Gerucht: Samsung wil slimme Bixby-speaker in eerste helft 2018 uitbrengen

Samsung is naar verluidt van plan om in de eerste helft van 2018 een smartspeaker met zijn Bixby-assistent in meerdere landen op de markt te brengen. De speaker moet onder andere met Samsung-tv's en Galaxy-smartphones samen kunnen werken.

Samsung zou zich met zijn slimme speaker op audiokwaliteit en smarthomebediening richten. Dat claimt Bloomberg op basis van bronnen die bekend zijn met de plannen van de Koreaanse fabrikant. De speaker zou geïntegreerd moeten kunnen worden in smarthomes en zo verlichting, sloten en sensoren van Samsungs SmartThings-platform moeten kunnen bedienen.

Daarnaast moet de speaker overweg kunnen met Samsung-producten als tv's en smartphones. Samsung zou een prijs van 200 dollar overwegen, waarmee het in de VS tussen de prijs van de Amazon Echo, van 100 dollar, en de HomePod van Apple, van 349 dollar, zou zitten. Ook wat omvang betreft zou de speaker tussen die van de Echo en de HomePod zitten; althans, een prototype zou op dit moment zo'n grootte hebben.

Bloomberg houdt nog wel een slag om de arm wat de releaseperiode betreft, aangezien Samsung nog aan optimalisaties zou werken. Zo zou zoeken op internet via stembediening nog verbeterd moeten worden. In welke landen Samsung de speaker wil uitbrengen is niet bekend. De prototypes waar het bedrijf nu aan werkt zouden geen scherm hebben. Google werkt wel aan een variant van zijn Home-speaker met touchscreen meldt, opnieuw, Bloomberg.

Dat Samsung met een Bixby-speaker komt is geen verrassing: het bedrijf bevestigde dat eerder dit jaar. Het bedrijf is daarmee relatief laat: Amazon, Google en Apple gingen het bedrijf voor en ook zijn er al speakers met Microsofts Cortana-assistent.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

14-12-2017 • 20:32

35 Linkedin

Reacties (35)

35
33
15
2
0
16
Wijzig sortering
Ah Bixby, de assistent die nooit luistert. Ik heb weinig problemen met het concept, privacy overwegingen even buiten beschouwing gelaten. Maar mijn ervaring met bixby is dat het belabberd werkt.

Veel website namen worden al snel niet begrepen, arstechnica krijg ik er bij bixby bijvoorbeeld maar niet in. Maar zo eigenlijk vrijwel alle website namen die niet vallen binnen een standaard engels woordenlijstje.

De respons op "Hi Bixby" is ook om te huilen. Kalibreer het in een stille ruimte en het reageert verder vrijwel nooit. Kalibreer het met wat achtergrond geluid en Bixby komt uit het niets met regelmaat naar voren.

Voor navigatie op websites of binnen apps, engelstalig, is Bixby ook echt hit and miss. Uiteindelijk levert het dusdanig veel frustraties op dat ik wel weer zonder Bixby verder ga.

En met iedere Bixby update geef ik het weer even een kans, maar ik bemerk nog weinig vooruitgang.
Mwa probleem is wel dat het systeem moet leren van jou als gebruiker. Nu ben ik geen grote fan van assistenten maar ik merk wel dat Siri op mn Apple TV steeds beter werkt des te vaker ik het gebruik. Verder heb ik t overal nu uitgeschakeld maar merkte voorheen wel dat t beter ging na een tijdje.
Raad je aan om echo dot te proberen, die reageert prima, ook in ruimtes met geluid, en atm is ie ook nog flink afgeprijsd.
Nou hebben we Siri en Dot gehad... Ik raad je Google Home aan :P Zijn we compleet.
Het is natuurlijk allemaal hetzelfde met ieder zijn eigen voor- en nadelen. Qua Privacy zijn ze denk ik allen even erg. Qua goed luisteren staat Siri volgens mij nog steeds bovenaan maar op de voet gevolgd door Google en Amazon. Allen hebben relatief weinig hinder van achtergrondruis en allen reageren ook wel eens ten onrechte. Voor allen geldt daarbij volgens mij ook dat de speaker varianten hierin beter presteren dan de varianten op de mobiele telefoon. (Google Home op mijn telefoon reageert met enige regelmaat op bv. reclames, mijn Google Home Mini is volgens mij nog nooit ten onrechte geactiveerd).

Bixby heb ik uiteraard enkel op de telefoon kunnen proberen. Het werkt leuk. Maar het is nog minder volwassen als Google Home (en Siri en Amazon Dot), dus niet interessant... Samsung is simpelweg te laat hiermee!
Ten eerste, heeft de Apple Homepad echt als doel ook goeie muziekervaring te bieden. Het is dus meer dan de goedkopere slimme-pods, zoals de Amazon Echo. Fijn dat Samsung hierop aansluit, maar nutteloos (net als Apple's Homepkd) voor mensen die al een goede hifi installatie hebben staan. Hopelijk bieden ze in de toekomst een soort Chromecast-idee om je bestaande apparatuur voor een paar tientjes "smarter" te maken.

Ten tweede, werkt Siri (dat op de homepos zit) al lang in het Nederlands. Cortana ondersteunt zelfs op Windows (mobile) nog niet eens Nederlands.

Ten derde, staat en valt alles met de diensten. Google staat verreweg bovenaan qua mogelijkheden, daarna Siri. Ik zie die van Apple en Google op dit moment als enige echte competitors op deze markt.

[Reactie gewijzigd door CyberMania op 14 december 2017 21:20]

Ik snap de hele speaker gedoe niet. Wanneer mijn iphone x bij mijn voeten op tafel ligt ( ALTIJD binnen handbereik ) dan zeg ik gewoon “ he siri bel x handsfree “ en viola. Of doe lampen aan / uit.

Telefoon gebruik ik als wekker dus kan verlichting met slaperige kop aanzetten met siri. Geen knop indrukken .... geen speaker in iedere kamer voor vele €

K muziek klinkt beter ... maar dat kan ik ook via mijn optical via mijn apple tv spelen via siri

[Reactie gewijzigd door dgh op 14 december 2017 21:42]

Mijn smartphone ligt, op gezette tijden na, in de fruitschaal in de keuken. Kom maar op met die smart assistents dus!
K .... en zet je die speaker straks ook in je fruitschaal of op een centrale plek in huis ???? Je kan beginnen om je mobiel op die plek neer te leggen ....
Voor de prijs van één smartphone, zet ik vier tot zes speakers in huis. Opgelost. Nu jij weer.
Nah weinig op te zeggen ... wanneer jij 6 speakers neer wil zetten dan moet je dat gewoon lekker doen natuurlijk.
En loopt je iPhone X dan naar het knopje van het licht, of heb je voor vele € smarthome verlichting geïnstalleerd in huis?
Jup mijn X loopt dan naar het knopje ....
Ik, ik, ik, ik ..

Het is duidelijk, jij hebt hem niet nodig.

Mijn voeten liggen niet bij mijn iPhone op tafel. Mijn handen liggen er ook niet naast. Ik heb geen iPhone en geen Apple tv.

"Ik snap de hele speaker gedoe niet"
Jij snapt niet dat er een andere, misschien betere, manier voor mij kan zijn?

Wat betreft de " vele € ", dat valt wel mee denk ik.
Als je de prijzen van de producten die je opnoemt bij elkaar optelt lijken de speakertjes niet heel erg veel te kosten.
Tjeeez relax. IK (IK) snap dat niet nee. Mag ik MIJN gedachte typen ... dank je.

En dat JIJ waarschijnlijk een android hebt met een brakke bixbie knop ... dat hoef je niet op mij af te reageren.

Wat anderen doen moeten zij weten. Maar lijkt mij makkelijker om een eiphone aan te schaffen dan een speaker in iedere kamer. Die homepod van apple vind ik trouwens net zo’n ( zelfs meer ) onzin.

Prettig weekend
Zitten er mensen te wachten op nog zo'n smart speaker?Ik stoorde me enorm aan de zoveelste assistent op mijn S8 en dan nu ook nog een speaker er mee op de markt brengen.
Je hoeft het niet te kopen toch? Dat het op je telefoon zit en er hardware knop voor is en dat jou niet bevalt kan ik me mee inleven. Ik zie wel graag verschillende soorten assistenten want op zo een manier willen de bedrijven elkaar concurreren en zo wellicht nieuwe dingen ontwikkelen. Heb overigens eens gelezen dat bixby prettiger werkt dan GA alleen wel minder kan, of dat echt zo is heb ik geen ervaring mee.
Ik gebruik zelf wel de Assistent van mijn telefoon. Dat doe ik door te typen in plaats van spreken. En dat werkt prima!
Voor stembediening van je spotify kan het leuk zijn, mits het werkt i.c.m. met je receiver en speakers, want in vergelijking is het geluid natuurlijk niet om aan te horen.
Bij elk topic over dergelijke oplossingen heb je altijd wel iemand die deze vraag moet stellen. Het antwoord is: ja, er zijn genoeg mensen die op dit soort hulpmiddelen zit te wachten.

Hulpmiddelen als dit hebben ook commercieel gezien een toegevoegde waarde. Alleen al dat is een hele belangrijke reden waarom je dit niet moet zien als een hype, maar als een enorme groeimarkt waarvan jij de volledige potentie compleet niet kunt inschatten.

Jij denkt "leuk een schattig speakertje dat de helft van de tijd niet doet wat ik wil" waar ik denk "het paard van Troje, dat gemak en comfort toevoegt aan het menselijk leven". Dit is uiteindelijk gewoon een manier om klanten aan je te binden om jouw films, jouw muziekstreams en jouw producten af te nemen.
Zitten er mensen te wachten op nog zo'n smart speaker?
Vast wel, anders zouden ze er geen op de markt brengen |:(
Het moet zeker twintig jaar geleden zijn geweest dat mijn vader me vertelde dat hij nooit iets van Samsung kocht. Samsung kopieerde immers alleen maar. Voor hem stond Philips altijd bovenaan het lijstje, want dat waren tenminste échte uitvinders. Oh ja, en Nederlands, dus dat zal ook wel meegespeeld hebben.

Zo zwart wit is het natuurlijk niet als het gaat om Samsung, maar de grap is wel dat Bixby wel weer aan het copy&paste verhaal voldoet. Heeft die oude toch nog es gelijk gehad.
Grappig! Mijn vader vertelde me nooit iets te kopen van Philips. Zelfs een WC stortbak van Philips kwam er niet in..

Later, zo eigenwijs als ik ben toch weleens iets gekocht van Philips maar eindigde iedere keer met een zacht gefluisterde sorry naar mijn inmiddels overleden pa.

Ik ben wel blij dat Philips het zo goed doet in de medische apparatuur
Copy/Paste of niet feit is dat een bedrijf als Samsung niet kan achterblijven op de concurrenten. Ze zijn immers marktleider op vele fronten. Zelfs Chinese bedrijven als Huawei en Xiaomi zijn ook volop bezig met hun eigen varianten en meer concurrentie houdt de spelers scherp niet waar?
Erg laat en blijkbaar erg duur, de echo dot werkt iig perfect, en je kan icm de echo dot ook amazon music unlimited krijgen voor 3,99$ per maand, 40 mil nummers. Normaal kost dat 10$/maand. Alexa weet bijna overal een antwoord en houd ook dr kop als je zelf niks zegt.
Sorry hoor. Maar wanneer houden fabrikanten eens op met dat oeverloze gedweep met de inmiddels volledig uitgeholde termen smart en slim? Daar is iedereen onderhand toch compleet wars en doodmoe van? Als iets met het internet kan verbinden krijgt het een labeltje slim of smart, ongeacht wat het doet, hoe betrouwbaar de werking en software op dit moment zijn en wie op wat zit of zat te wachten. Ik word er onderhand volledig immuun voor. Smart dit en slim dat zijn voor mij inmiddels indicators van hedendaagse kwakzalverij om mensen die niet zo kritisch zijn en voor wie dingen al snel de pet te boven gaan goedkoop geproduceerde prullaria aan te smeren alsof het heel wat voorstelt. Zodra er smart staat ben ik er klaar mee en is mijn interesse niet meer te wekken. Zoek het lekker uit met je smart dit en smart dat.

[Reactie gewijzigd door 720538 op 14 december 2017 23:52]

Deze speakers zijn smart en slim omdat ze ook echt smart en slim zijn en niet zoals jij beweert enkel met het internet kan verbinden. Je rant is dus volledig naast de kwestie.
Gelukkig wordt hier wel de Cortana speaker genoemd. Meestal wordt Microsoft, om de een of andere reden, altijd buiten beschouwing gelaten. Net als met bv. groove music. De Apple speaker is ook nog niet eens officieel uit.
Microsoft heeft m.i. wel de boot gemist als het gaat om dergelijke toepassingen. Juist het zwalkende beleid rondom WM10 kan nog weleens een vervelend staartje gaan krijgen.
Ach ja, iedereen heeft toch al de Microsoft Zune. Zo'n speaker heeft dan weinig toegevoegde waarde!
Ik krijg een beetje een smartwatch deel twee gevoel. Elke fabrikant moest en zou er een fabriceren, het zou de nieuwe markt zijn na de smartphone. Intussen vallen de verkopen dik tegen en weten maar weinig mensen wat ze er nu echt mee moeten. Met deze "slimme" speakers is het een beetje hetzelfde. Iedereen schijnt er een te moeten maken want men denkt dat het The Next Big Thing gaat worden, maar intussen werken ze matig en is het aantal echte toepassingen beperkt.
Wie zegt dat daar iets mis mee is? Nu heb je 'goede speakers' die meer kunnen dan gewoon geluid af spelen. Wat is daar mis mee?

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee