Niantic gaat gyms in Pokémon Go tijdelijk sluiten in aanloop naar grote update

Deze zomer gaan gyms in Pokémon Go tijdelijk dicht in aanloop naar een grote update. Dat heeft ontwikkelaar Niantic aangekondigd. Het spel kwam bijna een jaar geleden uit en de update valt vermoedelijk samen met het jubileum van de release van de game.

De update richt zich op features in de gameplay om het spel in groepsverband te kunnen spelen, maar verder laat de ontwikkelaar niets los over wat er precies in de nieuwe versie zal zitten. Dat het om een grote update gaat, is af te leiden uit het tijdelijk sluiten van de gyms vlak voordat de update live zal gaan.

Voordat het zover is, begint volgende week een Solstice Event in de game met onder meer XP-bonussen voor het accuraat gooien van Pokéballen. Pokémon Go kwam vorig jaar zomer uit en veroorzaakte in de maanden na de release een grote hype. Omdat spelers in de echte wereld moeten lopen om Pokémon te vangen, gingen veel spelers de straat op en de natuur in.

Dat leverde naast veel beweging voor spelers de nodige problemen op, bijvoorbeeld in het Belgische Lillo en het Nederlandse Kijkduin. De mobiele game Pokémon Go heeft tot nu toe 750 miljoen downloads, zegt Niantic.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

08-06-2017 • 13:44

58 Linkedin

Submitter: IMarks

Reacties (58)

58
50
32
4
0
5
Wijzig sortering
Wat betekend dicht in deze content? Dicht van mensen die er inzitten hebben geluk en blijven zitten of helemaal leeg en dan dichtzetten?
De gyms worden leeg gemaakt:

Dronpes @ http://www.reddit.com/r/T..._first_anniversary_of_pokémon_go/
"Niantic has clarified this:
1. All Pokemon will return to their trainers
2 and #3. You'll have advance notice to collect coins on the last day. Remember, the period where gyms close may be brief.
We don't yet know how the new gym system will look - but major paradigms may be shifting. We'll all experience it together. :)"
Was eigenlijk wel te verwachten dat de huidige gyms een "reset" gingen krijgen voor de start van het nieuwe systeem. Ik hoop dat de uitwerking alvast de moeite is, ze hebben er nu een heel jaar tijd voor gehad om het te herdenken en herwerken.

Verder zijn er best wel nog heel wat actieve spelers, alleen is Gen2 niet zo heel groot dus velen hebben hier nog maar enkele van te vangen / maken. Samen met het wachten op de Gym rework dat er nu aan komt en de aankondiging voor Lengendary pokémon deze zomer maakt het wel dat velen op een wat lager niveau spelen.

Als alles goed gedaan wordt verwacht ik wel dat er deze zomer terug een hele boel spelplezier komt :)
Ik denk dat er pas een boel spelplezier erbij komt als ze spoofers kunnen weren uit gyms.

Dat spoofers tools gebruiken om de beste Pokemon te vangen: het zal me een worst wezen. Laat ze lekker spoofen en pokemon vangen. Maar dat ze die vervolgens gebruiken om gyms te veroveren is echt heel irritant. Ik kan nooit veel coins collecten omdat ik uit de eerst gym ben gegooid door een spoofer als ik bij de tweede aan kom.

Die hele shadowban voor spoofers is echt ongelooflijk nutteloos zolang ze nog in gyms kunnen en hun pokemon kunnen gebruiken. Want dat is waar de spelers écht last van hebben. Een net veroverde gym die meteen veroverd wordt door iemand die met z'n dikke reet thuis op de bank zit.

Ik ben bang van niet maar ik hoop echt dat de update er voor zorgt dat spoofer geweerd worden uit gyms. Misschien dat ik dan eindelijk eens een bag-upgrade kan kopen (zonder er echt geld voor te moeten betalen).

[Reactie gewijzigd door Hedva op 8 juni 2017 17:43]

het hele gymsysteem is zo krom als een hoepel vanaf het begin af aan, en verdient een complete makeover! de meeste gyms zitten al maanden compleet vastgeroest....en alleen de onderste persoon in de lijst wisselt af en toe..maar je komt eigenlijk nooit hoger meer op de lijst!
Vastgeroest? In een stad als Amsterdam is een level 10 gym zelfs binnen een paar uur weg. Het levelen van een gym is langzaam, maar het neerhalen snel en makkelijk. In je eentje heb je een lvl 10 gym in max 30 minuten overgenomen. Wat mij betreft moeten ze dat allemaal een stuk lastiger maken.
Nog moeilijker? Het hele dorp staat hier met 20 portals (gyms, whatever) volledig geel L10. Rood noch Blauw maken al sinds dag 1 geen schijn van kans. Ook al ga je 's nachts om 3 uur, is ie direct weer geel door de eerste beste spoofer. Altijd dezelfde namen. Dan kom je ook nog die kinderen tegen die tegen je zeggen "mag ik als je klaar bent ook nog even met mijn andere account inzetten?" :X hehe. Na die 1ne gym ben je wel klaar, vooral op potion gebied, laat staan revives. Meerdere die ik ken in vriendenkring, zijn gestopt met spelen omdat dit hele aanvallen van gyms gewoon idioterie op en top is. :'(
En trouwens... Als nieuwe speler, maak je geen schijn van kans. Nog niet misschien.

[Reactie gewijzigd door menonv op 8 juni 2017 19:10]

Vastgeroest? In een stad als Amsterdam is een level 10 gym zelfs binnen een paar uur weg. Het levelen van een gym is langzaam, maar het neerhalen snel en makkelijk. In je eentje heb je een lvl 10 gym in max 30 minuten overgenomen. Wat mij betreft moeten ze dat allemaal een stuk lastiger maken.
Buiten Amsterdam valt het tegen. Het probleem wat ik hier heb is met name dat alles dezelfde kleur is. Namelijk blauw, wat ik ook ben. Ik doe niet aan shaving, dus ik kan niks meer.
Dat zal ongetwijfeld het laatste zijn gezien anders spelers tijdens de sluiting iedere dag opnieuw munten kunnen claimen voor het verstevigen van gyms.
Dat zouden ze ook dicht kunnen zetten in dit geval. Ben benieuwd
Als de Gym gesloten is moet je gewoon naar de volgende stad, bvb Pewter city. Ik heb gehoord dat ze daar een cool museum met fossielen hebben!
Wie speelt dit spel eigenlijk nog ?
Genoeg.

Niemand heeft toegang tot de exacte cijfers maar naar verwachting staat het spel nog in de top 20 van mobiele spellen die de meeste omzet genereren.

Dat jij en een groot gedeelte van de mensen geen interesse meer hebben betekent niet dat het spel niet meer gespeeld wordt.
Dit dus! Op het hoogtepunt had het tientallen miljoenen spelers en oke, daar is inmiddels waarschijnlijk meer dan 90% van gestopt. Hierdoor hebben heel veel mensen het idee dat 'niemand' het meer speelt.

Toch is die 10% die over is gebleven nog altijd meer dan wat talloze andere apps aan spelers hebben.
Ik, dagelijks nog..

niet voor uren achter elkaar elke dag maar wel ten minste de weekbonus binnenhalen met 7 dagen op rij spelen. zo groei ik langzaam in de levels.. wat gezien het benodigde aantal punten ook steeds langzamer gaat..
^^ Dat...

Langzaam maar zeker wordt mijn level hoger
Mijn moeder :+ , maar eigenlijk vind ik het best oke. Komt ze lekker buiten. Verder speelt ze het met nog best een flinke groep actieve spelers. Denk dat er zeker nog een hoop spelers zijn. Het is alleen niet meer zo zichtbaar als net na release.
best veel mensen, maar tis idd wel minder geworden in de winter.....daarna is er een nieuwe generatie pokemons toegevoegd...een nieuwe impuls om weer te gaan spelen! maar wacht mar tot de zomervakantie weer losbarst...dan gaan er wel weer meer kinderen aan het spelen!
Dat hoor je elke keer weer als er nieuws is over PG. En elke keer weer is het antwoord "best veel eigenlijk"
Zie nog wel spelers op straat, wel kinderen.
Mijn indruk is juist dat de meest fanatieke spelers (die dus allemaal ruim Level 30+ zijn) allemaal volwassenen zijn, terwijl de meer casual spelers juist kinderen zijn. Onder jongeren (tieners) is de hype van vorig jaar volgens mij wel voorbij. Daar is het volgens mij juist 'un-cool' om nog Pokémon Go te spelen. Volwassenen die het nu nog spelen hebben het juist in hun dagelijkse routine ingepast en gaan daar trouw mee door.
Hier in mijn regio klopt dat inderdaad, al ben ik pas net lvl 30 _/-\o_

Je wordt wel vierkant uitgelachen als je nog toegeeft PoGo te spelen, maar het groepje dat nog speelt is gezellig en gaan er zowat iedere avond op uit om gyms te slopen.
Hier hetzelfde. Ik ben nu bijna level 29, en ik speel het spel ook nog dagelijks (al is het maar 1 pokestop en 1 pokemon vangen). Maar eerlijk, ik heb bijna mijn pokedex compleet, en ben nu vooral pokemon aan het trainen die ik leuk vind. (Hoewel Houndoom en Lapras nog hoog op mijn lijstje staan van pokemon die ik super graag in mijn team wil)

Ik heb wel goede voor het battlen, zoals Gyarados, Flareon en een Snorlax. En andere train ik gewoon omdat ik ze zo leuk vind. Zoals Ninetailes.

Helaas is het battle systeem nu kapot, maar ik hoop dat dit in de toekomst, met deze update, weer tot leven word gewekt.
Bjah, noodgedwongen gestopt sinds introductie van "root"-controle
Jammer, vond het wel smakelijk

//Edit: device rooten 123 gebeurd
Dat vervolgens weer onzichtbaar maken voor Pokémon game is na 4-6uur nog niet gelukt...

[Reactie gewijzigd door himlims_ op 8 juni 2017 15:04]

Je weet dat er om de root detectie heen te werken is? Dat de methode die dit vereist eigenlijk sowieso de te prefereren root-methode is?
Ook wanneer je een custom rom hebt met een custom bootloader ?
Dat heb ik geprobeerd met mijn nexus 5, mijn reserve telefoon die verder toch geen dienst doet. De enige methode die er was, was systemless root i.c.m. magisk, na heel veel zoeken lukt het je dan eindelijk om een download te vinden. Elke XDA of google referentie is namelijk 'verouderd'. Heb je vervolgens de laatste versie lees je 3 regels er onder in de reacties 'deze versie kan de root niet verbergen'. Dus dat root verbergen is makkelijker gezegd dan gedaan.
er zijn al lang weer mogelijkheden om die controle te foppen! appjes die de root onzichtbaar maken!
idem...

zelfs wat geld ingestoken om bij te kunnen blijven en een week later bannen ze alle rooted devices
Ik zet hem alleen aan als ik naar mijn werk loop het laatste stuk. Maar meer dan dat niet, dan moet er heel wat gebeuren in de update willen ze het interessant gaan maken. PvP battles had er al vanaf dag 1 in moeten zitten.
Als ze nu eens Pokemon Go maken zoals de Pokemon spellen. Dus lekker gym uitdagen, Pokemon ruilen, vechten tegen medespelers, Pokemon opvoeden en dergelijke. Misschien een Pokemon League houden waardoor je dus landelijk een Elite 4 en een Champion kan uitdagen enzo. Ik heb Go welgeteld 20 minuten gespeeld 4 Pokemon gevangen en ben ermee gestopt. Ik vond het zo tegen vallen.

[Reactie gewijzigd door FrontlineCoder op 8 juni 2017 14:04]

Ik hoop dat ze ook ineen de gyms eens leegmaken. Hier is bv een reeks gyms in de buurt die vol zitten met +3000 pokémon door bots (duidelijk te zien aan de gebruikersnamen). Die zijn gewoon niet over te nemen. Als ze bij deze ineens de gyms eens leeg maken (wil er gerust mijn 7 vaste gyms voor opgeven), lijkt dat voor mij perfect.
Een jaar pas? Gevoelsmatig een jaar of drie, zal wel door de vele berichtgevingen komen.
Voor mijn gevoel is het pas paar maanden geleden uitgekomen :X
Hopelijk dus met deze actie worden alle gyms van voormalige hackers(die niet meer actief maar nog steeds gyms beheren) opgeruimd en wordt de beveiliging in de game beter. Zo krijgt straks iedereen weer een kans en met de zomer voor de deur zie ik dit als een mogelijk nieuwe kans voor PokemonGo.
Ben benieuwd wat zij er van gaan maken
Ik werk in de medische electronica hoek waar om de zoveel tijd weer een app langs komt om mensen meer te laten bewegen.
Pokemon Go heeft meer mensen aan het bewegen gekregen dan al die kansloze apps bij elkaar!
Zelf ben ik geheel legaal op level 35 gekomen, en dat heeft, even checken ... 1131km wandelen gekost (waarvan ik niet precies weet welk percentage ik meer gelopen zou hebben dan anders).
BTW: mijn SportstrackerPro verzamelt daarnaast zo'n 1500km per jaar maar dat gaat harder dan van Niantic mag voor het verzamelen van candy..
Hopen dat Niantic een pokemon game voor de switch gaat maken/uitbrengen!

edit: ik dacht dat niantic alle pokemon games uitbrengt. wat ik bedoel is: ik hoop dat er voor de switch ook een pokemon game komt.

[Reactie gewijzigd door Rubixd op 8 juni 2017 15:44]

Ik had iets voorbij zien komen over Pokkén Tournament.
Er is een kans dat deze naar de switch komt.
ze hebben 2 dagen geleden aangekondigd dat pokken DX 22 september uit komt op de switch.
Dat moet niet Niantic doen, maar The Pokemon Company. ;)
Is The Pokémon Company niet juist de club die alle merchandise en marketing doet maar niet de games zelf maakt?
Hopen dat Niantic een pokemon game voor de switch gaat maken/uitbrengen!
Ik hoop dat Niantic dit niet gaat doen! Laat de pokémon spellen maar aan Game Freak of aan Genius Sonority over ;) .
Ik denk niet dat hij per se Pokémon Go bedoelde, maar gewoon een Pokémon game voor de Switch.
Ik denk dat je klein beetje onderschat hoeveel werk het is om een real time location based game te maken. En met een klein beetje bedoel ik heel erg veel.

Die games een skin voor google maps noemen is een beetje beledigend voor de developers. En tuurlijk hergebruik je assets, dat doet elke game developer, of denk je dat ze steeds al hun ervaringen weg gooien en elke keer opnieuw beginnen?
Ingress niet aangeslagen? Check je feiten:
http://www.dutchcowboys.n...-in-rotterdam-dit-weekend en http://www.telegraaf.nl/d...men_Rotterdam_over__.html bijvoorbeeld over een event vorig jaar in Rotterdam.
4500 in nederland. Tegelijkertijd een vergelijkbaar aantal op 2 andere plaatsen in Europa, en zelfs meer op 3 plaatsen in Azie en 3 plaatsen in Amerika. Het feit dat er alleen al op dit moment meer dan 150 evenementen aangekondigd zijn, die georganiseerd worden door Niantic, met een verwacht bezoekersaantal van 1000 of meer per evenement, geeft aan dat het zeker niet dood is.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee