Guild Wars 2 is vanaf nu free-to-play

De mmorpg Guild Wars 2 is vanaf nu free-to-play, maar gratis spelers krijgen wel enkele beperkingen. Voor de aankomende eerste uitbreiding voor de game, getiteld Heart of Thorns, moet nog wel betaald worden. Die zal op 23 oktober verkrijgbaar zijn.

Ontwikkelaar ArenaNet belooft dat de game niet agressief geld gaat proberen te verdienen met microtransacties. Dat betekent echter niet dat microtransacties uitgesloten zijn. Bovendien zitten microtransacties al langer in de Guild Wars-games; in Guild Wars 1 al moesten spelers al een bedrag neertellen om een extra character slot te krijgen. ArenaNet stelt dat het "verwarrend" is voor nieuwe spelers wanneer er al meerdere uitbreidingen beschikbaar zijn. "Moeten ze alleen het spel zelf kopen, of meteen alles? Dat maken we nu simpel: koop alleen de nieuwste uitbreiding."

Er zitten nog wel wat limitaties aan de gratis versie van Guild Wars 2 om misbruik door bijvoorbeeld spammers en oplichters tegen te gaan. Zo hebben gratis accounts minder character slots dan betaalde accounts, en moeten ze minimaal 30 seconden wachten voordat ze een nieuw persoon kunnen whisperen. Gratis accounts kunnen local chat en whisper gebruiken, maar niet map chat.

Ze hebben ook minder bag slots en ze kunnen geen goud of items met de post sturen. Ook goud voor gems inruilen is niet mogelijk en ze kunnen niet bij guild vaults. Tot slot moeten ze wachten tot ze level 10 zijn voordat ze de starter zones uit mogen, en tot level 30 voordat ze lfg mogen gebruiken, en level 60 voordat ze world versus world mogen gebruiken.

Geïnteresseerden kunnen nu naar GuildWars2.com gaan en beginnen met spelen. De uitbreiding, Heart of Thorns, gaat 44,99 euro kosten en zal op 23 oktober in de schappen liggen. Die draait met name om een nieuw gebied met de naam Heart of Maguuma, dat een jungle-achtig uiterlijk heeft. Het zou gaan om een van de grootste gebieden die ooit voor het spel zijn gebouwd.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

30-08-2015 • 08:47

97 Linkedin

Reacties (97)

97
95
84
2
0
0
Wijzig sortering
Omdat er toch vragen gaan komen... Hier een lijst met alle limitaties voor gratis accounts: https://help.guildwars2.com/entries/95982157
Dat zijn best zware restricties, ziet er eerder uit als een soort van lok / trial account om de nieuwe expansion te verkopen dan echt een manier om echt gratis te spelen. Zo kunnen ze niet bij de laatste content zodra de uitbreiding uit is, kunnen ze eigenlijk alleen goed met vrienden communiceren, is trading erg gelimiteerd en schijnbaar ook het kopen op de exchange.

Ik zie een serieuze speler niet heel veel lol van een account vorm als deze, naar mijn mening lijkt het meer op een soort van WoW Starter editiion met iets meer vrijheden dan een echte vorm van F2P spelen.
Je hebt de volledige game tot nog toe (en geloof mij, tonnen content) en je kan echt effectief alles gratis doen. De expansion is natuurlijk niet gratis, maar buiten dat is alles beschikbaar.

Die limieten zijn er vooral om gold sellers en spammers tegen te houden. Als je normaal speelt ga je er amper last van hebben, want zeg nu zelf, wie begint er om de 30 seconden een whisper chat naar spelers die ze niet kennen? Zodra je een speler op je friendlist zet vervallen heel wat van de restricties al.

Communiceren op zich is ook geen probleem, je kan alles zien en de say chat werkt gewoon. Enkel de map-wide chat werkt niet, om logische redenen.

Op zich vallen de limitaties erg mee, en ik raad je gewoon aan om het spel eens te proberen - het is zeker de moeite waard!
Ik heb de volledige game, dus dat is geen probleem. Wat ik bedoel is dat dit geen "echte" F2P play vorm is, maar een soort van starter / trial editie. Bij een echte vorm van F2P zou alle content (dus ook expansion content) beschikbaar moeten zijn voor F2P spelers (vaak wel met een langere unlock / grind phase om de content vrij te spelen waar betalende spelers deze direct hebben). Dat er restricties zijn tegen spammers en scammers is logisch uiteraard.

Ik denk dat vooral de benaming F2P hier niet echt gelukkig is gekozen.

[Reactie gewijzigd door Dennism op 30 augustus 2015 09:49]

Huh, dit geldt voor alle f2p games?

Overal kom je wel restricties tegen, als je niks betaald.
Restricties wel uiteraard, maar in een goed opgezette F2P game kan je ze allemaal vrijspelen zonder te moeten betalen (kost alleen vaak heel veel tijd), bij een slecht opgezet F2P model zal je inderdaad uiteindelijk moeten gaan betalen omdat je zaken gewoon niet vrij kan spelen.

Het eerste model zie je vaak bij games die van de grond op voor F2P ontwikkeld zijn (waar je bijv. alleen cosmetische spullen kan kopen).

Het 2de model zie je vaak bij games die achteraf omgekat worden naar F2P, omdat bijv. het succes tegenvalt (hoeft niet de enige reden te zijn).
Rare definitie van "Goed" vs "Slecht". Om eerlijk te zijn vind ik het geen "slecht" model als een game geld probeert de verdienen. Ik bedoel, die servers en content komt niet uit de lucht vallen?

Het is natuurlijk wat anders, als de game je bij elke bocht vraagt of je diamantjes wil kopen :)
1. Een game waarbij gratis account WEL harde resitricties heeft en voor de volledige speelervaring gekocht MOET worden vind je 'goed'?

2. Een game waarbij gratis accounts geen harde restricties hebben, waarbij je meer moet spelen dan een betaald account vind je 'slecht'? (hier vallen de buy diamond games onder)

Beide manieren halen geld op, maar een van de twee wordt over het algemeen afgekeurd door het gamers publiek. De ander, dat is jou voorkeur?
Op zich snap ik wel wat je bedoeld denk ik:
- In echte F2P games (zoals jij ze noemt), kan je credits verdienen waarmee je weer content vrij kan spelen.

M.a.w. Speel je een F2P game genoeg, dan is het mogelijk om ook uitbreidingen e.d. te verzamelen/ kopen, om mee verder te spelen. Jij brengt als F2P speler wat voor de community (want: meer spelers op een omgeving, zonder dat deze overbelast is/ raakt uiteraard, draagt voor iedereen bij aan de spel-ervaring. Door veel/ lang te spelen en veel content te spelen, zit er meer leven in het spel. Daarnaast is dan de kans ook groter dat je toch een keer (wat) geld uitgeeft in een F2P game.
Nieuwe spelers zijn aan de andere kant met de huidige mogelijkheden wel zoet, tegen die tijd dat ze L60 zijn is de nieuwe uitbreiding denk ik wel.gratis te spelen.
Geen idee of je dit sarcastisch bedoelt of niet...

Gw2 levelt veel sneller dan bijv. WoW of FFXIV, je kan in ongeveer 20 uur speeltijd al lvl 60 zijn. Exp curve is ook niet echt exponentieel dus lv 80 kan je met een week casual spelen al halen.
20 uur speeltijd kan je al lvl 60 zijn. En daarna zeggen dat je met een week casual spelen lvl 80 kan zijn klopt denk ik niet echt... Meer dan 20 uur in een week is niet echt meer casual.

Bovendien de eerste keer lvlen naar 80 duurt altijd wat langer als je lekker alles gaat ontdekken. Een uurtje of 100 om 80 te halen voor een nieuwe speler is niet heel raar.
Anoniem: 693764
@TrisBe31 augustus 2015 14:04
Niet echt het koste me 40 uur om van 0-80 te gaan het ligt aan de persoon ik wilde eerst max zijn en dan ontdekken en niet er voor al want dat is waste of time (mijn mening) omdat je dan beperkt bent met je lvl
Dat jij het in 40 uur doet betekent niet dat iedereen dat doe. Iedereen speelt het spel anders. Ik denk echt dat de gemiddelde speler eerder tegen de 100 uur zit voor lvl 80 dan 40 uur.
Anoniem: 693764
@TrisBe1 september 2015 11:10
Als je het wat beter leest zie je ook dat ik zij ligt aan de persoon dus ik weet niet waarom jij dit zegt Dat jij het in 40 uur doet betekent niet dat iedereen dat doe. Iedereen speelt het spel anders.
Terwijl ik al zelf aan geef dat het per persoon ligt
ArenaNet zelf heeft ook zelf gezegd dat ze het niet free to play noemen en het spel buy to play blijft, maar dat de core game gratis blijft.
“We’re not actually using those words – free-to-play. Those three little words are both a description and a business model. Our business model is buy-to-play and we’ve been champions of that model for over a decade, since the original Guild Wars,” explains O’Brien.
Source: http://www.ign.com/articl...=55e2017a88da8e901b00000f
Het is gewoon slecht uitgelegd in het artikel. Bij de aankondiging zelf (en in alle blogs van Arenanet als ik me het goed herinner) werd/wordt er gewoon gezegd dat de 'core game' f2p is. Ze zeggen nooit Guild Wars 2 in het geheel, maar 'GW2 Core Game'.
persoonlijk zie ik het juist als een geweldige kans om te game te spelen en te zien of ik het in de toekomst wil kopen, op enkele games zoals minecraft, l4d2 AoE en enkele anderen koop ik bijna geen games, als ik bijv LoL probeer te spelen merk ik dat het niet mijn soort game is en het een chaotische warboel is waar ik niet mee uit de voeten kan, dat GW2 nu 'free to try' is, betekend dat ik aanzienlijk langer de tijd ga hebben, om te zien of ik het ooit wil kopen, en serieus verder ga spelen, of dat het alleen leuk is voor af en toe een potje met hier en daar wat beperkingen die het gratis spelen voor ocasional gebruik niet echt al te veel in de weg zullen staan (hoop ik).
Zelf altijd geïnteresseerd geweest naar het spel. Niet erg om ervoor te betalen. Maar zoveel mmorpg vond ik niks. Heb zelf altijd een trail gemist al is het voor maar een paar levels weet ik wel of ik het het waard vind te kopen. Ga het nu zeker proberen en wie weet koop ik het daarna wel. Vind het een goeie stap om mensen over te halen
'Whisper chat: Except for mutual friends, can only whisper in the same map, one new person every 30 seconds'

Ik krijg de indruk dat free-to-play wel erg toegankelijk klinkt, terwijl vrijwel elke optie niet beschiktbaar is voor de niet betaalde versie.
die ristricties zitten er in om te verkomen dat er en boel botacaunts woorden gemaakt om te goldsellen (lees spammen " buy cheap gold on www. emtypromeses.gold.com " in de chat en bots die steeds maar weer zelfde mobs killen en dan de ingame economie kompleet versadigen met bepaalde spullen) en neem van mij aan als GW 2 speeler das en goed iets
Mooi initiatief!
Ik neem aan dat wanneer je wil genieten van de volledige opties die het spel biedt dat je dan alsnog de core editie kan kopen en deze serial in kan voeren in je account.
De core editie is niet meer te koop (buiten in heel wat winkels natuurlijk). Je moet gewoon Heart of Thorns kopen en dan vervallen alle limieten en krijg je toegang tot de nieuwe expansion.
In de meeste winkels kun je ze voor 10-20 euro kopen, tegenwoordig
Als je die kan kopen wel, Arenanet zet zelf alleen nog in op HoT, dus die verkopen de core versie als het goed is niet meer.
de HoT uitbreiding is net zo duur als de Core versie was.
Core versie was in het begin 55 euro.
maar HoT is toch niet gratis voor oude spelers, zou mooi zijn als het maar €20 kost voor spelers die het spel al gekocht hebben.
oude spelers krijgen een extra character slot als ze hot pre-orderen (boven op het slot wat bij deluxe / ultimate zit) dat is 10 euro als je de 800 gems hiervoor zou kopen.

Core game was ook al een paar keer voor 10 euro in de aanbieding, op zich hebben we dus hier niet echt een nadeel. Daarnaast hebben wij als oudere spelers al veel updates gehad welke altijd gratis waren als je maar 1x inlogde in de 2 weken dat het live was. Als nieuwe spelers nu nog season 2 van de living world willen spelen, moeten ze daar 200 gems per deel voor betalen. (20 euro als je de gems met euro's koopt). Dat we de mogelijkheid hebben om met ingame gold, gems te kopen, is een leuke extra, maar dat maakt de waarde in euro's niet minder.

Daarnaast hebben we natuurlijk als 3 jaar kunnen spelen voor onze 50-60 euro waarvoor we het spel gekocht hebben.

Als we dan rekenen dat de core game nu dus nog maar 10 euro kost (het is immer 3 jaar oud, en was ook al voor dat bedrag te koop), dan kost Heart of thorns dus gewoon 45 euro voor iedereen en krijgen nieuwe spelers daar de core game (t.w.v. 10 euro) gratis bij, terwijl bestaande spelers daar een extra characters slot (t.w.v 10 euro) gratis bij krijgen. zelfs als je geen waarde wilt geven aan het character slot (vanwege de gold to gem exchange) dan krijgen nieuwe spelers nog maar slechts 10 euro korting t.o.v bestaande spelers.
Yup, en het grote voordeel van dit systeem is dat ze de 'price of entry' niet verhogen bij elke expansion.

Bij gw1 hadden ze dit probleem een beetje: elke versie - met uitzondering van EOtN - was wel apart speelbaar (stand-alone expansions), maar als je alle content wou als nieuwe speler liep de prijs wel wat op.

Ze brachten op het einde nog wel een versie uit met alle games bij elkaar, maar op dat moment was al bekend dat ze aan GW2 werkten.
Dus dan zouden nieuwe spelers geen mogelijkheid meer krijgen tot een betaald account, of hoeven deze alleen maar de nieuwe uitbreiding te kopen om alle mogelijkheden te krijgen.
Ook niet heel erg eerlijk tegenover de oudere spelers...
De gratis spelers kunnen gewoon als ze dat willen de meest recente uitbereiding van Guildwars 2 kopen (nu dus heart of thorns) en daarmee hun gratis account 'upgraden' naar een heart of thorns account waarbij ze dus ook 3 extra character slots krijgen, extra bag slot enz. net als ieder ander die heart of thorns koopt.

Als je nu als nieuwe speler (met of zonder free account) heart of thorns koopt krijg je de core game er ook gewoon bij. Bestaande spelers die heart of thorns in de pre-order kopen krijgen een extra character slot (boven op het slot wat bij de luxe/ultimate zit, bij deze versies krijg je er dus 2). Daarnaast hebben bestaande spelers al heel wat living world upgrades gratis gekregen(als je minstens 1 keer inlogde in de 2 weken dat een deel live was). Hiervan is alleen season 2 momenteel nog te spelen. Nieuwe spelers moeten deze 8 delen voor 200 gems per stuk kopen als ze die willen spelen.
Die spelers zullen ongetwijfeld de mogelijkheden wel hebben.
Dan ben je waarschijnlijk "genoodzaakt" om dan de nieuwe addon te kopen :)
Je koopt de nieuwe uitbreiding, maar de core versie zit er dan gratis bij. Het heeft dezelfde prijs als GW2 had bij release.

Naar mijn idee worden de bestaande spelers iets benadeeld. Wij hebben het spel gekocht en moeten ook de uitbreiding kopen, terwijl nieuwe spelers voor de helft van de prijs beiden krijgen. Op zich logisch dat ze niet de volle mep hoeven te betalen, maar ik hoop dat er een soort van in-game vergoeding komt voor bestaande spelers.
Bestaande spelers krijgen (als je pre-ordered tenminste) een gratis character slot. (dit is extra bovenop het character slot wat bij de luxe en ultimate zit, bij deze versies krijg je er dus 2, maar alleen voor spelers die de base game al hebben).

Gezien gw2 core al een paar keer voor 10 euro te koop is geweest en een character slot zo'n 10 euro kost in gems als je deze met euro's koopt vind ik het wel redelijk.

Daarnaast hebben wij als bestaande spelers heel living world season 2 ook gratis gekregen (als je tenminste tijdens de 2 weken dat een deel net nieuw was hebt ingelogd) dat is ook 1600 gems in totaal (= 20 euro) als je dat nu nog zou willen unlocken. Daarnaast hebben we natuurlijk al 3 jaar kunnen spelen zonder dat je dat extra geld heeft gekost (het kopen van gems met euro's is een keuze en niet verplicht)

Ik geeft toe dat het extra character slot er pas is gekomen na een backlash van de community, maar ze hebben er toch wat mee gedaan.

Kortom we hebben de in-game vergoeding dus al gehad (gratis Living world season 2) en krijgen dus een gratis extra character slot. En dan hebben we natuurlijk alle andere updates en events nog die inmiddels niet meer in de game zitten (living world season 1 en bijvoorbeeld de karka invasie van lions arch).
Anoniem: 693764
@VVV-00731 augustus 2015 14:12
Niet echt want in de tijd dat living world 2 gratis was speelde ik geen gw2 meer dus heb ik het niet gekregen. (Sins een half jaar speel ik het weer) Ook al kreeg je die gratis je hebt er bar weinig aan want meeste mensen spelen niet om de story. En ja een extra slot ? meeste mensen hebben niet eens de tijd voor zo veel chars (Tegen de tijd dat je een Legendery hebt doe je niks meet een extra slot dus ik vindt het wat een beetje te kort door de bocht
Legendary moet je gewoon voor sparen tijdens het spelen en je voor de rest niet druk om maken. lukt best.
Ik hoop het ben er al mee bezig allen je hebt echt zo veel voor nodig pff kan niet wachten op HoT hopelijk kun je dan bepaalde items farmen
het lastigste is de precursor ;-) en eens je dat het is de rest echt niet zo moeilijk.
zeker als je genoeg gold verzameld hebt om een zap/bolt/the legend te kunnen kopen is het simpel genoeg om je T6 GS te kopen/farmen.
PS Begin met de mystic clovers, want als je geen clovers krijgt, krijg je T6 GS
Idd jammer genoeg heb ik de dusk nodig maar die is zo duur heb ook al 150 gold in de mystic forge gestopt niks er uit gekregen. Dus ben ik begonnen met gold farmen allen jah 1.2-1.3k gold neer leggen is aardig wat zit zelf pas op de 659g dus duurt nog even.

Ik zit op de 50/77 clovers. dat is samen met de pre mijn grootste doel omdat ik de rest al zowat heb. Maar bedankt nog voor de tip want was niet echt met clovers bezig maar ik ga strax er maar aan beginnen.
Ik had redelijk geluk met m'n pre, 1 van die ik wou was the bard en een grappige aap dacht dat hij leuk was op dat aan 5G op de tp te zetten en dat via de map chat te verkondigen. heb 3 sec onden getwijfeld of het geen hoax was maar daar hij er effectief op stond, is het nu sinds een paar jaar de mijne en heb ik nu dus een legendary.
heb toen ook alle goedkope pres gekocht. had ze feitelijk in 2 voud moeten inkopen en de dubbels nu verkopen, die zijn ongeveer verdubbeld in prijs. Ook al zijn het offhand of underwater weps.
het is leuk dat GW2 paar x voor 10 euro te koop is geweest, maar merendeel van de bestaande spelers zullen het spel voor 20-40 euro gekocht hebben, dat jij nu uit ga van de laagst mogelijke prijs is natuurlijk niet reeel. en een extra character slot is nu niet echt een super aanbieding als je het vergelijkt wat merendeel van de gamers voor het spel betaald hebben.
Die spelers hebben dan ook 2 jaar langer gespeeld voor het miezerige bedrag van 50 euro...met content updates.
en de nieuwe spelers kunnen nu dus voor 40€ net zo lang spelen als de bestaande spelers, die ook 40€ moeten neerleggen als ze net zo ver willen komen.

Snap het punt niet helemaal wat je wilt maken.

en als je kijk naar elke andere mmo die van betaald ( in welke vorm dan ook) naar F2P gaat, is de beloning die guildwars voor bestaande spelers geeft behoorlijk karig. als ik dat ga vergelijken met de beloning die ik kreeg toen rift F2P ging, kan ik me goed indenken dat GW2 spelers zich een beetje genaaid voelen :P

Niet dat ik me er druk om maak, want de kans dat ik GW2 nog een x opstart is zeer gering :P
Het spel is inmiddels 3 jaar oud, en dus inmiddels in prijs gezakt (voor HoT uitkwam was het een paar keer vlak achter elkaar voor 10 euro te koop voor een redelijke periode. Een 3 jaar oude game is gewoon geen 40-50 euro meer.

vandaar dus mijn punt dat core gw2 nu nog ca 10 euro kost en dat de expansion voor iedereen dus 45 euro kost (waarbij nieuwe spelers dus 10 euro in de form van core gw2 cadeau krijgen) en bestaande spelers een character slot bij pre-order.

Bovendien heb je met je eerste 50 euro je eerste 3 jaar betaald inclusief alle living world updates die je hebt kunnen spelen die er nu niet meer zijn of die nieuwe spelers los moeten kopen voor 200 gems/stuk.

en de free accounts hebben behoorlijk wat beperkingen zoals het niet kunnen wisselen van ingame gold naar gems (om dus zo met ingame gold spullen in de gemstore te kunnen kopen), maar 2 character slots, 3 bag slots (i.p.v 4), geen guild bank en limitaties op de trading post. (naast de chat beperkingen die vooral anti spam zijn)
Ontwikkelaar ArenaNet belooft dat de game niet agressief geld gaat proberen te verdienen met microtransacties

Nou nou, politiek correct kan je dat wel zeggen, maar ze hebben wel erg veel 'je zou het maar net nodig hebben' spullen in de market staan die snel mensen overhalen om toch wat te kopen (met name de black keys voor de chests).

Ergens wel leuk, maar andere kant is de game best leeg in het midden/laag segment (zit op een high population) buiten de 'daily events' waar opeens veel mensen heen komen om hun daily objectives te halen.

[Reactie gewijzigd door SinergyX op 30 augustus 2015 10:40]

Black lion keys zijn pure 'lottery' items die je ook gewoon in game kunt verdienen (je krijgt ze regelmatig als map completion reward), daarnaast kun je ze ook gewoon farmen (door telkens een nieuw character te maken, te levelen tot lv 10 en de eerste story stappen te spelen, waarvan je gegarandeerd een key krijgt).

Er is in de gemstore eigenlijk niets essentieels te koop wat jou beter/sterker maakt dan anderen. Er zijn wel wat boosters maar die zijn zo zwak dat niemand die dingen eigenlijk gebruikt. zelfs de 50% exp booster heeft niet veel effect want dat werkt alleen maar op experience wat je krijgt van kills, terwijl je de meeste exp krijgt voor het doen van dynamic events en gewoon de map verkennen.

Tuurlijk promoten ze de gemstore wel, Anet is per slot van rekening een bedrijf en moet geld verdienen om GW2 te kunnen blijven maken. Maar ook als je niets doet met de gemstore kun je alles van de core game net zo goed doen als ieder ander met de spullen/gold die je in game verdiend.
+3 Ik heb ook gw2 En heb mijn char op max level zonder black keys via gemstore gehaald.
En laat ik nou bijna elke MMO geragequit te hebben omdat farmen en levelen zo lang duurt.
GW2 heeft gewoon een leuke sfeer en is zeer makkelijk te grinden.
Je kan ook gewoon voor ingame currency cakes kopen die geven ook +% exp.

GW2 kan je dus gewoon F2P noemen want het is sowieso geen spel dat Pay 2 Win is.

[Reactie gewijzigd door tahsin op 30 augustus 2015 13:48]

Die XP boosters zijn net goed om BL keys te farmen, zo wordt je sneller lvl 10, dus kan je sneller aan je story beginnen.
is nog steeds wel een uur werk voor je je key hebt.
Nou nou, politiek correct kan je dat wel zeggen, maar ze hebben wel erg veel 'je zou het maar net nodig hebben' spullen in de market staan die snel mensen overhalen om toch wat te kopen (met name de black keys voor de chests).
Die hebben er altijd al in gezeten, en het is bijna allemaal cosmetisch.
Die keys moet je sowieso niet kopen, je hebt er bijna altijd nutteloze rommel mee. De beste items krijg je nog altijd door gewoon te spelen.

[Reactie gewijzigd door boe2 op 30 augustus 2015 13:13]

ik kan maar 4 dingen noemen die echt de moeite zijn.
copper fed salvage kit en een sikkel, mijnhoweel en bijl.
en niet omdat het zoveel goedkoper uit komt, vooral omdat je het ergernis voorkomt dat je weer zonder zit, geen inv space hebt enz.
voor de rest, enkel cosmetica.
Je hoeft helemaal geen gems te kopen in hun ingame shop.
Ik als casual heb enkel de box gekocht als preorder en heb puur met ingame gold die ikzelf gewoon verdiend heb character slots, armor, wapens, finishers etc gekocht.
Nooit meer geld gespendeerd dan die box aankoop.
Je kan alles met ingame gold kopen in die shop.

Als je alles in 5 minuten wilt hebben en je hebt geen gold, tja, dan kan je je portemonnee trekken inderdaad.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 673310 op 30 augustus 2015 14:29]

als je goed las kan dat niet voor free to play mensen, geen gold to gems exchange
Inderdaad. Bij F2P is er een conflict tussen het maken van een "goed en eerlijk game" en "geld verdienen".

Daarom zie je dat in MOBA's nieuwe heroes vaak lichtjes overpowered zijn (dit is heel duidelijk bij Heroes of the Storm), en/of dat de developers met opzet de meta doen veranderen in updates om telkens weer andere heroes viable te maken zodat je verplicht bent ze allemaal te kopen.
Game is helemaal niet leeg. Bomvol eerder, medium server.
Voor de kenners: Deze restricties komen me nogal 'zwaar' en uitgebreid over. Ik wil het op zich wel eens proberen, maar ik vraag me af of het de moeite is.

Want je mag niet dit en dat voor je een bepaald level hebt, is het dan nog de moeite waard om ermee te beginnen? :). Die chat-restricties snap ik prima, da's voor de spammers buiten de deur te houden, en terecht.
Die restricties zijn er ook om de economy te beschermen. Een hele lijst met restricties kan je hier vinden https://www.reddit.com/r/...2_free_to_play_confirmed/

De free to play is er om een gevoel voor de game te krijgen en te bepalen of je de game wel/niet wil kopen. Het is zeker de moeite waard maar weet wel dat je niet eeuwig free to play kan blijven spelen omdat je dan zoveel mist en snel raakt uitgekeken op het spel.

Ook belangrijk: Arenanet wil niet dat er spelers zijn met alleen de core game. Er komen zoveel nieuwe changes die ook buiten de nieuw maps van toepassing zijn dat het voor Arenanet soms lastig is rekening te houden met mensen zonder de expasion. Daarom kan je alleen nog de expansion kopen en is de core game nu veranderd naar een F2P.

[Reactie gewijzigd door knarfi2 op 30 augustus 2015 10:30]

Ja, dat snap ik. Met restricties is ook niets mis, zolang je toch een tijdje kan uit proberen zonder meteen tegen problemen aan te lopen.

Wat me bij dit soort spellen tegenhoudt om uit te proberen is de hoge aanschafprijs. Ik vind micro-transacties maar niks en betaal liever de volle mep in 1 keer. Echter weet ik graag op voorhand ook of het wel dat geld waard is. Daarom vind ik dit geen slecht idee, kan ik eens uitproberen en als ik het echt leuk vind zal ik denk ik ook wel de uitbreiding erbij kopen :)
Wat ik heb gezien van guild wars(ben nog niet heel ver) is het voornamelijk skins en cosmatic stuff. En daar is in mijn ogen niets mis mee. Eenmaal gekocht kan je prima meekomen met de rest.
Met een beetje zoeken kan je de uitbreiding onder de 40 euro pre-orderen. Dat is core game + uitbreiding in 1 keer. Ik vind die aanschaf prijs niet hoog. Vooral in de wereld van AAA 4 uur durende games a 60 euro.
Het is een MMO zonder subscription model maar wel met patches en allerlei content toevoegingen.

Ik vind dit een prima stap van ArenaNet en ga het uitproberen.

[Reactie gewijzigd door Xfade op 30 augustus 2015 14:43]

Je bent level 80 in 2 weken zonder er echt moeite voor te doen. Dit is geen "normale" mmorg /map chat is meestal toch maar om te zeveren. Dit zijn geen restricties behalve om bots tegen te houden. Wat niet gaat lukken, de markt is maw binnen de 3 weken compleet omzeep.
Nee hoor, het grootste deel van de restricties heeft als doel om als gratis accounts geld genereren, dit binnen die.accounts te houden. Zo kan je wel items verkopen op de TP, maar het geld dat je daarvan ontvangt kan je niet naar andere spelers sturen. Met andere woorden, het is voor botters niet relevant om items te verkopen via de TP, omdat er geen manier is om dit geld naar andere accounts te krijgen. Dan zouden botters nog kunnen overwegen bepaalde markten te crashen, voor eigen gewin. Zo zou de gem markt mogelijk gecrasht kunnen worden. Echter heeft anet hier ook over nagedacht en heeft gold to gem transfer uitgezet voor f2p accounts. Als laatste punt is dat f2p accounts specifieke markten zouden kunnen crashen, en daarom kunnen deze accounts alleen bepaalde items traden, waar vermoedelijk een groot volume van beschikbaar is, dus markt manipulatie zo goed als onmogelijk is. Ik denk dat f2p accounts zeer ongunstig zijn voor botters door deze restricties terwijl ze een prima indruk geven van gw2. Hier heeft anet een zeer goede zet gedaan.
Eer je een leuke character hebt, ben je de nodige uren wel verder. Dus ik denk niet dat je in de praktijk veel zal merken van de requirements.
De restricties zijn eigenlijk niet zo zwaar als ze lijken. Gewoon het spel proberen en je zal zien dat het perfect meevalt ;)! Het spel is zeker de moeite waard!

Bijvoorbeeld de limiet van level 10 voor je de beginzones uit mag, da's maximum 2 uur werk.
Goed om te horen, zal dan straks eens een account maken :D
Bijvoorbeeld de limiet van level 10 voor je de beginzones uit mag, da's maximum 2 uur werk.
Ik vind het altijd prachtig om van MMO spelers te horen dat iets slecht x tijd werk kost, ipv. dat je na x tijd plezier je iets 'behaald'...

Als ex EVE Online speler begrijp ik dat wel, maar dat is absoluut geen plus punt van een computer spel als iets als 'werk' wordt ervaren.
Ik snap het even niet meer? Ik heb dit spel bij release gekocht, niet heel erg lang gespeeld, maar ik kan mij die restricties niet herinneren.

Ik heb niet betaald voor een lidmaatschap, en kon gewoon alles doen wat ik wilde doen.
Dus klopt het dat dat nu veranderd?
Ik snap er ook niets van. Ik speel het nu niet meer maar ik had het spel ook gekocht en nooit een sub hoeven te kopen. Ze waren zo trots op hun formule, koop eens en speel altijd. Je krijgt dus nu minder dan je eerst kreeg? 8)7
Je krijgt dus nu minder dan je eerst kreeg?
Nee, je behoud exact hetzelfde wat je al had, nieuwe spelers kunnen een soort van demo spelen met de beschreven restricties. Verder is een een uitbreiding van GW2 net zoals er was voor GW1, als je de content van de uitbreiding wil spelen zal je die uitbreiding moeten kopen. Nieuwe spelers die nog niet de huidige GW2 hebben gekocht kunnen alleen de uitbreiding kopen, maar krijgen dan alles wat er ook in de GW2 zat die jij en ik hebben gekocht. Effectief maakt dat onze aankoop extreem weinig waard, maar als je GW2 al redelijk wat heb gespeeld maakt dat niet zoveel uit (je betaald bij computer games altijd extra om deze zo snel mogelijk te krijgen, later kan je ze meestal met een hoop korting krijgen).
Ah bedankt voor de uitleg :)
Jij hebt het spel gekocht, dus jij hebt geen restricties.
Als je het spel hebt gekocht heb je ook geeen restricties. Er is ook geen lidmaatschap nodig. Dat de core game nu gratis is, is om nieuwe mensen kennis te laten maken met GW2, waarbij instappen makkelijker word gemaakt omdat je niet GW2+GW2HOT hoeft te kopen voor het volledige spel. Als je in het verleden bijvoorbeeld aan WoW wou beginnen moest je de basis game kopen en alle uitbreidingen voor alle content. Dat kan een best hoge instapdrempel zijn.

En nog een extra voor iedereen die de uitbreiding koopt en niet de basis game gratis speelt, is de Royal Guard skin die deze week wordt uitgedeeld aan de spelers.
Dit stond al langer in de planning. En de trailer was ook al uitgelekt. Hopen dat het geen spam festival gaat worden.

http://www.freemmostation...ars-2-going-free-to-play/

[Reactie gewijzigd door loki504 op 30 augustus 2015 09:52]

Is dat niet precies waarom er restricties op zitten? Zoals ik het lees zijn de restricties vooral om ongewenste communicatie te voorkomen.
Er zitten enorm veel restricties op voor dat net tegen te gaan. Zo kan een free-player maar om de 30 seconden een whisper gesprek starten (tenzij je op de friendlist staat van de speler die de free-player wilt bereiken).
Je kan wel mails sturen in-game, maar enkel als je op de friendlist van de ontvanger staat. Je kan geen goud en items doorsturen, je krijgt geen login-rewards. Daarnaast kan je niet op de map-wide chat, je kan niet posten op de forums en WvW kan pas vanaf level 60.
Er is echt heel wat gedaan om dingen zoals spam te verhelpen.
"If anyone can play Guild Wars 2 for free now, does that mean we’re switching business models to free-to-play? Are we going to be one of those games that aggressively monetizes free players through microtransactions? Absolutely not. Guild Wars 2 remains the same game it always has been. We’re making the core game experience free because we’re confident that anyone who loves Guild Wars 2 will buy Guild Wars 2: Heart of Thorns."

Wat meer uitleg over waarom zij het niet echt als free-to-play zien :).

Bron:https://www.guildwars2.com/en/news/play-for-free-today/
het is ook gewoon bedoeld als demo versie.
Ik heb het al tijden niet meer gespielt, ben level 30 geloof ik, heeft het nog nut om dit spel te spelen ? of kom je dan amper mensen tegen of iets dergelijks ?
door het mega server systeem zijn er eigenlijk altijd wel spelers in de buurt ook op de lagere level maps dus het is zeker niet uitgestorven

probeer het maar weer eens uit of je het wat vind (kost je verder niets)
Zie het gewoon als een manier om meer copies van de expansion te verkopen waar je tevens ook gw2 gratis bij krijgt. Probeer nu en upgrade na heart of thorns + full account gratis idee.
Ik heb hier ooit 60 piek voor betaald, helaas vond ik het spel eigenlijk na een paar weken spelen al geen ruk meer aan.
Ben heel benieuwd of de expansion daar wat aan kan veranderen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee