Ja maar dat is gewoon de nieuwe realiteit. Het overgrote merendeel van de mensen in NL heeft WhatsApp en, in iets mindere mate, Facebook.
WhatsApp staat op 92% van de smartphones in Nederland en heeft 10 miljoen actieve gebruikers. Dat is een enorme marktpenetratie.
Het is dus een uitzondering als iemand het niet heeft, dus waarom zou je er dan ook speciaal rekenig mee moeten houden en er vanuitgaan dat iemand het niet heeft?

Eigen keuze en prima als je het niet wilt gebruiken natuurlijk, maar ik snap de verbazing over "ze houden er geen rekening mee" niet zo.

Het feit is dat de meeste mensen het wél gebruiken; dus moet je niet verwonderd zijn imho dat mensen bij jou, de uitzondering, er ook vanuitgaan dat je het "gewoon" hebt.

Er zijn ook mensen die geen TV hebben, en tegen hen wordt ook vaak gezegd "dat was overal op TV! Dat heb je toch wel gezien?"; dan sta je er ook niet bij stil dat er uitzonderingen zijn die geen TV hebben (of er gewoon niet naar kijken, zoals ik

), want waarom zou je daar bij stilstaan?
Dat maakt het inderdaad lastiger om zo'n platform te negeren, iets dat een standaard is geworden is nu eenmaal lastig te vermijden. Maar dat is eigenlijk met alles zo...
Echter is het binnenhalen van 0 bytes van Google en Facebook systemen verrekte makkelijk tegenwoordig hoor!

Tal van plugins...
... Maar wist je dat Google en Facebook nog een van de minst gevaarlijke dataverzamelaars zijn? Op sommige sites heb je tot wel 20 a 30 (!) trackers. Allemaal namen waar je nog nooit van gehoord hebt en bijna niets over kan vinden. Stuk voor stuk bedrijven die profielen van je maken en voor een prikkie verkopen. Was een documentaire over bij Zembla pas, heel informatief; kijktip:
http://zembla.vara.nl/dos...ding/data-het-nieuwe-goud
http://zembla.vara.nl/dos...g/data-het-nieuwe-goud-ii
Het zijn die trackers waar je pas écht onveilig bent: de onbekende trackers die zich lekker stil houden terwijl Facebook en Google, die je data wel hebben maar absoluut niet verkopen, in de schijnwerpers worden gezet als Most Evil & Co.
Ik raad iedereen dan ook met klem aan om anti-tracking plugins in hun browser te gebruiken, en dan absoluut niet uitsluitend voor Facebook en Google, want ondanks dat die op grote schaal veel over je verzamelen, zijn dat nog lieverdjes in vergelijking met sommige van de onbekende trackers.
My point is: het gebeurt vaak dat mensen zich ongemakkelijk voelen bij de grote namen. Zodra een bedrijf groot wordt moet je anti zijn, en wordt een underdog (goed of niet, dat boeit niet.) vaak de hemel in geprezen.
Maar het zijn de onbekende bedrijven waar je pas écht "bang" voor moet zijn, de bedrijven die jij niet kent: maar zij jou absoluut wel. En juist omdat niemand aandacht aan ze besteed, en ze dus ook niet onder de loep van privacy waakhonden en overheden liggen, zijn ze enorm gevaarlijk omdat ze kunnen doen wat ze willen. Facebook en Google beveiligen je data (en de meeste mensen geven toestemming en delen zélf hun data met ze) en moeten met elke stap die ze zetten oppassen wat ze doen, of ze hebben weer gezeik... Maar die sneaky stille trackers waar je niets van ziet en daadwerkelijk niemand ooit toestemming voor heeft gegeven om data over je te minen...? Die gaan ongestoord door, en dat maakt al die marketingshit van de EU om Google en Facebook "aan te pakken" ook een verschrikkelijk hypocriete poppenkast die eigenlijk maar een heel klein deel van een probleem oplost... Maar dat ben ik van ze gewend.
Je moet niet enkel de grote bedrijven willen vermijden omdat ze groot zijn, maar het zijn juist de kleintjes waar je nagenoeg nog veel voorzichtiger mee moet zijn. Grote bedrijven worden tenminste vaak nog met argusogen gevolgd waardoor ze relatief veilig zijn... That's all I'm saying.
[Reactie gewijzigd door WhatsappHack op 2 oktober 2016 02:18]