Dat is wel waar, alle platformen zijn zo onveilig als de pest als de gebruiker incapabel is. Het leeuwendeel van de gelukte oplichtingspraktijjken komt voort uit naïviteit en hebzucht van diegene die opgelicht wordt. Maar wil niet zeggen dat als je wel weet wat je doet het altijd en overal veilig is.
Verder is het idd een simpele risico afweging, en wordt gedekt door de banken doordat je je geld terugkrijgt als je toch opgelicht wordt. Maar niet als jij zelf aantoonbaar nalatig bent geweest.
Je krijgt niet alles 100% veilig, de banken moeten er redelijkerwijs alles aan doen om het risico zo klein mogelijk te houden. En mensen moeten leren weer voor zichzelf na te denken als ze betalingen doen.
In jou redenatie zouden we nooit meer ergens met iets kunnen betalen, mensen worden met contant geld opgelicht (vals geld) acceptgiro's werden "gehengeld". Dus als je het echt veilig wil moet je niet meer betalen... nooit meer.
En elektronisch precies zo, als je vrolijk karrevrachten APK'tjes installeert op je telefoon omdat je die 2 euro niet wil betalen voor je app, of apps die helemaal niet eens in de store voorkomen, dan heb je gewoon vette pech en ben je voor 50% zelf aansprakelijk (ik noem maar iets).
Zo lang er op wat voor manier dan ook betaald wordt dan heb je mensen die er misbruik van willen maken, en zolang er mensen zijn die die iPhone voor 100€ denken te kopen blijven ze een voedingsbodem hebben.
Gisteren nog op tv, mensen die een telefoon willen kopen (ze zei: Deze bood hem als enige aan voor een acceptabele prijs... je voelt hem al wel he?

)en vrolijk een foto van hun ID opsturen naar mensen, om vervolgens erachter te komen dat hun ID misbruikt wordt om mensen op te lichten, ja hallo hoe dom ben je!?!?!
Banken kunnen hier wat aan doen door weer op naam te controleren icm de bankrekening en mensen moeten eens nadenken voor ze wat doen.
De ING wil natuurlijk naar een cashloze maatschappij (ik ook maar dat terzijde) en zij kijken gewoon naar wat contant hen geld kost en wat het kost om mensen te compenseren voor problemen met elektronisch betalen, zolang de balans doorslaat naar elektronisch blijven zij compenseren.
Straks wordt dat vanzelf minder, net als met vals geld, als jij vals geld aanneemt heb je pech, je moet/kan het inleveren bij de bank en je krijgt echt niks terug, maar probeer het niet willens en wetens verder te verspreiden want dan ben je zelf het bokje.
En zoals je zegt ben je tot niets verplicht, vertrouw je het niet, moet je het niet gebruiken. Zoals voor alles geldt; "bij twijfel niet inhalen".
[edit] ik ben overigens voor een apparte smart device door de banken geleverd waar je al je bankzaken op kan doen en verder niks. en die ze op afstand kunnen weren en updates kunnen verplichten. hoeft niet groot te zijn en wellicht zonder display die draadloos gebruik kan maken van de display van je telefoon (ik noem maar iets)
[Reactie gewijzigd door Flagg op 23 juli 2024 12:18]