Afbeeldingen tonen Google Home Hub-speaker met 7"-scherm

Er zijn afbeeldingen online verschenen van de Google Home Hub. Het is een apparaat bestaande uit een speaker en een 7"-scherm, dat Google op 9 oktober zou willen aankondigen.

De productafbeeldingen zijn online gezet door MySmartPrice. Zowel de voor- als achterkant zijn te zien. Aan de achterkant ziet de Home Hub er uit als een speaker en aan de voorkant zit het scherm. Dat gaat om een 7"-touchscreen met een nog onbekende resolutie. De website claimt dat Google de Home Hub op 9 oktober aankondigt. Vorige maand ging er al een gerucht over de komst van de Home Hub, de Japanse krant Nikkei zei toen ook dat Google de speaker met scherm nog dit jaar zou aankondigen.

De website heeft ook afbeeldingen met specificaties van de Google Home Hub online gezet. Daarin staan ook de functies die de speaker met scherm heeft. Het gaat om vergelijkbare functies als de Google Home-speakers, maar dan ook met toevoegingen die beeld vereisen. Zo kunnen gebruikers een beveiligingscamera koppelen en kunnen ze het beeld van de camera zien door een spraakcommando in te voeren.

Het is nog niet bekend wat de Google Home Hub gaat kosten. In juli bracht Lenovo al zogenaamde Smart Displays uit met de Google Assistent. Dat ging om varianten van 8" en 10" met prijzen van 200 en 250 dollar.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

19-09-2018 • 14:06

28 Linkedin

Submitter: milenko79

Reacties (28)

28
28
19
0
0
9
Wijzig sortering
Ik realiseerde me laatst dat ik zowel "ok google" als "hey bixby" naar mijn Note kan roepen, en beide reageren. Waarop ik concludeer dat er dus al twee processen zijn die continu naar mijn stem luisteren, en daar zie ik nogal wat beveiligingsissues. De doorsnee gebruiker zal denken, leuk ik zet in iedere kamer zo'n home hub, waarmee Google (en god weet wie nog meer op basis van b.v US wetgeving) mee kan luisteren in je hele huis. Vervolgens koppelt men alle camera's eraan en je hebt zo een leuke black mirror aflevering in wording. Maar goed, als tweaker hebben wij natuurlijk helemaal niets te verbergen :)

[Reactie gewijzigd door CopyCatz op 19 september 2018 14:16]

Er zijn een aantal alternatieven te vinden.

Mycroft heeft al een device. In het Engels heb je de optie om ofwel de Google speech to text (STT) te gebruiken, ofwel Mozilla Deepspeech. Beide verlopen via hun servers en garanderen privacy. Alle lokale code is ook open source. Je kan het ook zelf op een raspberry pi gooien. Bij Google STT wordt je data geanonymiseerd t.o.v. Google. Je moet echter nog steeds op hun vertrouwen want je spraakdata loopt nog steeds via hun servers.

Een toekomstige versie zal Deepspeech ook lokaal kunnen draaien, maar momenteel moeten de neural nets eerst nog geoptimaliseerd worden om de prijs van de hardware te kunnen drukken.

Verder heb je ook nog snips. Over hen weet ik iets minder, maar vanaf 2019 lanceren ze ook een device dat lokale processing kan doen. Je koopt dan een krachtige computer waarop je de data verwerkt wordt, gecombineerd met een aantal goedkope satellieten. Deze kan je in iedere kamer zetten en zijn in feite gewoon geconnecteerde luidsprekers.

Op dit moment kan je snips ook al op een raspberry pi gooien, maar dit heb ik nog niet geprobeerd.

Conclusie, je hebt al betere alternatieven, maar vanaf 2019 kan je devices kopen die je data volledig lokaal verwerken.

[Reactie gewijzigd door jfdaniels op 19 september 2018 14:31]

Zodra het lokaal kan wordt het interessanter.
Als die lui persé mijn blote reet willen zien vind ik het best hoor, zou het ze alleen niet aanraden :+
Mijn camera is van Nest dusja. Als ze willen kijken ze toch al mee.
Verder is elke cloud based beveiligingscamera een probleem vermits hun servers wel eens in de US kunnen staan en dan kijken ze dus ook gewoon naar wat ze willen.

Ik zou mijn nest niet echt ermee verbinden want de home hub zou in dezelfde ruimte staan als de camera en een spiegel heb ik al.

Vermits ik een Google Home heb staan en wel vaak gebruik. Elke ochtend sowieso dmv 'good morning google & FBI man'. Krijg ik het weer, mijn agenda en het verkeer op mijn woon-werk route.

Mijn FBI man vind het soms jammer dat hij alleen maar kan antwoorden via audio en geen beeld kan tonen dus dat lost deze hub op. Onlangs had hij een leuke meme gezien bij iemand anders maar kon deze niet tonen.
Servers van nest voor Europa staan al in Ierland. In hoeverre dat gekopieerd wordt naar de US, Joost mag het weten.
Google kan niet meeluisteren op "basis van Amerikaanse wetgeving". Door de dienst in Europa aan te bieden zijn ze gebonden aan de AVG. Niets houdt ze natuurlijk tegen om die wetten te overtreden maar ik heb zo'n vermoeden dat ze daar niet al te happig op zijn.
En ze konden niet stiekem mee luisteren toen er nog geen assistent was?
De reden dat je altijd eerst "OK Google" moet roepen, is omdat het relatief makkelijk is om het apparaat zo te programmeren dat het een specifieke tekst zelf kan herkennen (met daarbij ook nog laag batterij gebruik). Je zegt "Ok Google", zodat het apparaat weet dat hij vanaf dat moment een echt commando kan verwachten en de daarop volgende audio-input dus naar Google versturen moet voor processing.

Als jij niet eerst "OK Google" zegt zal er dus ook niets naar Google verstuurd worden.
Tja, Google maakt er ook geen geheim van om ook een verdienmodel te hebben rondom de gegevens van gebruikers. Dus eigenlijk zou je niet verrast moeten zijn.
Het ís allemaal mogelijk. Maar waarschijnlijk? Niet echt...
Als je telefoon de gehele tijd alles opneemt en doorstuurt zou het met de batterij héél hard gaan... Dat gebeurt niet omdat je telefoon enkel lokaal luistert naar bepaalde commando's en pas daarna alles inschakelt om het echte commando op te vangen... Daarnaast is er wetgeving die dit verbiedt (AVG, lastig om gemist te hebben :P ). Natuurlijk kan een wet overtreden worden, maar als Google (of Samsung) dat zou doen en het komt uit zijn de rapen gaar. Ik geloof niet dat ze die gok durven nemen...
Ik vind persoonlijk 7-inch net een beetje klein voor een handige home-hub. Ik zou zelf eerder 9 tot 10 inch prefereren. Hij is toch niet gemaakt om mee te nemen en als je er van een afstandje naar wilt kijken (tijdens het koken o.i.d.) biedt een groter scherm meerwaarde.
Ik denk dat voor beide wat is te zeggen. Persoonlijk denk ik dat een 7" prima is voor mijn behoefte (namelijk in de keuken) maar zoals jij al aangeeft zou een 10"beter zijn als je deze in een woonkamer wil gebruiken.
Hm, dat is dan wat de grootte van een iPad mini.

Ik ben in dubio over dit formaat.
Zoals je aangeeft is dit op een afstand wel al snel klein.
Langs de andere kant gaat hetgeen er getoond wordt voornamelijk met icoontjes ed zijn dus zou dit nog wel leesbaar zijn.

Als hij groter is dan staat hij al snel storend in het interieur. Ik zou niet graag een gewone ipad hebben staan ergens op een kast. Dit is wel heel opvallend ineens.

Ik denk dat ik wel kan leven met de 7".

Mijn weerstation is vele male kleiner van formaat uiteindelijk.
Dus i.p.v. een monitor met luidspreker hebben we nu een luidspreker met monitor. Nu nog een HDMI stekker er aan en we zijn terug bij af.
Ziet er leuk uit. Maar laten we hier niet te hard van stapel lopen. Er werkt nog genoeg aan google home niet en de home/max etc is nog niet eens uit in NL.
Ik gebruik de Google assistent cards met name voor het weer en nieuws en sommige spaak commando's worden ondersteund met een resultaten kaartje.

Een display op het nachtkastje of in de woonkamer zou goed werken voor het weer, thermostaat en de muziek harder of zachter zetten zonder over de muziek te hoeven schreeuwen. Ik betwijfel of het geschikt is voor nieuws.

Google zal de kaartjes zorgvuldig moeten kiezen. Ik zie potentie, maar op het ogenblik betwijfel ik of het voldoende meerwaarde heeft.
Google Home werkt bij mij best héél erg goed moet ik zeggen. En dus gewoon in Nederland... want dat het hier officieel nog te krijgen is, daar laat ik me natuurlijk niet door tegenhouden :P En dat zal met dit ding niet anders zijn! Ik zie er wel mogelijkheden in binnen mijn huishouden! Dus in de gaten houden.
nou dat word een upgrade kopen dus... had al een google home
Long time ago, had ik een Xperia Tablet Z in de keuken, erg leuk ding en hadig om in de keuken te hebben, wil je of browsen naar recepten of gewoon YouTube of Netflix kijken.

Ik had voor de Z gekozen gewoon omdat het waterdicht was, dus makkelijk schoon te maken.

Long story, here's the point: Bij de Lenovo smart display, en vooral bij deze, mis ik de stukje ontwerp die het geschikt zou maken voor in de keuken te gebruiken.

Een IP certificering voor het gebruik in vochtige ruimtes, een behuizing die makkelijk schoon te maken is, etc

Want ik kan voor mijn huis geen andere plek voor z'n ding bedenken, ja, misschien op een bureau of zo, maar daar heb ik al mijn laptop, woonkamer en slaapkamer zijn voorzien van een TV, en ook als je geen TV hebt in je slaapkamer, waarom zou je daar voor deze hun gaan ipv de speaker only Google Home?

Hopelijk zien we meer van dat soort apparaten voor de keuken dan, in het toekomst.
Geen idee hoe jij kookt, maar een doorsnee tablet kan echt wel de keuken of badkamer verdragen. Tenzij jij van plan bent het te gebruiken als snijplankje om daarna in de vaatwasser te stoppen.
Hmm, ziet er wel tof uit.
Ideaal gezien zijn ze draadloos, dan kan ik ze neerzetten waar ik ze op dat moment wil gebruiken: naast het vuur bij koken, op bureau als ik aan het werken ben, …
Maar die verbruiken wsl net te veel stroom om lang toe te komen met twee AA's :).
Aan een zogenaamde slimme speaker heb ik totaal geen behoefte. Maar dat scherm is wel geinig. Zelf heb ik al vergevorderde plannen om een Magic Mirror te gaan maken, maar dan zonder mirror :+
Dus gewoon de MM software op een Pi draaien die achterop een monitor geplakt zit. En die dan ergens in de woonkamer ophangen met een mooi lijstje en eventueel wat knoppen, of een touchscreen. De MM software heeft inmiddels zoveel plugins, dat je echt de duvel en zijn ouwe moer op kunt draaien. Fotoframe als screensaver en een proximity sensor zodat ie aanspringt als je ervoor staat. Of een PiCam, dan kun je zelfs andere content tonen bij verschillende bewoners. Er zijn plugins voor sportuitslagen, weerberichten, beursinfo, agenda, verkeersinfo, noem maar op. Ook domotica integratie is mogelijk en je kunt als je wilt/kunt ook zelf een plugin maken.

Volgens mij is dat veel handiger dan zo'n Google ding, waarvan je weer afhankelijk bent van Google vwb functionaliteit.
Dat en toch ook de smart speaker. Bv; custom hass.io dashboard als default dat automatisch aanspringt als je ervoor komt staan (en uiteraard een apart dashboard voor de poetsvrouw bv.) en daarover dan de Google functionaliteit. Daar geef ik geld voor. Maar ik denk dat 7 inch dan net een tikkeltje te klein is. En er is ook nog het issue dat dat scherm stroom moet hebben. Daar bestaan geen elegante oplossingen voor.
Stroom is idd een issue. Je blijft altijd zitten met een strip oid. Tenzij je toch je huis aan het verbouwen bent en een sleuf in de muur kunt maken voor de bekabeling... ;)

Ik vind het zelf maken wel leuk. Maar niet iedereen heeft zin in knutselen en zich verdiepen in het configureren van zo'n Pi en de MM software.
Paar uur op een oplaadbare batterij in de keuken moet toch wel kunnen, daarna gewoon weer in de dock. Zoiets gaat ook met mijn HEOS1 speakers en die houden het wel een uur of zes vol.
"Zo kunnen gebruikers een beveiligingscamera koppelen en kunnen ze het beeld van de camera zien door een spraakcommando in te voeren."

Wordt neergezet als een feature, maar dat kan nu ook al. Ik kan op mijn tv bijv tonen wat de Nest cams zien.
Lijkt me wel wat Google Home met een scherm.

Mijn huidige Google home spreekt sinds vorige week weer in het 'Engels'. Geen idee, had de Nederlandse beta versie, maar die vind ik niet weer terug. Het nieuws en de files kan die nu wel van een Nederlands feed halen trouwens (NOS, NU, 538).

Enfin, het is toch nog niet helemaal wat ik er van verwacht had, wellicht had ik meer gehoopt en moet ik nog even geduld hebben. Vooral lastig met de nu aan te schaffen gadgets voor het slimme huishouden.

In bestelling: de Slide 'gordijnen' . zie indiegogo
En twijfel weer tussen een Nest of Ring deurbel. Ook de camera's in en rond huis (zijn nu van Foscam) maar zou liever overstappen op nest (wel prijzig trouwens...) . Maar mijn thermostaat is weer vanNetfit Easy. Wordt ook nog niet ondersteund.

- Eerst maar even wachten op de officiële Nederlandse Google Home.
- Dan goede keuze maken in alle rand apparatuur.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee