Afbeelding toont smartphone HTC met amoled-scherm

Er is een afbeelding online verschenen van de HTC One A9 in diverse kleurstellingen. HTC heeft het toestel nog niet aangekondigd, maar het zou gaan om een midrange-toestel met 5"-amoled-scherm en vingerafdrukscanner.

HTC bereidt de release voor van de A9 in zes kleuren, zo is op te maken uit de afbeelding die smartphone-'lekker' EvLeaks online zette. Het lijkt te gaan om een metalen ontwerp zoals de fabrikant al enkele jaren toepast in veel van zijn One-telefoons, maar de vormgeving wijkt wel iets af van recente toestellen als de One M8 en One M9. Zo is er geen prominente plek op de voorkant ingeruimd voor de speakers.

Aan de voorkant is wel een vingerafdrukscanner zichtbaar, iets dat de fabrikant eerder toepaste op zijn One M9 Plus, die kort in Nederland te koop is geweest. HTC haalde het toestel uit de handel, toen klanten klaagden over beperkt 4g-bereik. De M9 Plus ondersteunt niet alle in Nederland gebruikte 4g-frequenties.

De One A9 zou voorzien worden van een amoled-scherm met een diagonaal van 5" en een resolutie van 1920x1080 pixels. Het zou de eerste keer zijn dat HTC een amoled-scherm toepast sinds de release van de eerste Desire uit 2010. De A9 draait volgens EvLeaks op een Snapdragon 617, een opgepoetste Snapdragon 615 die al langer in midrange-toestellen te vinden is. Het werkgeheugen zou een grootte hebben van 2GB, de opslag 16GB. De telefoon moet uitkomen in november. Een prijs is nog niet bekend en HTC heeft nog geen evenement gepland staan om het toestel te presenteren.

Door Arnoud Wokke

Redacteur

24-09-2015 • 13:01

112 Linkedin

Reacties (112)

112
110
89
7
0
0
Wijzig sortering
Dacht even dat ik naar een iPhone 6 zat te kijken. Het zal ongetwijfeld al vaak besproken zijn, maar dit is gewoon eng.
Die lijnen aan de achterkant heeft Apple van HTC overgenomen. De m8 had die als eerste zo, de Iphone 6 heeft die mooi overgekopieerd.
De voorkant lijkt HTC dan weer van Apple over te hebben genomen. En dan heb je inderdaad een telefoon die bijna een kopie is....
Er zijn een paar jaar geleden afspraken gemaakt tussen HTC en Apple, Apple laat HTC met rust en vica versa.

De reden hiervoor is dat iPhones vanaf de eerste versie behoorlijk leentjebuur hebben gespeeld bij HTC, voornamelijk software, maar ook met hardware, HTC kreeg dat zo rond de iPhone 3G door (edit: mede door een zaak die Apple juist tegen HTC had aangespand, dank voor het geheugensteuntje aval0ne!) HTC begon aan een dikke rechtszaak, Apple zag aankomen dat ze die zouden verliezen en er is meteen buiten de rechtszaal geschikt, precieze details zijn nooit naar buiten gekomen, maar dus wel het 'we laten elkaar met rust'

Laat ik voorop stellen dat ik bovenstaand design echt niet vind kunnen (een design zo dicht op de iPhone, kom op HTC, we weten allemaal dat jullie zelf ook goeie designs kunnen maken) maar het ding is dus dat het wel zeker kan, en gezien de financiële staat van HTC, snap ik het ergens ook nog wel, de doorsnee 'domme klant' (bedoel ik niets lulligs mee) kent een iPhone, en een iPhone is goed, maar ook duur, ligt daar een device naast wat de helft kost, hetzelfde kan, en er vrijwel hetzelfde uit ziet, dan is de keus voor 'de HTC iPhone' (hihi) natuurlijk makkelijk gemaakt, en genereert HTC weer wat broodnodige inkomsten.

Persoonlijk zie ik ze liever terug gaan naar de oude vorm, waar ze ieder device met een schone lei begonnen, dat heeft toch echt de beste HTC devices opgeleverd.

[Reactie gewijzigd door 434365 op 25 september 2015 00:49]

De reden hiervoor is dat iPhones vanaf de eerste versie behoorlijk leentjebuur hebben gespeeld bij HTC, voornamelijk software, maar ook met hardware, HTC kreeg dat zo rond de iPhone 3G door, begon een dikke rechtszaak, Apple zag aankomen dat ze die zouden verliezen en er is meteen buiten de rechtszaal geschikt, precieze details zijn nooit naar buiten gekomen, maar dus wel het 'we laten elkaar met rust'
Wat een onzin. Apple heeft als eerste HTC voor de rechter gedaagd en HTC de rechtszaak afgekocht bij Apple.
http://www.nytimes.com/20...ent-battles-continue.html
Als je er wat dieper induikt kom je erachter dat er (ondanks de geruchten die eerste paar dagen) geen geld van hand is gewisseld, Apple was net zo hard gepatenteerde dingen van HTC aan het gebruiken. (en, naar schijnt, HTC stond dus op het punt daarmee terug te komen als nieuwe zaak, in reactie op degene die jij noemt)

Er is vervolgens vrij snel buiten de rechtzaal om geschikt, niemand weet met welke voorwaarden precies maar er is wel bekend dat HTC niets heeft betaald/moet betalen, dit bleek zowel uit hun kwartaal & jaar cijfers destijds, en recentelijk uit de biografie van Peter Chou (destijds CEO van HTC) die er verder (helaas) nog steeds zn kaken stijf op elkaar over houd.
De laatste alinea klopt wel. Echter heeft het nooit voor een boost gezorgd bij HTC dar ze door kunnen gaan met het zelf ontwikkelen van mooie smartphones. Waardoor de keuze die ze nu hebben genomen gewoon grofweg het beste voor ze is :)
Die lijnen aan de achterkant heeft Apple van HTC overgenomen. De m8 had die als eerste zo, de Iphone 6 heeft die mooi overgekopieerd.
Nee. De HTC M7 (2013) had deze ook al, maar de lijnen waren als eerste te zien op de iPhone 5 (2012). Bij de iPhone 5 waren ze wel mooier weggewerkt omdat ze dezelfde kleur hadden als de glasplaat maar ze waren er wel.

[Reactie gewijzigd door aval0ne op 25 september 2015 00:16]

Die lijnen Zijn alleen nodig in metaal.....
De M7 heeft overigens ook deze lijnen. Moet je na gaan :9 :Y)

Edit ....Laat maar lees niet zo snel.... 8)7

[Reactie gewijzigd door Pettertje op 25 september 2015 20:28]

Die lijnen aan de achterkant heeft Apple van HTC overgenomen. De m8 had die als eerste zo, de Iphone 6 heeft die mooi overgekopieerd.
De voorkant lijkt HTC dan weer van Apple over te hebben genomen. En dan heb je inderdaad een telefoon die bijna een kopie is....
Dat niet alleen maar de kleuren rose gold en silver in combinatie met het gebruikte het materiaal en de rondingen lijken enorm op die van een iPhone 6. De hele look en feel straalt iPhone 6 kloon uit. Erg jammer want persoonlijk vind ik de iPhone 6 de lelijkste iPhone tot op heden.

[Reactie gewijzigd door Typecast-L op 24 september 2015 15:50]

Tsja, alle fabrikanten hebben dit soort design op dit moment, samsung, huawei etc etc allemaal komen ze met deze rondingen, het randje en etc.. Snap er ook de snars niet van, sony weet zich wel nog te onderscheiden de rest lijkt ontiegelijk veel op elkaar op een afstandje momenteel.

Ik begrijp ook niet waarom iedereen massaal hetzelfde design kiest. Alsof er kant en klare templates zijn zoals je ze voor websites hebt.
Uiteraard zijn bij alle toestellen wel puntjes te vinden die afwijken, maar dan moet je gewoonweg gaan zoeken.

[Reactie gewijzigd door LopendeVogel op 24 september 2015 15:50]

Heel simpel: gebrek aan designtalent. Dan kopieer je wat succesvol is. Wat op zich wel weer een rare keuze is, want het komt vrijwel nooit voor dat een schaamteloze kopie succesvol wordt.
Nou maaaar,,, ik vind toch wel dat HTC een designtalent heeft. Zoals de htc m7 had dit streepje (je weet wel die wat je tegenwoordig op elk toestel halverwege boven/onder ziet :D )al, had een unibody etc etc.

Dit was ook niet echt een reactie over HTC, maar dat elk toestel tegenwoordig op elkaar lijkt. Dan aapt Apple sony na, dan Huawei samsung, dan samsung apple, dan dit dan dat...
Dat jij de iPhone 6 lelijk vindt lijkt me niet relevant gezien de shitloads die ze er van verkopen....
En zo HTC weer van de Xperia P, eeuwig punt, uiteindelijk gaat het erom wat je zelf mooi vindt.
Het grappig is dat als de camera en flitser onder dat witte balkje zouden zitten de achterkant precies hetzelfde is als de HTC one M7 van 3 jaar terug ;)

Voor de rest hoop ik dat HTC eindelijk weer eens met een echt goede high end telefoon komt tegen een enigszins fatsoenlijke prijs.

Ik begrijp dat dit een mid range telefoon moet worden (in dat geval hoop ik dat de prijs de helft lager is dan die 700 euro die genoemd word anders kan ik me niet voorstellen dat iemand deze telefoon koopt) maar volgens mij is het kwa hardware bijna hetzelfde als een M7. Wat nieuwe SoC (gpu is wel hetzelfde geloof ik) en misschien amoled maar 3 jaar na introductie van de M7 is dat IMO toch een vrij magere verbetering.
Ik begrijp dat dit een mid range telefoon moet worden (in dat geval hoop ik dat de prijs de helft lager is dan die 700 euro die genoemd word anders kan ik me niet voorstellen dat iemand deze telefoon koopt) maar volgens mij is het kwa hardware bijna hetzelfde als een M7. Wat nieuwe SoC (gpu is wel hetzelfde geloof ik) en misschien amoled maar 3 jaar na introductie van de M7 is dat IMO toch een vrij magere verbetering.
Het is wellicht een wat magere verbetering t.o.v. de M7, maar de M7 was destijds dan ook een flagship toestel. De specificaties van destijds zijn nu verschoven naar mid-range. Het klopt dus wel dat deze mid-range ongeveer een M7 is.

Voor een verbetering van de M7 moet je kijken naar de M8 (en M9), maar dat is weer een andere discussie... ;)
Maar heb je dan niet liever een M7? Dat is een degelijk, mooi toestel, dat in 2013 geen compromiën hoefde te sluiten. In vergelijking met deze A9 zou ik dan verwachten dat de M7 van betere qualiteit is. Behalve dan het AMOLED-scherm, dat klinkt wel goed.
Ik gebruik nog steeds m'n M7 (destijds paar weken na release gekocht) en die doet het nog perfect, heb je ook nog boomsound (als dat je wat doet) en meer opslag ruimte, staat wel tegenover dat je wat megahertzjes achteruit gaat (van 2ghz naar 1.7ghz) en geen amoled scherm of vingerafdruk scanner hebt, maar daar staat dan weer tegenover dat je een M7 waarschijnlijk ook een stuk goedkoper kan vinden dan deze A9 (als deze eenmaal beschikbaar is)

Dus ja, ik kan iedereen bij deze aanraden, lijkt de A9 je wat? kijk dan eerst eens naar de M7 :+
Ik zie alleen dat hij helaas niet goed meer verkrijgbaar is... en wat vind je trouwens van de camera? Bij veel licht, en bij weinig licht?
Oh dat is jammer :( maar je kunt ze nog wel op Tweakers V&A vinden, marktplaatst, en een of andere 'imobiel' shop (google) heeft ze zo te zien nog.

Camera nooit superveel gebruikt (ik ben nooit zo van de 'dat moet op de foto!') maar die doet het goed bij veel & weinig licht, iets beter dan gemiddeld misschien, maar over het algemeen gewoon goed vergelijkbaar met alle andere cameras in alle recente devices (ondanks dat hele ultrapixel gebeuren, wat fotos in het donker drastisch zou verbeteren, dat valt dus wel mee, het is wel een verbetering, maar weinig)
OK goed om te weten.
Als je chip goed werkt, prima bij weinig licht. Als je chip niet goed werkt, zoals bij mij en veel anderen, is het bagger. Je ziet alleen een rozo waas bij foto's in low light. En nu zelf ook overdag. Let daar dus op bij een tweedehands toestel o.i.d.
Lol de htc one M7 was in maart 2013 gereleased. Dat is geen 3 jaar na introductie.
Ik hoop dan dat je het over de voorkant hebt want de achterkant (met die lijnen) heeft Apple eerder van HTC overgenomen dus.... Grappig dat mensen nu wéér denken dat Apple de eerste was.
Ik zie toch duidelijk htc staan.
Anoniem: 406468
@Snoop24 september 2015 17:03
Ja inderdaad, al die telefoons tegenwoordig lijken allemaal op de iPhone!

Rechthoekig bar-model, ronde hoeken... ja, t is gekopieerd van Apple!

Man man man.
Als je goed terug leest, zie je dat Apple het eerst van HTC had, aanpassing, vervolgens htc daar weer vanaf gekeken. Daarvoor htc oorspronkelijk bijv bij Sony afgekeken (Sony Xperia P). Welgezegd is Apple dus sowieso de copycat. Maar goed, laten we niet gaan bashen en concluderen dat fabrikanten elkaar goed in de gaten houden...
Nee hoor,

Iphone 5 had deze lijnen al. Je zag het alleen niet omdat er keramiek/glas inserts waren van een andere kleur.
Nogmaals, laten we niet gaan bashen. Zoals gezegd: Sony Xperia P was eerder. Bron: gsmarena.com (Sony P aangekondigd februari 2012, iPhone 5 Sept 2012). En overigens: HTC M7 is wel van Feb 2013, maar had een ontwikkeltijd van 12! jaar...

[Reactie gewijzigd door Bonazzo op 25 september 2015 09:51]

Laten we het zo zeggen: de eerste die een succesvolle form factor weet te verzinnen die echt anders is, mag op mijn kosten zich een avond volledig bezatten...
En weer die lelijke "balk" onder het scherm waardoor de onderkant veel te groot wordt. (wat overigens ook voor de bovenkant geldt).
Ook een ietwat ongeïnspireerd ontwerp, beetje een galaxy kloon met wat iphone elementen.

Echter afhankelijk van de prijs kan het best nog een aardig toestelletje zijn.

[Reactie gewijzigd door Fly-guy op 24 september 2015 13:06]

Een galaxy clone met iphone elementen?
Ik zie gewoon een HTC One met een beetje iphone (geronde hoeken) en een homeknop die onder andere Samsung gebruikt.
Ik klikte op het artikel om de gigantische misser te lezen in deze telefoon. Maar hij klinkt heel aardig zo! En dat bedoel ik niet om HTC te bashen, maar bij alle laatste toestellen zat er altijd wel iets tussen wat ik heel onlogisch vond. Als ze deze qua prijs onderin de midrange zetten hebben ze misschien weer een goede verkoper te pakken .
Zal me niet verbazen als HTC deze erorm hoog gaat prijzen, ik schat zelf dat dit inzetten voor 399,-
Gevoelsmatige waarde van de telefoon uit mijn duim: 249,-
Enkel bij een lage prijs kan HTC nog wat winnen, gezien ze vele steken hebben laten vallen afgelopen tijd.
Androidplanet spreekt over een verkoopprijs van 700 euro volgens de laatste geruchten. Beschikbaar in oktober.

http://www.androidplanet.nl/nieuws/htc-one-a9-renders/

[Reactie gewijzigd door BillSpaarbank op 24 september 2015 13:23]

Oke metalen behuizing voegt nog wat waarde toe, en ook de amoled zal mogelijk wat duurder zijn. Dus zeg 349 max. Voor 700 euro zal het geen succes worden gezien HTC bij lange na geen ondersteuning biedt die dit bedrag kan goedpraten. Over 2 jaar is de telefoon hopeloos verouderd en is het niks meer waard omdat HTC het vertikt om updates te maken. Hebben in principe alle Android last van, buiten de Nexus/Motorola modellen om.
Je hebt dus duidelijk al een tijdje geen HTC meer (als je die al gehad hebt), want sinds HTC via vnl. de Playstore dingen doorduwt is het update na update...

Op Android na zelf, wat vnl ook door Android zelf komt, is het gewoon continue updates meepakken. Nee, HTC heeft dit heel netjes gedaan. Android updates zijn zo'n 2 jaar en mijn M7 en M9 gaan bijna gelijk op de playstore over de zeik met wat er allemaal aan verbeteringen doorkomen.

Als er iets is wat HTC als opmerking verdient dan is het dat ze juist wel aan updates doen. Hoe snel en of je tevreden bent met de software dus apart gelaten.

Gezien dit toestel dan ook in de categorie stevig komt met zijn behuizing (ervaring met de behuizing is extreem positief te noemen, maar goed niet iedereen dus cue negatieve reply) zal dit een aardig toestel zijn.

Laat alleen iemand op marketing snel reageren en 500 advies zeggen en 400 in de eerste 'actie' dan doen ;) want 700 is gekke werk. Dat zal zelfs ik toegeven :P

-edit-
Wat lief, Samsung staat er als reclame meteen onder met "Welcome!"... jammer dat het dan volgt met S6 Plus ;)

[Reactie gewijzigd door Freaky_Angelus op 24 september 2015 14:19]

Klopt, mijn laatste HTC was een Desire ONE SV, welgeteld 1 minor update gehad tot het scherm losliet vanzichzelf (lijm liet los na x maanden). Daarvoor een Sensation en een Desire HD gehad. Wel toestellen die premium aanvoelen maar op een of ander manier toch vrij snel gebreken hebben vertoond bij mij. De combinatie HTC+Dynafix heeft bij mij ook trauma's achtergelaten. Dus HTC zal mij moeten overtuigen voordat ik er weer eentje aandurf. En voor 700 of 500 gaat ze dat niet lukken met het geweldige aanbod wat er nu ligt van de concurrenten.
Ha, nee Dynafix blijft uit de buurt van mijn mobiel, daar geef ik je geheel gelijk! Garantie zal echt met begeleidend schrijven gaan waar ze eerst intern de jurist voor aanspreken willen ze aan mijn toestel komen ;)

De One SV is mij bekend, dat was niet het beste van ze nee.... Dat gezegd, ik heb genoeg 'opties' van concurrenten in handen gehad (bijna altijd omdat ik handig ben met Android) en omfg.... gewoon omfg. Laat ik geen merken noemen (anders krijgen we daar reacties over), maar ik kan serieus geen 'geweldig' toestel noemen dat zo stevig en goed werkt als de M7/8/9. Ja.. de M8 is prijs technisch een concurrent van de M9, maar alle andere zijn i.m.o. te vaak / snel stuk en de software is vaak ook om gek van te worden. Gezien de huidige prijzen van de M8 en M9, is het hooguit het verschil in Android updates die de M9 krijgt.

Nee, deze A9 is bij een 400 nieuw (en met een maand of twee een 300~350) een goed mid-range toestel met deze specs, maar hij moet zeker geen 400+ gaan kosten, een M8 voor 390 en een M9 voor 480 zijn dan echt betere keuzes.

In principe moet de A9 dus concurreren met de M8 (en als je de M8 met SD801 weet te vinden, tja... wordt nog moeilijk).
uhm ik heb een SV gehad en die was super goed. Andere reactie over dit artikel van mij iets verderop te lezen.
Tja, ik ken hem meer vanuit de probleemzijde en wat er mis kon gaan, maar als jij het als een top-telefoon hebt ervaren is dat toch prima? Bedoel, als je googled op elk type zijn er van elke telefoon genoeg negatieve reacties te vinden ;)

Voor mijn gevoel was de SV iets te ruw / snel geproduceerd en leverde wat bugs en kwesties niet het toestel op dat het had kunnen zijn.
Dat idee had ik er zelf niet bij maar waar ik wel om baal watbetreft HTC telefoons is de manier waarop ze met schade omgaan. Beide htc telefoons die ik heb/ had zijn nadat het scherm barste( door eigen schuld) slecht gaan werken. Waarom zou ik niet weten maar in het geval van mijn SV ging nar het barsten de pixels op random plaatsen uitvallen :? . En bij mijn desire 610 Gaat hij alles doen wat hij zelf wil. haalt zichzelfuit standbij mode blijft hangen als ik ergens op druk. Kan bij lage tempraturen niet tot nauwelijks mee swypen en ga zo maar door. Kortom HTC toestellen kunnen geen schade verdragen.

[Reactie gewijzigd door brogamma op 24 september 2015 20:50]

Hehe.... Mijn DHD is nog steeds zonder schade na 4+ jaar.. Mijn M7 kreeg ik amper terug toen ik mijn pa vorige maand naar HTC over te halen (en die is herhaaldelijk van meerdere meters hoog gevallen als mede te vaak uit het borstvakje op de betonnen vloer gevallen).

Grappig dat jij de SV zo positief ervaren hebt, maar HTC met schade als zwak ziet waar ik het precies omgekeerd heb gehad. Wel vervelend om het te lezen van je, maar ik zie de humor van de tegenpolen wel in!
Internals van HTC's zijn gewoon zwakker dan die van andere merken. Slechter in elkaar gelijmd, slechte koelingsimplementatie, matige kwaliteit van de overige componenten (bijv. batterij die sneller degradeert dan bij andere merken; wordt duidelijk meer op bespaard), etc. Ik verkoop het merk alleen nog maar op aanvraag, omdat HTC's een te grote uitval hadden bij zwaar gebruik en het reparatieproces te vaak fout gaat. Op de een of andere manier worden bij Dynafix HTC-reparaties vaker verpest dan bij andere merken. Geen idee hoe dit zit; toeval (lijkt me niet, daarvoor komt het te vaak voor), of dat ze specifieke mensen op specifieke merken hebben zitten die er gewoon niet zo goed mee om gaan.

Ik richt me alleen op zakelijke klanten (want grote abonnementen) die hun toestel dus nodig hebben, dus wanneer een reparatie verpest wordt is dit een probleem. Na drie keer uit eigen zak een nieuw toestel voor klanten te hebben betaald omdat de HTC-reparatie niet op tijd goed kon laten verlopen of onredelijk was problemen, heb ik het merk in de ban gedaan.

Ik heb het dan over zaken als een toestel met koelingsproblemen die pas na de reparatie begonnen te spelen niet willen repareren omdat het inmiddels buiten de garantie was, toestellen teruggekomen die qua body in een slechtere staat waren dan waarin ze opgestuurd waren, zeer concreet uitgelegde problemen waar niets aan gedaan is terwijl ze wel hadden lopen klooien aan andere zaken waardoor het toestel niet meer goed werkte, feedback uit knoppen weg was en wederom bodyschade.

Wanneer mensen het perse willen, raad ik het ze af en als ze het alsnog willen, vertel ik erbij dat ze het ook moeten accepteren dat bij incidenten ze wellicht een probleem hebben die ze zelf met HTC mogen afhandelen.

In principe boeit het me niet welk toestel klanten nemen, aangezien ik verdien aan de abonnementen. Maar ik wil zo min mogelijk hassle, wat na mijn ervaringen met HTC betekent dat ik geen HTC meer lever.
Even heel bot...
Ik heb het dan over zaken als een toestel met koelingsproblemen die pas na de reparatie begonnen te spelen niet willen repareren omdat het inmiddels buiten de garantie was, toestellen teruggekomen die qua body in een slechtere staat waren dan waarin ze opgestuurd waren, zeer concreet uitgelegde problemen waar niets aan gedaan is terwijl ze wel hadden lopen klooien aan andere zaken waardoor het toestel niet meer goed werkte, feedback uit knoppen weg was en wederom bodyschade.
Dit is dus niet HTC, maar Dynafix / een afhandelingsprobleem. HTC staat bij mij echt omgekeerd bekend als merk, componenten die allemaal prima zitten en zeker de batterij degradeert in mijn optiek zeer langzaam, maar ik raad ook wel altijd aan om op een bepaalde manier met batterijen om te gaan.

Het is een beetje een auto als verhaal... De fabrikant kan een prima ding bouwen, maar als je als dealer niet de klant verteld op tijd te schakelen / onderhoud te plegen / bepaalde vorm van gedrag te vertonen, zal het merk 'rampzalig' zijn in de optiek van de klant.

Voor de rest snap ik je geheel hoor en ik zoals gezegd, Dynafix komt niet in de buurt van mijn telefoon zonder zeer uitgebreid schrijven van de advocaat die vooraf de zaak krijgt. Er zijn te veel (in mijn optiek) mensen die op het internet niet te spreken zijn over de afhandeling en 'gerepareerde' telefoons (niet alleen HTC overigens) en dan snap ik prima dat jij zegt "geen gegarandeerde ondersteuning, ga ik het merk ook niet riskeren".

Maar mijn HTC's en alle die ik (naja technisch niet, maar...) onder beheer/ondersteuning heb gehad waren juist het omgekeerde van bovenstaande ;)
Dit is dus niet HTC, maar Dynafix / een afhandelingsprobleem. HTC staat bij mij echt omgekeerd bekend als merk, componenten die allemaal prima zitten en zeker de batterij degradeert in mijn optiek zeer langzaam, maar ik raad ook wel altijd aan om op een bepaalde manier met batterijen om te gaan.
Feit is dat toestellen van dat merk bovengemiddeld vaak falen en aangenomen moesten worden voor reparatie. Het gaat alleen om zakelijke abonnementen die ik verkoop (dus niet abonnementen die zakelijk aangesloten worden, maar echt zakelijke.producten (op een enkele uitzondering na). Deze worden aangesloten door mensen die hun toestel ook daadwerkelijk gebruiken en belasten. Dus ook al verloopt het reparatieproces perfect (en bij HTC gaat dit vaker fout dan bij andere merken, iets waar HTC naar zou moeten kijken, het heeft waarschijnlijk ook te maken met de lastig te repareren toestellen wat weer gerelateerd is aan de slechte interne bouw waarbij koelingsconstructen snel beschadigd raken bijv.), dan is het nog steeds een pain omdat mensen hun toestel gewoon kwijt zijn.

Dat hele verhaal van tussen de 20 en de 80 procent schijnt waar te zijn, maar daar gaan mensen natuurlijk geen rekening mee houden in de praktijk. Bij die oude NIMH-based batterijen was dat verhaal van het eerst leeg laten lopen en dan pas weer opladen een ding. Maar eigenlijk kon je dat ook beter negeren als je dat beter uitkwam en gewoon een nieuw batterijtje kopen wanneer dit nodig was. Tegenwoordig helaas geen optie meer.

De interne kwaliteit is duidelijk minder, iets dat ook blijkt uit de teardowns van bijv. iFixit.

Ik baseer wat ik zeg op inmiddels honderden geleverde toestellen. Ik zou ze natuurlijk graag leveren, en ze hebben qua support-construct gewoon een prima dienst waarbij ze toestellen zelf laten ophalen en afleveren, waarmee mij het eea uit handen genomen wordt. Daarnaast zijn het toestellen met een mooie zakelijke uitstraling. Maar ondanks de ophaalservice kwamen klachten vaak nog steeds bij mij terecht aangezien ik het verkooppunt was en het zo vaak fout ging. Daarnaast doe ik ieder jaar een tevredenheidsonderzoek over de gebruikte (netwerk-) diensten en toestellen, waar mijn irritaties over de kwaliteit van HTC's gewoon in bevestigd werden. En dus neem ik ze niet meer mee en raad ik ze ook concreet af.

Ik snap dan ook niet waarom HTC niet investeert. in verbetering van dit gegeven. Voor hen is het makkelijker dan alle andere Androidfabrikanten om zich te profileren als het zakelijke alternatief (op Samsung na, gezien de naam en zaken als KNOX). Zeker als ze in de ROM ook nog eens bepaalde features zouden bouwen als standaard een goede Office suite en het managen van app toegangen (al zal Google bij dat laatste wel iets te zeggen hebben).

In plaats daarvan wil HTC een soort van Apple zijn met ideeën over dat ze het zgn. 'premium merk' zijn terwijl dit feitelijk op niets gebaseerd is aangezien ze niets beter presteren dan de concurrentie als het om de toestelervaring gaat en ook de uiterlijk bouw van toestellen vol met goedkope oplossingen zitten.

Ik heb bijv. een M8. Slecht lijmwerk, speakercaps die zo geplaatst zijn dat aan de ene kant het seamless overgaat naar het scherm en aan de andere kant niet, dat goedkope, ontzettend gladde en krasgevoelige nep-verflaagje op de gun-metal uitvoering dat zgn. brushed aluminium uiterlijk moet geven, de plastic rand waarmee het scherm vastgezet is dat ontzettend makkelijk beschadigt, de harde lijm waarmee ze het scherm vastgezet hebben daardoor bij torsies dat snel breekt (deden ze in het verleden met o.m. de Desire en de Legend veel beter, toen gebruikten ze een soort van flexibele kit, maar dit was waarschijnlijk goedkoper), dat plastic paneeltje aan de bovenkant terwijl de IR-blaster alleen in de standbyknop zit (die als gevolg daarvan ook nog eens goedkoop aanvoelt), niet nadenken over het gegeven dat die knop aan de bovenkant voor een ontzettend lang toestel niet logisch is, om maar eens een paar dingen te noemen waar mensen die zoeken naar een premium toestel vaak op zullen letten en wat bij de iPhone gewoon beter voor elkaar is (niet dat ik niets op de iPhone 6 aan te merken heb).

Wat deze A9 betreft zou het kunnen dat ze de bouw nu beter voor elkaar hebben. Het eea hangt af van de oplossingen die ze gekozen hebben. Voor mij is het geen interessant toestel om aan te bieden aangezien de high end toestellen toch al 0 euro zijn bij de abonnementen die in de regel afgesloten worden. Maar als ze dit idee doorvoeren naar de volgende One zou het een aardige oplossing kunnen zijn voor een deel van de problemen (al doet Apple het dus ook niet perfect en het er in zit dat dit op dat design gebaseerd is; niet alleen qua uiterlijk, maar ook qua constructie). Al denk ik dat ze daar die speakers willen aanhouden.
Heerlijk, inhoudelijke discussies!

Uhm, ik ben het geheel met je eens. HTC zou moeten investeren in waar ze te kort schieten en dan blijven dingen als reparatie en bouw over als beste punten om aan te werken. Ik durf echter wel te stellen dat zakenlui ook soms juist niet de juiste doelgroep voor representatief beeld zijn.... Lease-auto als voorbeeld? Niet alles wordt even netjes behandeld en ik ken er zelfs bij die opzettelijk dingen lieten vallen om zo maar eens een nieuwe te krijgen. Dat gezegd, als het een zakenman overleefd, dan is het wel degelijk ja... Echter, mijn vraag is dan... Hoe vaak heb jij kapotte schermen van HTC gehad t.o.v. andere merken en kan dat procentueel worden gesteld voor eerlijk vergelijk? Ik heb daar namelijk een hele sterke ervaring in voordeel HTC gehad.

Wat betreft accu heb ik een andere gedachte voor je. Die 20 80 regel geloof ik niet, want daar zou de controller al rekening mee moeten houden, maar er zijn wel een paar 'standaard' effecten van accu's. Elke accu (dus niet alleen NiMH) heeft last van 'te snel laden'. Al die 'quick-charge' onzin gaat gewoon levensduur kosten om twee redenen.
1. Een accu wordt warm bij laden/ontladen en hoe meer je dat voorkomt des te minder deze 'slijt'.
2. Een accu laadt beter op als je deze langzaam laadt. Niet alleen blijft een accu kouder, maar laadt daardoor beter op. De banen blijven minder verstoort en je accu heeft zo meer capaciteit / er kunnen meer elektronen worden opgenomen zonder verstoring door de warmte. Zeker oude accu's kun je nog flink terug brengen met een paar weken lang heel langzaam laden en ontladen.

Het geheel ontladen heeft dus nog steeds nut, alleen... dan moet je ook de tijd hebben om weer heel langzaam te laden ;) Ik doe zelf 5 - 100 waar het kan en ga desnoods nog een spelletje spelen om hem i.i.g. onder de 10 te krijgen. Nadeel is dat je hem dan na het spelen even 5 ~ 10 min echt moet laten afkoelen zodat de accu ook koud begint aan zijn laadcyclus.

Mijn laders zijn dus ook de oudste die ik heb met minimale laadsnelheid. Gevolg is dat ik dit echt aanraad, want ik doe dit sinds mijn laptop uit 2003.... En die heeft nog steeds de originele accu en doet het ook nog steeds. Nu... 12 jaar oude accu die (ok ok "maar") een 30 minuten nog haalt?

Al mijn telefoons hebben dus nog werkende accu's en mijn laptop was waar ik het meeste in terug won... Die was namelijk tot 5 minuten terug gelopen en toen kreeg ik deze tip. Ja, niet elke accu is even gevoelig en gelukkig gaan we naar accu's die er echt weinig last van zouden moeten houden, maar langzaam laden blijft een aanrader i.m.o.

De controllers zouden je gewoon 100 % moeten toestaan zonder schade en helemaal leeg is ook zonder problemen... Ga alleen niet een geheel lege accu aan een quickcharge gooien, dan doe je precies het omgekeerd ;)

[Reactie gewijzigd door Freaky_Angelus op 25 september 2015 15:17]

Wat je zegt klopt helemaal, apparte updates naast de echte Android update worden heel vaak en goed geüpdatet. De behuizing is ook een van de beste naar mijn mening, ik heb mijn m7 het laatste half jaar zonder hoesje gebruikt (ik werk in de bouw op het moment). Zware radiatoren tillen en leunend op mijn telefoon in me broekzak, stof en troep alles er bij. Er kwamen wel wat spikkeltjes op mijn telefoon maar dat was merendeels de oorzaak van mij eerste hoes (de flipcover)

Helemaal tevreden voor de rest
Onzin., de M7 heeft nog steeds perfecte ondersteuning en updates
Ja de M7 was een flagship, die worden in de regel iets langer ondersteund. Als je kijkt naar midrange HTC modellen is het een stuk kariger.
De topmodellen van Samsung en Sony krijgen sowieso langer updates.
Mijn ervaring met Sony is helaas anders. Na anderhalf jaar kreeg mijn toestel geen updates meer, terwijl dat hun flagship was destijds (Xperia S) en Sony beloofd had dat hij 4.3 zou krijgen... Voor mij was dat een reden om over te stappen.
Is een oud toestel, dus niet relevant voor deze tijd. Ik baseer mijn uitspraak op het gegeven dat de eerste Xperia Z gewoon Android M krijgt en de Galaxy S4 de laatste update ook nog kreeg (M krijgt het niet meer, geloof ik).
Euhm vriend, Mijn One M7 had eerder de android 5 update binnen dan de S4 en ook stagefright was eerder gepatched dan op de S4 van mijn collega dus wat bazel je nu :+
Kijk even waar het over gaat, nl. of toestellen nog updates krijgen na twee jaar. Wat je zegt mag misschien waar zijn, maar is niet relevant.
Een metalen behuizing is nauwelijks duurder dan plastic, hoor. Volgens iemand die in de telefoonindustrie werkt is het misschien 2 euro duurder. Geloof niet de marketing-praat van al die bedrijven! De reden dan goedkopere telefoons geen aluminium hebben en dure wel is niet de kosten, maar prijsdifferentiatie. Hetzelfde geldt voor de hoeveelheid opslag.
Alsof een toestel ineens niks meer kan als je toevallig niet op de laatste point release zit van een OS. Updates zijn wel belangrijk voor security issues maar het maakt een telefoon niet ineens onbruikbaar ofzo.

Daar komt nog bij dat de meeste telefoons binnen die tijd van twee jaar alweer vervangen worden. Dat moet ook want anders kan de fabrikant niet overleven want iedereen heeft al een toestel. Het is puur een vervangingsmarkt geworden.

[Reactie gewijzigd door Clubbtraxx op 24 september 2015 21:39]

ik ben zelf een htc-fan; ik heb er al een aantal gehad maar ben momenteel met een samsung A3 bezig omdat die voor het eerst een samsung toestel is die mij kwalitatief kan bekoren (unibody, gorilla glass, amoled, klein toestel) en dit toestel kostte bij launch 299€; overal werd gezegd dat dit veel te veel was voor zo'n toestel; ik geef toe dat het qua algemene specs bij andere toestellen goedkoper is, maar je moet het gehele plaatje bekijken en dan is deze foon z'n geld wel waard... heb upgrade naar lollipop gekregen vlak voor de zomer, heb deze week weer een upgrade gekregen die de laatste bugs/exploits moet dichten... heb het anders geweten bij samsung (toen ik de originele galaxy ace kocht wanneer die net verschenen was... amper updates voor gekomen)

m'n vorige foon was een desire500 en die was ook duurder dan z'n peer-toestellen... helaas vertikt htc het al jaren om ook midrange toestellen van gorilla glass te voorzien waardoor ik vrij snel spiderglass had, letterlijk bij de eerste keer dat hij viel... (ben er wel gewoon mee verder blijven werken).

Toestellen als deze a9 zie ik wel graag (vooral amoled heeft me totaal verkocht nu dat ik het zelf ook heb gehad) en ik zou in de toekomst ook graag weer een htc kopen; maar ze moeten stoppen met hun toestellen te overpricen tov de concurrentie. Dat doet hun namelijk geen goed in de verkopen. De markt is al verzadigd; dan moet je competitief blijven. Mensen zijn tegenwoordig ook meer bewust dan vroeger over wat ze kopen; en als een review schrijft; goed toestel maar je kan vijftig euro besparen door toestel x te kopen en dan heb je exact dezelfde specs ..dan koopt de helft van de lezers die eerst die htc wilden het andere toestel....
HTC is denk ik met de gedachten van apple bezig. Bezit op het moment een HTC en degene die ik hiervoor had (HTC One SV) was echt een super toestel in die tijd maar de desire 610 die ik nu heb laat me heel erg in de steek zowel qua updates als de hardware. Ugh Ugh met een adviesprijs van 250 beide destijds Ugh Ugh. HTC gaat dit toestel echt niet aan de man brengen als hij zo duur wordt.
Lekker betrouwbare bron, die typen uitsluitend van andere websites over.
700 euro is volledig uit de lucht gegrepen volgens mij.
EVLeaks had het juist over dat HTC met deze A9 eens flink op prijs zou gaan concureren.
verwacht bij HTC geen "onderin midrange" prijzen... zeker niet met een metalen behuizing en een 5" FHD scherm.
Op dit moment is het goedkoopste toestel met vergelijkbare specs (FHD, SD615, 2GB ram, 16GB, metaal of beter)
pricewatch: HTC One M8s Grijs
dit lijkt redelijk op de voorloper van de A9, maar dus wel 400 euro, wat eerder een top midrange prijs is. Ik vermoed dat dit toestel vergelijkbaar geprijst gaan worden

midrange prijzen zijn voor mij 200-400 euro
16 gb intern geheugen doe ik nooit meer bij een HTC. Door Sense en crapware houd je dan maar weinig vrij geheugen over.

De One S werd hierdoor na 1,5 jaar traag en de One M8 is ook krap, ondanks sd voor foto's en Deezer.

Verder hangt het helemaal van de prijs af.
Ben benieuwd waar ze dit scherm vandaan halen, verder wat te lage specs voor mij persoonlijk maar ik juich alle fabrikanten toe AMOLED (naast LCD) ook toe te gaan passen!
Ik vraag me echt af waarom dit te lage specs zijn? Voor de software is het niet nodig aangezien geen één app gebruik maakt van de huidige snelheid. Als je telefoon vloeiend loopt dan is dat toch prima? Niet iedere telefoon heeft dezelfde specs nodig als een Samsung alleen om je telefoon vloeiend te laten lopen. Hoe snellere processor je nodig hebt hoe slechter het bedrijf zijn software heeft geprogrammeerd, niet voor niks dat Apple het al jaren met de helft kan en ik veel gevallen nog steeds sneller is. Heel die spec race is echt de grootste onzin, laat ze eerst maar eens leren programmeren door de efficiëntie op tr schroeven i.p.v er elk jaar teveel vermogen in te zetten.

In het algemeen is elk top model van android weg gegooid geld, na 3 maanden gaat er al 30% af en tot heden krijg je maximaal 2 jaar updates. Doorverkoop levert niks op, met andere woorden, nooit meer dan €400 voor een android uitgeven anders snij je jezelf in de vingers. In eerste instantie lijkt het "goedkoop" maar als je puur naar de afschrijvingen kijkt etc dan kom je behoorlijk bedrogen uit.
Hoe snellere processor je nodig hebt hoe slechter het bedrijf zijn software heeft geprogrammeerd, niet voor niks dat Apple het al jaren met de helft kan en ik veel gevallen nog steeds sneller is.
Grappig in andere artikelen wordt geroepen dat Apple de snelste SoC heeft (los van het feit of dat nou zo is), is iOS dan zo slecht dat het dat nodig heeft? Of gaat het dan ineens niet meer op omdat het Apple betreft...
Als je telefoon vloeiend loopt dan is dat toch prima?
Alles kan leuk vloeiend zijn maar als een app opstarten 3 sec duurt ipv 1 sec heeft dat niks met de vloeiendheid te maken. Maar met snelheid...
Niet iedere telefoon heeft dezelfde specs nodig als een Samsung alleen om je telefoon vloeiend te laten lopen.
Een Samsung? Mijn moeders 110 euro kostende smartphone van Samsung is prima vloeiend :) Maar voor mij is ondanks dat het vloeiend gaat veel te langzaam. En dan heb ik het niet eens over de beeldkwaliteit, bouwkwaliteit en de fotokwaliteit...
Heel die spec race is echt de grootste onzin, laat ze eerst maar eens leren programmeren door de efficiëntie op tr schroeven i.p.v er elk jaar teveel vermogen in te zetten.
Hoe vaak vergelijken ze bij Apple de iPhone S6 in hun presentatie met oudere iPhones? Dat doen ze ook alleen maar om hun betere specs aan te tonen hoor.

De rest van je post laat ik maar voor wat het is, maar het mag duidelijk zijn dat ik het daar niet mee eens ben :)

[Reactie gewijzigd door watercoolertje op 24 september 2015 14:35]

[...]
Grappig in andere artikelen wordt geroepen dat Apple de snelste SoC heeft (los van het feit of dat nou zo is), is iOS dan zo slecht dat het dat nodig heeft? Of gaat het dan ineens niet meer op omdat het Apple betreft...
Denk eens na waarom al die processorkracht nodig is. En nee het is niet het OS. En jouw redenering volgend ... hoe slecht is Android wel niet als je 8 cores en 4GB RAM nodig hebt?
Onder de streep (totale cpu power) ontlopen de high end socs elkaar bar weinig dus wat je ook zegt over andere snelle socs gaat voor Apple ook op, ongeacht het aantal cores.

Ik heb maar 3GB overigens en dat werkt prima. Hoewel meer altijd beter is doe mij maar 8GB of 16GB als het even kan, kunnen alle 200 apps op mn telefoon in het geheugen blijven :)
Ik ben het niet met je eens dat géén app gebruik maakt van de snelheid. Dat gebeurd wel degelijk. Wanneer je een app installeert, of een zwaardere app wil laden, zeg een spel of facebook en whatsapp. De browser en camera ook. Het verschil met openen tussen apps en multitasken is echt wel te merken tussen een high end telefoon en een mid-end, of een midp-end en low-end. Dus dat de snelheid niet wordt gebruikt ben ik het zeker niet eens.

Naast snelheid is er ook nog een ander aspect dat je vergeet te melden. Bij een high-end toestel zit vaak ook een Snapdragon die hogere datasnelheden mogelijk maakt, snellere oplaadfuncties en andere leuke toevoegingen. Het is dus niet alleen de snelheid, maar ook zaken als snel(ler) geheugen en betere hardware.

Ik ben het echter wel met je eens dat in Android land een telefoon sneller zijn waarde verliest t.o.v. een iPhone, maar om nu meteen te zeggen dat je nooit meer dan 400 euro moet uitgeven voor een Android is een brug te ver naar mijn mening. Dat een telefoon minder economische waarde heeft betekent niet automatisch dat dit erg is. Ik heb bijvoorbeeld een iPhone en een M8. Dat de M8 nu twee jaar na dato minder economische waarde heeft dan mijn iPhone boeit me niet. Het toestel werkt snel, zonder haperingen of wat dan ook. Zolang dit toestel het gewoon goed doet maakt de afschrijving niet uit. Een telefoon heeft een langere gebruiksduur dan 1 a 2 jaar. Wanneer je dan meerdere jaren met één topmodel doet is de afschrijving al een stuk kleiner. Economische waarde is niet gelijk aan intrinsieke waarde. Dus, het is een afweging die men maakt: economische waarde of intrinsieke waarde en pas op basis daarvan kun je een oordeel vellen over de waarde van een telefoon.

[Reactie gewijzigd door South_Styler op 24 september 2015 16:45]

Doet apple het met de helft? Sinds de 5s introductie hebben ze misschien minder cores, maar de 5s rende bij introductie alsp rondjes om de meeste concurrenten.
Als je alleen kiijkt naar het aantal cores, dan geef ik je gelijk.
Kijk je naar prestaties en performance per core, dan niet.
Eerst zat Apple het design van htc langzaam over te nemen, en nu neemt htc weer elementen van Apple over, hierdoor groeien die 2 designs wel erg veel naar elkaar toe.
Verder , als de prijs niet groter word dan 300 euro, zou je hier wel een leuke telefoon aan hebben denk ik, afgaande van de kwaliteit van mijn M8 en de goede ervaring met hun software.
Er is eerder een prijs gelekt van zo'n 700 euro, dus dat is mogelijk wel een dealbreaker: http://www.ibtimes.com/ht...utch-retailer-805-2103205

Lijkt qua postionering meer op de Samsung Galaxy A-lijn, design over CPU power.
Ik weet niet, kun je voor €300 niet beter b.v. een LG G2 kopen, met betere batterij en betere SoC?
Anoniem: 264553
24 september 2015 13:13
Zoveel kleuren is een logistieke nachtmerrie. Helemaal als je ziet dat de verkoopvolume van HTC helemaal niet groot is. Zo zit je al snel met overschot van bepaalde kleuren en tekort aan andere, waardoor je opslagkosten betaal en ook verkopen misloopt.
Zo zit je al snel met overschot van bepaalde kleuren en tekort aan andere, waardoor je opslagkosten betaal en ook verkopen misloopt.
Zelf heb ik wel altijd een voorkeur in kleur (zwart) maar als die er niet is dan maar een andere kleur (wit). Ik ga voor een kleurtje mijn keuze van telefoon niet aan passen in ieder geval. Maargoed misschien zijn er andere die dat wel doen.

PS ik weet dat zwart/wit eigenlijk geen kleuren zijn...
"Het zou de eerste keer zijn dat HTC een amoled-scherm toepast sinds de release van de eerste Desire uit 2010."
Mijn HTC One S heeft toch een amoled scherm? En die is uit 2012.
Klopt, dus in dit nieuws bericht staat een klein foutje. maar voor de rest even over de telefoon.
Ik vindt het een heel mooi design en mooie midrange specs, als het voor 300 euro in de schappen komt kan dit zeker een opvolger zijn van de telefoon die ik nu heb. word het echter die 700 euro waar hierboven in de reacties over wordt gesproken verkopen ze er geen enkele telefoon van, simpelweg te lage specs voor zo'n prijs.
Mooi toestel.
Randen mogen van mij nog wat compacter

Hopelijk komt er snel een high end model met Snapdragon 820 en een 5,5+" 2560x1440 amoled scherm.
Hopelijk een Play version...
Ik vraag me toch elke keer weer af waarom HTC niet afstapt van die vreselijke zwarte balk die zoveel ruimte inneemt..

Kom maar door met die HTC One M10.

Ben benieuwd naar de prijs van de A9.

[Reactie gewijzigd door dennisk. op 24 september 2015 13:07]

Telefoons met een hogere resolutie dan computer schermen... De techniek staat echt voor niks tegenwoordig.. Beter blijven de concurrenten het gewoon proberen dan blijft er keuze en de prijzen die gaan dalen. Ik vind het allemaal mooi..... en leuk!

Op dit item kan niet meer gereageerd worden.

Tweakers maakt gebruik van cookies

Tweakers plaatst functionele en analytische cookies voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Deze cookies zijn noodzakelijk. Om op Tweakers relevantere advertenties te tonen en om ingesloten content van derden te tonen (bijvoorbeeld video's), vragen we je toestemming. Via ingesloten content kunnen derde partijen diensten leveren en verbeteren, bezoekersstatistieken bijhouden, gepersonaliseerde content tonen, gerichte advertenties tonen en gebruikersprofielen opbouwen. Hiervoor worden apparaatgegevens, IP-adres, geolocatie en surfgedrag vastgelegd.

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren

Hieronder kun je per doeleinde of partij toestemming geven of intrekken. Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Functioneel en analytisch

Deze cookies zijn noodzakelijk voor het functioneren van de website en het verbeteren van de website-ervaring. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie. Meer details

janee

  Relevantere advertenties

  Dit beperkt het aantal keer dat dezelfde advertentie getoond wordt (frequency capping) en maakt het mogelijk om binnen Tweakers contextuele advertenties te tonen op basis van pagina's die je hebt bezocht. Meer details

  Tweakers genereert een willekeurige unieke code als identifier. Deze data wordt niet gedeeld met adverteerders of andere derde partijen en je kunt niet buiten Tweakers gevolgd worden. Indien je bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je account. Indien je niet bent ingelogd, wordt deze identifier gekoppeld aan je sessie die maximaal 4 maanden actief blijft. Je kunt deze toestemming te allen tijde intrekken.

  Ingesloten content van derden

  Deze cookies kunnen door derde partijen geplaatst worden via ingesloten content. Klik op het informatie-icoon voor meer informatie over de verwerkingsdoeleinden. Meer details

  janee