IRobot brengt Roomba-robotstofzuigers met smarthome-integratie uit voor 350 euro

Stofzuigerfabrikant iRobot heeft de Roomba 671, 675 en 676 aangekondigd. Deze drie robotstofzuigers zijn compatibel met Google Home en Amazon Alexa, waardoor gebruikers de apparaten onder andere via stemcommando's kunnen besturen. Ze gaan 350 euro kosten.

Gebruikers kunnen door middel van spraakbesturing de robotstofzuigers aanzetten, pauzeren en laten terugkeren naar het laadstation. Veel verder lijkt de smarthome-integratie niet te gaan. IRobot maakt alleen melding van ondersteuning voor Alexa en Google Home. Net als bijvoorbeeld de bestaande, niet meer leverbare Roomba 690 en 890 zijn de drie nieuwe stofzuigers voorzien van wifi en kunnen ze met een bijbehorende app worden bediend en ingesteld.

Met de app kunnen bijvoorbeeld schema's worden ingesteld en kunnen gebruikers bekijken waar de stofzuigers hebben gereinigd, wat de schoonmaakprestaties zijn en waar het meeste vuil is verwijderd. Bij het starten en afsluiten van de schoonmaaksessies kan via de app automatisch een bericht naar de smartphone van de gebruiker worden gestuurd.

IRobot heeft de nieuwe stofzuigers uitgerust met technologie die automatisch die delen van het huis herkent waar het meeste vuil en stof ligt. Daarnaast kunnen de stofzuigers detecteren met wat voor vloeroppervlakken ze te maken krijgen, waarop de hoogte van de stofzuiger wordt aangepast. Lastige punten in huis zoals trappen en andere hoogteverschillen die kunnen leiden tot een val van de stofzuigers, worden automatisch vermeden.

De stofzuigers zijn voorzien van sensoren waarmee obstakels worden vermeden en waarmee de apparaten kunnen onthouden waar ze zich bevinden. Volgens de fabrikant maken de stofzuigers zestig beslissingen per seconde. Als de accu leeg raakt tijdens een stofzuigsessie, gaat de stofzuiger automatisch naar het laadstation om daarna de klus alsnog af te maken.

Het is niet duidelijk wat de verschillen zijn tussen de drie aparaten. De nieuwe Roomba-stofzuigers uit de 600-serie zijn vanaf 20 juni beschikbaar en krijgen een adviesprijs van 350 euro.

Door Joris Jansen

Redacteur

12-06-2018 • 13:26

138 Linkedin

Reacties (138)

138
127
76
7
0
36
Wijzig sortering
Ben benieuwd of dit apparaat wel goed werkt. Tot nu toe geen enkele robotstofzuiger voor een schappelijke prijs gezien die meer doet dan alleen speelgoed zijn voor de kat..
Ik heb een Dirt Devil Spider 2; kost 99,- en doet het fantastisch. Basale functionaliteit (je moet m zelf aanzetten en aan de lader hangen) maar hij is robuust, sensoren werken goed, is niet bang van een vloerkleed of een opstaan randje en de zuigkracht is dikke prima. Bovenal issie opvallend stil.
Ik heb de Dirt Devil Fusion (Marktplaats €50), die bijna hetzelfde is als de Spider, behalve dat hij een laadstation heeft, waar hij automatisch naar terug kan rijden (en je dus niet met je hand een stekker erin hoeft te pluggen: je kunt hem er gewoon tegenaan zetten wanneer je vindt dat hij klaar is). En hij kan automatisch elke 24 uur gaan rijden. En hij is wat lager dan de Spider, waardoor hij net onder wat meer dingen door kan.

Ik ben er erg tevreden mee, na een uurtje rondrijden is mijn hele zit- en eetkamer schoon. Alleen heb ik lage, platte plinten, waar zijn linkerborstel van in elkaar gaat draaien. Daar moet ik nog een oplossing voor vinden. Maar ook zo krijgt hij het huis wel schoon (gladde vloer).

Ik weet alleen nog niet helemaal hoe goed hij nou echt is in het terugvinden van zijn nest: hij gaat gewoon langs alle muren rijden als hij bijna op is, totdat hij bij zijn nest komt. Maar hij kan ook denken dat stoelen en tafelpoten de muur zijn, dus dat moet ik nog eens goed testen. Normaliter zet ik hem zelf tegen zijn nest aan wanneer ik vind dat hij wel genoeg gedaan heeft.

[Reactie gewijzigd door Cerberus_tm op 13 juni 2018 02:37]

Had dezelfde voor deze, en ik vind het laadstation geen gemis, sinds dat dat beestje een jaar of twee rond heeft gereden was ie te blind om op z'n station te komen. Wat er dan gebeurt is dat ie uren lang half tegen dat ding aan probeert te rijden tot de batterij alsnog sterft. Dan vind ik manual control toch fijner :)
Maar wat doet de Spider dan wanneer hij leeg is? Het resultaat is dan toch hetzelfde, wanneer de Fusion zijn station niet meer kan vinden? Behalve dat ik tegen een station aanzetten (Fusion) fijner vind dat een stekkertje inpluggen (dan moet je echt wat langer bukken en wriemelen).
Hier ook een spider 2, doet ook prima zijn werk. Ben ook blij dat ik geen dure heb gehaald want toegevoegde praktische waarde is beperkt. Is ook een simpele techniek waar bijna niks aan kan kapotgaan.
Dank voor de suggestie. Ga ik die eens proberen ;)
Dan denk ik dat je wel in een hele lage prijsrange kijkt.. Degene die ik van de Aldi ooit had voor 149 euro was perfect (met basisstation), helaas was de batterij alleen na enige tijd gewoon op, en had ik geen zin om een nieuwe batterij te kopen (misschien toch nog eens doen). Ding doet gewoon watie moet doen, de vloer stofzuigen, tja, je moet geen wonderen verwachten datie elke hoekje kan doen waar je al moeite hebt met een normale stofzuiger.

Moet zelfs zeggen dat de simpele robomob van 3 tientjes al perfect was voor laminaat (ding is niets meer dan een cage met een rand waar een ronde swiffer op geplakt is, en een bal die op basis van balans gewoon een richting op draait..... Deed ook perfect de hele vloer.

[Reactie gewijzigd door SuperDre op 12 juni 2018 13:54]

Mwah, ik was er juist niet kapot van. Er staat er nog steeds een werkeloos op de vloer hier, en een is inmiddels (met toestemming) vakkundig gesloopt door mijn zoontje. De accu's zijn om te huilen zo slecht, hij gaf om de haverklap foutmeldingen om niets, had een heel matige kwaliteit voor de stukken waar hij wel geweest was... Oh, en hij maakte een takkeherrie op onze plavuizen, dus kon ook niet 's nachts zijn gang gaan. Nee, geen succes wat mij betreft.
Nouja, degene die ik had werkte perfect, tot wat je al netjes aangeeft de accu het begaf. Maarja had gewoon geen zin in een nieuwe accu te kopen, en er was toevallig net een Philips robot stofzuiger voor de helft van de prijs in de aanbieding bij Philips zelf. Wat ik wel jammer vind is dat die Philips niet ook een UV lamp heeft om nog even extra de bacterien te doden.
Anoniem: 120539
@Adhati12 juni 2018 15:11
Ik kan natuurlijk niet inschatten wat jij een schappelijke prijs noemt; mijn ervaring met Roomba's is echter dat wij zo enthousiast zijn dat het besmettelijk is.
Ik weet niet wat jij een schappelijke prijs vindt maar bijvoorbeeld een Xiaomi robot stofzuiger van rond de 300 euro is echt wel wat meer dan speelgoed voor de kat.
Ik denk dat jij nog nooit zelf zo'n ding in huis gehad hebt. Iedereen die ik ken met een robot stofzuiger is namelijk laaiend enthousiast.

Tuurlijk. als je zelf stofzuigt dan doe je dat beter en sneller en je komt op plekken waar de stofzuiger niet komt. Maar met een robot wordt er gezogen als je op je werk zit en als je thuis komt ziet het er netjes uit. En het werkt ook andersom, de robot komt ook op plekken waar jij weer niet zo makkelijk komt. ;)
Hmm, ik heb vorige week al een Roomba 676 thuis geleverd gerkregen ( via bol). Apart dat ze hem dan nu pas aankondigen.
En hoe bevalt deze je?
Ik zit er namelijk aan te denken om er ook een aan te schaffen. Binnenkort een review op Tweakers? ;)
Er zijn betere alternatieven. Roomba's zijn duur en vooral vegers geen zuigers. Niet geschikt voor matten en stoten ook nog tegen dingen aan.
Dat Roomba's duur zijn ben ik met je eens. Je betaalt redelijk wat voor het merk, maar ik denk ook voor de support. Verder zijn Roomba's goed te onderhouden en alle onderdelen worden los geleverd.
Puur om de prijs zit je beter bij een Neato en tegenwoordig ook Xiaomi. Ik weet alleen niet hoe het zit met de kwaliteit van de laatste.

Dat ze echter meer vegen dan zuigen ben ik niet met je eens. Mijn vloer wordt prima gezogen en ook het hoogpolige tapijt wat ik heb liggen ziet er na een rondje van onze Roomba weer prima uit.
Ze werken wel anders dan de stofzuigers die wij gewend zijn. Ze hebben draaiende borstels waarmee ze vuil omhoog zwepen en het vervolgens opzuigen. Hij zuigt het vuil dus daadwerkelijk op in plaats van het te verplaatsen zoals je met een bezem zou doen.
Als je online eens een paar reviews en vergelijking doet opzoeken zul je snel erachter komen dat bijvoorbeeld de NEATO een veel beter apparaat is. De NEATO klinkt niet voor niets alsof er een vliegtuig in je woonkamer opstijgt. Dat is omdat er daadwerkelijk een sterke zuiger achter zit.

https://www.wsj.com/artic...no-clean-sweep-1398789119
Ik heb me heel uitgebreid georiënteerd en ook in real life vergeleken voor ik tot de aanschaf van de Roomba ben overgegaan. Wat betreft zuigkracht wint de Neato het inderdaad.
Er zijn echter veel meer factoren dan alleen de zuigkracht die een goede werking bepalen. Het is dus echt niet zo zwart wit als je stelt. Zo schrijf je bijvoorbeeld dat Roomba's tegen dingen aanstoten, ik kan je vertellen, de Neato stoot nog harder tegen dingen aan als hij ze over het hoofd ziet met zijn LIDAR.
Ook verslikt een Neato zich eerder in kabeltjes en andere troep. Ze hebben borstels waar makkelijker haar in blijft hangen dan de rubberen rollers van de Roomba en zijn over het algemeen storingsgevoeliger en komen vaker vast te zitten dan Roomba's. Ik kan nog wel een aantal dingen opsommen maar de keus tussen een Neato of Roomba is dus echt niet zo zwart wit als je denkt en hangt echt af van de situatie waar je hem in wil gaan gebruiken.

Beiden zijn prima apparaten. (ik vergelijk overigens de Roomba 960/980 met de Neato's)
De Neato stript inderdaad mijn iphone / usb kabels. Enkel elektriciteitskabels zijn veilig.
Wij hebben ze thuis ook al jaren jegens bedrijf gaan ze 2 a 3x per dag aan. Laatst werd on aangeraden voor ecovacs te gaan R95 en een R98. Kosten samen 1600 euro nu is dat geen probleen als ze het gewoon deden en beter als de Roomba... Een kwalitatief betere robostofzuiger vinden als de Roomba is niet zo makkelijk als het lijkt in de praktijk. Natuurlijk een Roomba heeft ook wel nadelen maar voor deze prijs van 375 euro krijg je er veel kwaliteit voor terug.

[Reactie gewijzigd door Jantjuh151 op 13 juni 2018 01:37]

Ik had verwacht dat dit soort computers op wielen wel slimmer zouden worden dankzij firmware updates. Helaas is er in al die jaren nog nooit een beschikbaar gekomen voor de Neato Botvac :/
Ja, dat valt mij inderdaad ook tegen. Ook de Roomba krijgt bijna nooit updates. Wellicht omdat bij een bug in een firmware de gevolgen groot kunnen zijn? :)

Wat dat betreft zit je denk ik bij Xiaomi beter. Volgens mij gaat dat wat harder met updates en features.
Anoniem: 159816
@Mirved12 juni 2018 17:39
Neato is qua defecten wel wat gevoeliger. Daarnaast is de service van iRobot echt onverslaanbaar. Neato is daarin een drama omdat ze niet eens fatsoenlijke Nederlandse afdeling hebben.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 159816 op 12 juni 2018 17:42]

Al iets langer dan 2 jaar oud, werkt prima, enkel de batterij moeten vervangen.
Nu begint hij wel een raar lawaai te maken, maar hij werkt elke dag en tijdens de verbouwingen ook voor fijn stof.

De mijne heeft geen kanten borsteltje, dat mis ik wel.

Neato + 1
Geen idee nog nooit iets aan gehad
Anoniem: 159816
@Mirved12 juni 2018 23:22
Ik werk in de sector en heb een iets groter overzicht van het algemene plaatje, laten we het daarop houden.
Anoniem: 159816
@Mirved13 juni 2018 09:52
N=honderden
Ik kan trouwens beaamen dat de support bij iRobot enorm goed is. Ze helpen je echt verder en toen ik eens problemen had was de instelling bij hen zoiets van: jij hebt betaalt voor het stofzuigen, dus stof zal er gezogen worden. Desnoods vervangen ze het toestel. En dat ging ook redelijk snel allemaal.

Het is al wel enkele jaren geleden. Of het nu nog steeds zo´n goede support is weet ik niet.
"Puur om de prijs zit je beter bij een Neato en tegenwoordig ook Xiaomi. Ik weet alleen niet hoe het zit met de kwaliteit van de laatste."

Ik heb zelf de Xiaomi, hij werkt echt 100% fantastisch. Ook een paar cadeau gedaan aan familie, en ze zijn zelden zo blij geweest met een cadeau.
Ja, ik geloof zeker wel dat ze het op het gebied van schoonmaken en navigatie net zo goed of zelfs beter doen dan de Roomba. Ook niet zo heel gek aangezien ze zo ongeveer één op één het ontwerp van de Roomba gekopieerd hebben (niets tegen wat mij betreft overigens in dit geval) en er een LIDAR opgezet hebben.

Ik ben alleen benieuwd of ze het na 2 jaar ook nog goed doen. De LIDAR is bijvoorbeeld al een onderdeel waar ik mijn twijfels bij de levensduur heb. Het motortje van de LIDAR is volgens mij best wel onderhevig aan slijtage. Aan de andere kant, als het te bestellen is en makkelijk te repareren dan is het natuurlijk niet echt een probleem.

Eén ding weet ik wel, als mijn Roomba ooit kapot gaat komt er direct een vervanger en wellicht wel een Xiaomi.
Ik heb zowel de eerste generatie als tweede generatie van Xiaomi stofzuigrobot. De eerste generatie gebruik ik dagelijks al meer dan 1,5 jaar met nog steeds de originele onderdelen. Enkel filters vervangen, maar dat is gewoon onderhoud.

De bouwkwaliteit is goed en intussen is de app ook verder uitgebreid.

[Reactie gewijzigd door blowk op 12 juni 2018 19:06]

Off topic, ik weet het, maar hoe doen die Xiaomi's het op een donkere ondergrond (zwart tapijt)? Hebben deze ook cliff-sensoren die niet vrolijk worden van een donkere ondergrond?
Goeie vraag! Zelf heb ik geen tapijten maar ik zou het altijd kunnen testen op een zwart vlak.
Vermoedelijk hebben ze hetzelfde probleem (als andere robotzuigers met cliff-sensoren), wat niet onlogisch is. Maar ik zie dat ik ze altijd nog nog kan afplakken en een invisible wall (magnetische tape) creëren zodat ie niet de trap afrijdt.
Same here, de eerste generatie tuft nog steeds prima rond met originele onderdelen sinds 1,5 jaar ongeveer.
De Lidar op mijn neato heeft het jaren zonder problemen gedaan
Ik ben ook heel blij met mijn Xiaomi stofzuiger (type 2).
Ook het dwijlen werkt redelijk goed (beter dan verwacht) als je de vloer van te voren al een beetje nat maakt. Zelf dwijlen werkt nog beter, maar als je geen zin hebt of haast hebt, het ziet er wel lekker schoon uit na een dwijlbeurt.
Stofzuigen, we hebben hem altijd op de sterkste zuigkracht staan, maakt wel wat herrie, maar hij maakt wel super goed schoon.
Voor de oude Neato's is prijs inderdaad een punt, maar tegenwoordig zijn ze (bijna) net zo duur als Roomba's. Mijn Neato Signature XV, waar nog geen zijborstel op zit, doet het op zich nog prima. Door het ontbreken van de zijborstel dien je wel geregeld zelf randen en hoekjes goed te zuigen.
Het grote probleem met (kleine) robovacs is dat ze niet echt hard zuigen. Vuil dat zich dieper in een deurmat of tapijt bevindt, gaat er echt niet uit. Het feit dat ik toch geen bezoek krijg stelt mij in staat het periodiek 'nazuigen' geruime tijd uit te stellen :p
Roomba's behoren al jaren tot best uit de testen. Met daarbij een goede ondersteuning en verkrijging van reserve onderdelen voor schappelijke prijzen. Na een flink aantal jaren gebruik kreeg onze Roomba een nieuwe accu en nieuwe borstels en hij draait weer als nieuw zijn rondjes.

Ja ze zijn wat wat duurder in aanschaf maar gaan lang mee. Net zoals een Miele stofzuiger. Deze nieuwste modellen voor € 350 zijn ook weer niet heel duur. Stemcommando's lijkt mij een beetje nutteloos.

Je kunt een Roomba ook goed hacken. Geef ze een viltstift en je krijgt een kunstwerk op de vloer. ;)
https://en.wikipedia.org/wiki/Roomba

[Reactie gewijzigd door CR2032 op 12 juni 2018 23:11]

NEATO"s komen eigenlijk altijd beter uit de test qua zuigkracht. Goeie ondersteuning en reserve onderdelen is bij Neato damn ook niet nodig omdat deze gewoon kwaliteit zijn.
Zuigkracht is niet doorslaggevend, batterijen en borstels hebben ook niet het eeuwige leven.
Dan is het fijn dat Roomba zo'n goede support kent.

[Reactie gewijzigd door CR2032 op 13 juni 2018 19:02]

Jammer dat je zo reageert.
Op basis waarvan beweer je dat deze nieuwe versies ook "vegers zijn en geen zuigers"? Ik zou wel een review willen zien! @3dmaster ;-)
Ik zal binnenkort er een review over schrijven. Na 1 week kan ik al wel zeggen dat hij het tot nu toe prima doet. De route door het huis lijkt mij niet de meest effectieve maar goed. Uiteindelijk komt hij wel min of meer overal.
Ik heb overigens een hele makkelijke vloer (pvc).
@walteij

[Reactie gewijzigd door 3dmaster op 12 juni 2018 16:40]

Ik heb een xiaomi roborock s50

Standaard al heel uitgebreid, en mits een firmware-patch naar open-source aanstuurbaar via Google/Alexa/IFTT

Verder doet die z’n job uitstekend.

Versie 1 kost minder dan €350

Versie 2 iets meer maar dan krijg je er ook een dweil-functie voor in de plaats
Is er een mogelijkheid om iets dat open source op die Roomba´s te draaien? Dat wist ik niet. Waar kan ik meer informatie vinden (en eventueel github project?)?
Hij heeft een Xiaomi
Heb net ook gebeld van hoe het kan dat ik ze wel al overal zie online, zei zeggen dat ze op het moment geen robots hebben aangekondigd en dat de modellen al langer te koop zijn. Er komt mogelijk een update voor naar Google Home maar ook wist hij te vertellen dat er op het moment GEEN home koppeling is met geen enkele robot
Heb nu een Xiaomi, prijs kwaliteit van dat ding is gewoon super goed! Ben benieuwd of Roomba in de buurt kan komen van de Xiaomi.

Het leuke vind ik met robot stofzuigers, mensen die er geen hebben, zeggen er geen te hoeven.
Mensen die er wel een hebben, zijn er bijna altijd super blij mee. :)
Grootste probleem met robotstofzuigers is toch nog wel vaak de batterij, dat ze redelijk snel 'op' gaan. En ander probleem is dat je niet moet vergeten om en ook regelmatig weer leeg te maken..
Ik heb mijn Roomba 650 nu vier jaar, en de batterij is -alhoewel minder dan toen- nog steeds prima om de woonkamer (40m2) te doen en keuken (15m2). Enige probleem bij mij is dat hij sinds kort minder goed docked en eindeloos in de buurt van zijn "huis" blijft zoeken/rijden, ondanks alle pogingen aan mijn kant het ding te reinigen en te doen.

Verder, niets dan lof over het ding en deze opvolger zou voor mij ideaal zijn. Kan de 650 naar de bovenverdieping.

Ook sinds een jaar of drie de iRobot Braava in huis, een dweil met soort intern GPS systeem. Ideaal. Ok, je moet hem handmatig aanzetten/bakje water vullen maar daarna word je vloer geruisloos gedweild. Heel fijn met kleine kinderen in huis en katten :)
Dat probleem met slecht docken ervaar ik nu ook. Ticket ervoor geopend bij Roomba, zij zagen aan de meegestuurde foto's al dat het voorwiel versleten is en vervangen moet worden.

Achteraf gezien vond ik dat nog niet eens zo heel gek, gezien hij nu al ongeveer 400 dagen, elke nacht de gehele benedenverdieping zuigt, en dat over een tegelvloer. Plus nog eens de extra rondjes af en toe boven.

Moet het wieltje nog bestellen overigens, dus ik kan nog niet bevestigen of dat ook de oplossing is, maar hij ziet er wel aardig versleten uit.
Mijn voorwieltje is in de tussentijd tweemaal vervangen, was ook mijn eerste idee..maar niet verholpen. Hopelijk is dat bij jou wel het geval :)
Dus in 4 jaar tijd wel al wat dingen aan moeten vervangen...
Reguliere slijtageonderdelen. Mijn auto's rijden ook niet 4 jaar rond zonder vervanging van (bewegende) onderdelen. Dus ja, tweemaal het voorwieltje (eenmalig zonder directe noodzaak), eenmaal het filter, eenmaal de borstelset en ronddraaiend sweepertje. Mag geen naam hebben, zeker niet voor de kosten/baten. Ik zweer bij iRobot.

Mijn Braava is destijds na een jaar vreemd gaan doen, begon vreemde patronen te rijden. Dit bij iRobot gemeld en binnen een week had ik een nieuwe. Ook de service is een dikke thumbs up.
Ik heb na een jaar nog geen probleem met de batterij. Er is genoeg over na het rondje stofzuigen, en voor het legen van het stofbakje wordt je op tijd gewaarschuuwd. En toch verbaas ik mij altijd weer hoeveel stof er in zit. Ik gebruik de robotstofzuiger bijna dagelijks na het eten om alle rommel onder de eettafel op te laten ruimen terwijl ik de kinderen naar bed breng.
De batterij van mijn Neato is nu naar 4 jaar idd aardig op. Voor 30 euro op Aliexpress een nieuwe besteld en kan er weer tegen aan.
Wat is redelijk snel op? Mijn Roomba heeft volgens mij 3 jaar 3x per week gereden. Vind ik erg prima. Zeker als ze de functie charge & continue aanbieden, dan maakt het weinig uit.

Heb nu een Xiaomi. Prijs-kwaliteit is een stuk gunstiger.
"En ander probleem is dat je niet moet vergeten om en ook regelmatig weer leeg te maken.. "

Als je dat een probleem vindt, vind je het ook een probleem als je moet tanken.. :p
Nouja, niet alle robotstofzuigers geven aan dat het ding vol zit. En bij mn gewone stofzuiger ben ik het ook wel eens vergeten, totdatie zo vol zat dat ik em er alleen met heel veel moeite er nog uit kon krijgen, de zak was zo vol datie gewoon hard was. LOL.. ja, hij zoog ook niet meer zo goed.
Precies :D De mijne is toevallig deze week ter reparatie terug naar de winkel, maar godver wat mis ik dat apparaat (of, met andere woorden, heb ik een hekel aan stofzuigen :D)
Beste kado dat ik mijn vriendin (en indirect mijzelf) heb gegeven!

Wij waren er zo blij mee dat we door er enthousiast over te zijn verder in de familie nog meer mensen een Roomba in huis hebben gehaald.
Ik ben erg benieuwd naar de levensduur/bouwekwaliteit van die Xiaomi. Ik heb in januari een Roomba gekocht, en daar heb ik nog geen seconde spijt van, maar de Xiaomi heeft inderdaad een stuk meer functies en is een heel stuk goedkoper.
Ik durfde het op dat moment echter niet aan. Ik ken een aantal mensen met een Roomba en die dingen doen het na 5 jaar nog steeds en zijn wat betreft kwaliteit dik in orde.
Wat een onzin. Het nut van deze apparaten zit hem er juist in dat je er geen omkijken naar hebt. Waarom zou ik in vredesnaam stemcommando's aan m'n stofzuiger willen geven 8)7 ?

Beetje een 'gezochte' functionaliteit lijkt me.
Ik vind het geweldig om de stofzuiger via spraakcommando aan te sturen. Hij staat uit het zicht onder mijn kast: even roepen en dan komt hij tevoorschijn. Niet bukken, geen afstandbediening zoeken: heerlijk. Kortom geweldig voor mensen die liever lui dan moe zijn.
En wanneer je dan mensen op bezoek hebt en je hebt het men hen over die stofzuiger, dan komt hij ook? :)
Dat ding maakt zo´n herrie dat je niet eens in het huis wil zijn terwijl die bezig is. Die Roomba´s en Scooba´s zijn inderdaad fire and forget dingen: s´morgens opzetten, s´avonds proper huis.

Geen interactie daarna met bewoners nodig.

Ze zouden bij iRobot beter wat investeren in de robot zelfreinigend te krijgen. Wij iRobot gebruikers zijn namelijk inderdaad zo lui, ja. :-)
Alles wordt beter met:
- Kleur
- Piraten
- IN SPAAACE!
- Voice control
- Linux
Dit zijn universele natuurwetten waar niet over te discussiëren valt.
blockchain niet te vergeten!
Vergeet ook machine learning of "AI" niet. En als het er echt voor gaat doet "Deep Learning" het ook altijd goed.
Waarom zou je de cloud willen zuigen 8)7 :+
Dat is toch handig, al je stof en rommel hup zo de cloud in.
Anoniem: 30722
12 juni 2018 13:35
Waarom kan ik niet gewoon mijn kamer in zones indelen en roepen 'Alexa, vacuum zone 3' of iets in die richting? (Nog beter: Alexa, vacuum around diningtable/kitchen/sofa)
Dat zul je misschien een paar keer gebruiken.

Maar naar mijn ervaring laat je je robot stofzuiger gewoon automatisch elke dag het hele huis doen. En rotzooi je er bijna niet mee.
Überhaupt het hele concept van smarthome integratie en het praten tegen je Roomba zie ik niet. Je programmeert het apparaat 1 x en dan laat je 'm vooral zuigen op tijden dat je zelf niet thuis bent want herrie maken ze nog steeds. Set and forget is het concept.
Hier ligt hij onder de kast met slechts 2cm speling, daar kan je dus niet je hand tussen stoppen om op start te drukken. Via de app gewoon op start drukken dus. Voor de rest gebruiken we de app nooit.
Ja, maar wanneer hij in de slaapkamer klaar is met zijn rondje, en in het verste onbereikbare hoekje onder mijn bed is gestopt, zou ik toch blij zijn met zo een functie! (versie die ik heb is helemaal niet op afstand te besturen)
Spraakbesturing voor een stofzuiger via een home assistant.

De meeste assistenten hebben een vrouwelijke naam (alexa, cortana, siri)

Dus je komt thuis. Commando: (alexa, cortana, siri) suck my.... living room? :) Google heeft her als enige een tactische naam denk ik...
Misschien overbodig om te vermelden dat het in het engels geen dust sucker is, maar een vacuum cleaner. Ik denk dan ook niet dat een verzoek als "suck my floor" in het Engels gewaardeerd wordt, niet door schoonmaaksters en niet door digitale assistenten.
Dat is inderdaad overbodig, met "vacuum cleaner" werkt deze simplistische humor gewoon niet :)
*verdacht grote grijns*

Wel een prachtig gevalletje "Dunglish", maar dat terzijde.

Laten we het houden op "vacuum the floor".
zuigen kreng??
Of zou dat niet mogen.

OT: Erg strakke prijs voor een stofzuiger drone.
Wordt Nederlands niet ondersteunt? Alexa zuigen a.u.b.
Zelf mijn roomba ooit via Thinking cleaner nog een update gegeven dat je hem met je telefoon eenvoudig besturen. Werkt opzich wel aardig ook met geofencing, wel handig dat je stofzuiger lekker aangaat op het moment dat je zelf lekker wegloopt het huis uit. jammer dat thinking cleaner toen gestopt is met ontwikkelen.

edit: thinking cleaner juiste spelling gebruikt

[Reactie gewijzigd door qbdbd op 12 juni 2018 13:36]

Hier ook, vind het nog steeds goed werken helaas ontwikkeling gestopt inderdaad
Off topic, ik heb een kat die niet bang is voor de stofzuiger en het zelfs als een spelletje ziet. Hoe zou dat uitpakken met een robot stofzuiger als ik niet thuis ben :/
Mijn kat was er ook bang voor, na een paar weken was ie er aan gewend.
Robot stofzuigers zijn super handig, maar je moet echt uitkijken voor snoeren / opladers / stekkers.
Mijn chuwi A4 is net een klein kind, als hij een snoer te pakken krijgt dan trekt hij alles dat eraan vast zit mee.
Ook meubels die relatief licht zijn en dunne flexibele pootjes hebben, die worden vaak niet (op tijd) opgemerkt door de sensor en dus omver gereden (tripot lamp).

De val sensor werkt wel super goed, je hoeft niet bang te zijn dat hij ergens vanaf rijdt.
Zo laat ik hem ook de bank stofzuigen :+ .
Anoniem: 159816
@whiner12 juni 2018 17:52
Heeft hij geen algoritme daartegen? Irobots lopen niet zo snel vast op kabels.
Ik heb zelf een xiaomi robot stofzuiger.
Die gaat elke dag om 9 uur sochtends het huis rond.. Na het stofzuigen rijdt ie terug naar zijn laadstation. Ik "bestuur" hem verder nooit. Alleen soms het stofbakje leeggooien in de prullenbak.
Ik snap niet dat er nog "gewone" stofzuigers verkocht worden. Dit is zoveel schoner en makkelijker!
Zolang die robot stofzuigers niet de meubels op klimmen om die stof te zuigen, of de stofdraden langs het plafond is er nog steeds een usecase voor de "gewone" stofzuiger.
Overigens wij hebben sinds kort een draadloze stofzuiger. Ook verrekte handig !

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee