Guild Wars 2-uitbreiding Path of Fire komt uit op 22 september

ArenaNet heeft de tweede grote uitbreiding voor mmorpg Guild Wars 2 aangekondigd en bekendgemaakt dat deze op 22 september uitkomt. Ook spelers die de game zelf of de eerste uitbreiding niet hebben, kunnen de standalone-uitbreiding getiteld Path of Fire spelen.

Path of Fire brengt voor het eerst mounts naar Guild Wars 2. Spelers kunnen plaatsnemen op verschillende soorten beesten: de Raptor, Springer, Skimmer en Jackal, die ieder hun eigen mogelijkheden en Mastery skill lines hebben. Het verhaal speelt zich af in de Crystal Desert, een gebied dat 250 jaar is afgesloten van de buitenwereld. Er zijn vijf open zones en het is het grootste gebied in de game tot nu toe.

De uitbreiding brengt negen nieuwe specialisaties naar de game, één voor iedere klasse. De nieuwe specialisaties moeten de keuzemogelijkheden uitbreiden, ze maken personages niet per se sterker. In een uitgebreide video van 23 minuten vertellen de ontwikkelaars over wat er nieuw is in de uitbreiding.

Guild Wars 2 Path of Fire gaat 30 euro kosten. Er zijn ook pakketten te bestellen van 55 en 80 euro, die meer in-game items bieden. Het duurste pakket bevat 4000 Gems, die een waarde van 50 euro vertegenwoordigen.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Julian Huijbregts

Nieuwsredacteur

01-08-2017 • 19:39

72 Linkedin

Submitter: Neko Koneko

Reacties (72)

72
72
64
0
0
0
Wijzig sortering
Ik twijfel hoe interessant dit nog is. Guildwars 2 lijkt aardig leeg te lopen en op sommige stukken kom je amper nog spelers tegen. De player base is simpelweg niet zo gigantisch groot lijkt het. Uiteindelijk deed het gebrek aan content en spelers de originele Guildwars de das om. Ik vrees dat het lot van Guildwars 2 hetzelfde zal zijn. Daar brengt een late expansion (die ook nog eens behoorlijk prijzig is) geen verandering in vermoedelijk.
Dat komt vooral denk ik omdat er geen powercreep in het spel is kwa gear. Je kan al 4 (?) jaar lang de beste gear hebben en een uitbreiding maakt het niet nog beter. Natuurlijk waren sommige elite specializations wel power creep in bepaalde gevallen/encounters, maar dat is de enige uitzondering op de regel.

Je voelt je ook nooit sterker worden. level 60 mobs gaan net zo hard (of langzaam) neer als level 80 mobs, omdat GW2 uiteraard gebruik maakt van het "level playing field" systeem. Ik denk dat dit veel van het appeal weg haalt, mede de end-game content (Ondanks de toevoeging van raids in HoT, want wederom geen betere loot)

Hoe je het ook bekijkt, het appeal van de game valt meteen weg wanneer je de omgevingen hebt gezien en de events een keertje mee hebt gemaakt.
ik vind dit in guildwars 2 juist beter dan wow. in guildwars 2 werk je een keer hard (ascended gear) en dan kun je gaan werken aan andere dingen en plezier hebben.

in wow werk je aan je gear. kost veel gold. en dan komt er een grote patch. en is je gear verouderd en kun je de hele zooi weer vervangen. anders kun je of de raid niet in. of je bent met een paar klappen dood :p
Maar nu heb je wel al die jaren dezelfde ascended gear, raid je dan echt elke week weer in GW2? Waarom dan? Ik heb het een aantal keer gedaan maar omdat de rewards uiteraard niet beter zijn kwa gear, ben ik al snel afgehaakt.
Je gaat raiden voor je legendary gear. Wil je al je legendary gear hebben ben je echt nog wel even bezig. En er blijven nieuwen bij komen. Mensen als Woodenpotatoes spelen erg veel GW2. En zelfs die hebben nog wel iets te doen.
Probleem is die legendary gear voegt niet veel toe. Zelfde met de wapens. ja ze zijn leuk om naar te kijken maar stats zijn 2% beter dan alle overige gear.

Ik heb zelf ook 3 legendary wapens. Als het nog kon zou ik ze meteen verkopen. Als je het eenmaal hebt denk je 'nou fijn....' Maar goed het heet niets voor niets fashion wars 2

Vroeger speelde ik alleen WvWvW omdat het gewoon gigantisch leuk was. Dat is compleet vermorzeld in de nieuwe expansion. Vooral omdat ze er niks meer mee doen.

[Reactie gewijzigd door Dylan_R op 2 augustus 2017 15:26]

Over WvWvW kan ik weinig zeggen. En ja Legendary gear is marginaal beter. Maar de gemiddelde speler is nog wel even bezig met Legendary's. Het voordeel wel is dat je ze lang kan gebruiken. bij WoW mag je ieder jaar weer een nieuw setje farmen. Beide zijn prima systemen in mijn ogen.
ik raid niet. ik pvp niet. soms doe ik wvsw. heb wel twee healers gegeared voor wvsw. maar nu nog fun in pve met de healers. heb een boost gehad van wat guildys dus heb maar twee bosses gedood in de raid. ik was als laatste bezig voor map completion toch maar even doorzetten.. spel gekocht in 2012 en mn map completion is nu 89% als goed is. ik heb die gift nodig voor legendary.

meestal doe ik maar wat. soms een grote boss. meestal events. dat is leuk in het spel. je kan doen waar je zin in hebt want bijna overal is de loot het zelfde. alleen in hoge fractals word je vet beloond.
Als ik met m'n lvl 80 character met ascended gear in een lvl 60 area rondloop gaat het lvl 60 spul toch wel een stuk sneller neer dan de vijanden in een lvl 80 area. Het level van je character wordt wel teruggebracht naar dat van de area, maar je gear niet.
"maar je gear niet." Waarom doet jouw wapen dan geen 1000 damage per slag in een level 10 zone terwijl op de wapen staat "986-1129"? En is je crit kans een stuk lager? Je gear wordt wel degelijk generfed in de lagere zones.

Het is wel beter dan een level 60 persoon met average gear; maar het is niet zo dat je 20x zo veel HP hebt dan een level 10 persoon met witte gear als je complete vitality gear draagt; wat wel zo zou zijn als gear echt niet wordt gedownscaled.
Ik ben nog steeds salty vanwege Heart of Thorns. Fractals, Dungeons helemaal verkloot, magere nieuwe maps en events, brakke endgame, enorm veel features vertraagd ingevoerd. Volg het verhaal nog maar ben al ruim een jaar overgestapt op Final Fantasy XIV.
Yep, dat was de expansion die voor mij de bevestiging was - dit is einde verhaal. Ik snap nog steeds niet zo goed wat ze nou willen met GW2. Er zitten een boel vernieuwende concepten in, maar de uitwerking is belabberd. WvW is aardig, maar eigenlijk altijd een zergfest geweest, de PVE is door de niet-bestaande itemization één keer leuk en dan hoef je er niet meer terug te komen, en de dynamic events zijn zo dynamisch als een loden deur. PvP werkt goed, maar alleen dat is toch wel heel mager voor zo'n grote MMO.

[Reactie gewijzigd door Vayra op 2 augustus 2017 11:48]

Ik vond juist de zergfesten geweldig toen het spel net uitkwam. Met de nieuwe expansion is dat zelfs niet meer. En met deze expansion zie ik er helemaal geen toekomst meer in.
Ja de zerg fests waren fantastisch, 10 fps en gaan! /s

Neuh het was wel effe geinig maar om nou te zeggen dat het briljante gameplay oplevert...

[Reactie gewijzigd door Vayra op 2 augustus 2017 19:34]

Die lage fps vond ik niet eens zo erg.
Heb het toevallig na paar jaar weer opgestart 2 dagen terug en ook die nieuwe addon gekocht (althans de huidige) en moet zeggen dat er best wel veel te doen is, er is veel veranderd sinds de laatste keer dat ik het gespeeld heb, veel nieuwe story lines en noem maar op.
Idem, vorige zaterdag terug geinstalleerd sinds 3 jaar geleden. Ik ben nog steeds niet echt mee met wat er allemaal gewijzigd is. Stiekem had ik gehoopt dat legendarys cheaper geworden waren maar helaas haha...
Mee eens. Er is zat te doen en je bent nooit snel uitgespeeld.
Het enige wat ik echt slecht aan het spel vind is dat de leukste/mooiste skins alleen te unlocken zijn via de gemstore en alles wat je daar koopt kost gems, wat je met in game gold wel kan kopen. Skins die droppen zijn vaak toch minder en alles wat er dropt is haast niets waard of is niet verkoopbaar.
Ik vind 30 EUR voor een uitbreiding niet duur ervan uitgaande dat je veel content krijgt.

Als je het vergelijkt met WoW dan is het goedkoper.

Bij WoW heb je ook een sub nodig, bij GW2 kun je gems kopen (volledig optioneel). Wil je de WoW sub kopen met gold zul je veel moeten grinden.

Wat dat betreft is een vergelijking met bijvoorbeeld Overwatch of Hearthstone accurater. Maar Hearthstone is P2W, terwijl bij Overwatch de boxes cosmetisch zijn. Net zoals bij LoL, dacht ik.
Naast de content in de expansion zelf geeft het ook toegang tot de komende seizoenen van living world, dus er zit sowieso meer content in dan wat er nu is aangekondigd :)
30 euro voor een expansion vind ik wel een oké prijs hoor, je kan het zo duur maken als je zelf wilt (gezien de verschillende varianten).

Ik denk voor de die-hard fans dat dit heel leuk zal zijn. Ik ben het met je eens dat een mmorpg met te weinig playerbase een stuk minder interessant is.
Ik twijfel hoe interessant dit nog is. Guildwars 2 lijkt aardig leeg te lopen en op sommige stukken kom je amper nog spelers tegen. De player base is simpelweg niet zo gigantisch groot lijkt het. Uiteindelijk deed het gebrek aan content en spelers de originele Guildwars de das om. Ik vrees dat het lot van Guildwars 2 hetzelfde zal zijn. Daar brengt een late expansion (die ook nog eens behoorlijk prijzig is) geen verandering in vermoedelijk.
De playerbase is nog steeds zeer groot hoor. De wereld is gewoon gigantisch dus dan is het normaal dat er op sommige stukken niet vel spelers meer zijn. Ik kom constant overal nog spelers tegen.

Trouwens vind ik 30 euro voor een expansion niet zo prijzig. Het spel is volledig free2play en je krijgt constant nieuwe updates met nieuwe maps, fractals, ...

Ik vraag me ook af wat je bedoelt met late expansion? De vorige expansion was redelijk laat met een lange tijd zonder updates ervoor, terwijl ik deze helemaal niet laat vind. De meest recente update is nog maar pas geweest dat een nieuwe map, story mission en fractal toevoegd

[Reactie gewijzigd door manmad op 1 augustus 2017 21:12]

Guild Wars 2 nooit gespeeld, Guild Wars wel gespeeld (echter maar tot level 26 oid), maar vond het altijd een gave en mooie game.
Wel altijd WoW gespeeld (heel wat uren), maar ga ga nu stiekem twijfelen om GW2 toch ook eens een poging te geven.

Even een vraag aan de GW2 veteranen, hoe moet ik de gameplay van GW2 zien?
Net zoals in WoW, dat het meeste zich end game afspeelt of?

En als ik ga beginnen is het dan aan te raden gelijk alle expansions mee te bestellen of enkel GW2?
Je kunt de kale GW2 zonder expansions niet meer kopen. Zoals anderen al zeiden heb je de f2p, met een hoop beperkingen (geen trading, kunt minder chatten, beperking op whispers naar mensen die jou niet op hun friendslist hebben, geen masteries in de end game, en nog wat andere dingen. Een compleet overzicht vind je hier: https://help.guildwars2.c...count-types-Free-Core-HoT )
Verder kun je HoT met de originele game ineens kopen of een pakket met de nieuwe expansion erbij. Ik ken de prijsstelling niet maar dat zijn zo'n beetje je keuzes.
Dat er restricties zijn maakt me niet zoveel uit en begrijp ik ook volkomen, maar dat mag de pret voor alleen een indruk niet bederven denk ik.
Ik wil hem eerst F2P proberen om te kijken wat mijn impressies zijn van de game zelf.
Als het bevalt en het is naar mijn zin koop ik gelijk de bundel van beide expansies ;)

[Reactie gewijzigd door Milo44 op 2 augustus 2017 16:59]

Ja voor een indruk is het lekker ruim. Je kunt tot lvl 80 (is het maximum) en alle oude content uit de originele game is beschikbaar, met level beperkingen op world vs world en toegang tot de centrale stad (Lions Arch) geloof ik. Maar je hebt die level caps zo bereikt, je kunt prima zonder tot die cap, want alle voorzieningen als bank en crafting stations zijn er ook in de andere steden.

Edit:
Om nog wat over gameplay te zeggen: active dodging. (Met dodge key+ wasd of double tap wasd. Ik heb em op thumb button op mn muis bv.)
Personal story begint op level 10, vond ik wel een geinige extra. Verder komen een hoop lvl80s terug naar lagere gebieden om één van de vele world bosses aan te vallen. Dat kan soms flink druk zijn! Dat kom je vanaf lvl 13-15 tegen, want er zitten er een paar in de starter areas. Er zijn Jumping Puzzles in de meeste areas, soms meerdere in een area. Zijn ook grappig als je de behendigheid krijgt.

[Reactie gewijzigd door grasnek op 2 augustus 2017 19:03]

Klinkt allemaal leuk! Ben erg benieuwd, ga het snel eens proberen :)

EDIT: Dit filmpje is wel erg motivating :D
https://www.youtube.com/watch?v=Ax-_06Acj8Y

[Reactie gewijzigd door Milo44 op 3 augustus 2017 12:38]

Speel zelf GW2 vanaf beta release, hoewel ik er nu veel minder tijd voor heb start ik toch altijd nog de game paar keer peer week op ook al is het maar voor een potje PvP. GW2 moet je zien als een endgame vanaf moment 1. Rush niet naar lvl 80 en ik moet zo snel alle max gear hebben, doe het rustig aan doe je personal story, doe dynamic events, hearts en map competion.

Probeer alle classes uit in PvP kijk wat leuk speelt. als je lvl 80 bent ga is naar WvW ( heb ik het langst HC gespeeld nu meer PvP en PvE) Het is een heel mooi spel met interactie combat. somige classes zijn easy to play ander zijn hard to master. kijk op metabattle welke builds je het beste kan gebruiken.

End game is voor mij playing met guildies en Fasion Wars. Ik zou wel de expansions kopen daar haal je wel meer voordeel mee met de elite specializations en loop je niet tegen de resticties aan van Free to play als dat je op lvl 40 pas in map chat kan praten enz.
Thnx Rubixd en jdevries21, gaan we eens doen.
Was ff vergeten dat GW2 F2P is geworden dus ga het eerst eens proberen en dan kan ik altijd de expansions nog kopen :)
dat is mooi dat je vergeten was dat het f2p is. je was dus wel bereid om geld uit te geven. ik zou dan de nieuwe xpack kopen vanwege de korting die je dan krijgt bij heart of thorns.

een necromancer is leuk en sterk om te spelen. je hebt death shroud. dat is een tweede healthbar met zn eigen abilitys. dus als je bijna dood gaat druk je f1 voor death shroud. en kill je die beesten.

op max lvl kun je voor weinig gold een exotic armor setje kopen. en de armor sigils gewoon los kopen en erin drukken.

gold is makkelijk(er) verdienen dan toen het spel uit kwam. toen was je blij dat er een item dropte van tien silver. als je nu een rare gedropt krijgt (droppen geregeld zoals in tarir) zijn meer dan 25 silver. je kan ze ook salvagen naar globs of ectoplasm. die waren laatst al 38 silver waard. dus easy money.

ik zelf vind het een heel leuk spel. en die masterys zijn geweldig. in wow moest je voor elke faction appart rep verzamelen. hier klik je er 1 aan en alle xp die je krijgt in die zone (base game)(of xpack)gaat daar heen.

en dagelijks je craft doen. en als je ascended gear gaat maken weet je ook meteen waar je makkelijk gold aan kan verdienen. of de ascended wapens van achievements maken. daar zit 1 item in waar je ook leuk aan kan verdienen. :) maar kun je op wiki guildwars 2 vinden. succes
Je kan al heel snel level 80 zijn. Daarna kan je door levelen met mastery points. Volgens mij kan je daar nu iets van 190 punten mee halen. Ik zeg, probeer het gewoon, join een guild en vraag hoe iets werkt de GW2 community is altijd erg behulpzaam. Kijk anders de video's van woodenpotatoes op youtube om gameplay te zien.
Guild Wars ging maar tot lvl 20.

Het sterke van GW2 vind ik persoonlijk de casual aproach die je kan hebben naar de game. Ja je kan uren grinden voor een legendary weapen/armor maar als je daar geen ruk zin in heb hoeft het niet. Je kan de game prima met normale wapens en armor spelen.

Je kan de game een week of wat aan de kant trappen en daarna terug komen zonder een onoverbrugbare kloof tussen jou en je guildies te hebben.

En geen vast patroon voor wat je per dag moet doen. Ik bedenk vaak als ik inlog pas wat ik ga doen.

Je kunt van alles craften ingame maar wederom is dit geen verplichting en kun je alles wat je nodig heb uit de trading post halen.

De cashshop bied geen grote pay2win voordelen. voornamelijk cosmetische items en een paar items om je ingame leven wat makkelijker te maken. zoals een infinite mining tool zodat je niet om de zoveel tijd een pikhouweel moet halen om nodes te minen.
30 euro valt goed mee voor de uitbreiding. Voor zij die de vorige uitbreiding niet hebben gekocht, samen kan je ze kopen voor 50 euro. Wel spijtig dat de mensen die origineel Guild Wars 2 hebben gekocht geld mogen blijven uitgeven terwijl mensen die het later kopen minder moeten betalen.
Mensen die op release kopen hebben ook een hele tijd meer speelplezier gehad dan mensen die pas bij expac 2 in het bootje stappen. Bovendien heb je in alle tijd alle living world chapters unlocked. Mensen die nu pas beginnen moeten die met gems kopen of kunnen ze niet spelen.
Tuurlijk moeten ook de veteranen blijven betalen, Guild Wars 2 kent immers geen subscription fees. 30 euro is inderdaad erg netjes :)
Is gewoon normaal hoor (en logisch)... :?
Ik vind dat ze de prijs juist wel mooi hebben aangepast voor mensen die Guild Wars 2 al hebben. De vorige uitbreiding was 50 euro, zelfs al had je Guild Wars 2 al. Nu is het 30 euro en kan je de vorige uitbreiding er voor 20 bij krijgen als je die nog niet hebt, ipv dat het weer 50 voor iedereen is. Ik vind hoe ze het nu gedaan hebben erg netjes en dat ze goed hebben geluisterd naar de klachten over de prijs van de vorige expansion.
Mensen zoals ik kopen het later voor 1 dollar op GoG, Steam of Humble Bundle. Dat is helemaal oneerlijk natuurlijk. En oh ja ook geen enorme investering in grafische kaarten natuurlijk want het draait als een zonnetje op een standaard nieuw systeem als een game een paar jaar oud is.
Dit spel zal nooit voor 1 euro op GoG of G2p komen. Die vorige uitbreiding is nu nog steeds 20 euro.
Ik denk dat het punt "early adopters betalen meer" is ;)
Inderdaad. Zo gauw je het voor elkaar krijgt je hersenen niet meer op hype prikkels te laten reageren kun je voor heel weinig geld alle topspellen spelen. Met als extra bonus dat alle bugs er na een paar jaar wel uit zijn, of dat je gewoon weet dat het een spel is wat niet de moeite waard is.

BioShock is nog steeds een klassieker, oudere graphics of niet. Of beter nog de System Shock serie, met name deel 2. Ik ga nog eens aan Red, Dead Redemption en de nieuwere Fallouts beginnen.

[Reactie gewijzigd door BikkelZ op 2 augustus 2017 17:01]

Ook die spelers kunnen de game in de aanbieding kopen. ;)
er zijn altijd genoeg spelers te vinden. laatst in een oude stad geweest voor map completion. en zelfs in die dooie hoeken van de stad kom je andere spelers tegen. er is genoeg te doen. ik ben eigenlijk ook meer een first person shooter gamer dus ik eis niet veel in een mmo.

heb er iig veel zin in om de nieuwe uitbreiding te spelen. en mooie is.. bij de vorige uitbreiding zaten mensen te klagen dat het te duur was. en dus bleven veel mensen weg tot er een aanbieding kwam. dus nu heeft anet de prijs gedropt. nu hebben we de ultimate edition voor twintig euro minder dan bij de vorige uitbreiding. xD
En zelfs nu klagen mensen nog dat het te duur is. Tja. Ik vind de prijzen echt meevallen deze keer. Verder ziet het er ook tof uit! Zelf een pre-order voor de ultimate edition gedaan, gezien ik die gems toch wel gebruik.
ja zat eerst te denken om die van 55 te kopen. maar dan die gems.. vergeleken met de ultimate edition. dan heb je voor 25 euro twee gem kaarten. dus dan toch maar die van 80 kopen. zoveel mooie games die gaan komen. dan maar eentje minder. kan niet alles hebben.
Inderdaad die 4000 gems is dan goedkoop. Je krijgt veel vergeleken bij de vorige uitbreiding. Ben inderdaad ook voor de 80 euro versie gegaan.
Ik vind juist dat het op veel plekken veel te druk is.
Dat neemt imo het gevoel van dat jij iets bent in de wereld volledig weg.

Mensen zien rondrennen enzo is mooi.
Maar 40+ man die op een event of boss aan het inhakken zijn is gewoon een grote clusterf*ck en totaal niet leuk.
vind ik wel mooi zoveel mensen die op een baas hakken. ook om te kijken hoe de pc ermee omgaat. https://youtu.be/wuUK2wY_4c4
Er zijn pakketten van 55 tot 80 euro maar in de zin eronder wordt er vermeld dat 50 euro het duurst is? Of is dit puur als je gems koopt? Dan zou je jezelf in je portemonnee schieten als je voor de 80 euro versie zou gaan.
De 80 euro versie heeft 50 euro aan gems aanbord. En nog een hoop andere dingetjes.

/edit grote kans dat er een snoep edit is gedaan.

[Reactie gewijzigd door loki504 op 1 augustus 2017 19:51]

Nu lees ik de zin ineens op een hele andere manier, dank voor de uitleg. :o
De gems in het 80 euro pakket kosten normaal 50 euro als je ze los koopt. Dus als je toch van plan bent om gems te kopen dan kan je net zo goed het 80 euro pakket halen, anders zou ik voor de 30 euro optie gaan. De 55 euro versie heeft alles dat in het 80 euro pakket zit, behalve de gems.
Spendeer regelmatig gems in de cashshop maar nog nooit een gem gekocht. Alles via gold trade. Dan is de 55 eypo versie het wel waard voor de extraatjes.
Heb zelf ook GW2 gespeeld toen het uitkwam maar toen ik rond lvl 50 was ben ik er vanaf gehaakt. Verhaal vond ik saai en zoals alle andere MMO is de fun per hour redelijk laag. Het is veel grinden voor betere gear, level, etc. Moet zeggen dat de PVP ook weinig diepgang geeft, dus daar ben je ook redelijk snel op uitgekeken.
Laatst had ik de huidige uitbreiding voor een prikkie gekocht en daar kreeg je een lvl80 boost bij. Maar helaas mocht dat ook niet baten. Teveel grind, te weinig fun.

Ik houd echt van het MMO concept alleen voelen deze games altijd teveel als werk. Wellicht heeft iemand een tip?
Het "het voelt als werken" kun je op bijna elke game projecteren.
Dan weet ik niet hoe jij gamen ervaart.

Mijn definitie van "werken" in games is wanneer ik eigenlijk geen zin meer heb maar ik speel toch door omdat ik toch die bepaalde item wil hebben, of dat bepaalde level wil halen. Dat had ik ook bijvoorbeeld in de Battlefield serie toen ze level progressie erin deden. Ik speelde gewoon door ook al had ik geen zin, maar ik moest en zou het beste wapen van die class halen... Bij Battlefield 1942 had je alles vanaf het begin (er waren ook weinig guns over het algemeen) maar daar heb ik alleen maar fun mee gehad, ik had nooit het gevoel van werk.

Alle games zowat waar je dingen van moet vrij spelen voelen op een gegeven moment als werk los van een aantal pareltjes zoals Witcher 3. Dat verveelde eigenlijk nooit want de quests waren allemaal uniek en zaten goed in elkaar.

Starcraft, Counter-Strike, MOBA's, Overwatch zijn games waar je niets hoeft vrij te spelen en dan kan je gelijk beginnen met de fun en je kan je focussen op echt beter worden qua eigen persoonlijke skill.

Zoals ik zei ik houd echt van het concept van MMO. Lekker met 50,000 man op 1 server, maar niet van het grinden wat meestal gepaard gaat met MMO's

@Jagenhghar , de exploration en jump puzzels waren inderdaad goed!

[Reactie gewijzigd door munitqua op 2 augustus 2017 13:54]

Vond je de jump puzzels en exploration niks aan?
"Ook spelers die de game zelf of de eerste uitbreiding niet hebben, kunnen de standalone-uitbreiding getiteld Path of Fire spelen."
Deze snap ik niet helemaal. Hoe kun je een tweede "uitbreiding" van een game spelen als je de vorige en het originele spel niet hebt? (Ik ben WoW gewend betreffende uitbreidingen van een MMO.)
Het spel is free2play dus je hebt het originele spel niet nodig, en ze gaan een klein deel van de expansion tijdelijk speelbaar maken. Waarschijnlijk kan je dan in een nieuwe map rondlopen met een mount en nieuwe elite spec.

De expansion kan ook volledig gespeeld worden zonder de vorige expansion. De gebieden en features van de oude expansion zijn dan gewoon gelocked voor jou
Bedankt, dat maakt het een stuk duidelijker. :)
Je hebt het orginele spel wel nodig maar dat zit gewoon ingebakken in de game client. Als je Guild Wars installeert, installeert de installer gewoon alles. Je client heeft dus ook de data voor alle expansions, zelfs al heb je geen toegang tot die content. Zodra je dus Guild Wars 2 installeert, installeer je de base game (die F2P is), HoT en PoF. Afhankelijk van welke expansions je heb gekocht, is die content wel of niet beschikbaar op jouw account.

Ik heb zelf een NA en een EU account maar op het EU account heb ik nooit HoT aangeschaft. Het gebruikt gewoon dezelfde client, alleen kan ik op mijn EU account dus gewoon minder dan op mijn NA account :)
word dan eens tijd om WoW te verlaten en aan guildwars 2 te wennen.

het oog wilt ook wat :)
WoW sinds Cataclysm niet meer serieus aangeraakt, vanaf die expansion ging het berg afwaarts. Een goede vervanger heb ik tot op heden nog niet kunnen vinden en bijna alles wel geprobeerd (ook GW2). Bij veel mmo's lijkt het endgame het belangrijkst te zijn en de weg ernaartoe is vaak een hel.
ja ik ben gestopt met wow in oktober 2015. ik deed vaak mount runs. en heb toen al 6 maanden geen rare mount drop gehad dus ik dacht. geen mounts geen geld. en zo'n belg hele dagen mounts showen die ik wou hebben. die gozer kreeg ze achter elkaar. dus die twee dingen hebben ervoor gezorgd dat ik ermee ging stoppen.

was wel lastig. maar ben blij dat ik er vanaf ben. nu kan ik ook andere spellen spelen zonder te denken van ik moet spelen anders verspil ik mijn subscription geld.

ik had in 2012 wel guildwars 2 gekocht als vervanger van wow maar gold maken was een hell. dus een pupke naar lvl 80 en toen gestopt. maar ik heb tussendoor nog pogingen gedaan om te spelen en het leuk te vinden maar lukte niet.

toen in 2015 een halloween event gedaan. toen in 2016 weer begonnen. ik wilde het persee leuk vinden. want had het spel gekocht en mooie graphics dus doorzetten. toen een leuke guild gevonden. en uitbreiding gekocht. en nu speel ik geregeld.

sorry voor het lange verhaal :)
Als je het klassieke spel systeem van de MMORPG kan loslaten zal je zien dat GW2 vanaf LvL 1 endgame waardig is.
Kan niet wachten weer op hydra's in the hakken in de crystal dessert.

Speel dit spel sinds release dag en GW daarvoor ook sinds release.
Dan was jij zeker wel blij met die skins die je in die box kreeg? Allemaal GW1 skins.
Ik moet hem nog halen, Maar heb van een maat wel zn sunspear skin gezien. Ziet er goed uit :)
Gaaf! Zelf speel ik het niet meer (wel veel gedaan) en ik weet dat de old-skool Guild Wars 1 spelers vaak praten over de Crystal Desert in Guild Wars 2. Veel herkenning uit Guild Wars 1 in de trailer en ik ben benieuwd wat de daadwerkelijke content is.
Guild Wars 2 is zoveel meer dan alleen het grinden voor Gear / Gold. GW2 is een social platform geworden binnen de game. Exploration, JP's, en zelfs een mooie plekje voor screenies zoeken kan al gauw een avodn vol plezier opleveren. Ik ben dan ook echt benieuwd of ik mijn 19 max gear max lvl char's in Elona krijg. Looking forward to the test weekend en de exp-pack in september.

Duimpje omhoog A-net !! _/-\o_

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee