Fitbit introduceert tweede generatie van zijn Charge- en Flex-wearables

Fitbit komt met de Charge 2 en Flex 2, twee fitnesstrackers. Het eerste model is voorzien van een oledscherm en het tweede beschikt alleen over indicatielampjes. Gebruikers kunnen met Flex 2 zwemmen en dat is voor het eerst met een Fitbit-product.

De Charge 2 is de opvolger van de in 2014 uitgebrachte Charge HR. Het apparaat beschikt over verschillende sensoren, waaronder een hartritmesensor, een versnellingsmeter en een hoogtemeter. Het oledscherm is groter dan dat van zijn voorganger, al vermeldt Fitbit niet de precieze afmetingen. Ook beschikt de Charge 2 over bluetooth 4.0, waarmee synchronisatie met verschillende iOS-, Android- en Windows-apparaten mogelijk is. Bovendien is het mogelijk om gebruik te maken van een gps-module op een smartphone, deze heeft de wearable niet zelf aan boord. De batterij houdt het op een enkele lading volgens Fitbit ongeveer vijf dagen vol. Daarnaast is het apparaat bestand tegen spatwater en is de Charge 2 niet geschikt om mee te zwemmen.

Fitbit ChargeFitbit ChargeFitbit Charge

Voor dat doeleinde kan de Flex 2 wel ingezet worden, tot een diepte van honderd meter. Deze wearable heeft geen scherm, maar beschikt over vijf ledlampjes die verschillende patronen kunnen weergeven. Zo kunnen ze bijvoorbeeld aangeven dat er een bericht of een oproep binnenkomt of aangeven hoe ver de gebruiker nog van een trainingsdoel is verwijderd. De enige sensor in dit apparaat is een versnellingsmeter en ook deze variant is voorzien van bluetooth 4.0. De Flex-variant beschikt over een afneembare tracker, waardoor deze niet altijd om de arm gedragen hoeft te worden. Beide modellen beschikken over een vibratiemotor, die notificaties kan ondersteunen.

De modellen komen in september of oktober uit in Europa, waarbij de Flex een prijs heeft van 99,95 euro. De Charge 2 kost 159,95 euro.

Fitbit Flex 2Fitbit Flex 2

Door Sander van Voorst

Nieuwsredacteur

29-08-2016 • 15:58

67

Reacties (67)

67
67
52
8
0
8
Wijzig sortering
"Water resistant" tot 100 meter is wat anders dan "waterdicht tot 100 meter", zoals jullie in het artikel vertalen, vanaf de fitbit website waar de specificaties staan.

"Waterresistant" tot 100 meter betekend dat het product geschikt is om op oppervlaktewater mee te kunnen zwemmen. Duiken tot een diepte van 100 meter is absoluut niet geschikt.

[Reactie gewijzigd door Sluuut op 23 juli 2024 22:09]

Het is toch voornamelijk juridisch?

Waterdicht tot 100m is dat je waterschade tot een bepaalde druk onder garantie valt, ongeacht hoe lang je ermee tot 100m (vaak aangegeven met een bepaalde druk) gaat.

Waterresistant is dat je ermee tot 100m kan, maar niet lang. Teveel druk zorgt voor waterschade dat niet onder garantie valt.
Nee, als je er mee tot 100m gaat dan gaat ie (bijna) gegarandeerd kapot. Hij kan dan namelijk alleen tegen een statische druk van 100m water, maar als hij om je pols zit en je je arm beweegt door het water zal de druk tijdens de acceleratie van je arm een stuk groter zijn. Daarom dat producten die water resistant zijn tot 5 meter in principe ook alleen geschikt zijn voor regen of onder de douche, maar niet om mee te zwemmen.

Overigens zullen weinig mensen 100m komen, duiken met standaard gecomprimeerde lucht is tot 18m oid en met gangbare andere luchtmengsels kom je 2x zo diep oid. Dieper is alleen voor de echte specialisten.
Standaard duiken is tot 30 meter ( ligt eraan of je nitrox gebruikt wat nog vrij standaard is, ook bij recreatief duiken). Met gas mengsels met helium of andere combinaties kan je nog veel verder naar bij voorbeeld 130 meter.
Oooow ik dacht tor 100m van t strand...
Overigens zullen weinig mensen 100m komen, duiken met standaard gecomprimeerde lucht is tot 18m oid en met gangbare andere luchtmengsels kom je 2x zo diep oid. Dieper is alleen voor de echte specialisten.
Inderdaad, een compleet non-issue dus. En dat is dan top comment.
Ik hoop dat het blistering probleem is opgelost bij de Charge 2. De Charge HR heeft na een paar maanden extreem veel last van blistering/peeling (bubbeltjes en dergelijke in het bandje). Ik heb mijn 2de Charge HR slechts drie maanden gedragen en helaas weer last van dit probleem.

Sommige mensen slijten 4 a 5 bandjes binnen een jaar, maar dan krijg je helaas geen nieuwe meer opgestuurd van Fitbit. (Je krijgt maar één jaar garantie). Het ziet er naar uit dat dit model verwisselbare bandjes heeft (de Charge HR heeft dit niet) dus ik hoop dat hiermee in ieder geval voorkomen wordt dat er peeling optreedt, anders kan men nog altijd een ander bandje aanschaffen.

Edit:
Bijbehorende blogpost van fitbit.com

[Reactie gewijzigd door FREAKJAM op 23 juli 2024 22:09]

Weird! Ik heb mijn Charge HR al bijna anderhalf jaar en nog geen last gehad van blistering/peeling (ik draag m 24/7). Wellicht Is het een probleem met de nieuwere productie?
Woy Moderator PRG/SEA @Gideonh29 augustus 2016 18:52
Nee het probleem komt ook voor bij de eerste serie. Bij ons bedrijf gaan er volgens mij ongeveer 1 op de 2 kapot. Ik heb zelf al mijn derde excemplaar, en ik ben benieuwd of deze het wel wat langer volhoud.
Ik heb alleen last van het rubber rond het scherm dat loslaat. Ik heb nog garantie tot november en dan komt mijn Pebble Time 2 die de fitness-functies moet overnemen. Ik ben met mijn vierde Fitbit Charge HR bezig en verwacht dat ik er voor november nog wel een keer een moet aanvragen. Ik voel nml al een luchtbelletje ontstaan onder het rubber direct boven het scherm. Ik weet niet waar het aan ligt, temperatuurwisselingen, bewegingen, slechte lijm, zon...?
Oftewell , je krijgt een nieuwe fitbit bij bubeltjes?

Dat ding van mij is helemaal los aan de bovenzidje bij het schermpje. Beide rcihtingen vand e bandjes op. Helaas heb ik geen bon haha. Maar wat een crapding wat dat betreft.

Beter voor de waterdichte versie van Garmin gaan.

Garmin Vivosmart HR

Zodra mijn fitbit helemaal kapot is haal ik zelf die of een eventueel nieuwe versie ervan wel.
Toch even contact opgenomen,ook al heb ik geen bon. Krijg alsnog een nieuwe opgestuurd!
Dus wat is er nu precies anders aan de Charge 2 t.o.v Charge HR (buiten het oled scherm )? Ik heb de tweede maar alles wat genoemd wordt had de oude ook. De hoogte meter bijvoorbeeld ook want die wordt gebruikt voor de trappen teller.

Versnellingsmeter klinkt wel nieuw, maar wat voor metingen voegt dat concreet toe.

[Reactie gewijzigd door ronaldmathies op 23 juli 2024 22:09]

Het is echt alleen een cosmetische upgrade. Ik heb zelf ook de Charge HR, maar had in ieder gehoopt dat of 1) de accuduur erop vooruit zou gaan, 2) er GPS bij in zat of 3) waterdicht zou zijn. Met €160 is de prijs ook nog fors.

Valt me tegen dit ;(
Ik heb voor mijn werk nu al verschillende activeitsmeters getest. Ik heb dus ook de Charge HR en draag hem al een tijd niet meer. Simpele reden: iedere 4 dagen de batterij op laden. Niet dat dat nou zo lastig is, maar ik wil zowel mijn slaap als activiteit meten en heb de Charge dus alleen niet aan als ik ga douchen. En dat is dan weer te kort om het bandje op te laden.

De Charge draag ik dus niet meer, maar wel de Xiaomi Mi Band 2. Want die heeft namelijk alles wat ik wel wilde hebben in de Charge HR, namelijk een klok, slaap en activiteit meten en hartslag. Toegegeven, dat laatste is de Charge HR veel beter in, maar de rest scoren ze zeker gelijk en de Xiaomi op sommige punten zelfs beter. Op 2 punten scoort de Xiaomi echter ver ver ver beter: de batterij en de prijs. Deze gaat makkelijk 20 dagen mee en maakt het meer een horloge, je hebt hem om en hoeft er niet continu mee bezig te zijn.
Dan de prijs. Jij geeft aan dat 160 euro fors is. Ik durf, door de Xiaomi en de Charge te hebben kunnen vergelijken, te stellen dat de prijs exhorbitant is. De Mi Band 2 gaat nu voor 32 dollar al in de verkoop. De Charge HR kost 5 (!!) keer zo veel, terwijl het echt niet 5 keer meer biedt. Ja de fitbit app is gepolijster, ja de materialen zijn wat verfijnder, maar je bent echt een dief van je eigen portemonnee als je hier 160 euro voor betaald.
De Mii band heeft geen active heartratemonitor zoals de FitBit Charge HR.

Tevens kost hij al tijden 120 euro en soms zelfs minder.

Waar ik wel echt op wil reageren is dat batterijverhaal.
Ik draag dat ding altijd behalve tijdens het douchen. Ik douch minimaal 7x per week en laad het apparaat maximaal 1 x per dag 5-10 min op.
Nog nooit is hij leeg gegaan.

Ik zie 3 opties.

Jij doucht te weinig.
Je laadt hem op met een hele slechte lader. ^_^
Je kletst uit je nek.

Dat gezegd te hebben, mijn fitbit bandje is zoals bij velen binnen enkele maanden al flink los.

Dat is zeker een reden om die troep niet mer aan te schaffen.
De xiaomi is met een andere app ook als actieve hartslagmeters te gebruiken. Maar zowel de fitbit als xiaomi zijn beide benaderingen en niet heel nauwkeurig. Heb daar dus weinig aan.

Ik douche iedere dag, maar heb geen zin iedere keer mijn fitbit aan de lader te moeten leggen. Douchen is wakker worden voor mij, dus ik beperk graag mijn handelingen voordat ik in de douche stap. Ik wil de fitbit opladen als hij leeg is en dan duurt het te lang.

De nieuwe charge gaat 160 euro kosten, kun je hierboven lezen. De oude heb ik inderdaad voor 129 gekocht. Dat was eigenlijk al te veel, dus 160 is echt te duur.

[Reactie gewijzigd door cmegens op 23 juli 2024 22:09]

Versnellingsmeter heeft de oude ook, zo meet hij je stappen (arm zwaaien = versnelling meten). Ik hoop dat ze wat doen aan de bouwkwaliteit, maar mij zijn ze als klant kwijt. Nooit meer iets van Fitbit. Hun service binnen garantie is prima, maar blijkbaar mag een apparaat van 130 euro (Charge HR) binnen een jaar 4x kapot gaan. Daarna heb je, als ik de verhalen op internet moet geloven, pecht gehad.
Haha je eerste zin, bizar dat mensen hier reageren en deze kennis niet bezitten.
De Flex 2 heeft geen hartslagmeter? Beetje jammer.
Precies. Wat heb je verder aan een versnellingsmeter vraag ik me af? als je gaat zwemmen kan ik me echt niets nuttigs bedenken voor een dergelijke sensor.

Het lijkt mij meer een veredelde notificatie melder als je je toestel niet op zak hebt --> tijdens het zwemmen bijvoorbeeld.
Met een goed algoritme kun je met de data van een versnellingsmeter het aantal gezwommen baantjes en de tijd per baan bepalen en ook nog het aantal zwemslagen per baan. Als je vervolgens de bad lengte kent (waarschijnlijk 25m) dan kun je hier allerlei informatie over je zwemtechniek uit afleiden.

Dit algoritme is belangrijk. Er zijn verschillende fitness trackers die wel waterdicht claimen te zijn, maar deze feature missen.

[Reactie gewijzigd door Condor70 op 23 juli 2024 22:09]

Dit algoritme is belangrijk. Er zijn verschillende fitness trackers die wel waterdicht claimen te zijn, maar deze feature missen.
En daarom hoop ik dus dat dit wel het geval is bij de FitBit. Anders heeft het geen enkel bestaansrecht.
Inderdaad. Als je een fitness tracker voor zwemmen wil gebruiken, dan zou ik toch eerder voor een model gaan dat hier specifiek voor gemaakt is, e.g. de Misfit Shine 2.
Of de specifiek hiervoor ontworpen Garmin thingemebob die DigitalExcorsist hierboven linkt
Lijkt me sterk met het beperkte bereik van bluetooth.
Waterdichte hoesjes of een waterdichte telefoon :)
Of je gaat gewoon zwemmen en kijkt later wel wat je telefoon te vertellen had? :p
Is misschien niet handig als je een paar uur baantjes gaat trekken.
Probeer daarna nog maar eens je garantie te claimen. Waterdicht volgens de fabrikant is niet zoals wij dat interpreteren.

Sony adviseert 'waterdichte' Xperia-toestellen niet onder water te gebruiken

Samsung Galaxy S7 and S7 Edge not quite waterproof, torture tests reveal

Edit: tweede linkje toegevoegd

[Reactie gewijzigd door D3F op 23 juli 2024 22:09]

Probleem is dat die 100m echt wel klopt onder lab omstandigheden.
100m =10 bar , maar in complete stilstand, zodra je die beweegt komt er nog eens bewegingsdruk bij. en dat is veel moeilijker te meten.
Bij horloges was het zo dat je bij 100m mag zwemmen, niet duiken.
Alhoewel duiken tot 5m ook geen problemen mag geven.
bewegingsdruk bij duiken is minder dan bij crawl of vlinderslag.
Nog steeds versteld dat dit ineens niet meer meer opgaat als het gaat over smartphones.
de S5 was zogezegd ook waterdicht en ja als je die een half uur onder dompelt werkt hij daarna nog zonder problemen. een half jaar later beginnen de problemen pas.
Als ik mij niet vergis slaat de FitBit alles op in zijn interne geheugen, om vervolgens te synchroniseren bij een bluetooth verbinding :)

Correct me if I'm wrong _/-\o_
in open air is het bereik rustig een meter of 100 in een zwembad toch gauw eerder een meter of 10 (want water), maar ik gok dat er af en toe genoeg bereik is om een push notificatie door te geven. Die hebben niet zo heel veel bandbreedte nodig. Een brakke GPRS verbinding van netto een paar Kb/s is al genoeg om een notificatie door te sturen.
De versnellingsmeter zou in theorie gebruikt kunnen worden om de locatie van de gebruiker te bepalen ten opzichte van een vastgesteld punt.
Dit zal echter wel na verloop van tijd steeds minder nauwkeurig worden door opeenstapeling van meetfouten.
Ik kan me ook niet voorstellen hoe dit goed gaat werken als je een paar baantjes aan het trekken bent in een zwembad. Afgelegde afstand meten okee, maar daadwerkelijk het heen en weer gezwem vastleggen wordt toch een dingetje gezien de onnauwkeurigheid van GPS.
Garmin heeft specifiek zwemtrackers hiervoor; GPS is inderdaad geen optie (tenzij je 'm onder een badmuts op je hoofd legt en niet met je hoofd onderwater komt :) ). Voor open water gelden weer andere regels dan 'gesloten' baden. Voor gesloten baden kun je vaak je slag en de lengte van de baden instellen zodat je horloge 'berekent' hoeveel baantjes je in hoeveel tijd hebt gedaan. Ook de bewegingssensor zelf 'weet' wanneer je keerpunt is.

Hier vindt je meer als je daar interesse in hebt.
Ja dat is een mooi dingetje. Hij is alleen echt 100% specifiek ontworpen en bedoeld voor zwemmen en daar is hij erg goed in. Ik vraag me af in hoeverre FitBit dit ding ook echt specifiek voor zwemmen heeft gemaakt. We gaan het zien als de eerste reviews gaan verschijnen.
Afhankelijk van de versnellingsmeter (bevat deze ook een gyroscoop?), wanneer de positie eenmaal bepaald is (evt. d.m.v. de gps van de telefoon) kan vervolgens de weg die het apparaat afgelegd heeft ten opzichte van een meetpunt in kaart worden gebracht.

https://en.wikipedia.org/wiki/Inertial_navigation_system
En jij denkt dat alleen een versnellingsmeter nauwkeurig genoeg is om 50 baantjes heen en weer op de CM nauwkeurig vast te leggen?

En wat gebeurt er als halverwege de telefoon een keer een nieuwe GPS fix krijgt? Ga je dat dan volledig negeren?

Begrijp me niet verkeerd, het kan prima, Garmin heeft een aantal specifieke watches die hier heel goed in zijn. Deze zijn alleen specifiek voor Zwemmen gemaakt. Deze heeft niet echt een specifieke use case en ik verwacht daardoor dattie alles ongeveer een beetje kan, maar net niet goed genoeg.
Ik dacht dat ik in mijn eerste reactie al aangaf dat het in THEORIE mogelijk zou zijn en dat ik ook verwacht dat het door een opeenstapeling van meetfouten de mist in zal lopen.

Wel eens een project met de sensoren uit een smartphone gezien waar toch al hele redelijke resultaten mee gehaald werden.

Een GPS "fix" is ook nog steeds onderhevig aan meetfouten, dus zie neem je mee als een van je inputs, niet als absolute waarheid. Positiebepaling zal waarschijnlijk toch een kwestie van best-effort blijven waarbij degene die het beste in staat is de waarde van zijn verschillende inputs in te schatten het beste resultaat zal krijgen.
Nou met die versnellingsmeter kun je prima het aantal slagen per baan meten hoor. Dat zijn basale statistieken, maar kunnen voor de amateur wedstrijd zwemmer al nuttig zijn. Voor de amateur fit zwemmers ziet de meter gewoon dat je bovenmatig actief bent geweest.
De enige sensor in dit apparaat is een versnellingsmeter en ook deze variant is voorzien van bluetooth 4.0.

Dus icm die 5 LED lampjes, kan iemand me dan uitleggen waarom je hier bijna 100 euro voor zou betalen?
Niet. Niet doen, is veel te duur. Ja dat is natuurlijk subjectief, maar als ik de renders zo zie gaat dit bandje qua constructie dezelfde weg op als de Xiaomi Mi Band 1 en 1S, welke 11 en 18 dollar kosten. En dan heeft de 1S er wel hartslag in zitten. Voor 38 euro koop je de Mi Band 2, met schermpje. Kortom, 99 euro voor de amerikaanse variant van de goedkoopste Xiaomi is gewoon echt te duur. Je mag best wat voor het merk betalen, maar dit is te gek.

[Reactie gewijzigd door cmegens op 23 juli 2024 22:09]

Ja, jij bent zeker ook iemand die een S7 vergelijkt met een xiaomi toestel omdat ze allebei wifi en bluetooth hebben?

Of een Apple Watch vergelijkt met een Casio omdat je op beide toestellen de tijd kunt aflezen?

Een merk is meer dan een stempel, dat is ook support, garantie, een ontwikkelingsteam, etc. Fitbit heeft wellicht wel honderd duizend uur meer tijd in fieldtests zitten om te zorgen dat de tracking zo goed mogelijk werkt.

Leg maar eens zo'n Chinees flutbandje naast een fitbit om je arm en laat even het verschil weten na een dag sporten.
Dat heb ik. Ik heb de Jawbone 24UP en UP2 gezamelijk meer dan 2 jaar gedragen, de Fitbit Charge HR meer dan een jaar. De Xiaomi Mi Band 2 nu bijna 3 maanden.

Garantie? De Jawbone 24UP is er na 16 maanden mee gestopt. Batterij hield geen voeding meer vast, werkte alleen nog aan de lader. Rubber was overal uitgelubberd, er zat vuil onder het tranparante gedeelte bij de leds. 2 dopjes verloren omdat die niet meer zo lekker vastklikte. Terug gestuurd naar Jawbone, geen garantie, maar kortingsregeling voor de Up2. Die heb ik in een tijdspanne van 8 maanden 3 versleten, iedere keer vervangen door Jawbone. Bandje scheurde, knapte en de 3e wilde niet meer synchroniseren.

De Fitbit is zeker een degelijker product dan de Jawbone, maar hier ook na een aantal maanden het blisteren van het bandje. Op zich geen probleem, slijtage kan, door FitBit prima opgelost. Grootste nadeel: de batterijtijd liep terug van 5 naar 4 dagen en dat vind ik toch echt veel en veel te weinig.

Nu dus de Xiaomi. Ja dat is in afwerking in de details een simpeler product. Maar het waren juist de complexheden van Jawbone en Fitbit die voor problemen zorgden. Gaat bij de Xiaomi het bandje stuk dan kun je die eenvoudig en goedkoop vervangen. Dat is iets wat bij FitBit en Jawbone niet lukt.

En ja, een Galaxy S7 en een Xiaomi toestel kun je ook met elkaar vergelijken. De S7 zal het winnen op specs, maar dat wil niet zeggen dat het in het dagelijks leven, in dagelijks gebruik voor alle gebruikers een beter toestel is. Een FitBit van 160 euro is een mooi product, verfijnt ontworpen, goede support, goede app, maar dat maakt het niet het beste bandje om dagelijks mee te sporten. Ik val liever een bandje van 35 euro kapot van mijn fiets, dan eentje van 160. Qua specs heb je zeker gelijk, maar specs heb ik niks aan tijdens het sporten.
Wait, een S7 (model) met een Xiaomi toestel (hier benoem je een merk).

Ik denk dat Xiaomi erg goede telefoons levert, net als Samsung. In 't lage segment zou ik nooit voor samsung gaan. Bijv de samsung J2, waarbij de key-feature een gloeiende ring om de camera is die oplicht bij een notificatie en overigens 4 jaar oude hardware heeft. En de Xiaomi redmi modellen, welke in 't zelfde prijssegment zit en toch net wat bruikbaarder is omdat ze modernere hardware gebruiken. (ook al is die meestal door mediatek geproduceerd( ook al hebben ze tegenwoordig ook opties voor qualcomms)).

In 't hoge segment heb je de S7 van samsung en de Mi 5 van Xiaomi welke beide prima zijn in in mijn ogen. Beide hebben goede processors. Ik vind beide er prima uit zien. Beide hebben goede camera's.
Oei, oei, lijkt erop dat iemand Xiaomi niet kent.

Ik zou me eerst eens inlezen, alvorens iets "Chinees flutbandje" te noemen.
Waar de fitbit wel wat sterker is is kwa software. Tenminste, op mijn Windows Mobile is fitbit standaard meegeleverd (de app) en die werkt heerlijk.De app kan standaard stappen tellen, passieve + actieve calorieën bijhouden en je kan eten/drinken/gewicht loggen.
Verder probeert die app je een fitbit device aan te laten schaffen. Ze hebben Weegschalen en activity trackers in iedere prijsklasse, behalve de betaalbare.

Zelf heb ik een Mi band gekocht, maar tenzij ik een Android apparaat koop heb ik alleen een veels te eenvoudige app om mijn stappen, cals, slaap en hartslag op te vragen. (Tja, wat verwacht je voor 16 euro.) Oh en de mi band hoef ik eens in de 30 dagen op te laden.

Bij Android kun je zo'n ding met google fit laten syncen en dan heb je allerlei features als achievements die je wat uit kunnen dagen. Apple's healthkit is er niets bij.
Heb zelf al 2 jaar een flex, maar ga nu toch voor de Mi band 2. Ik vind de prijzen te hoog met zoveel concurrentie tegenwoordig.
Mi Band 2 bevalt mij prima. Ja, hij is basic. Maar moet zeggen dat als je 't vergelijkt met de Fitbits de prijs toch wel een zeer groot argument is!
Nadeel van de Mi Band is wel dat het niet direct samenwerkt met andere apps zoals My Fitness Pal. De app van de mi band is verder ook erg basic vergeleken met de Fitbit of Jawbone apps.
Voor de prijs de mi band zeker goed, maar de Fitbits hebben toch net wat meer functionaliteit, zeker op app gebied.
Vertel eens wat je mist in de app of functionaliteit dan? Want ik heb alle 3 de merken nu geprobeerd en vind dat toch erg meevallen. De Xiaomi app is zeker basic, soms slecht vertaald, maar zeker niet slecht...
online mogelijkheden (via mi fit gaat dit vooral via Wechat en dan redelijk beperkt). dat is bij de fitbit toch wat beter uitgewerkt.
calorie intake registeren, betere goals (maken / registreren). de fitbit app is miz beter uitgewerkt. maar daar betaal je dus ook voor.
(en de sync met myfitnesspal / mapmyfitness)
de UI van de fitbit app vind ik zelf ook wat beter dan die van Mi Fit.

ik gebruik trouwens de Chinese mi fit app, die is wat uitgebreider dan de vertaalde.

ben mijn fitbit helaas kwijt, en mi band is stuk, geen slaap monitoring meer en werkt soms wel, soms niet. nu aan het kijken naar de UA Band. (Healthbox)
199 euro? oef....
Ik vind de Charge 2 er wel leuk uit zien maar hij doet me denken aan mijn microsoft band 2 en die vind ik knap dusja :p
Dat was ook mijn eerste gedachte toen ik de foto's zag. De ledjes aan de binnenkant voor hartslag meeting. Heb zelf de Band 2, heb er geen spijt van, biedt een hoop mogelijkheden als smartwatch.
Hopelijk zijn hun bandjes bij deze modellen beter dan bij de eerste. Mijn Flex heeft drie bandjes versleten op een jaar, mijn Surge is nu een jaar oud en begint ook te schuren...
Garmin loopt echt lichtjaren vooruit met dit. GPS icm smarthphone? Seriously??? Waarom niet stand-alone net zoals de garmin producten??? Niet waterdicht maar slechts spatwater??? Echt apart weer.

[Reactie gewijzigd door Mijndankisgroot op 23 juli 2024 22:09]

Vanwaar die bedroevende accuduur? Mijn MiBand 2 gaat makkelijk 3 weken mee. Nu kan deze wel wat meer, maar het verschil is toch *groot*

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.