker 😁
Normaal kan je deze van binnenuit wel openmaken zodat je een batterij kan vervangen .
Ook al wordt het tijdig aangegeven dat de batterij bijna leeg is .
Zou dit dus wel bij de achterdeur doen maar voor nog even niet .
Mijn vrouw heeft een chronisch ik-vergeet-mijn-sleutel-mee-te-nemen aandoening. Dus zo'n slim slot zou wel uitkomen. :)
Menselijk falen proberen op te lossen met enkel technologie is niet de oplossing als een simpele gedragswijziging ook het probleem kan oplossen. Daar wordt men ook beter van in plaats van enkel te vertrouwen op technologie om eigen tekortkomingen te compenseren.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 18 juni 2018 10:03]

Daar wordt men ook beter van in plaats van enkel te vertrouwen op technologie om eigen tekortkomingen te compenseren.
Ik vertrouwde op kaarten, later op borden en nu op navigatiesystemen om mijn 'tekort', dat ik niet het wegennetwerk van heel Nederland uit mijn hoofd ken, te compenseren. Ik gebruik een fiets om het 'tekort', dat ik niet binnen 15 minuten van huis naar werk kan rennen, te compenseren. Ik vertrouw op boeken en aantekeningen om mijn gebrek aan geheugen te compenseren. Ik vertrouw op mijn horloge en andere klokken, om mijn falende tijdsbesef te compenseren. Allemaal voorbeelden waarbij ik technologie gebruik terwijl ik ook mezelf beter zou kunnen trainen. Het lijkt me sterk dat jij niet een of zelfs twee van deze dingen zelf ook doet.

[Reactie gewijzigd door 84hannes op 18 juni 2018 12:59]

Je verwart gedragswijziging met significante energie/tijdsinvestering.
Jij stelt dat wij ons aan moeten passen aan de gebruikte techniek. Ik stel dat we de techniek zo moeten gebruiken dat hij ons tot dienst is. Jij zou stellen dat mensen zich aan moeten leren de richtingaanwijzer van hun auto uit te zetten nadat ze de bocht om zijn gegaan, ik vind het mooi dat deze bij de meeste bochten vanzelf uit gaat. Jij stelt voor dat iemand altijd moet onthouden op welke bladzijde hij in een boek was, ik ben blij met zowel fysieke als digitale boekenleggers. Allemaal een kleine moeite om het goed te doen als de techniek er niet was, maar dat is voor mij geen reden de techniek vaarwel te zeggen.
Jij stelt dat wij ons aan moeten passen aan de gebruikte techniek.
Dat doe ik niet. Ik zeg alleen dat techniek nuttig ingezet moet worden. Je sleutels altijd bij je hebben is een mentale wijziging met een minimale investering. Al je sloten vervangen en meer kritieke single points of failure maken is een grotere investering en een groter risico.

Je kan alles proberen te polariseren, maar ik zoek juist de lijn op waar technologie het meest nuttig is met een redelijke investering in tijd, geld, risico's, gebruiksgemak en (last but not least) beveiliging. Elektronische sloten zijn een slecht voorbeeld.

[Reactie gewijzigd door The Zep Man op 18 juni 2018 13:30]

Al je sloten vervangen en meer kritieke single points of failure maken is een grotere investering en een groter risico.
Ik ben het met je eens dat een mobiele telefoon een single point of failure is. Anderzijds: dat is bijvoorbeeld mijn paspoort ook. Daarom ben ik zuinig op mijn paspoort. Waarom meer points of failure maken (telefoon, pinpas, paspoort, sleutels etc) die je allemaal moet beschermen als je al die functionaliteit in één product kan stoppen waar je extreem zorgvuldig mee bent?

Daarnaast vergissen jij en ik ons volgens mij ernstig in de betrouwbaarheid van een analoog mechanisch slot.
Die van mij ook! Tip; ze liggen altijd gewoon ergens in haar tas...
Met de gemiddelde vrouwentas kun je op elk willekeurig moment drie weken off-grid gaan, dus zo verwonderlijk is dat niet. :+
Whahahahahaha :) :P Heel herkenbaar.

Voor jullie enthousiast worden van een Smart Lock, het is raadzaam om de lockpicking kanalen op Youtube in de gaten te houden. Bosnian Bill, Lockpicking Lawyer en Lockman28 doen iedere keer hun best om binnen te komen en het is tranentrekkend hoe slecht sommige sloten zijn.
Ik wilde het net zeggen. Laatst ook zo’n slim slot dat met een hoop tamtam was gepresenteerd maar met een schroevendraaier en zuignap of magneet werd gedemonteerd in 30 seconden.

Ik houd nog wel vast aan mijn oude stalen slot met sleutel.
Dat slimme hangslot was inderdaad abominabel, zodra je eenmaal weet hoe de achterkant eraf moet.
Ja, vrouwenhandtas is net een zwart-gat
Zo ken ik er ook wel enkelen. Sleutels vergeten, maar steevast altijd mobiel bij zich :D Prima oplossing.
Mijn vrouw heeft een chronisch ik-vergeet-mijn-sleutel-mee-te-nemen aandoening. Dus zo'n slim slot zou wel uitkomen. :)
En als dat niet werkt, een slimmere vrouw nemen :+

(nofi ;))
En haar telefoon nooit kwijt. Die moet je dan wel weer bij je hebben. Toegang met een vingerafdruk zou ook niet gek zijn.
Is dit een 'Plan' of een advertentie?

Ik hou van technologie, maar ik denk dat mensen het een beetje overdoen door overal een computer en draadloze verbinding in te zetten. Gezien het feit dat er ook maar zeer beperkt goede software ontwikkelaars beschikbaar zijn neemt de kans op kwetsbaarheden exponentieel toe.

Los daarvan wil ik echt niet dat een derde partij mijn deur kan openen doordat ze bijvoorbeeld later een deal met Amazon of DHL sluiten.

En wat is er mis met een sleutel? Wel probleem wil men oplossen? Als ik naar de draadloze ontgrendeling van auto's kijk dan hou ik mijn hart vast.

[Reactie gewijzigd door ArtGod op 18 juni 2018 08:47]

Wat is daar mis mee dan? Heb nu 2 auto's "versleten" met draadloze ontgrendeling en contactloos starten en ik wil echt niet anders meer. Sleutel ergens in een rugzak en de auto gaat gewoon open, werkt altijd en zonder uitzondering goed. En dat voor een Renault... ;-)
https://www.youtube.com/watch?v=MVAEs2D4hUQ een soortgelijk bericht was een maand of twee geleden ook bij 'opsporing gezocht'.
Misschien is het dat het een Renault is dat er zo weinig animo is voor het stelen ervan maar er zijn een aantal interessante aanvallen voor draadloze ontgrendeling. Slechts de nieuwste Duitse auto's hebben bijvoorbeeld een systeem waarbij de sleutel niet actief is als ie een aantal minuten stil ligt. Voor alle sleutels die dat niet hebben kun je met twee antennes het signaal versterken naar binnen de auto en gewoon wegrijden. Voor veel modellen zijn ook technieken om een extra sleutel toe te voegen na een inbraak of manieren om de sleutel te kopiëren of kraken.
Ken een aantal mensen die hun peperdure auto kwijt zijn door die draadloze ontgrendeling. Kennelijk stond er in die gevallen iemand om/nabij het huis te posten om het signaal van de sleutel op te vangen. Zodra je dat gelukt is is het stelen van de auto peanuts. Kortom, je moet altijd je sleutel in een loden/metalen bak doen wanneer je de sleutel uit het contact haalt en/of de auto uitstapt
Sleutel uit welk contact? :) en de afstand van die zender is zó klein dat ik m'n auto al niet gestart krijg als ik niet *in* de auto zit, en hij gaat niet open als ik er meer dan 10 cm vandáán ben en op het knopje van de portieren druk. En geloof me, hoewel m'n ogen wel iets minder worden onderhand zie ik écht wel wanneer er iemand anders bij m'n autodeur staat terwijl ik in wil stappen...
Die draadloze systemen zijn gewoon bijzonder slecht ontwikkelt. Ik heb al vele jaren geleden een simpel systeem gezien in Elektor waarmee je veilig een auto kan ontgrendelen (werkt met AES-128 encryptie).

Maar de autofabrikanten zijn gewoon dom en lui, het interesseert ze ook niets. Eigenlijk zouden gedupeerden een rechtszaak moeten aanspannen om de autofabrikanten aan te klagen voor incompetentie en het aansprakelijk te stellen voor de schade.
Los daarvan wil ik echt niet dat een derde partij mijn deur kan openen doordat ze bijvoorbeeld later een deal met Amazon of DHL sluiten.
Gelukkig hebben we de GDPR. Als jij Amazon toestemming verleent, wil dat niet zeggen dat Amazon een deal met derden kan sluiten en jouw toestemming kan "doorverkopen". Toestemming is specifiek.
Voor alle azijnpissers: Als het slot niets voor je is omdat je Fort Knox garantie wilt hebben, doe dan gewoon niet mee met de actie en koop het slot vooral niet.

Prachtig hoor, een volledig gecertificeerd slot. Maar er zijn meerdere manieren om een woning binnen te komen. Al was het maar via ruitje-tik.
Het gaat niet per se om een Fort Knox garantie. Als verzekeringsmaatschappijen voorwaarden stellen aan de SKG-IKOB van gebruikte sloten dan is dat wel degelijk een relevant punt. Juist als er dan een inbraak plaats vind dan dekt de verzekering dat. Bovendien, ze zaaien zelf wat verwarring rondom de certificering en dan zijn er natuurlijk Tweakers die vragen stellen...

Uiteraard ben ik het met je eens dat het gewoon een leuke actie is en dat als mensen het niets vinden ze vooral niet mee moeten doen, maar kritische vragen stellen is niet hetzelfde als azijnpissen...
Indien de inbraak via braak van deur/slot heeft plaatsgevonden :-)
Als ze gewoon door een raampje gekropen zijn of geforceerd hebben dan lijkt het mij erg sterk dat de verzekeringsmaatschappij de claim afwijst....
Eens met het laatste, maar dieven en bezitters hebben er vaak wel een belang bij dat hun investering ook wat waard is. Een skg3 slot koop je al voor een fractie van de prijs. Als dit slot voor de prijs van een arduino zonder braaksporen open kan dan kan jij vermoedelijk fluiten naar je verzekeringsgeld en de dieven hebben minder kans om opgemerkt of gevonden te worden. Als een duur product niet bewezen kan leveren wat het beloofd dan is er alle reden om kritisch te zijn op het product en de verkooppraatjes voor je het overweegt te kopen. Een slot is geen gadget, tenzij je niets te beschermen hebt. Liever nu voor het op de markt is alvast de azijn laten zien dan achteraf spijt hebben.

[Reactie gewijzigd door kodak op 18 juni 2018 13:13]

Moraal van dit verhaal: Bij inbraak via dit slot altijd zelf voor de zekerheid een ruitje intikken :+
Het gaat denk ik meer om hoe marketing van alles claimt over dit soort start-up sloten maar dat het product vaker dan niet compleet de plank mis slaat. Er is terechte weerstand tegen promotie van een slot dat claimt gekeurd te zijn en roept dat het veilig is omdat het 256 bit encryptie gebruikt.
Ik vind dit soort dingen toch echt eng. Voor een koffertje ofzo maakt het niet uit, maar voor je huis.... Mij niet gezien
Idem, al zou het wel handig kunnen zijn om op je poortdeur naar je tuin1 te zetten, dat scheelt weer een sleutel aan je sleutelbos.

1Een tuin is bij deze prijsvraag niet inbegrepen.
Gelijksluitende cilinders/sloten zijn daarvoor ook een uitkomst: één sleutel voor al je sloten. Het kost iets, ook qua installatie, maar dan heb je aan één sleutel per persoon genoeg.
Anoniem: 120539
@84hannes18 juni 2018 09:40
Het kost iets, ook qua installatie
Deur open maken; beslag er af, met 1 schroef (en sleutel er in) cylinder er uit halen, nieuwe er in, schroef er in, beslag er weer op.
Herhaal deze procedure voor de overige deuren. M.a.w.: Ik zou het gewoon lekker zelf doen; stelt niets voor.

Voor wat betreft dit slot:
Ik ben er nog niet helemaal uit hoe je je persoonlijke code moet invoeren als je je telefoon niet bij je hebt, of deze leeg is. (of desnoods als de communicatie plat ligt, of welke oorzaak dan ook.)
De noodoplossing voor als de batterij van het slot leeg is (gewoon een 9 volt batterij tegen de contacten van het slot houden) vind ik dan weer wel grappig.
Staat ook weer open voor misbruik (kijken wat ie doet met 52v wissel bijvoorbeeld), maar goed: ze kunnen ook secondenlijm in je traditionele slot stoppen.

Update: De zwarte plaat aan de buitenkant is een display met touch; je kunt daarop dus een pincode intikken voor de unlock.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 120539 op 18 juni 2018 09:53]

Klopt! Op het zwarte display kun je een code invullen. Hier kun je lezen hoe dat werkt.
Waardeloos natuurlijk. Het is fijn dat hij voor langere tijd geblokkeerd is als je een verkeerde code intoetst, maar toch: zou jij je deurslot willen vervangen door een cijferslot van 6 cijfers? En ook niet onbelangrijk: kun jij een 6-cijferige code onthouden als je deze feitelijk nooit gebruikt?
Op onze backlog staat om de app af en toe te laten vragen naar je code. Weet je hem niet meer, dan kun je die dan veranderen. Wat vind je van die oplossing?

Overigens zijn deursloten niet zo veilig als men denkt: vele kun je openen binnen een minuut, bijvoorbeeld omdat het sleutelgat een mooi aangrijppunt is voor een schroef. Zie bijvoorbeeld cilindertrekken (helaas ook al mogelijk met anti-kerntrekbeslag). Daarom achten we de pincode veiliger. Desgewenst kun je de pincode uitschakelen, maar dan moet je wel altijd een opgeladen smartphone bij je hebben.
Overigens zijn deursloten niet zo veilig als men denkt
Helaas waar, daarom heb ik liever een matig slot dat braaksporen achterlaat dan een goed slot dat onzichtbaar te kraken is. Een mededeling op je telefoon als iemand de pincode gebruikt zou ook interresant zijn.
Überhaupt een log bestand lijkt me niet onhandig. Liefst inclusief een snapshot van de persoon in kwestie. Heb je de bewijslast meteen ook rond.
Ik zie in bovenstaande reacties dat er genoeg relevante vragen worden gesteld. Jouw reactie lijkt me eerder cynisch om het cynisch zijn.

Een cijferslot staat natuurlijk niet in vergelijking, omdat dit het voordeel van een smart lock volledig teniet zou doen.

Een 6 -cijferige code onthouden? Gebruik een code die je wel kent en voeg daar twee cijfers aan toe die je makkelijk kunt onthouden. Of gebruik een password manager, of iets als evernote, wunderlist of google keep om je wachtwoord in op te slaan.
Een 6 -cijferige code onthouden? Gebruik een code die je wel kent en voeg daar twee cijfers aan toe die je makkelijk kunt onthouden.
U stelt hergebruik van pincodes voor?
Of gebruik een password manager, of iets als evernote, wunderlist of google keep om je wachtwoord in op te slaan.
Dat zou een bruikbaar zijn, als de pincode niet bedoeld is voor momenten waarop je je telefoon niet kunt gebruiken. Natuurlijk, als je een laptop bij je hebt kun je met behulp van je eigen wifi-verbinding je pincode opzoeken, maar over het algemeen heb ik die ook niet bij me.
Of andere bestaande codes die door de gebruiker zijn aan te passen tot een alternatief die makkelijk is te onthouden en moeilijk te raden. Toegegeven, de pincode was het eerste wat naar boven kwam, maar daar staat of valt het argument natuurlijk niet bij.

De code op eerder genoemde clouddiensten opslaan heeft ook zonder mobiel zijn nut. Misschien niet voor jou, maar ik zou bijvoorbeeld mijn buurman kunnen vragen of ik bij hem kan inloggen op mijn google account. In incognito mode natuurlijk.
ik zou bijvoorbeeld mijn buurman kunnen vragen of ik bij hem kan inloggen op mijn google account
Je zet me goed aan het denken, en eigenlijk waren dit soort scenario's de reden dat ik lange tijd 2-factor authentication heb geweigerd: mijn hoofd is heel goed in het maken van "wat nou als..."-scenario's. Jij draagt een goede aan: Ik ben mijn telefoon vergeten mee te nemen / mijn telefoon is stuk en ik wil mijn google docs benaderen voor de pincode van mijn voordeur. Voor het inloggen op google docs heb ik echter mijn telefoon nodig als 2fa-device. Natuurlijk heb ik een back-up middels sms, maar die staat op een simkaart van een telefoon die binnen ligt. Uiteraard zijn er meer opties, ik bel bij de buurman een ander gezinslid (raad eens waar ik telefoonnummers van familieleden heb opgeslagen? Juist, telefoon en Google), ik wacht tot er iemand anders thuiskomt, ik sla een ruitje in... Uiteindelijk kom ik er wel uit, maar er zijn allerlei problemen te bedenken.
Daar had ik eerlijk gezegd ook niet aan gedacht. Goed punt.
Of een auto zonder sleutel... Verschrikkelijk onveilig... :o
Midden in verbouwing waarbij ik volledig overstap op smarthome. Dit stond echter niet op lijstje. Nu wel.
Uit nieuwsgierigheid, wat voor technologie gebruik je daarvoor? Wat mij een beetje afstoot aan het smarthome concept is de verscheidenheid aan niet-samenwerkende propriëtaire protocollen die soms ineens niet meer door de fabrikant worden ondersteund, en de horrorverhalen over datalekken van cloudportals. Zelf bouwen met open source dingen is natuurlijk een optie maar vereist meer geknutsel.
Ik heb een Google HOme (byebye privacy denk ik) en een Smartthings van Samsung. Omdat mijn voruw niet tegen de Google Home wil praten en ik ook niet altijd, heb ik ook een android tablet hangen waarmee ik mbv oa Tasker van alles kan automatiseren (ben nog erg lerende) of gewoon kan aantikken. Verder heb ik materiaal van Sonoff (om spul te schakelen, wel alles geflashed naar tasmota, maakt het iets lastiger), yeelight lampen en aqara spul.
En daar wil ik het idd bij houden. Niet nog meer merken, hooguit nog iets om strax mijn CV aan te sturen, maar dat zal of mbv aqara en deandroid moeten of rechtstreex via de android.
Ook hier een verbouwing. De deuren worden wel vervangen. De buitendeuren krijgen echter gewoon een slot met een sleutel. Natuurlijk SKG 3 sloten die allemaal met dezelfde sleutel te openen zijn. Twee reserve sleutels komen bij mensen in de buurt, want de bloempot naast de deur is niet te vertrouwen.

Met een smartlock wacht ik nog liever een tijdje. Mijn huis vindt ik net iets te kwetsbaar/persoonlijk om als proefobject te gebruiken. De verzekering eist overigens ook SKG 3 goedgekeurde sloten. Meedoen aan de test houdt dus ook in dat de verzekering tegen diefstal komt te vervallen.
Ik vraag mij af of dit slot bij mij gaat werken. Ik moet nu de volgende handelingen verrichten voor openen: slot éénmaal omdraaien, kruk naar beneden voor 3-puntsluiting eraf te halen, slot nogmaals omdraaien en dan deur openen. Op slot is eerst kruk omhoog voor 3-puntsluiting en dan slot 2 maal omdraaien.
Ik vermoed dat dat dit slot dit niet ondersteunt. Ik zal waarschijnlijk het volgende kunnen doen als ik dit slot zou hebben: bij aankomen lopen draait slot alvast éénmaal terug. Daarna druk ik kruk naar beneden voor 3-puntsluiting. Vervolgens druk ik op het zwarte plaatje en dan gaat de deur open. Op slot betekent dat ik altijd zelf eerst kruk omhoog moet doen. Of te wel: op afstand de deur echt dicht doen is onmogelijk. Als ik de postbode zou binnen laten om een pakketje af te leveren, dan staat de deur de rest van de dag in het dagslot ipv nachtslot. Ik kan niet verwachten dat de postbode altijd de kruk omhoog doen bij het verlaten van mij huis.
Dit is een bijzonder slot! Het Loqed Smart Lock ondersteunt alleen sloten die aan één keer draaien voldoende hebben. Ik zal dit toevoegen aan de compatibility-check!
Dat is belangrijk punt... De twee sloten op mijn voordeur vereisen 3-4 volledige draaien om te openen, net zoals het slot bij mijn ouders en bij de ouders van mijn vriendin... Ik ken eigenlijk niemand die een voordeur heeft waar je met één keer draaien de deur kunt openen (zolang ik me kan herinneren hadden we thuis altijd al een slot dat 2 volledige draaien nodig had).
Ja, de meeste sloten hier zij ook 2 tot 3 keer rond draaien. Zal aan de meerpunts sloten liggen die anders te veel kracht zouden vergen als het in 1 draai zou moeten.

Alleen het opdekslot is1x draaien.
Bijzonder inderdaad, want mijn voorkeur moet ik toch echt 3 keer ronddraaien voordat deze open gaat (haakt ook met 3 punten in het kozijn).. dus dan kan ik jullie product (die mij wel mooi leek) niet gebruiken? 8)7

Zijn er nog nieuwbouw woningen waarbij het slot met 1 keer draaien open gaat?
Hier idem, denk niet dat het slot voor ons geschikt zal zijn. Het aantal handelingen blijft gelijk, plus ik weet niet of het apparaat krachtig genoeg is om de 3-puntsluiting aan te sturen (vergt, vermoed ik, meer dan een 'simpel' slot - gebruiksduur neemt hierdoor ook af).
1 2 3 ... 8

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Kies score Let op: Beoordeel reacties objectief. De kwaliteit van de argumentatie is leidend voor de beoordeling van een reactie, niet of een mening overeenkomt met die van jou.

Een uitgebreider overzicht van de werking van het moderatiesysteem vind je in de Moderatie FAQ

Rapporteer misbruik van moderaties in Frontpagemoderatie.
Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers vormt samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer DPG Online Services B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee