Google introduceert Home Hub-smart display met 7"-scherm

Google heeft zijn eerste slimme scherm aangekondigd: de Home Hub. Het gaat om een apparaat met 7"-scherm met aan de achterkant een speaker met ontwerp van dat van de overige Home-speakers.

Dankzij het aanraakgevoelige lcd dient de Home Hub niet alleen als slimme speaker, maar zijn er ook nieuwe mogelijkheden met beeld. Zo kan het scherm dienen voor het tonen van beeld van Nest-beveiligingscamera's. Daarnaast zorgt het scherm voor visuele ondersteuning bij gepersonaliseerde suggesties, zoals het weer, verkeer, recepten en notificaties. De Hub kan herkennen wie in huis de opdrachten uitspreekt voor gepersonaliseerde functionaliteit. Google demonstreerde dit met YouTube, die automatisch de afspeellijst van de gebruiker toonde. Er zijn twee microfoons voor de registratie van audio.

Google Home Hub

De Home Hub is bedoeld voor gebruik door de hele familie en ondersteunt opties voor ouders om de functionaliteit voor kinderen te beperken. De interface is geoptimaliseerd voor onder andere Maps en Photos en in dat laatste geval is er bijvoorbeeld een fotoframe-functie met Live Albums. De Hub heeft geen camera, zodat mensen zich volgens Google 'comfortabel' voelen, ook bij gebruik in de slaapkamer. De helderheid van het scherm past zich automatisch aan de lichtomstandigheden aan en kan zichzelf 's nachts automatisch uitschakelen. De resolutie is op het moment van schrijven nog niet bekend en ook over de overige hardware, gaf Google nog geen details.

De Home Hub dient meteen als centraal onderdeel voor smart homes en een Home View-dashboard toont de slimme apparaten in huis, waaronder Philips Hue-verlichting, de Chromecast en Nest-apparatuur. De interface van de mobiele Google Home-app toont nu hetzelfde dashboard en is compatibel met de Hub.

De Google Home Hub verschijnt 21 oktober in de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en Australië voor 149 dollar.

Door Olaf van Miltenburg

Nieuwscoördinator

09-10-2018 • 17:36

89

Reacties (89)

89
88
37
0
0
36
Wijzig sortering
Ik ben me al een tijdje aan het oriënteren in de home automation en dit spreekt wel aan. Wederhelft is Australisch en dat is ook de voertaal hier in huis dus dat is gelukkig geen issue. Prijs is ook dik in orde, zeker gezien de huidige AUD/EUR koers :) met de kerst ben ik daar, dus misschien dat ik dit als cadeautje voor mezelf ga halen daaro. Gaat dit problemen opleveren op de douane, moet ik de verpakking verwijderen voordat ik het in mijn koffer stop, of verwachten jullie daar geen gekkigheid mee?
Google maakt een assistent die een beetje home automation kan. Wil je echte home automation, zoek dan een domotica controller (die eventueel met Google assistent samenwerkt).
Ja... maar.... Ik heb een huis vol met z-wave apparaten en twee dedicated domotica controllers (Homey etc). En meer en meer gaat alles naar Google Home over want dat werkt gewoon goed. Met IFTT en de nieuwe opties van Google Home (kan nu ook periodiek iets doen etc) kom je een heel eind. Als Google zo door gaat heb ik ijn mijn huis snel geen domotica controller meer nodig (als je dan the Hue/Harmony controllers niet mee rekent).

En nogmaals, ik heb best veel. 20 Hue lampen, verwarming, Nest, 22 z-wave devices, inbraak/brand melders etc.
Maar hoe ga je dan die zwave apparaten gebruiken, zonder een controller er tussen? De assistent kan nog niks met zwave, kaku, zigbee, etc.. Daarvoor zal je toch nog een controller (of hub) moeten hebben, waar de assistent dan weer mee kan praten.
Dat vind ik het grote nadeel inderdaad. Leuk al die Google Home "integratie", maar zodra je een IKEA-lampje, een Philips-lampje, en een Xiaomi-deursensor hebt heb je al 3 semi-nutteloze, dure en stroomvretende hubs in je huis. Verspilling van heb ik jou daar. Ik ga zelf met Zigbee2MQTT aan de slag, die elimineert de hubs, maar dat is wel vrij technisch. Jan Consument moet blijkbaar maar gewoon 5 gateways/hubs aanschaffen. Hoe is dat nou duurzaam.
Of je koopt gewoon een Hub die zo’n beetje alles ondersteund, a la Homey.
Dat doe ik hier dus ook. Homey staat tussen Alexa en de home Automation. Werkt als een trein. Alexa stuurt alle commando’s door naar Homey en als Homey response terug geeft spreekt ze dat ook uit.
Beetje feedback dat Homey zijn werk heeft gedaan beneden als ik boven ben is wel zo handig namelijk :)
Ja, ik heb dus ook al tijden een Homey hiervoor, die werkt bij ons thuis goed. Ik heb alleen nog een Hue hub, ivm scenes, verder is alles rechtstreeks aan Homey gekoppeld. En eigenlijk is alles nu zo geautomatiseerd dat ik spraak niet eens nodig heb.
ACM Software Architect @MsG9 oktober 2018 20:33
Ik heb sowieso niet de indruk dat men zich druk maakt om duurzaamheid bij smart home oplossingen. Ja het kost vaak 'minder dan een watt' per apparaat, maar een hue-lamp verbruikt dan alsnog 'oneindig' meer in standby dan eentje die gewoon via een aan/uit-schakelaar werkt en dan 0 watt doet.

Kortom, gemak komt met grote afstand op de eerste plaats. En daarna komen pas dingen als duurzaamheid.
Ben ik niet helemaal met je eens. Ja, die lampen eten een beetje energie als ze in standby staan maar ik heb nu thuis diverse scripts draaien die bijna al mijn lampen uitschakelen als het weer wat lichter wordt in huis en weer aan als het donker wordt (maar alleen als er iemand aanwezig is). Ook wordt er actief bepaald of er nog iemand in de buurt is, zo niet, dan gaat de verlichting uit. Deze functionaliteit was er niet met 'domme' lichtschakelaars en het gebeurde echt super vaak dat iemand de verlichting aan liet staan, soms uren achter elkaar.

Uiteraard zit daar een gedragscomponent is, maar toen ik toch mijn verlichting ging vervangen door LED, was dit extra besparing die meer opbrengt qua energiebesparing dan verlichting die steeds onnodig aan blijft staan, ook al is dat LED.
ACM Software Architect @Pimmeh10 oktober 2018 12:52
Ik ben helemaal met je eens dat onnodig brandende verlichting erger is dan een beetje standbyverbruik die het anders tijdens dezelfde tijd gehad zou hebben. En als dat vaak genoeg voorkomt kan het zelfs uit als je het met het continue standbyverbruik vergelijkt.

Vergeet daarbij niet dat nog best lastig is en erg afhangt van hoe lang een lamp brandt ivt de standbytijd. Als bijvoorbeeld een 6W LED-lamp gemiddeld 1 uur te veel aan staat per dag, dat daar dan slechts 12 uur standbyverbruik van 0.5W tegenover mag staan. En als je dan ook nog het verbruik van je controller meetelt, is het natuurlijk nog wat erger :)

Ik heb persoonlijk wel de discipline om lichten uit te doen als ik een ruimte verlaat, waardoor hooguit nog onnodig de verlichting aan heb als het bijvoorbeeld na een regenbui ineens weer vol zonnig wordt. Dus voor mij zou vooral de gemaksfactor relevant zijn, want bij mij gaat het verbruik ermee omhoog :)

[Reactie gewijzigd door ACM op 23 juli 2024 05:25]

Klopt helemaal, het dan ook om het totaalplaatje. Voor mij is het zowel duurzamer bezig zijn (want ik zie wel hoe vaak verlichting aan blijft staan anders), een hobby en hobby's kosten nou eenmaal geld en een prettiger woonklimaat (mijn ventilatie zorgt nu automatisch voor een lage luchtvochtigheid in de badkamer waardoor ik minder schimmel heb). En mijn controller draait op mijn NAS die toch al aan staat.

Dus het gaat inderdaad niet alleen maar om duurzaamheid. :)
maar zodra je een IKEA-lampje, een Philips-lampje, en een Xiaomi-deursensor hebt heb je al 3 semi-nutteloze, dure en stroomvretende hubs in je huis.
Afaik kan de Philips Hue hub ook met Ikea lampen (en nog wat merken) overweg....
Het was een voorbeeld... Uiteindelijk zijn maar weinig gateways onderling interoperabel en zijn de uiteindelijke sensoren veelal blackboxes waar enkel met een cloud api tegen gepraat kan worden. Planned obsolescence ligt dan enorm op de loer.
Uiteindelijk zijn maar weinig gateways onderling interoperabel en zijn de uiteindelijke sensoren veelal blackboxes
Er zijn zat gateways die interoperabel zijn, dat zijn de gateways die gewoon standaarden als Zigbee en Z-wave gebruiken.
Dat is wat de uiteindelijke sensoren gebruiken naar de gateway toe. De gateways gebruiken dan niet om te communiceren naar een eventuele hub, en rechtstreeks aanspreken van de sensoren kan maar zelden. Je moet dus via de gateway, de blackbox, met de sensoren communiceren.
Yeelight kan direct mee gecommuniceerd worden via API ;) Dus in het geheel geen gateway nodig...

Maar wil je meer domotica dan kun je met Xiaomi ook prima uit en is die ene Xiaomi gateway afdoende... (zie mijn Tweakblog).
Hangt er gewoon vanaf. Als ik Yeelight lampen gebruik en verder alles met Xiaomi doe, heb ik maar één hub nodig, die van Xiaomi. Zou ik kiezen voor Mi-Light of Ikea komt daar een tweede bij, vind ik nog goed meevallen. Philips én Ikea/andere lampen is dubbelop en ben je zelf gewoon niet economisch bezig. 8)7
En al die yeelight verbruiken weer meer dan een watt per stuk. Dan heb je een Hue hub er snel uit
En de prijs van de Philips Hue lampen vergeet je even? Maar hieronder even een rekensommetje. :9

Die 1,2 watt kost je afgerond 2,60 euro per jaar op basis van 24 uur per dag en 365 dagen.

Een Hue Hub kost 46,95 zie ik in de pricewatch.

Ik moet dan al zes Yeelight lampen drie jaar in standby zetten om aan de prijs te komen van een Hue Hub.

Ok...Je zet ze natuurlijk ook een aantal uren per dag aan, waardoor ze uiteraard meer stroom verbruiken, zeg de volle 10 watt voor vijf uur per dag. Dat is ongeveer 4,50 euro per jaar...
Blijft er negentien uur over in standby van 1,2 watt. Dat is dan nog 2 euro per jaar.

Dus conclusie: één Yeelight van 10 watt elke dag negentien uur in standby en vijf uur op volle sterkte kost je 6,50 jaar per jaar.

Dat betekent dat ik zeven Yeelight lampen een jaar kan laten branden voor de prijs van één enkele Hue Hub...En dan heb ik de lampen nog niet gekocht van Philips Hue. Die zijn ook nog eens aardig aan de prijs.

Voor de aanschafprijs van zeven gekleurde Philips Hue lampen en een Hub kan ik zeven Yeelight lampen vijf of zes jaar laten branden.

Dus wat je zegt klopt niet :D

[Reactie gewijzigd door Troetelbeer op 23 juli 2024 05:25]

Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @Troetelbeer10 oktober 2018 09:05
Als je naar energieverbruik kijkt kun je Home Automation beter helemaal overslaan. Al die "slimme" devices gebruiken meer energie dan de "domme" varianten. De aanschafprijs ligt ook nog eens hoger. Dan hebben we het niet over de toename van de kans op security issues. Home Automation gaat over het algemeen gemak, niet over energie en kostenbesparing.

Met dit soort schermen heb je weer een altijd luisterende microfoon in huis. Wil je dat wel? Vroeger was men bang dat men o.a. thuis werd afgeluisterd door bv de overheid of grote bedrijven. Tegenwoordig plaatsen mensen zelf dit soort "spy" devices in hun huis mede verleid door een lage prijs.

Voice data wordt vaak opgevangen en richting cloud datacentra gestuurd voor processing. Dit omdat smart speakers / displays zelf onvoldoende zijn uitgerust om voice data te analyseren.

Gaat dat fout? Jazeker. In het verleden zijn er al gevallen geweest zoals bijvoorbeeld bij Alexa (smart speaker). Is dat altijd een probleem? Dat is een kwestie van zelf overwegen. Zorg in ieder geval dat je op de hoogte bent van de risico's.
Ik reageerde enkel op @arjandijk162 zijn bewering waarin hij Yeelight vergelijkt qua kosten met de Hue Hub. Wat jij dus aanhaalt is voor mij niet relevant. Of "slimme" devices meer of minder energie gebruiken dan "domme" varianten maakt mij namelijk niet uit.

Echter, wat jij zegt is niet helemaal waar. Wanneer je het goed aanpakt om je huis slim te maken, ga je zeker wel besparen op je energierekening, je huis kan dan veel efficiënter omgaan met energie. Google maar eens.

Het klopt ook niet helemaal wat je zegt over een altijd luisterende microfoon. Ja, de microfoon luistert altijd, maar en echt een grote maar, dat is lokaal geregeld zonder verbinding naar buiten. Dat is een belangrijke nuance in het verhaal. In de Google Home zit een lokale chip en die analyseert continue of het "hotword" gezegd wordt. Pas na het ontvangen van het hotword checkt de GH of er een internetverbinding is en gaat de verbinding pas open naar de Google servers. Als je GH geen internetverbinding heeft dan krijg je na het zeggen van het hotword feedback dat er geen verbinding gemaakt kan worden. Of er continue data door de GH naar Google wordt gestuurd is echt al door tig gebruikers getest en gemonitord en blijkt dus niet het geval te zijn.

Dus bij een juiste werking van de GH wordt je stem pas opgenomen en verstuurd na het zeggen van het "hotword" en daar kan ik persoonlijk mee leven.

Dat er wel eens bugs of fouten zijn is nu eenmaal inherent aan techniek, dat is al tig jaren zo en zal altijd zo blijven. Daarin heb je gelijk dat iedereen voor zichzelf moet overwegen of je die risico's wilt nemen.

[Reactie gewijzigd door Troetelbeer op 23 juli 2024 05:25]

Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @Troetelbeer10 oktober 2018 09:37
Echter, wat jij zegt is niet helemaal waar. Wanneer je het goed aanpakt om je huis slim te maken, ga je zeker wel besparen op je energierekening, je huis kan dan veel efficiënter omgaan met energie. Google maar eens.
Wat je veel tegenkomt is propaganda van o.a. leveranciers van smart devices zoals bv een "slimme thermostaat" welke in de praktijk bijvoorbeeld amper tot geen energie bespaart tot zelfs meer verbruikt dan een klassieke "dom" device. Het probleem zit het o.a. in het feit dat je het energieverbruik, de aanschaf prijs, de vervanging en het onderhoud van home automation ook mee moet tellen. Er zijn vast specifieke gevallen waarin het wat oplevert maar dat zal niet gelden voor het gros van de mensen.
Dat er wel eens bugs of fouten zijn is nu eenmaal inherent aan techniek, dat is al tig jaren zo en zal altijd zo blijven. Daarin heb je gelijk dat iedereen voor zichzelf moet overwegen of je die risico's wilt nemen.
Dat klopt echter brengen dit soort devices wel een heel ander risico profiel met zich mee. Het gaat bij een bug / exploit mogelijk om veel meer gevoelige informatie. Veel mensen zijn zich helemaal niet bewust van deze toegenomen risico's.

Er zijn al meerdere security issues geweest, als voorbeelden van op zich nog min of meer beperkte exploits:
Bluetooth exploit
Google Home bug that can tattle on your location

[Reactie gewijzigd door Bor op 23 juli 2024 05:25]

Het gaat erom dat wat ik zeg gewoon klopt. Je kunt energie besparen door een slim huis en als je het goed doet, hoeft het je ook nog niet eens zoveel te kosten in aanschaf. Wat het gros van de mensen wel of niet doet of kan, heb ik niks mee te maken. Je stelling is gewoon onwaar.

Edit: ik zie net je aanvulling over die security issues, dus? Daar was ik het mee eens, dat het wel eens kan gebeuren. Als het maar opgelost wordt, wat ook gebeurd is. Nogmaals, mensen moet dat risico zelf overwegen, maar je zwart/witte stellingen zijn gewoon onwaar.

[Reactie gewijzigd door Troetelbeer op 23 juli 2024 05:25]

Je reageert op iemand die het heeft over duurzaamheid, dan speelt aanschafprijs natuurlijk geen rol
Dan nog klopt je stelling niet. Daarbij staat die Hue Hub ook continue aan en verbruikt dus ook oneindig. 0,1 watt in standby.

Dus Yeelight lampen, Philips Hue lampen en een Hue Hub, het maakt niks uit. Ze verbruiken allemaal stroom. Dus nogmaals, die Hue Hub heb je er niet zo uit wanneer je Yeelight lampen gebruikt.
Een Yeelight (nieuwe generatie) zit rond de 0,8 watt standby. Een hue lamp zit standby rond de 0,4 watt en de bridge zelf op 0,1 watt. Effectief win je dus per lamp 0,4 watt als je voor hue gaat... minus 0,1 watt nog voor de bridge (in standby - verbruikt meer wanneer in gebruik...).

Dat is dus heel ruim onder de euro per jaar aan stroomkosten per lamp die je meer betaald bij een Yeelight... Zet dat af tegen de enorme kosten van de Hue lampen en bijbehorende bridge en je hebt de Hue starterset (2 lampen: 150 euro vs Yeelight: 30 euro) er na een dikke 60 jaar wel uit (als de lampen zo lang meegaan)... Goede deal ;)

Bij meer lampen zal het iets sneller uit kunnen... maar het is nog altijd totaal niet de moeite wanneer je wattage afzet tegen aankoopprijs. Dus dat je die Hue er snel uit hebt? Mwah... niet echt!

[Reactie gewijzigd door kazz1980 op 23 juli 2024 05:25]

Dat zijn natuurlijk 2 verhalen. Geld besparen of energiebesparen. Natuurlijk is Hue een duurdere oplossing. Persoonlijk zou ik mijn 20 Hue lampen niet willen vervangen door 20 apparaten die mijn wifi vertragen en per stuk vanaf internet benaderd kunnen worden, maar de geldbesparing door energie is inderdaad gering.
Maar de stelling dat je de kosten van Hue er zo uit hebt is dus onzin ;)
Of je wel of niet lampen wilt die direct aan je netwerk hangen is een ander punt en is een persoonlijke keuze die gemaakt wordt.
Eruit als in: verbruik van 1 Hue hub is lager dan het extra verbruik van de Wifilampen. Geld heb ik niet genoemd.
Ah ok. Fair enough... Als het puur gaat om winst op stroomverbruik vanwege het principe... . Het scheelt inderdaad een kleine halve watt per lamp. Dan heb je de Hue bridge er ruim binnen een microseconde al uit (met de lampen uitgeschakeld), direct al minder stroom verbruikt... ? Is dat wat je bedoelde?
Jup. Maar goed, we gaan de wereld niet redden met ledlampen op HA systemen en halve watts
Nope... ben ik ook bang voor ;) Kies ik toch maar ten faveure van de bankrekening :P
Maar jij zei dat je een Hue Hub er zo uit hebt door het stroomverbruik van de Yeelight lampen en dat is dus gewoon onwaar.
Je kunt al deze dingen aanzienlijk goedkoper en in eigen beheer maken, dmv een esp8266/32 e.d. stop het in node-red en je kunt alle kanten op zonder dat er ook maar 1 request de cloud ergens in gaat.
Dat zie je Jan Consument ook doen? Ik niet.
Zo’n ikea lampje praat ook met philips bridge ;-)

Maar tru. Dan kan je beter iets als een homey kopen waarmee je in 1 keer van alle controllers af bent. Aan de andere kant is die wel duurder dan allerlei losse controllers.
home-assistant Initieel ontworpen door een Nederlander en inmiddels een volwassen systeem.
Zeker niet geschikt voor Jan Consument zoals ik stel. Ik zelf weet de technische truukjes en systemen wel, dat was ook m'n punt niet.
Bv. Hue of Nest hebben een controller... Die wordt via Wifi aangestuurd en is dan prima te benaderen vanaf Google (eventueel via software van een derde partij zoals IFTTT.
Zelf heb ik alles via Xiaomi geregeld en stuur mijn domotica direct aan via Domoticz en kan deze ook aansturen vanuit de Google Home middels Controlicz (meer info: zie mijn Tweakblog hierover).
Dat bedoel ik inderdaad, met de Google Assistent heb je dus altijd een extra controller/hub er tussen zitten. En vaak dus per leverancier/protocol. En als er een controller/hub bestaat heeft de Asssitent op dit moment daar nog lang niet altijd Actions voor en moet je inderdaad via (een vaak trage) IFTTT-oplossing werken. Pas als er in de toekomst een Assistent komt die rechtstreeks apparaten via bijvoorbeeld zwave, zigbee en 433mhz kan aansturen zal je haar als volwaardige domotica controller kunnen gebruiken.

Als ik zie wat ik nu aan Homey heb gekoppeld, zal ik Homey toch echt nodig hebben om mijn huis te laten doen wat ik wil. Bijvoorbeed: weersensoren (433), Ikea lampen (zigbee), Kaku schakelaars (433), Neo coolcam sensoren (zwave), Fibaro sensoren (zwave), Xiaomi sensoren (Zigbee/bluetooth).
Klopt. Maar ja... Homey is 300 euro... Een Google Home heb je al vanaf 45 euro... Niet echt te vergelijken!

Ik wil geen kapitalen uitgeven aan domotica producten, maak het liever zelf met behulp van meer budget producten... En dan is de Google Home (mini) ideaal!! De toevoeging van een beeldscherm is mij dan misschien nog wel een extra investering waard. Maar dat zit dan met name in het gebruik van Google Home, qua domotica is dat niet relevant. Mijn gehele huidige Domotica is nu slechts 400 euro :P (en dat is inclusief de Harmony Hub en Google Home welke ik natuurlijk voor veel meer gebruik dan enkel de domotica).

[Reactie gewijzigd door kazz1980 op 23 juli 2024 05:25]

Scherm gewoon een goedkope tablet en klaar. :)
Tablet onder de 100 euro is geen gezicht, extra kabels erbij... geen goede samenwerking met de smart speaker. geen optie ;)
Ja ligt er inderdaad aan waar je het voor wilt gebruiken.

Ik ga voor mijn Home Automation wel een tablet gebruiken, maar puur als info scherm en wat bedieningsknoppen. Ik maak gewoon een mooie lijst voor de tablet en verwerk daar de kabel zo in, dat die gewoon mooi aan de onderkant ofzo uit de lijst komt etc. Er valt wel iets moois van te maken :9
Voor domotica heb ik geen scherm nodig... Die is intelligent genoeg om zelf zijn werk te doen! Geen infoscherm nodig en al helemaal geen bedieningsknoppen (ik had namelijk al prima bedieningsknoppen aan de muur zitten ;) Vind het een beetje zinloos om die te gaan vervangen door een digitale knop op een tablet.... En als het licht aan gaat zie ik dat zo ook wel.... hoef ik niet op een beeldscherm nog eens te controleren :P)
Tof! Jouw blog ga ik even goed doornemen. Heb thuis exact dezelfde setup (zo'n beetje alles van Xiaomi zoals bewegingsmelders, temp, raam/deur sensoren, etc) in combinatie met Philips Hue, Domoticz en Harmony.

Ook een Google Home maar ben nog niet verder gekomen dan IFTTT om lichten in woonkamer aan/uit te doen. Dus jouw Controlicz ga ik even doornemen!

Ga over paar weken naar US en neem zeker de nieuwe Google home mee met scherm, ben erg benieuwd.
Is Controlicz nu tegenwoordig betalend? Had er iets over gelezen, maar kan het op de website niet terugvinden.
Klopt. Als ik me niet vergis 20 pond per jaar. In ruil daarvoor wel de garantie dat het dus ook in de lucht blijft en productondersteuning.
Op zich kan de Google Home/Assistent al vrij veel i.c.m. IFTTT en de juiste apparaten, vooral omdat je tegenwoordig ook custom routines kunt maken, dat is wel een minimale vereiste.

Dat je bijvoorbeeld door Domoticz, meer diversiteit aan merken en apparaten kunt gebruiken is natuurlijk wel fijn.
Ik ga hier sowieso een automation controller aan hangen :*)
Als je onder de 430 euro ( dacht ik ) blijft met je totale invoer heb je geen last. Geen btw en invoerrechten, daarboven wel.
Goed opletten en indien minder dan 430 euro wel zorgen voor rekening.

https://www.belastingdien...ik_belastingvrij_meenemen

Kocht u goederen buiten de EU met een totale waarde van € 430 of minder? Dan mag u die belastingvrij meenemen. De waarde van drank en sigaretten hoeft u niet mee te rekenen.

Voorbeeld
U koopt een camera van € 500.
U moet over het volledige bedrag belasting betalen.
U koopt een horloge van € 400 en een vulpen van € 55. Het totaalbedrag is € 455.
U betaalt alleen belasting voor de vulpen.


"Vakantiegoederen" zoals camera's en lenzen zijn makkelijker binnen te smokkelen in te voeren, dan kijkt de douane niet gek op. Niet zo dom zijn om dan doos, handleidingen én garantiemateriaal mee te nemen.. Deze stuur je beter per post op. Zo'n smart hub lijkt me lastig uit te leggen indien je uit de rij wordt gepikt.

[Reactie gewijzigd door DieterKoblenz op 23 juli 2024 05:25]

Je hebt gelijk en we zouden ons er allemaal aan moeten houden. Ik vlieg echter extreem veel voor mijn werk en dat al 10 jaar lang. Dat betekent dat ik meer dan 600x langs de douane op Schiphol ben gelopen in het afgelopen decennium. Ik ben er nog 0x uitgepikt. Sterker, de keren dat ik wel iemand gecontroleerd zag worden kan ik me eigenlijk niet herinneren.

Vroeger keken ze wat rond, tegenwoordig spelen ze wat op hun tablet. Dus ja, je moet er rekening mee houden en het eigenlijk aangeven. De pakkans is echter 0,00%. Als ik wat meeneem, sporadisch een laptop, horloge of andere electronica, neem ik gewoon de doos mee.

[Reactie gewijzigd door PWM op 23 juli 2024 05:25]

Ik denk dat je geluk heb. Ik vlieg ook heel veel en zie meerdere keren per week controles...
Ze pikken mensen er met name uit op basis van hoe zenuwachtig iemand rondkijkt... Zo lang jij de overtuiging hebt dat de pakkans toch 0,0% is gaat het dus prima (tenzij je een keer random eruit gepikt wordt - want ook dat gebeurt sporadisch). Zodra je enigszins zenuwachtig rondkijkt of ze je er uit gaan pikken, dan wordt je er dus uitgepikt en heb je een naast de invoerrechten en BTW een stevige boete aan de broek.
Ook waar je vandaan bent komen vliegen is een reden. Let maar eens op want als er veel schengen vluchten aankomen staan ze er niet. Laatst op schiphol hadden wij 5 vluchten die gelijk aankwamen uit verre oosten en toen kwamen ze met 6 man bij de uitgang staan.
De Hub is hier 219 AUD dus dat is ongeveer 135 euro, dat is ver onder de 430 euro. Als je hier trouwens wat koopt boven de 300 AUD binnen 60 dagen voor vertrek kan je de BTW terug claimen, is voor de Hub niet relevant maar voor bijvoorbeeld een Pixel 3 wel. (zie https://www.homeaffairs.g.../tour/are-you-a-traveller)
De prijs is zeer scherp. Zeker gezien het feit dat je er een half jaar YiuTube premium a $60 bij krijgt.

Helaas in Nederland grotendeels onbruikbaar door de gebrekkige ondersteuning en de meest irritante stem die je maar kan verzinnen...

Ik ben verder benieuwd naar de overige specs van het scherm en de speakers.
Google <=> reclames .
Ze kunnen het tegen kostprijs verkopen of zelfs minder als het op andere vlakken data kan vergaren.

Amazon is een soortgelijk voorbeeld waarbij het eigenlijk helemaal niet zo belangrijk is dat elke dienst kostendekkend is,
sterker nog, als je als afdeling te veel winst hebt gemaakt dan kan het soms zijn dat je het helemaal niet goed hebt gedaan.

https://www.npostart.nl/v.../30-09-2018/VPWON_1284428
Dan blijft de prijs nog strak in vergelijking met hun vorige Google Home devices hoor.
Je hebt uiteindelijk wel een serieus scherm hier erbij ook nog.

Ik wil hem allesinds wel :-)

Mis momenteel een scherm soms wel op mijn huidige Home.
En als deze dan nog foto's kan tonen! Fijn :-)
Die ondersteuning komt er 24 oktober aan ;)
Dan komt Google Home namelijk officieel naar Nederland.
Videogesprekken lijken me wat onhandig zonder camera. Dan kan de andere jou niet zien. En bij videobellen vind ik het wel altijd zo netjes als je allebei wel of allebei geen camera actief hebt.
Inderdaad, een elegantere oplossing was geweest om camera en microfoon achter een klepje te plaatsen. Als je ze wilt gebruiken - klepje open. Zeker van zijn dat je niet bespioneerd/afgeluisterd wordt? Klepje dicht!
Als je daar zo bezorgd om bent, kun je misschien beter niet dit soort zaken in je huis en broekzak steken. Het is allang niet meer zeldzaam dat deze dingen "per ongeluk" aan het afluisteren zijn.
Bor Coördinator Frontpage Admins / FP Powermod @roberthulsebos10 oktober 2018 09:08
Een klepje werkt bij een camera vaak wel maar een microfoon wordt vaak alleen maar wat gedempt. Bovendien hebben devices vaak meerdere microfoons en zijn deze niet altijd zo herkenbaar of zelfs achter bijvoorbeeld gaas weggewerkt.
"Zo kan het scherm dienen voor videogesprekken"

en

"De Hub heeft geen camera"

Kan iemand mij vertellen hoe deze twee samengaan?
Je eerste citaat staat niet in de tekst.
@rayfano de tekst is na mijn vraag aangepast
Zou de hub draaien op Android, ChromeOS of weer een ander OS?
Waarschijnlijk draait ie "Android Things with Google Assistant", net als de Lenovo Smart Display (maar dan versie 2.0). Is dus eigenlijk een gestripte Android met custom UI eroverheen. De Smart Display van Lenovo draaide ook op een aangepaste Snapdragon processor dus dat zal deze ook wel hebben.

[Reactie gewijzigd door brick5492 op 23 juli 2024 05:25]

Zojuist is ook aangegeven in de Google presentatie in welke landen Goole Home Hub beschikbaar komt:
US
UK
Australië
Jammer dat het niet ook in Duitsland beschikbaar komt, was toch wat makkelijker geweest. Ben erg verbaasd over de prijs, zou er graag een op m'n nachtkastje hebben ter aanvulling op de Google Homes in de rest van het huis.
Inderdaad, prijs valt me goed mee! Als die in Duitsland beschikbaar zou komen, zou ik meteen naar de winkel gaan.
kan je op deze smart hub ook apps installeren vanaf appstore? of is dit echt limited tot bepaalde functies?
want dan ben je toch beter af met een gewoon tabletje?
Eerst alleen in US, UK en Australië.
Volgende zijn waarschijnlijk Nieuw Zeeland en Canada.

www.wikipedia.org/wiki/Five_Eyes

Home automation is leuk, maar je wilt toch niet dit via Google laten lopen.

Mensen die dit soort dingen kopen moeten niet klagen over een paar jaar dat de NSA toegang had tot alles wat werd gezegd thuis. Of dat adverteerders via een api "bug" die door interne mensen bij Google als niet kritiek genoeg werd beschouwd om naar buiten te brengen beschikbaar was.

www.wsj.com/articles/goog...sing-to-public-1539017194

[Reactie gewijzigd door TrisBe op 23 juli 2024 05:25]

De naam Snowden is u vreemd? Room 641A?
Anoniem: 310408 @Akufen9 oktober 2018 19:45
Snowden is mij niet vreemd maar het lijkt me dat jij er niet al te veel van weet om eerlijk te zijn. Als er een ding uit de Snowden documenten is gebleken is dat ze toen al veel te veel data hadden om te kunnen verwerken. Als ze nu ook nog mijn hele avond aan GoT audio moeten verwerken (maal een paar millioen) lijkt het me dat de NSA niet al te veel interesse heeft om alle Google Home gebruikers 24/7 af te luisteren. Daarnaast maakte Snowden ook duidelijk dat de NSA wel toegang tot de data van veel mensen zocht maar altijd gericht op zoek ging. De kans dat ze jouw Android phone gehacked hebben is behoorlijk klein.

Natuurlijk is dit hele verhaal onzinnig als jij een Android telefoon hebt. In jouw geeft draag jij dan vrijwillig een microfoon met GPS locatie zender met je mee en maakt dit home device niet veel uit. Mocht je een iPhone hebben dan verontschuldig ik me, dat is duidelijk minder risicovol in de risico's die jij ziet. Daarom heb ik een iPhone voor sommige zaken.

Maar Snowden in niet een echt goed voorbeeld. Er zijn heel veel zeer goede artikelen over zijn onthullingen. Ik kan je de 2016 artikelen in de NYT zeer aanraden. Daarin is alles rustig uitgelegd en zal je zien dat Snowden feitelijk zegt dat behalve als er aanleiding is er geen enkele reden is om dit soort apparaten te gebruiken. Zijn waarschuwing is dat er te snel aanleiding is en dat dan dingen (tien jaar terug) geheel uit de hand liepen. Tegenwoordig is er nieuwe wetgeving (laat me raden, heb je niet veel vertrouwen in, hoewel ervaring het tegendeel leert) en zijn firma's als Google en Apple veel weerbaarder.
Snowden is mij niet vreemd maar het lijkt me dat jij er niet al te veel van weet om eerlijk te zijn. Als er een ding uit de Snowden documenten is gebleken is dat ze toen al veel te veel data hadden om te kunnen verwerken.
Voor iemand met jouw woordgebruik vind ik dat je nogal sterk uit je nek lult. Je haalt namelijk twee dingen door elkaar. Wat Snowden aan heeft getoond is dat er wel degelijk een wil is om ALLES op te slaan, en dat is waar het argument hier om ging. En mocht daar onduidelijkheid over zijn, hier nog eens een stukje over XKEYSCORE:
According to Snowden documents published by The Guardian in 2013, XKEYSCORE is by the NSA’s own admission its “widest reaching” program, capturing “nearly everything a typical user does on the internet.” A subsequent report by The Intercept showed that XKEYSCORE’s “collected communications not only include emails, chats, and web-browsing traffic, but also pictures, documents, voice calls, webcam photos, web searches, advertising analytics traffic, social media traffic, botnet traffic, logged keystrokes, computer network exploitation targeting, intercepted username and password pairs, file uploads to online services, Skype sessions, and more.” For the NSA and its global partners, XKEYSCORE makes all of this as searchable as a hotel reservation site.

https://theintercept.com/...a-spy-on-the-whole-world/
En dat staat los van de problemen die optreden door het teveel aan data. Niets wijst er op dat die overschot aan data de NSA op een ander idee heeft gebracht. Integendeel, de NSA jaagt nog steeds alle data na ondanks het feit dat ze daardoor soms door het bos de bomen niet meer zien. Over de NY Times gesproken:

N.S.A. Triples Collection of Data From U.S. Phone Companies
https://www.nytimes.com/2...e-2017-annual-report.html
Still, the large and growing volume of data gathered shows that the N.S.A. continues to collect significant amounts of information about Americans’ phone and text messages after changes made by Congress in a 2015 law, the USA Freedom Act, which overhauled how the N.S.A. can gain access to domestic telecom data.
PBS Vroeg over deze nieuwe wetgeving waar jij het over hebt het volgende:
Q: Does this legislation address the concerns raised by the disclosures of former NSA contractor Edward Snowden?

A: It addresses the most controversial program he revealed, the domestic phone records collection. But it does nothing to affect another major Snowden revelation: the NSA’s collection of foreign Internet content from U.S. tech companies, a program that sweeps up lots of American communications. And it doesn’t address the bulk of Snowden disclosures about foreign intelligence gathering and the NSA’s attempts to exploit technology, such as encryption, for the benefit of U.S. intelligence.
Dus datgene wat die nieuwe wetgeving specifiek target is in drievoud verergert.
De kans dat ze jouw Android phone gehacked hebben is behoorlijk klein.
Ze hoeven je telefoon helemaal niet te hacken, noch je Alexa of Google Home, ze zorgen gewoon dat ze bij Apple, Amazon of Google in bulk alle data kunnen bemachtigen, of in transit zoals eerder aangetoond. En daar hebben ze tegenwoordig alle recht toe zonder dat jij er op de hoogte van bent. Maar het argument ging helemaal niet over het feit of dat wij paranoïde moeten zijn over het hacken van onze toestellen, maar of de wil er is van organisaties zoals de NSA om alle data zich toe te eigenen.
laat me raden, heb je niet veel vertrouwen in, hoewel ervaring het tegendeel leert
Goh ja, wat een ezel zou ik zijn om niet te vertrouwen in een industrie die er alles aan doet om alles van je te weten. Zie hierboven waarom ik gelijk heb om ze niet te vertrouwen.
Ik kan je de 2016 artikelen in de NYT zeer aanraden.
Als je een punt hebt mag je dat altijd maken en verduidelijken door bronnen, maar tot hiertoe doe je niet anders dan tegen alle bewijs in je ongeloof spuien, een groffe bek opzetten, en dan eisen dat een ander je huiswerk gaat doen. Hallo zeker.
Prijs is toppie. Minder toppie, niet in Duitsland. Dat had ik niet verwacht.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.