2K Games brengt Mafia III op 7 oktober uit

Uitgever 2K Games heeft bekendgemaakt dat actiespel Mafia III op 7 oktober verschijnt. De game, die zich afspeelt in een stad die geïnspireerd is door het New Orleans van eind jaren zestig, wordt ontwikkeld voor de pc, Xbox One en PlayStation 4.

Tegelijk met het bekendmaken van de releasedatum van het spel gaf 2K Games ook een nieuwe trailer van Mafia III vrij. In de trailer is te zien hoe het hoofdpersonage van het spel, Lincoln Clay, in oorlog raakt met de georganiseerde misdaad in zijn thuisstad New Bordeaux, dat duidelijk is gebaseerd op New Orleans. De oorlog begint als de zwarte maffia wordt uitgemoord door de Italiaanse maffia, waarna Clay op wraak zint. Een grote hoeveelheid gevechten, schietpartijen, achtervolgingen en allerlei andere acties is daarvan het gevolg, zo is te zien in de trailer van het spel dat door ontwikkelstudio Hangar 13 wordt gemaakt.

Behalve de releasedatum maakte 2K Games ook bekend dat er twee speciale edities van Mafia III zullen verschijnen. De Deluxe Edition, die onder meer de season pass bevat, zal 89,99 euro gaan kosten en het bedrijf vraagt 69,99 euro voor de pc-versie. De gelimiteerde Collector's Edition kost voor consolegamers 139,99 euro, en ook die is voor de pc twee tientjes goedkoper. Die versie bevat boven op de inhoud van de Deluxe Edition een aantal fysieke extra's, zoals de soundtrack op vinyl en een artbook. Alle gamers die Mafia III in de voorverkoop bestellen krijgen de 'Family Kick-Back'-bonus, wat bij release van het spel enkele extra voertuigen en wapens oplevert.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Door Jurian Ubachs

Redacteur

19-04-2016 • 14:30

69 Linkedin

Reacties (69)

Wijzig sortering
Anoniem: 740375
19 april 2016 14:35
Bijna 70 euro voor pc versie? Woei da`s niet weinig.Ik vond deel 2 ,matig.Het begin was leuk,maar na 2 uur begon ik mij toch te vervelen.Ik heb het niet uitgespeeld.Dus 69 euro? Nee,dan wacht ik 2 jaar dat ik hem koop voor 10,-,want ik wil hem wel in de collectie hebben.

Of is dat alleen voor de deluxe versie van pc,ik snap het niet zo :? .

Ok ff naar rechts kijken ,42 euro dus. Is nog buiten mijn budget voor deze game.

Het is toch niet voor ieder1 zo duidelijk,gelukkig maar want ik voelde me zo`n oen |:(
Bedankt mede tweakers voor het verduidelijken _/-\o_

Is dit op een nieuwe engine gemaakt of hebben ze de vorige gebruikt ?.Het ziet er best goed uit,maar als ik de styl en grapic`s vergelijk lijkt het dezelfde engine.Misschien wat meer eruit gehaald maar het is een Physx game,dus Nvidia kaarten hebben waarschijnlijk een stukje meer er uit,dan Amd kaarten.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 740375 op 19 april 2016 15:58]

Volgens mij is dat de deluxe editie.
Ze hebben het over 2 speciale edities

quote: Behalve de releasedatum maakte 2K Games ook bekend dat er twee speciale edities van Mafia III zullen verschijnen. De Deluxe Edition, die onder meer de season pass bevat, zal 89,99 euro gaan kosten, en het bedrijf vraagt 69,99 euro voor de pc-versie. De gelimiteerde Collector's Edition kost voor console-gamers 139,99 euro, en ook die is voor de pc twee tientjes goedkoper..
Deluxe Edition kost €89,99 voor de console en €69,99 voor de PC. Tweakers.net heeft het woordje console weg gelaten bij €89,99, wat voor verwarring zorgt. De Collector's Edition kost voor console €139,99 en voor PC ook twee tientjes goedkoper. Dus de Deluxe is op de PC ook twee tientjes goedkoper, dus die van €89,99 is de prijs van consoles, gezien de PC versie €69,99 is.

Deluxe PC: €69,99
Deluxe console: €89,99
Collector's Edition console: €139,99
Collector's Edition PC: €119,99

Normale editie zal wel voor de gebruikelijke €55-€65 verkrijgbaar zijn voor console en €42-€45 voor PC.
Waarom kunnen ze de "season pass" gewoon niet in de main game gooien en die een tientje duurder maken, ik word helemaal gek van al die DLC 8)7
De deluxe is toch niets anders dan het spel pushen voor een 10-20 extra met een digitaal boekje en wat mp3's van de ingame muziek?
Hangt af van de versie :) Deluxe van Dark Souls 3 komt daar deels op neer. Andere games hebben er een stuk meer in zitten.
Halo had altijd erg leuke extra's vond ik. Uiteeindelijk blijven het natuurlijk wel boekjes en fotootjes waar je nooit meer naar kijkt :P
Een van de beste gamereeksen qua sfeer en setting... De allereerste maffia was gewoonweg baanbrekend vond ik; voor zijn tijd was dat echt een enorm knap en realistisch spel, vooral die mechanic van de snelheid in het verkeer gaf enorm veel realissmee, waardoor je niet constant gta-stijl door de straten ligt te scheuren maar netjes aan de de toegestane snelheid ligt te rijdn (en dan ontdek je dat er een inop is voor automatische speedlimiter :p)

van deel twee heb ik ook enorm hard genoten, iets minder dan van het eerste del mar ng stteeds enorm veel. Uteraard gaat de tijd vooruit en dit doet het spel dan ook... kan al niet meer wachten tot deeltje 4 aangekondigd wordt ... zou dit een echte "cocaine-oorlog ontketenen in de jaren 70 aan de westkust? of gaan ze voor het heroine verhaal van de zwartte maffia f kiezen ze nonog een ander stanpunt?
of gaan gaan ze zoals in gta5 met verschillende verhaallijnen door elkaar werken
En dus blijkbaar de season pass welke ook weer een paar tientjes zal zijn. Denk ik.
Verder zal je wellicht ingame iets extra hebben etc.
De Deluxe Edition, die onder meer de season pass bevat
Er zit dus wel meer bij. Vrij normale prijs dus, 50 voor de normale versie, en dan 20 extra voor een season pass.
Inderdaad, eerst was het 49,99 voor een A-game op steam, toen begon Activision enzo met 59,99 en nu wordt het zeker al 69,99. Echt belachelijke prijzen.
Niet echt, ik zie dit meer als een correctie voor inflatie die men heel lang achterwege heeft gelaten. De prijs van een PC game is het afgelopen decennium niet in prijs gestegen hoewel, zeker voor een topgame, het aantal werkuren en de kost van een werkuur wel flink zijn gestegen.

Neemt niet weg dat het natuurlijk veel geld aan het worden is en men ook meer kwaliteit zal moeten bieden wil men evenveel verkopen.
Lonen zijn anders ook nauwelijks gestegen of zelfs bevroeren en/of gedaald en inflatie is er sinds de crisis in 2008 ook vrijwel niet meer.

Je ziet wel steeds meer goedkopere games dus ik denk dat de gemiddelde prijs voor games juist omlaag aan het gaan is er zijn alleen een aantal van die publishers die steevast hoge prijzen rekenen om exclusief over te komen ofzo (Apple tactiek) bijv. met Call of Duty wat vrijwel constant recyclemateriaal is of Ubisoft met Assassins Creed.

2K doet er nu weer een schepje bovenop, laat ze eerst maar eens bewijzen dat ze in de buurt kunnen komen van de sfeer van Mafia 1, want II was toch eigenlijk wel een beetje teleurstellend.
De euro is ook weggezakt...
Ze wel degelijk is release prijs gestegen. Van gemiddeld 49.95 naar 59.95 en nu dan 69.95? En dan hebben we het nog niet over de hoeveel karige DLC's die zijn uitgebracht. En je hoofdprijs vragen. Enbdan ben je zeker voor het gemak ook even de micro transaction vergeten in sommige SP games....

En dan terwijl er voor genoeg mensen aan alle kanten gekort word de laatste jaren.
Dat zijn dan wel de prijzen voor de Deluxe versie waar de (onvermijdelijke) Season pass al bij zit. Mocht je daar geen interesse in hebben zal er ook wel een standaard versie zijn die 10-20 euro goedkoper is.
En over een jaartje ofzo een GOTY editie (ook wel bekend als de redelijk geprijsde editie met alle content die er vanaf het begin in had moeten zitten en waar de meeste bugs inmiddels in opgelost zijn).

Ik koop alleen nog games bij release als de ontwikkelaar en uitgever een redelijk track record hebben wat betreft het afleveren van redelijk complete bug-vrije games, de rest kan de boom in.
Ah, genoeg online key shops die het voor een normale prijs verkopen. Zolang dat niet verandert, ben ik een blij :) Je kan hem al pre-orderen voor max 38 euro.

[Reactie gewijzigd door SmokingCrop op 19 april 2016 19:47]

Bedankt voor deze link, dat maakt het een stuk leuker!
Advies prijzen zijn advies prijzen. de echte prijzen zullen stukken lager zijn.

met betrekking tot de engine, vind ik de trailer erg GTA V aanvoelen
in combinatie met bioshock moves
dus ik vermoed niet dat het om een geheel nieuwe engine gaat maar eerder een gepimpte bestaande
Grappig, want ik vond deel 2 ook tegenvallen na de verwachtingen die Mafia 1 had gecreëerd en was er al snel klaar mee. Jaren later nog eens aangepakt (kreeg hem weer bij PS+ geloof ik) en toen heb ik er echt van genoten en hem helemaal uitgespeeld (wat ik bijna nooit doe). Heel raar wat verwachtingen met je kunnen doen. Van deel 3 verwacht ik gelukkig niet veel dus dat kan alleen maar meevallen :p
Ja in Windows Store zal je 70 euro moeten lappen voor de standaard versie :+
Pfoe wat een prijzen voor een singleplayer game, ervanuit gaande dat multiplayer gaat floppen.
Liever een goed uitgewerkte SP dan een matige SP/MP combi ;)
De prijs van de gewone versie staat rechts naast het artikel (€42 op PC op het moment). Wat in het artikel genoemd is, zijn de luxe versies. Die zullen ook in het persbericht wel opzettelijk prominent vermeld zijn in de hoop dat mensen die versies kopen.

Oftewel: de gewone editie van het spel heeft de gebruikelijke prijs voor AAA-games.

[Reactie gewijzigd door geert1 op 19 april 2016 15:28]

Mafia games haalde je voor de SP en niet voor de MP ;) en daarom beter een sterke verhaallijn dan een karige SP.

Van mij mogen ze zelfs de MP weghalen en zich compleet focussen op de SP.
Helaas zullen ze MAFIA1 nooit overbruggen! 2 was goed maar 1 was in mijn opzicht veel beter.
Altijd goed vermaakt met de maffia games. Zou dit de zelfde engine zijn als GTA? Het lijkt er in iedergeval wel op. Hopelijk voelt het een beetje vergelijkbaar aan, want gta speelt toch wel prettig. De games zijn tenslotte beide van 2K. Goede warmhouder tot de volgende GTA voor de deur staat.
Een leuke multiplayer zou ook worden gewaardeerd natuurlijk.
During the earnings call, Zelnick also suggested that Mafia 3 won't even use the same engine as GTA 5. Although Rockstar Games and 2K Games are sister companies, they apparently don't share technology:
http://www.cinemablend.co...Publisher-Says-77627.html
vreemde keus, maargoed het maakt mij niet minder benieuwd naar gta 6 :p
Mits de engine ook echt goed is, vind ik dit geen probleem. Mafia en GTA moeten ook niet te dicht bij elkaar gaan liggen. Beiden hebben een heel eigen gevoel en een heel eigen speelwijze die ik graag gescheiden zou houden.
Daar hoef je echt niet perse een andere engine voor te gebruiken hoor, vroeger kon je echt goed zien welke game in welke engine gemaakt is. Tegenwoordig komt het voornamelijk neer op de postprocessing effect die gebruikt worden, aangezien de meeste engines toch allemaal physicly based rendering gebruiken :)
Ik ben benieuwd, ik was deze eigenlijk alweer vergeten na de aankondiging vorig jaar.
M2 vond ik wel ok, maar kon mijn verwachting helaas niet waarmaken.
Ik vond M2 wel wat meer dan ok. De graphics, de (auto)physics en het vechten/schieten waren goed uitgevoerd. Het probleem alleen was dat de game een soort Call of Duty Singleplayer was in een open wereld. Die open wereld is dan leuk, maar als er niks te beleven valt is de enige toevoeging dat je verschillende (auto)wegen hebt om van punt A naar B te komen. Laten we hopen dat je hier buiten de missies om ook veel plezier in de wereld kan beleven. Zelfs bij GTA V vond ik dit aspect iets wat tegenvallen.
Het is een tijdje geleden maar als ik het me goed kon herinneren had ik het gevoel dat het spel maar in de helft van het verhaal afliep. Ik zat echt met het gevoel van en nu? Hoezo het spel/verhaal is afgelopen?
In screenshots van M3 zag ik iets modernere muscle cars, naar mijn mening prettiger dat die zeer oude wagens in M2.
Goed nieuws!
Ik speelde Mafia I erg graag, vind Mafia II ietwat minder dan deel I en hoop nu op een monsterlijk goed spel.
Het mooiste vond ik nog de cinematische voorstelling in het spel waardoor je het echt "beleefd" i.p.v. slechts een karakter te besturen.

Hopelijk snel meer beelden van de daadwerkelijke in-game footage.
Mwa, dit is geen CGI trailer. Dit zijn wel ingame rendered beelden.
Ziet er goed uit :)
Alleen... ik weet dat de Amerikanen graag net doen alsof tanden spierwit zijn, maar het valt me in deze game wel erg op. De rage om je tanden te laten bleken startte ook in de VS pas in de jaren 80 dus een stel mobsters uit de jaren 60 hadden zeker niet zulke witte tanden. Misschien een klein punt, maar aangezien de karakters er verder erg goed uit zien naar mijn mening steekt het ineens erg schril af als ze hun lippen van elkaar halen.
Viel me ook op. Net als die speciale 'fatality' moves (tegenstander over de heup zwaaien en in een vloeiende beweging afmaken met een shotgun blast in de buik) - ziet er leuk uit, maar waarom moet die zut in dit soort spellen terugkomen? Wordt er veel moeite gedaan het geheel realistisch te doen ogen, en dan komen er weer van dit soort - imo. volstrekt isplaatste - 'Super-hero'/Streetfighter-achtige moves langs. Snap dat het vooral gerichte is op/leuk is voor de jeugdige speler, maar persoonlijk vind ik het doodzonde, en bijzonder immersion breaking - wat is er mis met ouderwetse vuistgevechten, mano a mano? Je weet wel, zoals dat ook in alle gangster/mafia films gebeurt - daar zie je de cast ook geen comic/fighting game-achtige special moves en combo's maken...

Ben voor de rest trouwens wel gewoon bijzonder benieuwd naar Mafia 3 (heb de twee eerste delen met veel plezier doorgespeeld) - de video ziet er inderdaad geweldig uit (effecten, stijl, sfeer).

[Reactie gewijzigd door w00t00w op 19 april 2016 15:13]

Season pass, deluxe edition, pre-order bonus, collector's edition, DLC's, het komt mij de strot uit. Lijkt me een erg leuke game maar met al deze fratsen laat ik 'm aan mij voorbij gaan.
Precies, allemaal extra geld voor vaak slechts digitale bonusen, en DLC die vroeger gewoon in de game had gezeten. Zoals door een ander aangehaald ben je gewoon het beste uit met een GOTY editie die ongetwijfeld binnen een jaar zal verschijnen, al dan niet in combinatie met een Steam Sale.
70 euro voor een spel dat half af is. De rest van het spel kan je in DLC's erbij kopen voor 30 euro. Schandelijk hoe ze dit tegenwoordig doen. En kwaliteit krijg je er niet altijd voor terug.
Expansion packs zijn van alle tijden.
Een expansion pack is een "expansion". De naam zegt het al. Een toevoeging op een compleet spel. Tegenwoordig mist het halve spel en moet je de rest er bij kopen.
Complete onzin. Wie bepaalt dat wat je krijgt het halve spel is? Jij?
Dat is mijn ervaring ja. Mag dat? Of ben jij van de gedachtepolitie die mij dat verbied?
Anders doe je er even heel dramatisch over, Winston Smith.

Je baseert die "ervaring" nergens op. Je weet niet hoe het proces is gegaan, wat de mogelijkheden waren, niets. Het is dus niet meer dan een niet-onderbouwde mening, en derhalve - zoals alle meningen - waardeloos.
Ik baseer mijn ervaring nergens op? Hoe kan jij dat nou weten? Je weet niet hoe het proces is gegaan. Welk proces, waar heb je het over? Als je wilt haten ga je dat maar lekker ergens anders doen. Ik uit alleen maar mijn ervaring met games tegenwoordig vergeleken met 15 jaar geleden. Vroeger werd een expansion pas een jaar of 2 jaar na het uitkomen van een game geïntroduceerd. Tegenwoordig introduceren ze een game en daarbij gelijk DLC's die vaak gewoon bij het spel hadden moeten zitten. Dat vind ik wel een groot verschil met hoe het vroeger ging. Dat mag jij best ontkennen, maar ik ben zeker niet de enige die het zo ervaart. Dat jij het anders ervaart kan ik begrijpen. Het grote verschil tussen ons tweeën is dat ik niet gelijk begin te haten omdat jij iets anders ervaart dan ik.
Dat ziet er erg mooi uit zeg. Bij de close up van de gezichten zie je pas hoe gedetailleerd dat is. Ik hoop dat bij de release er ook zo uit ziet!

Ga dit spel, na aankoop van een nieuwe PC of PS4, zeker halen! Heb erg genoten van Mafia II, verhaal was goed, sfeer was goed en muziek was goed. Het was alleen erg spijtig dat ik in ongeveer 10 uur er al doorheen was. Hopelijk is dat bij Mafia III een stuk langer!

Wat ik me verder nog afvraag. Wat kun je meer met de 'season pass' versie van de game? Koop je daarmee meteen op voorhand alle DLC's die uitkomen?
Ik ben in de minderheid, maar ik vond Mafia II geweldig. Top story en ontzettend sfeervol, maar helaas wel te kort (~13 uur) en een veel te lege wereld. Ook de gameplay was een beetje karig. 'T zal wel mee hebben geholpen dat ik I niet heb gespeeld.

Als ze bij III de sterke punten van II hebben behouden (sfeer zit wel goed o.b.v. de trailers) en aan bovenstaande minpunten hebben gewerkt, hebben ze m.i. goud in handen.

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.


Google Pixel 7 Sony WH-1000XM5 Apple iPhone 14 Samsung Galaxy Watch5, 44mm Sonic Frontiers Samsung Galaxy Z Fold4 Insta360 X3 Nintendo Switch Lite

Tweakers is samen met Hardware Info, AutoTrack, Gaspedaal.nl, Nationale Vacaturebank, Intermediair en Independer onderdeel van DPG Media B.V.
Alle rechten voorbehouden © 1998 - 2022 Hosting door True

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee