Render toont mogelijk ontwerp van nieuwe Google Pixel XL met dunne bezels

Op basis van uitgelekte informatie heeft AndroidPolice een render gepubliceerd die toont hoe het komende 2017-model van de Pixel XL eruit gaat zien. De afbeelding toont dunne schermranden en er zou sprake zijn van 'knijpbare' zijkanten, zoals bij de HTC U11.

Het ontwerp betreft de grotere variant van de Pixel, die waarschijnlijk in oktober wordt aangekondigd. Aan de voorkant is een 18:9-scherm te zien, een 2:1-verhouding dus, met een diagonaal van 6". De schermranden zijn vooral aan de zijkant erg klein, maar ook onder en boven het scherm zijn de bezels niet groot. Daarmee komt het ontwerp in de buurt van dat van de Samsung Galaxy S8. Het scherm is echter niet gebogen, maar gewoon plat.

Verder zijn bovenaan op de voorkant een luidspreker en de frontcamera te zien. Het is onduidelijk of er wel of geen 3,5mm-koptelefoonaansluiting aanwezig zal zijn in het uiteindelijke ontwerp van de nieuwe Pixel XL. AndroidPolice denkt dat de nieuwe telefoon ook knijpbare zijkanten heeft, zoals de HTC U11. Daarmee kunnen gebruikers wellicht via knijpbewegingen Google Assistant bedienen. De achterkant van de telefoon is gebogen, net als bij zijn voorganger. De vingerafdrukscanner zit aan de achterkant onder een soort glazen 'raam' aan de de bovenkant van de telefoon. Antennelijnen zijn niet te zien op de afbeelding.

De specificaties van de nieuwe Google Pixel XL, waarvan de naam en uiteindelijke releasedatum nog niet duidelijk zijn, lekten al eerder uit. Het zou gaan om een amoledscherm van 6" met een 1440p-resolutie Het toestel draait niet op een Snapdragon 821, zoals zijn voorganger, maar op een Snapdragon 835. Het toestel heeft 4GB ram en er zou in ieder geval een variant uitkomen met 128GB opslaggeheugen.

De kleinere Pixel-smartphone zou er grotendeels hetzelfde uitzien als zijn voorganger, met relatief dikke schermranden. Die voorganger had een 5"-scherm met een 1080p-resolutie. Google zou bij dit kleinere nieuwe model stereoluidsprekers willen inbouwen, wat ten koste zou gaan van de 3,5mm-audioaansluiting. Het toestel zou ook een Snapdragon 835 en 4GB ram krijgen. Er zou in ieder geval een variant uitkomen met 64GB opslaggeheugen.

AndroidPolice meldt dat volgens bronnen LG de producent is van de Pixel XL; in juni werd op basis van een bugreport al gespeculeerd dat LG de fabrikant was. Volgens de website is de afbeelding gebaseerd op informatie van bronnen die door de website als 'zeer betrouwbaar' worden beschouwd. AndroidPolice is er alleen nog niet zeker van dat het bronmateriaal een uiteindelijk definitief ontwerp betreft. Er kunnen nog kleine wijzigingen worden doorgevoerd voordat de uiteindelijke nieuwe Pixel XL-smartphone in productie gaat.

Door Joris Jansen

Redacteur

12-07-2017 • 09:30

64 Linkedin

Reacties (64)

64
64
36
1
0
12
Wijzig sortering
Design lijkt veel op die van Samsung Galaxy S8 en beetje op G6
Is blijkbaar helemaal 'hip'. S8 als eerste (dit keer), daarna de nieuwe iphone en andere phones met schermen die praktisch het hele toestel dekken.

edit: zoals hieronder, niet de eerste, maar als eerste bekend onder de massa dan.

[Reactie gewijzigd door slijkie op 12 juli 2017 10:10]

S8 als eerste? Volgens mij bedoel je de Xiaomi Mi Mix ;).

En zelfs daarvoor waren er al toestellen van bijv Sharp die zo'n enorm scherm hadden, maar de Mi Mix was volgens mij toch de eerste die echt een hoop aandacht kreeg. (en naast die sharp toestellen dan) ook beschikbaar was voor consumenten.
(Ook @Menjo911 )
De Mix was inderdaad de eerste "bezelloze" telefoon die wat succes genoot, echter is dit design (de voorkant in ieder geval) toch wel echt onmiskenbaar het design dat Samsung met de Galaxy S8 heeft geintroduceerd. De afgeronde schermhoeken, gebogen schermranden en smalle onder- en bovenranden waren er nog niet bij de Mix.
Deze werd inderdaad hierboven ook al genoemd, maar is nooit een commercieel succes geworden, waar de Mi Mix dat zeker wel was/is. Daarnaast heeft de Sharp op geen enkele manier een van de design features die ik noemde, wat de S8 uniek maakt ten opzichte van telefoons met "enkel" dunne bezels.
commercieel succes? er is maar een beperkte oplage van de Mi Mix. en er zijn / waren behoorlijk veel problemen met de keramische achterkant.
daarbij heeft de Mi Mix wel degelijk bezels (ondanks de renders waar xiaomi ze weggephotoshopped had). dus een commercieel succes is het nou niet echt te noemen.
Nooit een commercieel succes geworden? Hoe kom je daar nou weer bij? Die Sharp toestellen zag ik overal in Japan uitgestald staan en hebben meerdere opvolgers gekregen.

Sharp is een uitstekende displayfabrikant. Die waren ook al enorm vroeg met hires schermen op telefoons, toen hier het gros nog met een oldskool Nokia rondliep en ze waren de voorlopers met het hele bezelless design. Dat ze hier geen toestellen uitbrengen of dat anderen meer verkopen doet daar niks aan af.

Samsung innoveert op haar eigen manier met zaken als oledschermpjes, maar doen alsof ze dunne bezels hebben uitgevonden is net zoiets als beweren dat Apple afgeronde hoeken heeft uitgevonden.
De Mi Mix een commercieel succes? 100 000 stuks in januari 2017 dus na 3 maanden (bron: https://www.mobilescout.c...ufactured-so-far-ceo.html), vergelijk dat eens met de miljoenen iphones die verkocht zijn na 1 weekend.
Wat heeft commercieel succes met de absolute aantallen te maken?
Wat is volgens jou een commercieel succes? 1 telefoon maken en die ook verkopen is volgens jou een commercieel succes?
Dat ligt volledig aan de doelstelling. 1 telefoon maken kan ook een commercieel succes zijn ja (vb. zeer exclusieve telefoon ingelegd met diamant etc etc binnen een dag verkocht terwijl dit niet de verwachting was, commercieel succes). Misschien wat vergezocht maar wil alleen aangeven dat een commercieel succes niks te maken heeft met aantallen, maar temeer met de doelstellingen.

Succes heeft alles te maken met het behalen van de vooraf gedefinieerde doelstellingen.
Een beetje makkelijk, commercieel succes afmeten aan eigen doelstellingen. Commercieel succes wordt afgemeten tov de markt/concurrenten.
Het kan worden afgemeten tov de markt/concurrenten maar hoeft niet zo te zijn.
Nee, een fabrikant declareert natuurlijk graag zelf de "voorwaarden" voor commercieel success. Maar als je niets betekent in de markt heeft het weinig te betekenen.
En hoe wil je dat afmeten doen als de producten zelf en de doelgroep verschillend zijn?
De meest verkochte telefoon is daarom niet altijd de beste/exclusiefste é! 8)7
Niet iedereen wil meedoen met de Isheep of Shamesung horde!

De duurdere xiaomi verkopen sowieso minder,omdat xiaomi gekend is voor zijn prijs/kwaliteit.Ze willen niet altijd meer betalen voor dezelfde specs maar dan in luxe-uitvoering met keramiek,goud,saffier....! :*)

Ze hadden ook maar voorzien om 'slechts' 10000 stuks per maand te maken!Ze hebben wel serieus mogen de productie 'opdrijven' nadien.Van de andere modellen verkopen ze ook miljoenen hoor :)

[Reactie gewijzigd door greatkz op 12 juli 2017 13:18]

Het ging over een commercieel succes. Helemaal niet om 'de beste' of wat dan ook.
Van dat 10.000 stuks per maand is dus ook niks terecht gekomen, als ze er 100.000 in 3 maanden wegzetten.
ik weet niet of je die telefoon wel eens hebt vastgehouden, maar ik werd er niet bepaald door weggeblazen zoals door een Mi Mix of S8. Wellicht dat het kwam door de schermen die toen nog niet zo goed waren, of dat het kwam door de grote kin met camera onder het scherm, maar voor mijn gevoel waren de 'kristallen' randen om het scherm veel te aanwezig. De zwarte randen bij de Mi Mix en de S8 vallen veel meer weg tegen een achtergrond en maken de telefoon veel indrukwekkender.
Ik hoop voor je dat je nog geen afbeelding van de Mi Mix hebt opgezocht, die heeft toch onmiskenbaar afgeronde hoeken in het scherm?
Daarnaast heeft deze nieuwe Pixel geen gebogen schermranden, dus het "onmiskenbare" slaat in dit geval de plank mis. Het is dan toch de LG G6 waar deze telefoon onmiskenbaar op lijkt..
Vind het altijd zo flauw als "fanboys" alles als eerst moeten hebben voor hun merk. Er is meer op deze aardbol dan Samsung in dit geval..
De S8 heeft ook duidelijk aflopende randen links en rechts. Ik vond het meteen heel erg lijken op de G6, met die smalle kin en voorhoofd. Dat is ook geen wonder, aangezien LG vermoedelijk de productie op zich neemt. Mede daardoor vraag ik me af wat nou het verschil is tussen een Nexus en een Pixel... Nexus: Ontworpen en geproduceerd door X, verkocht door Google. Pixel: Geproduceerd door X, ontworpen en verkocht door Google?

Bij de eerste Pixel waren de geruchten dat de productie- en ontwerpfase in een sneltreinvaart zijn doorlopen om in driekwart jaar een telefoon op de markt te brengen. Vandaar ook het design dat erg leek op de HTC One A9. Ik had de hoop dat we dit jaar zouden zien hoe Google de smartphone nieuw leven in zou blazen, zoals ook Apple elke keer weer het wiel opnieuw uitvindt (los van de discussie op de iPhone 6 nou leek op de HTC One of niet). Blijkbaar is dit het dus... Geen front facing speakers, vingerafdrukscanner op de achterkant (heb een Nexus 6P, maar had de scanner liever op de voorkant), geen wireless charging, vermoedelijk een uitstekende camera, geen dubbele camera (voor AR/VR?), 18:9 beeldformaat en vermoedelijke de gimmicky knijpfunctie... Wellicht dat ik dadelijk weg wordt geblazen met weer een geweldige sprong in fotokwaliteit, snelheid of andere baanbrekende technieken, maar ik merk dat ik een beetje Android-moe word. Al dat geblaat over Gigahertzen, GB's RAM, etc., terwijl SuperSaf op youtube laat zien dat een iPhone het over het algemeen beter doet. Heb ik dan echt nodig dat ik een andere launcher kan installeren?

[Reactie gewijzigd door HellFury op 12 juli 2017 10:23]

Het glas is gebogen, het scherm van de Pixel is geheel vlak.
*het is blijkbaar te vroeg om goed te lezen*

[Reactie gewijzigd door Terr-E op 12 juli 2017 10:10]

De Xperia ZL heb ik zelf gehad.. was het "broertje" van de Xperia Z. In DU was deze wel verkrijgbaar, in NL niet. :)
De S8 is zeker niet de eerste, de Xiaomi Mi Mix is al sinds eind vorig jaar (in massa's) verkrijgbaar. Een tijd daarvoor waren er ook al prototypes beschikbaar met randloze schermen.
Qua internationaal beschikbare telefoons is de LG G6 in ieder geval eerder dan de GS8.
Deze Pixel ziet er wel vele malen beter uit dan de orginele pixel, die had gigantische bezels boven en onder. De cameralens ziet er ook wel gigantisch uit, ben benieuwd hoe deze presteert t.o.v. de vele dual-camera setups tegenwoordig.
Is het hip of gewoon een volkomen logische evolutie van de smartphone? Het groeien van de smartphone lijkt bij ergens tussen de 5" en 6" zijn volwassenheid gevonden te hebben. Nu volgen de andere optimalisaties.
Hip? Was volgens mij een doorn in het oog en veel fabrikanten hebben over de jaren laten weten dat ze bezig zijn met technieken. De techniek is nu zover dat ze daadwerkelijk degelijk toestellen kunnen produceren met dunne bezels, die ook nog een bruikbaar zijn (edge detection). Als ze al jaren de wens hebben en dan is het zover, natuurlijk gaan ze het allemaal doen. Dat heeft verder niks met trends of hip te maken. Als het 5 jaar geleden kon hadden ze het toen ook gedaan.
Zo veel design keuze blijft er niet over als je zo veel mogelijk scherm real-estate wil in een toestel. Dus nogal logisch, waar dit al veel gebeurde met de 'vorige' generatie telefoons die veel op iphones gingen lijken of andersom, zal het alleen maar erger worden.
Tja, wat verwacht je dan van mobiele telefoons? Sorry, maar dit is bij elke nieuwspost over renders van telefoons of releases van telefoons intussen een dusdanig standaard opmerking, dat het inmiddels wel duidelijk is dat elke telefoon wel op een bepaald mobiele telefoon lijkt.

Wat dat betreft zit daar echt geen patent meer op of zo en is het dus ook niet zo raar dat men kopieert. Straks met de nieuwe iPhone zal ook wel weer een opmerking komen dat hij op een bepaalde mobiele telefoon lijkt...
Alle telefoons anno 2015-2017 lijken op elkaar, niet zo gek dus dat deze daar ook op lijkt.
Hou toch eens op met die onzin, leg een S8 naast een iPhone 7 en je hele claim is meteen onder uit gehaald...
En de nieuwe iPhone 8 dan? Ze hebben allemaal wel gelijkenissen, of dit erg is is weer een ander verhaal, maar het is een feit dat de telefoons onderling niet meer drastisch verschillen :)
De nieuwe Iphone 8 is nog niet uit, dus hoe kun je die dan vergelijken...
Telefoons verschillen niet van mekaar zoals auto's niet van mekaar verschillen. Ze hebben allemaal 4 wielen en een stuur.
De reliant robin, campanga T-Rex,
Polaris Sling shot zijn allemaal auto's die een stuur hebben maar geen 4 wielen. Ook hebben niet al deze auto's deuren zoals je gewend bent of überhaupt een deur. Het enigste wat ze gemeen hebben is dat ze wielen hebben, beschikken over een stuur & stoelen.

In de auto industrie is er variatie. Grote auto's kleine auto's langzame auto's, auto's om andere te trekken, sommige kunnen in het water rijden, sommige kunnen onder water rijden, sommige kunnen een bom weerstaan etc etc etc.

De meeste telefoons lijken op elkaar, de meeste auto's niet. Die bestaan een stuk langer en is daarom ook wat meer doorontwikkeld
Nee de meeste telefoons lijken op mekaar net zoals de meeste auto's op mekaar lijken. Of vind je een Nokia 3310, een blackberry passport en een iphone allemaal op mekaar lijken?
Dan benoem je toch wel echt de enige uitzondering die er is. Want buiten dit toestel om zijn ze allemaal grotendeels gelijk.
Lumia serie was toch wel anders dan de gevestigde orde, Blackberry (met tobo) ook. En er zijn vast nog een aantal toestellen die ik niet ken waarvan je ook kan zeggen dat ze afwijken in grotere mate dan jij ons wil doen geloven...

Tuurlijk hebben ze altijd wel overeenkomsten, maar ook daarin heb je gradaties, ze kunnen dus prima telefoons maken die minder op elkaar lijken.
Design lijkt veel op die van Samsung Galaxy S8 en beetje op G6
Deze zwarte rechthoek lijkt veel op een andere zwarte rechthoek, de vingerafdruk sensor zit zelfs ook ongeveer in het midden achter!
Dat staat immers ook in de tekst van het artikel.
Toch wel grappig dat er wordt gedacht dat ook deze smartphone een "squeeze" functie krijgt. Had bij HTC toch wel het gevoel dat het meer een gimmick is. Ben wel benieuwd naar de ervaringen, voegt dit echt wat toe?
Ter info: HTC de producent van Pixel telefoons. :)
Niet deze, HTC heeft alleen de eerste Pixel generatie gedaan. Dit jaar word het door LG gedaan.

EDIT: Blijkbaar alleen de XL versie. Lijkt erop dat de kleinere versie nog door HTC word gedaan.

[Reactie gewijzigd door Facerafter op 12 juli 2017 09:56]

Ah, ja je hebt gelijk.
Reactie op je Edit: Apart dat ze 2 verschillende producenten nemen voor (waarschijnlijk) twee (soort) gelijke telefoons. Lijkt mij dat LG gewoon alles zou doen toch?
De komende Pixel XL telefoons zou LG produceren; nieuws: Bugreport wijst erop dat LG producent is van opvolger Google Pixel XL.

Op zich is dat prima; destijds had ik de Nexus 5 en dat was een zeer fijn en degelijk toestel!

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 12 juli 2017 10:17]

Ik vind de Google Pixel op zich wel interessant, maar toen ik dit las dacht ik inderdaad ook van: wat willen ze hiervan gaan maken?

Maar het is Google, dus het zal qua software wel goed in elkaar zitten, nu de implementatie nog :)
Ziet er goed uit, afgezien van de achterkant.

Hopelijk krijgt hij wel een 3,5mm jack en is de prijs niet zo hoog als van de vorige Pixel toestellen.
Hopelijk krijgt hij wel een 3,5mm jack en is de prijs niet zo hoog als van de vorige Pixel toestellen.
Vanuit de tekst:
Het is onduidelijk of er wel of geen 3,5mm-koptelefoonaansluiting aanwezig zal zijn in het uiteindelijke ontwerp van de nieuwe Pixel XL.
De nieuwe Pixel (de kleine variant) krijgt die in elk geval niet, dus ik denk dat de kans klein is: nieuws: Specificaties Google Pixel 2 lekken uit.

[Reactie gewijzigd door CH4OS op 12 juli 2017 10:21]

Ik heb de tekst gelezen. Ik weet dat het onduidelijk is, daarom zeg ik ook: hopelijk krijgt hij wel een 3,5mm jack.

Jammer dat de kleine hem niet krijgt, dan overweeg ik niet eens om hem te kopen.

[Reactie gewijzigd door EnigmaNL op 12 juli 2017 10:27]

De Pixel toestellen lijken mij best interessant, maar vanwege de prijs een slechte deal.

De 'oude' Pixel kost nog steeds 829e, belachelijk --> product: Google Pixel

De S6/S7/S8 kun je vaak na 2/3 maanden als voor 650e krijgen i.p.v. de 700-800e bij lancering. Sony, HTC etc. dalen ook (vrij) snel. Alleen Apple en nu dus Pixel willen de prijzen vast houden, waardoor je alleen een nieuw toestel kan kopen binnen de 1e (of 2e) maand na lancering, anders is het slechte aankoop, omdat de prijs niet zakt, ondanks dat het toestel al is verouderd. (pas na 1 jaar).
De vraag is of je altijd op zoek moet zijn naar de beste deal of gewoon naar iets wat jij leuk vindt en binnen je budget past. Bij aankoop van iets zijn 99% van de mensen niet op zoek naar de beste deal, andere factoren spelen ook mee.
Waarschijnlijk is nu de beste deal in smartphoneland de OP5 en toch zijn die verkoopscijfers marginaal ten opzichte van de veel duurdere S8.
De S8 is tegenwoordig niet meer 'veel duurder'. Ik zat te wachten op de OP5 voor een familielid, maar ik koop voor hem de S8. Heeft meer features, betere componenten (op RAM na), en een betere camera. Voor 90 à 150 meer is dat imo een betere koop.
Ik vind het een zeer mooi toestel, als het prijskaartje niet weer zo schrikwekkend wordt zal deze wel mijn Nexus 6P mogen vervangen. Want de stock android vind ik toch veel fijner dan wat Samsung met haar S8 aanbied.
Er is geen enkele reden om aan te nemen dat deze telefoon goedkoop zal zijn of hier überhaupt uitkomt.
Nee daar was ik ook al bang voor...
Jammer dat de kleinere/niet-xl variant, volgens de geruchten, dezelfde design krijgt als de vorige versie. Ik was niet helemaal weg daarvan en hoopte eigenlijk dat ze het wat mooier zouden maken aan de achterkant.. Ook dus voor de niet-xl variant geen grotere scherm en kleinere bezels.. Ik ben bereid big buck te betalen voor 5 tot max 5,5 inch scherm met high end specs, iets wat bijna niet meer voorkomt >.>
Nu hopen op een Nederlandse release en VoLTE support. Dan kan dit maar zo mijn volgende smartphone worden.
Precies dit ja. Deze telefoon ziet er fantastisch uit, maar met de prijzen die vorig jaar gehanteerd werden voor de eerste generatie val ik toch wel echt buiten de boot. Maar als 'ie in Nederland via providers verkocht gaat worden zal ik de eerste zijn die er een heeft.
Heel mooi kleine schermranden, maar uit renders moet je geen fijne details gaan halen. Straks zit er nog een dikke zwarte rand tussen die bezel en de display.
Tja, pixel xl 128 gb met 5.5 inch scherm 1111 euro incl verzending doet vermoeden dat de pixel 2 nog duurder wordt. Dan is de S8 met 5.8 inch scherm en als optie SD kaart van 256gb interessantere keus want de S8 kost nog minder dan 610 euro en de SD kaart 129 euro wat 330 gb met S8 is voor 739 euro is bijna 400euro goedkoper dan de eerste pixel. Google wil gewoon Apple overtreffen en koste wat kost ook een Phone als statussymbool. Nexus was een nobel initiatief van Google maar nu richten ze zich op de superrijken die kunnen pochen met een pixel die eigenlijk minder opties aanbied dan de grote merken zoals Samsung , HTC enz enz. Misschien kan google achteraf een peertje op het toestel plaatsen als tegenhanger van het appeltje.
Ik weet niet waarom, maar waar ik de 1e Google Pixel qua design (met de aluminium grey) niet heel erg mooi vond, vind ik dit op een of andere manier echt een mooie telefoon. Wat ik alleen niet snap, is dat dit dus de opvolger moet zijn van de Google Pixel XL, en niet van van de normale Google Pixel. Nu gaat de nieuwe XL door LG geproduceerd worden en de normale weer door HTC. Toch staat er dat deze XL dezelfde knijpfunctie krijgt als de HTC U11. Gaat LG dan een functie van HTC gebruiken in zijn telefoons?

[Reactie gewijzigd door PhysicalMagic op 12 juli 2017 11:16]

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee