Apple iOS 12.1 bevat verwijzing naar nieuwe iPad die in de herfst uitkomt

Apple komt waarschijnlijk in de herfst met een nieuwe iPad. Vermoedelijk gaat het om een Pro-model. Dat blijkt uit de code van iOS 12.1, waar 'iPad 2018 Fall' in staat. Volgens eerdere geruchten krijgt de nieuwe iPad Pro Face ID en een usb-c-aansluiting.

Website 9to5mac ontdekte de verwijzing in de iOS 12.1. De naam iPad 2018 Fall staat in de code van de Setup-app, die gebruikt wordt bij het instellen van een nieuw apparaat. Eerdere versies bevatten de verwijzing naar het herfstmodel van de iPad niet.

Analist Ming-Chi Kuo, die bekend staat om het verschaffen van juiste informatie over nog niet aangekondigde Apple-producten, stelt dat de nieuwe iPad Pro een usb-c-poort krijgt en met een 18W-lader wordt geleverd. Via een bèta van iOS 12 werd eerder duidelijk dat er een iPad op komst is met Face ID. Vermoedelijk heeft het nieuwe model dunnere schermranden en geen vingerafdrukscanner. Ook zou een 3,5mm-koptelefoonaansluiting ontbreken.

Er gaan al langere tijd geruchten over de komst van een nieuwe iPad en aanvankelijk werd verwacht dat die samen met de iPhones in september aangekondigd zou worden, maar nu lijkt een nieuwe aankondiging in oktober voor de hand te liggen. Mogelijk kondigt Apple dan ook nieuwe MacBooks aan.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

19-09-2018 • 13:20

97 Linkedin

Reacties (97)

97
89
49
5
0
25
Wijzig sortering
Het is ook super logisch om de nieuwe iPad's kort na de nieuwe iPhones uit te brengen. Apple produceert ongeveer 210 miljoen iPhones per jaar, tegenover 40 miljoen iPads. Daarnaast levert de gemiddelde iPhone ook nog meer op, waardoor de omzet uit iPhones ongeveer zeven keer zo groot is. Een iPad is soms ook nog wel duurder om te produceren, voornamelijk door het grotere scherm, grotere batterij en duurdere chip (grotere die size).

Dit betekend dat je simpelweg niet te veel R&D in iPads wil steken, aangezien dat segment zich minder snel terug verdiend. En daarom is het heel handig om bestaande technologieën en componenten uit de iPhone ook in iPads te steken. Vaak worden camera's uit oudere modellen herbruikt, in de goedkopere modellen zien we standaard iPhone chips (A7, A9, A10) van een of twee jaar oud. Zelfs voor de Pro-modellen wordt veel herbruikt: Wederom camera's maar ook alle ontwikkelde onderdelen van de SoC: De CPU-cores, GPU-clusters, ISP, etc.

Apple heeft net een nieuwe A12 chip op de markt met eigen CPU, GPU, ISP, Neural Engine etc. Dit is honderden miljoenen aan ontwikkelingen. Deze onderdelen kunnen bijna onaangepast worden overgenomen in een nieuwe chip. In plaats van 2 krachtige CPU cores neem je er 4, in plaats van 4 GPU clusters neem je er 8, etc. Wat caches en interconnects moeten opnieuw ontwikkeld worden, maar niet alle onderdelen zelf. Hetzelfde geldt voor FaceID, cameramodules, sensoren, modems, etc.

TL;DR: Het is best handig om een nieuwe iPad vlak na de nieuwe iPhone uit te brengen zodat je veel ontwikkelde technieken voor de iPhone ook in de iPad kan gebruiken.
Dat doet Apple al een tijd hoor, daarvoor hoeft de launch niet perse dicht op elkaar te zitten. De iPad heeft geen nieuw ontworpen SoC maar een variant op de SoC in de iPhone. Daarom heet die SoC die ook hetzelfde met een toevoeging (van een X).

Ze kunnen het ook omdraaien, of je iets ontwerpt voor X en gebruikt voor Y of andersom maakt onder aan de streep bar weinig uit, zolang die producten natuurlijk het zelfde doel hebben in specs (zuinig en snel)
het gaat om een ipad pro . macrumors heeft er al een tijdje over dat deze komt renders staan al online
https://www.macrumors.com...ndscape-face-id-ipad-pro/

[Reactie gewijzigd door j1b2c3 op 19 september 2018 21:59]

Als ze dat zouden handhaven als reden dan hadden de iPad 2 Mini en de iPad Air 1 ook wel een touch ID hebben gekregen omdat die net 2 maanden na de iPhone 5S kwamen
Als ik het me goed herinner, wilden ze dat ook wel, maar ze konden niet genoeg fingerprint sensors krijgen om zowel iPhones als iPads ermee uit te rusten. Dus kozen ze voor het device waar ze het meeste mee verdienen.
Waardoor imho de iPad mini 2 en de air geen bestaansrecht zouden mogen hebben gehad, gezien de techniek er een jaar later wel klaar voor was zie de iPad mini 3 welke alleen in een ander kleurtje was en wel touch id had

[Reactie gewijzigd door SpoekGTi op 19 september 2018 15:23]

 • iPad Air (October 2013) gebruikt dezelfde processor als de iPhone 5S (September 2013)
 • iPad Mini 2 (September 2013) gebruikt dezelfde processor als de iPhone 5S (September 2013)
 • iPad Mini 3 (September 2013 2014) gebruikt dezelfde processor en TouchID-module als de iPhone 5S (September 2013)
Een processor voor vier apparaten die allemaal in twee maanden uitkwamen. Dat is best efficient. De TouchID is niet in de iPad Mini 2 gekomen hij wel in de identieke iPad Mini 3 zat die €100 meer kostte.

[Reactie gewijzigd door Balance op 19 september 2018 16:02]

Die mini 3 kwam samen met de air 2 uit in 2014 dus ja ondanks dat hij wel 100€ duurder werd was de hardware gewoon een jaar oud en kreeg je dus alleen voor een gedateerde iPad mini in een nieuw kleurtje en touchid een extra 100€ voor je kiezen
Ik zou het vreemd vinden als Apple de lighning poort opgeeft. Ik heb sterk het vermoeden dat er eigenlijk bedoeld wordt dat een een Lightning naar USB-C kabel + USB-C lader wordt meegeleverd. Op die manier kun je de huidige iPad Pro ook al snelladen
USB-C op iOS devices moet je pas verwachten als er een micro versie van die connector is. Lightning is vooralsnog aanzienlijk kleiner.
Maar dan nog, Apple gaat haar kabel melkkoe ook niet zomaar opgeven. Wanneer men zou overstappen naar USB-C (mini/micro/nano) betekent dat véél minder inkomsten in de kabelverkoop, waarom zou je dan immers nog een Apple kabel kopen? Nu ontvangt Apple ook op alle Lightning kabels van derden royalties (op de China namaak meuk na), met USB-C uiteraard niet.

Maar ook het feit dat Apple Lightning oortjes levert bij bijvoorbeeld een iPhone Xs is toch wel een indicatie dat ze nog gewoon doorgaan met Lightning.

Ik verwacht gewoon een 18W lader met USB-C poort, en een iPad Pro 2018 met Lightning poort.
Niet per definitie. Apple kan dan weer een chipje in de connector plaatsen zodat alleen Apple kabels werken.

Maar heeft Apple een keuze. De EU ging Apple toch dwingen zich netjes te gedragen?
Dat chipje zit er om de veiligheid te waarborgen. Het laden van lithium-ionbatterijen is namelijk niet ongevaarlijk.
Als die chip in de kabel zit, zit 'ie op de verkeerde plek. Is gewoon een cashgrab. Die chips die de accustatus bijhouden zitten in de accu's.

Alle andere merken kunnen het af zonder chippie in de kabel, wat voor risicogevallen moet Apple dan wel niet gebruiken als accu's dat ze er extra chippies voor nodig hebben?!
Onzin. Iedere fatsoenlijke USB-c kabel heeft ook een chip om aan te geven wat de maximale data en stroomoverdracht mag zijn.

Een kabellengte van meer dan 1M kan namelijk niet voor gen 2 en dunne kabels kunnen niet met bepaalde power delivery profiles.

Soo nee. Chip in de kabel is helemaal niet verkeerd. Is eigenlijk heel normaal. Als een apparaat en een stroomblok allebei 100W kunnen verplaatsen maar de kabel ertussen komt niet verder dan 18W dan heb je alsnog gebakken peren.
Ja klopt. Ik vind echter dat dit niet de prijs van de Apple kabels rechtvaardigd. Ontwikkelingskosten? Nee, een beetje elektra ontwikkelaar heeft dit snel ontworpen. Fabricage kosten inclusief machineontwikkeling en onderhoud? Is voor dit soort toepassingen ook behoorlijk te overzien. Mfi chips in de AliExpress kabels hebben de juiste circuits erin met de benodigde spanningsbeveiliging.
De aliX kabels heb en echter geen mesh isolation, maar hele dunne alu geleiders. Het verschil in geleidende materialen is echt aanzienlijk. Daarnaast is niet iedere MFI kabel voorzien van een correcte chip. Hoeveel kabeltjes er daarnaast niet “charging only” zijn is aanzienlijk.
De chip heeft ook niets te maken met accu status, maar dient ter bescherming. Dat kan je natuurlijk in het toestel doen, maar een kapot kabeltje is minder kostbaar dan een defect in het toestel.
Het laad-circuit is vanzelfsprekend onderdeel van het apparaat dat geladen dient te worden.
De enige reden waarom er een chip in de kabel zou zitten moeten, is dat de kwaliteit van de kabel voldoende moet zijn om een bepaalde overdrachtssnelheid, laadstroom en combinatie daarvan te ondersteunen. Apple's chip is dan ook weinig meer dan een fysieke kwaliteits certificering.
En jij gelooft die marketing? Dat chipje moet niet in die kabel, dat kan perfect in de apparatuur als dat waar is. Er is zoveel apparatuur met li-ion batterijen zonder dat chipje en dat gaat doorgaans niet fout. Uiteindelijk draait het om de centen, dure kabels leveren gewoon veel op.
Ik mag hopen van niet. Lithium ion cellen zonder beveiligingen opladen is ontzettend gevaarlijk. Ik denk dat zelfs een goedkope li-ion bat met minimaal 5 protection circuits wordt geleverd.

Zonder is een enkele 5V piek al voldoende om de boel in rook op te laten gaan.
En dat moet perse in de kabel zitten? Denk het niet, dat chippie zit daar alleen maat voor het geld wat het extra oplevert.
Natuurlijk moet die chip in de kabel zitten. Hoe kan het toestel anders de kabel herkennen als veilig?
De elektronica in de kabel doet nog meer dan uitsluitend herkennen. Een externe bescherming scheelt een defect toestel.
Inderdaad, klopt. Maar ik probeer het simpel te houden voor Watercoolertje. ;)
Ik had een vermoeden :+
Je denkt nu in overspanning en “overstroom” beveiliging. Je denkt echter niet aan de consequenties van normale stroom en spanning voor de apparaten aan beide kanten van het kabeltje en een kabel die dat “normale” vermogen helemaal niet kan transporteren. De enige manier om daar acter te komen is identificatie dmv chip. Anders fikt ie gewoon door.
Het gaat niet enkel over geld. Het gaat ook over een superieure kabel leveren. Dat heeft Apple altijd gedaan. Zelfs met USB-C heeft Lightning nog altijd een voorsprong omdat het kleiner is.
Nou zo superieur vind ik die kabeltjes van Apple niet. Altijd enorm dun en zeer gevoelig voor draadbreuken. Vooral (maar niet uitsluitend) bij de lightning-connector. Die kabeltjes hielden het bij mij ongeveer een half jaartje uit. En ze blijven altijd netjes naast mijn bed ('s nachts ligt de telefoon te laden), dus de enige 'slijtage' die die kabels hebben zijn van het -af en toe- oppakken en neerleggen van de telefoon. Bv. om de wekker even af te zetten.

Nu heb ik al 2 jaar na volle tevredenheid een kabel met dun vlechtwerkje erom. Merk weet ik helaas niet meer, komt van ebay. Dat touwtje is slechts een klein beetje dikker dan die van Apple, maar blijft het wel doen!
Toch bizar dat je slijtage op je kabels krijgt. Ik ben er niet zo voorzichtig op op mijn kabels omdat ik er toch een heel pak heb en ik merk niks van slijtage. Liggen jouw kabels in de zon want dat is het enige waar ik van weet dat het de kabels broos maakt.
Bizar? Het is een heel bekend probleem bij Apple. Wij hebben 1500 iphones in gebruik op werk en je ziet het vroeg of laat altijd terug komen.
Tja op het werk. Ik denk dat ik nog nooit iets van het werk met evenveel respect heb behandeld als mijn eigen spullen.
Precies. Apple besteedt meer aandacht aan veiligheid. En ja, ook daar verdienen ze aan, maar stellen dat het puur geldklopperij is zonder dat het iets toevoegt is kort door de bocht. Zeker met de steeds groter wordende laadstromen is goede regulering van steeds groter belang. Veel mensen beseffen dat niet en roepen vaak ‘ja maar mijn goedkope kabel doet het ook’.
Je vergeet even dat de dikte van de aders in de laadkabel bepalen wat de maximale stroomsterkte en daarmee laadsterkte mag zijn. Vooral goedkope kabels hebben vaak aders van aluminium in plaats van koper. Door de kabel te certificeren met een chip weet je zeker dat de laadstroom nooit hoger wordt dan de kabel aankan. Best brandgevaarlijk hoor, een te hoge stroom door een te dunne geleider of een geleider van slechte kwaliteit.
ik mag niet hopen dat dat het chipje is wat die veiligheid moet waarborgen. dan zou een slechte kabel de accu kunnen laten ontploffen. nee de bescherming zit al in de telefoon, die chip is niks anders dan het waarborgen van de kwaliteit.
Is ook met chip. Anders mag het gewoon weg niet:
All USB-C to USB-C cables must contain e-marker chips programmed to identify the cable and its current capabilities.
dus jij zegt dat die lightning kabels van de action allemaal niet werken?
die chip zit er niet in zodat alleen apple kabels werken, net zoals er zo'n chip in usb-c kabels zit
Ik volg madDog, wij zitten in de sector van de kabeltjes... Op elk chinees kabeltje (tenzij zwarte markt) betaalt de chinees 2-3 USD voor de rechten om data te mogen overzetten met zijn kabel
Of om Apple certified te zijn, zeg maar. Dit is een gigantische industrie waar Apple geweldig van mee profiteert met haar eigen adapters/producten
Van de Ipad pro worden er minder verkocht en ook veel minder accessoires dus de kans ik groot dat ze effectief naar USB-C overschakelen. Ook om quick charge toe te laten en uw laptop oplader te gebruiken. Zo wordt de pro nog meer pro.

Bovendien wil Apple inzetten op Wireless. Dus geen headphones meer via 3.5mm, lightning of usb-c maar via bluetooth of de W2 chip. Dus ze zijn hun melkkoe al actief aan het tegenwerken. Daar verdienen ze toch al niets mer op dus de verdiensten van welleer zijn niet meer wat ze geweest zijn. Dat maakt het makkelijker om toch naar usb-c over te schakelen.

Voor wireless charging zijn ze ook gewoon op de QI standaard gestapt en voor de macbook pro zijn ze ook afgestapt van magsafe (wat in mijn ogen beter was) in het voordeel van usb-c met verwisselbare kabels. Dat wil dus zeggen dat je uw Macbook met elke USB-C lader kan opladen.

Lightningpoort gaat toto hiertoe maar tot 12 watt dus het ljjkt er op dat ze wel naar usb-c moeten overstappen om snelladen te activeren. Dus een 18w usb-c poort met lightning kabel lijkt me erg onwaarschijnlijk.
Precies .. gaat om geld !
Vormfactor en betere port is onzin.
Andere merken bouwen ook telefoons met nog meer hardware erin, lichter, kleiner, etc. En die hebben ook gewoon een USB C port.
Als er ruimte is bij al die fabrikanten dan kan dat ook in een iPhone. En laten we wel wezen, de X serie zijn niet bepaald kleine compacte phones meer.

Gaat puur om de extra inkomsten door kabel verkoop en royalties van anderen die Gear leveren met een lightning port erop.

Als lightning DE beste port was moet je afvragen waarom we die niet op geen enkele macbook, imac, Mac mini of welke computer van Apple terug zien.
Anoniem: 427069
@jabwd19 september 2018 13:48
Leuk dat kleiner maken, maar daardoor word de connector wel veel kwetsbaarder. Dan heb ik persoonlijk liever een standaard voor de hele techindustrie.
Eén standaard wil de EU ook. Maar zie @MadDogMcCree 's post. Er zit veel geld in de kabels.
Apple houd zich sinds 2001 dan ook gewoon aan de europese standaard. Micro USB is alleen verplicht als de kabel ook aan het blokje vast zit zoals Samsung vroeger had.

Als het twee aparte onderdelen zijn dan volstaat USB-a namelijk ook aangezien dit dan als breed gedragen standaard wordt gezien.

Ook wel logisch aangezien telefoons met USB-c hier anders niet verkocht konden worden.
Ik zou persoonlijk ook overal dezelfde standaard willen zien, echter begrijp ik ook dat hij gewoon te groot is. Lightning levert op dit moment structureel niks in op toch kleiner zijn.
Ik dacht eerst wat een bullshit maar hij is inderdaad wat kleiner. Nooit opgevallen eigenlijk.

Ik denk niet dat dit een probleem is voor een ipad.
Ik denk dat het zich vooral in de constructie zit, ik heb zelf nog niet vaak usb-c gebruikt maar wel micro-usb en dat is toch vele male zwakker dan een lightning connector. Liever een blokje metaal dan een holle connector.
Moet toch zeggen dat ik genoeg Lightning kabeltjes heb gezien (en heb gehad) waarbij de contacten begonnen te corroderen van de connector die de telefoon in gaat en daardoor moeite heeft om te werken. Het Apple forum staat er ook vol mee. Als je geluk hebt wil Apple nog weleens de kabel vervangen.

Dat soort dingen heb ik nooit gehad met Micro-USB en USB-C. Bij beide zijn de contactpunten beschermd.
Ik heb zulke dingen nooit voorgehad met lightning en heb hier toch een heel pak lightning kabels. net zoals jij dat nooit hebt voorgehad met micro-USB
Zit jij dan ergens in een erg vochtige omgeving? Ik heb net als @monojack al vele lightning kabels versleten (2 jaar iPhone 5, 2 jaar iPhone 6 en 2 jaar iPhone 7) met daarnaast een hoop €1-2 kabels van de Action, maar die problemen ben ik nooit tegen gekomen.

Het lijkt mij ook erg vreemd dat je dit bij usb-c of micro-usb niet zou hebben, aangezien de contacten niet direct zichtbaar zijn inderdaad, maar ze zijn niet luchtdicht afgesloten van de buitenwereld.

Het enige waar ik last van heb is dat om de paar maanden er stof in de laadpoort komt te zitten, maar dat is er in 10 seconden met een tandenstoker uit gevist (wel voorzichtig zijn uiteraard!).

[Reactie gewijzigd door lepel op 19 september 2018 15:55]

Ach dat jij het niet hebt gehad, is heel leuk voor je. Ik zit ook niet in een vochtige omgeving.

De issues die ik op twee van de zes kabels tegen ben gekomen lijken hierop (ouder artikel, maar de foto's zijn duidelijk): http://www.idownloadblog....complain-lightning-cable/

en op het Apple forum is genoeg te vinden: https://www.google.nl/sea...ite:discussions.apple.com Het is gewoon een ontwerpfoutje. Apple vervangt niet voor niets zo makkelijk die kabels hè.

Micro-usb is beter beschermd. Krijg je dat dus veel minder. Komt minder vocht in en door het ontwerp is er veel minder slijtage. Zelfde gaat op voor USB-C.
Nog nooit meegemaakt. Maar als connectoren op die kabel corroderen is dat vast prima schoon te maken met een klein beetje 96% alcohol en een wattenstaafje. En dan in het vervolg niet nat laten worden/in zeer vochtige omgeving bewaren zou wel slim zijn, alle kabeltjes kunnen corrosie krijgen als ze vochtig worden - niet enkel lightning.
Ze coroderen niet maar na van loop van tijd slijt het laagje koper van de lightning connector en werkt deze niet meer. De meeste kabels dienik heb hebben aan 1 zijde Sl zoveel schade dat ik de connector altijd met de juiste kant omhoog moet insteken. De connector is dan wel universeel instelbaar maar aan de apparaat kant zitten de uitlees pinnen maar aan 1 kant.
Dat probleem heb ik idd ook met micro-USB. Met USB-C is dit wel degelijk anders. Stevig spul.
Zolang de race to the bottom nog niet op volle gang is ten minste. Ongelofelijk wat voor concessies er aan kwaliteit gedaan worden om de prijs nog wat centen te drukken.
Je redeneert verkeerd.

Je moet denken:
Bij 1 miljoen apparaten 1ct besparen is toch weer 1 miljoen centen verdiend.
Jij redeneert verkeerd.
Bij 1 miljoen apparaten, 1% besparen, 10% van je kwaliteit inleveren en op termijn 25% van je klanten verliezen...
...is toch weer veel verloren.
Ik denk alleen niet dat men 1% bespaard op 10% kwaliteit als je daar dus effectief een 25% aan omzet mee verliest.

Iedere euro is daarmee namelijk €25 waard. Beste investering die je kunt maken dus.
Voor USB-C is dat ook overwogen, maar uiteindelijk toch niet gekozen vanwege het feit dat pinnentjes aan de buitenkant tot snellere slijtage leiden, zeker als de pinnentjes kleiner worden.

USB-C is een afweging tussen stevigheid, slijtagegevoeligheid, kosten, stroomtransport en snelheid. Vergeet niet dat het een aansluiting is waar 100 watt en 40 Gb/s aan data overheen kan.
Voor USB-c is dat helemaal niet “overwogen”. Apple heeft de lightning connector aangedragen voor USB-c, maar dit betekende wel een kleine hoeveelheid royalties wegens R&D kosten en een duurdere chip door ander design intern. Daardoor is die het uiteindelijk niet geworden.
Aanzienlijk?
Mijn inziens zijn ze even groot.
Dat is dus niet zo. Vooral aan de socket kant is de boel breder en dikker. Voor apparaten als telefoons niet handig omdat je daarmee een stukje structurele support inlevert van je frame.
er is maar een maat usb c, is die niet al klein genoeg?
Apple laat straks gewoon de lightning poort helemaal weg als trendzetter. Iedereen aan de wireless charger.
Zou het op zich wel logisch vinden als Apple op de nieuwe iPad Pro de Lighting poort zou vervangen door USB-C. Als het inderdaad een Pro is waarom zou je dan niet overstappen naar USB-C, moeten ze wel de accessoires die er zijn voor USB-C gaan ondersteunen. Als ze dat gaan doen, dan komt de benaming Pro ook een stuk beter tot zijn recht.
Voor de gewone huis/tuin/keuken gebruiker heb je een normale iPad. Hetzelfde zou je kunnen zeggen met de MacBook en de MacBook Pro.
Het lijkt me heel sterk Er zijn dan een hele ris aan opties die dan onbruikbaar zijn
Bijvoorbeeld:
Apple Pencil... niet meer makkelijk onderweg op te laden door hem een paar minuten in de lightning poort te stoppen.
Lightning SD Card Reader......
Lightning VGA adapter...
enz.

[Reactie gewijzigd door winwiz op 19 september 2018 14:49]

Er zijn nu ook al verschillende accessoires voor iPhones en Macbooks, de iPad schuift dan enkel naar de Macbook categorie.
Het gaat naar alle waarschijnlijkheid om USB-C aan de kant van het stopcontact, dus niet aan de kant van de iPad.

Het wordt dan een Lightning-poort op het apparaat en USB-C die in het oplaadblok gaat.
Voor de 100ste keer. Dit gerucht word verkeerd geintpreteerd door de redactie van tweakers. Het gerucht is dat de iPad met een lightning naar usb-c kabel word geleverd en dat de oplader de usb-c poort krijgt
Dat schrijf ik toch ook.
Excuus. Ik was gewoon zo ‘getriggered’ door de zoveelste keer dat tweakers dit specifieke gerucht verkeerd in hun artikelen plaatst. Gewoon letterlijk clickbait!
Inderdaad. Aan de andere kant, het is Apple en ze kunnen zo maar een, in onze ogen, vreemde beslissing nemen als ze daar meer toekomst in zien.
Apple staat er niet bepaald bekend om dat ze dongles erbij leveren. Meestal voor een bescheiden bedrag erbij kopen :)
Apple levert altijd een oplader en kabel mee. Bij verschillende Macs worden al USB-C laders meegeleverd, en daar zit dan een USB-C naar USB-C kabel bij. Voor de iPads kan ik me dus goed voorstellen dat ze dezelfde lader meeleveren, maar dan met een USB-C naar Lightning kabel, in het geval dat ze de Lightning poort op de iPad niet opgeven.
Apple levert altijd netjes de dongels dit je nodig hebt bij producten van hun. Oortjes, lightning naar 9mm, usb kabel en oplader. Wat verwacht je in godsnaam meer bij een telefoon dan?
Wel fijn dat ze ook de releasedatum gelijk erbij vermelden in de asset key!
Voordat iedereen denkt dat er een USB-C poort op de iPad komt: het gaat waarschijnlijk om de oplader. Uit het gelinkte artikel:
Mogelijk doelt de analist er simpelweg op dat Apple deze usb-c-lader met de iPad levert, voorzien wellicht van een usb-c-naar-Lightning-kabel. Momenteel levert Apple 10W- en 12W-laders met de iPads mee.
Misschien laten ze de iPad 2018 wel vallen :)
Ik vind die iPhone 4 achtige rand wel super sexy. En dan ik mijn iPhone SE er naast leggen zonder me direct te schamen! Waarschijnlijk gaat hij er niet zo uit zien helaas. Ook benieuwd naar de 7nm A12 performance in een iPad. Als er één Apple product is waar ik echt naar uitkeek dit jaar is het deze!

[Reactie gewijzigd door BikkelZ op 19 september 2018 13:59]

Iets in me zegt dat Apple expres informatie uit zich zelf leaked, om te kijken wat mensen van hun producten vinden.
Gewoon lekker de geruchtenmolen laten draaien. Marketing, mensen nieuwsgierig maken. Zorgen dat ze veel in nieuwsoverzichten terecht komen met alle geruchten.. Het werkt iig op Tweakers.

[Reactie gewijzigd door Fido op 19 september 2018 13:39]

Precies. Op 10 september een artikel over een analist die details weet te melden over het aan te kondigen apparaat, en even later is het nieuws dat deze ergens anders ook genoemd wordt.

[sarcasm]
Volgende week is het denk ik nieuws dat een sleeve-maker per ongeluk een image van een nieuwe sleeve voor de iPad Pro 2018 op zijn website zet. De tekst onder de titel zal waarschijnlijk ergens in de buurt komen van "wat er op wijst dat een nieuwe iPad binnenkort aangekondigd zal worden".
[/sarcasm]
"Per ongeluk uitlekken" is volgens mij al 10 jaar niet meer gebeurd, maar om te kijken wat mensen ervan vinden lijkt me niet, want als dit ding in het najaar uit moet komen, zit het al bijna in de massaproductie. Het is meer extra, gratis reclame (zoals dit artikel).
Want jij denkt dat zodra ze merken dat mensen het niks vinden ze iets dat over een paar maanden uit zou moeten komen cancellen en al het geld wat erin geïnvesteerd is weggooien?
Nee, zeg ik dat dan. Ze kunnen dan het ontwerp veranderen vanwege de mogelijke kritiek.
Het is een vermoede ;)
Wil de laatste 1-2 maanden al een nieuwe iMac halen, maar ik ga dus echt even wachten. Heb het gevoel dat ik spijt ga krijgen als ik niet 'even' wacht op een 'eventueel' oktober event. Heb er eigenlijk ook geen haast mee, oude pc werkt nog prima. (tot zover je het prima kan noemen :+ ) Plus eventueel toch voor een Macbook te gaan is ook een optie.

[Reactie gewijzigd door slijkie op 19 september 2018 14:37]

Ik mag toch hopen dat er ook een nieuwe snellere cpu op komt A12X of zo voor zo'n topmodel mag die helemaal state of the art zijn.
Zit er zelf namelijk op te wachten en van alleen een gezicht scanner en dunne randjes word ik niet warm.
Een derde lichter zou wel nooit zijn btw
En mensen blijven die troep maar kopen en kopen...

https://www.youtube.com/watch?v=AUaJ8pDlxi8

Het is al heel lang bekend dat Apple engineering totaal laks is en er een potje van maken, en iedereen die dit soort troep blijft sponsoren, blijven hiermee zitten.
Zit er niet mee, Android is misschien niet het geweldigste, hele familie had ik op Apple gekregen, maar uiteindelijk iedereen weg gegaan, want tja, Apple blokkeert letterlijk alle mogelijkheden die je als persoon gewend bent, inclusief het eraf kopieren van plaatjes/mp3's, wat niet zo heel makkelijk gaat met een Apple.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee