HTC kondigt One A9-smartphone aan met 5"-1080p-amoledscherm - update

HTC heeft in een presentatie op YouTube een nieuwe smartphone genaamd One A9 aangekondigd. Het toestel heeft een aluminium unibody en een 5"-1080p-amoledscherm, een Snapdragon 617-octacore-cpu en tot 3GB ram.

HTC laat weten dat het toestel draait op Android 6.0 Marshmallow met hun eigen bekende Sense-schil er overheen. De rekenkernen van de processor hebben verschillende snelheden; de eerste vier draaien op 1,5GHz en de laatste vier op 1,2GHz. Het interne opslaggeheugen is 16 of 32GB groot en dat kan uitgebreid worden met een micro-sd-kaart die maximaal 2TB aan capaciteit heeft. Belangrijk detail is dat de 16GB-variant uitgerust is met 2GB ram en de 32GB-versie met 3GB ram. De stroom wordt aan het toestel geleverd via een 2150mAh-accu die quick charge 3.0 ondersteunt. HTC spreekt zelf van een stand-by-tijd van 18 dagen, of 16 uur bellen, of 9 uur browsen op wifi.

De afmetingen van de behuizing zijn 145,75 x 70,8 x 7,26mm en het gewicht is 143 gram. HTC heeft in de hardwareknop aan de voorkant bovendien een vingerprintsensor verwerkt. De aansluiting gaat via micro-usb 2.0. In tegenstelling tot bijvoorbeeld de One M9 heeft de One A9 zijn speakers aan de onderkant van het toestel zitten.

Op audiogebied introduceert HTC ondersteuning voor 24-bit, 192KHz-audio. Bovendien belooft het bedrijf dat de ingebouwde versterker in staat is om 'zelfs de grootste koptelefoons op maximum volume te ondersteunen'. De One A9 wordt verkocht in drie verschillende kleuren: opal silver, carbon gray en topaz gold.

De One A9 krijgt een adviesprijs van 599 euro en moet begin november wereldwijd verkrijgbaar zijn. De versie die HTC zelf in de VS verkoopt via zijn webshop, moet binnen vijftien dagen na de Google Nexus-toestellen zijn systeemupdates krijgen, belooft het Taiwanese bedrijf. Het is niet duidelijk hoe kort daarop de updates voor de rest van de One A9-toestellen volgen, maar dat hoeft in theorie dus niet lang te duren.

Update, woensdag, 09:56: in het artikel stond dat de One A9 16GB intern geheugen heeft en 2GB ram, terwijl er ook een 32GB/3GB-model bestaat. Deze informatie is toegevoegd.

Door Mark Hendrikman

Redacteur

20-10-2015 • 18:53

307 Linkedin

Reacties (308)

308
270
172
3
0
1
Wijzig sortering
€599,- voor een midrange is wel aan de hoge kant. Gaat het om een OLED display?
ook al kost ie €599,- hij heeft hogere specs dan een iphone 6 (dan bedoel ik niet hoe snel hij is) als HTC dat ook lukt op met wat mindere specs, wie weet! altijd zuren over dure android telefoon terwijl een iphone altijd al lagere specs heeft gehad (dan kijk ik alleen maar de hardware zoals ik net zei)
Specs zijn niet alles neem een voorbeeld aan windows mobile.
iPhone kan je niet vergelijken met android werkt totaal anders !!!

599 is echt te hoog ....koopt niemand voor die prijs heb je keuze zat en 2x zo snel en hoger + groter beeldscherm
spec's zijn niet interessant in een vergelijking tussen een ios toestel en een android toestel. de output en ervaring moet gemeten worden omdat ios vele malen lichter is dan android.
Welke hardware van de iPhone is ondermaats? De zeer goed presterende camera? De snelste soc die er bestaat? Één van de beste schermen qua kleurweergave, contrast en helderheid? De bovengemiddelde accuduur?
als je bijvoorbeeld de CPU 1 op 1 gaat vergelijken lijkt hij al snel langzamer, en dat iphone mooie foto's maakt ben ik niet altijd met je eens. ik heb nu een htc m9 en die maakt gewoon prachtige foto's, waar al die onderwaardering vandaan weet ik ook niet.

kleurweergave is iets waar je aan wend en na een klein tijdje niet meer ziet, elk toestel is anders. maar dat zie je vaak pas als je ze naast elkaar legt.

en je gaat ondanks dat ik zei: als je alleen naar de hardware kijkt. toch weer over op de ervaring die jij waarschijnlijk heb met je iphone( of wat je ook heb) meteen weer in de verdediging...
Uit alle benchmarks blijkt dat de iPhone al jaren op rij de snelste soc heeft op het moment van uitbrengen. Camerakwaliteit van de iPhone wordt alom gewaardeerd. Op welk punt verzaakt de iPhone nou qua specs? Ik ben benieuwd.
De iPhone heeft geen ir-blaster.
De iPhone kan geen hoge resolutie foto's maken.
De iPhone is bepaald niet de top qua batterijduur.
De iPhone heeft niet de schermkwaliteit van de Galaxy S6.
De iPhone heeft niet de beste camera.
De iPhone brengt een dure telefoon uit met 16 GB niet uitbreidbaar intern geheugen icm een onbruikbare 4K camera.
De iPhone 6 mist de uiterst nuttige optische beeldstabilisatie.
De iPhone 6 heeft geen verwisselbare batterij - en die slijt ook gewoon na 2 jaar.
De iPhone 6 heeft geen vrij te gebruiken nfc.
De iPhone 6 kan geen bestanden via bluetooth uitwisselen.
De iPhone 6 kun je niet benaderen met Windows verkenner.
De iPhone 6 is door de lage resolutie ongeschikt voor VR.
De iPhone heeft geen dual SIM.
Etc. etc. etc.

Beetje verdiepen in de materie voorkomt dat je rare dingen zegt.
Ik ben geen Apple fan (far from, kut-besturingssysteem voor mijn gebruik) maar je redenering is echt onzinnig. Aan zo'n lange lijst voldoet geen enkele telefoon.
 • Ik denk dat maar heel weinig mensen een IR blaster gebruiken. Ik heb zelf een telefoon met IR blaster.... maar ik heb een harmony, dus wat moet ik ermee?
 • 12 megapixel is echt ZAT voor een smartphone-sensor. Ik snap dat meer=beter vaak opgaat, maar je zit hier met natuurkundige problemen (diffractie bijvoorbeeld) En de kwaliteit zit toch echt in de top voor smartphones.
 • Batterijduur is volgens mij prima wat ik altijd lees? gaat zeker een dag mee
 • Schermkwaliteit is nogal subjectief. Als je voor realistische weergave gaat, is OLED vaak juist verre van perfect. Zeker met Samsung (hoge verzadiging). Als je daar van houd, dan is de iPhone "slecht".
 • 16GB en 4K is zeker ongebruikelijk, maar met cloudopslag hoeft dat geen probleem te zijn. Maar ik vind niet-uitbreidbaar geheugen sowieso al slecht. Maar ik vind 4K ook vrij zinloos (behalve voor VR)
 • Optische stabilisatie is zeker een pluspunt, al heb ik nog geen telefoon gezien die er echt veel verschil in beeldkwaliteit uit weet te halen. Bij een DSLR is het vaak 3-4 stops. Een telefoon red dat echt niet.
 • Welke high-end smartphone heeft nog een verwisselbare accu? vrij weinig. Erg slecht inderdaad. (daarom heb ik een koreaanse LG G2, die kan WEL de accu verwisselen)
 • NFC... tja dat is Apple he :P, daarom zal ik (oa) geen Apple kopen.
 • Via bluetooth bestanden uitwisselen? dat kan toch sneller en handiger tegenwoordig. Bluetooth was handig voor je internet op je smartphone had.
 • Volgens mij kon je de oudere iPhones gewoon benaderen via verkenner? enkel de foto-opslag ed, maar meer heb je bij een iPhone ook niet nodig.
 • Bijna elke telefoon is ongeschikt voor VR op dit moment. Liever een lage resolutie en lange accuduur, dan korte accuduur en heel high-res scherm.
 • Bijna geen enkele (europese) telefoon heeft Dual Sim. En veel mensen hebben dat ook echt niet nodig. Een niche-markt.
Ik wil ook wel een smartphone die aan al die punten voldoet, maar die gaat makkelijk over de 1500 euro, if at all possible (high res, met lang meegaande accu is al lastig). Als je kijkt wat de iPhone 6s bied, dan is het met recht een toptoestel. misschien vinkt die voor jouw niet alle checkboxes aan, dat kan. Maar zeggen dat het een slechte telefoon is, nee dat is wat onzinnig ja.
Wat betreft het uitwisselen van bestanden via Bluetooth: dat kan inderdaad anders tegenwoordig. Sinds iOS 7 is er AirDrop, dat vele malen sneller, betrouwbaarder (qua stabiliteit) én veiliger is dan Bluetooth, omdat er gebruik wordt gemaakt van de 5 GHz band. Bluetooth wordt alleen gebruikt voor het lokaliseren van andere iPhones, iPads, iPods en Macs in je nabije omgeving.

Men vergeet trouwens ook vaak dat Apple bewust bepaalde dingen niet toestaat. NFC wagenwijd openzetten brengt risico's met zich mee. Sowieso kijkt Apple altijd stap voor stap wat realistisch is om te doen. Het duurt weleens een paar jaar voor een functie uitgroeit tot iets dat echt bruikbaar is. Ze doen veel dingen gefaseerd. Dat helpt enorm, want dan pas zal het perfect werken. :)

Kan me best voorstellen dat Apple de technologie uiteindelijk beschikbaar gaat stellen voor ontwikkelaars, maar zelfs dat zal dan ongetwijfeld z'n beperkingen hebben. En met Apple's visie betreffende privacy van gebruikers al helemaal.

--

OT: Het eerste wat ik dacht toen ik de HTC One A9 zag, was dat het een iPhone-kopie is. Niet alleen is het algemene design te meten met de iPhone 6, zelfs de camera die uitsteekt is er. Is dat niet héél erg vreemd???

Heb nooit echt iets tegen HTC gehad, eerlijk gezegd. Want ze hebben zeker mooie toestellen uitgebracht in het verleden. Maar de A9 is gewoon het bewijs dat ze zelf niet meer met ideeën kunnen komen. En dat is erg jammer.

Neemt niet weg dat de A9 een mooi toestel is. Maar da's simpelweg omdat het net een iPhone 6 is, haha. :P

[Reactie gewijzigd door DutchDeafBoy op 21 oktober 2015 09:54]

Dat valt nog wel mee denk ik. Dat het opeens een Iphone 6 lijkt. De M8 heeft een soortgelijk ontwerp al (met de 2 horizontale strepen) en een uitstekende camera heeft HTC ook vaker gedaan dacht ik.
Ja hij heeft zeker overeenkomsten, maar HTC heeft deze trend al langer kwa design.
Volgens mij is het meer andersom. Ik vind de iPhone 6 al aardig op de HTC one m7 (en later de m8 & m9) lijken. De A8 is alleen maar wat platter vormgegeven dan die oudere.
tis een gave, ik weet het :+

Maar serieus, veel punten die je noemt zijn niet eens waar. De camera is uitstekend. Zoals ik al zeg: Megapixels zegt lang niet alles. Er zijn veel belangrijkere eigenschappen die een foto maken of breken (dynamisch bereik, en daaraan gerelateerd low-light prestaties). Daarbij kan je een 4mp foto nog groot ophangen (2x3m) zonder dat het onscherp lijkt. Mits gemaakt met een goede camera.

Ik vind het knap dat je alle dingen die je zou kunnen verzinnen die "missen", weet op te schrijven. de Iphone's zijn voor heel veel mensen gewoon ideale telefoons. Hoge kwaliteit materialen, waardevast, erg goede camera, goede accuduur en een goed OS voor mensen die een apparaat willen dat altijd werkt.

Daarom klinkt het wat als iPhone bashen. Dat mag mits je met goede punten komt (zoals een enorm hoge prijs voor een 16gb niet uitbreidbare telefoon). Maar Bluetooth file transfer en IR zijn toch echt wel onbelangrijke features voor de gemiddelde consument.

[Reactie gewijzigd door Waah op 21 oktober 2015 11:09]

"Maar Bluetooth file transfer en IR zijn toch echt wel onbelangrijke features voor de gemiddelde consument."

Nee hoor toch niet. BT transfer is VEEL gemakkelijk en veel stabieler dan bv. Android beam dat meestal niet werkt tussen phones van verschillende merken. Vooral Samsung maakt er een rotzooi van met hun klote S-Beam dat alleen maar werkt tussen bepaalde Samsung modellen. En zelfs al zet je op bv. een S5, S Beam uit dan werkt het overige Android Beam (wat WEL zou moeten werken) meestal ook niet :-(

Voor mij blijft BT noodzakelijk want dat werkt totnutoe altijd. Alhoewel veel chineze krottablets een defecte BT-implementatie hebben waardoor je geen files kan ontvangen (zoals de Freecom tablets bijvoorbeeld).

Ook Wifi Direct is veel te onstabiel en vooral te ingewikkeld om te gebruiken. Want je maakt een Wifi Direct verbinding met een apparaat... en dan? Android geeft geen indicatie wat je DAN moet doen of wat je er in godsnaam mee KAN doen.

Misschien eens een Tweakers topic hoe gebruik ik Wifi Direct en wat kan ik er allemaal mee doen?
De LG G4 heeft de beste smartphonecamera die te krijgen is, en de Galaxy S6 staat op plaats 2. Waarom ontkennen als dit uit de reviews komt?

Megapixels doen niet terzake, tot je een foto wilt croppen. En ook Apple doet mee in de megapixelrace, zij het op twee jaar afstand op de concurrentie.

Ik reageer op een vraag met een gedegen antwoord, en daar valt maar weinig op af te dingen anders dan "iemand valt mijn merk aan en daar moet ik dus op reageren".
Lees goed ;) ik heb geen apple, en zeker geen Apple-fan |:(

Volgens mij zijn fabrikanten vooral bezig om de beste camera uit te brengen. En HTC probeert dat via megapixels (eerst ultra-pixel, dus weinig pixels maar beter in theorie. Viel echter in de praktijk tegen... en nu 20mp). LG, Samsung en Apple slagen daar gewoon goed in. Jep de LG is het beste, maar er is ook een legio aan redenen om die niet te kopen. Hetzelfde geld voor de S6 en ook de iPhone.

Iedereen heeft zo zijn redenen om voor een bepaald model te kiezen. Als je IR belangrijk vind, dan valt een iPhone af ja. Maar om hier de iPhone-gebruikers op aan te vallen is wat vreemd niet? blijkbaar is die feature voor hun niet belangrijk. Maar dat idee is vrij lastig voor sommigen :Y)
Wacht even. Ik reageer slechts op de volgende vraag van MarcoC:
Op welk punt verzaakt de iPhone nou qua specs? Ik ben benieuwd.
Ik geef dus gewoon een opsomming van specs waar de iPhone op verzaakt.... niet meer en niet minder.
Maar om hier de iPhone-gebruikers op aan te vallen is wat vreemd niet?
Even een stukje psychologie. Als je lange tenen hebt, voel je je overal op aangevallen.

Zelfs als ik de iPhone tot aan de grond toe afbrand - wat ik niet doe - val ik echter nog steeds geen iPhone-gebruikers aan.
Wat je doet heet in het Engels wel Nitpicking. Daar vallen mensen dan toch snel over ;) Heeft niks met lange tenen te maken imho. :+
Laten we het daar op houden..... ;)
Tia, de iPhone mist wat zaken maar er is geen enkele andere top telefoon die al die dingen heeft die jij noemt. Het scherm is niet zo scherp als de toppers maar scherp genoeg en er zijn punten waar de iPhone enorm voorloopt (prestaties bijvoorbeeld - cpu, gpu en flash lopen generaties voor op elke andere telefoon). De meeste andere onderdelen zijn op zijn minst sub top - bijv camera niet de beste misschien maar in de top 3, en batterij duur is uiterst competitief. Het is geen slechte balans qua features en ik vind de iPhone de beste hardware op de markt. Elke andere telefoon laat wel ergere steekjes vallen dan de iPhone... Noem 1 telefoon die op elk vlak beter is!!! Als het een Android was kocht ik hem...

[Reactie gewijzigd door Superstoned op 21 oktober 2015 08:28]

"... maar er is geen enkele andere top telefoon die al die dingen heeft die jij noemt..."

Ik denk dat hij de Galaxy Note 4 bedoelt ;-)
Die komt toch wel erg dicht in de buurt van wat hij schreef.
Ok, maar dan heeft hij het over een Phablet en moet hij vergelijken met de iPhone 6s Plus - welke WEL optische stabilisatie in de camera heeft. En dan absoluut een betere camera heeft dan de Note 4, dus dat punt valt absoluut af. Het hele lijstje is echt niet compleet :D

Daarbij heb je het crappy plastic design - de opvolger is dan ook veel van de 'voordelen' kwijt: geen vervangbare batterij meer, geen SD card...

En het is maar goed dat hij prestaties en updatebeleid niet noemt want de Note 4 is net een jaar oud en ik moet nog zien of hij Android 6 krijgt, daarbij is ie flink langzamer dan de iPhones. Maar dat gaat, spijtig genoeg, op voor alle Android telefoons behalve de Nexus'en :(
De reactie van andreetje slaat ook nergens op. Want wat je terecht stelt is dat geen enkele telefoon al die features heeft. En dat het totaal pakket van de iPhone bijzonder goed is.

Ik heb zelf geen iPhone, maar dat ligt voornamelijk aan de prijs, de beperkte geheugen capaciteit en dat je de accu niet kunt vervangen (daarom heb ik nu een LG G3 en lonk erg naar de G4).

Maar buiten dat is de iPhone al járen een fantastische telefoon, waar iedere fabrikant zich iedere keer weer aan spiegelt. Dat is niet zonder reden.
Ik zeg niet dat er een telefoon is die alles heeft. Maar er zijn zeker minstens zulke goede telefoons te koop buiten de iPhone, die ook een geweldige set aan eigenschappen hebben.

En ik reageerde op de opmerking: wat mist de IPhone? Nou, de iPhone mist dus heel wat. Elke telefoon is een compromis, en de compromissen bij de iPhone zijn aanzienlijk. Verder moet iedereen zelf weten wat voor telefoon hij koopt.
Fair enough. Met de opmerking dat 'minstens zo goed' dus wel afhangt van wat je belangrijk vindt - inderdaad als bijv batterij levensduur belangrijk is kun je wel iets beters vinden, zelfde met mijn persoonlijke favoriete feature van front stereo speakers en dat gaat voor bijna elke eigenschap wel op. Qua prijs/kwaliteit vindt ik de iPhone geen hoogvlieger maar qua balans is hij wel goed, er is, afgezien van de 16gb versie, niet 1 element wat hem echt flink onderuit haalt - weinig tot geen concurenten zijn zo over-het-algemeen-goed-tot-uitstekend.

Dus voor de gemiddelde consument is het waarschijnlijk de beste telefoon die je kunt kopen zolang geld geen rol speelt. En dat, op zich, het feit dat je altijd blindelings de nieuwe iPhone kan kopen omdat hij altijd weer op elk vlak goed genoeg of beter is - dat is een hele prestatie. Nogmaals ik ben absoluut geen fan maar eerlijkheid gebied me te zeggen dat er gewoon geen concurrent is op dit aspect.
De Galaxy S6 Edge verslaat m.i. de IPhone 6 qua hardware op vele punten. De Galaxy kent evenmin zwakke punten, maar is ook nog eens goedkoper en heeft m.i. het mooiste design van alles wat er te krijgen valt.

Qua software ben ik geen fan van Touchwizz, maar ook niet van ios.
Mja, de S6 is een goede concurrent van de iPhone 6. Of ie em verslaat - nou, gelijkspel (of klein verlies Samsung) op batterij levensduur en flink verlies op GPU en CPU gebied natuurlijk, gelijk op camera (ik lees overal: iPhone beter in video, Galaxy beter in still foto's), gelijk qua scherm (hangt af van voorkeur - ik zelf vind amoled mooier en zou voor de Galaxy gaan). Ik denk dat het toch een klein verlies is, maar het verschil is niet groot.

Qua design ook afhankelijk van je smaak, ja.

Ik vind persoonlijk de glazen achterkant echt flut... Ik zou de S6 (normaal) kopen als ik niet zo weinig vertrouwen had in touchwiz (nu HTC gebruiker en Sense is geweldig) en dat glazen achterkantje... Nou ja, en hij is mij te groot.

Prijs/kwaliteit is de Samsung natuurlijk totaal een winnaar, ik zou niemand de iPhone 6 aanraden als geld een rol speelt (en dat doet het toch meestal wel).
Heel kort door de bocht als je alleen naar specs kijkt.

Gedeeltelijk heb je gelijk maar het gaat om de real world prestaties en dat doet hij goed.

Fotokwaliteit is heel goed ondanks de resolutie. Camera behoort bij de beste.
Batterijduur vind ik juist heel goed voor zo'n kleine accu capaciteit. Met name stand-by tijd behoort tot de top.
Beeldstabilisatie is niet optisch helaas maar de digitale is gewoon een van de beste die er is. Er zijn weinig telefoons die beter zijn.

Voor de rest noem je punten op die voor veel mensen niet zo belangrijk zijn en die trouwens voor veel meer toestellen gelden. Wat jij allemaal opnoemt dat heeft geen enkel toestel.
Het wil dus gewoon zeggen dat de iPhone op veel punten niet De Top is. Is niet erg, maar laten we niet doen alsof dit het geval is.
Op bijna alle punten scoort een Galaxy S6 beter en die is daarnaast stukken goedkoper. Ik zou zelf geen Samsung willen vanwege Touchwizz, maar ik wil ook geen iPhone, om vele redenen.
Ik zeg ook niet dat een iPhone 6 de top is en puur naar prestaties kijkend is de S6 een betere telefoon, alhoewel de nieuwe 6s op papier een stuk beter is geworden.

Ik snap je punt wel en dat is de prijs. Ik zelf vind het ook te duur maar zolang mensen dit ervoor betalen dan is dat toch slim van Apple.

Maar je moet niet vergeten dat een iPhone ook een soort van status symbool is geworden en onder normale mensen de naam heeft verworven van beste smartphone en dat was in zekere zin ook wel.
Een iphone is een allround smartphone wat gewoon goed werkt en simpel. Geen poespas of tweakerachtige dingen.Gewoon doen zonder problemen.

Android heeft gewoon een andere insteek en een echte allround toestel heeft Android nooit echt. De laatste jaren is het anders en worden de toestellen steeds beter zoals de M8 en S6 enz..
Ik kan ook een lijst maken van mínpunten over de android telefoons dus ik begrijp jouw doel hier niet helemaal of is dit weer een puur hating on apple because i'm cool?
Je moet even lezen waar ik op reageer. Op welk punt verzaakt de iPhone. Nou, op de punten die ik noem.
Je moet even lezen waar ik op reageer. Op welk punt verzaakt de iPhone. Nou, op de punten die ik noem.
Sommige punten die jij boven benoemt hebt kloppen niet helemaal en de punten die kloppen zijn voor vele iPhone gebruikers niet eens relevant om geen iPhone meer te kopen.

"De iPhone heeft geen ir-blaster.
De iPhone kan geen hoge resolutie foto's maken.
De iPhone is bepaald niet de top qua batterijduur.
De iPhone heeft niet de schermkwaliteit van de Galaxy S6.
De iPhone heeft niet de beste camera.
De iPhone brengt een dure telefoon uit met 16 GB niet uitbreidbaar intern geheugen icm een onbruikbare 4K camera.
De iPhone 6 mist de uiterst nuttige optische beeldstabilisatie.
De iPhone 6 heeft geen verwisselbare batterij - en die slijt ook gewoon na 2 jaar.
De iPhone 6 heeft geen vrij te gebruiken nfc.
De iPhone 6 kan geen bestanden via bluetooth uitwisselen.
De iPhone 6 kun je niet benaderen met Windows verkenner.
De iPhone 6 is door de lage resolutie ongeschikt voor VR.
De iPhone heeft geen dual SIM.
Etc. etc. etc."


Ik benoem even snel wat punten.

"De iPhone is bepaald niet de top qua batterijduur."
Mijn iPhone 6 Plus haalt ongeveer rond de 2 dagen op een volle accu nou gebruik ik nogal veel whatsapp. Ik ken ook mensen die halen zelfs een week met de iPhone 6(geen plus) op een volle batterij maar die gebruiken hun toestel natuurlijk minder.

"De iPhone heeft niet de beste camera."
Is het zo van belang dat de iPhone per se de beste foto's moet maken? Nee want het toestel maakt gewoon prima foto's en zit in de top 3 voor foto's maken dus slecht is het niet.

"De iPhone 6 mist de uiterst nuttige optische beeldstabilisatie."
Voordat je een telefoon koopt lijkt mij toch wel dat je eerst opzoekt wat het toestel allemaal kan? Daarom heb ik voor de 6 Plus gekozen en daar zit de functie beeldstabilisatie wel op. Het is gewoon puur een keuze waar je uit kunt maken. Dat is hetzelfde dat ik een galaxy 6 koop en ga lopen klagen dat ik geen edge randen heb. daarom heb je ook de keuze tussen een galaxy 6 en een 6 edge

"De iPhone 6 heeft geen verwisselbare batterij - en die slijt ook gewoon na 2 jaar."
Ik heb nog steeds mijn iPhone 4S dat ongeveer nu 4 jaar oud is en heb nog nooit mijn batterij daarop vervangen en het werkt gewoon nog prima.

"De iPhone 6 kun je niet benaderen met Windows verkenner.''
Dit lijkt me nogal logisch als je een gesloten OS maakt zodat de gebruikers niet zomaar in het bestandssysteem komen en het os kunnen beschadigen. Daarom koos ik ook voor een iOS platform voor betere beveiliging.

"De iPhone brengt een dure telefoon uit met 16 GB niet uitbreidbaar intern geheugen icm een onbruikbare 4K camera.'

Je zegt dat de iPhone duur is maar ik zie niet echt andere opties om te vergelijken. Aangezien iOS alleen op een iPhone en iPad beschikbaar is en daarmee de enigste op de markt is met een iOS platform. Terwijl ik net een advertentie zag over de nieuwe sony telefoon met een adviesprijs van 799 euro. Terwijl je ook een samsung kan krijgen voor 470 euro en beide telefoons draaien op Android. Wel geef ik toe dat 16GB wat karig is en ik hoop dat ze de standaard modellen naar 32 GB verhogen.

"De iPhone heeft niet de schermkwaliteit van de Galaxy S6."

Dat valt reuze mee als ik alle reviews over de iPhone 6 heb gelezen valt mij altijd op dat het beeld kwaliteit altijd positief uitkomt. Ik kan ook zeggen dat Touchwiz traag is vergeleken met iOS :)

ps ik had een galaxy s6 beeld was erg mooi maar zoveel verschil zie ik ook weer niet tussen de iphone 6 plus en de galaxy s6.
(Speciaal ook voor de 6 plus gegaan vanwege de full HD scherm)

"De iPhone 6 heeft geen vrij te gebruiken nfc"
de iPhone 6 heeft zeker wel de optie om NFC te gebruiken alleen maken we er nog geen gebruik van hier in Nederland wat Apple Pay zou moeten worden. In de USA wordt al massaal gebruik gemaakt van de NFC betaal optie.

De andere punten die je benoemt kloppen wel maar is voor mezelf dan spreek ik ook alleen even uit mijn standpunt niet zo relevant om geen iPhone te kopen. Ik begrijp dat sommige gebruikers de functies wel willen hebben op hun telefoon respect daarvoor :)
Je kan met NFC wel meer doen dan alleen maar "betalen".
Je kan NFC gebruiken om gemakkelijk bluetooth pairing in te stellen om bestanden over sturen ofzo. Behalve dan bij een iPhone...

Ik doe dat regelmatig met mijn Nokia 808 ( de beste fotocamera-phone) en mijn Galaxy S5 (groter full HD scherm) om fotos over te beamen. Gewoon tegen elkaar houden... 2 geluidjes en hoppa.....
Anoniem: 701590
@epdm2be21 oktober 2015 16:11
Je kan met NFC wel meer doen dan alleen maar "betalen".
Je kan NFC gebruiken om gemakkelijk bluetooth pairing in te stellen om bestanden over sturen ofzo. Behalve dan bij een iPhone...

Ik doe dat regelmatig met mijn Nokia 808 ( de beste fotocamera-phone) en mijn Galaxy S5 (groter full HD scherm) om fotos over te beamen. Gewoon tegen elkaar houden... 2 geluidjes en hoppa.....
"De iPhone 6 heeft geen vrij te gebruiken nfc"
de iPhone 6 heeft zeker wel de optie om NFC te gebruiken alleen maken we er nog geen gebruik van hier in Nederland wat Apple Pay zou moeten worden. In de USA wordt al massaal gebruik gemaakt van de NFC betaal optie.


Volgens mij vertel ik hier ook mijn verhaal over de iphone 6 dat de NFC optie niet beschikbaar is hier in NL. Daarom had ik het ook over Apple Pay ik heb nergens vermeld dat NFC niet beschikbaar was voor android in NL begrijpend lezen is ook een vak. :)
dat jij nog in het ir tijdperk leeft dat was 10 jaar terug leuk op je mobiel nu is het echt not done en bedien je je bravia tv/philips tv etc met een ios app.
Zo ver is Ziggo bij ons nog niet. Wij beamen dus nog steeds infrarood.
Beetje flauw om te zeggen dat ziggo niet zo ver is. Humax heeft remote over wifi al 2 jaar, wat zijn de volgende maaren? Android en ios app ,ook die zijn er. Dat je er geen geld voor hebt of wilt uitgeven is natuurlijk een ander verhaal maar om simpel te zeggen dat ziggo niet zo ver is.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 637061 op 24 oktober 2015 11:58]

Humax heb ik niet en kan ik ook niet gebruiken. Ik heb een UPC box met infrarood.
Upc box terugsturen en 'n humax kopen. Of een smart tv kopen.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 637061 op 27 oktober 2015 10:45]

Toch grappig dat zelfs een nieuws beircht over een HTC telefoon al snel weer ontaard in een iPhone vs Android telefoon discussie
Ik kwam laatst een mailtje tegen waarin Apple de gebruiker aanspoort om te updaten naar ios9.

'Allerlei handige, nieuwe functies voor ingebouwde apps als Kaarten en Notities. Een geheel nieuwe manier van multitasken op iPad. Een nog intelligentere Siri en proactieve suggesties waarmee je iets voor elkaar krijgt nog voordat je erom hebt gevraagd. Een langere gebruiksduur van de batterij en een nog betere beveiliging. Als je iOS 9 een tijdje hebt gebruikt, zul je je afvragen hoe je ooit zonder hebt gekund.
Kijk hoe eenvoudig het is
om te upgraden"

Ik lig in een deuk om zo'n tekst!
Als je alleen hier komt om alle Apple gebruikers te beledigen en belachelijk te maken kan je beter misschien een kijkje nemen op andere forums waar iedereen blindelings Apple haat. Kun je daar even met kinderen van 16 praten. Blijkbaar ligt jouw niveau namelijk te laag om hier een fatsoenlijk gesprek te kunnen voeren.
Apple maakt zichzelf belachelijk door zijn klanten als een kleuter aan te spreken. Dat hoef ik niet te doen.
Ik probeer het nuchter te bekijken:
-schermresolutie: of je meer nodig hebt is persoonlijk, maar die resolutie mag bij iPhone nu toch echt wel eens omhoog. Amoled heeft effectief een veel hoger contrast en veel levendigere kleuren, maar of dat in gebruik effectief zoveel interessanter is betwijfel ik. Tenzij je voortdurend films wil bekijken.
-camera: was vroeger een positief punt. In de 6s zit nog steeds een f2.2 camera met een 1/3" sensor. De Galaxy S6 heeft een f1.9 met een 1/2.6" sensor.
- Dat de op papier veel zwakkere soc toch goed presteert komt o.a. door de veel lagere resolutie van het scherm. De A9 komt qua power in totaliteit niet in de buurt van bvb de Exynos 7 Octa 7420 van de S6. Ga je single-core bekijken scoort de A9 zeer goed, veel beter dan de rest van de klas. Dus zolang je geen multicore (meer dan 2) apps hebt win je niks met de extra power van de andere socks. En iOS zal wel geoptimaliseerd zijn voor zoveel mogelijk single en dualcore opdrachtjes.
Nu is het voor de benchmarks natuurlijk weer afwachten hoe bvb een SD820 of Helio X20 presteert.
- het heeft zeer lang geduurd voordat de iPhone de 800mhz-band op 4G ondersteunde. Trieste zaak van zowel Apple als andere chinese flagchips.
- Zeker bij de Iphone 6S is de batterijduur achteruit gegaan. Als je de tests niet gelooft, vraag dan aan mensen in de buurt die er eentje hebben. Die 3D touch trekt je batterij echt wel sneller leeg en een ganse dag toekomen kan enkel nog met zeer matig gebruik.

Ik heb soms de indruk dat mensen hun persoonlijke indruk van android van jaren en jaren geleden (versie 2.x of 3.x) op een low of midrangetoestel nog steeds gebruiken om ervan overtuigd te zijn dat iPhone of iOS toch in praktijk zoveel sneller is in alles.
Welk het "beste" is volgens mij? Dat is dezelfde vraag als "welke is de beste auto? Een Peugeot partner of een lamborgini aventador"? Wel als je een frigo moet verhuizen van Brussel naar Amsterdam ben ik toch genoodzaakt om te zeggen dat die peugeot een veel betere auto is. Kwestie van wat je nodig hebt zeker? Ik hou van het kunnen aanpassen van mijn gsm aan hoe ik het wil. En ja, daarmee geef ik toe dat de standaard interface van android helemaal niet perfect is voor mij. Maar die van Apple is dat nog veel minder en daar kan ik niks wijzigen.
hangt ervan af of er nog eten in die frigo zit (vooral het diepvriesvakje dan).

In dat geval toch liever een Aventador met trekhaak ;-)
Anoniem: 701590
@djduijs21 oktober 2015 08:40
Maar waarom zou je dan een telefoon kopen die alleen op papier er beter uitziet maar in werkelijkheid slomer is? ik snap jouw argument hier niet helemaal :S
Anoniem: 673310
@djduijs21 oktober 2015 11:41
Schijnt dat ie in de VS ongeveer 40% goedkoper zal zijn.
We weten allemaal dat de prijs redelijk snel zakt. Bovendien is het een adviesprijs. Het is aan de verkopers om de echte prijs te bepalen. Het is geen iPhone waar de prijs hoog blijft.
Bovendien is hij echt niet zo midrange. Ik vraag me af wat er midrange aan zou zijn, behalve de processor. Ik vind zelf dat hij meer tussen high-end en midrange in zit. Zoals de prijs ook aangeeft.
Ja maar toch... 599 euro.
Die gaat de eerste maand misschien zakken tot 550 euro maar ik geloof nooit dat ie ooit onder de 400 gaat. Terwijl hij eigenlijk toch geen 400 euro waard is? Kom joh, een SD617... NU nog?
Ja, de prijs is ook hoog, zeker als je weet dat het in de VS maar 400 dollar is. Dus wat dat betreft zit je goed met de schatting. Wie weet zakt men hier toch ook flink. Zou net zo goed een strategie kunnen zijn. Even afwachten dus.
En ze hadden inderdaad wel een 620 mogen gebruiken, of is die nog niet uit? De m8s heeft een 615. Maar ja, ik weet niet of je alleen op basis van een processor kunt bepalen of het een mid-range telefoon is. De rest lijkt me toch redelijk premium.
Het was overigens ook niet te verwahten dat HTC een half jaar na zijn vorige vlaggenschip nog een vlaggenschip zou uitbrengen.
Ik wacht het prijsverloop af. Ben toch wel geprikkeld (Heb liever een weldoordachte mid-range die perfect is afgewerkt, dan een high-end met sterke min-punten). Alleen nog niet direct gaan happen denk ik dan..
Midrange: soc, batterij, schermresolutie, opslag,.....
Full hd en uitbreidbaar geheugen tot 2tb midrange?
HTC kiest eindelijk weer voor een Amoled scherm ( eerste telefoon na de HTC one S) :).
Ik hoop dat het volgende flaggenschip van HTC ook een AMOLED scherm heeft.
Ja, dat is zeker een plus. Wel erg jammer dat ze de front facing speakers hebben laten vallen. Ik hoop dat hun aankomende top model dat wel behoud...
Volgens GSMArena is het een AMOLED-display.
http://www.gsmarena.com/htc_one_a9-review-1327.php
Amoled is gewoon een soort oled hoor, dus in theorie: amoled=oled
(Am)oled ;)
Ik dacht net hetzelfde

- design is niet echt origineel
- Snapdragon 617 (heel midrange vind ik)
- een accu van maar 2150mAh
- Geen usb type C, gelukkig wel quick charge

Dan vind ik een OnePlus Two, de nexus devices, Motorola X Style etc. interessanter

EDIT: enige doelgroep die ik kan bedenken zijn mensen die iets willen die op een iphone lijkt misschien?

[Reactie gewijzigd door 33Fraise33 op 20 oktober 2015 19:03]

Doel je met niet origineel op dat de telefoon op een iPhone lijkt? De iPhone 6 lijkt vanachter sprekend op de One M7. Die nieuwe A8 is alleen maar wat platter geworden
Ik weet dat de iPhone gigantisch op de M7 lijkt, dat was mijn eerste reactie ook bij de introductie van de nieuwe iPhone. Maar de iPhone had nog andere rondingen, niet volledig dezelfde lijnen enz.

Dit doet HTC nu net niet, het design heeft dezelfde rondingen en de lijnen lijken ook heel gelijkaardig. Mensen denken niet vaak bij de iPhone: "wauw dat is een HTC m7" maar bij deze nieuwe HTC is het duidelijk dat iedereen direct dacht aan de iPhone
Geef je groot gelijk! Een snapdragon 617 voor €599 is marketing-technisch al lastig te verantwoorden, laat staan als je naar de alternatieven gaat kijken.

Het design, gejat of niet, is fraai. Maar zolang er een Galaxy s6 verkrijgbaar is voor €470 zie ik niet in waarom dit toestel een persconferentie verdient. HTC is aardig de weg kwijt, die het met de m7 en m8 zo goed was ingeslagen
Ik vind het vooral frappant dat hij volgens The Verge 399 USD kost in de verenigde staten en ze er hier 599 EUR voor denken te vragen.

Ik zou het nog snappen als ze hier dezelfde prijs in EUR vragen gezien de invoerkosten etc. maar meer dan 200 USD erbij lappen is toch wat teveel van het goede denk ik.
In de VS kost het ding een stuk minder, slechts $399 wat omgerekend €350 is. Wij betalen met €599 dus 70% meer dan de Amerikanen. Bereken nog even de VAT mee en alsnog betalen we hier in Europa ongeveer 50% meer.

Daar komt de absurd kleine accu van 2150 mAh en de midrange SD 617 nog bij. Toen quick charge in opkomst kwam, was ik al bang dat fabrikanten dat als excuus gingen gebruiken om maar kleine accu's in de telefoons te blijven stoppen onder de noemer van 'hij is snel leeg maar je laadt hem ook weer snel op'. Heel handig is dat inderdaad, behalve als je geen stopcontact in de buurt hebt.

En om nog even terug te komen op de prijs: het lijkt wel of smartphonefabrikanten de laatste tijd bezig zijn met een wedstrijdje 'knijp de Europese klant zoveel mogelijk uit'. HTC maakt een hele goede kans om die wedstrijd te winnen met deze telefoon, maar tegelijkertijd gaan ze ook iets verliezen, in ieder geval hier in Europa met deze absurd hoge prijs: marktaandeel. En dat heeft HTC al niet veel meer...

Ik zie de toekomst van HTC somber in. Een midrange toestel met een miniscule accu en een torenhoge (Europese) prijs gaat ze echt niet redden.
192KHz
O_O... Waarom zo veel? Iemand kan maximaal 20-30 KHz horen, en dat zijn al vrij irritant hoge tonen... Willen ze dit toestel verkopen aan de Vereniging van Vleermuizenjagers?
192Khz is de sampling rate, niet de frequentie...
Oh. Maar maximaal audio frequentie is sampling rate door de helft, dus nog steeds veel...
Klopt, maar als je hoger sampled dan nyquist (2x de max signaal frequentie = 40kHz zoals je zegt) dan krijg je betere kwaliteit omdat je minder quantizatie ruis in je signaal band hebt. Het is inderdaad niet zo dat er 192kHz tonen uit de speaker gaan komen.
En een nogal interessante claim over de versterker hierin. Daarbuiten gelaten dat mijn koptelefoon op 540 Volt werkt, en zelfs als we die niet mee tellen ik koptelefoons kan noemen die meer stroom nodig hebben dan de accu langer dan een minuut kan leveren, heeft het formaat van een koptelefoon niet al te veel met de benodigde hoeveelheid energie te maken.

Maar ja, het klinkt leuk.
Wat betreft interessante claims, wat voor hoofdtelefoon heb jij dat die 540V nodig heeft :?. Ben je niet in de war met de impedantie van je hoofdtelefoon?
/offtopic

Interessante strategie van HTC nu weer wel om een telefoon te focussen op muziek. Ze hadden een tijd geleden natuurlijk die deal met Beats, maar sinsdien heb ik ze er niet meer over gehoord.

Verder ben ik het wel eens met de algemene opinie in de comments dat de telefoon veel te duur is voor wat je ervoor krijgt. Waar is HTC mee bezig. Ik vond het altijd een geweldige fabrikant maar sinds de One M9 heb ik geen hoge pet meer van ze op. Op dit moment vind ik de Lumia telefoons een stuk interessanter. Ze hebben in het buitenland wel de One M8 with Windows uitgegeven. Misschien moeten ze nog eens zo'n uitstapje ondernemen om zichzelf eens te onderscheiden.

[Reactie gewijzigd door Evil.bean op 21 oktober 2015 09:51]

Correct, zeer lage stroom. Ik heb een Stax SR-007, een elektrostatische koptelefoon.

Gezien bovenstaande koptelefoon was ik niet zo onder de indruk van de claims van HTC over de kwaliteit van de versterker in deze smartphone, ook gezien de historische connectie met Beats. Echter is het noemen van de versterker als een belangrijk onderdeel van de audiokwaliteit niet per se een slechte, dus wie weet is dat wel goed uitgevoerd.

Ik ben het met je eens dat dit zo een heel sterke aanbieding is gezien de midrange telefoons van tegenwoordig. Maar we weten allemaal hoe slecht het met HTC gaat en kan ze geen ongelijk geven een veilig model uit te brengen.
Aha, dat verklaart een hoop. Bedankt voor de verheldering. Kun je die hoofdtelefoon überhaubt aansluiten via een mini-jack connector dan?

Hardware is inderdaad een veel betere stap dat de softwarematige Beats equalizer, volgens mij was/is het niet meer dan dat namelijk. Veilig model, ok, maar wel vrij prijzig. Ik hoop voor HTC dat ze er klanten mee trekken maar begrijp de strategie nog niet helemaal.
Stax gebruikt geen minijacks, maar veredelde DIN-pluggen. Ze zijn ook 5-polig, dus het is niet om te zetten.

Maar ook dan ken ik modellen zoals de Hifiman HE6 die wel een jackaansluiting heeft maar meer stroom nodig heeft dan de hele telefoon ter beschikking heeft. Ik vind het daarom maar een matige claim ;).
Harmonische frequenties kunnen veel hoger zijn dan de hoogste monotone basisfrequentie. Zijn die hoorbaar? Nee. Hoor je verschil als je ze mist? Jazeker.
Wow, begint nu zelfs Tweakers al met dat idiote 'het lijkt erg veel op een'? Face it, in deze categorie telefoons zijn je keuzes gewoon beperkt. Rechthoek, groot scherm, alles lijkt op elkaar omdat dat nu eenmaal de manier is die het beste werkt /wat de meeste mensen willen hebben. Give it a rest..

OT: duur spul voor deze specs. Benieuwd hoe men dat rechtvaardigt..
Duur spul voor deze specs. Benieuwd hoe men dat rechtvaardigt..
Adviesverkoopprijs,

HTC's zijn vrij snel na de introductie al veel goedkoper.
Wanneer HTC een toestel met een prijs uitbrengt van 599 euro, dat ligt hij meestal in de winkel voor 499 euro. Binnen afzienbare tijd gaat het toestel al om laag richting de 450 euro...
Zelfs dan is ie even duur als een S6 en ik zie bij deze HTC geen unique selling points eerlijk gezegd.
Is een Galaxy S6 nieuw? Dacht het niet, er komt in januari 2016 namelijk al een opvolger.
Beetje scheve vergelijking om de prijzen van een high-end toestel wat al een tijdje op de markt is te vergelijken met een mid-end toestel wat net nieuw is en binnen een maand al zakt in de prijs. Wat BulletNL ook al aangeeft, dit is een adviesverkoopprijs, dus online al snel goedkoper.

Verder vind ik de specs van de A9 ook wat tegenvallen, maar qua prijs is het nog altijd 100 a 200 euro goedkoper dan een nieuw high-end toestel. Dus als je het zo bekijkt is het best een goede deal. ;)
Het is niet 100 tot 200 euro goedkoper dan een Samsung Galaxy S6. De laatste kost nu met 32 GB zo'n 470 euro. Dan heb je dus in elk opzicht een toptelefoon t.o.v. deze HTC. Dat de HTC korter op de markt is, doet m.i. niet ter zake.

Ik vind de HTC dus niet echt een goede deal. Zelfs 499 euro is nog te duur. 399 was redelijk geweest. Dat is meteen de prijs van de Oneplus One, toch echt meer telefoon dan deze HTC.
399 vind ik nog te duur voor deze telefoon. Dan liever een 1+2 of leg ik 5 tientjes bij voor een S6.

Telefoon met deze specs mag echt niet meer dan 299 kosten. Laat dan die onzin zoals een fingerprintscanner maar weg.
Er zit toch een fingerprintreader in en een 13 MP camera met ois en saffierglas, dat rechtvaardigt de € 400 wel.
En naar ik boven las is hij inderdaad 'tijdelijk' voor 399 te krijgen dus dat zal wel het prijspunt worden waar hij binnen enkele weken beland. Dat is toch niet heel slecht...
Nou.... ik heb sinds kort die 1+2 met vingerafdrukscanner, en dat vind ik wel een erg handig ding! Véél handiger dan telkens de code intikken.
Ik heb gewoon geen code ;) Ja sim code maar geen unlock code daar zou ik echt gek van worden vingerafdruk of niet.
In de VS kost de A9 nochtans $ 400 wat een correcte prijs is. Hier in Europa € 600. Begrijpe wie kan!
Aluminium behuizing, superieure software, veel beter geluid, mooi ontwerp; ik zie wel veel selling points en voordelen ten opzichte van de galaxy reeks. :)

Het is wel smaak natuurlijk. Als degelijk aluminium je niet boeit en je kan leven met touchwizz dan is de Samsung wel okee, zeker omdat die op zn beurt weer een fenomenale camera heeft. Zo hebben ze allemaal hun eigen sterke punten. :)
Qua sense heb je gelijk, al gaat mijn voorkeur uit naar kale Android.
Maar verder? Een enkeling zal het verschil van de DAC horen, en dan alleen in een stille omgeving.
De Galaxy is sneller, heeft een mooier, groter en scherper scherm, een betere processor, snelladen, draadloos laden, betere camera, optische beeldstabilisatie.

Ik zou echt de Galaxy boven deze HTC prefereren.
Hmmm hmmm en ze hebben de front speakers eruit gehaald dus dat voordeel is ook weg...
Dat maakt 'm blijkbaar wel wat compacter.
De DAC en versterker wellicht? Ze kaarten het wel aan als selling point.
En toch via d ik het frapant dat hij in de US een adviesprijs krijgt van $399...
(Toevallig gezien op netlinked daily)
Dat heet genaaid worden in Europa. Het prijsverschil heeft echt niet alleen te maken met de BTW en koersverschil. Wij hebben hier meer geld over voor gadgets en dus zoeken de fabrikanten de grens op.
HTC’s dalen sowieso heel snel in prijs. Ik had toen de M7 gekocht voor 650 euro destijds, binnen 2 maanden stond ie overal op marktplaats voor 400 euro .. Wat baalde ik toen. Het is wel prettig om een telefoon te hebben die een beetje de waarde houdt.
Vroeg ik mij ook al af, terwijl zij toch degene waren die met dit design zijn gekomen: reviews: HTC One: een schoonheid met kleine imperfecties

[Reactie gewijzigd door tweegroenethee op 20 oktober 2015 19:31]

Dat klopt helemaal, waar was de uproar toen de iphone ineens met een HTC-like design aankwam?
Dat vraag ik me ook iedere keer af. De M7 is toch echt een tijd voor de eerste metalen iphone uit gekomen en alles wat apple tot nu toe geproduceerd heeft is in dezelfde trend...
Anoniem: 16328
@jelcon20 oktober 2015 19:27
Zeker zij waren de eerste met een dergelijk design. Deze kleurstelling is echter een directe kopie van de kleurstellingen bij Apple. De eigen voorkant is ook weg bij dit model door niet meer dual speakers te gebruiken.
Wat een geëmmer allemaal om dit soort 'designs' die er op enkele details na gewoon allemaal hetzelfde uitzien. Als ze nou echt iets wereldschokkends nieuws hadden gebracht qua design zou ik zeggen, ja je hebt een punt.
De kleurstelling is wat mij betreft ook het jammere eraan inderdaad, waardoor je die associaties met iPhone krijgt. Wie er nou eerst was interesseert me geen moer, maar feit blijft dat zilver/zwart/goud nu blijkbaar de hippe keuze is.

Doe mij maar weer eens een opvallende maar chique kleur, zoals bordeauxrood of zeer donker paars, en een iets spannender design! Vind trouwens die witte balken aan de voorkant bij al die telefoons spuuglelijk (Sony heeft dat helaas ook al overgenomen met de nieuwe Z-serie...)
De eerste metalen iPhone was letterlijk de eerste metalen iPhone .. Qua materiaal kan je die vergelijking niet maken, wel qua de design van de iPhone 6. Die was inderdaad wel iewat geinspireerd op de HTC One (M7).
Anoniem: 118226
@jelcon20 oktober 2015 21:33
Nope. De iPhone 6 borduurde ook voort op de eerste iPad mini, en die was er weer eerder dan de HTC one.
De eerste aluminium iPhone was de allereerste uit 2007...
De Nokia 8800 was ook aluminium uit 2006. Wie biedt nóg eerder? :+
Dat is geen iPhone :o
Die ‘uproar’ (zoals jij t noemt) was er toen wel degelijk.
Dat klopt niet, iPhone 6 is gewoon gebaseerd op de iPod touch, dat eerder uitkwam dan de HTC One. Niet dat het heel belangrijk is, Samsung dacht ook lekker weer succesvol en winstgevend te zijn door hun eigen design taal te laten vallen en weer de iPhone te kopiëren. Tot ergernis van veel van hun klanten (waterdicht, sd-kaart, batterij). Ik denk niet dat HTC succesvol kan zijn door gewoon iPhone te klonen. Mensen die een iPhone willen kopen, speelt design maar een kleine rol. Veel grotere rol is naam, ecosysteem, exclusieve apps etc.

https://9to5mac.files.wor...2014/05/articleheader.png

[Reactie gewijzigd door Sqewie op 20 oktober 2015 19:53]

Wat bedoel je qua vergelijking met de iPod Touch? Het aluminium gebeuren? Want dat had de allereerste iPhone namelijk al.
Ik weet niet hoe jullie tegen design aankijken maar de eerstr htc one lijkt in de verste verte niet op de iPhone.

Deze htc one is gewoon een regelrechte kopie, of je fan bent of niet hier kan je niet omheen. Exact dezelfde lijnen, zijkant is hetzelfde en ook nog eens 3 gelijke kleuren introduceren( opal silver, carbon gray en topaz gold 8)7) volgende jaar komen ze met een roze versie. Erg jammer, ik vond htc altijd één van de weinige die zich naast Apple konden onderscheiden qua design.

Maar goed dit mag natuurlijk niet gezegd worden want elke telefoon is rondhoekig etc. Elke auto is hetzelfde, elk huis, elke vloer, elke kraan. Nee ik zie wel degelijk het verschil tussen eigen interpretatie en een kopie van. Nu snap ik HTC wel die willen de kant van Samsung op. Hebben de afgelopen jaren veel verlies gemaakt en de kopieerstrategie van Samsung blijkt goed te werken. Gelukkig hebben we Microsoft nog wat zich echt probeerd te onderscheiden.

[Reactie gewijzigd door Tothabone op 20 oktober 2015 21:56]

Je moet wel nageven, Apple begon bij de eerste iPhone met aluminium, en dan een boven randje van plastic om radio signalen door te laten, maar dat beviel niet goed, toen zijn ze overgegaan op plastic met de 3G en 3GS, en met de iPhone 4 t/m de iPhone 4S van glas, en de iPhone 5 en 5S boven en onder weer plastic vlakken, bij de iPhone 6 hebben ze wel degelijk gekeken aan de HTC kant van;

“Hmm, hoe kunnen we toch een unibody iPhone maken zonder veel plastic te gebruiken, kijk daar, HTC heeft het prima voor elkaar.”

Wel in een eigen smaakje, maar wel inspiratie gehaald uit die lijntjes. En HTC doet dat op hun beurt weer terug.

Dus realistisch gezien, is het bij de iPhone 6 ook niet geheel origineel.
HTC was gewoon juist heel origineel met hun HTC One (M7) lijn.
Helemaal mee eens, alleen heeft de huidige htc wel een compleet ander design. Ik heb altijd gevonden dat htc één van de weinige bedrijven is die een eigen design hadden. Met dit model hebben ze daar helaas aan toegegeven. En ja, hij is een stuk mooier dan de huidige one alleen lijkt die verdomd veel op de iPhone. Al zou ik eerlijk gezegd ook niet weten hoe ze hem even mooi als de iPhone hadden kunnen maken en er toch een eigen draai aan te geven, maar goed ik ben geen top designer, als Apple het kan dan moet iemand anders het ook kunnen.

Het enige wat ik me kan bedenken is:
-de homeknop weg halen
een volledig scherm met -
-boven en onder een randje van 0,2 millimeter metaal. Als je geen luidspreker nodig zou hebben dan een volledig scherm.
-Geen front camera en alleen de luidspreker gebruiken.
- volledig metalen/aluminium achterkant zonder strepen.
-vingerscan in beeldscherm.

Maar goed wellicht is veel van dit nog niet mogelijk en mocht dit wel het geval zijn dan is het form over function aangezien de homeknop een essentieel onderdeel is en de front camera voor vele ook.

Korte samenvatting van al dat gebrabbel. Htc kopieert de iPhone en ik denk dat ze er goed aan doen vanuit esthetisch oogpunt. Als ze het softwarematig en qua update beleid in orde krijgen dan kunnen ze best wat procentjes van Apple en voornamelijk Samsung afsnoepen.
Ben het helemaal met je eens. Tot de iPhone 6 had Apple altijd originele designs, toen de iPhone 6 kwam keek ik even naar de M8 van m'n vriendin. Tot die tijd hadden ze altijd een eigen design. Vind de iPhone 4S nog altijd de mooiste. Die is toen schaamteloos overgenomen qua design door Huawai. Maar goed. HTC dus tot dit model. Eerder had HTC altijd dat knikje (kinnetje) onder de telefoon, die vond ik nooit mooi, maar wel weer origineel. De HTC One M7 vond ik de eerste mooie HTC en was toen ook m'n eerste HTC en m'n eerste Android telefoon (ook gelijk de laatste, maar dat is persoonlijke smaak)
Met die onzinnige grote home knop lijkt anders erg op een Samsung Galaxy model.
Ik snap totaal niet wat je nu hebt aan die finger print troep of een hardware home knop Dat hadden ze van mij weg mogen laten en gewoon stereo speakers aan de voorkant terug moeten laten komen, dat is de trade mark van htc. Waar om het een goed toestel is.
Ik vind die vingerafdruk scanner juist heel prettig in gebruik. Als je er niks aan hebt, koop je het toch niet? Een goed toestel wordt gedefinieerd door twee speakers aan de voorkant? En wat als je dan geen muziek luistert via de telefoon maar enkel via Bluetooth e.d.?
Goede de geluidsoverlast weergave is de trade mark van HTC. Muziek luisteren met je telefoon |:( Jij kijkt natuurlijk nooit eventjes filmpjes op je telefoon? En als je dat wel doet, dat natuurlijk met je koptelefoon op, zeker als je hem delen met vrienden of collega's. Vinger afdruk ontgrendelen is een gimmick welke vaak niet goed werkt. Zeker in bij mensen die vieze handen hebben door werk. Of handschoenen dragen
Ach, smaken en meningen verschillen, de vingerafdruk wordt bij mij heel veel gebruikt, maar dat ter zijde. Ik kijk wel eens een filmpje ofzo via de telefoon, maar dan zijn het van die 'grappige' filmpjes waar je toch al geen hoge kwaliteit geluid in hebt. Ik kijk niet een film o.i.d. En de frequentie van kwalitatief goede filmpjes kijken (trailers ofzo) wegen niet op tegen het feit of ik het wel of niet nodig heb. Dus blijft bij mij een persoonlijke voorkeur dat ik het niet nodig heb. Heb de HTC One M7 gehad, prima geluid, niet geweldig, maar of ik het nou nodig had? Nee. Enkel een argument om je telefoon te prijzen tegen andere telefoons.
Afgezien van de Chinese iPhone-kloons, is dit 1 van de meest op iPhone gelijkende smartphones vind ik. Het hele design schreeuwt gewoon 'iPhone'. Als ze het dan nog zo'n exuberante prijs van €599 geven, tjah... Ze vragen erom.

[Reactie gewijzigd door Japeroen op 20 oktober 2015 19:11]

Sorry hoor, maar Apple had het design al eerder van HTC one M7 afgekeken, de iPhone 6 is dus een kloon van HTC zoals jij dat noemt.

Anyway, ik blijf het zonde vinden dat er van die enorme bezels om het scherm blijven. HTC had ooit in het verleden al een prachtig design met de HTC HD2 die wel kleine bezels had welke ook wat weg heeft van dit ontwerp. Het skippen van de tweede speaker heeft iig niet geleid tot een kleiner formaat toestel, wel een stuk kleiner dan de iPhone 6+, maar dat is sowieso elke 5" smartphone. Dat Tweakers de vergelijking maakt met de iPhone afmetingen snap ik dus niet helemaal.
Vergeef me dat ik hier nog even op in ga. Maar de HTC One M7 is toch een stuk anders dan de iPhone 6. Ja, je hebt de metalen achterkant met die 2 lijntjes, maar dat is het ook. De camera + flitser zitten op een andere plaats, de camera steekt niet uit, de achterkant is gebold, de zijkanten lijken er niet op, en de voorkant is ook compleet anders. Daarnaast is de iPhone 6 eerder gebaseerd op de iPad mini, die er eerder was dan de HTC One M7.
Als je dan de A9 met de iPhone 6 vergelijkt, tja, dan zie je wel zeer duidelijk waar ze hun mosterd gehaald hebben. Om nog maar te zwijgen van de beschikbare kleuren.
In de VS kost de One A9 $ 400 wat een juiste prijs is. Waarom kost hij in Europa dan zoveel meer vraag ik mij af?
Ik de dat je 'exorbitante' bedoeld inzake de prijs ;)
'Exuberant' bestaat ook gewoon hoor. ;)
Ah kijk aan.. weer wat geleerd op de vroege dinsdagochtend!
http://www.vandale.nl/opz...rant&lang=nn#.VicfLH4wiUk
Mijn excuses
Bij dit toestel is het toch wel heel flagrant.
Ja, je hebt qua vormfactor niet echt veel keuze, maar deze lijkt wel heel hard op een ander bekend model.
Kleurkeuze en bepaalde kenmerken zijn toch wel heel vergelijkbaar.
Net als de nieuwe Samsung Galaxy Note 5 kleur optie.
Apple heeft met de 6-serie weer veel afgekeken van HTC M8, en nu weer andersom.

Innovatief zijn ze allemaal niet. Het is echt puur merk en dertelijke wat je koopt.
Jep.
De achterkant van de iPhones lijkt enorm op de One series, en deze A9 lijkt de voorkant weer op een hybride tussen iPhone en Galaxy S6.

Ze kijken allemaal bij elkaar af, het is bizar dat veel mensen dat niet zien en altijd vinden dat de een enkel bij de ander afkijkt. Maar zo zwart wit is het niet.

Ik vind het een mooie telefoon, jammer dat ie geen boomsound heeft.
Wel BoomSound , geen stereo speakers!
Op de website van HTC staat ook "design dat imitatie waard is". Ze laten dus in het midden van wie het design is en wie imiteert. En zo is het ook. Een beetje van iedereen.
Wat mij betreft onderkennen ze hiermee ook openlijk dat hij ergens op lijkt.
Formfactor lijkt meer afgeken van samsung als ik zo naar de homebutton kijk. Gooi een backcover op een iPhone 6 zullen ook de mensen denken dat het een Samsung toestel is. Overigens was HTC wel de eerste met banen op de achterkant voor de antenne.

check:
https://www.google.nl/sea...6&imgrc=zrZu2KYMQp9F_M%3A

[Reactie gewijzigd door zap8 op 20 oktober 2015 19:14]

De banen voor de antenne waren er voor het eerst bij de iphone 5 en niet bij de htc one.
Waar dan?

https://www.phonegigant.n...over-champagne-goud-1.jpg

Volgens mij was de achterkant van glas en waren er helemaal geen antenne-banen nodig, want niet van metaal!
Bekijk je foto eens... Geen uitstulpende camera, heel nieuw vorm antennes (daar waar ze vroeger er toch verschillend uitzien), een gekromde backcover, bezel voorkant boven en onder zijn nu bijna even groot (waar er vroeger een verschil was, en dus een groter schermoppervlakte)...
Genoeg overgenomen van Apple deze keer
Alle merken kijken onderling wel af maar soms is het echt wel opzichtelijk, vorm, kleur, zelf model A9 lijkt toevallig te insinueren op de A9 chip in de nieuwe iPhone 6s.
Roze, inderdaad. Pink gold is toch weer anders.
Anoniem: 637061
@Zavantas21 oktober 2015 02:26
niemand valt het ook op bij apple maar de kleuren zijn afgekeken van goud, wit goud(wat heel erg op zilver lijkt) geel goud(goud) en rose goud(roze gold)beetje afgekeken van Cartier zeg maar.
Het erge eraan is dat HTC hem zelf ook vergelijkt met een iPhone. Naar mijn idee alleen maar gratis reclame voor Apple.
Waar haal jij dat vandaan dat HTC hem vergelijkt met de iPhone, heb ik toch nergens gelezen?
En dan 599 euro vragen voor zo'n midranger lol en dan vinden ze het gek dat HTC geen telefoons verkoopt.
Het is bij deze telefoon niet te ontkennen dat het wel heel erg kopieer plak werk is.. Ik hoop dat ze er een rechtzaak van maken, zelfs samsung gaat niet zo ver
Tja. Het gaat natuurlijk niet alleen om de voorkant. Lumia's hebben een heel ander design, galaxy s6 (op de onderkant na) ook, sony lijkt niet op de iphone, nexus en oneplus ook niet. Waar de HTC one Mx nog een gekromde achterkant had, met andere antenne onderbrekingen zijn deze nu beide gelijk aan die van de iPhone.

Ik snap het sowieso niet. HTC one had juist altijd al een van de mooiere, zo niet mooiste, designs. Waarom hier van afstappen en hem zo veel op de iphone laten lijken? Zoals anderen al zeggen, zelfs china iClones krijgen hem niet zo goed nagemaakt.
Je mag wel blind of simpel zijn als je de gelijkenissen niet ziet.
Genoeg telefoons die wel een onderscheidend uiterlijk hebben.

- Zelfde kleurstelling, check (anders bij One Mx)
- Voorkant die uit één stuk glas bestaat, check (anders bij One Mx).
- Platte achterkant met uitstekende camera, check (anders bij One Mx).
- Antennabreaks op zelfde plek, check.

Je kan natuurlijk elk individueel ontwerpkenmerk onder een vergrootglas leggen, maar deze telefoon heeft wel heel veel ontwerpkenmerken van de iPhone 6(s). Is niet erg, maar dat "er is geen ander ontwerp mogelijk"-geblaat slaat natuurlijk nergens op. De Nexus 5 vind ik ook een prachige telefoon en die ziet er heel anders uit dan de iPhone.
Ik vind wel dat vrijwel iedere telefoon de laatste 5(?) jaar een glazen voorkant heeft. Je kan dan niet zeggen dat dit idee van de IPhone afkomstig is. Verder is de achterkant door en door HTC. Het is dan ook alleen de kleur die echt te vergelijken is.
Ik zeg ook niet dat het van de iPhone afkomstig is, ik zeg alleen dat het kenmerkend is voor de iPhone. Verder is het inderdaad niet zo bijzonder, alleen had de One Mx dit heel duidelijk niet, vandaar ik het noemde.

[Reactie gewijzigd door MarcoC op 20 oktober 2015 21:56]

Ook Apple heeft telefoons uitgebracht die qua kleur lijken op eerder bestaande telefoons.

Niks nieuws dus.
Ik pak geen kleine elementen eruit, ik pak kenmerkende elementen voor de iPhone eruit. Lijkt me best zinvol als je de vergelijking wilt maken.

Welke methode stel jij dan voor om vast te stellen op een schaal van 1 tot 10 hoeveel een telefoon op een andere lijkt? Wat is wel zinvol volgens jou?
Ik ben voor! De universele "wat lijkt op wat en wat was er al" benchmark. Zou wel wat posts schelen alhier
Op een afstand lijken alle telefoons op elkaar, dus ik vind het uberhaupt niet zinvol om vergelijkingen te maken.
Apple heeft het aanraakscherm overgenomen van andere fabrikanten, en die maakt 60 tot 80% van de voorkant uit. Zinloze discussie imho.
En slechts 40% van de rest van de telefoon. Ook zo’n scheve vergelijking. Dat hele vergelijking vind ik gewoon briek. Je kiest gewoon je merk, klaar. Waarom moet men altijd een ander merk de grond in trappen. Het is niet zo dat je eigen telefoon dan ineens beter werkt.
En slechts 40% van de rest van de telefoon. Ook zo’n scheve vergelijking. Dat hele vergelijking vind ik gewoon briek. Je kiest gewoon je merk, klaar. Waarom moet men altijd een ander merk de grond in trappen. Het is niet zo dat je eigen telefoon dan ineens beter werkt.
Inderdaad, wat maakt het uit als je een telefoon koopt die qua uiterlijk bijna identiek is aan de iPhone? Waarom is dat zo erg?
Hier wil ik toch even op inhaken, niet om Apple perse de hemel in te prijzen, maar omdat jij juist 3 punten noemt, waar Apple JUIST in het verleden erg uitblonk, hun hebben op deze punten juist echte revoluties doen ontstaan, toen ze nog echt innoveerden:
Apple is niet de uitvinder van de smartphone en het aanraakscherm.
Apple is wel de eerste die een smartphone heeft gemaakt met een capacatief scherm dat echt goed werkte. Daarvoor had je alleen maar resistieve PDA verianten, de eerste echte smartphone was toch echt de iPhone 1. Daar ontkom je niet aan, toen is de huidige smartphone revolutie ontstaan.
Apple heeft de appstore niet uitgevonden.
Toch wel .. Welk OS had er toen uberhaubt een ‘App Store’. Windows kwam met Windows Mobile toen op PDA’s ook met een ‘App Store’ maar is nooit goed van de grond gekomen. Android was er toen nog niet. Dus hoezo, Apple heeft de (mobiele) App Store niet uitgevonden. Voor de iPhone kenden we de afkorting ‘app’ nog niet eens.
Apple heeft de music store niet uitgevonden.
Juist wel degelijk .. Daar is Apple vroeger juist echt groot mee geworden. Digitale muziek, in iTunes. Toen ze nog de grote muziek speler gigant waren met de baanbrekende iPod. Ook een stukje revolutie uit het verleden.

Je kan heel veel over Apple zeggen in deze tijd, maar in het verleden uit de tijd van digitale muziek, de nieuwe soort smartphone, de iPod, etc, daar heeft Apple wel een heel groot aandeel in gehad naar de dingen toe die wij op de dag van vandaag kennen.
Zij waren ook niet de eerste met een tablet, maar toen zij met de iPad kwamen, was dat wel een nieuwe tablet revolutie die ze hadden ontketent. Kan je gewoon niet omheen. Dat waren dingen die onbekend waren, maar als zij het toen uitbrachten, was het een product wat gewoon fantastisch werkte. Dat stukje zijn ze wel kwijt, maar bij die dingen die je nu kent, heb je toch zeker heel veel aan Apple te danken. FEIT!
Je bent nu gewoon puur aan het spuwen.
Je had het over
Apple heeft de music store niet uitgevonden
En dan zeg je dat Sporify de grootste muziekwinkel heeft ……. Eerst begin je over het verleden dat Apple het niet bedacht heeft, dan ga je over Spotify beginnen, wat is de link .. Het gaat toch niet om nu, maar om wat Appe toen heeft betekend voor de techniek destijds.

Ubuntu had al eerder een software store .. NEE.
Bij Apple ging de App Store open op 10 juli 2008. Ubuntu introduceerde dit eind 2009 in versie 9.10.

Ik heb het over de revolutie van de huidige capacitieve touch screens. Niet over formaat. Daar is toen een ware revolutie begonnen over toegankelijke smartphones. En daar hebben zij heel veel aan meegedragen.

Dus beetje spuwen, beetje jammer. Accepteer gewoon dat Apple (net als vele anderen) genoeg heeft meegedragen aan de apparaten zoals we die nu kennen.
Ooit van GetJar gehoord? (https://en.wikipedia.org/wiki/GetJar), stamt uit 2004, ja, je leest het goed, 4 jaar voor de appstore. verder had de eerste iPhone helemaal geen appstore, die kwam later pas. Het distribueren van applicaties (je weet wel; apps), vanuit een centrale repository bestaat natuurlijk al meer dan 20 jaar, dus dat is zeker niets nieuws. In die tijd was het Java platform of smartphones, pda's en feature phones van bijvoorbeeld Nokia, Handspring, Palm, etc zeker niet te verwaarlozen.

De eerste iPhone met een appstore was de iPhone 3g, die kwam uit in juli 2008, de Google G1 (HTC) kwam uit in oktober 2008.

Wat Apple volgens mij wel gedaan heeft, is de smartphone iets gemaakt voor iedereen. Voor de iPhone waren er zeker al smartphones, pda's, etc, maar hoeveel mensen maakten er daadwerkelijk gebruik van? Maar als we naar de tijdlijnen kijken, waren ze echt niet zoveel eerder dan andere partijen.
Je haalt allerlei dingen erbij die er niets mee te maken hebben. Het design is gewoon 1:1 overgenomen. Het gaat niet goed met HTC en zo hopen ze over de rug van Apple toch nog wat te verdienen. Dat vind ik oprecht jammer. HTC was een bedrijf dat meer kon dan de gemiddelde Chinese copycat. Heel erg triest.

Ook beweren dat de HTC One een vergelijkbaar ontwerp heeft is onzin:
- Kleurstelling is exact hetzelfde als bij de iPhone
- Scherm heeft dezelfde grootte als de iPhone
- Ruimte tussen randen is hetzelfde als de iPhone
- Afrondingen van de telefoon zijn hetzelfde als de iPhone
- Antennelijnen zijn precies hetzelfde als bij de iPhone
- Uitstekende camera met glimmende ring is hetzelfde als bij de iPhone
- Luidspreker gaatjes zijn hetzelfde als bij de iPhone
- Koptelefoon, microfoon aansluiting etc. zijn hetzelfde als bij de iPhone
En ga zo maar door...

Het is niet voor niets dat the Verge het heeft over de (http://www.theverge.com/2...-6-0-marshmallow-iphone):
"$399 iPhone"
Of BGR dat het nog treffender verwoord (http://bgr.com/2015/10/15/htc-one-a9-photos-leak-orange/):
Samsung created a top secret 132-page document to show its engineers how to copy the iPhone pixel by pixel, and the company still never managed to pull off anything that was anywhere near as shameless as the iPhone ripoff HTC is about to unveil. Seriously… just look at this thing.
Maar de mooiste blijft Daring Fireball:
Looks a little familiar. Can’t quite put my finger on it.

[Reactie gewijzigd door Hoedje op 20 oktober 2015 22:01]

Wat een onzin. Het gaat het om het design van de A9.
afgekeken van Samsung laat mij niet lachen het was dell die met de dell streak de phablet markt een knal gaf. know your facts!!! http://www.gsmarena.com/dell_streak-3353.php 2010 _/-\o_ 5 inch ik werd toen voor gek veklaard 5 jaar later heel normaal, 2 jaar terug met Z ultra 6,4 inch hetzelfde nu een pp en mensen van wow wat groot over 2 jaar loopt iedereen met zon groot device en is het mainstream en zijn de mensen alle wow en wat groot comments abrupt vergeten.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 637061 op 21 oktober 2015 02:23]

Dus apple brand je af omdat ze van een bestaand iets een goed werkend en populair product maken. Maar bij samsung die de dell streak volgde en het populair maakt is het wel goed van samsung en slecht van de streak?

Does not compute.
Ik brand Apple niet af. Legio gebruikers vinden de iPhone geweldig.
Wat mij stoort is dat alles tegenwoordig afgezet wordt tegen Apple, terwijl Apple ook maar een volger is en kwalitatief echt niet beter is dan de rest.
Dat is ook niet raar. De fabrikanten doen dat zelf ook. Een aantal jaar geleden kwam elke fabrikant met een 'iPhone killer'. Reclame spots van samsung waren bijna altijd gericht om te laten zien dat ze beter waren dan iPhone. Kwam iPhone met een 9,7mm dik toestel, kwamen andere fabrikanten met 9,6mm dikke toestellen. Komt iPhone met 326PPI, komen andere fabrikanten met nog meer PPI.

Fabrikanten hebben sinds de iPhone altijd het doel gehad om de iPhone te verslaan. Het is niet raar dat consumenten ook de vergelijking met iPhone maken. Helemaal als de telefoon zoveel karakteristieken van de iPhone overneemt in het design.
Dat is jou mening. Mijn mening is dat design Apple net als alle andere fabrikanten design overneemt van anderen.
laten wij even een stap terug in de tijd(10jaar terug) zetten toen nokia al op verschillende telefoons al wifi had ingebakken en samsung derde rangs (koreaanse bocht)telefoons verkocht. toen zijn ze hier en daar copycat gaan spelen prijzen gaan opdrijven en nu doet de fabrikant overkomen dat ze een high tech bedrijf zijn.neem de stofzuigers die regelrecht gekopieerd zijn van irobot's roomba(al dik 15 jaar op de markt) iedereen wow samsung dit samsung dat, ze verzinnen zelf echt NIKS. ik moet toegeven de Note 4 edge is een mooi toestel maar met een introductie prijs van over de 825 valt het ook allemaal wel mee qua nieuwe technieken. de echte high end toestellen hebben de afgelopen 10 jaar altijd rond de 800-1000 gekost.met een prijs van 600 kan je zeggen dat het eind mid range begin high end zit en de prijs toch wel redelijk klopt. 499 euro was beter geweest.

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 637061 op 21 oktober 2015 21:55]

Niemand zegt dat Apple geen dingen overneemt maar iets exact kopiëren qua design daar kan je ze niet van beschuldigen. Elk product heeft elementen die op elkaar lijken, een auto heeft 4 wielen, enkele deuren etc alleen kunnen ze qua design enorm verschillen. Apple Is hier heer en meester in en staan al jaren bekend om hun eigen karakteristieke design, als je een product van Apple ziet weet je direct dat het van Apple is.
Veel fabrikanten proberen hier een graantje van mee te pikken. Niet erg, maar het is zonder enige twijfel dat dit qua design is overgenomen van Apple. Of het nu een ronde knop of vierkante is maakt werkelijk niks uit, het gaat om het gehele plaatje. Echter is er ook een grote groep mensen die niet detail gericht kijken, dit is niet alleen op telefoon gebied maar op elk gebied, een fiets is een fiets, een auto een auto etc. Daarentegen is er ook een grote groep mensen die hier wel veel waarde aan hechten en juist op elk detail letten. In het geval van htc geval hoef je niet eens waarde te hechten aan details aangezien elke leek kan zien dat het een kopie is. Aziaten zijn hier hier en meester in en doen het werkelijk in elke markt.
Er bestond geen smartphone markt met een goed werkend touch screen. Al was die er wel geweest dan had Apple de iPhone nooit hoeven ontwikkelen. De smartphones die er bestonden waren of biet smarth of so smarth dat ze onlogisch in gebruik waren. Apple heeft dit complete proces versimpeld en een nieuw product in de markt gezet. wellicht even de geschiedenis induiken. applr heeft de gehele markt opengebroken, geen één merk had een telefoon die maar in de buurt kwam van de iPhone. Niet te vergeten dat ze een gehele markt met apps hebben geïntroduceerd, dankzij Apple zijn we op het huidige niveau qua smartphone en tablet gebied. Je haat richting Apple mag dan groot zijn maar als je het over totaalconcept hebt dan snap je ook wel dat Apple de eerste is geweest die hierin geslaagd is door een goedwerkende touchscreen te ontwikkelen. Maar goed waarschijnlijk zit je zo diep in de grond en heb jr echt het idee dat andere bedrijven voor deze revolutie hebben gezorgd. Nogmaals duik de geschiedenis in en kijk wat er na de lancering van de iPhone is gebeurd met ander merken. Diegene die niet meegaan zijn die zijn nu failliet aangezien een hele grote groep toefoonmakers zweerde bij een toetsenbord.

[Reactie gewijzigd door Tothabone op 21 oktober 2015 13:44]

Je kunt Apple de hemel in prijzen, maar toch hebben ze het smartphoneconcept niet bedacht.

Heel jammer dat je niet in staat bent om hier overheen te komen en blijft hangen in zweverigheden zoals "anders had Apple de iPhone nooit hoeven ontwikkelen".
htc(tytn en shift's)was een van de koplopers toen het nog toestellen maakte voor Sony ericsson zo is mijn eerste(en de eerste Xperia) Xperia X1 een geweldig design zelfs beter dan alle apple's(en dat terwijl ik dik 20 producten van apple heb) bij elkaar helaas zat er brakke windows mobile 6.5 op:(

[Reactie gewijzigd door Anoniem: 637061 op 21 oktober 2015 22:00]

Ik vind de gelijkenis met de iphone kwa uiterlijk anders wel treffend. Wat mij betreft terrecht dat tweakers dit benoemt, ik denk dat velen op een afstandje de telefoons door elkaar zouden halen.
Je moet wel echt een plaat voor je kop hebben als je niet ziet dat dit op een iPhone lijkt. Dat heeft werkelijk waar niets meer met "elk toestel in deze klasse is nou een maal een touchscreen van voren" te maken.

Je hebt niet zien en doen alsof je het niet ziet natuurlijk.
Toen ik dit nieuwsbericht las heb ik geen enkele keer gedacht 'wow deze telefoon lijkt op een iPhone'. HTC telefoons hebben altijd al zo'n design gehad.
Ik lees geen betere punten dan bijvoorbeeld de Nexus 5X.
Snapdragon 615 - 617
2gb - 2gb (maar geen Sense skin)
Puur - Sense (maar net wat je voorkeur is misschien)
€525 - €599
32gb - 16gb + sd
Standaard audio - 192 bit
2750mAh - 2150mAh
En weer dat enorme verschil tussen de Nederlandse (Europese?) prijs en de Amerikaanse. Misschien kan tweakers eens op onderzoek uitgaan waarom deze nieuwe trend begint!?
Wat Tweakers niet vermeldt is dat die HTC in eerste instantie tijdelijk 399 euro zal zijn en daarna de volle prijs gaat kosten (dus 599 euro).
Geldt dat ook in Europa? Volgens gsmarena alleen in de US voor $399, voor de 32GB variant wel te verstaan.

Voor €399 best aantrekkelijk. Vooral goed om te lezen dat ze dit model snel gaan updaten na nieuwe releases. Dat zou best een goed verkoopargument zijn tegenover andere merken.

Ander nadeel van One M8 vind ik de grote hoeveelheid niet te verwijdwren crapware. Hopelijk hebben ze die ook verminderd, want 16GB zit bij de One M8 zo vol.
Nexus 5x is zo'n 2mm breder (5.2 inch) en heeft geen uitbreidbaar geheugen. Al zal de 32GB versie van de Nexus 5x wel ruim onder de €599 kosten verwacht ik.
Na het succes van de One X, gedeeltelijke succes van de One M7 en One M8 zijn ze de mist in gegaan met de One M9; matige camera, oververhittende SoC en afgestapt van het uitstekende scherm van de One M8....Ze hadden volgens mij min of meer beloofd met een nieuw vlaggenschip te komen en dan komen ze met een iPhone clone met dito prijs...dat terwijl HTC toch altijd bekend stond om zijn goeie designs...Ik heb de One X en de One M8, naar volle tevredenheid gebruikt. Deze A9 telefoon heeft maar weinig "unieke" features...Ok, de dual-cam ultrapixel camera was niet bij iedereen goed ontvangen (ik maak er uitstekende foto's mee, op de resolutie na), maar uniek was het wel. De boom speakers ook zéér goed, maar dat is nu ook weg. Het scherm van de One M8 is echt uitstekend....
Ik hoop echt dat ze met deze One A9 voor die prijs gezorgd hebben voor een kickass camera en supervloeiende sense-ervaring, en niet proberen een zogenaamd "veilige" namaak te zijn van andere fabrikanten.
Ik ben het met je verhaal eens.
Ik heb nog steeds een HTC One X en had gehoopt dat de A9 een goede upgrade zou worden. Nu maar hopen dat de m10 een top toestel wordt en het HTC redt.
Volledig mee eens, ik gebruik mijn M8 al meer dan een jaar zonder problemen. Zo jammer dat ze voor de M8 of M9 niet een verbeterde versie van de ultrapixel camera hebben weten te ontwikkelen, want afgezien van de camera heb ik weinig aan te merken. Ik vraag me af hoe HTC deze telefoon nu wil positioneren, als highend of als midrange. In de presentatie doet HTC namelijk overkomen alsof het over een hightend toestel gaat, terwijl de specs niet echt imponeren...
De versie die HTC zelf in de VS verkoopt via zijn webshop, moet binnen 15 dagen na Googles Nexus-toestellen zijn systeemupdates krijgen, belooft het Taiwanese bedrijf.
updates en htc |:(
Ik heb het vermoeden dat dat een "Google Play" editie is. Zoals die bij vorige modellen ook is verkocht. Zonder Sense. Maar dat is een vermoeden.
Ik heb elke Galaxy S versie tot en met de 5 gehad en gebruik nu een HTC M8. Deze heb ik nu een jaar en ik denk niet dat ik overdrijf als ik zeg dat er in dat jaar al meer updates voor de HTC zijn geweest dan ik voor alle 5 Galaxies heb gezien. Volgens de berichten krijg ik Android 6 nog dit jaar op dit toestel, dus zo slecht is het HTC update beleid niet? Ik was altijd een Samsung fan, maar nu krijg je me met geen 2 stokken meer terug.
Op audiogebied introduceert HTC ondersteuning voor 24-bit, 192KHz-audio.

Dit is een slimme zet.De laatste jaren is muziek luisteren een beetje ondergesneeuwt.Alles apps en nog eens apps.Geen enkele app compenseert een slechte geluidschip/DAC.Een ipod zou tegenwoordig aardig obsolete moeten zijn.
Waarom? Dit lijkt me nou typisch marketinggeblaat.
Echter staan zulke specs niet garant voor kwaliteit. Sterker nog; ze geven daarmee aan dat ze mensen willen lokken die eigenlijk niet wijs genoeg zijn om te weten dat 44kHz (met een kleine -k) en 16-bit eigenlijk genoeg zijn om maximaal haalbare kwaliteit te krijgen die nuttig kan zijn voor een menselijk oor.
Htc had al veel eerder als apple metalen unibody's. De iphone 6 is een platgeslagen htc one m7.

Htc is de weg compleet kwijt, 600 euro voor een midrange toestel met fingerprintsensor, veel te duur. De one m7 heb ik gehad, 2 jaar lang zeer tevreden mee geweest. Op de camera na de beste smartphone in 2013.

Edit:
Voor de mensen die denken dat htc apple na doet:
https://www.google.nl/sea...6&imgrc=zrZu2KYMQp9F_M%3A

[Reactie gewijzigd door Ruw ER op 20 oktober 2015 19:05]

Klopt, HTC loopt eigenlijk parallel (op zijn minst) met het Apple design.
Qua prijs.... Adviesverkoopprijs.... Ding krijgt een straatprijs (waar hij voor te koop is) die veel lager ligt.

Ik snap ook niet waarom HTC zo vast wil houden aan die hoge adviesprijzen, zeker omdat de toestellen heel snel in prijs zakken. Waarschijnlijk willen ze een soort van schijn premiumprijs uitstralen. Terwijl een nieuw toestel met deze specs voor de adviesverkoopprijs waar HTC mee komt veel te duur is.

De adviesverkoopprijs is in mijn ogen voor HTC niets meer dan een marketingtrukje die zijn doel met dit midrange toestel zijn doel behoorlijk voorbij schiet.
Alu unibodies zijn natuurlijk als eerste door Apple geintroduceerd met de macbooks. Alu achterkanten ook voor het eerst bij de iphone. HTC heeft helemaal niets uitgevonden.
De 1e telefoons met een aluminum unibody waren van htc, de htc one was dit. Kan er niks anders van maken.

Het design van apple is afgelopen jaar heel hard dat van htc opgegaan, de one m7 heeft net als de iphone 6 een aluminium body, die lelijke antennebanden (al zijn ze wat kleiner bij htc) en afgeronde hoeken. Daarnaast hebben ze allebei een 4.7 inch scherm. Htc had echter 1080p en 2gb ram in haar m7, met 32gb opslag standaard, de iphone moet het nog steeds doen met een karige 750p, en heeft pas net de 2gb ram aangetikt, en je krijgt nog steeds maar een schandalige 16gb opslag.
Ik word er niet bepaald enthousiast van.. Flinke bezels, totaal nutteloos logo op de voorkant. En speakers zitten aan de achterkant! Kom op HTC, dan moet dunnere bezels toch wel lukken.

Qua hardware ook niet echt speciaal. En dan wel een prijs van 599 vragen. Gaat volgens mij geen succes worden. Jammer, want de M7 beviel me erg goed. En die kwam ook met 32GB opslag standaard ipv 16.

Enige pluspuntjes zijn de vingerafdruk scanner en Android M.

[Reactie gewijzigd door JJ93 op 20 oktober 2015 19:06]

Speaker zit niet aan de achterkant. aan de onderkant. Evenals de iPhone en Samsung s6.
Bovendien komt er ook een 32gb variant met 3gb intern geheugen. (zie spec sheets op htc.com)
En de prijs zal snel zakken...
Prijs van 599 euro is de prijs die later gehanteerd zal worden, nu is de telefoon voor 399 te koop daarna voor 599.

Echter zal de prijs logischerwijs flink gaan dalen.
Niemand die weet dat de telefoon ooit voor 399 te koop was zal hem aan 599 kopen. Psychologisch werkt dat niet. Ik voorspel dus dat hij id praktijk altijd voor max 399 te vinden zal zijn...
1 2 3 ... 7

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee