Guild Wars 2: Heart of Thorns komt uit op 23 oktober

ArenaNet heeft vrijdag bekendgemaakt dat uitbreiding van Guild Wars 2, Heart of Thorns, eind oktober in de schappen ligt. De standaardprijs van het spel bedraagt 44,99 euro, maar er zijn ook pakketten met hebbedingen voor tientallen euro's meer te krijgen.

Het pakket Heart of Thorns is de eerste uitbreiding van Guild Wars 2, dat drie jaar geleden verscheen. De uitbreiding draait met name om een nieuw gebied met de naam Heart of Maguuma, dat een jungle-achtig uiterlijk heeft. Het zou gaan om een van de grootste gebieden die ooit voor het spel zijn gebouwd.

Daarnaast bevat de uitbreiding het zogenoemde Mastery-systeem, een soort puntensysteem. Spelers kunnen punten verzamelen door de spelwereld te verkennen, missies te behalen en door andersoortige activiteiten. Ook zijn bestaande speelbare classes uitgebreid met nieuwe skills en wapens. Guilds krijgen ten slotte een speciale plaats om leden te ontmoeten, in de zogenaamde Guild Halls.

Via Twitter liet ArenaNet vrijdag weten dat dat Heart of Thorns 23 oktober in de schappen ligt. Wie het spel eerder bestelt, krijgt enkele bonussen. Het gaat onder meer om toegang tot alle Beta Weekend Events en een exclusieve titel. De uitbreiding gaat 44,99 euro kosten. De duurste versie kost 99,99 euro, maar die bevat dan ook 4000 gems, virtueel geld met een waarde van 50 euro, een extra karakterslot en meer.

Door Yoeri Nijs

Nieuwsposter

28-08-2015 • 19:34

37 Linkedin

Submitter: Yorinn

Reacties (37)

37
37
32
5
0
0
Wijzig sortering
Guild Wars 2 was een flinke tegenvaller. Zodra je max level bent en de paar dungeons die er zijn hebt gedaan, is er geen zak meer te doen. Alleen PvP, maar dat trekt mij totaal niet.
Hoewel ik Guild Wars 2 zeker niet perfect vind, heeft het zijn waarde voor mij meer dan dubbel terugverdiend. Als je inderdaad met de mindset van andere MMO's naar GW2 komt, dan kan ik me wel inbeelden dat je vind dat er weinig te doen is. Er is namelijk geen vertical progression in gear, wat in de meeste MMO's wel het geval is om spelers zoet te houden. Maar dat is hier niet het geval om powercreep en tergend lange grinds te voorkomen en speler uit te sluiten.

Ik vind daarentegen dat er wel voldoende te doen is naast wat dungeons. World versus World vind ik een prachtige modus, die met de uitbreiding ook een flinke overhaul krijgt qua maps. Naast Dungeons heb je nu ook Fractals die in moeilijkheid stijgen en die je wel voor een tijdje zoet houden. Zoeken naar Ascended en Legendary gear heb je ook niet op een weekje bij elkaar gesprokkeld, en er zijn regelmatig content updates met nieuwe maps die elks een andere aanpak hebben om de speler bezig te houden... En dat allemaal gratis. Er zijn ook story updates geweest die ook gratis waren indien je toen online kwam (nu kan je ze tegen een kleine vergoeding aanschaffen).

Nu de uitbreiding komt met een nieuwe profession, nieuwe mechanics voor bestaande professions, nieuwe maps om te verkennen, nieuwe uitdagingen voor grotere groepen in PVE, nieuwe map voor WvW, .. weet ik nu al dat ik me voor de komende tijd niet ga vervelen en weer waar voor men geld ga krijgen. :)

Sorry voor de lange post, maar als fervent GW2 speler vind ik reacties als: "er is na level 80 niets te doen" het spel zeker geen eer aan doen... :) Maar hey, ieder speelt wat die graag speelt, er zijn ten slotte spellen genoeg om een mens bezig te houden.

Edit: klein stukje verduidelijking toegevoegd.

[Reactie gewijzigd door juniordiscart op 28 augustus 2015 19:54]

Het klopt inderdaad dat er veel te doen is in GW2.

Voor spelers die van vertical progression houden (zoals ik) is GW2 echter geen geschikte game. GW1 heb ik helemaal kapot gespeeld, maar hier zit ook geen vertical progression in. Dan vraag je je af waarom ik GW1 zoveel heb gespeeld.

Het antwoord is de builds. Er waren gigantisch veel skills in GW1 en het aantal builds per profession (class) was dan ook groot. Dit is iets wat ik heel erg mis in GW2. Je kan niet zomaar wat skills equippen, want het grootste deel van je skills wordt bepaald door je wapen. De utility skills zijn over het algemeen ook maar zwak. Per class zijn er 1 of 2 viable builds (uitzonderingen hier en daar gelaten), maar daar hout het bij op.

Daarnaast had GW1 geweldige end-game content waarbij je vette skins voor je wapen (en armor) kon halen. Die end-game content mis ik ook een beetje. Fractals had dit moeten worden, maar dit is echt een van de grootste tegenvallers voor mij.

Neemt niet weg dat GW2 echt een heel vermakelijk spel is, maar redelijk snel kom je op een punt waarop je denkt: "Oké, wat moet ik nu doen.". Dit had ik eigenlijk al heel snel toen ik een aantal characters op 80 had met goede gear. Ik ben toen maar mijn legendary gaan halen en daarna ben ik gestopt, omdat ik niks meer had om voor te gaan.

Ik hoop eigenlijk dat deze expansion wat meer biedt voor de mensen die van moeilijk end-game content houden. Aan de 'Challenging group content' uit de trailer te zien wel, maar dat moet ik nog zien.

TL;DR: GW2 is een leuk spel, maar voor mensen die van vertical progression en uitdagende end-game content houden houdt het al op dit moment snel op. Hopelijk biedt deze uitbreiding wat meer voor hen.
Ik snap die comments ook niet er is in GuildWars zoveel te doen. Map completion heb ik na 2 jaar ook nog steeds niet klaar.. Heb nu 3 lvl 80 characters en ben niet te stoppen. Heb heart of thirns dan ook de dag dat de preorder begon aangeschaft .

Ik ben vooral benieuwd naar de specialization en die wapens die je ermee kan krijgen. OP elementalist here i come.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 382150 op 28 augustus 2015 20:09]

Map completion is niet zo heel moeilijk, zeker nu borderlands er uit gehaald is.

Verder is er naar mijn mening wel redelijk uitdagende end game, zoals arah & tripple trouble wurm zijn zeker niet zo maar te doen.
Een paar maanden GW2 gespeeld en dan gestopt ? ja dan heb je natuurlijk Seizoen 1 & 2 van de living story gemist. Seizoen 2 kan je nu gem-kopen en herspelen , helaas Seizoen 1 niet.
Daarom wordt morgen tijdens PAX Prime ''Challenging Group Content" aangekondigt. Maar er is veel meer te doen (zelfs op dit moment) in GW2.
hier meer informatie over het wanneer en waar van de aankondiging 'Challenging Group Content"

https://www.guildwars2.co...-ahead-at-pax-prime-2015/

29-8-2015 om 18:30 op
http://www.twitch.tv/guildwars2/

[Reactie gewijzigd door JB Zimmerman op 29 augustus 2015 08:52]

Tja ik speel gw2 van de eerste beta's en tot op heden heb ik me nog geen 1x verveeld ingame. Je moet alleen verder willen kijken waarschijnlijk dan de stereotype mmo content ala raids voor een micro kans op een item. Verdiep je in de game en dr is genoeg leuks te vinden voor veel verschillende spelers / speel stijlen.
micro kan op een pre cursor is er ook hoor.
Anoniem: 673310
@Dekar28 augustus 2015 21:06
Dat is jouw ervaring. Mijn drive is altijd pvp in MMO's. Ik speel GW2 als een casual. Soms enkele weken intensief, daarna weken of maanden niet als ik het ff beu ben.
Die dungeons/fractals e.d trekken mij totaal niet. Die doe ik dus ook niet. PVE in een MMO vind ik verschrikkelijk.

Die WvWvW daarentegen: HEERLIJK om in een zerg mee te rennen of om solo pvp te doen of solo spelers uit een zerg mee te lokken en af te maken. Of met een bunker build hit& run attacks op zergs te doen en dan te ontsnappen of met 2-3 vrienden wat fortjes+camps in te nemen.

En al helemaal leuk om met een long range ranger met boog 100 man op je fort af te zien komen en dan vanaf die muren te verdedigen.

Ik speel vnl EVE Online en andere splayer games maar ik vind het fantastisch om lekker weer eens in GW2 in te loggen en dan enkele weken te gaan PVPen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 673310 op 28 augustus 2015 21:06]

Anoniem: 554685
28 augustus 2015 20:00
Ik heb GW2 zelf vorig jaar gekocht.
Kan ik niet voor een goedkopere prijs de dlc erbij kopen, aangezien ik de base game in feite al had gekocht? Want €45,- vind ik best veel voor een uitbreiding :P
Voor €10-15-20 zou ik hem miss wek bij kopen

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 554685 op 28 augustus 2015 20:00]

Nee, want je koopt voor 45 euro de uitbreiding. De base-game is gratis voor nieuwe spelers. Als veteran player (spelend sinds begin januari of eerder) krijg je een EXTRA character slot erbij.

Speel je pas sinds januari, dan krijg je het aankoopbedrag teruggestort. (Alleen als je via de officiële GW2-site het spel hebt gekocht.)

Vind ikzelf een nette oplossing, ze hadden immers niets hoeven doen.
Maar 49 voor WoW uitbreidingen zijn wel oke dan?
Natuurlijk, want daar betaal je ook nog een tientje per maand, dus dan vergeet je die 50 euro zo ;) Alleen als een spel al 'free2play' is, dan krijg je alle cheapskates die vinden dat het te duur is over je heen. Zelfde bij ander spul, ooit iemand horen zeggen dat B&O te duur is? Idem voor een Ferrari, Bieten van Drees of andere 'merk'dingen. Je betaalt de prijs, of je neemt het niet. Maar o wee als de budgetmarkt niet budget is...
Wat is dit voor een kansloze reactie dan? Omdat hij vraagt of het ergens anders goedkoper kan moet je zo reageren?

Hoe weet jij zijn toestand? Sommige mensen hebben op dit moment geen geld, of het geld er niet voor over voor eek spel van 45 euro.. Zijn mensen die een gat in de lucht zullen springen voor 45 euro.

En dan omdat dit spel F2P is volgende jou(niet dus, want je moet hem aanschaffen) zijn mensen die het goedkoper proberen op te zoeken is het een cheapskates.. Wauw..
ik heb WoW nooit gespeeld en zal het ook niet spelen. Kost veel te veel geld.... :/
Ik ook niet. Vind het geld niet waard. Heb wel alle delen gekocht als soort verzamel object
Een dure telefoon abbonement van een paar tientjes per maand om doeloos te facebooken is voor mij het geld niet waard.
Op Reddit is er al een post die met een key van kinguin geband is. Niet daar kopen dus! (Post: https://www.reddit.com/r/...nt_believe_what_happened/)
Ligt imo aan de content. Plus het is ook de eerste uitbreiding sinds release. Waar een 'MMO' als WoW bv een halfslachtige expansion eruit gooit iedere 2 jaar waar je in 3 dagen doorheen bent.
Ik kom er niet inkomen. Wist niet wat ik moest doen . Een maand na de launch het spel opzij gelegd.
Sinds toen en nu is er veel gedaan aan die veelgehoorde klacht. Er is bijv. een Content Guide gekomen. Een interactieve deel van de GUI aan de rechterkant, die laat zien wat op dat moment er in jouw directe omgeving te doen is waar je aan mee kan doen. Personal story, Active events, POIs, Vistas, Scouts en nog-niet-ontdekte gebieden. Heel handig als je het even niet meer weet. Bovendien is de XP curve voor levels 1 t/m 15 flink naar beneden gehaald, dus je bent in een handomdraai level 15 en dus goed genoeg om naar de 4 low-level world bosses te rennen (Behe, Wurm, Fire ele en Maw). Bovendien zijn de meeste champs en conditions uit alle vijf de Starter Areas gehaald. Het is zeker de moeite waard om het weer op te pakken.
Dank je wel voor je uitgebreide reactie. Toch maar eens weer GW 2 installeren en kijken hoe het nu is. :)
Dit had ik ook. Gepaard met het feit dat er praktisch geen voelbare (verticale) progressie is, en datgene dat er wel is wordt teniet gedaan in pvp doordat alles wordt geupscaled. Echt een dooddoener naar mijn mening, veel mensen spelen pve om zodoende beter andere mensen af te kunnen maken.
Exact dezelfde reactie gehad, een paar maand geleden heb ik het eens opnieuw geïnstalleerd en ik kreeg heel wat meer begeleiding tot aan lvl 80. Onderhand ben ik level 80 en 100% map completion.

Zoals Dekar1 een beetje zegt, na de 80 en map completion wordt het terug een beetje zoeken waar je wil in duiken. Er is niet echt zo'n grote drive meer voor mij en nu ligtie ook terug aan de kanten. Grootste drive is verzamelen van punten, kledingstukken en andere troep. De content na lvl 80 en de story is klein en repetetief. (fractals, pvp, world-pvp, ...) waar steeds shortcuts op gevonden worden, en als je ze niet kent, boehoe ...

Ondanks heb ik wel mijn geld eruit gehaald, veel gespeeld. De update vind ik veel te duur. Alsie dropt naar een euro of 10 ga ik wel eens terug omkijken!
Ik vind het stom dat de core game in de uitbreiding zit, maar er geen korting komt voor eigenaars van de core game. Ligt dit aan mij?
Veterans krijgen een characterslot, that's it.
JeeJ? _/-\o_ Lijkt mij een zwakke keuze...
Die character slot kwam er ook pas nadat de community op hol sloeg :P
officiele reactie van arenanet naar gw2 community op situatie van gratis core game bij uitbreiding gw2

https://www.guildwars2.co...rchase-community-address/
Pre-Purchase Community Address by The Guild Wars 2 Team on June 22, 2015

As many of you are aware, we began the Guild Wars 2: Heart of Thorns™ pre-purchase program on June 16. This is an exciting time, but we also recognize that there is some frustration and confusion. We would like to clarify our intentions and address these concerns.........

[Reactie gewijzigd door JB Zimmerman op 29 augustus 2015 15:02]

De duurste versie kost 99,99 euro, maar die bevat dan ook 4000 gems, virtueel geld met een waarde van 50 euro, een extra karakterslot en meer.
Die extra karakterslot zit ook al in de versie vanaf 44,99 euro, mits je (naar mijn weten) hem wel preordered, en het originele spel voor een bepaalde datum (de datum deze in de aanbieding ging) hebt gekocht. Dit hebben ze gedaan na veel commentaar vanuit de community omdat er een nieuwe profession (de Revenant) uit komt en fanatieke (committed) spelers voor 44,99 er dan nog een karakterslot bij zouden moeten kopen (die je weer met gems moet kopen), of een ander character te moeten deleten om deze profession te kunnen spelen.

[Reactie gewijzigd door PhysicalMagic op 28 augustus 2015 19:55]

Het extra slot is er alleen als je em linkt aan een al bestaand GW2-account. Anders niet (zover ik weet). Je kunt HoT dus ook spelen zonder de oorspronkelijke GW2, waarmee je alsnog het hele spel krijgt. Misschien interessant voor diegenen die er 3 jaar geleden niet bij waren?

Gezien de hele Living Story (die je overigens net leuk moet vinden) zijn ze wel actief updates aan het doorvoeren, het is dus niet een fire&forget-spel voor Arenanet.
Als je het duurdere pakket neemt krijg je twee character slots. Van dat pakket en de veteran bonus.
+ nog bete slots die overgezet worden in normale slots komt het max op 4 extra.
Verdwijnen de beta slots niet gewoon?
dat had ik toch begrepen uit het filmpje met collin Johanson van dit weekend.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee