'Goedkopere Vega-gpu's zonder gebundelde games zijn niet meer leverbaar'

De RX Vega 56 en 64 van AMD zijn mogelijk al niet meer te verkrijgen zonder gebundelde games. Dat betekent dat de adviesprijzen van 399 en 499 dollar voor de Vega 56 en 64 respectievelijk, niet meer opgaan. De kaarten zijn dan enkel nog verkrijgbaar voor 100 dollar meer.

Dat meldt een medewerker van Overclockers UK. Volgens hem heeft AMD gezegd dat de prijs van 499 dollar voor de RX Vega 64-videokaart in de nabije toekomst zal verdwijnen, waarschijnlijk door een zeer beperkte oplage van de losse Vega-videokaarten zonder bundeling met twee games. Dit betekent vermoedelijk dat de RX Vega 64 alleen nog verkrijgbaar zal zijn in combinatie met de game Prey en het nog uit te komen Wolfenstein II: The New Colossus. Deze bundel is 100 dollar duurder dan de losse videokaart.

De prijs voor de RX Vega 64 komt dan omgerekend met btw waarschijnlijk uit op ongeveer 650 euro. Dat komt overeen met de huidige prijzen in Duitsland. Via de Duitse prijsvergelijkingssite Geizhals is te zien dat de kaart wordt aangeboden voor prijzen van 639 euro of hoger. Het lijkt echter bij de kaarten die in Duitsland worden aangeboden, niet te gaan om bundels; over de aanwezigheid van games wordt niet gesproken.

Volgens verschillende websites, zoals Overclock3d, was de eerste lading Vega-gpu's al binnen enkele minuten uitverkocht, waardoor de Vega 56 en 64 mogelijk alleen nog te krijgen zijn inclusief de twee gebundelde games. De goedkopere RX Vega 56-videokaart kreeg een introductieprijs mee van 399 dollar. Ook deze goedkopere Vega-videokaart zal waarschijnlijk alleen nog verkrijgbaar zijn voor de hogere prijs met de gebundelde games.

In de Benelux zijn de Radeon RX Vega-kaarten vrijwel niet verkrijgbaar. In de Pricewatch staan nog geen prijzen vermeld. Het is mogelijk dat in de Benelux alsnog de losse goedkopere Vega 56 en 64 worden geleverd zonder de combinatiebundel met de twee games, maar het is de vraag wat deze gaan kosten. Vooralsnog lijken de prijzen hoger uit te vallen dan de door AMD genoemde adviesprijzen.

Als AMD's nieuwste videokaarten daadwerkelijk alleen nog beschikbaar zijn met de gebundelde games, dan zijn de Vega 64 en Vega 56 duurder dan de GeForce GTX 1080 en 1070, die vanaf zo'n 550 en 420 euro in de Pricewatch staan. De nieuwe kaarten van AMD presteren grofweg vergelijkbaar met de tegenhangers van Nvidia, maar zijn wel minder zuinig.

Door Joris Jansen

Redacteur

15-08-2017 • 17:31

128 Linkedin

Submitter: Sn0wblind

Reacties (128)

128
122
53
5
0
41
Wijzig sortering
Dus als ik het goed begrijp.
Zijn de nieuwe vega kaarten bijna even krachtig als de gtx1070/gtx1080, maar verbruiken ze MEER en zijn ze duurder.

Geef me dan eens een goede reden waarom je die kaart zou aankopen?
Een goede reden is natuurlijk FreeSync. Het geeft gewoon soepelere gameplay op lagere framerates, en als je tegenwoordig een scherm koopt moet je je best doen om er een te kopen zónder(al kan je beter even goed kijken naar een scherm met een uitgebreidere FreeSync range natuurlijk).

Ook lijken de drivers nu niet fantastisch geoptimaliseerd, maar de kans is vrij groot dat Vega binnen nu en een paar maanden toch wel een flink aantal procenten beter gaat presteren. Ook blijkt vanuit het verleden dat AMD kaarten de tand des tijds iets beter overleven dan die van nvidia als je kijkt naar hoe kaarten als een Radeon 290(of 390 "rebrand") of Fury(X) het nu doen ten opzichte van hun directe concurrenten toentertijd. De Fury X laat in de meeste benchmarks tegenwoordig de 980 Ti achter zich, terwijl je een jaar geleden blij mocht zijn met de prestaties op 980 niveau. De vergelijking tussen een 290 en een GTX 780 is helemaal scheef, het verschil is gigantisch geworden in het voordeel van de AMD.

Met name de Vega 56 vind ik interessant omdat deze nu al wat sneller is dan een GTX1070, alle games en het stroomverbruik nog enigszins binnen de perken is gehouden. Ideale kaart in combinatie met een 2560x1440 FreeSync scherm.
Wil je nu de beste prestaties(1080 Ti staat op eenzame hoogte, maar kost ook een vermogen) en/of een laag stroomverbruik, dan is moet je bij nvidia zijn. Heb je al een 1070 of sneller, dan valt er bij AMD ook weinig te halen(op FreeSync na).
Maar als je ene tragere kaart in je systeem hebt en je wil upgraden, dan valt er echt wel wat voor een Vega te zeggen.
Dat is dan ook het hele punt.

Je moet de vega kaarten ook niet 1 op 1 vergelijken met Nvidia kaarten want voor gamers is het nl. een ander verhaal:
vega + freesync monitor
nvidia + G-sync monitor

Als je dié totaalprijzen vergelijkt kom je met vega een stuk voordeliger uit omdat je niet voor de proprietaire g-sync chip hoeft te betalen in je monitor voor vergelijkbaar formaat/refreshrate.

Vergeet ook even niet dat AMD níet moeilijk doet over virtualisering, en Nvidia wel.
Wellicht niet super relevant voor de gemiddelde gebruiker maar voor mijzelf persoonlijk is dat wel degelijk iets wat meeweegt in mijn aankoopoverwegingen...
Nvidia staat niet toe dat je hun consumentenkaarten gebruikt in een VM, AMD wel. Dit valt te omzeilen in je hypervisor software door simpelweg een flag uit te zetten die je VM doorgeeft dat hij in een virtuele omgeving draait (waardoor de Nvidia driver software check dus niet weet dat hij in een VM draait en gewoon werkt) maar het is wel een stukje kunstmatig limiteren van je consumentenproducten... oftwel, Nvidia vind dat reguliere consumenten geen virtualisatie mogen gebruiken op hun pc's... belachelijk. :+
Opzich kun je al een 1080 krijgen voor een lager bedrag dan de vega. Als je dan die 150 euro extra voor de monitor neerlegt vind ik dat nog steeds geen slechtere deal.

e.g. je monitor zal waarschijnlijk 2 generaties aan PC's meegaan je videokaart vervang je. Stel Nvidia heeft in de volgende cyclus waarbij jij je systeem opbouwt nog steeds bovenhand in performance v/s price. Is een G-sync chipje niet eens meer duurder.

Als je echter al je freesync hebt staan, dan snap ik het, maar de specs, verbruik en (warmteopbouw?) tot nu toe valen zo tegen. Ik ben blij dat ik een G-Sync monitor heb gekocht (ik twijfelde nog) want ik koop gewoon de Ti of de nieuwe generatie als 't zo ver is. (momenteel 1070, maar die is te traag voor 1440px144hz
Ook even meerekenen dat de Vega 64 niet eens evensterk is als de 1080, want die van team groen is toch even wat sterker.
dat is niet helemaal correct, in sommige games lijken de benchmarks aan te tonen dat vega een betere performance bied. Dan heb je uiteraard ook nog het hele Driver verhaal wat speelt. Ofwel vega kan best wel eens een paar percent ofzo sterker zijn dan de 1080 :-), welke overigens bijna een jaar uit is ondertussen.

betreft overclocking weet ik niet wat er meegenomen is, ik weet dat pascal gemakkelijk overclockbaar is, (mijn 1070 heeft bijna geen ruimte voor intake maar toch 220 mhz oc gegeven). Mogelijk is daar Nvidia meteen heer en meester als je performance per euro gaat bekijken.

TL;DR: Niet helemaal waar als je naar benchmarks kijkt.
Tweakers zelf heeft gezegd in hun review dat de 1080 iets sterker is als de Vega 64 in zijn benchmarks. Volgens mij heb ik wat AMD fanboys getriggered met hun -1'tjes.

Tweakers:
Je kunt op twee manieren tegen de nieuwe Vega-architectuur aankijken. De positieve zienswijze zou zijn dat AMD zich ten doel gesteld heeft een gpu te ontwikkelen die het tegen te GTX 1080 van Nvidia moet opnemen. Als we naar de benchmarks kijken, is AMD daar niet echt in geslaagd, maar zit het in de buurt. In ongeveer een derde van de benchmarks is de Vega 64 sneller dan de GTX 1080 en in onze prestatieindex scoort de Vega 64 ruim vijfennegentig procent van de GTX 1080 in 1080p en 4k-resoluties. Interessanter is dan de vergelijking tussen de Vega 56 en de 1070. Volgens de prestatie-index zijn beide kaarten vrijwel gelijk.

[Reactie gewijzigd door MrFax op 16 augustus 2017 10:57]

Het is inderdaad geen trollbait, maar ik blijf bij mijn mening dat het niet echt gefaald is, het moest concurreren niet beter zijn perse. In sommige benchmarks wint de kaart zelfs, voor mij betekent dat dat het een goede concurrent zijn. En dan zijn die minimale driver verbeteringen misschien wel voldoende.

offtopic: Als je apple, android, samsung, xbox, playstation, AMD, Intel of Nvidia in je post hebt staan gaan geheid -1 votes op je comment komen. Vaak meer dan serieuze votes. Dezelfde reden dat je zelfs een spotlight vote hebt gehad, dat slaat uiteraard ook nergesn op ;-)

[Reactie gewijzigd door Gopher op 16 augustus 2017 11:07]

Je geeft hier aan dat de 1080 Ti een vermogen kost, nu mag deze wel wat prijzig zijn maar als je 650 euro moet uitgeven voor de vega die als een goedkopere 1080 presteert scheelt dat niet zo veel met de goedkoopste TI (700 euro inclusief verzending, wel SIComputers).

Ja bij Nvidia krijg je ook spellen.

Het klinkt mooi dat je straks nog wat procenten snelheid bij zal krijgen, maar is het dan niet al te laat? volgens verwachting zie je over een half jaar de Volta gaming kaarten verschijnen, dan wil je ook geen 1080 Ti meer naar verwachting.
Ik heb letterlijk nooit het idee G-Sync/FreeSync nodig te hebben. Bij de competitive games wil ik die gimmicks toch niet aan hebben staan en bij andere games voldoet V-sync prima. Niet dat het vervelend is om te hebben natuurlijk maar het zou voor mij absoluut geen doorslaggevende factor zijn.

Voor zover ik begrijp verbruiken de Vega kaarten behoorlijk wat stroom. Zoveel zelfs dat de PCI-e slot al aan zijn max zit en er dus geen ruimte is voor een eventuele overclock. Tot dusver zie ik eigenlijk niet echt een reden om AMD te verkiezen boven Nvidia tenzij je wel waarde hecht aan FreeSync en je geen Gsync monitor hebt. Maar ik moet zeggen dat ik zelden tot nooit tearing issues heb.

De enige echt goede reden die ik kan bedenken om een Vega te kopen is om AMD te steunen en er zo voor te zorgen dat er in de toekomst gezonde concurrentie aanwezig zal blijven zijn.
Omdat er meer is dan gaming en Windows.

AMD kaarten draaien tegenwoordig zeer goed op Linux met Open Source drivers.
Wat doen de AMD kaarten specifiek zoveel beter dan?
*edit: blender rendered een stuk vlotter op de vega kaartjes lees ik net.

[Reactie gewijzigd door echtwaarisdatzo op 15 augustus 2017 18:09]

wellicht ook voor cryptocoin mining ... traditioneel leveren de amd kaarten op dat gebied een pak betere prestaties/watt dan de nvidia kaarten, dus al verbruiken ze meer, het prestatieverschil in het calculeren zorgt dat ze uiteindelijk minder verbruiken per berekende coin-unit.
Tja maar dat is dan ook de afweging...

Ze zijn beter in cryptocoin mining dan een 1070.. maar doen ze ook meer hashes/kwh?
Dát is nl. veel relevanter voor een miner die op zoek is naar een nieuwe kaart...
hmm de vega drivers zijn nog niet helemaal up to snuff in afwachting van de kernel patches welke eerder dit jaar werden afgewezen .. verwachting is dat full support vanaf 4.15 kernel beschikbaar komt

edit
Je hebt overigens wel gelijk dat het stukken beter en makkelijker werkt dan voorheen met AMD kaarten. De handreiking die AMD naar de Gallium community heeft gedaan door veel support te leveren en veel info vrij te geven heeft echt een hoop opgeleverd. Stabieler, meer features en veel sneller.

De AMDGPU PRO driver zal je voor Vega in ieder geval dmv een custom kernel moeten instaleren zodat je de DAL code meeneemt. Deze kernel-patches werden geweigerd nog niet zo lang geleden.
Tenminste als ik me niet vergis :Y)

[Reactie gewijzigd door Atmosphere op 15 augustus 2017 23:17]

De Linux markt die de duurdere consumenten videokaarten gebruiken is extreem klein.
De drivers voor de Vega Frontier Edition waren bagger te noemen onder Windows bij release, ik betwijfel of dat heel veel beter was bij Linux.
De markt voor Blender is ook veel kleiner dan de gamer markt, natuurlijk zijn er nog een aantal toepassingen waarvoor deze kaart interessant is, maar het is over het algemeen een heel gelimiteerde markt. Deze kaarten in een renderfarm douwen is geen goed idee ivm warmte, daar heeft AMD een betere oplossing voor gebaseerd op VEGA:
https://www.youtube.com/watch?v=tXjvoNta_1Y

Ik hoop voor AMD dat ze genoeg verkopen na de hype van deze kaarten om een beter model neer te zetten bij de volgende generatie...
Als je toevallig net blender gebruikt zijn ze zelfs sneller dan een 1080ti
Zo, dat is idd een aardig verschil! En ik neem aan dat veel blender gebruikers niet in de categorie professional vallen. Dus dure quadro's/vega frontier zijn niet echt een realistische optie in dat geval.
Het is natuurlijk een erg specifieke use-case.. Maar echt heel sterk is deze generatie op het gebied van gamen helaas niet.
Ze zijn niet sneller dan een 1080ti. Om dan maar te stellen dat deze niet 'heel sterk' zijn op gebied van gamen lijkt me wat overdreven.
Ik neem dan aan dat je teleurgesteld bent dat de Vega de 1080 niet van zijn troon stoot. Dit had me dan ook echt verbaasd. Het is geen ryzen dat klopt. Maar om te zeggen dat dit geen sterke reeks is om te gamen maak je een ander wijs.

De snelste kaart blijft in team groen. Maar met minder kan je nog perfect gamen. Ook met een 2k setup.
Ze zijn best sterk op het gebied van gamen. Het probleem is alleen dan nvidia dat ook is, met kaarten van een jaar oud die minder stroom verbruiken. Voeg daar een dosis hype aan toe en Vega valt vies tegen.
Vega is niet wat ryzen is nee. Maar vies tegen vallen enkel je eigen verwachtingen. Dit blijft een dijk van een generatie. Net zoals die van Nvidia. Beide zijn enorm goede reeksen.

Maar AMD blijft met dit natuurlijk achter de feiten aanhoppelen aangezien Nvidia zijn volgende generatie om de hoek is.
Zo laat beschikbaar en hoge verbruik is da niet overdreven.
Ze lopen achter de feiten aan. Zoals al jaren. Jij had misschien wat hoge verwachtingen. Dit is geen ryzen nee. Wil niet zeggen dat dit geen sterke kaarten wijn om mee te gamen.
Ik had geen hoge verwachtigen..
Het is geen dijk van een generatie.
Met de late launch, tegenvallende prestaties icm hoge verbruik al helemaal niet.
Niet alleen in gaming valt het tegen, maar ook in mining. De hogere Hasrates worden teniet gedaan door significant hoger verbruik. Hoger verbruik is in dit geval ook meteen meer warmte en meer geluidsproductie, dus geheel niet interessant voor thuis miners, wellicht interessant voor miners die bijna niets betalen voor stroom in een goedgekoeld datacenter. Maar dan nog steeds zit je met de slechte leverbaarheid...
Dat Vega tegenvalt in mining is daarentegen juist een voordeel want dat betekend meer kaarten voor gamers, blender gebruikers e.d.
Het is zelfs beter voor de hele mensheid dus ook voor mensen die niks met minen of gamen hebben want door de manier waarop minen werkt wordt de efficiency van het minen verlaagt als de capaciteit van de verzamelde miners toeneemt. DIt is om de veiligheid van de blockchain te waaarborgen maar dat betekend netto dat er meer hash berekeningen gedaan moeten worden voor hetzelfde resultaat. Dus dat betekend meer energieverspilling omdat er in verhouding meer geld in energie kosten gaat zitten en minder in hardware.

Wat betreft Vega, tja die valt tegen voor iets dat een jaar na de 1080 komt en dan flink meer energie eet. En dan hebben we het nog niet eens over de verkrijgbaarheid en vreemde bundel praktijken. Hopelijk wordt de situatie snel beter en worden ze snel leverbaar voor de adviesprijzen.
Die zijn voor mining niet interessant.
Zelfs als ze de prijs van een 480 zouden hebben zouden 480's op het moment interesssanter zijn omdat de ~10MH/s die je per kaart meer haalt met een RX Vega op moment al wordt opgeslokt door de 150 watt extra kosten die je hebt (kan natuurlijk met software nog wel veranderen, maar verschil zal waarschijnlijk maximaal 20MH/s worden, wat dan wel weer redelijk flink is.)
Overigens kan je ook makkelijker 6 kaartjes in een rig gooien die 150W verbruiken dan 6 kaarten die 300W verbruiken.
De vega's zijn momenteel best-in-slot voor mining sinds een recente update van AMD drivers met mining-optimalisaties.
Zelfs met de drivers van gisteravond is het niet heel interessant.
De DAG Epoch fix voor RX 400/500 is namelijk dus ook live en dat zorgt ervoor dat die met BIOS mods weer allemaal richting de 30MH/s gaan, terwijl de Vega's nu op ~40MH/s zitten. Dat blijft dus nog steeds ongeveer 10MH/s verschil voor 2x het verbruik.
Klopt dat het verbruik hoger ligt - afhankelijk van het profiel. Bij het extreme profiel zal het indd 2x zijn, maar normaal gezien toch echt wat minder.

Daarnaast zijn miners sowieso gevestigd in landen waar ze zo min mogelijk voor elektriciteit moeten betalen, dus uiteindelijk speelt dit minder mee dan je zou denken.

Het is in elk geval niet de über mining card die gehoopt werd, maar ik ben ervan overtuigd dat de vega's voorlopig toch nog uitverkocht zullen zijn.
Bitcoin-mining. Het oplossen van problemen waardoor er een kleine waarde als Bitcoin als beloning aan vast zit.
Nee. Bitcoin gebruikt een andere technologie. GPU gebaseerde mining is scrypt en bitcoin zit meer op ASIC. wil je met deze kaart minen, dan kun je dat het beste doen voor scrypt based coins en niet bitcoin-like coins. Litecoin is een scryptcoin.

[Reactie gewijzigd door Netrunner op 15 augustus 2017 23:27]

Litecoins hebben gewoon ASIC's hoor, Scrypt is al redelijk lang niet meer interessant voor GPU-minen.
Ethash is op het moment het meest interessant voor AMD kaarten en Equihash/Ethash voor Nvidia.
Edit:
In eerste instantie hoorde Litecoin wel indedaad ASIC-resistant te zijn, maar sinds begin 2014 is het toch gelukt om werkende Scrypt-ASICs te maken en vervolgens is de markt gedomineerd door dergelijke.

[Reactie gewijzigd door Finntasy op 16 augustus 2017 12:46]

ah oke bedankt, dan moet ik mijn kennis weer bijschroeven. thanks for the headsup.
Ik woon in een huurhuis en ik betaal gewoon een vastbedrag per maand.


Ik zat te denken om ook te gaan minen, maar heeft dat nog zin? Ik lees vaak dat je amper aan rewards komt tegenwoordig omdat je altijd vecht tegen server farms in azie / oost europa.

Ik bezit een 390(binnenkort upgrade), en ga daaruit een andere PC maken.

Wat zou jij aanraden?
Ik weet niet of ik het zou aanraden om echte dedicated ming rigs te maken meer met 5/6 GPU's omdat Ethereum nou niet zo winstgevend meer is als een tijd geleden, maar wat je nog steeds wel kan doen is met je PC wanneer je niet aan het gamen bent een Ethereum miner zoals Claymore's dual miner kan aanzetten, als je dit doet zal je waarschijnlijk ~2€ per dag verdienen (dat houdt dan dus ook in dat hij 's nachts aanblijft.)
Ethereum wordt wel met het moment minder winstgevend omdat er steeds meer miners bijkomen, dus zal het over een aantal maanden weer minder dan 2€ per dag worden maar eerder 1,5€
Als je verder wilt weten hoe je dat precies allemaal op moet stellen kan je tutorials opzoeken op google.
Dankjewel Finntasy,

Zal het eens uitzoeken.
de mining performance is voor zover ik heb gezien niet eens beter dan een RX 480/580, bovendien veel te onzuinig waardoor te duur is om mee te minen in de westerse wereld.
Kostprijs van stroomverbruik is toch een van de grootste factoren in het renderen (in de zin van rendement opbrengen) van miningsystemen?
Want die betalen graag 100$ extra voor 2 games die bij lange na geen 100$ waard zijn.

imo zijn ze flink hun eigen glazen aan het ingooien bij amd.

[Reactie gewijzigd door Sergelwd op 15 augustus 2017 17:39]

De bundel bevat ook een $100 korting op een bepaalde selectie AM4 moederborden met een Ryzen 1700x of 1800x. Als je van plan bent alles te halen zijn de games "gratis", maar ben je beperkt tot een keuze uit 3 of 4 X370 moederborden. Als je een B350 bord genoeg had gevonden is dat weer jammer.

In de USA is de bundel ietsje interessanter, daar krijg je de 2 games, de $100 korting op AM4 bord met CPU en dan nog extra $200 korting op zo'n heel breed 34" samsung scherm van rond de $900,- (slechts 1 model, geen keuze). Niet dat ik zo'n scherm zou kopen, maar vind het wel weer jammer dat ze er voor de rest van de wereld weer niet iets interessanters van konden maken dan 2 "gratis" games (en dan ook nog 2 waar ik eigenlijk niet veel interesse in heb, had liever een keuze van 2 uit een selectie van bijvoorbeeld 10 games gezien).

Edit:
Overigens ben ik van plan te wachten op 3rd party kaartjes, met stillere koelers. En ik wil ook even zien hoe eventuele optimalisaties van games en drivers gaan uitpakken, of de kaarten daardoor nog wat beter gaan presteren zodat ze een wat duidelijker voordeel hebben op de directe nVidia tegenhangers. Als die optimalisaties niet komen of weinig verbetering geven zal ik nog eens goed moeten nadenken wat mijn volgende kaart gaat zijn.

[Reactie gewijzigd door grasnek op 16 augustus 2017 03:53]

Maar zo kun je alles rond rekenen. Als ik een grafische kaart wil kopen dan wil ik een grafische kaart kopen en niet een halve pc met games en een monitor. En als je 2 kaarten wilt hebben dan is het helemaal waardeloos.

Mijn mening is: AMD moet OF beter presteren OF goedkoper zijn. Met threadripper hebben ze de spijker op zijn kop geslagen. Met Vega wordt het hetzelfde verhaal als met Fury. En ik vind de afweging persoonlijk duidelijk naar Nvidia slaan.
Ze zijn beter in alles behalve gaming.
Niemand hoeft jou een goede reden te geven.

Als AMD niet aan de vraag kan voldoen (en dat kunnen ze niet door de crypro miners die de kaarten kopen) dan verhogen ze de prijs.

Is heel simpel.
Klopt, er is nu gewoon GEEN reden. En persoonlijk heb ik er ook de pest in dat dit alweer de zoveelste launch is die gewoon nergens op slaat omdat stock direct weg is, prijzen over de kop gaan, en er in NL überhaupt niks te halen viel. Ik koop al jaren AMD maar begin het een beetje zat te worden - want het prijsvoordeel waar je het altijd voor deed is er niet meer. Nog steeds presteren de kaarten in meeste gevallen net niet zo goed als Nvidia, maar je moet er nu ineens MEER voor betalen. Ik ga daar niet aan meedoen. Ik vertik het een kaart te gaan kopen die door kunstmatige schaarste (miners zijn echt niet de enige reden) honderden euro's duurder is dan de MSRP. Had eerst interesse in een Rx 480 of Vega 56 maar als dit zo doorgaat wordt het gewoon een GTX 1070, als ik die voor de adviesprijs van 379 dollar kan vinden.
Overigens krijg je hierbij ook 200 dollar korting op een freesync-monitor...
Een BEPAALDE freesync-monitor, als ik het goed heb begrepen.

Prima kaarten en zoals Adored laat zien, gewoon lekker in balanced mode zetten met Wattman.
Het is dat ik een 470 heb gekocht nog geen jaartje geleden, maar VEGA is toekomstgericht materiaal.

[Reactie gewijzigd door HMC op 15 augustus 2017 17:51]

Én alleen top of the line, vooraf geselecteerde X370 moederborden, én alleen korting op 1700 en 1800. Fantastisch.

Er blijft helaas weinig reden over om een Vega te kopen op deze manier.
Ze zijn nu al sneller met mining vergeleken de 1080Ti, indien stroom niet al te duur is in je regio/land dan is de vega momenteel DE kaart die vrij verkrijgbaar is.
Laat staan indien de drivers en miner geoptimaliseerd wordt, de snelheid is beter terwijl er tot nu toe alleen nog maar een ondersteuning is (geen optimalisatie). Dan nog een aantal 3th party ''fabrikanten'' die ze kaart verbeteren en voila.

Deze kaart zal weer als warmen broodjes over de toonbank gaan :D Een AMD 290 is iets trager vergeleken de 1080Ti, moa wie zou die 1080Ti nu willen kopen?

Jep, er zijn meer groepen buiten de miners, een gamer zou misschien de 1080Ti kopen. Uiteraard zijn er ook voldoende groepen buiten de gamers..

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 15 augustus 2017 19:09]

Daarom is er weinig reden om te upgraden voor mij, ik heb een R9 390X. Toch zijn die bundels niet doordacht.
Je bedoelt in PwrSave mode veronderstel ik?
Ja, dat is nog beter, inderdaad.
Ik bedoelde maar te zeggen dat het qua FPS niet veel uit lijkt te maken, maar qua opgenomen vermogen maakt het heel veel uit.
Ik zie niet in waarom deze kaarten toekomst gericht zijn. Wellicht een opvolger/refresh later misschien. (ala 480>580 of 1080>1080ti maar dan vooral zuiniger)
Je vergelijking 1080 naar 1080ti gaat niet op trouwens. Dat zijn in tegenstelling tot de 480 naar 580 echt andere chips. Daarbij komen deze kaarten wel met features die mogelijk in de toekomst beter tot hun recht komen. Maar verder ben ik het deels met je eens. Hoewel we voor 1080p 60 nu echt heeel veel kaarten hebben die super future proof zijn.
Misschien dat je Engels niet zo goed is, maar er is nu gelukkig iets in het NL voor je
HWinfo video, dus je hoeft niet eens te lezen.

https://www.youtube.com/watch?v=f4ERtrAd-1o

Vanaf 2 minuut 40. ;)

De Vega Chip is juist ZEER toekomstgericht.
Geen idee wat mijn Engels er mee te maken heeft, maar bedankt voor de video. (Is wss beter dan het Jiskefet Nederlands van die kerel)
Ik doelde eerder op het feit dat Adored dit al uitgelegd had. Maar inderdaad, steenkool-NL. _O-
Ik kan je helaas niet +1'en. :D

VEGA is wel degelijk toekomstgericht. Dang...ik val in herhaling.
Ik wist eerst niet wat "Adored" was, maar dat is dus AdoredTV een Youtube kanaal. Zal het eens bekijken :)
Ja, inderdaad. Wel aardig AMD Fanboy, maar toch ook echt wel neutraal.
Conclusies zijn dat AMD het nog net niet helemaal voor elkaar heeft, maar het is echt wel toekomstbestendig. Er zitten technologieen in die gewoon uit kunnen groeien tot iets wat nVidia nog niet heeft. Begrijp me goed, ik zit met mijn simpele RX470 aan mijn eerste AMD graphics kaart ooit.
Heb echt altijd nVidia kaarten gehad, sinds Viper 330.
Die deal geldt trouwens niet in de EU en het is ook voor een monitor met welbekende flickering-issues.
Valt toch wel tegen dit
'We' weten dat, maar lang niet iedereen hoor, en t.net blijft maar rapporteren dat je korting op een monitor krijgt wat voor de overgrote meerderheid van de doelgroep van deze website domweg niet waar is. Om het nou te blijven vermelden voor die paar expats die de site nog checken en mogelijk veel meer mensen voor hun op zijn minst niet relevante informatie te blijven geven...
Hoe is dit mogelijk?
Ik dacht dat de vega 56 pas vanaf de 24e of 28e verkocht zou worden.... 8)7
Gelijk heb je, die zijn nog niet verkrijgbaar. Mogelijk doelen ze op pre-orders van die kaart.
Oei, ik had dit niet zien aankomen! Ik denk dat dit echt een slechte zet is van AMD. Als je die games wil + de kortingen op een monitor, processor en moederbord is het misschien wel een mooie deal, maar als je dit niet wil kom je echt duur uit. Dan ben je op dit moment beter uit bij Nvidia.
Precies. Die games kunnen mij gestolen worden. De korting op het moederbord en CPU zijn alleen voor vooraf geselecteerde top of the line producten, die monitor deal geldt niet in de EU.

Kortom, ik moet meer geld neerleggen voor een GPU waarbij ik meer geld moet spenderen voor hardware waarvoor mij persoonlijk geen meerwaarde aanzit.
Nofi hoe werken die beestjes icm Linux, tozv Nvidia?
Radeon RX Vega On Linux: High-Performance GPUs & Open-Source No Longer An Oxymoron
While the RX Vega performance on Linux may not be as good as some of you would have liked to see on day one, this is even now the fastest discrete GPU available with fully-open driver support. NVIDIA simply has no competition to provide when it comes to open-source driver support with their Maxwell/Pascal GPUs not even allowing re-clocking support,
Ik werkte voorheen in een team waarbij grotendeels mensen met Ubuntu werkte. Een laptop met Nvidia was alleen werkbaar als de GPU al redelijk oud was, de drivers zijn gewoon ruk. Vooral huilie huilie als je een monitor aansluit.

AMD daarintegen, werkt prima. Maar waarom zou je precies linux en een high end GPU combineren de meeste games draaien niet?
En dat alleen maar om het minder rendabel voor de Chinezen te maken om alles op te kopen en er Ethereum mee te mijnen? Als linuxgebruiker vind ik dat toch een beetje jammer.
Ook al waren deze kaarten uitstekend leverbaar, dan nog waren er weinig redenen om niet voor de gekijkgeprijsde maar zuinigere en veelal betere GTX 1070/1080 te gaan.

Je moet wel erg loyaal zijn aan AMD om 14 maanden (vanaf de release van de 1070/1080) te wachten om dan nu eindelijk een Vega 56 of 64 te mogen kopen.
Dit is een opmerking van één medewerker van een bepaald webwinkel. En dat wordt nu meteen gepubliceerd als waarheid?

Ik snap dat de voorraad laag is en alle goedkope modellen uitverkocht zijn, maar ik kan me niet voorstellen dat dit zo zal blijven.
Gg amd. Nog dieper je eigen graf graven.
Al die bundel dingen hoef ik niet eens.
Als ik een freesync monitor koop, neem ik wel die iiyama van 289 en niet eentje van 500 of was ie 600?

Koop iets van 400 maar betaal 10000 en daarbij krijg je 1000 korting op een produkt van 20000. Goeie aktie zeg amd.
Trap ik zeker in.
Ik wacht ff tot de fabrikanten met hun eigen ontwerp/koelers komen zonder bundels en dan eens kijken naar de reviews ervan ik hebt tot nu uitgehouden. Ik was niet was plan een veelte dure bundel te kopen ik wil alleen een kaart.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee