Ubisoft brengt Watch Dogs 2 voor april 2017 uit

Ubisoft heeft bekendgemaakt dat onder andere het vervolg op Watch Dogs en de nieuwe South Park-rpg The Fractured but Whole uitkomen voor april 2017. Verder laat de uitgever weten te werken aan een volledig nieuwe triple-a-game.

De release van de eerste Watch Dogs-game ging gepaard met veel controverse. Eerst was er sprake van valse beloften over hoe de open wereld hacking-game er uit zou komen te zien. Tijdens E3 2012 werden betere graphics getoond dan dat de uiteindelijke game in 2014 bevatte. Verder zouden de graphics van de pc-versie verslechterd zijn om de game meer in lijn te brengen met de consoleversies. De klachten hierover escaleerden toen modders erachter kwamen dat de betere grafische opties nog aanwezig waren in de gamebestanden. Over de aanpak of het verhaal van de nieuwe Watch Dogs-game heeft Ubisoft niets gezegd.

South Park: The Fractured but Whole is de nieuwe rpg waar Ubisoft San Francisco aan werkt. De game is het vervolg op South Park: The Stick of Truth, een game die goed ontvangen werd. Het spel werd gewaardeerd om de humor en vanwege de goede gelijkenis met de cartoonserie.

Helaas!
De video die je probeert te bekijken is niet langer beschikbaar op Tweakers.net.

Ook For Honor moet voor april 2017 verschijnen. Verder maakt Ubisoft bekend te werken aan nieuwe intellectual property. Het zou gaan om een triple a-titel met veel potentie en nadruk op 'digital live services'. Verder bevestigde Ubisoft dat er geen Assassins Creed-game wordt uitgebracht in 2016, uitzonderingen daargelaten voor bijvoorbeeld de Chronicles-serie. Mogelijk komt er later in 2017 een AC-game in Egypte.

Uit de kwartaalcijfers is op te maken dat Ubisoft meer geld weet te halen uit digitale verkopen. Waar in de periode maart tot december in 2014 nog 21,2 procent van de totale inkomsten daaruit kwam, werd dit in dezelfde periode opgevoerd tot 27 procent voor een totaalbedrag van 207,7 miljoen euro. Ook de inkomsten uit oudere titels steeg aanzienlijk. Daar vond een stijging van 42,6 procent plaats tot een omzet van 280,8 miljoen euro.

De grootste afzetmarkt voor Ubisoft blijft de PlayStation 4, gevolgd door de Xbox One. Samen waren de nieuwste consoles goed voor 68 procent van de omzet van het bedrijf. De derde grootste omzetbron voor de uitgever is de pc. Daar steeg het aandeel van 12 procent van de omzet naar 14 procent ten opzichte van het vorige jaar.

Door Jeroen de Vries

Stagiair

12-02-2016 • 11:14

56 Linkedin

Reacties (56)

56
55
29
0
0
18
Wijzig sortering
Dan wordt Watchdogs 2(ipv AC) dus de najaarsklapper van Ubisoft. Release in september of november schat ik zo. Interessant is wel dat er dus een nieuwe game komt. Wellicht een nieuwe Splinter Cell?

Black List is toch al een tijdje terug, en is het nu ook een mooi moment voor Sam Fisher om zijn intrede op de huidige consoles te maken.
Men geeft aan dat het gaat om een nieuw IP, dus dat is iets compleets nieuws en niet een vervolg ergens op. Lijkt me in dat opzicht dan onwaarschijnlijk dat er een nieuwe Splinter Cel aankomt :-(
Dat is waarschijnlijk maar beter ook, bij de meeste Ubi franchises gaat het na 3-4 delen hard achteruit met de betreffende franchise, zo ook Splinter Cell, de laatste 2 games broken eigenlijk al te veel met het origineel (meer focus op actie, helemaal het laatste deel) en gezien de zooi die ze vandaag de dag maken, ik wil niet eens weten wat de splinter cell versie is van radio torens overnemen, dankuwel.
Het laatste deel was juist weer een stuk terug naar de basis. Waar in Convinction echt heel erg op actie gericht was, was in Blacklist het een keuze geworden en kon je prima zonder kills een level door.

Klopt wel dat het hoogtepunt van de serie nog altijd bij Chaos Theory ligt.
Splinter Cell is geen "volledig nieuwe AAA" game. Met volledig nieuw versta ik een nieuw IP, zoals The Division en For Honor. Zal dus om een nieuw onaangekondigde game gaan.
Ook geen probleem. Splinter Cell is vooral wishful thinking :9~
Eind oktober is logischer om alle andere toppers voor te zijn bij release, plus de laatste jaren waren alle ac's ingepland voor eind oktober ( unity werd later nog een paar weekjes uitgesteld). Hoop wel dat ze dit keer met grafisch wat beters komt, aangezien watch dogs 1 nog op de last gen uit kwam.
Tussen najaar 2016 en april 2017 zit best veel tijd, ik denk dus niet dat deze game in het najaar van 2016 gaat komen, maar eerder begin 2017. :)
ja, zou eventueel ook kunnen, maar met de release van The Division en Far Cry Primal in het voorjaar is het najaar een beetje leeg. Dan hebben ze tot nu toe nog de nieuwe Ghost Recon en For Honor. Een Watchdogs 2 verwacht ik dan weer tijdens de feestdagen, die nieuwe IP zal dan prima in het voorjaar 2017 passen.

Dat terzijde; Splinter Cell is wel de volgende grote IP van Ubisoft die 'aan de beurt is'. Rainbow Six is afgelopen jaar geweest. Ghost Recon & Watchdogs 2 komen eraan AC staat op pause en Far Cry staat op punt van release. Dan blijft Splinter Cell als enige over zonder game op current gen.
Ik kijk er naar uit, mits dat de optimalisatie voor de PC dit keer wat beter is. Vond het echt wel een bijzondere game om te spelen. Is een keer wat anders dan GTA.
Ik vond het een naargeestig spel met slechte controls. De hoofdpersoon is een ongelofelijke zakkenwasser die werkelijk alles fout doet wat je maar fout kan doen, het hacken stelde niets voor, en de besturing van voertuigen was werkelijk niet te doen als je met muis en toetsenbord speelde. Kortom, deel 2 laat ik zeker liggen.
Meh, de setting was leuk en de gameplay was (als je van Ubisoft titels houd... Net als Far Cry en Assassins Creed :P) best vermakelijk. Bovendien was er redelijk veel content in de relatief grote spelwereld te vinden.
De controls voor het rijden waren inderdaad verschrikkelijk, maar ik verwacht dat Ubisoft dat nog wel gaat fixen in deel 2.

Ik ga de game zeker een kans geven, maar ik wacht wel de reviews af.
Dat content heb ik ff gemist dan..
ja ben ik wel met je eens....
Ik heb hem (helaas) een keer online in de PS3 store gekocht. Heb echt geprobeerd om de controls en de slechte graphics te negeren, maar mijn god wat een draak is die game (op de PS3) zeg. Wellicht was het niet helemaal eerlijk omdat ik net GTA5 helemaal kapot gespeeld had, maar in mijn verdediging: ik heb ook MGS (je weet wel die PS1 titel) op de PS3 gespeeld en die vond ik helemaal te gek.

Ik heb Watchdogs ongeveer een uurtje of 4 gespeeld, maar toen hield het toch echt op voor mij. Kon me er niet toe zetten om het weer op te pakken.
Vond watch dogs best een leuke game om te spelen. Heb hem uitgespeeld.
De ps4 versie werkte voor mij zonder issues trouwens.
Het is Ubisoft, wat denk je zelf? ;)
Ubisoft heeft het afgelopen jaar laten zien heel veel te hebben geleerd, en met dit bericht laten ze dat weer zien.

- R6:Siege is een erg goede game, met een heel actieve developer met elke keer strakke patches.
- The division moet nog uitkomen maar met wat we te zien krijgen in de Béta en de informatie die we krijgen lijkt dat een enorm goed (geoptimaliseerde) game te worden
- Een beetje vergeten, maar AC:Syndicate is een erg goede AC title. Hij heeft vrijwel geen bugs en heeft een hele leuke sfeer.
- Daarnaast geven ze aan te hebben geleerd van AC:Unity en gaan ze dus kijken hoe ze verder willen.

Dit alles bij elkaar noem ik alleen maar positief en geeft mij heel wat meer vertrouwen dan een jaar geleden :)
Sorry, bij Siege BETA werden er al heel veel dingen gemeld qua connection issues met de game. Zo goed hebben ze niet geluisterd hoor, uiteindelijk wel beter nu maar duurde wel ff.

Siege is was het eerste UBI spel die ik na RainbowSix: Lockdown debacle gekocht heb.
Had nou niet echt het gevoel dat ze veel geleerd hebben.
Ik weet niet hoe actief je bent in het spel, maar als je kijkt naar wat de community vraagt en wat er allemaal gefixed wordt met elke patch is dat naar mijn ervaring enorm goed.

connection issues zijn overigens moeilijk op te lossen omdat het werkt met uplay, en dát mag nodig een overhaul krijgen want dáár zitten enorm veel bugs in. Hiermee zeg ik overigens niet dat de connection issues dan maar voor lief moeten worden genomen, maar ze zijn er sinds het bekend is mee bezig en het wordt ook met elke patch verbeterd.

Hoe is dit ongewenst?! Ik meld alleen mijn ervaring en waar naar mijn idee het probleem ligt.. :X

[Reactie gewijzigd door Melantrix op 12 februari 2016 11:59]

Voor mij is het puur die connection issues, het begint gewoon te irriteren en dat al sinds release.

Ja het is beter nu, maar nog steeds niet top.

Patch 1.3 is laatste patch waar ik mee gespeeld heb..
Toen had ik er ff genoeg van.

2.0 niet eens geprobeerd, en wat ik zo nu en dan over lees is het nog steeds niet super. Wellicht met 2.1 dan is het nieuwe van XCOM 2 er van af en zal ik het weer eens proberen.
Er is veel veranderd sinds de release, en ook sinds patch 1.3 dus wanneer je zin hebt zou ik zeker aanraden het opnieuw te proberen.

En speel het eens met de Tweaker community, dat geeft echt een Top speelervaring.

voorbeeld:
Er was er afgelopen week 1 die had de Beta gespeeld en zijn pre-order gecanceled. Toch is hij de topic blijven volgen en heeft het afgelopen week alnog weer gekocht en uitgeprobeerd. Nu vind hij het helemaal top en is hij net als de rest verlaafd :D
Ik speel het met oude clan uit Raven Shield dagen DeD.
Dus sfeer en zo was/is goed ;)

Had gewoon geen zin meer in synch issues, custom game connection issues, clanmate die om de haverklap disconnect in welke speel vorm dan ook. Ranked waar 2 van de 5 clanmates disconnect. Daarnaast drukke periode gehad anders had ik wellicht nog wel verder gepeeld.

Zal 2.1 weer proberen, mid februari is de planning ;)

Siege is geen slechte game, integendeel had weer het typische Rainbow Six gevoel in Multiplayer wat ik miste in zo veel games.
Ja daar heeft het dan niet aangelegen inderdaad.

Ben benieuwd naar je ervaring wanneer je het opnieuw hebt uitgeprobeerd. Ik zou zeggen, kom het melden in de siege topic op GoT ;)
Ach, een ezel stoot zich niet een 2e keer aan dezelfde steen. Gamers zijn zo te zien een stuk dommer. :)

Ik (en iedereen in mijn omgeving) zijn al tijden klaar met Ubisoft en dat gaan een paar praatjes en 1 degelijke game niet veranderen. Daarvoor wordt er nog teveel generft en gedowngrade. The Division beta liet weer zien hoe teleurstellend ze kunnen zijn.
Tja, Aangezien een Ezel nog best slim is zijn gamers zo slecht nog niet :)

Zoals hier boven aangegeven is het gelukkig niet 1 degelijke game, maar 3 in de afgelopen release cycle. The beta heeft mij flink vermaakt en absoluut niet teleurgesteld. Daar heb jij blijkbaar een andere ervaring mee en dan is the division (of blijbkaar uberhaupt een game van Ubisoft) niet jouw ding.
Daarnaast is er nergens iets generft of gedowngrade. Ja in 2013 zijn mooie beelden laten zien, maar als je kijkt hoe the division er nu uit ziet en hoe het draait op high end systemen is het niet per se mogelijk er nog meer uit te persen.

Gelukkig zijn er genoeg andere uitgevers die warschijnlijk wel aan jouw eisen voldoen, gelukkig maar :)
R6: Siege is een geweldige game, eindelijk weer is iets nieuws.
Maar de matchmaking is nog steeds niet goed. En dat terwijl iedereen in de squad een open NAT heeft.
Ik heb werkelijk waar geen problemen met matchmaking en naar mijn idee weinig mensen. (Er wordt elke avond met een stuk of 20 tweakers samen gespeeld en dit gaat zonder grote problemen). Af en toe gebeurd het dat één iemand uit het spel valt of dat hij de hier boven genoemde connection issue heeft, maar dat is zelden.

Als ik kijk naar hoeveel problemen er zijn/waren met de huidige Ubisoft titels in vergelijking met de jaren daarvoor zijn ze naar mijn idee flink verbeterd! All i'm trying to say ;)
Eh geleerd? Ik heb eerder het idee dat ze gewoon verder gaan zoals ze de afgelopen jaren de dingen hebben aangepakt. The Division heeft nu net als Watchdogs een dikke grafische vermindering gekregen.
AC Syndicate was niet zo buggy als Unity maar om te zeggen dat de game erop vooruitgegaan is is nu ook n beetje ver. Het is steeds hetzelfde, er is geen vernieuwing. Het moet niet als pluspunt gezien worden dat een game bugvrij is (of dat er minder bugs inzitten als bij sommige andere titels) maar als minpunt als het niet zo is.

Ik vind hetelaal niet dat Ubisoft erop vooruit is gegaan, het is gewoon weer hetzelfde in een ander jasje.
The division is dezelfde fout gegaan als watchdogs inderdaad, maar ze zijn ook tegelijk aangekondigd. De gameplay beelden in 2013 waren ongelovelijk mooi, maar dat was tegelijk met watchdogs.
The division is nu al zo lang in ontwikkeling dat ze eruit geperst hebben wat er uit te persen is. Het spel is nu goed geoptimaliseerd en vraagt van elk systeem wat hij vragen kan. Daarnaast, als je Ultra nu vergelijkt met de beelden van de E3 in 2013 is het minder mooi, maar niet zo erg dat ik het een "dikke grafische vermindering" zou noemen.

Ik vind dat AC:Syndicate wel degelijk een verbetering is ten opzichte van de eerdere. Gameplay wise mag er zeker wat veranderen maar ik geniet echt van de sfeer en het verhaal. Dat neemt niet weg dat de genoemde pauze wel welkom is.

Ik vind het wel een pluspunt dat een game bugvrij uitkomt, vooral van ubisoft. Het is niet voor niks dat ze bekend staan als buggysoft. Het feit dat de laatste games vrijwel bugvrij uitkomt noem ik een positief stijgende lijn t.o.v. daarvoor waar het alleen maar erger werd. Dus mijn verwachting van de volgende spellen worden dus ook steeds hoopvoller, omdat ze laten zien dat ze het wél kunnen en dat het naar mijn mening steeds minder een kwestie wordt om ubisoft games links te laten liggen zoals hierboven genoemd: "Het is Ubisoft, wat denk je zelf?" Nou ik denk dus zelf dat dat wel meevalt.

Het feit dat er herhaling in de oudere IP's zijn klopt, dat zie je duidelijk in AC en Farcry met de watchtowers e.d. Maar Ubisoft is wel zeker aan het vernieuwen.
R6:Siege is érg verfrissend en speelt heel fijn weg. Watchdogs is qua concept nieuw, had wel een stuk beter uitgewerkt mogen worden.
The Division is uniek als shooter RPG en al helemaal met de setting.
For Honor is uniek qua setting en gameplay (van wat we ervan weten). Ghost Recon Wildlands lijkt ook gaaf en anders te worden (al ligt daar wel het gevaar van een far cry/AC watchtower achtig gameplay element).
Far Cry Primal is an sich niet vernieuwend maar er zijn erg weinig games die deze setting gebruiken.

Al met al? Ja ik zie vooruitgang en ik heb steeds meer geloof in ubisoft.

[Reactie gewijzigd door Melantrix op 12 februari 2016 14:08]

Ja het is natuurlijk een vooruitgang van Ubisoft dat de laatste handvol games die ze uitgebracht hebben minder bugs bevatten dan de voorgaande games. Ik vind echter niet dat het "vooral" als pluspunt gezien moet worden omdat het van Ubisoft is. Dat het spel toen tegelijk met Watchdogs aangekondigt werd vind ik ook niet zo belangrijk. Ja met dat spel was hetzelfde aan de hand, maar maakt dat het dan minder erg voor The Division omdat die later uitkomt? Ze kunnen toch op hun vingers natellen dat wanneer ze een demo maken op een dikke pc dat het niet gaat draaien op een console. Dat is eigenlijk gewoon false advertising.
Of de game dan uiteindelijk leuk is of niet vind ik dan minder belangrijk omdat zo'n uitgever gewoon de mensen iets wil laten kopen door een beeld te laten zien van iets wat ze eigenlijk niet verkopen.
Ik vind het heel belangrijk, omdat ze als het ware al 'gestraft' zijn met WatchDogs. Niet dat ze er niet op aangesproken mogen worden, maar dat zijn ze al.
Als je kijkt naar de gameplay beelden van 2014 en 2015 zien die er al een stuk minder goed uit en hebben ze dus geleerd van hun fout van 2013. Natuurlijk is het false advertising, maar dat kwam pas naar buiten toen watchdogs gereleased was en iedereen haywire ging. En dat was ook terecht.

Maar sindsdiens zijn ze daar niet meer misleidend in geweest en zijn ze eerlijk geweest in wat ze lieten zien etc. En als ik dan kijk naar E3 2014/2015 beelden en dat vergelijk met hoe het er in de closed beta eruit zag, zie ik alleen maar dat de CB er beter uitziet dan de E3 beelden..

Dat beeld van Ubisoft die mensen dingen wil laten kopen die uiteindelijk helemaal niet zo zijn is dus van een paar jaar geleden, maar neit van de huidige generatie games. Die zijn gewoon wat ze adverteren wat ze zijn.
Siege is helaas niet echt een rainbow six game :/ qua gevoel teveel dumbed down, netzoals de switch van Call of duty 1/2 naar 4+

Zucht.

Voor mij was het weer een Peter Molyneuxje, veel beloftes doen maar niks waarmaken(Watch Dogs).


En nu weer hetzelfde gezeik bij The Division, is er iets mis met de fransen dat ze graag dezelfde fouten blijven herhalen?

The Settlers franchise en Might and Magic vergeten.

Eerst Molyneux, nu WEER ubisoft.


Ik kijk de kat wel even uit de boom

[Reactie gewijzigd door Bjorn89 op 12 februari 2016 16:48]

Ik heb zelf geen eerder Rainbow Six games gespeeld dus daar kan ik niks zinnigs over zeggen, behalve het feit dat de meeste spelers waar ik contact mee heb het niet bepaald dumbed down vinden, maar ik weet niet in hoeverre zij ervaring hebben met de eerder games..

Waarom vind je dat hetzelfde geziek bij The Division? Welke fouten blijven ze herhalen dan?
Zoals ik hierboven wat uitgebreider heb uitgelegd vind o.a. de developers bij the Division nergens beloftes hebben gemaakt die ze nu niet waarmaken *afgezien* van de grafische pracht van E3 2013. Ik vind dat dat onder dezelfde fout valt als die van watchdogs, Dat was 1 fout die ze maakten (namelijk veel te mooie graphics te laten zien van games die ze niet kunnen leveren) Daarna zijn ze tot inkeer gekomen (na al dat geziek met WatchDogs) en hebben ze verder geen beloftes gemaakt die ze nu niet waarmaken (naar mijn weten in ieder geval)
Ik kjk eigenlijk uit naar de nieuwe South Park RPG.. veel lol beleefd aan de Stick of Truth.. en het mooie daarvan was dat ik daar helemaal NIETS van had verwacht.. extra leuk en beter dan overhyped spellen die tegenvallen.
helaas deze game niet kunnen spelen omdat het enkel voor pc,360 en ps3 was.
de nieuwe zal vast wel op de xone en ps4 komen gelukkig :)
Kijk wel uit naar de nieuw south park game. Vond de vorige meer dan geslaagd. Alle humor elementen van south park zaten erin en neem je het south park gedeelte weg had je een leuke RPG game.
Persoonlijk kijk ik het meeste uit naar South Park.
The Stick of Truth was echt geniaal.

Daarnaast ziet For Honor er ook veelbelovend uit.
die south park game kijk ik nog het meest naar uit!
Ik zit wel te wachten op een nieuwe Watch Dogs, op-zich.
Controverse over graphics en slechte optimalisatie (beide i.m.o terecht) daargelaten vond ik het een bijzonder vermakelijke game.
Hij word een beetje gezien als een slap aftreksel van GTA maar dat vind ik gewoon onterecht. De setting van deze game is van een heel andere orde.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 80487 op 12 februari 2016 12:02]

Kan niet wachte op Watch Dogs 2. De eerste vond ik ook al hardstikke goed en Ubisoft had best wel lef om die game uit te brengen in zon gevoelige tijd (Edward Snowden, Chicago met nieuwe anti-privacy wetten etc.)
Ubisoft brengt Watch Dogs 2

En dan kijk je het filmpje en dan zie je het stomste spel allertijden gebaseerd op een kleuterserie voor kinderen met een mentale achterstand.
Geeft een mening alsof het een feit is, krijgt +3 rating... GG
Dat word je PC weer tot de max upgraden
Valt wel mee hoor met een gtx970 kom je een heel eind ;)
Hoop toch dat ie ook draait op mijn gtx850m ;)

Hoewel ubisoft idd bekend staat om hun hoge system requirements, valt er met wat settings aanpassen altijd nog prima te draaien op oudere kaarten. :)

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee