Apple geeft maker Face ID-laser 332 miljoen euro voor bouw fabriek in VS

Apple investeert 390 miljoen dollar, omgerekend zo'n 332 miljoen euro, in Finisar. Dat is een bedrijf dat vertical-cavity surface-emitting lasers levert voor de Face ID-camera in de iPhone X. Het bedrijf gaat een fabriek in Texas openen.

Volgens Apple kan het bedrijf dankzij de investering meer besteden aan r&d en de productie van vcsel's verhogen. Met het geld gaat Finisar in de plaats Sherman in de Amerikaanse staat Texas een nieuwe fabriek openen en daardoor ontstaan zo'n vijfhonderd nieuwe banen. De fabriek moet vanaf de tweede helft van 2018 vcsel's kunnen leveren.

Apple zegt van Finisar alleen nog vcsel's af te zullen nemen die in Texas zijn gemaakt. Finisar heeft al fabrieken in Maleisië en in China. Het is overigens niet uitgesloten dat Apple nog met andere leveranciers samenwerkt voor de lasers die het voor Face ID gebruikt.

Momenteel stopt Apple de Face ID-laser alleen in de iPhone X, die geen vingerafdrukscanner heeft. Misschien betekent de investering dat er meer toestellen met Face ID-op komst zijn en dat Apple de productiecapaciteit wil verhogen.

In juli zei de Amerikaanse president Trump dat Apple-ceo Tim Cook heeft beloofd om drie grote fabrieken in de VS te bouwen. Wellicht is de komst van de nieuwe fabriek in Texas onderdeel hiervan. Het bedrag dat Apple investeert in Finisar, is afkomstig uit het Advanced Manufacturing Fund van één miljard dollar, dat bedoeld is voor investeringen in Amerikaanse fabrikanten. In mei kreeg Corning, maker van beschermingsglas, een investering van tweehonderd miljoen dollar van Apple.

Een wafer van Finisar met vcsel's

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

13-12-2017 • 16:06

77 Linkedin

Reacties (77)

77
64
27
2
0
24
Wijzig sortering
Trump krijgt op sommige vlakken nog steeds zijn zin dus?

Daarnaast, hopelijk zorgt dit voor goede ontwikkelingen in de markt. Vind wel dat FaceID best prima in elkaar zit, best knap hoe ze het ook hebben ingericht. Ondanks bepaalde commentaren.

Zelf niet zo van het FaceID idee, maar wel knap dat ze het zo goed geïmplementeerd hebben gekregen.
Apple had al in 2012 aangekondigd om meer investeren in Amerikaanse maak-industrie. In 2013 was de assemblage van Mac Pro's daar de eerste stap van.

http://www.idownloadblog....ok-100m-imac-made-in-usa/

Dus, ze zijn vast wel slim genoeg om Trump te doen geloven dat het "vanwege Trump" is, maar het is onderdeel van een veel langere-termijn strategie, waarbij Apple graag ook Amerikaanse partners heeft, voor die zaken waar de kosten van arbeid niet het belangrijkste issue zijn, maar innovatie, kennis en goeie communicatie des te meer.
"Dus, ze zijn vast wel slim genoeg om Trump te doen geloven dat het "vanwege Trump" is, .."

Met andere woorden, jij bent slimmer dan Trump en zijn adviseurs?
Maar goed dat ze Tweakers niet lezen daar.
Je hebt een punt, maar mogelijk, is het voor Apple fijn om credits bij Trump en consorten op te bouwen, want Trump kan nu shinen met werkgelegenheid in de USA. Voor de goede orde, ik weet niet waaraan ik een grotere hekel heb, Trump of Apple :)
Voor de goede orde, ik weet niet waaraan ik een grotere hekel heb, Trump of Apple :)
Dan heb je er niet goed over nagedacht. Trump's impact op jouw wereld is vele malen groter dan Apple. Trump doet niet aan klimaat, Trump strijkt tegen de haren in van Noord Korea en het Midden Oosten. Nucleaire oorlog en olieboycotten liggen nu in het verschiet, Apple irriteert je hoogstwaarschijnlijk met hun enorm gebruikersvriendelijke, dure producten.
Als Trump en Cook een illusie kunnen creëren, winnen ze allebei.
In aanloop van de iPhone X waren E.R ook geruchten dat dit component de bottleneck was voor productie. Wanneer Apple deze productie ‘dicht bij huis’ krijgt zullen de zaken inderdaad soepeler gaan lopen.

Apple’s stategie is ook om alles binnenshuis af te kunnen handelen dus wie weet nemen ze deze fabriek of bedrijf in de toekomst wel geheel over. Dan is dit het eerste onderdeel van de overname strategie door de kennis te verhuizen naar de U.S.
Apple wilde wel omdat de Amerikaanse consument dit graag wil. Amerikanen zijn nationalistischer dan Nederlanders.
Apple was daarom ook bezig met de regering Obama wat betreft de Corperate taxes cq hoge kosten die zij moeten betalen maar dat verliep stroef. Aandeelhouders houden niet van hoge kosten dus verplaatst Apple niet zomaar zijn werkzaamheden naar de US.

Trump heeft de knoop doorgehakt met zn belasting plan zodat Apple veel minder belasting hoeft te te betalen. Het aandeel Apple is daardoor ook 50% omhoog geschoten sinds Trump als president is gekozen.

http://fortune.com/2017/10/17/apple-tax-reform-trillion/
Trump krijgt op sommige vlakken nog steeds zijn zin dus?
Absoluut. Maar ik denk heel eerlijk gezegd ook dat het tijdperk van deels handmatig in elkaar gezette producten langzaam aan zijn einde komt. Je ziet ook gewoon dat er maar 500 banen bij komen, wat natuurlijk altijd beter is dan 1000 mensen die in China werken als je het vanuit het oogpunt van de VS bekijkt. Er gaan gewoon weer meer dingen in de VS gemaakt worden omdat de afnemers en ontwerpers daar zitten. Maar het gaat geen enorme berg banen opleveren, het gebeurt juist omdat er veel minder mensen nodig zijn.
Dat is juist de grote farce van het hele verhaal.


Er komen wat banen terug,
alleen hoe groter de automatisering,
hoe meer banen je zult verliezen in de transport en logistiek. Daar waar je eerst banen had bij haven en vliegveld,
bedrijven die producten/halffabrikaten opwerken/afwerken,
al dat klein handwerk gaat verdwijnen.


Nu gaat het richting automatisering waarbij dat allemaal niet meer nodig is. Hoeveel banen komen er bij in de US zelf, als het werk dat terugkomt zoveel minder arbeid voor nodig is, dat je onder de streep meer verliest dan wint.


Trump bevestigd helaas met zijn acties de vooroordelen jegens hem. Hij kijkt niet verder zijn eigen ego.
De logistieke stromen van en naar een geautomatiseerde assemblage fabriek moet je ook zeker niet onderschatten. Verder draagt 1 baan in de automatisering in het westen meer aan het bnp van dat land toe dan 10 handjesbanen in China.
Kijk naar een VDL, heeft altijd geweigerd naar het oostblok of verder weg uit te besteden. Is nu een succesvol bedrijf.
Daar waar je eerst banen had bij haven en vliegveld,
Ook daar zullen er een handvol banen bijkomen:
Apple zegt van Finisar alleen nog vcsel's af te zullen nemen die in Texas zijn gemaakt.
Dus die dingen zullen eerst nog op de boot naar China moeten, waar ze gemonteerd worden.

OT:
Trump bevestigd helaas met zijn acties de vooroordelen jegens hem. Hij kijkt niet verder zijn eigen ego.
Als dat het ergste vooroordeel over kenmerk van die gast was, dan zou dat een gigantische verbetering zijn...

[Reactie gewijzigd door robvanwijk op 13 december 2017 17:15]

Vooral dat monteren. Die grap heeft Apple ook bij de mac pro gedaan. Alles werd in China gefabriceerd maar de uiteindelijke montage gebeurde in Amerika. Dit betekent dat alles dubbel wordt verscheept als het bijvoorbeeld naar ergens anders dan de VS moet. Europese macs gaan van China eerst naar de VS, vervolgens naar duitsland en daarna verder europa in.
Haha, in amerika hebben ze zelfs mensen die je boodschappen voor je inpakken bij de supermarkt. Het zal wel loslopen met dat verlies van banen
Kijk ik ben helemaal geen Trump aanhanger maar de anti Trump sympathisanten komen mn neus uit langzamerhand.

Feit is dat economie aantrekt, werkloosheid daalt en bedrijven worden gestimuleerd om in eigen land te investeren. Voor de redenen waarom kun je van alles gaan beredeneren en ik heb verschillende gelezen maar het is maar net vanuit welk perspectief je het bekijkt.

Bovenstaande is een feit en als ene Hillary president was geweest dan was het zeer waarschijnlijk allemaal aan haar te danken.

Mij maakt het niet uit maar het is zoals het is. Deal with it.
Feit is dat de economie in de US al 8 jaar aantrekt en dat er, ongeacht wie er president is, er altijd groei is geweest (met uitzondering van 2008 en 2009 toen de markt instortte).

Op het moment dat een Senaat de president tegenwerkt gebeurt er op veel vlakken helemaal niets en zullen de bedrijven zelf moeten zorgen dat ze hun hoofd boven water houden.
Anoniem: 983223
@Iblies13 december 2017 19:52
Automatisering is überhaupt niet te stoppen en dat gaat wereldwijd gebeuren, daar heeft Trump of wie dan ook geen invloed op.

Feit is dat er nog steeds zielige mensen zijn die Trump onderuit proberen te halen.
Feit is ook dat Trump al aardig wat goede dingen heeft gedaan en voor elkaar heeft gekregen, probleem is echter dat Trump vooral de invloedrijke mensen tegen zich heeft, zoals een paar bekenden en de meeste media.
En laat er zeker geen misverstand over bestaan, maar ook ik ben geen Trump aanhanger. Wordt er gewoon een beetje gek van net als heel het Ruslandje pesten.
Trump én Apple doen alsof Trump z'n zin heeft gekregen, dat is wat anders. ;)
Je moet het ook anders bekijken ;) Met de nieuwe tax regels en cuts voor de rijken en corporaties krijgt Apple flink wat voordelen terug door hier in te investeren. Kijk eens naar Amazon, die krijgen ook enorme incentives om maar een fabriek in een bepaalde staat te zetten.

http://www.businessinside...ernational=true&r=US&IR=T
7 Miljard aan TAX incentives voor Amazon als ze kiezen voor New Jersey voor een nieuw hoofd kantoor.

Het is dus niet de zin door drijven van Trump, maar bedrijven gewoon lekker maken door ze tax cuts en andere voordelen te geven.
"7 Miljard aan TAX incentives voor Amazon als ze kiezen voor New Jersey"

Dit is concurrentie binnen de US.
In New York krijgen ze 5 Miljard tax incentives,
In Alabama 3
In florida 5
etc.

Dus maakt het voor de VS weinig uit waar dat hoofdkantoor komt, voor de staten daarentegen is het een ander verhaal.
Als ze in China zitten geen tax cuts. Als ze in Amerika zitten wel tax cuts en andere incentives.

In China is de voornaamste incentive de lage loonkosten.
We hebben het hier over het hoofdkantoor van Amazon.
Die komt nooit en te nimmer in China (voorlopig dan :))
Ja en nee. Trump probeerd vooral de eer op te strijken van projecten die al langer zijn aangekondigd maar door hem nogmaals in het nieuws worden gebracht. Vaak is de intentieverklaring al lang getekend of maakt hij beweringen die gewoon incorrect blijken te zijn.

Het valt ook nog altijd te bezien hoeveel arbeidsplaatsen dit zal opleveren en hoe duurzaam deze gaan zijn.
Nou, hij steunde wel aparte senatoren. Roy Moore was toch wel een beetje een raar verhaal.
Trump krijgt zijn zin inderdaad en hoewel die man te dom is om uit zn ogen te kijken, is er niet veel mis met Amerikaanse maakindustrie. Kwalitatief vaak prima spul.
Hij heeft het wel beter voor elkaar dan jou. ;)
Dus zo “dom” is die niet.
Trump heeft een miljoen geleend van zijn vader, hij heeft nu volgens mij 6 miljard.
Van 1 miljoen naar 6 miljard.... ben je niet dom lijkt me.
Een neus hebben voor zaken impliceert niet automagisch dat iemand goed in politiek is.
maar inhoudelijk eens met gbklasser: er wordt vaak geroepen dat een fool and his money will soon be parted. Dat is bij de Donald nog niet gebeurd dus misschien is het geen fool. Maar het is natuurlijk wel retehip om te zeggen dat Trump te stom is om uit zijn ogen te kijken. Nice job, digitalexcorcist |:(
maar inhoudelijk eens met gbklasser: er wordt vaak geroepen dat een fool and his money will soon be parted. Dat is bij de Donald nog niet gebeurd dus misschien is het geen fool. Maar het is natuurlijk wel retehip om te zeggen dat Trump te stom is om uit zijn ogen te kijken. Nice job, digitalexcorcist |:(
Dat komt meer omdat hij de naam heeft,
Trump is geen 6 miljard waard, en was eigenlijk al 2 keer failliet en heeft onder curatele van de banken gestaan.

De reden dat hij er niet aan onder door gegaan is, heeft voornamelijk te maken dat de banken zijn bezit alleen konden verkopen met waarde als de naam TRUMP er op bleef staan. de banken hebben toen een deal gesloten dat trump enkele stukken mocht houden en een maximum salaris kreeg als zij maar de naam TRUMP mochten houden op de te verkopen bezittingen..

Later heeft TRUMP verliesgevende casino's naar de beurs gebracht. hier zijn vele particuliere beleggers en pensioenfondsen in gestonken. toen bleek dat de cijfers gemanipuleerd waarden kelderden de aandelen met 90%.

Trump heeft in zijn verdediging gezegd, dan hadden die personen maar slim moeten zijn om eerder te verkopen..

het huidige bezit van TRUMP is dan ook geen 6 Miljard. Het Lijkt of hij zoveel heeft omdat hij zijn naam gelicenseerd heeft m.a.w. hij krijgt betaald door partijen om zijn naam te mogen gebruiken..

Zijn eigen resorts etc, draaien voornamelijk verlies. Daarom wilde hij ook zo graag alle summits in zijn eigen resorts houden,

dat is Trump , nog even los van het hele Rusland schandaal waar hij nu mooi de aandacht van heeft weten af te leiden door Jeruzalem als hoofdstad van Israël uit te roepen..
Er is iets vreemd met deze man.. Eigen gewin en status ten koste van de gehele wereld
Ja, natuurlijk. Dat inreisverbod voor moslims uit bepaalde landen is ook doorgegaan. Het heeft een tijdje geduurd maar het is er door. Ik hoor hier bijna niemand meer over.

Die muur komt er waarschijnlijk ook wel.
Anoniem: 983223
@ArtGod13 december 2017 19:58
Er staan al vele jaren hele stukken muur bij de gens met Mexico.
En al ver voor Trump waren er grootste plannen om die muur volledig af te bouwen. Dus Trump heeft er weinig mee te maken.
Een grote fabriek met 500 banen?
Ik gok dat het volledig geautomatiseerd fabriek wordt, daarna gaan ze een hoop mensen naar huis sturen.
Zelfs dan zijn er mensen nodig voor onderhoud, administratie, laden/lossen van vracht, kwaliteitscontrole.
als Face-ID straks in alle iphones gebruikt gaat worden, dan zijn 500 medewerkers op miljoenen sensoren niet bepaald gigantisch veel.
Ik denk dat dat ook geld voor de fabrieken in Maleisië en China, die zullen ook grotendeels geautomatiseerd zijn. Die zullen ook wel groter zijn is mijn vermoeden.
Niet noodzakelijk. Je zou eens een productieplant in China moeten bezoeken. Je zal verbaasd zijn hoeveel er met de hand gedaan kan worden. Vergeet niet dat het bouwen van een machine die hetzelfde doet als een mens een enorme investering is en dat terwijl, zeker in de hoogtechnologische sector je vaak heel snel van ontwerp moet veranderen en dus ook je productieprocess moet laten volgen. Die flexibiliteit goedkoop mogelijk maken kan alleen maar door mensen in te zetten ipv machines.

Het kan zelfs goed zijn dat vele onderdelen in Azië gebouwd zullen worden en dat enkel de eindmontage in VS zal gebeuren. Zo kan je nog altijd claimen dat je iets in de VS gemaakt hebben, ook al is de meeste arbeid erbuiten verricht.
Vergeet niet de beveiliging van een gebouw.
Ik denk dat je onderschat hoe veel handwerk er nog wordt gedaan naast automatisering. Te beginnen bij opzichters, maar ook op administratief vlak, beveiliging, en huishouding zal nog steeds menselijke arbeid nodig zijn.
Vergeet niet dat zo'n fabriek rond de klok draait. Dat zorgt toch al snel voor meerdere werknemers per functie die het stokje van elkaar overnemen. Zoals boven mij ook al wordt gezegd. Die 500 is zoveel nog niet.
Operators zijn altijd nodig, en schoonmakers, en technicus.
Maar het grootste deel van de werknemers zal in de R&D werken, wellicht dat veel mensen missen dat dit een fabriek plus ontwikkelafdeling is!
Het zou beter zijn als ze Touch ID in het scherm weten te integreren. Ik las er eerder vandaag een bericht over, en het zou mooi zijn als daar het geld naar toe zou gaan. Dan zou Face-ID meer een bijzaak kunnen worden.
Lijkt mij ook, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Ze zijn er al een tijdje mee bezig maar niemand is het nog gelukt om het goed werkend te krijgen.
Als het zo eenvoudig was dan hadden ze dat al lang gedaan. Vingerafdrukscanners onder het glas zijn evenwel zeer complex en worden al jaren aangekondigd door verschillende fabrikanten. Alleen slaagt tot op heden niemand er in om het goed werkend te maken.
Dan zou Face-ID meer een bijzaak kunnen worden.
Juist niet.
De grap van Face ID is dat het juist veel minder wrijving oplevert in gebruik.
Ja, wellicht is de huidige implementatie van Face ID in een benchmark iets langzamer dan Touch ID.
Echter, het feit dat Face ID je al heeft goedgekeurd voordat je de telefoon voor je gezicht hebt kunnen optillen, levert je uiteindelijk snelheidswinst.
Ook zoiets als een passwordsafe die, doordat je naar de app kijkt al unlockt, in plaats van dat je alsnog je vinger op de sensor moet leggen levert minder wrijving in het gebruik op.
Ja je moet de smartphone oppakken en er naar kijken, maar dat doe je toch in diezelfde beweging.
Je hoeft dus niet zeer expliciet de smartphone voor je gezicht te houden en te wachten. Het gaat min of meer in de natuurlijke beweging.

Het kan sneller zijn, als ik mijn smartphone met touch-ID oppak, kijk ik er naar, ( face-ID heeft bij een iPhone X intussen al een scan gemaakt) en ik leg vervolgens mijn vinger/duim op de scanner. In die tijd is je gezicht dus al gescand.
Ja maar dat kan ook tijdens het optillen. Als ik mn toestel optil duurt het soms even voordat mn ogen focus hebben en ik daadwerkelijk kan lezen wat er op het scherm staat. Ook doordat ik nog beweeg met mijn hand uiteraard. In die fractie van een seconde is het toestel al wel klaar om echt ontgrendeld te worden.
Anoniem: 1004491
13 december 2017 19:18
Ik voorzie geen toekomst voor gezichtsherkenning. Irisscan technologie wordt nu al veel gebruikt in het bedrijfsleven. Met name Samsung heeft een aantal grote contracten afgesloten met bedrijven die de irisscan technologie van Samsung gebruiken als authenticatie methode. Ik heb geen weet van professioneel gebruik van een face scan.

Irisscan is nog vele malen veiliger. Zelfs tweelingen hebben een verschillende retina. Retina verander ook nooit. Je gezicht wel.

Daarbij is de fingerprint scanner veel handiger in het gebruik dan de facial scan waarbij je iedere keer eerste de telefoon moet oppakken, moet swipen en dan je smartphone voor je gezicht moet houden.

Zijn ook diverse onderzoeken gedaan waaruit naar voren kwam dat gebruikers een face scan (of irisscan) niet handig vinden vanwege voornoemde reden.
Je moet magna carta niet zo serieus nemen. Hij heeft afgelopen 4 weken 3 nieuwe accounts geopend en die accounts zijn allemaal naar Oblivion gemind. Dus bespaar je de moeite
De vingerafdruk scanner van mijn telefoon zit achterop. Als ik m'n telefoon op pak is hij unlocked.

Al ben ik wel nieuwsgierig naar face id

Edit, Nexus 5x

[Reactie gewijzigd door Mellow Jack op 13 december 2017 21:24]

Dit soort investeringen zijn een stuk positiever dan terugkopen van aandelen.
Schitterende techniek! Kan je leuke dingen mee doen:
https://youtu.be/w047Dbo-fGQ?t=247
Schitterende techniek! Kan je leuke dingen mee doen:
Ja, schitterend.
Terwijl jij gekke bekken aan het trekken bent en geamuseerd wordt door nutteloze apps worden ondertussen de 3D gezichtsscans van mensen door vage bedrijven verzamelt en opgeslagen.
Schitterned ... :|
Ik hoop dat je blij bent met je zinloze apps want je betaalt er uiteindelijk behoorlijk voor.
Techniek, BOEH, niet schrikken. Jij hebt natuurlijk geen enkel apparaat met microfoon en camera thuis, jij bent safe!
Hier als je erg op je privacy gesteld bent: kan ook met android of op je laptops, maar dat heb jij natuurlijk al gedaan:
Klokkenluider Edward Snowden adviseerde vorig jaar mensen die niet bespioneerd willen worden om de microfoon en camera uit hun apparaten te verwijderen.
https://www.iculture.nl/n...n-verwijderen-iphone-mac/
En vergeet je Intel Management Engine niet uit te schakelen trouwens:
https://youtu.be/eZtU1ygSx9U?t=89

[Reactie gewijzigd door 16K op 13 december 2017 19:37]

Zeg het dan meteen juist. Apple heeft in 2013 PrimeSense gekocht, een 3D sensing company. (Kinect?) Dus over afgekeken gesproken, Holotech Studios, (FaceRig van jouw filmpje) heeft het in 2015 afgekeken van Primesense ;). Ik heb FaceRig in Steam, was leuke app, maar dit met de iPhone X is wel next level.

[Reactie gewijzigd door 16K op 13 december 2017 16:57]

Kan, maar da's op basis van beeldherkenning, dit op basis van 3d face scans / Kinect technologie, da's toch iets preciezer / hogere resolutie.
Anoniem: 310408
@greatkz13 december 2017 17:52
Welke anders smartphone gebruikt dan een laser in de camera om een 3d beeld te maken? Ik ken ze niet. En een applicatie kan het natuurlijk nooit als de hardware er niet is.

Waarom lees je niet even rustig waarom dit een nieuwe technologie is en je het niet kan en mag vergelijken met beeldherkenning? Het is echt interessant.
* Madje mompelt iets over "America First"
Werd Texas onlangs niet erkend als Mexicaanse provincie? ;)
Anoniem: 1004491
13 december 2017 19:19
Trump is een geniale strateeg. Geweldige kerel. Diep respect voor wat hij in 1 jaar allemaal al heeft bereikt. Bizar veel.
Het verloop onder zijn topambtenaren is wel merkwaardig hoog.
Apple geeft
Ik denk niet dat Apple zomaar wat geeft, investeert zou een betere benaming zijn geweest.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee